galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Runebound - Dlaczego tytułu brak w sklepie?

pmtl00 - Wto 30 Sty, 2007
Temat postu: Dlaczego tytułu brak w sklepie?
Mam troszkę pieniążków do wydania, a że jestem fanem planszówek, to chciałem upłynnić owe fundusze na Runebounda, ale... No właśnie - od miesiąca zaglądam do sklepu internetowego i jakoś gierka nie jest dostępna. Co jest?! Nakręcamy koniunkturę chronicznym brakiem towaru? A może to pomyłka na stronie? Bardzo proszę o jakieś info w tej sprawie.
Krionah - Wto 30 Sty, 2007

W Empikach jest.
pmtl00 - Wto 30 Sty, 2007

Pewnie tak i dzięki za odpowiedź, ale niestety od pół roku przebywam za granicą i chciałem sobie zrobić taki mały prezencik na powrót - żony mi nie wypada po gierkę wysyłać, a tak, to do domu by przynieśli i w ogóle ;) Może ktoś z wydawnictwa coś napisze, bo w ogóle wydaje mi się, że paru pozycji w netsklepie brakuje od dłuższego czasu...
D.W. - Wto 30 Sty, 2007

Nakład Runebound został wyprzedany i jest jeszcze dostępny w sklepach tylko w częœci sklepów, które nie sprzedały swoich zapasów.
Kolejny nakład nie wczeœniej niż za kilka miesięcy. Wczeœniej mam nadzieję, że ukażš się dodatki do gry. Dlatego jeœli ktoœ jest zainteresowany Runebound powinien poszukać w sklepach, które jeszcze je majš.

charlie brown - Wto 30 Sty, 2007
Temat postu: ...
Spróbuj na www.gryplanszowe.pl Ostatnio tam był dostępny. No i zawsze pozostają jeszcze aukcje; na allegro najczęściej jest.
pmtl00 - Sro 31 Sty, 2007

Dziękuję wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi. :D
pmtl00 - Sro 31 Sty, 2007

Special thanks: charlie brown - gierka już zmierza pocztą! :D [/quote]
iapetus - Sro 31 Sty, 2007

Uf, straszny miałem problem ze znalezieniem giery:/ Empiki, sklepy dla hobbystów, sklepy z zabawkami... Wszystko na nic... W końcu po długotrwałym buszowaniu po sieci, hektolitrach wypitej kawy i tonach gryzionych paznokci - znalazłem! Ale problemy są naprawdę duże:(
Niech teraz nikt nie mówi, że gra się źle sprzedaje :D

Krionah - Czw 01 Lut, 2007

Empik ma na 100%. Jeśli nie na stanie to sprowadzi z innego salonu.
uiek - Czw 01 Lut, 2007

chociażby z Krakowa - w megastore na rynku było wczoraj chyba min 4 szt, wiec pytać warto.
pmtl00 - Sob 03 Lut, 2007

Heh, a jednak nie tylko ja miałem problem - fajnie, że kilka rzeczy się wyjaśniło - a swoją drogą to trzymam kciuki za dodatki - może uda się w pierwszej połowie 2007? Byłoby super...
D.W. - Sob 03 Lut, 2007

Będą dodatki w I połowie tego roku. W pierwszej kolejności będzie wydanych 6 pierwszych dodatków karcianych rozbudowujących przygody, sprzymierzeńców, przedmioty itp. Czyli pojawi się 180 nowych kart.
Nie wiem jeszcze jak zostaną one wydane. Czy zosataną wydane np. po 3 sztuki czy każdy osobno.
Jeśli chodzi o cenę to cena za jeden dodatek nie powinna przekroczyć oficjalnej ceny w USA.

W drugiej połowie roku jak wszystko pójdzie dobrze pojawi się duży dodatek: Island of Dread

a dalej...

Atwar - Sob 03 Lut, 2007

Nareszcie jakieś konkretne, a przy tym dobre wieści.
pmtl00 - Sob 03 Lut, 2007

That's nice! Taką politykę to ja rozumiem i bardzo mi się podoba!
Hudson - Sob 03 Lut, 2007

D.Waszkiewicz napisał/a:
Będą dodatki w I połowie tego roku. W pierwszej kolejności będzie wydanych 6 pierwszych dodatków karcianych rozbudowujących przygody, sprzymierzeńców, przedmioty itp. Czyli pojawi się 180 nowych kart.
W drugiej połowie roku jak wszystko pójdzie dobrze pojawi się duży dodatek: Island of Dread

a dalej...

Fajnie, niestety nie jestem fanem tej gry. Mam nadzieje, ze dodatki przyniosa konkretny zysk, ktory pozwoli na wydanie jakiejs dobrej gry :)

CubeX - Pon 05 Lut, 2007

Ja tam prawdę powiedziawszy, wolałbym kolejne dodatki w małych odstępach czasu, zamiast opcji "wszystko na raz". Wtedy np. co miesiąc pojawiałoby się coś nowego, co znacznie wydłużyłoby przyjemność "uatrykcajniania" gierki. Ale oczywiście nie marudzę - najważniejsze, żeby w ogóle coś się wokół tego tytułu działo. I oby jak najszybciej.
Lord Agrael - Pon 05 Lut, 2007

Ale przecież nie musisz kupować wszystkich dodatków naraz. (A tak przy okazji to chyba lepiej że wszystko wychodzi bo 30 kart to tak troche mało)

Co do dodatków to się bardzo cieszę. Mam nadzieję że wszystko pójdzie jak najlepiej i po Island of Dread wyjdzie jeszcze ich sporo.

Lord Agrael - Nie 11 Lut, 2007

Niestety znowu ja.
Nieśmiało postanawiam zadać pytanie: czy wiadomo już które dodatki karciane będą wydane w pierwszej połowie tego roku?

Mockerre - Nie 11 Lut, 2007

Planowane są dodatki z pierwszej fali małych zestawów karcianych:
Relics of Legend
Artifacts & Allies
Terrors of the Tomb
Dark Forest
Scepter of Kyros
Crown of the Elder Kings

Ajgor - Sob 17 Lut, 2007

No, rewelacja! Bardzo się cieszę! :D
Lord Agrael - Sob 17 Lut, 2007

Fajnie - po dwa dodatki każdego typu.

Aha: przy obecnym kursie USD to będą one kosztowały ze 20 zł za każdy mam nadzieję...

Geko - Wto 12 Cze, 2007

A czy coś z grubsza wiadomo kiedy będzie dodruk wersji podstawowej?
Mockerre - Wto 12 Cze, 2007

Wiadomo, że będzie ;)
Geko - Sro 13 Cze, 2007

Mockerre napisał/a:
Wiadomo, że będzie ;)

No to już coś wiadomo :wink:

Mockerre - Sro 13 Cze, 2007

W tym roku?;) W przeciągu dwóch następnych kwartałów?;)
Sosza - Czw 14 Cze, 2007

Mockerre napisał/a:
W tym roku?;) W przeciągu dwóch następnych kwartałów?;)

Z powyższej wypowiedzi można wniąskować, że jak będzie przed choinką to i tak będzie cud. :D

moonman - Czw 14 Cze, 2007

heh, nie wiem czemu ale jakoś mi się ubzdurało że info o dodruku Runebounda będzie podane razem z info o dodatkach i dodruku Cytadeli na które oczekuję od "A już wkrótce ujawnimy" (wkrótce = 5 tygodni jak na razie i ciągle rośnie ;) )

a tutaj jeszcze takie dobijające spekulacje

D.W. - Czw 14 Cze, 2007

muszę mieć konkretne informacje. A raczej fakty anie informacje. W przypadku Runebounda informacje podam na jakieś 1,5 przed wydaniem ponownym. Musimy otrzymać nieszczęsne figurki...
Teoretycznie przełom sierpnia/września

Cytadela być może za kilka dni będę miał informację, którą będę mógł podać. Jeśli jej nie będę miał nic nie będę pisał.

Hudson - Pią 13 Lip, 2007

We need Runebound badly :?
W Graalu Ciągle ktoś pyta o Magię i Miecz no i nie bardzo jest co im polecić. Dungeoneer jest jakiś dziwny, bo nie ma planszy, a w MiMie była :wink:
Mam nadzieję, że przed świętami figurki "się zrobią"

MarioSan - Pon 03 Wrz, 2007

D.Waszkiewicz napisał/a:

Teoretycznie przełom sierpnia/września

Jak to tam wygląda z tą teorią?? :D Wiadomo coś już o terminie dodruku??

D.W. - Pon 03 Wrz, 2007

Teorie jak to teorie...

Za 3 tygodnie powinny być figurki czyli już można powiedzieć, że dopływają.
Do końca miesiąca gra powinna się ponownie pojawić.

MarioSan - Wto 04 Wrz, 2007

To zaprawdę miło :D
Interesują mnie w pierwszej kolejności gry "rozwojowe" czyli te których świat ciągle się powiększa, czyli wydawane są do nich dodatki. Obserwując działania Galakty mniemam iż będzie ona stopniowo wydawała wszystko z tego jakże ciekawego uniwersum. Czy tak??

MarioSan - Czw 04 Paź, 2007

Co słychać?? Dopłyneli byli te figurki, czy też nie?? :D
Jagmin - Czw 04 Paź, 2007

One płyną ale okrężną drogą. :)

Polecam przekopać EMPIKi, Ja znalazłem jeden egzemplarz w Kaliszu oraz jeden w Wa-wie w Juniorze. Nie wykluczam, że stolica jak i większe mieściny w tym kraju nadal mają tą niezwykle cenną grę.

Ajgor - Czw 04 Paź, 2007

:D No jest w Empiku - Wrocław - Bielany! Ostatnio widziałem nawet kilka! Może znaleźli w magazynie!
MarioSan - Pią 05 Paź, 2007

Mieszkam pod Poznaniem, zatem czy mogą mi to jakoś ściągnąć do poznańskiego Empiku??
Ajgor - Sob 06 Paź, 2007

To dzwoń do nich, a co się będziesz! :D
Jak bardzo Ci zależy, to mogę sprawdzić czy nadal tam stoją i kupić Ci jednego, zrobisz przelew i pojedzie pod Poznań. Ale może się troszkę wysilisz i poprosisz w najbliższym Ci Empiku, czasem chętnie coś sprowadzają.

MarioSan - Sob 06 Paź, 2007

Problem w tym że nie mam ostatnio zbyt wiele czasu na wizyty w poznańskim empiku, poza tym kiedyś prosiłem ich o coś podobnego i był to dla nich straszny rebus. Poszło PW do ciebie.
MarioSan - Sro 10 Paź, 2007

Przepraszam że tak pod swoim piszę, ale muszę. :D
Chciałbym udzielić pisemnej pochwały szacownemu użytkownikowi tegoż forum - zacnemu Ajgorowi - który całkowicie bezinteresownie nabył dla mnie, w jakże odległym Wrocławskim Empiku, Runebounda i przesłał go bez szwanku do mojej siedziby w podpoznańskim Luboniu :!: :!: :!:

:!: :!: :!: Chwała niech będzie Ajgorowi - sprawcy mego planszówkowego szczęścia :!: :!: :!:

Ajgor - Pią 12 Paź, 2007

Bardzo dziękuję za ciepłe słowa, pomoc w tej sprawie była dla mnie przyjemnością! :D Kupiłem dla "MarioSan" ostatnią sztukę o której istnieniu wiedziałem. Czasem w Empiku pojawiają się, nie wiem skąd kolejne egzemplarze, więc dla każdego kto wyśle mi e-mail z zapytaniem o Wrocławskie sklepy z grami, jestem w stanie udzielić odpowiedzi. Na obecną chwilę nic mi nie wiadomo o dostępności gry we Wrocławskich sklepach, ale w poniedziałek kontrolnie odświeżę wiadomości i w przypadku stwierdzenia gry na półce czy gdziekolwiek, wyślę informację do pierwszej osoby która przesłała do mnie zapytanie! (a okazało się że tych przemiłych e-maili troszkę dostałem)

Nie popadajcie w panikę, Galakta to porządna firma i myślę że niebawem zapewni wam dostęp do świeżutkich egzemplarzy tej wspaniałej gry! :D

moonman - Sob 13 Paź, 2007

dzisiaj w slupskim empiku widzialem Runebounda i Konfrontacje...
czyzby 'niewiadomoskad', czy to juz moze dodruk jest na polkach?

Ra666 - Wto 16 Paź, 2007

D.W. napisał/a:
Teorie jak to teorie...

Za 3 tygodnie powinny być figurki czyli już można powiedzieć, że dopływają.
Do końca miesiąca gra powinna się ponownie pojawić.

Mamy srodek kolejnego miesiaca, wiadomo juz cos blizej o dodruku podstawki?

Prosze nie proponowac mi szukania bo wole kupic swieze pudlo :wink:

MarioSan - Pią 19 Paź, 2007

Runebound PL znów w sklepach, widziałem na Allegro i w Reblu, ciekawe czy to już ten osławiony dodruk, czy też jakieś zaskórniaki??