galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Osadnicy z Catanu (Settlers of Catan) - Karty surowców

Krionah - Sro 09 Lis, 2005
Temat postu: Karty surowców
Czy będzie możliwość dokupienia kart surowców osobno, bez całej gry? Chodzi oto, że po intensywnym eksploatowaniu gry moje karty nie dość że są upaprane, to na niektóruch zaczynają schodzić obrazki.
Hudson - Sro 09 Lis, 2005

Tez bym kupil, bo moja wersja wyglada jak nowa, poza tym kartami nieszczesnymi. Niestety podobne pytanie padla na MP i odpowiedz brzmiala "nie" z tego co pamietam. Wlasciwie to tylko w przypadku jednej gry slyszalem o praktyce sprzedawania samych kart.
Krionah - Sro 09 Lis, 2005

Nie przypominam sobie, żeby to była odpowiedź "nie". Wieczorkiem chyba bylo coś napomknięte że "może"
Hudson - Sro 09 Lis, 2005

Nie uczestniczylem w nocnych rozmowach niestety :)
wc - Pią 11 Lis, 2005

ja już ze 2 razy pytałem samego D.W. ;-) o tę sprawę, ale dwa razy nie doczekałem się odpowiedzi :-(
Trzeba przyznać że w obu przypadkach miałem jakieś tam inne główne pytania a to było tylko dodatkowym, i D.W. odpisywał mi w obu wypadkach, ale na to pytanko odpowiedzi nie udzielał.

pzdr
wc

moonman - Pią 11 Lis, 2005

ja sie dolaczam, z tym ze zainteresowany jestem kartami do konfrontacji
horoszka - Czw 26 Sty, 2006
Temat postu: Może jakis pomysł
Hej juz od dosc dawna nurtuje mnie to samo;
moze ma ktos jakis pomysl jak ewentualnie zabezpieczyc karty syrowcow; bo jesli tak dalej pojdzie gra po prostu pojdzie do piachu:( buuuuuuuuuuuuu

Dusso - Czw 26 Sty, 2006

Zalaminować i tyle
xshadow - Czw 26 Sty, 2006

No co wy z tym laminowaniem. Głupiego robota. Raz, że i tak w koncu się rozejdą dwa, że to bezduszne jak.... no jak nie wiem co. U mnie karty są dość zużyte ale chyba daje im to troche klimatu :)
Dusso - Czw 26 Sty, 2006

Można też pociągnąć lakierem bezbarwnym :D tyle że to sporo roboty wtedy... :roll:
Mi tam laminaty się podobają - jeśli po latach się rozejdą, to zawsze można.. znowu je zalaminować hłe hłe :lol:

Krionah - Czw 26 Sty, 2006

Ja mam cichą nadzieję, że do Żeglarzy będzie dołączony nowy zestaw kart surowców :oops:
Browarion - Pon 30 Sty, 2006

Krionah napisał/a:
Ja mam cichą nadzieję, że do Żeglarzy będzie dołączony nowy zestaw kart surowców :oops:

Och, to byłby cudowny prezent 8) !!
DW - nie daj(-cie) się prosić :D

Grzegorz - Wto 28 Lut, 2006
Temat postu: Re: Karty surowców
Krionah napisał/a:
Czy będzie możliwość dokupienia kart surowców osobno, bez całej gry? Chodzi oto, że po intensywnym eksploatowaniu gry moje karty nie dość że są upaprane, to na niektóruch zaczynają schodzić obrazki.

Watpie czy mozna kupic karty surowcow w Polsce, ale w Niemczech od dawna mozna. Jezeli masz kogos w Niemczech, co moglby ci je zalatwic, to znajdziesz takie karty tutaj za jedyne 4,80€. Problem tylko, ze do Polski nie wysylaja, wiec bez znajomych w Niemczech nie masz szans na zdobycie nowych kart.

jax - Wto 28 Lut, 2006
Temat postu: Re: Karty surowców
Grzegorz napisał/a:
Watpie czy mozna kupic karty surowcow w Polsce, ale w Niemczech od dawna mozna. Jezeli masz kogos w Niemczech, co moglby ci je zalatwic, to znajdziesz takie karty tutaj za jedyne 4,80€. Problem tylko, ze do Polski nie wysylaja, wiec bez znajomych w Niemczech nie masz szans na zdobycie nowych kart.

Jakby ktos kupował w tym sklepie to proszę o info, to bym się podłączył, bo syn zgubił mi cały czerwony komplet dróg i budynków a w tym sklepiku mógłbym to uzupełnić.

D.W. - Pią 31 Mar, 2006

Za jakiś czas będzie mozliwe dokupienie oddzielnie samych kart. Ale dopiero raczej po wakacjach.
Hudson - Pią 31 Mar, 2006

Fajnie...choc i tak mam zapasowy komplecik :)
Vasquez21 - Nie 02 Kwi, 2006

Brawo Dariuszu :) karty się przydadzą napewno :)
Legun - Wto 18 Gru, 2007

D.W. napisał/a:
Za jakiś czas będzie mozliwe dokupienie oddzielnie samych kart. Ale dopiero raczej po wakacjach.

Czy coś w tej sprawie się zdarzyło. Już wiem, że dodatkowe karty będą w dodatku na 5-6 osób. Rzecz tylko w tym, że taki dodatek już dawno temu sam sobie zrobiłem, kupując dwie podstawki i przemalowując pionki. Nowe karty surowców są bardzo potrzebne do grania z "Miastami". Bez nich będzie kłopot przy wykradaniu kart z ręki, bo karty towarów będą się wyróżniać :( .

Sztefan - Wto 18 Gru, 2007

Karty były dostępne na stoisku Galakty na tegorocznym Warsaw Open. Teoretycznie miały być dostępne tylko tam. Galakta miała tych kart nie rozprowadzać w inny sposób. Być może zostało więcej kart niż się spodziewano, stąd dodawanie ich do dodatku na 5-6osób. W każdym razie jeżeli nic się nie zmieniło, to nie ma innej możliwości by nabyć te karty.
Legun - Wto 18 Gru, 2007

Sztefan napisał/a:
Karty były dostępne na stoisku Galakty na tegorocznym Warsaw Open. Teoretycznie miały być dostępne tylko tam. Galakta miała tych kart nie rozprowadzać w inny sposób. Być może zostało więcej kart niż się spodziewano, stąd dodawanie ich do dodatku na 5-6osób. W każdym razie jeżeli nic się nie zmieniło, to nie ma innej możliwości by nabyć te karty.

Może można dostać w siedzibie Galakty - to jakby niedaleko... ;) .

Grzegorz - Wto 18 Gru, 2007

Legun napisał/a:
Nowe karty surowców są bardzo potrzebne do grania z "Miastami". Bez nich będzie kłopot przy wykradaniu kart z ręki, bo karty towarów będą się wyróżniać :( .

Nie koniecznie. Jezeli A chce krasc od B, to niech B wymiesza karty i trzyma w stosiku. B mówi A, ile ma kart, natomiast A mówi B, która z nich chce "druga z góry". W ten sposób robi sie tez w Niemczech w takich sytuacjach, kiedy ktos kupil nowy dodatek do starej wersji gry.

Chris1983 - Wto 08 Mar, 2011

Coś nie widać tych kart w sprzedaży :/