|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Talisman: MAGIA I MIECZ - Talisman: The Sacred Pool Expansion
Nemomon - Wto 20 Lip, 2010 Temat postu: Talisman: The Sacred Pool Expansion Ogłoszony został kolejny dodatek do Talismana - The Sacred Pool
Zawierać ma:
4 nowych Poszukiwaczy (w tym konia)
72 nowych kart Przygód
16 nowych kart Zaklęć
24 karty Nagród za Zadania
i więcej
Te więcej, to prawdopodobnie nowe karty Alternatywnych Zakończeń oraz karty Stajni (chyba, mają one dawać nam nowych Przyjaciół, których będziemy mogli zajeżdżać do woli do śmierci).
Dodatek generalnie ma promować Charakter Neutralny, spodziewać się więc możemy kart Charakteru - Neutralny. Może...
Karty Nagród za Zadania mają nam dawać jakieś nagrody za wykonane zadania Czarownika. Wreszcie będzie jakiś sensowny powód, by się do Czarownika po jakieś udać!
Te tutaj dają nam możliwość wykonania 3 dodatkowych tur oraz coś z magicznymi Przedmiotami, że dobieramy X kart (albo dotąd, aż dobierzemy jakąś) Przygód i wybieramy jeden z Magicznych Przedmiotów dla siebie, a resztę odrzucamy. Hipotetycznie.
Ponadto instrukcja ma być pełna niepotrzebnych nikomu dodatkowych zasad, w które i tak nikt nie będzie chciał grać.
http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=1489
Sxk - Wto 20 Lip, 2010
Tak Nemomon potradisz zachęcić ludzi do zakupu
Nemomon - Wto 20 Lip, 2010
Sxk napisał/a: | Tak Nemomon potradisz zachęcić ludzi do zakupu |
Poczekaj, aż rozpocznę akcję promocyjną tłumaczenia tegoż produktu
Kriss - Wto 20 Lip, 2010
Uważam ,że wyżej wymieniony dodatek raczej niczego nowego do rozgrywki nie wniesie i jest trochę na siłę. Jedyne dodatki jakie mają teraz rację bytu to tylko planszowe.
Arbaal - Wto 20 Lip, 2010
Przestańcie pisać że ten dodatek nic nie wnosi bo niektórzy chcą mieć go w polskim języku! Mnie się dodatek podoba i czekam na konkurs z polską nazwą
Nemomon - Wto 20 Lip, 2010
http://ralphhorsley.blogs...acred-pool.html
http://2.bp.blogspot.com/...Sacred+Pool.jpg
Hi-Res okładki.
Dodatek nie wiadomo, czy coś wnosi, czy nie. Aczkolwiek ja jestem na tyle hardcorowym fanem Talismana, że i tak zaopatrzę się w obie wersje językowe zaraz tylko, gdy wyjdą
Kufir - Wto 20 Lip, 2010
Bez rewelacji. Zamiast tych kart Przygód wolałbym aby rozbudowali talię kart Podziemi i Gór.
Z Poszukiwaczami znowu mnie zawiedli. Gdzie Barbarzyńca, gdzie Tropiciel ?
Libero - Czw 22 Lip, 2010
Jacy są nowi poszukiwacze? Na okładce widzę tylko 2 (3?). Może jednak jest i Barbarzyńca i Tropiciel?
Sh' EGzor - Czw 22 Lip, 2010
Jakieś pomysły co to za Poszukiwacze na pudełku?
Arbaal - Czw 22 Lip, 2010
Po okładce już wiemy ze będą dwie postacie na koniach. Jedna ma czachę zamiast głowy a druga to elf na białym koniu. Pewnie karta koniokrada nie będzie na nich działała bo będą mieli takie zasady specjalne i dodatkowo będą mieli zasadę konia. Babka w zbroi i z bronią obuchową to na jakieś 40% kapłanka no i czwarta postać to *uj wie
A ta babura na środku to nie chce mi się zgadywać na razie. Poczekam na konkurs na nazwę dodatku i dam jakieś tam pomysły.
Libero - Pią 23 Lip, 2010
Jak dla mnie:
- po lewej - Wysoki Elf
- po prawej - Ciemny Elf
- pośdrodku na dole - coś co na pewno nie wygląda jak kapłanka, prędzej jakiś leśny rycerz
- postać w centrum - to nie bohater, tylko Pani Jeziora czy inna Świtezianka, postać przewodnia dodatku.
Polska nazwa dodatku: Święte Jezioro, ew. Pani Jeziora
...ale oczywiście mogę się mylić
Arbaal - Pią 23 Lip, 2010
Libero wysoki elf ok ale to po prawej z żadnej strony nie przypomina elfa i nie będzie to elf tak samo co do tego na środku. Dałem tylko 40% na kapłankę ale na leśnego rycerza nie dał byn nawet 1%. To może być wszystko
Pani Jeziora, dobry pomysł
Fajny ten dodatek mi się wydaje. Nowe karty przygód i zaklęć mamy zawsze tak że ok. Nowi bohaterowie to imo super sprawa. Będą też nowe alternatywne zakończenia no i nagrody za zadania czarownika będą sycące. Prawdopodobnie będzie warto po nie chodzić
Libero - Sob 24 Lip, 2010
Ciemny Elf (a może to był Mroczny?) był również w MiM z lat 80. Wyglądał podobnie - bardziej mu było do Wojownika Chaosu z Warhammera, niż do elfa, więc tutaj też tak może być.
Nemomon - Nie 25 Lip, 2010
Felicia Cano, artystka, która mocno jest związana z Talismanem, na swoim blogu zamieściła grafiki dwu kart z Sacred Pool. Pierwsza karta, to najprawdopodobniej karta Wroga - Fallen Angel, druga, to najprawdopodobniej karta Zaklęcia - Change Alignment.
http://feliciacano.blogsp...update-too.html
Nemomon - Nie 25 Lip, 2010
http://feliciacano.devian...-Pool-172464007
Nemomon - Wto 27 Lip, 2010
Life Tap będzie więc Zaklęciem.
Libero - Wto 27 Lip, 2010
Mniejsza o Life Tapa. Bardziej mnie interesuje to za koleś na tronie
Arbaal - Wto 27 Lip, 2010
Szkoda że taka mała grafika widzę dwie nowe figurki ale słabo
Wydaje się, że widzimy kogoś na tronie oraz jeźdźca.
Arbaal - Wto 27 Lip, 2010
Tak to bez wątpienia Jest figurka tego elfa na koniu czyli w ty dodatku będą dwie postacie z figurką konia no i coś w kapturze na tronie. Nie jest to figurka kobiety która jest na dole na okładce. Za jakiś czas będzie wiedzieć więcej
8janek8 - Wto 27 Lip, 2010
Powiem tak: o ile się nie mylę, dotychczas wszyscy Poszukiwacze z danego dodatku byli uwieczniani na pudełku. Tutaj nie ma tej postaci na tronie. Czyżby jakiś ncp pokroju żniwiarza...
Podobno ta babka na głównym planie może być NPC. przynajmniej tyle można wywnioskować ze słów Ralpha, który ją rysował. Wydaje mi się również, że FFG by wspomniało w swym pierwszym newsie o dodatku, że takie ma plany. Póki co niewiele można powiedzieć o samych postaciach, prócz tego, że raczej będzie ich być 4 sztuki (włącznie z NPC), bo jeżeli więcej, to to by się kłóciło z zasadą, że 10 figurek na rok. Wtedy następny duży dodatek musiałby ich mieć mniej. Jak było z Podziemiami, które dlatego miały 5 Poszukiwaczy, a nie 6, bo Żniwiarz zawierał nadplanową figurkę Śmierci.
Neuron - Pią 30 Lip, 2010
To ja już poproszę... napaliłem się na Tronowca
Nemomon - Czw 05 Sie, 2010
Zaczął się Gen Con w Indianapolis!
Oznacza to, że możemy się spodziewać niedługo kolejnych wieści o dodatku.
Póki co Jon New na Talisman Island rozpoczął kolejną akcję prezentowania grafik do nadchodzącego dodatku. Tym razem padło na Judgement Day autorstwa Felici Cano. Jest to dosyć sporawa grafika, najprawdopodobniej przedstawiająca kartę Alternatywnego Zakońćzenia. Zobaczyć ją można w linku powyżej.
Nasz dobry przyjaciel - Elliott Eastoe - przysłał mi również informację, że "Change Alignment" będzie się nazywać "Temporary Change". Tę nazwę akurat znamy ze starego MiMa, u nas występowała ona jako "Chwilowa Zmiana". Zaklęcie to ma występować w 2 sztukach.
Nemomon - Czw 05 Sie, 2010
Zgodnie z Board Game Geek, The Sacred Pool zawierać będzie:
- 4 Poszukiwaczy
- 4 plastikowe figurki
- 72 karty Przygód
- 16 kart Zaklęć
- 24 kart Nagród
- 12 kart Stajni
- 4 kart Charakteru Neutralnego
- 3 karty Alternatywnego Zakończenia
Arbaal - Czw 05 Sie, 2010
Cytat: | - 24 kart Nagród
- 4 kart Charakteru Neutralnego |
Nagrody za zadania czarownika i możliwość neutralnego charakteru a nie tylko dobry i zły Zajebiście
Tu też zajebiście ale co to daje ?
Nemomon - Sob 07 Sie, 2010
Na Talisman Island można przyjrzeć się pudełku Sacred Pool z bliska. Alternatywne Zakończenie, które tam widzimy, nazywa się właśnie Sacred Pool. Przedstawiona także jest jakaś tam historyjka oraz cztery figurki nowych Poszukiwaczy.
Nemomon - Pon 09 Sie, 2010
Uszanowanie!
Jon New z Talisman Island rozpoczął kolejną akcję Sneak Peeków z Sacred Pool. Na pierwszy plan poszla grafika Rapida.. znaczy Firemane ręki Christophera Burdetta. Zobaczyć ją można na stronie autora.
Barney - Sro 11 Sie, 2010
Wiadomo, kiedy mnie wiecej to wyjdzie bo dokladnej premiery chyba nie ma.
Nemomon - Sro 18 Sie, 2010
Kolejna grafika z Sacred Pool na Talisman Island, tym razem Profane Relic - groźna karta - autorstwa Julie Dillon.
Nemomon - Czw 02 Wrz, 2010
Na Talisman Island pojawiły się kolejne trzy grafiki Felici Cano. Tym razem tworzą one specjalny motyw, przedstawiają bowiem trzy karty z aniołem w tle. Jedną z tych kart już znamy, dwie pozostałe, to Guardian Angel oraz Angel of Mercy.
Nemomon - Pon 06 Wrz, 2010
Na Talisman Island można również przyjrzeć się grafice Demon Lorda ręki Ryana Bargera.
Nemomon - Wto 07 Wrz, 2010
Na Talisman Island znów możemy przyjrzeć się dwóm nowym artystom i ich świetnym ilustracjom! Najpierw mroczny Ritual Master autorstwa Jake'a Masbrucha, a następnie mający w sobie jakieś ukryte piękno Pantheon od Nicholasa Stohlmana. Możemy się również dowiedzieć, że Sacred Pool niedługo zobaczy pokład statku.
Nemomon - Sro 08 Wrz, 2010
Więc otrzymaliśmy newsa od FFG. Trochę u nich źle z wyczuciem czasu, albo to tylko mi Recently, Fantasy Flight Games announced the upcoming Talisman expansion, The Sacred Pool. wydaje się śmieszne. W każdym bądź razie otrzymaliśmy newsa, a w nim Poszukiwacza siedzącego na tronie. Myśleliśmy, że to będzie Monarcha, czy inny Władca, a to tylko leniwy Magik, a na ścisłość, to Gladiator. I to jeszcze niedorobiony, zamiast zawsze mieć 1 Zaklęcie, jak na Maga z niewolnikami przystało, to on otrzymuje raptem 1 na początku swej tury. Wybitnie słaby Poszukiwacz. Jeżeli Sacred Pool nie wprowadzi Wrogów o bardzo wysokiej Mocy, to Magus nie zobaczy nigdy światła. Żeby jeszcze mógł psychicznie atakować...
Po partyzancku również zaprezentowano nam kolejną z kart Nagród za zadania. Oczywiście nie wspomnieli, co się dalej dzieje z Przyjacielem, gdy go nie chcemy. Oraz która instrukcja ma priorytet, czy ta, że możemy wybrać, że chcemy włóczyć za sobą tego Przyjaciela, czy ta, nakazująca nam włóczyć go za sobą (np. Wiedźma).
http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=1591
Arbaal - Sro 08 Wrz, 2010
omfg. Kiepski ten poszukiwacz... Gdyby mógł atakować magicznie to było by ok ale w tym wypadku... Chyba to będzie jedyny przyjaciel którego będę modyfikował bo w innym wypadku nie pogramy nim. Też spodziewałem się jakiegoś króla czy coś w tym stylu jeśli jest tron.
Nemomon - Sro 08 Wrz, 2010
Chciałbym również wspomnieć, że jest ona ręki Felici Cano, można ją zobaczyć tutaj: http://feliciacano.devian...isman-178532741
Nemomon - Sob 11 Wrz, 2010
Na Talisman Island pojawila się swego rodzaju reklama Sacred Pool. Zawiera ona grafikę nieznanej nam jeszcze z imienia karty oraz kartę Poszukiwacza - Cleric - i kartę Alternatywnego Zakończenia - Sacred Pool. Grafiki tych dwu kart są odpowiednio:
- Sacred Pool
- Cleric
Wyszły one spod ręki Felici Cano.
Arbaal - Nie 12 Wrz, 2010
Ładna ta Pani Jeziora Kleryk też choć miałem nadzieję że to już specjalne zdolności pokażą
Nemomon - Sro 15 Wrz, 2010
Kolejny Sneak Peek z Talisman Island, tym razem mamy do czynienia z Warlock's Apprentice autorstwa Cahristophera Burdetta. W weekend powinnyśmy mieć również okazję przyjrzeć się kolejnym grafikom.
Nemomon - Nie 19 Wrz, 2010
No i kolejny Sneak Peek na Talisman Island, dzisiaj mamy możliwość przyjrzeć się pewnej pani, Swamp Siren, autorstwa innej pani - Felici Cano.
Sir Joker - Pon 20 Wrz, 2010
Najwidoczniej w tym dodatku oprocz obrazkow jest niewile ciekawego skoro nic innego nie pokazuja.
Nemomon - Pon 20 Wrz, 2010
Chodzi Ci o Jona, czy też o FFG? Jon nie może niczego pokazać bez pozwolenia FFG, a poza tem to nawet nie jest on osobą, która miałaby odpowiednie uprawnienia do pokazywania innym zawartość dodatku.
Jeżeli chodzi Ci o FFG, to niestety taka jest polityka tej firmy. Sacred Pool jest piątym dodatkiem do Talismana i jeżeli spojrzymy wstecz, to zauważymy, iż FFG niezbyt jest zainteresowane prezentować swe dodatki. Przykładowe Góry, które są bardzo dobrym dodatkiem, do których zawsze na początku rozgrywki wchodzę, najpierw zostały ogłoszone światu, a pierwszy news o nich pojawił się zdaje się 4 miesiące później. Niektórzy myśleli, iż Highland jednak nie zostanie wydany, skoro nic nie słychać o nim było. Dla mnie, czyli osoby która obserwuje bliżej linię produkcyjną Talismanu, to akurat nic nadzwyczajnego. Niedługo coś będzie od nich.
W sumie też zapomniałem wczoraj wspomnieć, iż Amazon.com przewiduje wydanie tegoż dodatku na 14 listopada.
Sir Joker - Pon 20 Wrz, 2010
Ja zbyt dokladznie tego nie obserwowalem ale wydawalo mi sie, ze przy poprzednich dodatkach od czasu do czasu rzucili jakas karte. A juz na pewno nie dawali tyle samych obrazkow. Niestety jak dla mnie jakosc dodatkow jest zdecydowanie nizsza niz w drugiej edycji i jak na razie z kazdym nastepnym jest coraz gorzej (w zasadzie tylko pierwszy uwazam za dobry).
Teraz też wrzucają, jedynie póki co nie wiemy czym dokładnie są karty Stajni. Możemy coś tam sobie przypuszczać, ale póki co ani jednej nie widzieliśmy. Jeżeli przewidywania Amazon.com są prawdziwe, a w sumie trzeba wiedzieć, iż data premiery przesunęła się z 7 listopada na 14 listopada, to mamy jeszcze dużo czasu, aby otrzymać informacje o tym dodatku. Dlatego też nie powinnyśmy się teraz spodziewać zalewu informacji, bo potem nie będzie nic do informowania. Informacje muszą być tak rozłożone, aby wypełniły czas.
Ponadto musimy pamiętać, iż FFG nie wydaje jedynie Talismana, ale również wiele innych gier, a i sam Goodenough zaangażowany jest w wiele innych projektów. Z tego też powodu nie możemy oczekiwać zbyt wielu newsów, bo te sztaby ludzi pracują nad wieloma rzeczami naraz.
Wracając na chwilkę do Talisman Island, to akurat tutaj także jest minimalnie inaczej. Prezentowanie grafik przez Talisman Island jest inicjatywą Jona New, który został wsparty przez FFG. Należy to traktować jako dodatkowe źródło informacji, fanowskie. Pamiętaj, że Talisman Island jest fanowską stroną, niezwiązaną z FFG w żaden sposób. Nieoficjalną stroną.
Nemomon - Wto 21 Wrz, 2010
Na Talisman Island kolejna grafika. Jon otrzymał parę nowych illustracji, więc wciąż jesteśmy w akcji! Grafika przedstawia Ivory Sentinel ręki Thoma Scotta.
Nemomon - Sro 22 Wrz, 2010
News od FFG. Otrzymaliśmy kolejnego Poszukiwacza - Chivalric Knight - oraz zapewnienie, iż karty Stajni działają w taki sam sposób jak karty Ekwipunku. Dowiedzieliśmy się również, iż jedna z kart Przygód, zwąca się Livery Stable, będzie sprzedawać karty Stajni.
http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=1629
Arbaal - Czw 23 Wrz, 2010
O fajny nius Nowy poszukiwacz i coś już wiadomo o kartach stajni chociaż jeszcze to nie wszystko ciekawe jakie będą alternatywne zakończenia. oglądanie samych grafik było nudne
Nemomon - Czw 23 Wrz, 2010
O zakończeniach ja nic nie wiem, prócz tych trzech grafik:
- Demon Lord
- Sacred Pool
- Judgment Day
Poszukiwacz z kolei mi się podoba, ciekawy jest. Będzie dla mnie przyjemnością sprawdzić, jak sprawuje się on w grze.
Nemomon - Czw 23 Wrz, 2010
Kolejne wieści z frontu! Dzisiaj mamy możliwość przyjrzeć się młodym artystom, którzy to dopiero stawiają pierwsze kroki w świecie Talismana.
Na Talisman Island przedstawione zostały dwie grafiki, pierwsza należy do Melissy Findley (polecam Mercyful Fate - Is that you Melissa), a przedstawia Theurgist of Light. Druga z kolei, to Hate Monger autorstwa Toma Gardena.
Nemomon - Sro 29 Wrz, 2010
Nowe wieści z Talisman Island!
Dzisiaj możemy bliżej zobaczyć grafikę, którą niby już znamy - występuje ona na pudęłku do Sacred Pool - Wrathborn Warrior autorstwa Felici Cano oraz Oathsworn Guide ręki Andrew Olsona.
Spać mi sie chce...
Nemomon - Sob 02 Paź, 2010
Przedostatni przedsmak Sacred Pool. Na Talisman Island możemy zobaczyć bardzo ładną grafikę katedry, znaczy Cathedral, autorstwa Nicholasa Stohlmana.
Jon New wspomniał również o moim takim małym projekcie, nad którym pracuję już od jakiegoś czasu, a o którym wstydzę się o nim wspomnieć - Talisman Art Database.
Nemomon - Wto 05 Paź, 2010
Mo i doczekaliśmy się niestety ostatniego Sneak Peeka na Talisman Island. Naszym ostatnim gościem będzie Dark Fey ręki Felici Cano.
Chciałbym gorąco podziękować Jonowi New za jego pracę oraz czas, który włożył, byśmy my mogli dowiedzieć się, co niedługo na nas będzie czekać oraz za możliwość spekulacji na temat tegoż dodatku. Dzięki!
Nemomon - Czw 07 Paź, 2010
Wiadomości ze stajni FFG!
http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=1662
Zaprezentowanych zostało 14 nowych kart, jest więc co oglądać! W szczególności polecam zlustrować obu Strażników. Może lepiej nie będę mówił, co mają na sumieniu...
Nemomon - Sro 13 Paź, 2010
Dzisiaj spam wieść, Sacred Pool zmienił swój status z On the Boat to Shipping Now. Czyli za około 2 tygodnie może być dostępny w sklepach.
Wraz ze zmianą statusu FFG zrobiło kolejny news dając nam do przejrzenia Instrukcję.
News jest tutaj.
Możemy również tam znaleść efekty paru kart:
Pastoral Tune
Quest Reward
Discard immediately and take any card in the Stables deck for free.
===
A Familiar Prize
Quest Reward
Discard immediately and take any card in the Purchase deck for free.
===
Dream Prize
Quest Reward
Discard immediately and draw Adventure Cards until a Magic Object is revealed. You may take the Magic Object, then discard the other cards. If you choose not to take the Magic Object or you cannot, you receive no reward.
===
Vindication
Spell
Cast on any character at the start of his turn. He must roll 1 die to pray:
1) You are killed
2) Lose 2 Lives
3) Lose all of your fate
4) Ignored
5) Heal up to your life value
6) Replenish fate up to your fate value.
===
Life tap
Spell
Cast on another character at the start of his turn. The character must lose 1 life, and your character gains 1 life.
===
Reverence
Spell
Cast on any character who is about to pray. The character may choose which result to use instead of rolling.
===
Pit Fiend
Enemy - Monster
Strength: 4
===
Angel of Mercy
Event
You may heal life up to your life value. the Angel of Mercy then ascends to the discard pile.
===
Portent
Event
All characters, no matter what Region they are in, may accept a Warlock Quest. The Portent then vanishes to the discard pile.
Nemomon - Pią 22 Paź, 2010
Sacred Pool zostało wydane.
Nemomon - Sob 23 Paź, 2010
Elliot Eastoe przedstawił nam kilka kart Nagród za zadania:
Vast Wealth
Discard immediately and gain 3 gold.
“I need no arcane insight to know what prize would meet with your approval. Take this gold and then take more. You have earned it.”
Weaver's Mark
Keep this card. You may discard this card at any time to replenish fate up to your fate value.
“This scar will be a sign to the powers that weave together the threads of your life. They can unravel that which would harm you. They can replace it with golden threads of victory and reward."
Vengeance Hex
Discard immediately. Then choose a character and roll a die:
1) You are turned into a Toad for 3 turns
2-6) The character is turned into a Toad for 3 turns
[i]“Speak truly. Is there not someone who has wronged you? Someone who deserves to suffer for their transgressions? Tell me who and the deed shall be done.”[/]
Nemomon - Nie 24 Paź, 2010
Kolejne 3 karty Nagród za zadania od Elliotta:
Pastoral Tune
Discard immediately and take any card in the Stables deck for free.
A Familiar Prize
Discard immediately and take any card in the Purchase deck for free.
Dream Prize
Discard immediately and draw Adventure Cards until a Magic Object is revealed. You may take the Magic Object, then discard the other cards. If you choose not to take the Magic Object or you cannot, you receive no reward.
Lightning Trap
Discard immediately and take three successive turns before play passes to the next player
A Favour Owed
Discard immediately and draw adventure cards until a Follower is revealed. You may take the Follower, then discard the other cards. If you choose not to take the Follower (or cannot) you receive no reward
The Whispers
Discard immediately and change any character to the alignment of your choice.
Vast Wealth
Discard immediately and gain 3 gold.
“I need no arcane insight to know what prize would meet with your approval. Take this gold and then take more. You have earned it.”
Weaver's Mark
Keep this card. You may discard this card at any time to replenish fate up to your fate value.
“This scar will be a sign to the powers that weave together the threads of your life. They can unravel that which would harm you. They can replace it with golden threads of victory and reward."
Vengeance Hex
Discard immediately. Then choose a character and roll a die:
1) You are turned into a Toad for 3 turns
2-6) The character is turned into a Toad for 3 turns
“Speak truly. Is there not someone who has wronged you? Someone who deserves to suffer for their transgressions? Tell me who and the deed shall be done.”
Self-Portrait
Keep this card. You may discard this card at any time to heal up to your life value.
“Create an image of yourself. Present yourself in this image in perfect health. When the time comes you will be able to make an exchange, giving your wounds to the image and taking the image’s health for yourself.”
Book of Magic
Keep this card. You may discard this card at any time to gain your full complement of Spells.
“When you are ready, this text will unveil the secrets of the hidden world. You will be able to manipulate the magic arts in ways you never before dreamed possible.”
The Magic Door
Discard immediately and teleport to any space in any Region except the Inner Region.
“I have prepared a door for you. It will open for only you. In your moment of need, you will ?nd this door and it will lead to where ever you wish to go.”
Inny przyjaciel Azoic, bardziej znany ze swej konwersji WKO oraz Smoków do najnowszej 4.5 Edycji prezentuje takie karty:
Object:
Compass (you may substract 1 from die roll for move)
Magic Object:
Staff of Balance (+1 Craft and +1 Strength only for neutral character)
Follower:
Kraven (you may draw one more adventure card)
Event:
Discordant Dirge (take all enemies in the discard pile, shuffle them, put them on Adventure deck)
Quest Reward:
Moon Charm (change one die roll into a 6 result)
Azoic uploadował parę kart z SP:
http://cf.geekdo-images.com/images/pic834909.jpg
http://cf.geekdo-images.com/images/pic834911.jpg
http://cf.geekdo-images.com/images/pic834910.jpg
Kolejne wieści, tym razem od Archdruida,
Discordant Dirge przywraca wszystkie karty Wrogów z powrotem na wierzch decka kart Przygód.
Augur - to samo, ale z kartami Zdarzeń.
Necropolis - karta Przygody reprezentująca Cmentarz
Cathedral - karta Przygody reprezentująca Kapliczkę
Mendicant - podczas modlitwy możemy płacić złotem, aby podwyższyć jej rezultat
Glittering Gorge - połóż 4 złota i podczas każdej wizyty weź 1
Reliquary - połóż 4 karty Nagród za zadania, podczas każdej wizyty możesz wziąć 1
Nemomon - Pon 25 Paź, 2010
I znów wieści od Archdruida:
Hate Monger to Wilkołak na Moc
Glorious Hymn - Złowroga ciemność dla Dobrych
Equinox - Złowroga ciemność dla Neutralnych
Avatar of Justice - Diabeł/Anioł dla Neutralnych
Fortune's Fool - (chyba) zabiera nam cały Los
Zapomniałem, że parę Zaklęć pojawiło się w starym MiMie:
Feeble Mind
You may cast this spell as required. When cast, it will reduce any character, enemy, or enemy spirit’s craft by 1 point.
Mini–Vortex
You may cast this spell as required. When cast, it will destroy all spells in any one space in your region. All spells in the space must be discarded including those held by other characters (but not a spell from the Genie, or Dragonskull Wand).
Spis Zaklęć znajduje się tutaj: http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=2306
Nemomon - Wto 26 Paź, 2010
Archdruid napisał/a: | Dark Theurgist and Theurgist of Light are alignment-specific Followers which grant gifts when you defeat Enemies or Characters. Defender of Justice is a Strength-based relative of Wise Man. Guardian Angel turns defeats into stand-offs. Kraven allows an extra card draw but it will run away from strong Enemies. Oathsworn Guide and Oathsworn Oracle are quest-matters cards which affect movement and card draw respectively. Mendicant, as previously mentioned, allows gold to be spent to improve your prayer rolls. The two nasties (which you must take) are False Prophet, who prevents you from using fate, and Deathstalker, which kills you if you lose battle or psychic combat! |
Nie chce mi się tłumaczyć, więc daję text źródłowy.
Freeasy - Sro 27 Paź, 2010
A jakiś konkurs na tytuł będzie? Miało być od głównej postaci... a kimże jest ta główna postać?
Wallenstein - Czw 28 Paź, 2010
Wodnik Szuwarek.
Nemomon - Czw 28 Paź, 2010
Cztery kolejne Nagrody za zadania, dosyć mocne:
Might of Giants: Increase your Strength value by 1
Chant of Wisdom: Increase your Craft value by 1
Ironskin Charm: Increase your Life value by 1
Good Luck Knot: Increase your Fate value by 1
Freeasy - Czw 11 Lis, 2010
Już się nie mogę doczekać polskiej wersji
jablo - Czw 11 Lis, 2010
No to jeszcze poczekasz, minimum do wiosny. A w międzyczasie nawalisz jeszcze 1000 postów o tym jak czekasz i jak Ci źle....
Nemomon - Pon 27 Gru, 2010
Spis kart Nagród za zadania znajduje się tutaj.
Western - Sro 26 Sty, 2011
Czy już wiadomo kiedy dokładnie będzie ten dodatek do kupienia w polskiej wersji?
Nemomon - Sro 26 Sty, 2011
Niestety, ale nie.
|
|