|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Inwazja - dyskusja ogólna - Koszulki na karty.
Horth - Czw 18 Lis, 2010 Temat postu: Koszulki na karty. Czy moglibyście polecić mi jakieś dobre koszulki z 'nieprzeźroczystym tyłem'? (nie wiem jaka jest ich prawidłowa nazwa :p) Z tego co widziałem FFG nie robi takich a ja nie znam innych dobrych firm stąd moje pytanie.
Z gór dziękuję za ewentualną pomoc.
DaRKeR - Czw 18 Lis, 2010
a skąd jesteś ? bo wysyłkowe kupowanie samych koszulek jest bez sensu więcej zapłacisz za dowóz, więc znajdziemy coś w Twoim mieście, lub blisko.
Horth - Czw 18 Lis, 2010
Mieszkam w Skierniewicach ale dość często bywam w Warszawie (centrum). Jeżeli wiecie gdzie można kupić tam również przeźroczyste koszulki to również proszę o podanie miejsca. Dzięki.
DaRKeR - Czw 18 Lis, 2010
http://www.wargamer.pl/index.php?
Ajgor - Pon 22 Lis, 2010
Poczytaj!
http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=2155
Pajhi - Sob 27 Lis, 2010
Poczytaj dla niektórych to za mało im trzeba pokazac ja dziecku 5 letniemu co i jak a najlepiej pokazać stronę gzie jest najdrożej
Ajgor - Nie 28 Lis, 2010
Tak jest Pajhi, słusznie się zagotowałeś. Porządek musi być.
Horth - Sob 12 Lut, 2011
Pajhi napisał/a: |
Poczytaj dla niektórych to za mało im trzeba pokazac ja dziecku 5 letniemu co i jak a najlepiej pokazać stronę gzie jest najdrożej |
Których 'niektórych' masz na myśli?
GambitGrelfer - Sob 12 Lut, 2011
No bez przesady, odpowiedź na wiadomość sprzed trzech miesięcy z hakiem? Zacytuję powszechnie znany autorytet filmowy:
Ferdynand K. napisał/a: | Panie, a daj Pan spokój! |
pan_satyros - Wto 22 Lut, 2011
Czy ktoś z Was używa segregatora na karty ?
Jak się to sprawdza w praktyce ? Mam trochę dość przekopywania setek kart przy wymyślaniu nowych talii i myślę nad zakupem takowego, by w nim mieć po 1 kopii do przeglądania, a resztę schowaną w pudełku.
Mam tu również pytanie co do stron do segregatora, na ile PLATINUM są lepsze od SILVER (ULTRA Pro) ?
http://allegro.pl/100-szt...82.html#gallery
http://allegro.pl/100-szt...1474617600.html
Ewentualnie ma ktoś segregator z ULTRA Pro, jakościowo wypada przyzwoicie ?
http://allegro.pl/collect...11.html#gallery
http://allegro.pl/collect...1474615807.html
RasTafari - Wto 22 Lut, 2011
Ja mam ten z ULTRA Pro, jakościowo jest ok, kupiony dawno temu (gdzieś w okolicach 2004 roku) do dzisiaj się trzyma (jakieś resztówki mtg się nawet w środku ostały ), okładki to taka gruba tektura obciągnięta jakimś sztucznym materiałem imitującym skórę albo coś w ten deseń a pod tym (czyli na tekturce od zewnętrznej strony) jakaś warstwa gąbeczki, ogólnie jest spoko, co do stron to mam PLATINUM i też nie narzekam.
Czarny - Wto 22 Lut, 2011
Ja ostatnio zakupiłem koszulki u tego Pana link i kupiłem segregator w sklepie papierniczym.
No i zrobiłem dokładnie tak jak mówisz, po 1 egzemplarzu do przeglądania w segregatorze, reszta grzecznie w pudełku. Dodatkowo nakleiłem w dolnym rogu każdego miejsca na kartę takie etykietki samoprzylepne od cen. Możesz sobie napisać tam ilość posiadanych kopii, cenę za ile sprzedajesz czy cokolwiek sobie tam wymyślisz.
Generalnie dobra rzecz moim zdaniem.
pan_satyros - Sob 26 Lut, 2011
Zabieram się za wkładanie kart do segregatora. Zastanawiam się jaki przyjąć system: po 2 sztuki do jednej bez protektorów (2 stronie), po 1 z protektorem, a następnie numerycznie czy taliami
A jak Wy porządkujecie swoje zbiory ?
Czarny - Sob 26 Lut, 2011
Karty układane rasami, kolejność bez znaczenia, karty bez koszulek, aha noi najpierw wszystkie jednostki, potem taktyki i wsparcie. Przy czym:
Jednostki do jednej koszulki, potem taktyki do następnej (nawet jak zostaje miejsce w koszulce z jednostkami) i w następnej koszulce wsparcie, w razie potrzeby dorzucam kolejną koszulkę. Qesty na oddzielnej koszulce, alliance również na osobnej. Z neutralami tak samo jednostki na osobnej, taktyki na osobnej i wsparcie na osobnej koszulce.
Mam nadzieję, że się jasno wyraziłem
ygeth - Czw 17 Mar, 2011
To ja mam pytanie:
Przetrząsnąłem internet i nic nie znalazłem.
Czy gdziekolwiek w Polsce istnieje możliwość zakupu protektorów z symbolem Oka Chaosu na rewersie?
DaRKeR - Czw 17 Mar, 2011
nie ma koszulek z motywami z Warhammera.
Czarny - Czw 17 Mar, 2011
W zasadzie to jest bardzo mały wybór koszulek na karty jeśli chodzi o grafiki, tzn. wybór jest ale grafiki są kiepskie
Z tego co pamiętam to na allegro jakiś gościu z pod Krakowa miał wystawioną aukcję, chyba z 50 wzorów różnych było, teraz zniknęła ale pewnie niedługo znowu się pojawi.
Na replikator.pl mają trochę koszulek, ale chyba żadnych z okiem. No i na Bardzie jest spory wybór.
Dobrze by było jakby FFG wydało takie koszulki jakie są do Magica, zarówno pod względem wytrzymałości jak i grafik. W/g mnie najładniejsze protectory na rynku, a słyszałem też że są niezniszczalne.
Carnage - Czw 17 Mar, 2011
Czarny napisał/a: | W/g mnie najładniejsze protectory na rynku, a słyszałem też że są niezniszczalne. |
Uwierz mi, nie są niezniszczalne
Ajgor - Wto 04 Paź, 2011
Przestrzegam przed trzymaniem kart w segregatorach, które stoją pionowo. Moje karty się lekko powykręcały i teraz zastanawiam się nad wyjęciem wkładek z segregatorów i położeniem ich poziomo jedna na drugiej. Najbardziej ucierpiały karty w segregatorach które niebyły ciasno wypełnione. Wykręcona karta po wyjęciu z segregatora i włożeniu do koszulki, a następnie do pudełeczka wraz z innymi kartami dochodzi do siebie, ale dzisiaj wiem że popełniłem błąd przechowując karty w taki sposób. Chyba kupię płaskie biurowe kuwetki i poukładam w nich wkładki z kartami. Może w ten sposób uniknę deformacji kart. Macie jakąś ciekawą radę?
vampire1308 - Sro 04 Sty, 2012 Temat postu: segregator a moje pytanie jest takie gdzie można kupic w stacjonarnym sklepie koszulki do segregatora, lub cały taki segregator?? bo jeszcze nie tyrafiłem....
w Wawie oczywiście:P
Yatmai - Sro 04 Sty, 2012
Zajrzyj do Barda, ew jeśli jednak rozpatrywałbyś zakup online to polecam na Allegro sprzedawcę Cards Planet.
DaRKeR - Sro 04 Sty, 2012
Bard to najdroższy sklep na świecie, nie kupuj w nim. Jeśli już to kupuj online, z przesyłką wyjdzie taniej jak w bardzie.
|
|