|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Osadnicy z Catanu (Settlers of Catan) - Pudełko na karty
q_ral - Pon 14 Lut, 2011 Temat postu: Pudełko na karty Gdyby ktoś był zainteresowany pudełeczkiem na karty - tylko do gry Talisman (link w stopce) - to nie wahajcie się ze mną kontaktować. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania na qralbox@gmail.com
Witam wszystkich miłośników gry Catan.
Możliwe, że niektórzy kojarzą mnie z działu Talisman. Swego czasu zrobiłem na potrzeby tej gry wygodne pudełeczko na karty, które wciąż cieszy się niesłabnącym powodzeniem
Do rzeczy. Jak zwykle do pracy nad nowym pudełkiem, zdecydowanie zmobilizowała mnie potrzeba, ponieważ mój przyjaciel niejako zaraził mnie Osadnikami i dopiero musiałem się na własnej skórze przekonać, jaką nieprzyjemną sprawą jest sięganie do banku surowców. Talisman to przy tym małe piwo. W osadnikach karty są wyciągane z prędkością światła a powywracane stosy doprowadzały nas do szału :/
W związku z naszymi przykrymi doświadczeniami, jak i częstymi mailami z sugestiami o wykonanie podobnego "wynalazku" do gry Catan, z nieukrywaną satysfakcją śpieszę donieść, że zakończyłem prace nad projektem i wykonałem prototyp
Zdjęcia poniżej:
Pudełeczko posiada 6 komór: na wszystkie surowce + karty postępu.
Jest wykonane z wysokiej jakości plexi (wylewana nie tłoczona) o grubości 5 mm.
Wymiary komór na karty to: 48 x 70 x 30 mm (szerokość x długość x wysokość)
Pudełko testowaliśmy w weekend, no i muszę przyznać że gra się naprawdę na innym poziomie
Doświadczenie z Talismanu zaowocowało i nowe pudełko spełniło wszystkie moje założenia i oczekiwania, więc spokojnie mogę stwierdzić że to wersja 1.0 ostateczna
Byłbym wdzięczny za jakiś komentarz, co o tym sądzicie?
Crane - Pon 14 Lut, 2011
Ciekawe, wygląda na wygodniejsze niż to z niemieckiej wersji Osadników. Jestem tylko ciekaw jak wygląda sprawa transportu, mieści się w pudełku ?
q_ral - Wto 15 Lut, 2011
Sprawdzałem i jedynym sposobem jest ułożenie pudełka po przekątnej - wtedy się mieści w pudle od gry na styk. Inaczej musiałbym zrezygnować z komory na karty postępu, a ta się jednak przydaje.
djmad28 - Sro 16 Lut, 2011
no to biorę
djmad28 - Sob 26 Mar, 2011
profeasy - Pon 25 Kwi, 2011
Fajne to pudelko na karty, najgorzej ma tylko ta osoba, do której to pudełko jest ustawione tyłem
Noi szkoda, że nie mieści się w pudełku do gry, może dałoby się zrobić pudełko na karty tak , żeby podzielić je na pół i mieć w każdym po 3 przegródki.
W jednym byłoby miejsce na drewno,cegłę i rozwój, a w drugim na wełne, kamień i siano.
Dzięki czemu zmieściło by się w pudełku
Noi przydałoby się jakieś zamknięcie
Death_Neo - Czw 25 Sie, 2011
Pudełko zamówiłem i otrzymałem cała transakcja Super!!!
Z pudełka jestem b. zadowolony w realu prezentuje się lepiej aniżeli na fotkach
Chris1983 - Sro 07 Wrz, 2011
Ile by kosztowało takie pudełko?
Kościuszkowiec - Sro 30 Lis, 2011
Gorąco Polacem!
Świetne wykonanie i wzorcowa realizacja!
Czekam na jakieś nowe dodatki
Johnny731 - Czw 15 Gru, 2011
Jakiś czas temu kupiłem 2 takie pudełka do Osadników... Poza tym, że wykonanie jest super to dodatkowo pasują do plastikowej wersji Osadników...
Kościuszkowiec - Pią 16 Gru, 2011
A po co aż dwie sztuki? Czyżby do Miast...?
sambor5 - Pon 19 Gru, 2011
jaki koszt takiego pudełka?
Johnny731 - Pon 19 Gru, 2011
Kościuszkowiec napisał/a: | A po co aż dwie sztuki? Czyżby do Miast...? |
Ano do Miast... a zaszalałem sobie
lewi9 - Sro 26 Gru, 2012
czy jeszcze aktualne?
|
|