galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Władca Pierścieni LCG - Zasady gry - wyprawa bez przydzielonych bohaterów

brzozek - Pon 25 Kwi, 2011
Temat postu: wyprawa bez przydzielonych bohaterów
czy jeśli nikt nie zdecyduję się na przydzielenie bohaterów do wyprawy to przy "rozstrzyganiu wyprawy" moja siła woli jest liczona za 0 i czy w ogóle jest "rozliczana" wyprawa skoro nie przydzielono bohaterów? Pytanie powstało w sytuacji gdy żeby pokonać wyprawę trzeba zabic jakiegoś wroga który jest już w grze i chciałoby się mie więcej niewyczerpanych postaci.

Innymi słowy, czy nieprzydzielenie postaci do wyprawy powoduje niezwiększanie zagrożenia?
brzozek

guciomir - Pon 25 Kwi, 2011

zagrożenie wzrośnie i to sporo
Kulgan - Pon 25 Kwi, 2011
Temat postu: Re: wyprawa bez przydzielonych bohaterów
brzozek napisał/a:
czy nieprzydzielenie postaci do wyprawy powoduje niezwiększanie zagrożenia?

Niestety, tak to nie działa. Skoro siła woli postaci przydzielonych do Wyprawy jest równa 0, to cała siła zagrożenia dodaje się do poziomu zagrożenia.

brzozek - Pon 25 Kwi, 2011

dzięki bardzo :)
tr000tyl - Pią 24 Cze, 2011

heyka
a ja mam takie pytanie - czy jeśli przydzielę do wyprawy bohaterów tylko jednego gracza toczy do sfery przeciwności dobieram tylko jedną kartę (przecież w wyprawie bierze udział tylko jeden gracz a nie dwóch) ???
i czy w ogóle trzeba w pierwszej rundzie wydzielać bohaterów do wyprawy ???

DaRKeR - Pią 24 Cze, 2011

Zawsze dobierasz tyle kart spotkań ilu jest graczy, nie ważne kto przydzielił bohaterów a kto nie.

I w pierwszej rundzie nie musisz wysyłać bohaterów, ale karty zostaną dobrane i skoczy Ci zagrożenie.

tr000tyl - Pią 24 Cze, 2011

rozumiem :)
dzieki za szybką odpowiedź