galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Władca Pierścieni LCG - Zasady gry - Brok zelazna pięść

Galron - Wto 31 Maj, 2011
Temat postu: Brok zelazna pięść
Czy ktos mi moze wyjasnic dokladnie jak dziala ta karta bo nie do konca rozumiem. Z tresci wynika ze wchodzi do gry jak zginie bohater -> krasnolud, ale czy w takim wypadku musze zaplacic za ta karte 6 zasobow, czy po prostu wchodzi do gry za darmo. I czy majac to postac na ręce mogę ja wystawic za owe 6 zasobow w fazie planowania, czy musze spelnic warunek z opisu karty.
Zielo - Wto 31 Maj, 2011

Ja to interpretuje tak,że wchodzi wtedy do gry za darmo. Czyli albo wydajesz 6 żetonów zasobów i normalnie zagrywasz go z ręki w fazie planowania albo czekasz aż zejdzie Ci jakiś krasnolud (O ile dobrze pamiętam to jest tam zapis, że musi to byc postać-krasnolud a nie bohater-krasnolud. Zasadnicza różnica ;) ) i wtedy za darmo wprowadzasz go do gry.

Trzymaj się zasady że jeżeli istnieje jakikolwiek koszt aktywowania Akcji, Odpowiedzi, generalnie treści karty to będzie to napisane. W stylu wyczerp postać aby... Wydaj żeton aby... itp.

Bungi - Wto 31 Maj, 2011

"Response: After a Dwarf hero you control leaves play, put Brok Ironfist into play from your hand. "

Kraś bohater.

Zielo - Wto 31 Maj, 2011

No cóż. Pamięć nie ta :wink: Dzięki za poprawkę.
Galron - Wto 31 Maj, 2011

dzieki za wyjaśnienie, to znacznie ulatwia :)

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group