galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Horror w Arkham - Nowy dodatek - Jesień 2011

D.W. - Czw 28 Lip, 2011
Temat postu: Nowy dodatek - Jesień 2011
Jak zapewne cześć zauważyła na jesień był planowany dodatek The King in Yellow.

Jednak okazało się, że być może będzie możliwość druku Black Goat of the Woods.

Moje pytanie jest takie czy robi to Wam różnicę. Który według Was z tych dodatków byłby lepszy itp. Na razie załóżmy, że mamy wybór 1 z tych 2 na jesień.

Może się okazać, że nie będzie wyboru i ewentualnie będzie mógł być tylko ten 2...

Monterey Jack - Czw 28 Lip, 2011

Z internetowych recenzji wnioskuje że "The King in Yellow." jest bardziej wartościowy. Głosuje zatem na niego.

pzdr

szutek - Czw 28 Lip, 2011

Też jestem za Kingiem, ale z racji tego, że jestem zwolennikiem wychodzenia polskich dodatków w takiej samej kolejności, jak pojawiały się angielskie.
sanczo - Czw 28 Lip, 2011

Posiadam i Króla i Kozę. Króla oceniam na 5, Kozę na 3+.
Koza daje super Herolda i schrzaniony kult. Do tego karty które są średnie, parę potworków- jako jedyny mały zestaw- i możliwość ustawiania stopnia trudności gry co jest dupne i niepotrzebne.
A Króla nikomu nie trzeba przedstawiać- cud, miód i orzeszki :)

Sargodar - Czw 28 Lip, 2011

The King in Yellow.

Jak najbardziej!

gwizdzius - Czw 28 Lip, 2011

Sargodar napisał/a:
The King in Yellow.

Jak najbardziej!

Potwierdzam

DaRKeR - Czw 28 Lip, 2011

Też byłbym za królem, a najlepiej za oboma dodatkami :]
Sh' EGzor - Czw 28 Lip, 2011

szutek napisał/a:
ale z racji tego, że jestem zwolennikiem wychodzenia polskich dodatków w takiej samej kolejności, jak pojawiały się angielskie.

a jaka była kolejność przypomnijcie mi...
D.W. napisał/a:
Może się okazać, że nie będzie wyboru i ewentualnie będzie mógł być tylko ten 2...

I tak będziemy piszczeć z zachwytu :)

vaden_ker - Czw 28 Lip, 2011

The King in Yellow.
Kirdan - Czw 28 Lip, 2011

"Król w Żółci", por favor. :)
Sandking - Pią 29 Lip, 2011

Mi szczerze mówiąc rybka, bo mam nadzieję, że prędzej czy później wszystko wyjdzie :] Osobiście Króla w Żółci znam w wersji w angielskiej, więc chętniej bym zobaczył Kozę, ale jak widać z powyższych wypowiedzi jestem jedyny :] Poza tym też jestem za wydawaniem dodatków w odpowiedniej kolejności.
groan - Sob 30 Lip, 2011

Jestem za wydawaniem dodatków w takiej kolejności jak w oryginale. Więc King in Yellow. Oczywiście jeśli wyjdzie coś innego to i tak kupię.
dreamer - Pon 01 Sie, 2011

Nie ważne co, byleby wychodziło. Ale jak już mam się określić, to poproszę króla - wszędzie zbiera rewelacyjne oceny i recenzje więc super by się komponował na mojej półce obok świetnego Dunwich :)
Ardad Lili - Wto 02 Sie, 2011

Ja również oddaję głos na Króla - ma zdecydowanie lepsze recenzje, no i też podoba mi się zachowanie chronologii wydawniczej :) .
Vaughn - Sro 03 Sie, 2011

Zdecydowanie The King in Yellow.

Poza tym, trzymałabym się koncepcji chronologicznego wydawania dodatków. W jej myśl również nie pogardziłabym w niedalekiej, mam nadzieję przyszłości, nowym wydaniem Klątwy Faraona, choć mam pierwszą wersję :smile:

Wiezzel - Pią 05 Sie, 2011

Król w Żółci, zdecydowanie on. Ale generalnie to głosuję za jakimkolwiek dodatkiem, byle faktycznie wyszedł w tym roku, bo na Koszmar z Dunwich musieliśmy się trochę wyczekać...
socjusz - Pią 05 Sie, 2011

Ja też jestem za królem Żółci, bo to podobno najlepszy dodatek karciany. Nie będę jednak ubolewał, jak wyjdzie inny, bo każdy inny jest lepszy, niż żaden.
Marcus - Pią 05 Sie, 2011

Król jest tylko jeden =]
pan_satyros - Sro 07 Wrz, 2011

Hah przeoczyłem temat, kupię każdy dodatek, acz gdyby był wybór również optowałbym za zachowaniem chronologii.
Z drugiej strony nie wiadomo kiedy będzie znów szansa na Kozę...

Harmadon - Pią 09 Wrz, 2011

Osobiście mając do wyboru te dwa dodatki wolałbym króla, ale jak ukażą się oba to się nie obrażę :wink:
Robaczyw - Wto 13 Wrz, 2011

Głos na Króla w Żółci.
Lartes - Wto 13 Wrz, 2011

Teraz Król, a potem wszytko po kolei ;)
sambor5 - Czw 15 Gru, 2011

i jak z tym dodatkiem? wyszedł już? jesień za pare dni się kończy
Ogionejro - Sro 21 Gru, 2011

D.W. napisał/a:
Wszystkie terminy proszę traktować jako przybliżone i mogą one ulec zmianie.

Dust Tactic – 7 grudnia 2011
Gears of War – 7 grudnia 2011
Rune Age – 7 grudnia 2011
Blood Bowl: Team Manager – 7 grudnia 2011

Once Upon a Time - grudzień 2011 – aktualnie w druku
Dodatki do Runebounda – grudzień 2011 – aktualnie w druku, Jeśli się nie wyrobimy będą na samym początku 2012 r.
Serce Smoka – przesunięte na styczeń/luty 2011

Gra o Tron – 2 edycja – 19 grudnia 2011
Druk na Życzenie – grudzień 2011
Królowa Lodu - 19 grudnia 2011

Chaos w Starym Świecie – styczeń 2012
Chaos w Starym Świecie: Rogaty Szczur - styczeń 2012
Talisman: The Dragon – styczeń 2012
Horror w Arkham - Król w Żółci - styczeń 2012
Znak Starszych Bogów - Styczeń 2012

Z tych produktów teoretycznie styczniowych powiedzmy 2 mogą zostać przesunięte na luty ze względów logistycznych związanych z transportem.

wesolo22 - Pon 09 Sty, 2012

Warto odwiedzić sklepik dzisiaj, jest coś Żółtego, miłego i oślizgłego do wybrania.
gwizdzius - Wto 10 Sty, 2012

ja już zamówiłem ;)
wesolo22 - Wto 10 Sty, 2012

no może trochę za wcześnie, ale co mi szkodzi zapytać czy następny będzie Kingsport Horror czy może coś innego??
Sh' EGzor - Czw 12 Sty, 2012

Gdzie jest ten statek z Królem na pokładzie?
Sigismond - Pią 13 Sty, 2012

Natknął się na tajemniczą wyspę, na której wybudowano miasto z budowlami o bluźnierczej architekturze łamiącej prawa fizyki...
Następnym razem radzę transport samolotem. :wink:

Sh' EGzor - Pią 13 Sty, 2012

Poważnie pytam.
Sigismond - Sob 14 Sty, 2012

Na stronie galakty jest coś o 25 stycznia 2012 r.