|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Osadnicy z Catanu (Settlers of Catan) - Wersja plastikowa a Miasta i Rycerze
MrAnderson - Sro 16 Lis, 2011 Temat postu: Wersja plastikowa a Miasta i Rycerze Czy do wersij plastikowej mozna dokupic dodatek Miasta i Rycerze
w wersij drewnianej czy to bedzie kompatybilne , gram od niedawna
i nabylem wersje plastikowa a mam ochote wyprobowac dodatek
z tego co sie orientuje do MiR to sa tylko dodatkowe karty i klocki
a nie inne heksy i ramki czy tak jest ?
Michal - Sro 16 Lis, 2011
Miasta i Rycerze z Catanu w wersji drewnianej:
- różnią się szatą graficzną od wydania plastikowego.
- nowe elementy graczy, takie jak mury miejskie czy rycerze są wykonani z drewna, a nie z plastiku
- 3 metropolie, które umieszcza się na miastach, nie pasują do wersji plastikowej.
W związku ze wspomnianymi różnicami nie polecamy łączenia wersji drewnianej z plastikową.
MrAnderson - Sro 16 Lis, 2011
Dziekuje za szybka odpowiedz
piotr5 - Sro 04 Sty, 2012
Ja mam drewnianą wersję tej gry (+dodatek Żeglarze). Ostatnio chciałem dokupić sobie dodatek Miasta i Rycerze, jednak w sklepach można kupić tylko wersję plastikową. Czy plastikowy dodatek będzie pasował do drewnianych Osadników?
Jeśli nie, to gdzie mógłbym jeszcze zdobyć stary dodatek?
wysokist - Sro 04 Sty, 2012
Z tego co wiem to dodatek w wersji plastikowej jeszcze się nie ukazał i jeżeli gdzieś jest to stara wersja drewniana - podaj namiar gdzie jest w plastiku to kupię.
http://i-szop.pl/szukaj/1/miasta+i+rycerze
jak się sprawdza to nie ma
piotr5 - Czw 05 Sty, 2012
Przepraszam, pomyliło mi się Teraz w sklepach nie ma ani drewnianiej, ani plastikowej.
Ja bym bardzo chętnie kupił dodatek, mógłbym nawet trochę przepłacić, jednakże nigdzie w Internecie nie mogę go znaleźć. Mógłby mi ktoś pomóc? Może ktoś ma i mógłby sprzedać?
wysokist - Czw 05 Sty, 2012
ostatni raz widziani na allegro 6 grudnia
piotr5 - Czw 05 Sty, 2012
Na allegro jest tylko dla 5 i 6 osób
wysokist - Pią 06 Sty, 2012
ustaw sobie w opcjach allegro powiadomienia - ktoś się pojawi w tydzień, miesiąc, cierpliwości
wysokist - Pią 06 Sty, 2012
jest - licytuj
http://allegro.pl/miasta-...2040211411.html
ja czekam na plastiki
yasiu - Pią 21 Gru, 2012
Michal napisał/a: | Miasta i Rycerze z Catanu w wersji drewnianej:
- różnią się szatą graficzną od wydania plastikowego.
- nowe elementy graczy, takie jak mury miejskie czy rycerze są wykonani z drewna, a nie z plastiku
- 3 metropolie, które umieszcza się na miastach, nie pasują do wersji plastikowej.
W związku ze wspomnianymi różnicami nie polecamy łączenia wersji drewnianej z plastikową. |
co zmienia szata graficzna? w miastch i rycerzach sa inne karty rozwoju wiec to wogole nie gra roli
są tez karty materialow i te byc moze troche sie roznia kolorem i przy 7 na kosciach lub rycerzu moze byc latwiej przeciwnikowi wybierac podczas kradzieży miedzy materialami a surowcami, ale mysle ze ten problem mozna rozwiazac
metropolie mozna sobie postawic kolo miasta wiec nie przesadzajmy
pozatym czemu na pudelkach plastikowych miast i rycerzy jest wydrukowane ze mozna ich laczyc z drewnianym wydaniem?
osobiscie kupil bym plastikowych rycerzy i nie przejmowal sie pierdołami.
|
|