|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - Gra o Tron PBF #2 - War is Coming
Darth Misiekh - Czw 29 Mar, 2012 Temat postu: Gra o Tron PBF #2 - War is Coming Jako że obecna gra niechybnie zbliża się do końca, a z tego co się oriętuje zebrała się już pokaźna liczba osób które chciałyby przesieść się do świata Westeros (pewnie związane jest to z premierą 2 sezonu Gry o Tron ) otwieram nową rekrutacje.
A teraz kilka spraw technicznych:
1. Rozkazy prosze nadsyłać o nazwie tematu wyglądającym nastepująco:
GoT PBF #2 - War is Coming/Obecna tura/ Nazwa Rodu
2. Proszę nie zapomniać o umieszczaniu * przy rozkazach specjalnych.
3. Bitwy: Jeżeli chcemy kogoś wspierać podczas bitwy to proszę o info na PM.
4. Zmiany w Rozkazach/ Generałach: Będę akceptował zmiany w rozkazach/generałach dopóki nie otrzymam wszystkich rozkazów od każdego z Rodów lub w przypadku Generała od drugiej strony konfliktu. Poprawki proszę nadsyłać o nazwie tematu:
GoT PBF #2 - War is Coming/Obecna tura/ Nazwa Rodu/Poprawki
5. Wysyłanie kruków pomiędzy graczami jest jak najbardziej dozwolone oraz można wstawiać sobie oferty na forum.
6. Bedziemy grać na oficjalnych zasadach 2 edycji oraz polskiego FAQ. Jeżeli dalej nie znajdziemy tam odpowiedzi na pytanie to przeprowadzane bedzie jawne głosowanie w tym temacie.
7. Jeżeli widzisz jakiś błąd w posunięciu jakiegoś gracza, a ja to przeoczyłem daj znać odrazu. Dołoże starań by to jak najszybciej poprawić. To samo jeżeli ja gdzieś popełniłem błąd.
8. A teraz najważniejsza zasada: Bawcie się i nie bierzcie wszystkiego zbyt poważnie!
Tyle zasad ogólnych, a teraz kilka pytań:
1. Gramy z kartami Losu Btwy?
2. Gramy z Garnizonami oraz Machinami Oblężniczymi?
3. Jaki okres na przsłanie rozkazów?
Jeżeli macie jakieś jeszcze pomysły albo pytania dać znać.
Lista chętnych:
1. Abadura
2. rf.
3. gamaliel
4. Biały1
5. Ash
6. Shutt
W rezerwie:
Pulkownik
P.S Jakby co pierwszeństwo mają nowi gracze którzy nie brali udziału w pierwszym GoT
Ash - Czw 29 Mar, 2012
Moje preferencje to: zasady i setup z 2 edycji, ale bez losów bitwy -ale
jakby co to dopasuję się do większości.
Adam Badura - Czw 29 Mar, 2012
Jestem i potwierdzam chęć gry (abadura). Choć jeśli chceci grać na drugą edycję to muszę sobie zasady odświeżyć. Spodziewam się jednak, że nie ma dużych różnic więc nie powinno to wstrzymywać gry.
Shutt - Czw 29 Mar, 2012
1. Gramy z kartami Losu Btwy?
2. Gramy z Garnizonami oraz Machinami Oblężniczymi?
3. Jaki okres na przsłanie rozkazów?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1. Raczej nie, wg mnie karty losów przydają się na grę dla 3-4 osób chociaż mogę się dostosować do bardziej zdecydowanych.
2. Zdecydowane TAK
3. 2 dni chyba każdemu wystarczą, chociaż ja mogę codziennie.
rf. - Czw 29 Mar, 2012
1. Losy bitwy? Można z, można bez. Polecam z, bez jednostki się za bardzo mnożą bez czaszek ^^. A bez losów nie ma takiego dreszczyku emocji...
2. Oczywiście
3. Jestem codziennie, ale dostosuję się do wymagań czasowych innych graczy.
Adam Badura - Pią 30 Mar, 2012
1. Ja wolę bez Losów Bitwy, nie lubię zwiększania losowości.
2. Z garnizonami i Machinami.
3. Dla mnie może być nawet jeden dzień. Wyjąwsze, że z powodu problemów mieszkaniowych prawdopodobnie cały kwiecień nie będę miał internetu w weekendy i wieczorami. (Będę miał tylko w pracy.)
1. Czy gramy z wydarzeniami odsłoniętymi w przód? Ja preferuję grę, gdzie 3 kolejne wydarzenia są odsłonięte, więc można lepiej planować.
2. Gramy z portami?
rf. - Pią 30 Mar, 2012
Wg. mnie porty jak najbardziej zostają. W innym przypadku Lwy mają jeszcze nieweselej
Co do odsłoniętych wydarzeń - nie za mało losowości zostanie? Nie mówię nie, ale nigdy tak nie grałem. Z jednej strony ciekawe rozwiązanie a z drugiej - ułatwia aż do bólu...
Koshiah - Pią 30 Mar, 2012
rf. napisał/a: | Z jednej strony ciekawe rozwiązanie a z drugiej - ułatwia aż do bólu... |
Miałem okazję grać w ten sposób i polecam. Nie jest to ułatwienie, bo wydarzenia zna każdy gracz. Większego znaczenia w takiej rozgrywce nabiera dyplomacja.
gamaliel - Pią 30 Mar, 2012
1. Bez Losów Bitwy.
2. Z garnizonami i Machinami.
3. Dwa dni.
Biały - Pią 30 Mar, 2012
Mi te zasady są obojętne bo i tak gram pierwszy raz.
Shutt - Pią 30 Mar, 2012
Co do odsłoniętych kart.
Nigdy nie grałem, ale podobno podnosi ciśnienie, szczególnie, gdy idzie o zaopatrzenie i mobilizację
Ja tam mogę spróbować tak zagrać o ile nie będę grał Baratheonami xD
Darth Misiekh - Pią 30 Mar, 2012
Adam Badura napisał/a: | 1. Czy gramy z wydarzeniami odsłoniętymi w przód? Ja preferuję grę, gdzie 3 kolejne wydarzenia są odsłonięte, więc można lepiej planować. |
Tzn bo nigdy nie grałem w ten sposób? Mam rozumieć że w fazie Westeros losuje się 9 kart a nie normalnych 3? Czy jak?? Może ktos wyjasnić.
Shutt - Pią 30 Mar, 2012
Z każdej talii zawsze odsłonięte są po 3 karty i używamy ich w takiej kolejności jak były odsłaniane. Chodzi o to, żeby wiedzieć, jakie wydarzenie będzie w kolejnych dwóch rundach i móc ewentualnie walczyć o zasoby lub też Zamki/Twierdze do mobilizacji.
To będzie wyglądało mniej więcej tak:
I II III
3 3 3
2 2 2
1 1 1
W następnej rundzie:
I II III
4 4 4
3 3 3
2 2 2
Dobra to podsumowując:
1. Bez karta Losów Bitwy
2. Z garnizonami i machinami
3. 2 dni na wysłanie rozkazów
4. Odsłoniete wydarzenia (3)
Tak więc dzisiaj postaram się wylosowac wam Rody a samą gre moglibyśmy rozpocząc od niedzieli/poniedziałku.
Shutt - Pią 30 Mar, 2012
Z miłą chęcią zagram Greyjoyami
No to tak:
Abadura wcieli się w Lorda Greyjoya
Rf. wcieli się w Lorda Starka
Gamaliel wcieli się w Lorda Martella
Biały1 wcieli się w Lorda Baratheona
Ash wcieli się w Lorda Lannistera
Shutt wcieli się w Lorda Tyrella
rf. - Pią 30 Mar, 2012
Odmrożę sobie uszy :< południowcy nie wiedzą, co to zima...
Shutt - Sob 31 Mar, 2012
Fuck... jedyna rodzina, którą nie wiem jak grać. A chciałem Greyjoyów
Adam Badura - Sob 31 Mar, 2012
Shutt napisał/a: | Fuck... jedyna rodzina, którą nie wiem jak grać. A chciałem Greyjoyów |
Mi to nie robi dużej różnicy, więc jeśli chcesz mogę się zamienić...
Gramy już? Może link do mapki...?
Shutt - Sob 31 Mar, 2012
Nie wiem czy taka zmiana rodów nie kłóci się z zasadami.
Tyrellami jeszcze nie grałem, ale jeżeli chcesz się zmienić to ja z miłą chęcią ^^
Shutt napisał/a: | Nie wiem czy taka zmiana rodów nie kłóci się z zasadami.
Tyrellami jeszcze nie grałem, ale jeżeli chcesz się zmienić to ja z miłą chęcią ^^ |
Ponieważ nikt nie zaprotestował, to jesteśmy zamienieni. Mistrz Gry niechaj zmieni wpis.
Kwestia linku do mapki pozostaje otwarta.
Shutt - Sob 31 Mar, 2012
Ja bym się z tą zmianą wstrzymał, aż Misiek zdecyduje, ja osobiście lubię trzymać się zasad, a on od tego jest specjalistą
Z resztą mogłoby to wprowadzić lekki chaos bo inni też mogliby się chcieć zamienić co pewnie opóźniłoby rozpoczęcie gry.
Mapki jeszcze pewnie nie ma, mieliśmy zacząć tak w niedzielę/poniedziałek, więc trochę czasu jeszcze mamy.
gamaliel - Sob 31 Mar, 2012
Może poczekajcie z zamianami na opinie prowadzącego.
Darth Misiekh - Sob 31 Mar, 2012
Mi osobiście taka zamiana nie przeszkadza ale jeżeli nie zaprotestowaliscie w sprawie losowych Rodów to znaczy że się na nią godziliście -
Instrukcja str. 4 punkt 6
(...)Alternatywnie gracze mogą swój Ród wylosować. (...)
Podąrzając dalej tym tropem równie dobrze reszta graczy mogłaby chcieć również się po zamieniać (no bo zamienianie się jest fajne ) dlatego pozostanie tak jak zostało wylosowane.
Darth Misiekh napisał/a: | Mi osobiście taka zamiana nie przeszkadza ale jeżeli nie zaprotestowaliscie w sprawie losowych Rodów to znaczy że się na nią godziliście -
Instrukcja str. 4 punkt 6
(...)Alternatywnie gracze mogą swój Ród wylosować. (...)
Podąrzając dalej tym tropem równie dobrze reszta graczy mogłaby chcieć również się po zamieniać (no bo zamienianie się jest fajne ) dlatego pozostanie tak jak zostało wylosowane. |
OK, mi tam jest obojętne, jak pisałem. Za mało razy grałem, żeby mieć jakieś preferencje. Choć chyba udało mi się już zagrać każdym rodem.
Shutt - Sob 31 Mar, 2012
No cóż, no to zostaje ^^
Ja też dużo razy nie grałem, bo zebrać ekipę na 6h grania jest ciężko, a jeszcze ciężej jest znaleźć na to czas
Let the game begin.
Darth Misiekh - Nie 01 Kwi, 2012
Rozpoczynamy gre Tutaj odpowiedni temat:
http://www.forum.galakta....p?p=61589#61589
Darth Misiekh - Pon 02 Kwi, 2012
Dodałem kolejne karty Westeros (sory że nie zrobiłem tego wczesniej ale pierwszy raz gram z tym wariantem)
Ci którzy wysłali mi rozkazy mogą jakby co zmienić swoje decyzje.
Shutt - Pon 02 Kwi, 2012
Chwała Ci za to, może na pierwszej stronie zamieści"my" też kto jakim rodem gra? Ułatwi to życie jak będziemy z kimś ustalać politykę
Darth Misiekh - Pon 02 Kwi, 2012
Zrobione
By co chwile nie zaglądać na pierwszą stronę proszę w temacie rozgrywki do wszystkich swoich postów dołączać obrazek z herbem i tak:
Baratheon:
[IMG]http://i1197.photobucket.com/albums/aa431/Misiekh/Baratheon-1.jpg[/IMG ]
Tyrell:
[IMG]http://i1197.photobucket.com/albums/aa431/Misiekh/Tyrell.jpg[/IMG ]
Stark:
[IMG]http://i1197.photobucket.com/albums/aa431/Misiekh/Stark.jpg[/IMG ]
Martell:
[IMG]http://i1197.photobucket.com/albums/aa431/Misiekh/Martell-1.jpg[/IMG ]
Lannister:
[IMG]http://i1197.photobucket.com/albums/aa431/Misiekh/Lannister.jpg[/IMG ]
Greyjoy:
[IMG]http://i1197.photobucket.com/albums/aa431/Misiekh/Greyjoy.jpg[/IMG ]
Adam Badura - Wto 03 Kwi, 2012
Przepraszam za zwłokę z rozkazami, ale od czwartku do poniedziałku przeprowadzałem się, a od niedzieli nie mam już w domu internetu. Zaraz nadgonię.
Darth Misiekh - Sro 04 Kwi, 2012
Przypominam wszystki, że wykonujemy po jednym rozkazie na raz chyba że chcecie przyspieszyć pierwsza ture i wszystkie rozkazy odraz ale to prosiłbym o jakieś info?
Adam Badura - Sro 04 Kwi, 2012
Darth Misiekh napisał/a: | Przypominam wszystki, że wykonujemy po jednym rozkazie na raz chyba że chcecie przyspieszyć pierwsza ture i wszystkie rozkazy odraz ale to prosiłbym o jakieś info? |
Preferuję pojedyncze rozkazy. Ale jeśli ktoś uważa, że inne ruchy mu nic nie zmieniają, to może przecież z góry podać co robi...
Adam Badura - Sro 04 Kwi, 2012
Będę się starał temu zaradzić ze wszech sił, ale może się okazać, że następny dostęp do internetu będę miał dopiero we wtorek. Przepraszam. Jest to jednak okres świąteczny, więc mam nadzieję na wyrozumiałość.
Adam Badura - Pią 06 Kwi, 2012
Jestem. Późniejszym wieczorem wyślę rozkazy (o ile mi sieć nie padnie do tego czasu). Dalej powinno już być stabilnie z dostępem do sieci. Przepraszam za zwłokę.
rf. - Pią 06 Kwi, 2012
Życzymy Tobie i Twoim internetsom jak najlepiej
Darth Misiekh - Pon 16 Kwi, 2012
Do czwartku będę miał utrodniony dostep do internetu dlatego też do tego czasu zawieszam gre.
Darth Misiekh - Pią 20 Kwi, 2012
Jak tylko dotrze do mnie info od Lannistera rusze dalej z licytacją
Shutt - Sob 21 Kwi, 2012
Nadal czekamy na Lannistera?
Adam Badura - Sro 25 Kwi, 2012
Na kogo czekamy? Ile dni może trwać licytowanie w ataku dzikich...?
gamaliel - Sro 25 Kwi, 2012
Na mnie na pewno nie; ja nawet nie mam czym licytować
Darth Misiekh - Sro 25 Kwi, 2012
Tak czekamy na Lorda Smoczej Skały
Shutt - Czw 26 Kwi, 2012
Proponuję grać, nawet bez rozkazu Baratheona.
Adam Badura - Czw 26 Kwi, 2012
Shutt napisał/a: | Proponuję grać, nawet bez rozkazu Baratheona. |
No raz możesz tak zrobić. Ale jeśli Baratheon nie będzie aktywnie grał, to na dłuższą metę nie ma to sensu i trzeba zamknąć grę. Ma ktoś kontakt do niego inny niż tu przez forum?
Darth Misiekh - Pią 27 Kwi, 2012
Drodzy Lordowie zbliża sie długaśny weekend wiec moje pytanie:
Będziecie mieli dostęp do internetu w okresie 1-4 maja? Czy w zawieszamy w tym okresie gre.
Shutt - Sob 28 Kwi, 2012
Będę w zasięgu cywilizacji
gamaliel - Sob 28 Kwi, 2012
Będę dostępny w w/w dniach.
Adam Badura - Sob 28 Kwi, 2012
Ja raczej też będę dostępny.
rf. - Sob 28 Kwi, 2012
A ja nie będe dostepny - i polecam reszcie spędzić wolny czas korzystając z niesamowitej pogody.
Shutt - Sob 28 Kwi, 2012
5 minut w ciągu dnia Cię nie zbawi chociażby wieczorem.
Chyba, że braknie Ci neta.
Shutt - Pon 30 Kwi, 2012
Gra już jest zawieszona czy po prostu jeszcze mapki nie ma?
Może Stark jednak da radę uczestniczyć w grze przez weekend, co?
Darth Misiekh - Pon 30 Kwi, 2012
Nie dostałem od wszystkich rozkazów więc rozumiem że na weekend majowy zawieszamy
Adam Badura - Pon 30 Kwi, 2012
Ja nie dosłałem. Mam od piątku młyn z przeprowadzką, a skoro Stark chciał wolnego, to skorzystałem. Ale myślę, że jutro powinienem już wysłać. Nie mam za wiele opcji...
rf. - Wto 01 Maj, 2012
Moje rozkazy czekają już od 4 dni?
Adam Badura - Wto 01 Maj, 2012
Właśnie co wysłałem rozkazy. Przepraszam za opóźnienie, ale kto się przeprowadzał to rozumie...
Adam Badura - Pon 07 Maj, 2012
Nabór do PBF #3: http://www.forum.galakta....p?p=63212#63212.
gamaliel - Pon 07 Maj, 2012
Do Darth Misiekh'a mamy po bitwie nie naszą mape.
Darth Misiekh - Pon 07 Maj, 2012
poprawione
Shutt - Pon 07 Maj, 2012
Ja tam tego rozkazu marszu już nie mam (niestety).
Adam Badura - Czw 10 Maj, 2012
Na co właściwie czekamy? Aż Żelazny Tron (Stark) rozstrzygnie pierwsze wydarzenie?
Shutt - Czw 10 Maj, 2012
Tak, ale Starkowi się nie spieszy
zarówno na Tron jak i Kruka
Shutt - Sob 12 Maj, 2012
Ktoś nie wysłał rozkazów?
Adam Badura - Sob 12 Maj, 2012
Shutt napisał/a: | Ktoś nie wysłał rozkazów? |
Ja wysłałem przed chwilą dopiero.
Shutt - Wto 15 Maj, 2012
To może każdy z nas wysłałby warunkowy rozkaz do GMa, bo jak widać nie ma chyba czasu. Zaoszczędzi to trochę czasu a jak Misiekh wróci to będzie mógł od razu mapkę wstawić, zamiast się rozdrabniać.
Adam Badura - Sro 16 Maj, 2012
Choć spodziewam się, jaka będzie odpowiedź Stark'a, to jednak dla spokoju sumienia proponuję, żebyśmy napisali swoich dowódców w walce o Seagard (właściwie to w zdradzieckim napadzie na Seagard...) normalnie na forum. Skoro obaj już ich wysłaliśmy do GM to i tak nie da się już oszukać... A pozwoli to swobodniej myśleć nad dalszymi ruchami.
rf. - Sro 16 Maj, 2012
Ja sprawdzam forum co jakiś czas, mimo że mam powiadomienia - też jestem ciekaw co wydarzy się w westeros.
Ps. mój zdradziecki atak? Bez żartów proszę...
Adam Badura - Sob 19 Maj, 2012
Co jest z Darth Misiekh? W grze 3, gdzie jest graczem też mocno "laguje"...
Shutt - Pon 21 Maj, 2012
Misiek...nie dasz rady częściej zaglądać na forum?
Ta gra się okropnie wlecze, za chwilę PBF#3 i #4 przegonią w rundach naszą rozgrywkę.
Unikasz wiadomości i odpowiedzi na nie.
Może jest jakiś powód tego "lagowania"?
Darth Misiekh - Wto 22 Maj, 2012
Nie jestem w stanie zaglądać 2-3 razy na forum i tyle razy zaglądam. Niestety życie rodzinne oraz praca nie pozwalają mi na wiecej
gamaliel - Wto 22 Maj, 2012
Na mapie jest błąd:
wystawiłem w bitwie :Arianne Martell [1] - Jeśli sie bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
Więc ja powinienem stracic statek ale Baratheon nie powinie byc na east summer sea
Darth Misiekh - Nie 27 Maj, 2012
Jeżeli do dzisiaj do 24.00 nie dostanę od Asha żadnej informacji co do karty Rodu wylosuję ją i bedziemy mogli przejść dalej
Shutt - Nie 27 Maj, 2012
Proponuje też wylosować jego mobilizację, bo skoro teraz olał grę to wątpię, żeby się jeszcze pojawił.
Do postawienia można zaczekać kiedy wszyscy się będą stawiać
Shutt - Pon 28 Maj, 2012
Zgodnie z zasadami rozbite jednostki nie mogą przeprowadzić odwrotu.
Piechur Lannistera zostaje zniszczony.
Shutt - Wto 29 Maj, 2012
Stark zamienił piechura na wieżę, w Białym Porcie istniej możliwość zrekrutowania jednostki o wartości 1.
Powinieneś usunąć piechura.
Dodatkowo można dodać wszystkie żetony - atak dzikich chyba jest dopiero po Grze o Tron
Darth Misiekh - Pią 01 Cze, 2012
jakby co nadal czekam na mobilizacje Baratheona
Balerion - Wto 05 Cze, 2012
Witam,
Gdyby nie to, że teraz Lannister już właściwie nie istnieje, to chętnie bym przejął kierowanie tym rodem.. Jestem nowy na forum, ale w grę już grałem, chętnie przystąpię do następnej.
Pozdrawiam
Shutt - Czw 07 Cze, 2012
Misiekh, powtarzam prośbę.
Już zdecydowanie za długo czekamy...
Shutt - Czw 07 Cze, 2012
Weź też wykasuj wiadomości, bo moje rozkazy co do dzikich wiszą od niedzieli...
Vickon - Pią 08 Cze, 2012
To ja mogę mieszać Lannistereami w PBF #2 dopóki Ash się nie pojawi. Tylko zgodnie z kartami westeros chce zmobilizować, co Lannisterów. Co Wy na to?
Shutt - Pią 08 Cze, 2012
Wolałbym bez mobilizacji
ale ostatecznie mi pasuje...
Za długo nie pograsz, chyba wiesz o tym?
Co na to reszta graczy z PBF #2?
Balerion - Pią 08 Cze, 2012
Widzę, że wielu chce zagrać tym co pozostało z Lannisterów Z mobilizacja można zagrać jeszcze ze 2 tury.. lub więcej
Biały - Pią 08 Cze, 2012
Ja nie mam nic przeciwko objęciu Lannisterów przez kogos innego jesli nie ma kontaktu z dotychczasowym graczem.
Ja już raz kogoś zastępowałem, więc Balerion jeżeli chcesz poprowadzić Lannisterów to graj.
Decyzje powinien podjąć MG, oczywiście jeśli nikt nie będzie miał obiekcji. Ja chciałbym zagrać od początku, teraz się zadeklarowałem, bo widzę że jest pro blm ale bez ciśnienia. A mam tez czas, co dziennie jestem na necie, tak od 10 do 18 to właściwie cały czas
Shutt - Pią 08 Cze, 2012
Od początku na pewno nie będziemy grać.
Nie chce zaczynać całej gry na nowo, szczególnie, że sąsiedzi znają mój styl gry
No ja nie znam To może mistrzem będziesz? Nie myślałem o tej grze/zestawie graczy. Są/były prowadzone 4 gry, może będzie piata?
Shutt - Nie 10 Cze, 2012
Co z mapką?
Vickon - Pon 18 Cze, 2012
Adam Badura napisał/a: | Shutt napisał/a: | W dupie mam taką grę. |
Mówiłem, że ta gra umarła. A szkoda. |
Chyba trochę przesadzacie. Wlecze się jak ślimak, ale prócz Ash'a, wszyscy pozostali gracze regularnie sie pojawiją i kontrolują, co się dzieje na forum.
PBF #2 I #4 czekają na decyzje rf (może są już wysłane do GM)
Balerion - Sro 20 Cze, 2012
Obie gry można uratować - potrzebni nowi gracze a z tego co przeczytałem na na "4" - są
Shutt - Sro 20 Cze, 2012
Tutaj proponuję, żeby Balerion zagrał Starkami.
Balerion - Sro 20 Cze, 2012
Jasne, jak nie ma obiekcji mogę grać, czekam na potwierdzenie, jestem dostępny od 10 do 18
Shutt - Pią 20 Lip, 2012
Co z nowym Baratheonem?
Vickon - Pią 20 Lip, 2012
Sprawa jest w toku. Wszystkie opcje są jak narazie możliwe. Jutro powinniśmy ruszyć z gra jakoś po południu.
Shutt - Sob 21 Lip, 2012
??
Vickon - Sob 21 Lip, 2012
Kontakt z Biały jest mocno ograniczony. Nie ma także żadnej reakcji z jego strony.
Tak więc ofcialnie Renly Georgie Baratheon przejmuje przywódctwo nad rodem Baratheonów.
Czekamy na pierwszy ruch.
Vickon - Sob 28 Lip, 2012
Kiedy chcecie rozpatrywać kartę Nadchodzi zima, czyli dolosować inną:
1 gdy przyjdzie czas na jej rozpatrzenie
2 odrazu po wylosowaniu, zastępując ją inną
Shutt jest za opcją 2
Chodzi o Ture 9
Balerion - Sob 28 Lip, 2012
jestem na opcja 2
Georgie - Nie 29 Lip, 2012
ja tez za 2 opcja
Adam Badura - Sro 01 Sie, 2012
Ja jestem za opcją 1. Ale nie obstaję.
Vickon - Sro 01 Sie, 2012
było 3-0 za opcją 2
Wieć już wylosowałem. Wspomniałem o ty w Polu gry.
Teraz jest 3-1 więc nic to nie zmienia. Osobiście, też skłaniam się do opcji 1
|
|