|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - Gra o Tron PBF #5 - Swords in Blood - Pole Gry
Mortyr - Pon 16 Lip, 2012 Temat postu: Gra o Tron PBF #5 - Swords in Blood - Pole Gry Gra o Tron PBF #5 - Swords in Blood - Pole Gry
1. AKTUALNY RUCH:
Obecnie: Gra Zakończona - Zwyciężył toszt (Greyjoy)
2. AKTUALNA MAPA:
Ostatni UPDATE: 6. Tura - Po Marszu Greyjoya.
toszt napisał/a: | Jeśli mnie pamięć nie myli na Pyke mam machinę, dwóch piechurów i rycerza, na Seagardzie dwóch piechurów i rycerza. Stark w międzyczasie przemaszerował piechurem na Winterfell. Jeśli tak, to drogi sąsiedzie, odpowiadając na Twoją niedawną prośbę, pomogę Ci przewinąć talię, dwóch piechurów i rycerz idą na Flints Finger, Machina obl. wędruje na Seagard. |
3. KARTY RODÓW:
LANNISTER (TERF)
Tywin Lannister [4] - Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymasz 2 żetony władzy.
Ser Gregore Clegane [3] - [miecz][miecz][miecz]
Ser Jaime Lannister [2] - [miecz]
Ogar [2] - [wieża][wieża]
Ser Kevan Lannister [1] - Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Piechurów (w tym wspierające jednostki Piechurów Lannisterów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1.
Tyrion Lannister [1] - Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
Cersei Lannister [0] - Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika.
STARK (DarkYoung) (wcześniej Biały)
Eddard Stark [4] - [miecz][miecz]
Robb Stark [3] - Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodny z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.
Roose Bolton [2] - Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).
Greatjon Umber [2] - [miecz]
Ser Rodrick Cassel [1] - [wieża][wieża]
Blackfish [1] - Podczas tej bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
Catelyn Stark [0] - Jeśli na obszarze ogarniętym bitwą posiadasz żeton Obrony, jego wartość ulega podwojeniu.
BARATHEON (Adam Badura)
Stannis Baratheon [4] - Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycję na torze Żelaznego Tronu, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Renly Baratheon [3] - Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedną z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy.
Ser Davos Seaworth [2] - Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Brienne z Tarth [2] - [miecz][wieża]
Melisandre [1] - [miecz]
Salladhor Saan [1] - Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek statków, spada do 0.
Plama [0] - Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
TYRELL (pulkownik)
Mace Tyrell [4] - Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących się jednostek Piechurów przeciwnika.
Ser Loras Tyrell [3] - Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucać). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.
Ser Garlan Tyrell [2] - [miecz][miecz]
Randyll Tarly [2] - [miecz]
Margaery Tyrell [1] - [wieża]
Alester Florent [1] - [wieża]
Królowa Cierni [0] - Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował tę bitwę.
GREYJOY (toszt) (wcześniej Shutt)
Euron Wronie Oko [4] - [miecz]
Victarion Greyjoy [3] - Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1.
Balon Greyjoy [2] - Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
Theon Greyjoy [2] - Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Asha Greyjoy [1] - Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.
Dagmer Rozcięta Gęba [1] - [miecz][wieża]
Aeron Mokra Czupryna [0] - Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).
MARTELL (gamaliel)
Czerwona Żmija [4] - [miecz][miecz][wieża]
Areo Hotah [3] - [wieża]
Ciemna Gwiazda [2] - [miecz]
Obara Sand [2] - [miecz]
Arianne Martell [1] - Jeśli się bronisz i przegrasz tę bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
Nymeria Sand [1] - Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz ta karta otrzymuje symbol miecza.
Doran Martell [0] - Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.
4. KARTY WYDARZEŃ:
BIEŻĄCA TURA (6):
TALIA I:
Nadchodzi Zima - Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Zaopatrzenie - Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
TALIA II:
Mroczne Skrzydła, Mroczne Słowa [Dzicy] - Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
TALIA III:
Uczta dla Wron [Dzicy] - Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.
KOLEJNA TURA (7):
TALIA I:
Tron Ostrzy [Dzicy] - Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
TALIA II:
Starcie Królów - Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
TALIA III:
Jesienne Deszcze [Dzicy] - Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
ZRZUCONE KARTY:
TALIA I:
BRAK
TALIA II:
Gra o Tron - Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Ostatnie Dni Lata [Dzicy] - Nic się nie dzieje.
Gra o Tron - Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
TALIA III:
Atak Dzikich - Dzicy atakują Westeros.
Nawałnica Mieczy [Dzicy] - Podczas tej Fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
Morze Sztormów [Dzicy] - Podczas tej Fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Sieć Kłamstw [Dzicy] - Podczas tej Fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
5. KARTY DZIKICH:
OBECNĄ KARTĘ OGLĄDALI:
STARK (DarkYoung)
ZRZUCONE KARTY:
Cisza na Murze
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Nic się nie dzieje.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Nic się nie dzieje.
ZABÓJCY WRON
Zwycięstwo Dzikich:
Gracz z najniższą stawką: Zamienia wszystkie swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Pozostali gracze: Zamieniają po 2 swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może natychmiast zamienić do 2 jednostek Piechurów z dowolnych obszarów na planszy na dostępne jednostki Rycerzy.
6. STATYSTYKI:
Gracz Wygrane/Przegrane Bitwy ... Zniszczone/Stracone Jednostki ... Siła Militarna
LANNISTER 2 / 5 . . . . . . . . . . 0 / 3 . . . . . . . . . . 3
STARK 2 / 4 . . . . . . . . . . 1 / 1 . . . . . . . . . . 13
BARATHEON 5 / 4 . . . . . . . . . . 1 / 5 . . . . . . . . . . 4
TYRELL 8 / 2 . . . . . . . . . . 7 / 0 . . . . . . . . . . 15
GREYJOY 7 / 1 . . . . . . . . . . 4 / 0 . . . . . . . . . . 17
MARTELL 1 / 9 . . . . . . . . . . 2 / 6 . . . . . . . . . . 2
Mortyr - Pon 16 Lip, 2012
1. TURA - Faza Planowania
TERF - Wto 17 Lip, 2012
poprosze o karte dzikich na pw
wiec mozecie sie ruszac pokolei panowie
TERF - Wto 17 Lip, 2012
karta dzikich pozostaje na gorze!!!
Mortyr - Wto 17 Lip, 2012
Taka jeszcze uwaga: jeśli ktoś uważa, że ruch poprzednika/ów nie wpływa na jego własny to może wykonać go wcześniej poza kolejnością - wysyłając go do mnie na PW. Umieszczę go na forum w odpowiednim momencie.
Adam Badura - Wto 17 Lip, 2012
Baratheon:
Ruch -1 na Kingswood: piechota na Crackclaw Point, nie zostawiam token'a
TERF - Wto 17 Lip, 2012
no to sprawdze mych sojusznikow
marsz -1
1x piechur do riverun
1x rycesz do Stoneysept
UPDATE mapy
Kolej na ruch Starka.
Biały - Wto 17 Lip, 2012
Ryczerz z Winterfell na Moat Calin.
gamaliel - Wto 17 Lip, 2012
Salt shore marsz-1»Starfall
Greyjoy na PW:
pulkownik - Wto 17 Lip, 2012
Statek wypływa na West Summer Sea
1. Tura - Faza Akcji
Przypominam też, że najbardziej aktualna mapka znajduję się zawsze w pierwszym poście. Często uaktualniona pomiędzy ruchami bez ostrzeżenia (coby postów nie mnożyć).
Adam Badura - Wto 17 Lip, 2012
Baratheon:
Ruch +0 na Shipbreaker Bay: jeden statek na The Narrow Sea (skoro Stark go nie chciał...)
Shutt - Wto 17 Lip, 2012
Mój rozkaz zapewne jutro kolo 16, wszystko zależy od ruchu Lannistera
Zobaczymy jaką strategię obierze mój drogi sąsiad.
TERF - Sro 18 Lip, 2012
statek na sunseat sea
sasiedzie musze ten ruch wykonac bo me kruki zle wiesci donosza o twej zdradzie! ;(
Shutt - Sro 18 Lip, 2012
Tak właściwie to do końca nie byłem zdecydowany co robić
Twoje kruki chyba kłamią, bo nikomu niczego nie deklarowałem.
Czas na politykę, bo widzę, że masz złe zamiary wobec mnie.
Mortyr - Sro 18 Lip, 2012
Na ruch Starka (Biały) czekam jutro do południa. Potem marsz zostanie zdjęty bez efektu.
TERF - Czw 19 Lip, 2012
cos kolega Bialy sie nie moze zdecydowac ;( byl na forum i.... nic ;(
pulkownik - Czw 19 Lip, 2012
Moze czuje się że go zaszachowałeś
TERF - Czw 19 Lip, 2012
ja?? hehe nie bardzo troche za daleko jestem
Mortyr - Czw 19 Lip, 2012
TERF napisał/a: | ja?? hehe nie bardzo troche za daleko jestem |
Polecam zmianę (albo podzielenie na pół) avatarów, coby współgraczy nie mylić.
TERF - Czw 19 Lip, 2012
troche nie na temat:
chcialem podzielic lecz nie wiem w jakim formacie to zapisac aby w 6kb sie zmiescic. Bo mam zrobiony podzielony lecz nie moge go wrzucic. jak ktos ma jakis patent niech podesle mi na PW z gory dzieki.
PS jak dobrze pojdzie to pdf3 skonczymy na poczatku przyszlego tygodnia i nie bedzie juz kolizji avatarow
Żeton Marszu Starka zostaje zdjęty bez efektu. Jeśli Biały nie odezwie się do końca tury to trzeba będzie szukać zastępcy.
gamaliel napisał/a: | po ruchu lub nie starka
ja wypływam z sea of dorne na east summer sea |
Martell: Sea of Dorne --> East Summer Sea
Shutt napisał/a: | Wobec niecnych zakusów Lannisterów, którzy pragną zdobyć dominację na morzu (za czyim przyzwoleniem!?) jestem zmuszony podjąć odpowiednie kroki.
Smuci mnie fakt, że już w 1szej turze wybucha między nami konflikt, na pewno nie my na tym zyskamy.
Drogi Lannisterze, nie idź tą drogą!!
Marsz 0:
Pyke >> Riverrun (konnica); Seagard (piechur) |
Greyjoy: Pyke --> Riverrun (Rycerz); Pyke --> Seagard (Piechur)
pulkownik napisał/a: | Piechur do Old Town
Rycerz do The Reach |
Tyrell: Wysogród --> The Reach (Rycerz); Wysogród --> Oldtown (Piechur)
Adam Badura - Czw 19 Lip, 2012
Mortyr napisał/a: | Żeton Marszu Starka zostaje zdjęty bez efektu. Jeśli Biały nie odezwie się do końca tury to trzeba będzie szukać zastępcy. |
Nie wiem czy nie lepiej zrobić to teraz (czy nie było jakiś chętnych dla których nie starczyło miejsca?), bo tak tracić ruch w pierwszej turze to duża strata. Kto potem będzie chciał przejąć...
Adam Badura napisał/a: | Mortyr napisał/a: | Żeton Marszu Starka zostaje zdjęty bez efektu. Jeśli Biały nie odezwie się do końca tury to trzeba będzie szukać zastępcy. |
Nie wiem czy nie lepiej zrobić to teraz (czy nie było jakiś chętnych dla których nie starczyło miejsca?), bo tak tracić ruch w pierwszej turze to duża strata. Kto potem będzie chciał przejąć... |
No teraz już trochę za późno :/ dalsze ruchy już zostały pokazane.
Adam Badura - Czw 19 Lip, 2012
Mortyr napisał/a: | No teraz już trochę za późno :/ dalsze ruchy już zostały pokazane. |
Nie sądzę, żeby miało to takie duże znaczenie. Ale to Ty decydujesz.
BITWA O RIVERRUN
AGRESOR: Greyjoy (Shutt) - Siła [4]
- Jednostki: Rycerz [2]
- Wsparcia: Statek [1]
- Dowódca: Asha Greyjoy [1] - Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.
OBROŃCA: Lannister (TERF) - Siła [1]
- Jednostki: Piechur [1]
- Dowódca: Cersei Lannister [0] - Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika.
Greyjoy zwycięża. Lannister wycofuje się do Harrenhal.
TERF - Czw 19 Lip, 2012
ja podlanczam sie do zdania Adama zdjecie rozkazu jest nie ok! psuje zabawe, lepiej dac zastepce niz sciagac zeton. Rozumiem ze np dla Barathona byl by to plus ale sam on twierdzi ze to jest "glupie" nie popieram takich dzialan mielismy czekac, nie minelo jeszcze 24h od publikacji mapy i juz tacy niecierpliwi jestesmy... aj...
TERF napisał/a: | ja podlanczam sie do zdania Adama zdjecie rozkazu jest nie ok! psuje zabawe, lepiej dac zastepce niz sciagac zeton. Rozumiem ze np dla Barathona byl by to plus ale sam on twierdzi ze to jest "glupie" nie popieram takich dzialan mielismy czekac, nie minelo jeszcze 24h od publikacji mapy i juz tacy niecierpliwi jestesmy... aj... |
No dobra, w takim razie zostawiam marsz Starka... będzie wykonany tak jakby poza kolejnością. W pierwszej turze to nie ma takiego znaczenia chyba, a skoro sam Baratheon jest za tym. No to czekamy na Białego.
btw minęło już 24 godziny odkąd nadszedł czas na jego 2gi ruch. Za waszą zgodą, jeśli nie pojawi się jutro to pozwolimy może tosztowi przejąć Starka?
pulkownik - Czw 19 Lip, 2012
Jestem za zmianą gracza, ale za pozostawieniem i wykonaniem rozkazu.
Nie bedzie problemu z następcą pare osób się nie zalapało
gamaliel - Czw 19 Lip, 2012
popieram przedmówce, chętnych było od groma
Adam Badura - Pią 20 Lip, 2012
Też popieram.
TERF - Pią 20 Lip, 2012
jestem za i nawet chyba "tosz" sie zglosił
Mortyr - Pią 20 Lip, 2012
Uwaga, zmiana: DarkYoung jest nowym lordem Starkiem. Czekamy na jego ruch
http://www.forum.galakta....t=4324&start=45
DarkYoung - Pią 20 Lip, 2012
The Shivering Sea -> The Narrow Sea
BITWA NA NARROW SEA
AGRESOR: Stark (DarkYoung) - Siła [5]
- Jednostki: Statek [1]
- Dowódca: Eddard Stark [4] - [miecz][miecz]
- przewaga na torze Lenników
OBROŃCA: Baratheon (Adam Badura) - Siła [5]
- Dowódca: Stannis Baratheon [4] - Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycję na torze Żelaznego Tronu, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Zwycięża Stark. Flota Baratheona zostaje zniszczona.
1. Tura - Faza Akcji
Czekamy na: marsz Baratheona.
Następnie: marsz Lannistera i marsz Martella.
Baratheon
Ruch +1 na Dragonstone: rycerz i piechota na Kingswood
Shutt - Pią 20 Lip, 2012
Zobaczymy czy Lannister będzie próbował odbić Riverrun
Lannister na PW:
TERF napisał/a: | marsz +1
rycesz do harranhall
piechur do Leninspot |
Czekamy na: marsz Martella.
gamaliel - Pią 20 Lip, 2012
sunspear marsz+0»storms end piechur
yronwood rycerz
1. TURA - Faza Akcji
Czekamy na: rozpatrzenie Umocnienia Władzy Starka. Może zmobilizować oddziały w White Harbor lub zebrać 1 żeton władzy.
DarkYoung - Pią 20 Lip, 2012
Statek na The Shivering Sea
UMOCNIENIE WŁADZY:
Baratheon: +0 (razem 5)
Lannister: +0 (razem 5)
Stark: +0 (razem 5); Statek na Shivering Sea
Martell: +0 (razem 5)
Greyjoy: +1 (razem 6)
Tyrell: +2 (razem 7)
2. TURA - FAZA WESTEROS
Czekamy na: mobilizację Baratheona.
Następnie: mobilizacja Lannistera, Starka, Martella, Greyjoya i Tyrella.
Crackclaw Point: statek na Blackwater Bay
Dragonstone: machina
Shutt napisał/a: | Kiedy poznamy wydarzenie 3 tury? |
Po rozegraniu wszystkich trzech wydarzeń 2giej tury.
TERF - Sob 21 Lip, 2012
Laninspot
1x statek na golden sound
zmiana piechura na rycerza
haranehall - 1x piechur
DarkYoung - Sob 21 Lip, 2012
Winterfell -> 2x piechur
White Harbor -> piechur na maszynę
Moat Calin -> statek na The Narrow Sea
gamaliel - Sob 21 Lip, 2012
yronwood statek
storms end statek na sea of dorne
starfall piechur na rycerza
sunspear dwóch piechurów
Shutt - Sob 21 Lip, 2012
Riverrun - 2x Statek na Ironmen's Bay
Seagard - 1x Rycerz
Pyke - 1x Machina
FF - Piechur >> Konnica
pulkownik - Sob 21 Lip, 2012
Redwyne Straits - Statek, Old Town - Piechur
The Reach - piechur
Highgarden - piechur i Statek na West Summer Sea
Mortyr - Sob 21 Lip, 2012
2. TURA - Faza Westeros
LICYTACJA TORU ŻELAZNEGO TRONU:
Baratheon (5 żetonów władzy)
Lannister (5 żetonów władzy)
Stark (5 żetonów władzy)
Martell (5 żetonów władzy)
Greyjoy (6 żetonów władzy)
Tyrell (7 żetonów władzy)
Mortyr - Sob 21 Lip, 2012
Wynik licytacji: wszyscy dali po 0. Baratheon rozstawia wszystkich wedle woli na torze Żelaznego Tronu.
LICYTACJA TORU LENNIKÓW:
Baratheon (5 żetonów władzy)
Lannister (5 żetonów władzy)
Stark (5 żetonów władzy)
Greyjoy (6 żetonów władzy)
Tyrell (7 żetonów władzy)
Adam Badura - Sob 21 Lip, 2012
Kolejność Żelaznego tronu:
(1) Baratheon
(2) Lannister
(3) Grayjoy
(4) Stark
(5) Martell
(6) Tyrell
Mortyr - Nie 22 Lip, 2012
Dostałem wczoraj wieczorem PW od Shutta (nie wiem czy wy też, więc zamieszczam):
Shutt napisał/a: | Nie będzie mnie jutro przez jakiś czas, obawiam się, że do późnego wieczora.
Z góry przepraszam, za zwłokę. |
pulkownik - Nie 22 Lip, 2012
Czym to Stanisie zasłużyłem sobie aby być na ostatnim miejscu w kolejce do tronu ?
Czy to oznaka relacji pomiędzy naszymi rodami ?
Adam Badura - Nie 22 Lip, 2012
pulkownik napisał/a: | Czym to Stanisie zasłużyłem sobie aby być na ostatnim miejscu w kolejce do tronu ?
Czy to oznaka relacji pomiędzy naszymi rodami ? |
A nie chciałeś być ostatni? Mogłeś napisać... W tym rozdaniu spełniłem wszystkie życzenia. No OK, jednego nie spełniłem, ale nie dało się wszystkich...
Mortyr - Nie 22 Lip, 2012
Wynik licytacji:
Stark i Martell: 0.
Tyrell: 1.
Lannister, Baratheon i Greyjoy: 4.
Baratheon rozstawia na torze Lenników:
Baratheon/Lannister/Greyjoy - Tyrell - Martell/Stark
LICYTACJA TORU KRÓLEWSKIEGO DWORU:
Baratheon (1 żeton władzy)
Lannister (1 żeton władzy)
Stark (5 żetonów władzy)
Greyjoy (2 żetony władzy)
Tyrell (6 żetonów władzy)
Shutt - Nie 22 Lip, 2012
Fuck.
Baratheon to największy zwycięzca tej licytacji.
Kolejność na torze Lennictw:
(1) Baratheon
(2) Greyjoy
(3) Lannister
(4) Tyrell
(5) Martell
(6) Stark
TERF - Nie 22 Lip, 2012
krolu why?
TERF napisał/a: | krolu why? |
Przez wsparcie w licytacji miałeś na myśli wszystkie tory, a nie tylko Żelazny Tron? Mój błąd...
DarkYoung - Pon 23 Lip, 2012
Adam Badura napisał/a: | TERF napisał/a: | krolu why? |
Przez wsparcie w licytacji miałeś na myśli wszystkie tory, a nie tylko Żelazny Tron? Mój błąd... |
Dziś w nocy doświadczyłem snu, jakby z innego świata, innej rzeczywistości. I po tym, co tam ujrzałem, ta sytuacja wcale mnie nie dziwi...
Mortyr - Pon 23 Lip, 2012
Wynik licytacji:
Lannister i Baratheon: 0.
Greyjoy: 2.
Martell i Stark: 3.
Tyrell: 6.
Baratheon rozstawia na torze Królewskiego Dworu:
Tyrell - Martell/Stark - Greyjoy - Lannister/Baratheon.
Pozostałe żetony władzy:
Greyjoy: 0.
Tyrell: 0.
Baratheon: 1.
Lannister: 1.
Stark: 2.
Martell: 2.
Adam Badura - Pon 23 Lip, 2012
Kolejność na torze Królewskiego Dworu:
(1) Tyrell
(2) Stark
(3) Martell
(4) Greyjoy
(5) Baratheon
(6) Lannister
2. TURA - Faza Westeros
Wylosowane wydarzenia na 3. turę:
- TALIA I: Zaopatrzenie - Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
- TALIA II: Gra o Tron - Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
- TALIA III: Morze Sztormów [symbol Dzikich] - Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Czekamy na: rozmieszczenie rozkazów (bez rozkazów Wsparcia).
Baratheon
Lannister
Greyjoy
Stark
Martell
Tyrell
Shutt - Pon 23 Lip, 2012
Mój rozkaz już u GMa
2. TURA - Faza Planowania
Obecnie: Tyrell może skorzystać z Kruka.
Następnie: Marsz Baratheona.
pulkownik - Pon 23 Lip, 2012
Poprosze kartę dzikich. Mozna grać dalej.
Adam Badura - Pon 23 Lip, 2012
Baratheon:
Ruch -1 na Dragonstone: machina na Kingswood
TERF - Pon 23 Lip, 2012
marsz +0
cala armia na riverun (pora odzyskac co moje) - klade zeton w harren hall
Edit karta dzikich zostaje czy ja zakopujesz?
Mortyr - Wto 24 Lip, 2012
BITWA O RIVERRUN
AGRESOR: Lannister (TERF) - Siła [7]
- Jednostki: Rycerz, 2xPiechur [4+2]
- Dowódca: Ser Kevan Lannister [1] - Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Piechurów (w tym wspierające jednostki Piechurów Lannisterów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1.
OBROŃCA: Greyjoy (Shutt) - Siła [4]
- Rozkaz Obrony [1]
- Dowódca: Dagmer Rozcięta Gęba [1] - [miecz][wieża]
- przewaga na torze Lenników.
Zwycięża Lannister. Greyjoy musi się wycofać.
Tyrell na PW:
pulkownik napisał/a: | Pozostaje | (Karta Dzikich).
TERF - Wto 24 Lip, 2012
gdzie sie wycofuje zelazny czlowiek?
Shutt - Wto 24 Lip, 2012
Konnica do Greywater Watch.
Konnica z FF do Riverrun. Niedługo zabawisz w Riverrun Lannisterze.
II BITWA O RIVERRUN
AGRESOR: Greyjoy (Shutt) - Siła [4]
- Dowódca: Balon Greyjoy [2] - Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
OBROŃCA: Lannister (TERF) - Siła [4]
- Jednostki: Rycerz, 2xPiechur [4]
- Dowódca: Tyrion Lannister [0/1] - Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
Wygrywa Greyjoy. Lannister wycofuje się do Stoney Sept.
TERF - Wto 24 Lip, 2012
dowodca poszedl.
ja nie zamierzam opuszczac riverun jak narazie ;p
Shutt - Wto 24 Lip, 2012
Liczę, że Tyrion będzie dowodził
TERF - Wto 24 Lip, 2012
aa jak nie to ile dasz?
Shutt - Wto 24 Lip, 2012
Oddam wtedy Riverrun
pulkownik - Wto 24 Lip, 2012
Lanister moze sie pochwalić jakiego wodza dał i porem Greyjoy. GM potwierdzi potem i mozemy grac dalej.
UPDATE
Shutt - Wto 24 Lip, 2012
Czekam na Lanniego
Zapewne nie będzie chciał zmienić tej karty.
TERF - Wto 24 Lip, 2012
nie uzywam zdolnosci i wycofuje sie do stone sept
Shutt - Wto 24 Lip, 2012
Szkoda, że zrezygnowałem z Eurona
TERF - Wto 24 Lip, 2012
wlasnie chodzilo o to abys pozbyl sie tej wk... karty
Shutt - Wto 24 Lip, 2012
Spoko, szybko się z reszty zrzucę
Nie wróżę Ci jakiś specjalnych profitów z tego, że ją zagrałem, a mi Riverrun było niezbędne.
TERF - Wto 24 Lip, 2012
i tak nic wiecej nie moglem ciekawego zrobic jak tylko przetasowac karty. zle zaczalem i cos czuje ze szybko skoncze jak nie otrzymam wsparcia jakiegos
Shutt - Wto 24 Lip, 2012
Aż tak źle nie będzie, patrz na południe jak Tyrell się zbroi.
Tylko nie jestem pewien przeciwko komu, róże mają kolce, ale też mogą pięknie pachnieć
DarkYoung - Sro 25 Lip, 2012
Winterfell marsz -1:
Jeden by w Widows Watch zarządzać,
Jeden by maszynę na wrogów poprowadzić,
Jeden zostaje, by stolicy bronić.
Przekaz chyba zrozumiany, ale jak coś mogę przetłumaczyć ;p
gamaliel - Sro 25 Lip, 2012
sunspear marsz -1»saltshore piechur
drugi piechur zostaje
pulkownik - Sro 25 Lip, 2012
Redwyne statek na West Sea.
Mortyr - Sro 25 Lip, 2012
3. TURA - Faza Akcji
Obecnie: Marsz Baratheona.
Następnie: Marsz Lannistera.
Lordowie ponieważ jeszcze nikt nie ruszył swoich wojsk chciałbym prosić o zgodę na korektę ruchu, chciałem przyspieszyć grę i ruszyłem się patrząc w kruka (mobila) a w miniaturce nie wszystko wygląda jak w rzeczywistosci
Jesli nikt nie ma nic przeciw to chciałbym, zamiast ruchu na morzu ruszyć piechura z Old Town do The Arbor, jeśli jest sprzeciw to ruch pozostaje bez zmian
DarkYoung - Sro 25 Lip, 2012
Jak dla mnie nie ma problemu. Ta zmiana nie wpływa na innych, a szkoda marnować ruch w tak wczesnej fazie gry.
Mortyr - Sro 25 Lip, 2012
Mam pytanie - czy jesteście w stanie powiększyć sobie mapkę? Bo wstawiam je identycznie jak na początku, ale teraz zoom przestał działać i nie wiem why
wlasnie tez sie irytuje ze nie moge :/
Adam Badura - Sro 25 Lip, 2012
Baratheon:
Ruch +0 na Kingswood:
- piechota, machina na The Reach (bitwa z Tyrell'em)
- rycerz na The Boneway
Zostawiam token.
EDIT: Dowódca posłany. Tyrell, możesz swojego podać tu to i ja swojego ujawnię.
Lordzie Tyrell, nie bierz tego do siebie! Nie traktuj tego jako ataku! Raczej myśl o tym jako o aktywnej obronie. Twój ruch +1 zaraz pod moją granicą był BARDZO niekompatybilny z moimi planami. Wobec Twego milczenia musiałem założyć najgorsze.
Też mnie irytuje ta mapka. Nie wiem co jest nie tak. Powiększam sobie przeglądarką, ale wtedy jest nieco rozmazane niestety.
Dziwna demagogia wystarczyło zapytać a wiedziałbyś że jesteś bezpieczny, a tak bez urazy ale będziemy z Lordem Martelem musieli wymazać Cie z mapy.
Broni Alester Florent [1] - [wieża]
Atakuje Renly Baratheon [3] - Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedną z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy.
Korzystam ze zdolności.
Wycofuje piechura do Black Water, Rycerza do Highgarden.
Shutt - Sro 25 Lip, 2012
Pokonane jednostki muszą wycofywać się razem
Format mapki wybrany na imageshack.us jest po prostu za mały.
pulkownik napisał/a: | Dziwna demagogia wystarczyło zapytać a wiedziałbyś że jesteś bezpieczny, a tak bez urazy ale będziemy z Lordem Martelem musieli wymazać Cie z mapy. |
Podejrzewałem, że możecie mieć takie plany. Dlatego już w pierwszej turze Stannis osobiście pofatygował się do Winterfell, by układać się z Eddardem. Ten choć odpowiedział dobitnie, to jednak nazbyt brutalnie. Ale widać kto przystaje z dzikusami taki się staje...
Coś czuję, że dni moje policzone, gdy rody jednoczą się przeciw nam...
Zatem wycofuje wszystkich do Highgarden
Shutt - Sro 25 Lip, 2012
Panowie, pacem, pacem!
O ile się dogadacie to Baratheon może oddać Reach i równowaga powróci
Shutt napisał/a: | Panowie, pacem, pacem!
O ile się dogadacie to Baratheon może oddać Reach i równowaga powróci |
Oczywiście! Ja go nie brałem jako własnego. Raczej zająłem prewencyjnie, jako aktywną obronę.
Mortyr - Czw 26 Lip, 2012
2. TURA - Faza Akcji
Obecnie: Marsz Lannistera.
Następnie: Marsz Greyjoya.
Shutt napisał/a: | Format mapki wybrany na imageshack.us jest po prostu za mały. |
No tak, ostatnio odpaliłem CCleanera i skasowało mi wszystkie ustawienia w przeglądarce thx
Teraz już powinno być ok. Przy okazji sprawdźcie czy naniosłem wszystkie ruchy poprawnie.
TERF - Czw 26 Lip, 2012
leninster
sciagam marsz -1
Shutt - Czw 26 Lip, 2012
2 statki na Golden Sound.
Liczyłem Lannisterze, że chociaż będziesz próbował się bronić...
TERF - Czw 26 Lip, 2012
dowodca wyslany
haha no zapewne dzieki czemu bys juz mial 3 morza pod wlasnym wladaniem. Moje dni sa i tak policzone lecz sprobuje ci maksymalnie utrudnic ta gre
Shutt - Czw 26 Lip, 2012
Czy Żelazni Ludzie spotkają w Zatoce okręty lwów pod dowództwem Królobójcy? Wg mnie Lani powinien zacząć od mobilizacji w stolicy, wtedy może jakoś grać.
TERF - Czw 26 Lip, 2012
licze ze mowisz prawde i podeslales juz swojego generala
ja wybralem
Ogar [2] - [wieża][wieża]
i wycofuje sie na morze aby cie nekac a w ostatecznosci spalic twa flote dzikim ogniem
BITWA NA GOLDEN SOUND
AGRESOR: Greyjoy (Shutt) - Siła [6]
- Jednostki: 2xStatek [4/2]
- Rozkaz Marszu [-1]
- Dowódca: Victarion Greyjoy [3] - Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1.
OBROŃCA: Lannister (TERF) - Siła [4]
- Rozkaz Obrony [1]
- Dowódca: Ogar [2] - [wieża][wieża]
Wygrywa Greyjoy. Lannister musi wycofać flotę.
TERF - Czw 26 Lip, 2012
wycofuje sie do sunset sea
TERF - Czw 26 Lip, 2012
Shutt napisał/a: | Wg mnie Lani powinien zacząć od mobilizacji w stolicy, wtedy może jakoś grać. |
podczas planownia zapomnialem uwzglednic twoj miecz w pierwszej turze i potem jak sie zorientowalem to juz poprosilem o karte dzikich, inaczej nie posiadalbys riverun no ale trzeba walczyc dalej i moze przyszlosc przyniesie jakies lepsze czasy dla lenninsterow
Shutt - Czw 26 Lip, 2012
Takie pytanie, czemu przekręcasz nazwy rodów? za każdy razem. Może coś Ci pomoże, ale Riverrun w pierwszej rundzie zawsze będzie należało do Żelaznych Ludzi.
TERF - Czw 26 Lip, 2012
osobiscie jakos nie wydaje mi sie ze zawsze ;p tylko lepiej to trzeba bylo rozegrac np wymienic na morzu rozkaz na wsparcie +1 i juz nie mialbys szans posiadac Riverun ;P
Shutt - Czw 26 Lip, 2012
Jak G dobrze zacznie to L nie ma szans, nie myślałem o zajmowaniu Riverrun, ale jak była okazja to skorzystałem.
TERF - Czw 26 Lip, 2012
Shutt napisał/a: | Jak G dobrze zacznie to L nie ma szans, nie myślałem o zajmowaniu Riverrun, ale jak była okazja to skorzystałem. |
a jak L zle zacznie to juz jest masakra...
Shutt - Czw 26 Lip, 2012
No nareszcie jestem na kompie.
Co Stark zrobi, czy jego drużyna wyruszy z WH, żeby wrzucić pierścień do morza ze szczytów Eyrie??
DarkYoung - Czw 26 Lip, 2012
Shutt napisał/a: | No nareszcie jestem na kompie.
Co Stark zrobi, czy jego drużyna wyruszy z WH, żeby wrzucić pierścień do morza ze szczytów Eyrie?? |
Nom...
gamaliel - Czw 26 Lip, 2012
sea of dorne »east summer sea 1 statek
Shutt - Czw 26 Lip, 2012
Pozostały nam tylko ruchy Tyrella, Starka, Martella.
pulkownik - Czw 26 Lip, 2012
Zdejmuje rozkaz ze statku.
DarkYoung - Czw 26 Lip, 2012
Też zdejmuję
gamaliel - Czw 26 Lip, 2012
yronwood marsz+1*»the boneway
Adam Badura - Czw 26 Lip, 2012
Wysłałem już dowódcę na The Boneway.
Mortyr - Pią 27 Lip, 2012
BITWA NA BONEWAY
AGRESOR: Martell (gamaliel) - Siła [7]
- Rozkaz Marszu* [1]
- Dowódca: Czerwona Żmija [4] - [miecz][miecz][wieża]
OBROŃCA: Baratheon (Adam Badura) - Siła [4]
- Dowódca: Brienne z Tarth [2] - [miecz][wieża]
Wygrywa Martell. Baratheon traci Rycerza.
2. TURA - Faza Akcji
Obecnie: Rozkaz Umocnienia Władzy* Greyjoya.
Następnie: Rozkaz Umocnienia Władzy* Starka.
Czy Stark i Martell zostawiają żetony władzy w White Harbor i Yronwood?
Shutt - Pią 27 Lip, 2012
Pyke: 2x Piechur
Nie za dużo tego pytania po fakcie czy zostawia się żetony?
gamaliel - Pią 27 Lip, 2012
zgadzam się z przedmówcą, i dla przykładu nie zostawiam żetonu
DarkYoung - Pią 27 Lip, 2012
Też nie zostawiam.
MC: piechur
gamaliel - Pią 27 Lip, 2012
storms end: piechur
Shutt - Pią 27 Lip, 2012
To ja poproszę 7 żetonów No i oczywiście proszę podliczyć Zaopatrzenie (4). Karty na następną turę też można odsłonić.
Umocnienie Władzy + Gra o Tron:
Baratheon: +2 (razem 2)
Lannister: +2 (razem 2)
Greyjoy: +7 (razem 7)
Stark: +2 (razem 4)
Martell: +3 (razem 5)
Tyrell: +4 (razem 4)
Tyrell na PW:
pulkownik napisał/a: | Highgarden - z piechurów rycerz i wieża |
3. TURA - Faza Westeros
Wydarzenia na 4. turę:
- TALIA I: Ostatnie Dni Lata [symbol Dzikich] - Nic się nie dzieje.
- TALIA II: Ostatnie Dni Lata [symbol Dzikich] - Nic się nie dzieje.
- TALIA III: Nawałnica Mieczy [symbol Dzikich] - Podczs tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
Obecnie: przydzielanie rozkazów (nie można używać Najazdów).
Baratheon
Lannister
Greyjoy
Stark
Martell
Tyrell
Następnie: Faza Akcji.
pulkownik - Pią 27 Lip, 2012
Powiadam Wam Lordowie strzeżcie się i zbrójcie bo dzicy idą z okrutną siłą.
TERF - Pią 27 Lip, 2012
hahaha ale pulkownik was bajeruje hahaha
Shutt - Pią 27 Lip, 2012
Tylko Tyrell wie co nas może spotkać w razie porażki.
pulkownik - Pią 27 Lip, 2012
TERF napisał/a: | oj bujcie sie po potwierdzam doniesienia pulkownika |
Czyżbyś też miał dwa konta swoje i GM'a ? w sumie GM wie to może tak być :):)
Shutt - Pią 27 Lip, 2012
A się doczepiliście, ja już to wyjaśniłem ...
Nikt mi nie wierzy
A Mortyr to moja matka, która chce żebym poczuł się ważny i w końcu wygrał partię ;(
bójcie*
TERF - Pią 27 Lip, 2012
pulkownik napisał/a: | TERF napisał/a: | oj bujcie sie po potwierdzam doniesienia pulkownika |
Czyżbyś też miał dwa konta swoje i GM'a ? w sumie GM wie to może tak być :):) |
nie kolego nie mam i nie zamierzam miec lecz nalezy byc bardziej uwaznym! ;p bo ja pierwszy posiadalem kruka i karte zostawilem na wierzchu wiec rowniez wiem jak pulkownik co tam jest :p
Mortyr - Sob 28 Lip, 2012
Panowie, z góry przepraszam za opóźnienie, ale wyjeżdżam na weekend i do niedzielnego późnego wieczoru na forum nie będę mógł wejść
Wszystkich rozkazów wciąż nie mam, więc obawiam się, że gra zastopuje do tego czasu.
Mortyr - Nie 29 Lip, 2012
UPDATE
Wciąż czekam na rozkazy od: Lannister.
TERF - Pon 30 Lip, 2012
przepraszam juz wysylam zapomnialo mi sie ze nie podeslalem jeszcze
edit rozkazy wyslane ale mam patowa sytuacje hmm...
Mortyr - Pon 30 Lip, 2012
3. TURA - Faza Planowania
Następnie: Marsz Baratheona.
pulkownik - Pon 30 Lip, 2012
Nie uzywam kruka
Adam Badura - Pon 30 Lip, 2012
Baratheon:
Ruch +0 na The Reach: rycerz + machina na King's Landing, udzielam sobie wsparcia z Blackwater Bay (żeby było z przytupem - a co!). Nie zostawiam żetonu. (Tyrell, niech to dowodzi mych czysto defensynwych intencji!)
TERF - Pon 30 Lip, 2012
usuwam zeton marszu +0
Shutt - Pon 30 Lip, 2012
Konnica z Greywater Watch >> Riverrun (zostawiam żeton)
DarkYoung - Pon 30 Lip, 2012
Widows Watch piechur na Castle Black zostawiam żeton
gamaliel - Pon 30 Lip, 2012
salt shore marsz-1»Yronwood
zostawiam żeton
pulkownik - Pon 30 Lip, 2012
rycerz to the reach.
TERF - Pon 30 Lip, 2012
jak dobrze widze barathon nie ma juz marszy wiec kolej na mnie.
sciagam kolejny zeton marszu -1
PS juz zmienilem avatara aby kazdy sie mogl bezproblemu orientoac czym gram
Shutt - Pon 30 Lip, 2012
Mój rozkaz po pewnym "zastanowieniu", podam go zapewne jutro.
Shutt - Wto 31 Lip, 2012
No i co tu począć ... Statek na Golden Sound.
Mortyr - Wto 31 Lip, 2012
3. TURA - Faza Akcji
Obecnie: Marsz Starka.
Następnie: Marsz Martella.
DarkYoung - Wto 31 Lip, 2012
The Narrow Sea -> Dwa statki na Shipbreaker Bay
Czy Lord Martell mnie wspomoże?
gamaliel - Wto 31 Lip, 2012
Martellowie wspierają Starków
Adam Badura - Wto 31 Lip, 2012
gamaliel napisał/a: | Martellowie wspierają Starków |
W pustych holach Dragonstone rozbrzmiewa równie pusty śmiech. Przyjdzie dzień Lordzie Martell, że będziesz sobie w brodę pluł, żeś sam utuczył tego wilka do tak wielkich rozmiarów i to pod własną granicą.
EDIT: Dowódca posłany.
Mortyr - Wto 31 Lip, 2012
BITWA NA ZATOCE ROZBITKÓW
AGRESOR: Stark (DarkYoung) - Siła [7]
- Jednostki: 2xStatek [2]
- Wsparcie (Martell): 2xStatek [2]
- Rozkazy: Marsz +1* [1]
- Dowódca: Roose Bolton [2] - Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).
OBROŃCA: Baratheon (Adam Badura) - Siła [3]
- Wsparcie: Statek [1]
- Rozkazy: Obrona [1]
- Dowódca: Plama [0] - Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
Zwycieża Stark. Baratheon wycofuje się na Blackwater Bay i odrzuca Roba Starka z ręki DarkYounga.
pulkownik - Wto 31 Lip, 2012
czemu nie dales 3 + miecz ?
wygralbys i jeszcze statek bylby zniszczony.
gamaliel - Wto 31 Lip, 2012
storms end marsz+0»kingswood
jeden piechur
Adam Badura - Wto 31 Lip, 2012
pulkownik napisał/a: | czemu nie dales 3 + miecz ?
wygralbys i jeszcze statek bylby zniszczony. |
Chodzi Ci o to czemu nie dałem Ser Davos Seaworth [2]? Bo coś mi się pomyliło w liczeniu. Byłem przekonany, że mam siłę bazową 2, a nie 3. Prawdopodobnie nie policzyłem własnego wsparcia z Blackwater Bay, albo nie potrafiłem zsumować 1+1+1.
Ciekawszym pytaniem jest co by było, gdybym dobrze zsumował. Być może i tak bym tak zagrał, wychodząc z założenia, że Baratheon nie po to bierze wsparcie Martell'a, żeby blefować i grać na Roose ryzykujac utratę statku.
Z drugiej strony Stark atakował oboma statkami (co też przeczyło mi teorii blefu) więc w tej turze nie zajmie mi już Dragonstone ani Crackclaw Point. Ja statku nie straciłem. Więc mogę próbować się odkuć, a Stark stracił dwóch dobrych dowódców i już sobie ręki nie odświeży.
Może więc uda się coś z tego jeszcze ugrać.
pulkownik - Wto 31 Lip, 2012
Obyś miał rację bo jesli sie mylisz to rozdziobią Cię kruki i wrony
TERF - Sro 01 Sie, 2012
no to kogo teraz kolej?
DarkYoung - Sro 01 Sie, 2012
TERF napisał/a: | no to kogo teraz kolej? |
Według mapki niby Greyjoy ale wydaje mi się, że on już ten ruch wykorzystał i gm zapomniał go zdjąć.
W każdym razie, jego ruch nie wpłynie na mój więc: The Eyrie -> Piechur na The Mountains of The Moon, machina zostaje
gamaliel - Sro 01 Sie, 2012
The boneway marsz+1*»storms end
Mortyr - Sro 01 Sie, 2012
3. TURA - Faza Akcji
Obecnie: Umocnienie Władzy* Greyjoya.
Następnie:
Umocnienie Władzy* Starka.
Umocnienie Władzy* Tyrella.
-------------------
Rozpatrzenie pozostałych rozkazów Umocnienia Władzy.
Shutt - Sro 01 Sie, 2012
Statek w Zatoce
Piechur >> Rycerz.
DarkYoung - Sro 01 Sie, 2012
Bay of Ice - Statek
The Shivering Sea - Statek
Shutt - Sro 01 Sie, 2012
Pulkowniku, widziałem, że byłeś na forum, a my dalej czekamy na Twoją mobilizację.
Mortyr - Sro 01 Sie, 2012
Aj, możliwe, że miałem czyjąś mobilizację na PW tyle, że skasowałem przypadkowo wszystkie wiadomości zamiast zaznaczonych.
pulkownik - Sro 01 Sie, 2012
To moja została skasowana
Statek na wode
piechur ---> w rycerza
Mortyr - Czw 02 Sie, 2012
Umocnienie Władzy:
Baratheon: +1 (razem 3)
Lannister: +0 (razem 2)
Greyjoy: +3 (razem 9)
Stark: +0 (razem 3)
Martell: +3 (razem 7)
Tyrell: +4 (razem 8 )
4. TURA - Faza Westeros
Obecnie: Atak Dzikich (Siła 12)!!!
Baratheon
Lannister
Greyjoy
Stark
Martell
Tyrell
Następnie: Faza Planowania (nie można używać rozkazów Obrony).
pulkownik - Czw 02 Sie, 2012
Lordowie ostrzegam - potrzebna jest duża mobilizacja bo jeśli przegramy z dzikimi splądrują naszą krainę okrutnie.
Wynik licytacji:
Stark: 0 (pozostało 3).
Lannister: 1 (pozostało 1).
Baratheon: 1 (pozostało 2).
Greyjoy: 2 (pozostało 7).
Martell: 3 (pozostało 4).
Tyrell: 4 (pozostało 4).
SUMA: 11 (Zwycięstwo Dzikich).
ZABÓJCY WRON
Zwycięstwo Dzikich:
Gracz z najniższą stawką: Zamienia wszystkie swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Pozostali gracze: Zamieniają po 2 swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Obecnie: Greyjoy wybiera 2 Rycerzy, których zamienia na Piechurów.
Następnie: Tyrell wybiera 2 Rycerzy, których zamienia na Piechurów.
Shutt - Czw 02 Sie, 2012
Seagard i Riverrun.
Redukuje The Reach, Old Town
A nie mówiłem to nikomu nie chciało się ruszyć d...
Shutt - Czw 02 Sie, 2012
Wina Starka - on na tym najmniej straci ^^
TERF - Czw 02 Sie, 2012
ale kleska bogacze cos skompi co niektorzy sa
gamaliel - Czw 02 Sie, 2012
mój wybór będzie oczywisty bo mam tylko dwóch rycerzy(Storm End i Starfall)
4. TURA - Faza Planowania
Obecnie: Faza Planowania (bez rozkazów Obrony):
Baratheon
Lannister
Greyjoy
Stark
Martell
Tyrell
Shutt - Czw 02 Sie, 2012
Fuck, co ja zrobiłem... O_o
A o co chodzi ?
Shutt - Czw 02 Sie, 2012
Zamiast usunąć Rycerza na Pyke usunąłem na Riverrun
To wkońcu dzicy byli nie zawsze da się ich kontrolować.
panowie, skasowałem sobie wiadomości znowu
moja wina, przysyłajcie rozkazy od nowa, sorry
Shutt - Pią 03 Sie, 2012
Już od kilku godzin moje rozkazy są u GMa
Mortyr - Pią 03 Sie, 2012
4. TURA - Faza Planowania
Następnie:
Najazd Lannistera.
Najazd Greyjoya.
Najazd Tyrella.
pulkownik - Pią 03 Sie, 2012
poprosze karte dzikich.
pozostawiam na wierzchu.
TERF - Pią 03 Sie, 2012
pale wsparcie na Golden Sea
Adam Badura - Pią 03 Sie, 2012
Prawdopodobnie do soboty późnym wieczorem, a może nawet niedzieli, nie będę miał dostępu do komputera. ;(
Shutt - Pią 03 Sie, 2012
Ja nic nie mogę zdziałać...
Shutt - Sob 04 Sie, 2012
Czekamy na Adama...
Mortyr - Sob 04 Sie, 2012
Tyrell posiada Najazd w Reach, z którego może skorzystać.
Następnie jest Marsz Baratheona.
pulkownik - Sob 04 Sie, 2012
Palę umocnienie w Kingswood - 1 żeton dla mnie.
4. TURA - Faza Akcji
Następnie:
Marsz Lannistera.
Marsz Greyjoya.
Marsz Starka.
Marsz Martella.
Marsz Tyrella.
Adam Badura - Sob 04 Sie, 2012
Baratheon:
Ruch +0 na Blackwater Bay: 1x statek na Shipbreaker Bay (dowódca na PW)
DarkYoung - Sob 04 Sie, 2012
Adam Badura napisał/a: | Baratheon:
Ruch +0 na Blackwater Bay: 1x statek na Shipbreaker Bay (dowódca na PW) |
Skoro dowódca na PW już jest to podam od razu mojego żeby nie przedłużać:
Ser Rodrick Cassel [1] - [wieża][wieża]
II BITWA NA ZATOCE ROZBITKÓW
AGRESOR: Baratheon (Adam Badura) - Siła [4]
- Jednostki: 1xStatek [1]
- Dowódca: Ser Davos Seaworth [3/2] - Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
OBROŃCA: Stark (DarkYoung) - Siła [3]
- Dowódca: Ser Rodrick Cassel [1] - [wieża][wieża]
Baratheon zwycięża. Stark musi wycofać flotę na Narrow Sea.
TERF - Nie 05 Sie, 2012
edit
zmienilem zdanie
sciagam rozkaz marsz -1 z mapy
Shutt - Nie 05 Sie, 2012
A jaki był poprzedni rozkaz?
Adam Badura - Nie 05 Sie, 2012
Baratheon:
Ruch -1 na King's Landing: machina na Crackclaw Point
DarkYoung - Nie 05 Sie, 2012
Adam Badura napisał/a: | Stark:
Ruch -1 na King's Landing: machina na Crackclaw Point |
???
DarkYoung napisał/a: | Adam Badura napisał/a: | Stark:
??? |
?
Mortyr - Nie 05 Sie, 2012
Adam Badura napisał/a: | DarkYoung napisał/a: | Adam Badura napisał/a: | Stark:
??? |
? |
Też nie wiem o co chodzi
Lannister zdejmuje Marsz -1 w Lannisporcie. Kolej na Greyjoya.
UPDATE mapy w 1szym poście.
Shutt - Nie 05 Sie, 2012
Chciałbym wiedzieć jaki był pierwotny ruch Lannistera - tak tylko dla swojej wiedzy
Mortyr napisał/a: | Adam Badura napisał/a: | DarkYoung napisał/a: | Adam Badura napisał/a: | Stark:
??? |
? |
Też nie wiem o co chodzi
Lannister zdejmuje Marsz -1 w Lannisporcie. Kolej na Greyjoya.
UPDATE mapy w 1szym poście. |
Chciałem się tylko dowiedzieć o co Baratheonowi z tym Starkiem chodziło.
DarkYoung napisał/a: | Chciałem się tylko dowiedzieć o co Baratheonowi z tym Starkiem chodziło. |
Muszę przyznać, że nadal nie rozumiem. W jakim sensie "o co chodziło"?
Adam Badura napisał/a: | Stark:
O to chodzi xD
DarkYoung napisał/a: | Adam Badura napisał/a: | Stark:
O to chodzi xD |
Miało być "Baratheon", nie wiem czemu napisałem "Stark"... Już poprawiłem.
TERF - Nie 05 Sie, 2012
Shutt napisał/a: | A jaki był poprzedni rozkaz? |
marsz na poludnie lecz wole pilnowac stolicy
czemu baratheon jeszcze raz sie rusza?
Mortyr - Nie 05 Sie, 2012
Mortyr (GM) napisał/a: | Lannister zdejmuje Marsz -1 w Lannisporcie. Kolej na Greyjoya.
UPDATE mapy w 1szym poście. |
Na Baratheona jeszcze przyjdzie czas, narazie rozpycha się łokciami w kolejce
Shutt - Pon 06 Sie, 2012
Rozkaz rano
Adam Badura - Pon 06 Sie, 2012
TERF napisał/a: | czemu baratheon jeszcze raz sie rusza? |
Zmylił mnie awatar. Myślałem, że Tyrell się ruszył. Zatem czekam potulnie na swą kolej.
Shutt - Pon 06 Sie, 2012
Konnica i piechur na Lannisport.
TERF - Pon 06 Sie, 2012
hmmm... chyba pierwsza decyzja z odwrotem byla lepsza ale coz cala ta partia dla mnie jakas nie wydarzona jest
Moj dowodca juz wyskoczył na mury i czeka z mieczem na ludzi morza!
Mortyr - Pon 06 Sie, 2012
BITWA O LANNISPORT
AGRESOR: Greyjoy (Shutt) - Siła [7]
- Jednostki: Piechur, Rycerz [3]
- Dowódca: Euron Wronie Oko [4] - [miecz]
OBROŃCA: Lannister (TERF) - Siła [5]
- Jednostki: Piechur, Garnizon [3]
- Dowódca: Ser Jaime Lannister [2] - [miecz]
Greyjoy zwycięża. Lannister traci Garnizon i Piechura.
UPDATE mapy w pierwszym poście. Kolej na Marsz Starka.
DarkYoung - Pon 06 Sie, 2012
No cóż, wybacz Greyjoyu, lecz podchody czas zacząć.
Moat Calin -> 1x Piechur na Seagard 1x Piechur na The Fingers
Dowódce wysyłam na PW
TERF - Pon 06 Sie, 2012
DarkYoung napisał/a: | No cóż, wybacz Greyjoyu, lecz podchody czas zacząć.
Dowódce wysyłam na PW |
heh... fajnie ze mnie wesprzesz Krolu północy w walce z okupantem lecz twoj ruch jest niedozwolony bo jak piechur ma przejsc na Fingers bezposrednio?
Adam Badura - Pon 06 Sie, 2012
TERF napisał/a: | heh... fajnie ze mnie wesprzesz Krolu północy w walce z okupantem lecz twoj ruch jest niedozwolony bo jak piechur ma przejsc na Fingers bezposrednio? |
Stark ma statki na The Narrow Sea, po wycofaniu ich z Shipbreaker Bay, gdzie przegrał ze mną walkę.
DarkYoung - Pon 06 Sie, 2012
TERF napisał/a: | DarkYoung napisał/a: | No cóż, wybacz Greyjoyu, lecz podchody czas zacząć.
Dowódce wysyłam na PW |
heh... fajnie ze mnie wesprzesz Krolu północy w walce z okupantem lecz twoj ruch jest niedozwolony bo jak piechur ma przejsc na Fingers bezposrednio? |
Nie takie rzeczy się robiło na północy po paru piwach
A tak na serio, to Adam powiedział już wszystko
TERF - Pon 06 Sie, 2012
spox myslalem ze chodzi o Flints Fingers
czyli to nie atak ty;lko przetasowanie kart...
WYCIECZKA NA SEAGARD
AGRESOR: Stark (DarkYoung) - Siła [2]
- Dowódca: Blackfish [1] - Podczas tej bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
OBROŃCA: Greyjoy (Shutt) - Siła [7]
- Jednostki: 2xPiechur [2]
- Wsparcie +1* (Ironman's Bay): Statek [1+1]
- Dowódca: Aeron Mokra Czupryna [0] - Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).
- Nowy Dowódca: Theon Greyjoy [3/2] - Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Greyjoy odrzuca 2 żetony władzy i zamienia dowódcę na Theona Greyjoya.
Greyjoy zwycięża i odzyskuje karty Rodu. Stark przegrywa i wycofuje Piechura do Moat Cailin.
UPDATE mapy w pierwszym poście. Kolej na Marsz Martella.
gamaliel - Pon 06 Sie, 2012
Yronwood marsz-1»Boneway
zostawiam żeton
pulkownik - Pon 06 Sie, 2012
Jeden statek z Red na West
4. TURA - Faza Akcji
Następnie:
Marsz Lannistera.
Marsz Starka.
Marsz Martella.
Marsz Tyrella.
Adam Badura - Wto 07 Sie, 2012
Baratheon:
Ruch -1 na King's Landing: machina na Crackclaw Point
TERF - Wto 07 Sie, 2012
Leninster
marsz +0
2x piechurow do Blackwater
Shutt - Wto 07 Sie, 2012
DarkYoung mógłby wykonać ruch?
Chciałbym chociaż dotrzeć do 6. tury.
DarkYoung - Wto 07 Sie, 2012
Shutt napisał/a: | DarkYoung mógłby wykonać ruch?
Chciałbym chociaż dotrzeć do 6. tury. |
Nie wiem czemu ale ciągle mi się wydawało, że Greyjoy ma jakiś ruch Oo
The Shivering Sea -> 1x statek na The Narrow Sea
gamaliel - Wto 07 Sie, 2012
east summer sea marsz+0»sea of dorne
1 statek
pulkownik - Sro 08 Sie, 2012
Dwa statki atakują East Summer Sea, trzeba nieco ponękać sąsiada skoro na zupę zapraszał.
Dowódca poszedł na PW
gamaliel - Sro 08 Sie, 2012
Szkoda że czerwona żmija nieobecny bo on jest niezły w gotowaniu.
Generał posłany.
Moj to Loras, podaj jakiego posłałes GM potwierdzi i możemy zostrzygnąć sami.
mój to doran
Zatem
Ukaż mnie za mą agresję na jednym z torów, a potem łomot i wycofanie, żeton marszu +1 pozostaje na East Sea.
Shutt - Sro 08 Sie, 2012
Śmiem zgadywać, czyżby to był tot Królewskiego Dworu?
Królewski dwór
a statek wycofuje do portu
Liczyłem że z Tronu Spadnę no ale ok.
następny Lord zatem.
DarkYoung - Sro 08 Sie, 2012
Wygląda na to że teraz ja.
The Eyrie -> machina na Karhold zostawiam żeton
Storms end marsz*1»yronwood
1 piechur
Zatem Highgarden Rycerz i wieża odwieziny na SunSpaer.
czy zupa gotowa, a może jakąś ładna kuchareczka czeka na nas ?
Wodza wysłałem na PW
generał wysłany
Dowodzi wycieczką tam i spowrotem Randyll
A u mnie jak można się domyśleć Arienne Martell
Zatem żegnamy piechura - bo ktoś musiał zapłacić koszty przejazdu i sprzęt wraca skąd przyjechał.
No to jeszcze jeden
W ostatnim ruchu. Niszczę flotę na Sea of Dorne.
1 statek przeprowadza atak+1
Wodz na PW
generał wysłany
U mnie Mace zgodnie z deklaracją.
u mnie areo
zatem flota została zniszczona jeden statek zielony pozostaje na sea of dorne.
Można dokonać rekrutacji z umocnienia władzy.
Moje rekrutacja jest ostatnia, wysyłam na PW , nie ruszymy już dalej niż ona bez GM i tak.
DarkYoung - Sro 08 Sie, 2012
Rycerz na winterfell
Mortyr - Sro 08 Sie, 2012
Umocnienie Władzy* Tyrella w Oldtown:
pulkownik (Tyrell) napisał/a: | Rycerz na Oldtown |
Umocnienie Władzy + Gra o Tron:
Baratheon: +4 (razem 6)
Lannister: +2 (razem 3)
Greyjoy: +6 (razem 11)
Stark: +7 (razem 9)
Martell: +4 (razem 6)
Tyrell: +6 (razem 11)
Nowe Zaopatrzenie:
Baratheon: 1
Lannister: 2
Greyjoy: 6
Stark: 5
Martell: 4
Tyrell: 2
5. TURA - Faza Westeros
Obecnie: Atak Dzikich z siłą 8!
Baratheon
Lannister
Greyjoy
Stark
Martell
Tyrell
Następnie: Faza Planowania.
Teraz Lordowie już chyba damy radę
Mam nadzieję bo jak nie to bedzie bolało
Wynik Licytacji:
Baratheon: 2 (pozostało 4)
Lannister: 0 (pozostało 3)
Greyjoy: 2 (pozostało 9)
Stark: 0 (pozostało 9)
Martell: 1 (pozostało 5)
Tyrell: 0 (pozostało 11)
SUMA: 5 (Zwycięstwo Dzikich).
Cisza na Murze
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Nic się nie dzieje.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Nic się nie dzieje.
Obecnie: Czekam na rozkazy:
Stark
Lannister
Baratheon
Greyjoy
Martell
Tyrell
Shutt - Czw 09 Sie, 2012
Liczyłem, że jednak nie padnie Cisza na Murze.
Jakie jest pierwsze wydarzenie kolejnej tury?
pulkownik - Czw 09 Sie, 2012
- TALIA I: Nadchodzi Zima - Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
dopiero zima dopiero nadejdzie więc narazie nie wiadomo.
Shutt - Czw 09 Sie, 2012
Skoro gramy jedno wydarzenie do przodu to musimy wiedzieć.
Jest komenda natychmiast, więc karty powinny być przetasowane teraz i powinno zostać nam podane wydarzenie.
EDIT: nvm.
TERF - Czw 09 Sie, 2012
kolego sie mylisz dopiero jak nadejdzie nastepna tura sie dowiemy
toszt - Czw 09 Sie, 2012
Hello world!
Umarł król, niech żyje król!
Z przykrością donoszę o tym, że Shutt, Wasz dotychczasowy sojusznik, sąsiad, rywal, znika na czas jakiś, a mnie (tu kończy się przykrość, zaczyna zabawa) przypada pokierowanie najbliższymi ruchami rodu Greyjoyów. Wszelkie kruki, z każdej strony są mile widziane, proszę tylko o dodanie w PW '#5', żebym się nie pogubił między #5 i #6 Z góry dzięki.
Shutt - Czw 09 Sie, 2012
Żaden król nie umarł, niczym Euron płynę (właściwie to na serio płynę) zdobyć skarby i odnaleźć Daenerys i jej smoki.
Kiedy wrócę żadne armie nie będą w stanie stawić mi oporu!
Liczę, że toszt szybko dokończy to co zacząłem.
Mortyr - Sob 11 Sie, 2012
W ten weekend znów mnie nie będzie, aż do późnego wieczora niedzielnego. Mam nadzieję, że Stark zmobilizuje się i dośle rozkazy wkrótce. W przeciwnym razie aktualizacja mapki odbędzie się dopiero po moim powrocie.
Mortyr - Sob 11 Sie, 2012
5. TURA - Faza Planowania
Obecnie: Stark może skorzystać z Kruka.
Następnie:
Najazd Lannistera.
Najazd Starka.
Najazd Tyrella.
-------------------
Marsz Baratheona.
Marsz Lannistera.
Marsz Greyjoya.
Marsz Starka.
Marsz Martella.
Marsz Tyrella.
-------------------
Marsz Lannistera.
Marsz Greyjoya.
Marsz Starka.
Marsz Martella.
Marsz Tyrella.
-------------------
Marsz Starka.
Marsz Martella.
-------------------
Umocnienie Władzy* Greyjoya.
Pozostałe rozkazy Umocnienia Władzy.
DarkYoung - Sob 11 Sie, 2012
No to zobaczmy co tam u dzikich.
EDIT:
Mój najazd można zdjąć, nic nie robi.
pulkownik - Sob 11 Sie, 2012
Ja niszcze wsparcie w Kingswood
Adam Badura - Nie 12 Sie, 2012
Baratheon:
Ruch +0 na Crackclaw Point: machina na Kingswood (dowódca już na PW u MG)
TERF - Pon 13 Sie, 2012
ja niszcze wsparcie Greyjoya na morzu
gamaliel - Pon 13 Sie, 2012
Jak by co to mój generał już posłany.
pulkownik - Pon 13 Sie, 2012
No to podajcie tu i możemy rozliczyć bitwę nawet jeśli GM brak.
Adam Badura - Pon 13 Sie, 2012
Baratheon na Kingswood: Melisandre [1] - [miecz]
Nymeria Sand[1]
TERF - Pon 13 Sie, 2012
piechur do Blackwater
toszt - Pon 13 Sie, 2012
Jeśli mapka w pierwszym poście jest aktualna i mam przewagę na torze lenników, to jeden statek płynie na Sunset Sea. Dowódcę zaraz podeślę do GM'a, TERF, możesz swojego podać tu, to ja ujawnię mojego i idziemy dalej
Edit: rozwinę kwestię:
Lannister:
statki +2
dowódca +3 lub +4
---
5 lub 6
Greyjoy:
statki +1
rozkaz +1
przewaga na torze
---
2 + dowódca (od 0 do 4)
DarkYoung - Pon 13 Sie, 2012
Karta dzikich zostaje na górze
Mortyr - Pon 13 Sie, 2012
BITWA O KINGSWOOD
AGRESOR: Baratheon (Adam Badura) - Siła [3]
- Jednostki: Machina [0]
- Wsparcie +1* z Blackwater Bay: Statek [1+1]
- Dowódca: Melisandre [1] - [miecz]
OBROŃCA: Martell (gamaliel) - Siła [2]
- Dowódca: Nymeria Sand [1] - Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz ta karta otrzymuje symbol miecza.
Zwycięża Baratheon. Martell musi wycofać Piechura.
5. TURA - Faza Akcji
Obecnie: Martell musi wycofać Piechura z Kingswood.
Następnie:
Marsz Greyjoya.
Marsz Starka.
Marsz Martella.
Marsz Tyrella.
-------------------
Marsz Lannistera.
Marsz Greyjoya.
Marsz Starka.
Marsz Martella.
Marsz Tyrella.
-------------------
Marsz Starka.
Marsz Martella.
-------------------
Wycofuje się na Boneway
BITWA NA SUNSET SEA
AGRESOR: Greyjoy (toszt) - Siła [6]
- Rozkaz: Marsz +1* [1]
- Dowódca: Victarion Greyjoy [4/3] - Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1.
- Przewaga na torze Lenników
OBROŃCA: Lannister (TERF) - Siła [5]
- Dowódca: Ser Gregore Clegane [3] - [miecz][miecz][miecz]
Zwycięża Greyjoy. Lannister traci oba Statki z braku miejsca do wycofania się.
TERF - Pon 13 Sie, 2012
moj dowodca:
Ser Gregore Clegane [3] - [miecz][miecz][miecz]
nie wysylalme do GM bo chyba to zbedne juz
DarkYoung - Wto 14 Sie, 2012
The Narrow Sea -> 1x statek na Shipbreaker Bay
Baratheon ma tylko Salladhor Saan [1] - Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek statków, spada do 0. Więc ja od razu podam: Greatjon Umber [2] - [miecz]
Baratheon wygrywa, ja wycofuję statek na TNS i lecimy dalej.
EDIT:
W sumie Baratheon może sobie nie dać wsparcia wtedy ja wygram, więc jak q; ?
Adam Badura - Wto 14 Sie, 2012
DarkYoung napisał/a: | W sumie Baratheon może sobie nie dać wsparcia wtedy ja wygram, więc jak q; ? |
Wspieram się sam.
Dodam jeszcze, że ręka dowódców mi się przewija po tej walce.
gamaliel - Wto 14 Sie, 2012
port marsz+1*»east summer sea
generałów mam identycznych więc niech dowodzi obara sand[2]
TERF - Wto 14 Sie, 2012
hehehe na mapce jest blad
Kingswood
TERF napisał/a: | hehehe na mapce jest blad
Kingswood |
Jaki błąd? Piechota Martella przeżyła dzięki wieży dowódcy, a Martell nie podał jeszcze miejsca odwrotu.
Odwrót podałem, po prostu mapa nie zaktualizowana.
gamaliel napisał/a: | Odwrót podałem, po prostu mapa nie zaktualizowana. |
Istotnie. Co ciekawe widziałem to. Ale zapomniałem...
Mortyr - Wto 14 Sie, 2012
UPDATE mapy w pierwszym poście.
BITWA NA EAST SUMMER SEA
AGRESOR: Martell (gamaliel) - Siła [4]
- Rozkaz: Marsz +1* [1]
- Dowódca: Obara Sand [2] - [miecz]
OBROŃCA: Tyrell (pulkownik) - Siła [4]
- Rozkaz: Obrona [1]
- Wsparcie z Sea of Dorne: Statek [1]
- Dowódca: Margaery Tyrell [1] - [wieża]
Zwycięża Statek Tyrella. Okręt Martella powraca do portu łatać kadłub.
pulkownik - Wto 14 Sie, 2012
Margaery Tyrell [1] broni akwenu wpychając okręt spowrotem do portu.
Moj ruch:
Highgarden - rycerz do Old Town.
Wieża atakuje Sunspear + wsparcie dowodzi Starucha usuwając rozkaz ataku z pola Yronwood
Wynik 6 > 4 zajmuję Sun Spear statek zamieniam na swój.
Wodzowie wracają na rekę Martela
TERF - Wto 14 Sie, 2012
a nie masz jeszcze czasem:
????
toszt - Wto 14 Sie, 2012
TERF napisał/a: | a nie masz jeszcze czasem:
???? |
On pisał o ręce Martella...
pulkownik napisał/a: | Moj ruch:
Wieża atakuje Sunspear + wsparcie dowodzi Starucha usuwając rozkaz ataku z pola Yronwood
Wodzowie wracają na rekę Martela |
Ale przecież Martell nie ma jednostek w Sunspear. Nie rozgrywa się bitwa. Chyba, że się zgubiłem w którymś momencie
toszt - Wto 14 Sie, 2012
Mortyr napisał/a: | pulkownik napisał/a: | Moj ruch:
Wodzowie wracają na rekę Martela |
Ale przecież Martell nie ma jednostek w Sunspear. Nie rozgrywa się bitwa. Chyba, że się zgubiłem w którymś momencie |
a nie powinien tam być garnizon? wtedy garnizon +dowódca = 4, tak jak Pulkownik liczył, tylko, że nie wiem, czy wcześniej ktoś tam już się nie zapędził
Potwierdzam, nie mam jednostek w Sunspear, a garnizon tez już poległ, więc wieża Tyrella, zajęła teren bez bitwy.
toszt napisał/a: | a nie powinien tam być garnizon? wtedy garnizon +dowódca = 4, tak jak Pulkownik liczył, tylko, że nie wiem, czy wcześniej ktoś tam już się nie zapędził |
pulkownik napisał/a: | Zatem Highgarden Rycerz i wieża odwieziny na SunSpaer.
czy zupa gotowa, a może jakąś ładna kuchareczka czeka na nas ?
Wodza wysłałem na PW |
Tyrell wygrał wtedy, ale musiał się wycofać z powodu Arienne Martell. Jednak wszystkie efekty zwycięstwa (utrata tokena, zniszczenie garnizonu i maszyn etc) obowiązują.
Byłem przekonany że garnizon istnieje. Jesli go nie ma i nie ma bitwy chciałbym zmodyfikować moj ruch.
High garden.
rycerz do SunSpaer
Wieża do Yonwood bitwa Starucha dowodzi.
Wynik
Atak: 4+1+0=5 (królowa cierni)
Obrona: 1+2 =3 (ciemna gwiazda)
usuwam marsz z Boneway
Piechur Martela wycofuje się.
Wodzowie Martela powracają.
Statek przechodzi na moją własność.
Wycofam się na princess pass
TERF - Wto 14 Sie, 2012
ja poprosze o aktualizacje mapy i dowodcow abym czegos nie pomieszla i nie pomylil sie w liczeniu
5. TURA - Faza Akcji
Następnie:
Marsz Greyjoya.
Marsz Starka.
Marsz Tyrella.
-------------------
Marsz Starka.
-------------------
edit: Statek w porcie Sunspear należy oczywiście do Tyrella. Poprawię na następnej mapce
TERF - Wto 14 Sie, 2012
no coz...
sciagam moj marsz +0
niestety nikt nie chcial mnie wesprzec w tej turze wiec odliczam do calkowitej likwidacji
toszt - Wto 14 Sie, 2012
Zostawiam żeton i idę na Riverrun.
Coby przyspieszyć trochę bo tylko stark i ja zostalismy, a nasze wpływy są od siebie dość odległe.
Old Town (zostawiam żeton).
Rycerz i Piechur do Boneway (udzielam sobie wsparcia) wódz jest znany siła 2
Atak 5
Obrona1 + wodz
mój generał Nymeria Sand[1]
Zatem Obaj piechurzy giną.
DarkYoung - Wto 14 Sie, 2012
Karhold -> Machina na Winterfell
Winterfell -> 1x Piechur na Flints Finger
pulkownik - Sro 15 Sie, 2012
No to umocnienia władzy i możemy zobaczyć co nastepna tura przyniesie
toszt - Sro 15 Sie, 2012
Dla mnie poproszę: statek do Zatoki Żelaznych Ludzi i piechura na Pyke.
Mortyr - Sro 15 Sie, 2012
Umocnienie Władzy:
Stark: +3 (razem 12)
Martell: +0 (razem 5)
Greyjoy: +3 (razem 11)
Baratheon: +3 (razem 7)
Lannister: +0 (razem 3)
Tyrell: +4 (razem 14)
6. TURA - Faza Westeros
Obecnie: Wydarzenie I - Zaopatrzenie.
Następnie: Wydarzenie II - Mroczne Skrzydła, Mroczne Słowa (wybiera Stark).
Nowe Zaopatrzenie:
Baratheon: 2
Lannister: 2
Greyjoy: 6
Stark: 5
Martell: 3
Tyrell: 3
DarkYoung - Sro 15 Sie, 2012
Mortyr napisał/a: |
Następnie: Wydarzenie II - Mroczne Skrzydła, Mroczne Słowa (wybiera Stark). |
Jakieś propozycje lordowie?
gamaliel - Sro 15 Sie, 2012
Z mojej strony jest mi to obojętne to i tak ostatnia runda a ja na własne życzenie nie mam na nic wpływu.
pulkownik - Sro 15 Sie, 2012
Chetnie pozbyłbym się trochę żetonów.
Adam Badura - Sro 15 Sie, 2012
DarkYoung napisał/a: | Mortyr napisał/a: |
Następnie: Wydarzenie II - Mroczne Skrzydła, Mroczne Słowa (wybiera Stark). |
Jakieś propozycje lordowie? |
B
DarkYoung - Sro 15 Sie, 2012
Dobra, nic się nie dzieje.
KOLEJNA TURA (7):
TALIA I:
Tron Ostrzy [Dzicy] - Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
TALIA II:
TALIA III:
Jesienne Deszcze [Dzicy] - Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
Obecnie: 6. Tura - Faza Planowania (bez rozkazów Umocnienia Władzy).
BARATHEON (Adam Badura)
LANNISTER (TERF)
GREYJOY (toszt)
STARK (DarkYoung)
MARTELL (gamaliel)
TYRELL (pulkownik)
Następnie: 6. Tura - Faza Akcji.
TERF - Czw 16 Sie, 2012
hehe Leninster ma szeroki wybor w taktyce... co by tu wybrac.... az jedne a może tylko jeden rozkaz... hmm.... ;D
Mortyr - Pią 17 Sie, 2012
6. TURA - Faza Planowania
Obecnie: Stark może skorzystać z Kruka.
Następnie:
Najazdy są zdejmowane bez efektów.
---------------------
Marsz Baratheona.
Marsz Lannistera.
Marsz Greyjoya.
Marsz Starka.
Marsz Martella.
Marsz Tyrella.
---------------------
Marsz Greyjoya.
Marsz Starka.
Marsz Martella.
Marsz Tyrella.
---------------------
Marsz Greyjoya.
Marsz Starka.
DarkYoung - Pią 17 Sie, 2012
Bay of Ice -> Obrona na najazd
TERF - Pią 17 Sie, 2012
i zapewne stark pali wsparcie Zelaznych na morzu
wiec chyba czas na ruch
Adam Badura - Pią 17 Sie, 2012
Baratheon:
Ruch +0 na Kingswood: machina na Storm's End (dowódca już na PW)
zostawiam token
TERF napisał/a: | i zapewne stark pali wsparcie Zelaznych na morzu |
Nie może. Nie wolno z lądu palić morza.
toszt - Pią 17 Sie, 2012
Adam Badura napisał/a: | TERF napisał/a: | i zapewne stark pali wsparcie Zelaznych na morzu |
Nie może. Nie wolno z lądu palić morza. |
z lądu nie, ale właśnie kruki zmieniły rozkaz na morzu Starków... niestety...
gamaliel - Pią 17 Sie, 2012
Ciekawy atak,nie wiedziałem ze Tyrelom trzeba jeszcze ułatwiać zwycięstwo.
gamaliel napisał/a: | Ciekawy atak,nie wiedziałem ze Tyrelom trzeba jeszcze ułatwiać zwycięstwo. |
Czemu myślisz, że Twoja osamotniona piechota pośród burzy i wojenej zawieruchy to zwycięstwo im utrudniała?
gamaliel - Pią 17 Sie, 2012
Moja osamotniona piechota ma chociaż w obronie 3, pewnie nie wystarczy, a twoja wieża ma w obronie 0, jak już chciałeś Storms End to mogłeś je wziąć Tyrellowi.
Poza tym jeśli moja jednostka nie ma znaczenia, to może powinienem zagrać arienne martell, niech tyrell wejdzie sobie do pustego zamku?
gamaliel napisał/a: | Moja osamotniona piechota ma chociaż w obronie 3, pewnie nie wystarczy, a twoja wieża ma w obronie 0, jak już chciałeś Storms End to mogłeś je wziąć Tyrellowi.
Poza tym jeśli moja jednostka nie ma znaczenia, to może powinienem zagrać arienne martell, niech tyrell wejdzie sobie do pustego zamku? |
Sam nie wiem co robić. Jeszcze niedawno odgrażałeś się jak to z Tyrellem i Starkiem mnie zniszczycie. Ba! Aktywnie to wspierałeś.
Owszem, mój ród podupadł. Może już nie wrócić do dawnej świetności. Ale jednak to nie ja teraz skamlę w deszczu...
TERF - Sob 18 Sie, 2012
Adam Badura napisał/a: | gamaliel napisał/a: | Moja osamotniona piechota ma chociaż w obronie 3, pewnie nie wystarczy, a twoja wieża ma w obronie 0, jak już chciałeś Storms End to mogłeś je wziąć Tyrellowi.
Poza tym jeśli moja jednostka nie ma znaczenia, to może powinienem zagrać arienne martell, niech tyrell wejdzie sobie do pustego zamku? |
Sam nie wiem co robić. Jeszcze niedawno odgrażałeś się jak to z Tyrellem i Starkiem mnie zniszczycie. Ba! Aktywnie to wspierałeś.
Owszem, mój ród podupadł. Może już nie wrócić do dawnej świetności. Ale jednak to nie ja teraz skamlę w deszczu... |
nie wiem dokladnie czemu tak sie klucieicie bo mam duzo % we krwi lecz Adamie faktycznie twoj ruch ulatwia zwyciestwo Tyllerowi
TERF - Sob 18 Sie, 2012
chpc raczej nie wygra w tej turze
pulkownik - Sob 18 Sie, 2012
Raczej nie ...
Adam Badura - Sob 18 Sie, 2012
Każdy ruch jednym ułatwia, innym utrudnia. Takie są gry z więcej niż dwoma graczami...
Martell nie miał względów dla mnie i mocno podkopał moją pozycję (jak widać na planszy) wspierając Starka przeciw mnie. Jakoś nie płakał wtedy, że pomaga Starkowi wygrać. Gdyby z większą determinacją to rozgrywali to już Dragonstone były biały...
Mortyr - Sob 18 Sie, 2012
BITWA O KONIEC BURZY
AGRESOR: Baratheon (Adam Badura) - Siła [6]
- Jednostki: Machina [4]
- Dowódca: Brienne z Tarth [2] - [miecz][wieża]
OBROŃCA: Martell (gamaliel) - Siła [5]
- Rozkaz: Obrona +2* [2]
- Dowódca: Obara Sand [2] - [miecz]
Zwycieża Baratheon. Piechur Martella zostaje wyeliminowany.
6. TURA - Faza Akcji
Następnie:
Marsz Greyjoya.
Marsz Starka.
Marsz Martella.
Marsz Tyrella.
---------------------
Marsz Greyjoya.
Marsz Starka.
Marsz Martella.
Marsz Tyrella.
---------------------
Marsz Greyjoya.
Marsz Starka.
Ruch Lannistera (na PW):
TERF napisał/a: | cala armia na The Reach
mam tylko jednego dowodce |
BITWA O REACH
AGRESOR: Lannister (TERF) - Siła [7]
- Jednostki: 3x Piechur [3]
- Dowódca: Tywin Lannister [4] - Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymasz 2 żetony władzy.
OBROŃCA: Tyrell (pulkownik) - Siła [3]
- Rozkaz: Obrona [1]
- Dowódca: Alester Florent [1] - [wieża]
Zwycięża Lannister i otrzymuje 2 żetony Władzy oraz odzyskuje Karty Rodu. Tyrell wycofuje się do Highgarden.
edit.1
pulkownik - Sob 18 Sie, 2012
Broni: Królowa Cierni [0]
zdejmuje wsparcie Baratheona.
Wycofuje sie do Searoad Marches
TERF - Nie 19 Sie, 2012
pulkownik napisał/a: | Broni: Królowa Cierni [0]
zdejmuje wsparcie Baratheona.
Wycofuje sie do Searoad Marches |
chyba nie mozesz zdjac wsparcia barathona tylko moj jakis rozkaz a ze zadnego nie mam to chyba lipa
chyba ze to zle interpretuje
Adam Badura - Nie 19 Sie, 2012
TERF napisał/a: | chyba ze to zle interpretuje |
Też mi się tak wydaje.
Baratheon nie wspiera żadnej ze stron. Żeby znów nie było marudzenia, że komuś pozwalam wygrać...
TERF - Nie 19 Sie, 2012
nie wiem ale moj rozkaz pisalem pod wplywem i chyba zapomnialem wspomniec o zetonie ze zostawiam w blacwater jesli to nie problem oczywiscie
pulkownik - Nie 19 Sie, 2012
jesli starucha nie dzaila na innych to uzyje Alestera i wycofam sie do highgarden
toszt - Nie 19 Sie, 2012
Zdaje się, to moja kolej.
Jeden piechur na Harrenhal,
rycerz do Seagardu,
rycerz i piechur na Pyke,
zostawiam żeton w Riverrun.
DarkYoung - Nie 19 Sie, 2012
The Fingers -> piechur na winterfell zostawiam żeton
gamaliel - Nie 19 Sie, 2012
prince'es pass marsz+0»three towers
toszt - Nie 19 Sie, 2012
DarkYoung napisał/a: | The Fingers -> piechur na winterfell zostawiam żeton |
Nie spodziewałem się żadnego innego ruchu.
pulkownik - Pon 20 Sie, 2012
yronwood atak starfall
Mortyr - Pon 20 Sie, 2012
BITWA O STARFALL
AGRESOR: Tyrell (pulkownik) - Siła [6]
- Marsz -1 z Yronwood: Machina [3/4]
- Wsparcie na ESS: Statek [1]
- Dowódca: Randyll Tarly [2] - [miecz]
OBROŃCA: Martell (gamaliel) - Siła [4]
- Dowódca: Areo Hotah [3] - [wieża]
Zwycięża Tyrell. Martell musi przeprowadzić odwrót.
pulkownik - Pon 20 Sie, 2012
napisale rano z komorki z pamieci, jesli to nie problem chcialbym zostawic zeton w opuszanym polu.
gamaliel - Pon 20 Sie, 2012
Wycofuje się na Salt shore
toszt - Wto 21 Sie, 2012
To chyba już moja kolej, czy mogę prosić o aktualną mapkę??
EDIT:
Jeśli mnie pamięć nie myli na Pyke mam machinę, dwóch piechurów i rycerza, na Seagardzie dwóch piechurów i rycerza. Stark w międzyczasie przemaszerował piechurem na Winterfell. Jeśli tak, to drogi sąsiedzie, odpowiadając na Twoją niedawną prośbę, pomogę Ci przewinąć talię, dwóch piechurów i rycerz idą na Flints Finger, Machina obl. wędruje na Seagard.
Mój atak: 8
jednostki +4
wsparcie +3
dowódca Dagmer +1 miecz i wieża
Twoja obrona: 1
jednostki +1
dowódca Catelyn 0
piechur ginie, Twoje karty wracają na rękę (poza Catelyn).
Żetonu zostawiać nie muszę.
Pora na ruch Starka, DarkYoung, czyżbym znów widział Twoją armię pod Palcem Flinta?
Poprawcie się jeśli się pomyliłem gdzieś! Bez mapki wzrokowiec ma ciężko...
Mortyr - Wto 21 Sie, 2012
6. TURA - Faza Akcji
Obecnie: Marsz Starka.
Następnie:
Marsz Tyrella.
---------------------
Marsz Greyjoya.
Marsz Starka.
DarkYoung - Wto 21 Sie, 2012
toszt napisał/a: |
Pora na ruch Starka, DarkYoung, czyżbym znów widział Twoją armię pod Palcem Flinta? |
Ja nie łamię słowa, zobaczmy zatem ile warte jest Twoje.
Winterfell -> Konnica i piechur na Moat Calin
TERF - Wto 21 Sie, 2012
no to niebawem sie okaze czy ta tura bedzie ostatnia czy nie
toszt - Wto 21 Sie, 2012
TERF napisał/a: | no to niebawem sie okaze czy ta tura bedzie ostatnia czy nie |
Bez Pulkownika niczego się nie dowiemy...
pulkownik - Wto 21 Sie, 2012
jeste, widze ze niektorzy z nas lubia jazde na krawedzi ;(
wszyscy z boneway atak Storm End zostawiam zeton
wodz na pw
Mortyr - Wto 21 Sie, 2012
BITWA O KONIEC BURZY
AGRESOR: Tyrell (pulkownik) - Siła [7]
- Marsz 0 z Boneway: Rycerz, Piechur [3]
- Wsparcie na ESS: Statek [1]
- Dowódca: Ser Loras Tyrell [3] - Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucać). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.
OBROŃCA: Baratheon (Adam Badura) - Siła [0]
- Jednostki: Machina [0]
- Dowódca: Plama [0] - Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
Zwycięża Tyrell. Baratheon traci Machinę, ale może odrzucić kartę Rodu Tyrella.
Adam Badura - Wto 21 Sie, 2012
Dowódca już na PW (Plama [0] - Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.)
Rozumiem, że ród Tyrell'ów za nic ma sobie honor - co trochę dziwi jak na zniewieściałych rycerzyków lata. Będziemy pamiętać!
pulkownik - Wto 21 Sie, 2012
u mnie dowodzil Loras.
maszyna zniszczona, mozesz odrzucic wodza.
toszt - Wto 21 Sie, 2012
DarkYoung napisał/a: | toszt napisał/a: |
Pora na ruch Starka, DarkYoung, czyżbym znów widział Twoją armię pod Palcem Flinta? |
Ja nie łamię słowa, zobaczmy zatem ile warte jest Twoje.
|
Skoro już wywołałeś mnie do tablicy, to zacytuję, co Ci pisałem w pierwszej wiadomości na PW, na początku poprzedniej tury:
"w najbliższej turze nie wygram, więc to nie czas na walkę, czy wbijanie noża w plecy. "
Jak widzisz, kończy się następna tura, a ja jestem w dość dogodnej pozycji...
Cała armia z Seagardu wędruje na Moat Calin, zostawiam żeton.
Stark:
jednostki +4
wsparcie +4
rozkaz +2
dowódca ??
---
razem 10 + dowódca
Greyjoy:
jednostki +8
rozkaz +1
dowódca ??
---
razem 9 + dowódca
Nie ma co przedłużać, u mnie dowodzi Aeron, na 99% wymieniam go na Balona, wygrywam 11 do 10. Chyba, że coś wymyślisz i wystawisz słabszego lidera to mam jeszcze Eurona.
Złóżcie pokłon nowemu królowi.
DarkYoung - Wto 21 Sie, 2012
Nie wiem co ma ten cytat wspólnego z łamaniem słowa, ale co tam
Z Balonem nie wygrasz jak to mówią, to wybiorę sobie Roose co by cała rodzinka na koniec była.
Cytat: | Złóżcie pokłon nowemu królowi. |
Pokłon zdrajcy? Nigdy! Wiedz, że teraz nie będziesz mógł spać spokojnie.
Gratuluję wygranej oczywiście I dziękuję za grę.
pulkownik - Sro 22 Sie, 2012
Co moge powiedzieć, jako najwiekszy przegrany, (wkoncu w nastepnej rundzie wygralbym ja)
przykro jest patrzec jak cala gra przebiega ok a na koncu ktos podklada sie i gra sie z tego powodu kończy.
@Starku mozna liczyc czasem na czyjes slowo ale NIGDY gdy chodzi o 7 zamek, to przeczy idei tej gry.
@Greyjoy'u gratuluje rozbicia Lanistera (przyjemnie było popatrzyc) i wygranej, choc prawdziwych przeciwnikow po Lanisterach już nie mialeś.
@Lanistrze'a ciekawe ze to Ty zadecydowałes ze wygrał Czarny, a nie ja, choć to on Cie zniszczył w tej rozgrywce.
Adam Badura - Sro 22 Sie, 2012
pulkownik napisał/a: | maszyna zniszczona, mozesz odrzucic wodza. |
Mace Tyrell odpada.
TERF - Sro 22 Sie, 2012
Gratuluje zwyciestwa.
Co do gry:
- szkoda ze Stark sie uparł i nie wspomogł biednych leninsterów w pojedynke przeciw Grayjoya nie mialem szans (popelnilem blad na poczatku lecz gdyby odrobina pomocy nadeszła z północy, to moze by to wygladało inaczej)
- wybacz Tyllerze za mój ruch lecz chciałem zakończyć grę z conajmniej 1 zamkiem, jak bym poszedl na północ to i tak straciłbym Harrenhall a ty byś wygrał
- szkoda że Lord Barathon zachowywał sie dość pasywnie i nie utrudnił zwyciestwa ani jedenj ze stron (Grayjoy i Tyller - byli liderami)
Ogólnie fajna i szybka partia ale jakis taki niedosyt pozostaje niestety.
Dzieki za gre i powodzenia w kolejnych!
TERF napisał/a: | - szkoda że Lord Barathon zachowywał sie dość pasywnie i nie utrudnił zwyciestwa ani jedenj ze stron (Grayjoy i Tyller - byli liderami) |
Greyjoy'om za bardzo pomogłem w początku gry. To z pewnością moja wina. Ale potem już utrudniać nie bardzo miałem jak...
Zaś co do Tyrell'ów - zobacz na mapę. Moje siły nie są większe niż Twoje. Jak miałm utrudniać grę Tyrell'om, szczególnie, gdy cały czas nastawali na mnie Stark w sojuszu z Martell'em? Przeto też upadek rodu Martell'ów cieszy mnie niezmiernie.
toszt - Sro 22 Sie, 2012
@DarkYoung, czemu ciągniesz z tym zdrajcą? przecież wprost Ci napisałem, czego się masz po mnie spodziewać. Pokój był, póki nie mam możliwości zwycięstwa w grze. Ni mniej, ni więcej.
Ale nie wiń się, w ostatniej turze zrobiłeś co mogłeś, więcej już nie byłeś w stanie zrobić, jedynie TERF mógł mnie opóźnić i przybliżyć zwycięstwo Pulkownika.
@Shutt, dzięki za piękne otwarcie! ja tylko miałem za zadanie nie schrzanić tego, co zostało mi dane
@TERF, dzięki za ostatni ruch, gdyby nie Ty, rozpanoszyło by się zielone po mapie Nie grałem, jak Shutt Cię niszczył, szybko mu poszło
@Adam, Gamaliel, nie było mi dane z Wami sąsiadować, nie wiem, dla kogo tak było lepiej
@Pulkownik, zacny wyścig mieliśmy w tej turze!
Dzięki Wam za te dwie tury, było miło!
PS. jest już zapowiedź dodatku do GoTa:DwD, jak tylko ktoś to opracuje do wersji PBF (czytaj poznamy rozstawienie i poszczególne karty) to zgłaszam się na ochotnika do pierwszej rozgrywki!!
TERF - Sro 22 Sie, 2012
toszt napisał/a: | PS. jest już zapowiedź dodatku do GoTa:DwD, jak tylko ktoś to opracuje do wersji PBF (czytaj poznamy rozstawienie i poszczególne karty) to zgłaszam się na ochotnika do pierwszej rozgrywki!! |
ja ogolnie po pbf6 robie sobie przerwe lecz jak dodatek sie pojawi o zmila checia zagram
TERF - Sro 22 Sie, 2012
toszt napisał/a: | @TERF, dzięki za ostatni ruch, gdyby nie Ty, rozpanoszyło by się zielone po mapie Nie grałem, jak Shutt Cię niszczył, szybko mu poszło
|
a mialem jakis wybor? i tak bylby koniec i tak, tylko kwestia komu bedzie dane wygrac
i z czym skoncze gre, pocieszenie dla mnie ze w lepszej kondycji niz martell
toszt - Sro 22 Sie, 2012
TERF napisał/a: | toszt napisał/a: | @TERF, dzięki za ostatni ruch, gdyby nie Ty, rozpanoszyło by się zielone po mapie Nie grałem, jak Shutt Cię niszczył, szybko mu poszło
|
a mialem jakis wybor? i tak bylby koniec i tak, tylko kwestia komu bedzie dane wygrac
i z czym skoncze gre, pocieszenie dla mnie ze w lepszej kondycji niz martell |
Teraz to jedno wielkie gdybanie, ale na pewno miałbym o wiele trudniej gdybyś Ty, albo Baratheon choć jednym piechurem ruszyli na Harrenhal. Ciągle byśmy grali, bo DarkY. by się wybronił wtedy. Za to w 7 turze pewnie już bez problemów wygrałby Pulkownik.
TERF - Sro 22 Sie, 2012
toszt napisał/a: | TERF napisał/a: | toszt napisał/a: | @TERF, dzięki za ostatni ruch, gdyby nie Ty, rozpanoszyło by się zielone po mapie Nie grałem, jak Shutt Cię niszczył, szybko mu poszło
|
i z czym skoncze gre, pocieszenie dla mnie ze w lepszej kondycji niz martell |
Teraz to jedno wielkie gdybanie, ale na pewno miałbym o wiele trudniej gdybyś Ty, albo Baratheon choć jednym piechurem ruszyli na Harrenhal. Ciągle byśmy grali, bo DarkY. by się wybronił wtedy. Za to w 7 turze pewnie już bez problemów wygrałby Pulkownik. |
no to chyba cos pomieszales
pulkownik konczy ture z 6 zamkami! Czyli gdyby nie The Reach bys nie wygral. Gdyby Barathon nie zaatakował Konca burzy była by szansa ze Martell mial szanse sie wybronic a tak nie mialem wyboru Ty lub Pulkownik, przy wyborze pulkonika skonczylbym zapewne z 0 licza zamkow bo bys poszedl na Harrenhall
toszt - Sro 22 Sie, 2012
TERF napisał/a: |
no to chyba cos pomieszales
pulkownik konczy ture z 6 zamkami! Czyli gdyby nie The Reach bys nie wygral. Gdyby Barathon nie zaatakował Konca burzy była by szansa ze Martell mial szanse sie wybronic a tak nie mialem wyboru Ty lub Pulkownik, przy wyborze pulkonika skonczylbym zapewne z 0 licza zamkow bo bys poszedl na Harrenhall |
a gdybyś ruszył jednego piechura na Harrenhal i dwóch na Reach? Bitwę chyba byś wygrał, a ja musiałbym wysłać coś więcej do walki z Tobą i jakiegoś dowódcę zmarnować dobrego
toszt napisał/a: | a gdybyś ruszył jednego piechura na Harrenhal i dwóch na Reach? Bitwę chyba byś wygrał, a ja musiałbym wysłać coś więcej do walki z Tobą i jakiegoś dowódcę zmarnować dobrego |
Gdyby miało to zmienić wynik walki wsparłbym Lannister'a w walce na The Reach. (Nie wspierałem nikogo bo Lannister i tak wygrywał.)
TERF - Sro 22 Sie, 2012
mozliwe ze bym wygral ale niestety zrobilem inaczej...
na pewno na celu nie mialem zamiaru sie podlozyc lecz zaden nie odezwal sie aby zaproponowac to rozwiazanie i przedluzyc gre. Przyznaje nie wzialem tego pod uwage moze dlatego ze wyslalem rozkaz pod wplywem % ale chyba po prostu nie wpadlem na to rozwiazanie ze wzgledu ze bym nie mial za duzo do roboty w przyszlej turze. Nie wiem..
Jest to moze i moj blad jak cala ta partia niestety...
gamaliel - Sro 22 Sie, 2012
Gratuluje zwycięscy, choć przyznam szybka, a dla mnie mordercza partia.
DarkYoung - Sro 22 Sie, 2012
toszt napisał/a: | @DarkYoung, czemu ciągniesz z tym zdrajcą? przecież wprost Ci napisałem, czego się masz po mnie spodziewać. Pokój był, póki nie mam możliwości zwycięstwa w grze. Ni mniej, ni więcej.
Ale nie wiń się, w ostatniej turze zrobiłeś co mogłeś, więcej już nie byłeś w stanie zrobić, jedynie TERF mógł mnie opóźnić i przybliżyć zwycięstwo Pulkownika.
|
To miało zabrzmieć że tak powiem fabularnie, nie było do końca na serio. Myślałem że załapiesz ^^ Po prostu liczyłem że nie dadzą ci pójść wszystkim na mnie, ale jak tak teraz patrze to rzeczywiście to był tylko wybór między jednym a drugim.
To była bardzo dobra gra i nie ma co gdybać co by było gdyby
TERF - Pią 24 Sie, 2012
Do moderatora:
temat do odczepienia
Shutt - Sob 25 Sie, 2012
Gratuluje tosztowi, godnie mnie zastąpił.
Szkoda tylko, że nie mogłem tego jednak sam skończyć.
Rozgrywka jednak była całkiem interesująca i tak jak przewidywałem musiało w końcu dojść do starcia Greyjoyów ze Starkami.
Mortyr - Nie 26 Sie, 2012
No dobra to, żeby nie było:
KONIEC GRY
Zwycięża toszt (Greyjoy). Gratulacje!
|
|