|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - Dodatek - A Dance with Dragons
TERF - Pon 27 Sie, 2012 Temat postu: Dodatek - A Dance with Dragons Witam
Ktoś wie czy galakta wypuści ten dodatek?
Jesli sa jakieś wiadomości to podajcie co wiecie. Kiedy można się go spodziewać oraz w jakiej cenie
Dredzilla - Pon 27 Sie, 2012
Ja czytalem o nowych kartach rodow i nowym poczatkowym rozmieszczeniu rodow, a co dalej to sie okaze
toszt - Pon 27 Sie, 2012
październik - link: tu,
a tu link do board game geek, spis kart i pozycji startowych (po angielsku).
Gog - Sob 01 Wrz, 2012
tylko ja mam wrazenie ze to ustawienie to ktos rzucal kostka albo ustawil je zdechły opos ?:D
Shutt - Sob 01 Wrz, 2012
Czy Lannister ma tylko 6ciu Piechurów? O_o
W stosunku do innych traci na samym początku 3 jednostki (chodzi mi o siłę).
toszt - Nie 02 Wrz, 2012
Rozstawienie ma nam pokazać to jak wyglądała sytuacja w późniejszej fazie wydarzeń w Westeros, jak czytałeś, to wiesz co za siły mieli Lannisterowie, albo czemu Stanis wyrwał na północ
Shutt - Nie 02 Wrz, 2012
Tak, tak, wiem. Lannisterowie znowu mają prze...walone
Szkoda, że nie postarali się i nie zrobili nowych nakładek na pola i zamiast Starków nie wrzucili Bolotonów.
To by wymagało kilku korekt na mapie
toszt - Nie 02 Wrz, 2012
Shutt napisał/a: | Tak, tak, wiem. Lannisterowie znowu mają prze...walone
Szkoda, że nie postarali się i nie zrobili nowych nakładek na pola i zamiast Starków nie wrzucili Bolotonów.
To by wymagało kilku korekt na mapie |
IMO za dużo zmian, przede wszystkim nowe żetony i nowa mapa/nakładka na mapę, a to zbędne, i tak wiadomo co i jak
A Lannisterowie przespali okres swojej świetności i nie doczekali się dodatku w odpowiednim dla siebie momencie.
Shutt - Nie 02 Wrz, 2012
Wg mnie po tym dodatku i tak będzie musiała powstać nowa mapa, o ile myślą o kontynuacji.
Dredzilla - Nie 02 Wrz, 2012
Skoro wszystko juz podali to jaki sens jest kupowac dodatek teraz? ;p
Mortyr - Nie 02 Wrz, 2012
Dredzilla napisał/a: | Skoro wszystko juz podali to jaki sens jest kupowac dodatek teraz? ;p |
Dla ładnie wydrukowanych kart Rodów
Ale ja raczej nie kupię, zbyt chaotyczne to dla mnie.
toszt - Nie 02 Wrz, 2012
Mortyr napisał/a: |
Dla ładnie wydrukowanych kart Rodów
Ale ja raczej nie kupię, zbyt chaotyczne to dla mnie. |
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby #8 rozegrać w wariancie DwD tylko chętny GM jest potrzebny. Ja pewnie kupię, choć i tak ciężko jest znaleźć u mnie 6ciu graczy w jeden wieczór...
Gog - Pon 03 Wrz, 2012
Niezbalansowane jak podstawka drugiej edycji Zamiast zbalansowac jeszcze bardziej rozbalansowali masakra mam wrazenie ze ślepy opos i małpa bez ręki są w FFG odpowiedzialni za balanse.
Shutt - Pon 03 Wrz, 2012
Oddali realia tego co się dzieje w Westeros.
toszt - Wto 18 Wrz, 2012
No to już mamy oficjalnie: tutaj
TERF - Sro 26 Wrz, 2012
moj dodatek juz zamowiony wiec pora troche poczekac
no i jak bedzie na PBF to sie pisze juz teraz na testy
marcinoss - Wto 09 Paź, 2012
Jest sens kupować ten dodatek, jak raz na trzy miesiace może uda się zagrać w piątke? O sześciu można pomarzyć. Najcześciej gramy w 3-4.
Fajnie, że dochodzą nowe karty dla rodów, będzie można z tym pokombinować, żeby balansować se podstawkę i urozmaicać zabawe przez tworzenie np. co chwile innej ręki startowej (dlatego chyba kupię:p).
Dredzilla - Wto 09 Paź, 2012
w sumie dodatek kosztuje z 60 zl, moj znajomy sam go sobie zrobil, co za problem wydrukowac przetlumaczone karty ? i mapke z ustawieniem, zaden, ja chetnie bym zagral ale nie kupie
marcinoss - Wto 09 Paź, 2012
Masz rację. Można zrobić samemu takie karty i wydaje się to teraz mi lepszą alternatywą niż zakup.
kiwi - Wto 09 Paź, 2012
http://chomikuj.pl/michalsiwik/Taniec+ze+Smokami moje tłumaczenie kart, wraz z obrazkami.
toszt - Wto 09 Paź, 2012
kiwi napisał/a: | http://chomikuj.pl/michalsiwik/Taniec+ze+Smokami moje tłumaczenie kart, wraz z obrazkami. | Fajnie kiwi, ale nie sądzisz, że na forum oficjalnego polskiego wydawcy (w zasadzie chyba dystrybutora) to trochę nie na miejscu?...
Radziol88 - Sro 10 Paź, 2012
toszt napisał/a: | kiwi napisał/a: | http://chomikuj.pl/michalsiwik/Taniec+ze+Smokami moje tłumaczenie kart, wraz z obrazkami. | Fajnie kiwi, ale nie sądzisz, że na forum oficjalnego polskiego wydawcy (w zasadzie chyba dystrybutora) to trochę nie na miejscu?... |
Powiem więcej: publikujesz materiały łamiące prawa autorskie.
Może nie wiesz, ale policja bez problemu znajdzie twoje nazwisko, jeśli Galakta się upomni.
toszt - Sro 10 Paź, 2012
Radziol88 napisał/a: | toszt napisał/a: | kiwi napisał/a: | http://chomikuj.pl/michalsiwik/Taniec+ze+Smokami moje tłumaczenie kart, wraz z obrazkami. | Fajnie kiwi, ale nie sądzisz, że na forum oficjalnego polskiego wydawcy (w zasadzie chyba dystrybutora) to trochę nie na miejscu?... |
Powiem więcej: publikujesz materiały łamiące prawa autorskie.
Może nie wiesz, ale policja bez problemu znajdzie twoje nazwisko, jeśli Galakta się upomni. |
Yyy... Michał/kiwi jesteś może z Łodzi przypadkiem?
Mortyr - Sro 10 Paź, 2012
Weźcie się tak nie produkujcie na chłopaka. Na boardgamegeeku można znaleźć tłumaczenia kart do Gry o Tron na różne języki i jest to jak najbardziej legalne.
Do waszej wiadomości: FFG zezwala na fanowskie tłumaczenia i rozrzeszenia, a także na tworzenie modów do PBF i Vassala.
Sewhoe - Sro 10 Paź, 2012
Dobrze prawi Mortyr. Ja powiem więcej: "Kto z was jest bez grzechu łamania praw autorskich niech pierwszy rzuci kamieniem". Prawda (najmojsza) jest taka, że miłośnicy wysokiej jakości druku ON DEMAND (buhahahahaha!!!) kupią oryginał. Inni zajrzą na geeka i drukna to na high-end OKI igłówce w 3 odcieniach szarości i też będzie OK. Na samym końcu najważniejsza jest zabawa, i oby toczyła się na pięknej Galaktowej podstawce. HOWGH!!!
gamaliel - Czw 11 Paź, 2012
Pytania do dodatku:
Gra trwa 6 rund.
Czy pierwsza runda jest bez wydarzeń?
I czy w związku z mniejszą ilością rund jest mniejsza ilość wydarzeń, czy tyle samo a przez to przy sytuacji pechowej może nie pojawić się mobilizacja itp.
kiwi - Czw 11 Paź, 2012
Nie rozumiem oskarżeń, tak jak ktoś wspomniał to ja tylko tłumacze karty więc nie łamie żadnych praw, druga sprawa to że dodałem obrazki to jest kwestia tylko ładniejszego wyglądu, ja nikogo do druku kart i nielegalnego używania tych kart nie namawiam, poprostu nie wszyscy bardzo dobrze poruszają się w angielskim i tyle.
W pierwszej turze nie ma wydarzeń;), ale z moich doświadczeń z tańcem ze smokami, gra trwa podobnie czasowo jak i podstawowa druga edycja.
toszt - Czw 11 Paź, 2012
kiwi napisał/a: | Nie rozumiem oskarżeń, tak jak ktoś wspomniał to ja tylko tłumacze karty więc nie łamie żadnych praw, druga sprawa to że dodałem obrazki to jest kwestia tylko ładniejszego wyglądu, ja nikogo do druku kart i nielegalnego używania tych kart nie namawiam, poprostu nie wszyscy bardzo dobrze poruszają się w angielskim i tyle. |
Wiesz co, faktycznie nie róbmy wielkiego halo, ja tylko zauważyłem, że to trochę nie na miejscu tu się tym chwalić. To tak jak przychodzenie do restauracji z własnym obiadem. Swoje smakuje lepiej, ale w jakimś fajnym lokalu jest przyjemnie...
Co do łamania praw, śliski temat, bo jak ja przetłumaczę książkę, to nie znaczy, że mogę ją wydawać. A co do drugiej sprawy, oczywiście autorzy obrazków o tym wiedzą?
Inaczej widzę, jak w czasie gry mamy spisane karty w jednym poście inaczej jak ktoś robi kopie kart 'gotowe do druku'.
Po raz kolejny, nie chcę tu o nic oskarżać, rzucać tutaj prawem na prawo i lewo, po prostu, moim zdaniem: nie na miejscu.
gosc_w_dom - Sro 26 Gru, 2012
Czy ktoś mógłby szerzej opisać wrażenia z rozgrywki tego dodatku? NAbyłem, ale nie miałem i długo nie będę miał okazji, przetestować.
gamaliel - Sro 26 Gru, 2012
Wrażenia z rozrywki, przeglądnij forum, dwie gry z tym dodatkiem się odbyły,jedna #17 trwa.
Sardo - Sro 26 Gru, 2012
A ktoś może próbował kartami z dodatku zagrać w podstawowy scenariusz?
gosc_w_dom - Sro 26 Gru, 2012
gamaliel napisał/a: | Wrażenia z rozrywki, przeglądnij forum, dwie gry z tym dodatkiem się odbyły,jedna #17 trwa. |
Gra przez forum to chyba jednak nie to samo .
Gog - Sob 19 Sty, 2013
jestesmy z Sardem po pierwszym DwD na zywo w 6 osob:) Powiem tak gra zupełnie inna niż na forum przez swoja specyfike. CZyli nie bylo czasu kminic i liczyc wszystkiego wiec duzo ruchow na farta(ale to specyfika gry w Krakowie:D) GRa byla smieszna, o dziwo u nas bolton skonczyl z 3 zamkami, baratheon z 2(w pewnymm momencie juz 5 miał) tyrell bez zamku, lanni nic nie zrobil, a wygral martell o jeden marsz przed greyem. GRa typowa na poznanie kart i nowej specyfikacji za jakies 6-8 gier podamy mozliwe usprawnienia, zagramy z tymi kartami i torami w normalnym ustawieniu i zdamy raport
EDIt po 2 grze wspólnie stwierdzamy nie da sie grać lannisterem juz kminimy co zmienic na balans z Sardem i Shuttem :d GRamy odwrotnie proporcjonalnie niż u Adama wypadły same mobilki i clashe prawie wygrał grey 5 zamkow przed Boltonem 5 zamkow tyrellem 4 zamkow i 4 martelle i 2 baratheon ;p
Shutt - Sob 19 Sty, 2013
Miałbym 5 gdyby nie atak Baratheona i gra na przypał
Gog - Sob 19 Sty, 2013
jaki przypał normalnie gralismy a Ty zamulales dupe jak zwykle:*
Shutt - Sob 19 Sty, 2013
Sorry, wjazd na Reach i SE to zamulanie? Co poradzę, że potem nie miałem żadnych gwiazdek, bo Grey mnie nie lubił i nie miałem jak się ruszyć?
gamaliel - Pon 28 Sty, 2013
Jestem po Tańcu na żywo.
Ciężko zebrać 6tke ale udało się.
Reakcja graczy, 30 minut patrzenia na planszę i nowe karty.Partia trwała trzy godziny.
Wygrał Tyrell mając 5 zamków.Lannister, Stark i Martell mieli po 4, 1 zamek Greyjoy i Baratheon. Przez całą grę właściwie był tylko 1 sojusz(Stark i Lannister), i utrzymał się 2 rundy. Mieliśmy 2 mobilizację i 3 starcia królów oraz 4 ataki dzikich z których żaden na nic nie wpłynął.
Wnioski graczy:
Stark mało miejsca, brak szansy na statki.
Baratheon, jak się za niego wezmą w 2 rundzie przestaje się liczyć.
Greyjoy etatowy gracz balansujący grę i reagujący na wzrost innego rodu.
Lannister, z dyplomacją i mobilizacją był do końca faworytem.
Martell, ród który musi czekać i naturalną drogą jest bić Tyrella.
Tyrell, wszyscy go leją bo tak trzeba mimo to ustał.
Tyrell wygrał nie tracąc własnych zamków i zdobywając King's Landing.
Shutt - Pon 28 Sty, 2013
Popracujemy z Gogiem nad tym, żeby Lannister nie był w plecy po 1szej rundzie, ani żeby Baratheon nie tracił większości swoich wojsk i Stannisa na początku samej gry (wsparcie Tyrella na morzu, atak na DS - chcąc nie chcąc żółty musi rzucić Stannisa, a Stark wjeżdża Barathonowi na Castle Black i siecze Ramsayem)
Starku już tak jest zrobiony, żeby nie mieć statków albo też żeby walczyć z Baratheonem.
W naszej partii postawił 2 statki i zmiótł Baratheona na morzu.
Postawienie Baratheonowi Statku na Narrow Sea byłoby jakimś pomysłem tylko wtedy jest prawie na 100% pewne, że położy tam najazd. O ile nie będzie wsparcia na Shipbreaker Bay to takim wypadku Winterfell (chyba, nie liczę dokładnie teraz) padnie (bez wsparcia z MC) albo Stark nie będzie mógł użyć UW* na WH.
gamaliel - Czw 21 Mar, 2013
Pytanie.
Czy ktoś próbował łączyć karty z podstawki i dodatku.
Mam na myśli że nadal będzie ich siedem.
Gog - Czw 21 Mar, 2013
gamaliel napisał/a: | Pytanie.
Czy ktoś próbował łączyć karty z podstawki i dodatku.
Mam na myśli że nadal będzie ich siedem. |
co masz na mysli?:d specjalnie dla Ciebie moze to wypróbowac, ale jak to widzisz?:) bo mysmy raz grali na wybierane karty i wszyscy balon/roose/loras heh:D
gamaliel - Czw 21 Mar, 2013
Mam na myśli coś takiego:
u Greyjoya zamieniamy Dagmera na Roderika
u Lannisterów jaimiego na jaimiego
a ogara na adama marbranda
u tyrellów
florent na redwyna
margeary na willasa
u starków
eddard na roose'a
cathlyn na waldera freya
u baratheonów
melisandre na melisandre
u martellów
areo na areo
nymeria na bastarda
To są kombinacje równe punktowo, możliwe do zagrania na żywo
i symulujące ciut lepiej sytuacje po ścięciu Eddarda.
Beez - Pon 25 Mar, 2013
Ja wiem, ze temat stary i odswiezam, ale doperio teraz zauwazylem i ten pomysl mnie zaciekawil
A co do Starkow - wtedy sa 2 roosy ?
gamaliel - Pon 25 Mar, 2013
za roosa boltona [2] dam czarnego waldera
wiem że bez niego starkowie stracą cały urok, no ale dopiero test pokaże jak to działa
Mitril - Pon 29 Kwi, 2013
Witam,
Mam prośbę o informację - gdzie lub w jaki sposób mogę jeszcze w chwili obecnej zakupić dodatek Taniec ze Smokami? Będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam,
Mitril
Balerion - Wto 30 Kwi, 2013
TU:
http://www.fankomiks.pl/p...738620bc91a938f
w Krakowie odbiór osobisty bez kosztów przesyłki.
Rewolta - Sob 17 Sie, 2013
Czy w tym dodatku jest jakiś wstęp jeszcze, dodatkowa instrukcja czy cuś dużego do przeczytania i zapoznania się ze zmianami ?
Germanus - Sob 17 Sie, 2013
jedyne zmiany to sytuacja początkowa na torach i rozstawienie wojsk plus nowe karty rodów. Dzicy zaczynają z siłą 2 i gramy 6 tur. Cała reszta bez zmian
Gog - Sob 17 Sie, 2013
Germanus napisał/a: | jedyne zmiany to sytuacja początkowa na torach i rozstawienie wojsk plus nowe karty rodów. Dzicy zaczynają z siłą 2 i gramy 6 tur. Cała reszta bez zmian |
dzicy zawsze zaczynaja na 2 chyba :d
Rewolta - Nie 18 Sie, 2013
Germanus napisał/a: | jedyne zmiany to sytuacja początkowa na torach i rozstawienie wojsk plus nowe karty rodów. Dzicy zaczynają z siłą 2 i gramy 6 tur. Cała reszta bez zmian |
No właśnie skąd to wiadomo ?
Jest tam jakaś rozpiska ?
przecież powinna być...
Gog - Nie 18 Sie, 2013
jak kupisz tio tam chyba jest jedna karta o dodatku ;p
gamaliel - Nie 18 Sie, 2013
tak jest tam rozpiska,potwierdza to co piszę germanus
retman - Wto 15 Paź, 2013
W Taniec ze Smokami można grać tylko na 6 graczy??
Sardo - Wto 15 Paź, 2013
Scenariusz jest przewidziany na 6 graczy. Nie spotkałem się z wersją 3,4,5-osobową (nawet fanowską ).
retman - Wto 15 Paź, 2013
ok, dzięki Sardo:)
Mortiz - Sob 19 Paź, 2013
Czy w najbliższym czasie jest przewidziany dodruk tego dodatku?
Albo może ktoś z was chce sprzedać:P
Gog - Sob 19 Paź, 2013
pisz do terfa albo idz do drukarni i wydrukuj sobie całośc:D
lion_victor - Pią 11 Lip, 2014
Czy ktoś próbował zagrać początkowe ustawienie z DwD kartami z podstawki?
Beez - Pią 11 Lip, 2014
Nie miałoby to wiele sensu dla Bary i Starka.
Gj jeszcze lepszy, a Tyrell z Lorasem to już w ogóle.
|
|