|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
X-Wing - Turnieje i rozgrywki - Chętni do gry w Krakowie
Vilk - Nie 02 Wrz, 2012 Temat postu: Chętni do gry w Krakowie Chociaż jeszcze za wcześnie na taki temat, to jednak go założę.
Nie mamy jeszcze instrukcji, ale zdjęcia figurek, kart i akcesoriów już tak. Ceny są znane. Poglądowy film z finałowej rozgrywki na GenConie również pozwala zapoznać się nieco z przebiegiem gry:
KLIK
Czy byliby w Krakowie chętni do wspólnej zabawy?
Wikary - Pon 03 Wrz, 2012
Ja wybieram się na Galaktikon, ma być turniej w X-Wing więc będzie okazja aby zagrać.
Vilk - Pon 03 Wrz, 2012
Turniej jest kuszący, choć spodziewam się, że uczestnictwo wymaga większych wydatków niż Core Set i trochę to będzie w ciemno...
No i termin Galaktikonu koliduje z Polami Chwały w Niepołomicach.
Zobaczymy...
Wikary - Pon 03 Wrz, 2012
Co do turnieju to na Galaktikonie, to zaczekajmy z informacją od Galakty na jakich zasadach będzie się odbywał. Z tego co widziałem na relacjach z Gen Conu to rozgrywki nie odbywały się z użyciem jakiejś niebotycznej ilości modeli.
A może Galakta zaskoczy nas graczy i turniej będziemy grać figurkami udostępnionymi przez organizatorów.
Crane - Pon 03 Wrz, 2012
Według zasad turniejowych gra się na 100 punktów co daje jakieś 3 do 6 myśliwców, przy czym wydaje mi się że tutaj lepiej ma Rebelia bo ich piloci są wysoko "punktowani" i mają większy wybór upgrade-ów. Być może patrząc na polskie realia i na fakt że premiera jest planowana na 10 dni przed turniejem, limit punktowy zostanie jakoś obniżony lub może będzie można coś pożyczyć, w końcu jak ktoś kupi podstawkę to będzie miał zbytecznego X-Winga jeśli zamierza grać Imperimu lub 2 TIE Fightery jeśli będzie grał Rebelią.
Vilk - Wto 04 Wrz, 2012
Do angielskiej instrukcji i ogólnie pojętych zasad turniejowych można zajrzeć stąd:
KLIK
Wikary - Wto 04 Wrz, 2012
I mamy odpowiedź Galakty
http://www.galaktikon.pl/index.php/layout/x-wing
Jak dla mnie bardzo dobre rozwiązanie.
Vilk - Wto 04 Wrz, 2012
Rzeczywiście, miło i promocyjnie ze strony organizatorów. Mam nadzieję, że uda mi się wpaść.
naiilo - Sob 15 Wrz, 2012
Co do gry, to też zamówiłem już podstawkę i będę również szukał okazji do gry.
Vilk - Sro 19 Wrz, 2012
Świetnie. Ktoś jeszcze, bo nie wiem czy inwestować w większą ilość sprzętu?
naiilo - Czw 20 Wrz, 2012
Ja zamierzam się dzisiaj pojawić w sklepiku Galakty około 15. Jest dzisiaj event, nauka gry i pierwsze granie.Czemu by nie, zachęcam wszystkich
a.probulski - Nie 23 Wrz, 2012
Czy są jacyś chętni na grę w tym tygodniu? Czy dopiero na Galaktikonie?
Kir91 - Nie 23 Wrz, 2012
A wiadomo jaki limit pkt na turnieju?
Vilk - Nie 23 Wrz, 2012
a.probulski napisał/a: | Czy są jacyś chętni na grę w tym tygodniu? Czy dopiero na Galaktikonie? |
Jeśli uda mi się jutro odebrać zakupione myśliwce, to dam znać. Umówimy się jakoś
a.probulski - Pon 24 Wrz, 2012
@Kir91: Organizatorzy mają dać znać na samym turnieju. Skoro gramy podstawkami, to pewnie będzie 31 pkt.
@Vilk: O, i to jest dobra wiadomość
Vilk - Pon 24 Wrz, 2012
Właśnie skończyłem wybebeszać Core Set i cztery dodatki. Jest całkiem nieźle, estetycznie i miło
Mógłbym jutro lub pojutrze wpaść do Hobby Center i rozgrzać silniki. Chyba chłopaki od WH: Inwazji wysupłają z jeden wolny stół.
a.probulski - Pon 24 Wrz, 2012
@Vilk: To może środa o 16:00?
Vilk - Wto 25 Wrz, 2012
a.probulski napisał/a: | @Vilk: To może środa o 16:00? |
Dobra. Zjawię się.
Dla oszczędzenia czasu, mogę wcześniej złożyć siły obu stron. Żeby mieć choć margines swobody w doborze, uciągnę po 80 pkt.
a.probulski - Wto 25 Wrz, 2012
Vilk napisał/a: | a.probulski napisał/a: | @Vilk: To może środa o 16:00? |
Dobra. Zjawię się.
Dla oszczędzenia czasu, mogę wcześniej złożyć siły obu stron. Żeby mieć choć margines swobody w doborze, uciągnę po 80 pkt. |
OK, ja mam na razie starter tylko, ale powinny przyjść dodatki, więc wyciągnę po 60 pkt.
Michal - Wto 25 Wrz, 2012
Docelowo chcemy wygospodarować jeden dzień X-Wing w naszym Galakta Hobby Center, w który to będzie można umawiać się na potyczki.
Jeśli macie jakieś propozycje co do dnia to chętnie je wysłuchamy. Środa jest zarezerwowana dla graczy WH:I - ostatnio było ich rekordowo wielu, bo aż 18 osób. Miejsca mamy na 24 osoby, dlatego jak zapaleńców figurek X-Wing przyjdzie drugie tyle to będzie naprawdę tłoczno
a.probulski - Wto 25 Wrz, 2012
Proponowałbym piątek.
Vilk - Wto 25 Wrz, 2012
a.probulski napisał/a: |
OK, ja mam na razie starter tylko, ale powinny przyjść dodatki, więc wyciągnę po 60 pkt. |
To zmontuję po 60 pkt. Gdyby zachciało nam się coś innego, to użyczę do gry swoich nadwyżek.
Mnie też urządzałby piątek na jakieś bardziej regularne spotkania.
Wikary - Wto 25 Wrz, 2012
Hmm, chociaż mam kawałek do Krakowa to może czasem udałoby mi się pojawić. Piątek jest w tym przypadku dobrym terminem.
Vilk - Wto 25 Wrz, 2012
Jasne, zapraszamy
Vilk - Sro 03 Paź, 2012
Ktoś chętny na partyjkę czy dwie we czwartek (Galakta Hobby Center)?
D.W. - Sro 03 Paź, 2012
Proszę na jutro (czwartek 03.10) nie umawiać się na grę w naszym Hobby Center ponieważ będzie otwarte tylko do godziny 15:30.
Zapraszamy natomiast a najbliższy piątek ale o tym jeszcze napiszę dzisiaj trochę później.
Vilk - Sro 03 Paź, 2012
Jasne. W takim razie może ktoś chętny wpadłby w sobotę do klubu "Jędruś" (os. Centrum A bl. 6 A)? Od 13.00 do 21.00 za zwyczajowego złocisza na prąd można pograć w planszówki (jest nawet pewna pula tytułów do bezpłatnego pogrania na miejscu).
D.W. - Sro 03 Paź, 2012
Wszystkich graczy z okolic Krakowa zapraszamy do naszego Hobby Center w najbliższy piątek o godzinie 16:30. Gramy do godz 20:00 albo dokąd będzie trzeba.
Mam nadzieję, że pojawi się kilka osób tak aby można było rozegrać mały turniej.
Proszę zabrać ze sobą swoje statki bo tym razem chcielibyśmy rozegrać turniej z większą ilością punktów niż na Galaktikonie.
Chcielibyśmy także aby piątek był dniem w którym rozgrywane są turnieje w X-Wing w naszym Hobby Center. Dlatego chcielibyśmy o tym porozmawiać w najbliższy piątek.
naiilo - Czw 04 Paź, 2012
akurat w ten piątek mnie nie ma w Krakowie, a pojawiłbym się na pewno. Rozumiem, że wszelkie ustalenia zostaną zamieszczone tutaj na forum ?
Vilk - Czw 04 Paź, 2012
Ja też w ten piątek odpadam.
Vilk - Sob 06 Paź, 2012
No, i jak? Działo się coś wczoraj?
Vilk - Sro 10 Paź, 2012
Aha...
Entuzjazm już wyciekł?
D.W. - Sro 10 Paź, 2012
W ostatni piątek były dwie osoby ale mające tylko podstawkę. Mimo wszystko to zawsze jakiś początek.
Miałem zadać właśnie pytanie czy w najbliższy piątek są chętni do gry w X-winga w naszym Hobby Center. Jeśli tak to proszę napisać w tym temacie. Gralibyśmy od godziny 16:30-17:00 do godziny 20:00-21:00. Lub w jakiś innych godzinach to też można uzgodnić,
Wikary - Sro 10 Paź, 2012
W tym tygodniu na pewno mi się nie uda ale planuję się pojawić 19 października. Byłbym bliżej godz 17.00.
Będę miał rozpiskę na 100 punktów. Zarówno imperium jak i rebelię.
Vilk - Czw 11 Paź, 2012
Powinienem wpaść około 16.30.
D.W. - Czw 11 Paź, 2012
Tylko 1 osoba chętna?
Vilk - Czw 11 Paź, 2012
I to mnie właśnie martwi. Andrzej (a.probulski) chyba się obraził na grasującą po stołach losowość i odpadł od tematu. Udziela się jeszcze naiilo, a poza tym można liczyć jedynie na przypadkowo wpadające osoby.
Ktoś, coś tam pogrywa na "Strychu", ale dawno tam nie byłem i szczegółów nie znam.
D.W. - Czw 11 Paź, 2012
Może się okazać, że będziesz do gry tylko Ty i... ja Jeśli Cię to nie martwi to zapraszam.
D.W. - Wto 16 Paź, 2012
Pojawiła się tylko jedna osoba ale nie był nią Vilk
Jak widać jest kilka chętnych osób ale coś terminy się nie zgrywają.
W najbliższy piątek 19.10.2012 nasze Hobby Center będzie czynne tylko d godziny 15:30.
Dlatego nie będzie spotkania dla graczy w X-Winga. Są targi w Essen i tam też jedziemy.
Co do spotkań graczy X-winga na rozgrywki w naszym Hobby Center. Zrobimy tak, że ogłosimy jakiś mały turniej w dany dzień z jakimś większym wyprzedzeniem. Możemy pomyśleć o jakimś terminie nawet w sobotę czy niedzielę.
Wtedy każdy będzie sobie mógł zaplanować i zarezerwować wolny termin na turniej.
I w ten sposób będziemy póki co organizować jakieś spotkania. A jak się zbierze kilka osób chętnych na cotygodniowe spotkania to ustalimy konkretny termin.
Vilk - Wto 16 Paź, 2012
Nie byłem, choć się deklarowałem. Przepraszam.
Do końca miesiąca jestem wyłączony z X-wingowania.
A generalnie nie chciałbym rezygnować i pozbywać się gry, choć z drugiej strony nikły odzew powstrzymuje mnie przed dalszym inwestowaniem. Zobaczymy za jaki miesiąc, jak sytuacja się rozwinie.
D.W. - Wto 16 Paź, 2012
Problem zawsze jest taki, że trzeba ustalić jeden termin takich spotkań, który będzie pasował też innym.
Po drugie gracze grają też w innych miejscach a chodziłoby aby ich zebrać w jednym miejscu niezależnie czy to będzie nasze Hobby Center czy też jakieś inne miejsce.
Wikary - Wto 16 Paź, 2012
UUU a już zaklepałem sobie wcześniejsze wyjście z pracy w piątek aby się u was pojawić. No cóż jak nie teraz to może za dwa tygodnie się przykulam.
alien_nest - Czw 08 Lis, 2012
Witam
Posiadam zestaw podstawowy do x-winga, chętnie się umówię na partyjkę, w przyszłości(niedługiej) planuje dokupić parę myśliwców.
Vilk - Sob 10 Lis, 2012
Cześć, alien_nest.
W przyszłym tygodniu, od środy, mogę coś pograć. A inni? Żyjecie jeszcze?
alien_nest - Sob 15 Gru, 2012
Hey
Chętnie sie umowie w nadchodzącym tyg na partyjkę w x-winga
pisac gg:3268529 tel.796795789
martoln - Sob 15 Gru, 2012
Cześć. Czy planujecie jakiś turniej w Kraku w najbliższym czasie?
Terk - Sob 19 Sty, 2013
Z racji, że gra już wyszła jakiś czas temu i niemało osób w nią grywa, to może ktoś byłby chętny na organizację turnieju na jakieś nieduże punkty?
NightCrawler - Pon 26 Sie, 2013
Witam...
oj coś ten Kraków cichy jak Alderaan. W każdym razie ja i tak z 3 kumpli ostatnio nabyliśmy podstawki i coś sobie czasem pogrywamy. Jakby kto chciał w krakowie pograć dawać znać - coś wykombinujemy.
Niech Moc będzie z Wami! Ta jasna i ta czorna
Vilk - Wto 27 Sie, 2013
Miałem pokaźny zestaw, próbowałem coś naganiać do interesu, ale z braku współgraczy pozbyłem się wszystkiego i teraz jestem ostrożny.
Jeżeli wystarczy wam zapału na dłużej niż dwa miesiące, to pomyślę nad powrotem.
NightCrawler - Wto 27 Sie, 2013
Spoko Vilku my się dopiero rozkręcamy, z czasem co prawda u nas różnie - połowa ma na karku dom, żonę, dzieci a nawet psy i koty - nie wiem co gorsze - ale damy rade.
Będę informował na bieżąco
NightCrawler - Sob 07 Wrz, 2013 Temat postu: mały update W sodę 11.09 robimy małe rozgrywki Xwinga W sklepie Vanaheim przy ul. Lubicz od ok 18:00 na razie jest nas trzech do gry, jakby ktoś chciał pograć zapraszamy.
Wszelkie info też na grupie fecabookowej X-Wing Kraków, albo PW
TheChmielu - Wto 05 Lis, 2013
Witam.
Nie chciałby ktoś zagrać sobie w stateczki?
aryss - Wto 05 Lis, 2013
ja chętnie mogę w tygodniu tak po godzinie 19 preferowałbym. ( gram imperium preferowane 75/100//125ptk ) ale mogę się dostosować
Balefire - Pią 03 Sty, 2014
Where are people playing here in Krakow? Would like to get started properly with the game (only played about 10 games so far over vassal).
Thank you for info.
/Kristian
Vilk - Sob 04 Sty, 2014
Try to post your willingness here (Cracow X-wing group):
https://www.facebook.com/...241070/?fref=ts
or check in the "Artefakt Cafe" (Dajwór 3 street) almost every Tuesday afternoon (about 6.00 pm). It's probably the main battlefield of X-wing players in our city.
Balefire - Pon 06 Sty, 2014
Thanks a lot. Will do
aryss - Sro 19 Lut, 2014
Dla osób które nie są w grupie krakowskiej na FB przekleje info o tym że od marca rusza liga pod egidą Strychu szczegóły dostępne pod linkiem:
https://www.facebook.com/...3&stream_ref=10
Patsy - Nie 01 Cze, 2014
Takie przypomnienie, jakby ktoś nie wiedział, to mimo że 1 edycja ligi X-wingowej na Strychu się zakończyła, to bez zmian, można w piątki od godziny 16.00 do godziny 21.00 przychodzić na Strych polatać różnymi Tajami, Wingami itp.
W inne dni też można by się spotkać, ale wcześniej trzeba by zapytać Szefowej czy w danym tygodniu będzie taka możliwość.
Ogólnie wstęp wynosi 2 zł.
aryss - Nie 04 Sty, 2015
Podbije troche temat bo troche zapuszczony i może się wydawać że X w Krakowie umarł a jest wprost przeciwnie tak więc:
Jeśli są osoby z Krakowa które korzystają wyłącznie z tego forum a szukają kompanów do gry ( albo chcieli by zobaczyć jak system wygląda w praktyce ) to zapraszam na grupe FB:
https://www.facebook.com/groups/624563054241070/
Przerwa świąteczna się kończy więc zapewne od najbliższego piątku będzie można nas spotkać na Strychu
|
|