galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

X-Wing - Turnieje i rozgrywki - X-Wing na Śląsku

Wikary - Pon 24 Wrz, 2012
Temat postu: X-Wing na Śląsku
Poszukuję chętnych do gry w promieniu do 30 km od Zabrza.

Jeśli ktoś reflektuje na partyjkę to jestem otwarty na propozycje. :)

W razie czego mam Core seta i wszystkie dodatki, więc możemy zagrać tym co posiadam.

Tremayne - Pon 24 Wrz, 2012

jest szansa, że więcej osób będzie z okolic GOP, znajomy z Katowic dziś chyba dostał Core z jakimiś dodatkami, a ja chce najpierw rozegrać ze dwie partie zanim będę myślał o kupowaniu.

jakby co, można na forum www.gwiezdne-wojny.pl ogarniać.

magnus - Pon 24 Wrz, 2012

Hej. Jak coś jestem z okolic Rybnika ale często bywam w Gliwicach - studia. Z chęcią bym zagrał przed zakupem.
SebaJ-bie - Pon 24 Wrz, 2012

Elo Jastrzębie Zdrój też wkracza do akcji
Kir91 - Pon 24 Wrz, 2012

Ruda Śląska na stanowiskach!

A właściwie nie całkiem, bo nie mam czym latać :( Nie chcę kupić gry, zanim nie zagram.

Wikary - Wto 25 Wrz, 2012

Jutro ok. 17.00 mógłbym pojawić się z myśliwcami w Katowicach, jeżeli ktoś miałby ochotę zagrać to zapraszam. Miejsce spotkania do uzgodnienia. Wstępnie planuję pojawić się w sklepie Flamberg przy ul. Andrzeja 21a.
FilipsO - Wto 25 Wrz, 2012

Może przeniesiecie się do innego działu? Nie żebym się czepiał, ale wszystko wyglądałoby estetyczniej.

EDIT:
Michal - byłem w trakcie przenoszenia, ale mnie uprzedziłeś.

magnus - Wto 25 Wrz, 2012

Na razie jestem zablokowany przez sesje. Gdzie jest Flamberg wiem, grywałem tam Inifinty.

Edit a czy przypadkiem BARD nie ma w ofercie gry ? można by tam w przyszłości zorganizować turnieje ;)

Wikary - Wto 25 Wrz, 2012

Flamberg też ma X-Wingi w ofercie. I myślę że jeżeli gra się rozwinie to i tam będzie można poturniejować :)

Magnus daj znać jak będziesz miał wolny termin.

martoln - Sob 27 Paź, 2012

zgłaszam swe wstąpienie na mroczną drogę :) kierowca tie-fighterów chętny na szczyptę rywalizacji.
martoln - Sob 27 Paź, 2012

magnus napisał/a:
Na razie jestem zablokowany przez sesje. Gdzie jest Flamberg wiem, grywałem tam Inifinty.

Edit a czy przypadkiem BARD nie ma w ofercie gry ? można by tam w przyszłości zorganizować turnieje ;)

od tego czasu Flamberg zmienił lokalizację. A nawiasem - kiedy jakiś szpil na śląsku? Może sami się zorganizujemy? Ilu mamy graczy?

1. martoln

Dodatkowo mogę wymienić/sprzedać x-winga na tie-fightera/$$$

Wikary - Pon 29 Paź, 2012

2. Wikary, gotowy i chętny :)
martoln - Sro 31 Paź, 2012

2 juz jest, to jeszcze 2 i mozna jakies mile granie zorganizowac - nawet moze pokusic sie o mini turniej - panowie, panie - ktos posiada jeszcze flote na slasku?
DarthBart - Pią 04 Sty, 2013

Obsidian 7 Standing By...

Mam 2 Core Sety i po 2 sztuki z każdego dodatku 1 Wave + po sztuce 2 wave + leci do mnie 3 wave, więc mam czym latac. Jestem z Katowic i najbardziej mi pasuje Katowicki Bard w soboty.

BTW to w Bardzie był turniej 29.12.2012 (ale niestety nie dałem rady), natomiast w sobotę 19.01.2013 od 10.00 będzie kolejny turniej i jeśłi mi du..y nie urwie to będę :D

bolciu - Pon 23 Wrz, 2013

I jak to jest z X-wingiem na śląsku? Przymierzam się do zakupu i fajnie byłoby mieć z kim grać.
DarthBart - Pon 23 Wrz, 2013

Co miesiąc jest turniej w Bardzie i zazwyczaj jest 4-6 osób. Czasem jest mniej graczy bo niektórzy grają w Neuroshime/M:tG i bywa że się turnieje pokrywają, czasem jest więcej. Poza turniejami też grywamy, chodzą plany poćwiczenia scenariuszy z podręcznika i dodatków.

W Katowickim Bardzie jest dużo miejsca i fajnie się tam gra, z tego co się orientuję to najwięcej gier się tam odbywa. W Ligockim Battletable żeby grali nie słyszałem, a Flamberg się przeniósł do superjednostki i z tego co widziałem ma same karcianki, mało miejsca, ciągle zajęte w dodatku przez karciarzy.

W sobotę 28.09.2013 od 10:30 gramy kolejny turniej. Jak nie masz czym grać wpadnij chociaż pooglądać i przy okazji pouczyć się zasad, podłapiesz co i jak. Z resztą bywa, że coniektórzy przynoszą całą swoją kolekcję więc może Ci się uda na szybko włączyć do gry.

bolciu - Pon 23 Wrz, 2013

Barda przy dworcu znam. Z 10 lat temu w SW:CCG tam grywałem później w Wars:TCG.

W bitewniaki gram na ligocie w battletable bo u mnie na pierwszym planie system historyczny flames of war a x-wing to ma być powrót do starego hobby jakim było SW.

Masłonator - Sob 28 Wrz, 2013

W Żorach jest 2 aktywnych graczy !, Do rybnika to podskoczyć żaden problem,
W rybniku jest goblin więc w miare jest gdzie zagrać w razie czego
Nieco gorzej z katowicami , ale też w zasięgu

magnus - Nie 29 Wrz, 2013

Masłonator napisał/a:

W Rybniku w Goblinie jest 2 graczy jak coś. Czy przypadkiem nie robiliście pokazu w Goblinie ? bo słyszałem że ktoś coś robił ?

Masłonator - Nie 29 Wrz, 2013

magnus napisał/a:
Masłonator napisał/a:

W Rybniku w Goblinie jest 2 graczy jak coś. Czy przypadkiem nie robiliście pokazu w Goblinie ? bo słyszałem że ktoś coś robił ?

A owszem , robiłem pokaz Xwinga ale nie spotkał się z zbyt wielkim odzewem :P
Możemy się ugadać i coś pograć w chociażby weekendy.
Najbliższy piątek by mi pasował tak po południu , bo w sobote turniej wh40k

magnus - Nie 29 Wrz, 2013

Masłonator napisał/a:
magnus napisał/a:
Masłonator napisał/a:

A owszem , robiłem pokaz Xwinga ale nie spotkał się z zbyt wielkim odzewem :P
Możemy się ugadać i coś pograć w chociażby weekendy.
Najbliższy piątek by mi pasował tak po południu , bo w sobote turniej wh40k

U mnie 3/4 weekendów odpada z względu na studia ;) a tak to praca zmianowa więc różnie to bywa. Dam znać jak się dowiem co i jak

bolciu - Pią 04 Paź, 2013

Ja dziś kupiłem starter ogarnę się trochę dokupię coś do 100 pkt i zaczynam zabawę.
Masłonator - Pią 04 Paź, 2013

Jak by ktoś chciał zagrać jutro , to mogę wpaść do Goblina
Modele w razie czego pożyczyć to nie problem :)

Ephraim - Pią 10 Sty, 2014

Witam.

Skompletowałem w końcu imperialny squad na 100pt; byłby ktoś chętny an grę w Bardzie / Goblinie w przyszłym tygodniu?

2Pionki - Sob 05 Kwi, 2014

Zapraszam do 2Pionków w Gliwicach.
Mamy stól do grania. Mamy też aktywnych graczy.

http://on.fb.me/1oAguxH

www.2pionki.pl

Evilstasiu - Wto 20 Maj, 2014

wybrałby się ktoś do Wro na pre 4 fali 1 czerwca? bo się zastanawiam, a fajnie by było z kimś z regionu się wybrać :)
Urialish - Wto 22 Lip, 2014

Trochę późno odświeżam temat, niedawno się przeprowadziłem do Gliwic i szukam graczy w Xwinga. Znajdzie się ktoś chętny w okolicy?
Masłonator - Pią 25 Lip, 2014

W Rybnickim Goblinie (sklep) organizuje się środowisko graczy , i przynajmniej do końca wakacji zamierzamy grywać regularnie.
A tak to jutro (tj 26) cały dzień do 24 jest otwarty sklep (noc planszówek, i też trochę
X-wingowców będzie więc można popykać.

Breed9000 - Pią 25 Lip, 2014

Jak spotykacie się regularnie. To dajcie znać kiedy wrzucę informacje o was na portalu.
Urialish - Pią 25 Lip, 2014

Dajcie adres i pojawię się około 12. Może znajdę kogoś chętnego na partyjkę :)
Masłonator - Pią 25 Lip, 2014

Powstańców Śląskich 6
44-200 Rybnik

Najlepiej wpadnij na 13 :P , bo z 12 może być ciężko przynajmniej dla mnie by się wyrobić

A tak to w tygodniu Poniedziałek i Piątek tak koło godziny 13~~, (przynajmniej do końca Wakacji)
Tak to w większości poczatkujący :P

- Kupię karte Astromecha R7-T1 ( niejaki Whistler) jakby ktoś był w posiadaniu conajmniej 2 E-wingów i chciałby się pozbyć Unikatowego Astromecha to z wielką chęcia przygarnę

Urialish - Pią 25 Lip, 2014

Dzięki, do zobaczenia jutro.
Urialish - Sro 13 Sie, 2014

Znajdzie się ktoś chętny na rozgrywkę jutro w Rybnickim Goblinie w godzinach 10-11? Format: 100 - 150 - 200 punktów.
Urialish - Sro 20 Sie, 2014

Szukam kogoś chętnego do grania w czwartek i/albo w piątek. Godziny mogą być dowolne.
Mogę wystawić się do 200 punktów, Imperium Galaktyczne.
Miejsce: Katowice, Gliwice, Zabrze, Rybnik, wszystko jedno, byle by na Śląsku.

Evilstasiu - Sro 20 Sie, 2014

piątek 11-12 w katowickim bardzie, pasuje?
Urialish - Sro 20 Sie, 2014

Bardzo chętnie, do zobaczenia.
Bizon - Sro 27 Sie, 2014

Czy ktoś gra w okolicach Częstochowy lub w niej samej?
TERF - Sro 27 Sie, 2014

oczywiście ze gramy ;)

np we wtorki (umawiamy sie na: http://fantastyka.czest.p...tart=120#24973)

choc jest wiecej graczy lecz nie mozemy do wszystkich dotrzec niestety :(

PS okolice to znaczy?

Bizon - Sro 27 Sie, 2014

Pytałem o okolice bo moze ktoś jest. Ja jestem z Północy ale pracuje na Zawodziu więc na Nadrzeczną mam blisko po pracy ;-)
Xanatos47 - Nie 26 Paź, 2014

Ktoś z okolic Bytomia się znajdzie, kto niekoniecznie musi grać w bardzie ?? Nie na każdą grę chce mi się jeździć do barda :D
Suriel - Nie 26 Paź, 2014

Ja :)
Xanatos47 - Nie 26 Paź, 2014

Suriel napisał/a:
Ja :)
No, że ty to wiem :D Tylko musimy się zgadać na turniej nie chciałeś jechać :D Można jakoś zagrać u ciebie ?? Czy raczej preferujesz inne miejsce ?? Masz jakąś miejscówkę do grania ??
Suriel - Pon 27 Paź, 2014

Na nastepny tez nie pojade bo corka ma urodziny. :)
Co do miejscowki, to nie mam. Nic nie znalazlem jeszcze takiego w Bytomiu. Zwykle gram z kumplem w domu

FPS_Carnage - Nie 25 Sty, 2015

Chętnie bym pograł :)
Jestem dostępny w okolicach Tychy/Katowice/Sosnowiec

Gram stosunkowo od niedawna ale skład na 100 pkt posiadam.

condai - Pon 26 Sty, 2015

Hej, czy ktoś z Zabrza (niedawno przeprowadziłem się na Rokitnicę) chciałby wprowadzić mnie w X-winga? Niedawno dostałem podstawkę i dwa statki- Tie Fighter i X-wing, mi przesuwanie stateczków sprawia masę frajdy ale mojej lubej już nie:( w związku z czym z chęcią pograłbym z kimś bardziej doświadczonym i poznał lokalne środowisko:)
zia - Sob 31 Paź, 2015

Taki wykop tematu :)
Gramy sobie w X'a w Jaworznie, poki co jest nas 5 osób, gramy raczej spokojnie i nie spinowo, w Mgle. :) Jak cos to zapraszamy :)

BartW - Sob 12 Gru, 2015

Zapraszam wszystkich do ERPEGIE w Katowicach przy ul. Kochanowskiego 6/2. U nas można pograć w X-Winga. Jeśli nie masz z kim to daj znać, a postaramy się znaleźć Ci przeciwnika.

Najlepiej kontaktować się przez Facebook.

zia - Pon 14 Gru, 2015

To juz trzecie miejsce w samych Kato, gdzie mozna pograc w X-a, super :)
hesperax - Sro 16 Gru, 2015
Temat postu: GRAMY W KATO
Zapraszam do groupy, gramy w Katowicach :-)

https://www.facebook.com/groups/1530123703980149/

zia - Pią 18 Gru, 2015

spoko, cekam juz dwa dni chyba na akceptacje, a bym znajomych pododawal lataczy
aryss - Pią 18 Gru, 2015

https://www.facebook.com/...297684/?fref=ts przeciez tu jest otwarta slaska grupa z 5x wieksza iloscia osob :P
hesperax - Pią 18 Gru, 2015

SUPER!
zia - Sob 19 Gru, 2015

Spoko, tam tez czekam juz w chu na akceptacje, widze ze wszyscy zawaleni a posty z listopada ostatnie.
zia - Wto 29 Gru, 2015

Poki co obie grupy wygladaja na martwe, nie pisze nikt, nikt nie akceptuje oczekujacych na przyjecie. Turnieje sa w szybkim szpilu i tam mozna zagladac, procz tego we Mgla.pl tez ludzie graja i tam chyba najlepiej pytac o kontakt do grajacych.
jantek - Sro 13 Sty, 2016

Czy w okolicach Wodzisławsko-Rybnickich jest jakiś sklep z matami, w którym można się w tygodniu umawiać na popołudniowe granie?
magnus - Czw 14 Sty, 2016

jantek napisał/a:
Czy w okolicach Wodzisławsko-Rybnickich jest jakiś sklep z matami, w którym można się w tygodniu umawiać na popołudniowe granie?

Jest Goblin w Rybniku :)

Adres: Powstańców Śląskich 6