|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
X-Wing - Turnieje i rozgrywki - Chętni do gry w Warszawie.
Armus - Nie 30 Wrz, 2012 Temat postu: Chętni do gry w Warszawie. Chyba najwyższy czas na zwołanie chętnych do gry w Wawie. Inne miasta okazały sie bardziej energiczne w tym względzie ale lepiej późno niż... Miejsce i terminy grania to kwestia umowna więc nic nie narzucam, ważna jest deklaracja chęci gry!
Ps. Szkoda Vilku że wyemigrowałeś ze stolicy bo można by powtórzyć spotkania "czwartkowe" jak za czasów SWCCG czy chociażby późniejsze gry w M.Panzera z Piterem
Vilk - Nie 30 Wrz, 2012
Nie wierzę własnym oczom
Krzychu, mnie też brakuje tych dobrych czasów i batalii w najlepszą karciankę na świecie. Jak na razie nie sądzę, żebym znowu zamienił Kraków na Wawkę, ale wpadać czasem będę. 20-21 października, gdzieś na Wilanowie, jest turniej "A Game Of Thrones" LCG, w którą też się bawię i zamierzam tam być.
Organizujcie się, grzejcie silniki i może poturlamy kostkami
Falcon - Pon 01 Paź, 2012
Jestem chętny - ale raczej w tygodniu po pracy - najlepiej Wilanów/Ochota
Miszka - Pon 01 Paź, 2012 Temat postu: X-Wing Vilku, kopę lat!
Ja także jestem chętny i przychylam się do koncepcji spotkań w tygodniu. Środa u mnie odpada, myślę, że najlepszy byłby czwartek, ale to tylko sugestia.
Vilk - Pon 01 Paź, 2012
Kopę i pół mendla!
Stara paka znów zbierze się do kupy?
Armus - Wto 02 Paź, 2012
Mam nadzieję, że się zbierze z dodatkiem wielu innych graczy tylko trzeba odświerzyć stare kontakty Co do miejsca spotkań to proponowałbym neutralnie centralne (w miare możliwości) miejsce w Warszawie.
Taperonix - Wto 02 Paź, 2012
Witam ja jestem chętny powalczyć. Jestem z Ząbek ale do Wawy dojadę. Najlepiej w godz. 9-15 bo córka w przedszkolu A może ktoś z Ząbek?
Armus - Wto 02 Paź, 2012
Oj Taperonix, ciężko bedzie w tych godzinach co napisałeś bo jest to zwykle pora pracy(ja) lub szkoły/studiów. Bardziej osiągalna jest godz. 18-.....
Taperonix - Wto 02 Paź, 2012
Rozumiem ja akurat pracuję nocami. Żona dniami i życie rodzinne się kręci Po 18 nie ma problemu tylko muszę grafik żony z moim zgrać. Najlepiej rzucić jakieś terminy i któryś się dopasuje.
Gość - Sro 03 Paź, 2012
Ja również jestem chętny na grę. w Tygodniu w zasadzie pasowałby mi każdy dzień po 17
(przynajmniej na razie) i najlepiej centrum - wola
Herman - Sro 03 Paź, 2012
Anonymous napisał/a: | Ja również jestem chętny na grę. w Tygodniu w zasadzie pasowałby mi każdy dzień po 17
(przynajmniej na razie) i najlepiej centrum - wola |
Zapomniałem się zalogować
Armus - Sro 03 Paź, 2012
Powoli zbiera się grupa chętnych do x-wingowania , jak dotychczas naliczyłem 4 szt. Proponuje jakiś czw. lub piątek tak po godz. 18 może być np w Paradoxie ale to tylko luźny pomysł. Herman i Taperonix rzućcie tez swoje propozycje...
Falcon - Czw 04 Paź, 2012
Mi Paradox i szczególnie czwartki pasują
Choć w tym tygodniu może być problem z czasem
Herman - Czw 04 Paź, 2012
Armus napisał/a: | Powoli zbiera się grupa chętnych do x-wingowania , jak dotychczas naliczyłem 4 szt. Proponuje jakiś czw. lub piątek tak po godz. 18 może być np w Paradoxie ale to tylko luźny pomysł. Herman i Taperonix rzućcie tez swoje propozycje... |
W Chwili da się grać co poniedziałek w planszówki jednak nie wiem jak z taką grą jak x-wing
Nie mam za bardzo pojęcia gdzie można w Wawie zagrać w grę figurkową (czytaj gdzie są dostatecznie duże stoły i nie będzie z tym problemu)
PAradox wydaje się ok, choć nigdy tam nie byłem
Lepiej czwartek bo co drugi piątek w miesiącu mam zajęty.
Armus - Czw 04 Paź, 2012
Ok, czwartek też jest dobrym terminem (po 18) ale dzis raczej nie dam rady tam być. Ustalmy wstępnie nastepny czwartek i niech chetni sie wypowiedzą czy rowniez miejsce wszystkim pasuje (Paradox).
Falcon - Wto 09 Paź, 2012
To jak z czwartkiem w PX?
Ja jestem chętny, może wezmę jeszcze kumpla to będzie nas 2.
Armus - Wto 09 Paź, 2012
Czwartek może być, zakladając że po godz 18:30...
Taperonix - Wto 09 Paź, 2012
Mi się może uda tylko, która godzina?
Falcon - Wto 09 Paź, 2012
Ja będę pewnie od około 17.30
Do której to zależy ile damy rade
Armus - Wto 09 Paź, 2012
Ja dam rade od 18:30 +- 15 min...
Armus - Wto 16 Paź, 2012
Czy w ten czwartek również robimy jakąś bitewkę w Paradoxie? Jeśli tak to na ile pkt i z jakim podziałem frakcji? (zakładam ze Paradox nie jest w trakcie przeprowadzki)
Falcon - Wto 16 Paź, 2012
Ja będę, strona dowolna
Chyba jednak potrenujmy 100pkt rozgrywki zanim przejdziemy do dużych bitew
Taperonix - Wto 16 Paź, 2012
Ja będę na 100% kumplowi może się uda. Myślę że 100pkt jest ok.
Taperonix - Sro 17 Paź, 2012
Od której godziny jutro będziecie w paradoxie?
Falcon - Sro 17 Paź, 2012
o 18 powinienem być, może ciut wcześniej
Armus - Czw 18 Paź, 2012
Ja mam niestety dziś lekka niewydolność czasowa i nie obiecuje że będe na pewno
Taperonix - Wto 23 Paź, 2012
Witam jak z czwartkiem w tym tygodniu? Gramy? Jeśli tak to o której będziecie? I czy Paradox jeszcze funkcjonuje czy przeniesiony?
Falcon - Wto 23 Paź, 2012
Ja będę
Jak na razie dotychczasowa miejscówka
Armus - Wto 23 Paź, 2012
Ja rownież będę, tym razem na 100%.
kenshinio - Wto 23 Paź, 2012
Witam.
Jestem chętny do gry. niestety z przyczyn czasowych pasują mi tylko okolice Centrum (Rivendell lub Wargamer na Wilczej) od godziny ~16:30. Jest ktoś chętny zagrać?
Taperonix - Sro 24 Paź, 2012
Od której będziecie jutro w Paradoxie?
Falcon - Sro 24 Paź, 2012
Od 18, może ciut wcześniej
Armus - Sro 24 Paź, 2012
Ja również planuję być w okolicach godz. 18:00.
FilipsO - Sob 27 Paź, 2012
Czy szykuje się w Warszawie jakiś większy turniej?
Armus - Pon 05 Lis, 2012
Czy w czwartek spotykamy się w jak zwykle? I czy rownież planowana jest bitewka na 150 pkt?
Falcon - Pon 05 Lis, 2012
ja będę, Daniel pewnie też
Taperonix - Pon 05 Lis, 2012
Ja powinienem też być ale na 100% będę wiedział dopiero w środę.
Taperonix - Sro 07 Lis, 2012
Ja będę około 19.00 - 20.00
Armus - Sro 07 Lis, 2012
Ok, ja planuje zjawić sie ok. 18:30.
Taperonix - Wto 13 Lis, 2012
Jak tam gramy w ten czwartek?
Falcon - Wto 13 Lis, 2012
Gramy gramy
Falcon - Pon 26 Lis, 2012
Jak z najbliższym czwartkiem?
Ja planuję się pojawić
Taperonix - Pon 26 Lis, 2012
Ja będę wiedział w środę, ale powinienem być.
Taperonix - Wto 04 Gru, 2012
Ja w ten czwartek nie mogę i chyba dopiero po nowym roku będę dostępny. Jak będzie się coś zmieniać dam znać. Pozdrawiam.
Falcon - Sro 05 Gru, 2012
Ja także odpadam w ten czwartek
cpt_molo - Nie 09 Gru, 2012
Witam!
To mój pierwszy post - ale zapewne nie ostatni
nie wiem czy wiecie - ale od środy (05.12.2012) X-Wing dostępny jest w Cytadeli!
i oczywiście można tam w niego z powodzeniem pogrywać
Jak narazie jest nas (entuzjastów) tylko paru - ale mam nadzieje, że będzie nas więcej już niedługo!
btw - czy planowany jest jakiś turniej w Warszawie niebawem może?
Falcon - Sro 12 Gru, 2012
na temat turnieju nic mi nie wiadomo;/
Na razie grywamy w PX
BTW - ktoś jutro będzie? (ja tak)
cpt_molo - Sro 12 Gru, 2012
no to widzę, że będzie trzeba jakiś zorganizować!
Taperonix - Nie 16 Gru, 2012
Witam, Falcon jesteś w ten czwartek w Paradoxie? Bo może uda mi się pojawić.
Falcon - Pon 17 Gru, 2012
wstępnie tak, ale na razie zawirowania w mocy są zbyt spore - w środę potwierdzę
Falcon - Czw 20 Gru, 2012
niestety nie dam rady dziś..
Falcon - Pon 07 Sty, 2013
Dobra, święta minęły, grypa też zaleczona
Kto będzie w czwartek w PX?
Mareczq - Pon 07 Sty, 2013
Ja bym chętnie gdzieś zagrał, ale nie wiem co to PX;)
Falcon - Wto 08 Sty, 2013
Mareczq napisał/a: | Ja bym chętnie gdzieś zagrał, ale nie wiem co to PX;) |
Paradox cafe, jezierskiego 3/5 http://www.paradox-cafe.pl/
Gramy na dole - kręconymi schodami w dół
Mareczq - Wto 08 Sty, 2013
Aaaa paradox spoko grywałem tam często;)
W jakich godzinach gracie?
Falcon - Wto 08 Sty, 2013
od około 18 do oporu
Taperonix - Sro 09 Sty, 2013
Nie wiem czy jutro dam radę, postaram się być ale nie obiecuję.
Taperonix - Czw 10 Sty, 2013
Niestety mnie dziś nie będzie. Postaram się ogarnąć za tydzień
Mareczq - Czw 10 Sty, 2013
No niestety ja też nie dam rady.
Z ciekawości ile osób średnio wpada na takie granie w X-Winga? I czy gracie tylko 1 vs. 1 na 100 punktów, czy różnie to bywa?:)
Pozdrawiam
Taperonix - Sro 16 Sty, 2013
Falcon jesteś jutro PX? Gramy?
Falcon - Sro 16 Sty, 2013
Będe z Danielem
Taperonix - Sro 23 Sty, 2013
Falcon będziecie jutro? Daniel będzie wcześniej? Bo mi może uda się być wcześniej wolny to bym wcześniej przyjechał.
Falcon - Czw 24 Sty, 2013
Ja będę, Daniel też od około 17.30, może wcześniej da radę
Taperonix - Czw 31 Sty, 2013
Falcon mnie dziś niestety nie będzie obowiązki pozdrawiam
Falcon - Czw 31 Sty, 2013
szkoda, pogram z Danielem
Falcon - Czw 07 Lut, 2013
Jakby co to dziś chcemy obadać nowy PX4 - na Anielewicza 2.
Jak nie będzie miejsca do X-wingów to awaryjnie munchkin
Taperonix - Czw 07 Lut, 2013
Mnie dziś nie będzie (niestety) praca
kenshinio - Czw 07 Lut, 2013
A o której się dziś zbieracie?
Falcon - Pią 08 Lut, 2013
Nie miałem okazji potem zajrzeć na forum.
Standardowo o 18, ale w nowym PX nie ma wystarczających stołów do X'a.
Czyli wracamy do starego na jezierskiego.
*OD razu piszę że za tydzień w czwartek nie dam rady;/
kenshinio - Pią 08 Lut, 2013
Szkoda
Do nowego mam rzut beretem a na Jezierskiego to dla mnie wyprawa. Ale w końcu muszę się zjawić i zagrać.
Chyba, że ktoś chciałby zagrać gdzieś bliżej centrum (Rivendel, Wargamer na Wilczej)?
Ja mogę w tygodniu od jakiejś 16:30.
Taperonix - Sro 20 Lut, 2013
Mnie jutro nie będzie. Postaram się wykombinować wolne za tydzień.
Taperonix - Sro 27 Lut, 2013
Jak tam gramy jutro? Będziecie?
Mareczq - Sro 13 Mar, 2013
Ktoś grywa teraz gdzieś w Warszawie?
Armus - Sro 13 Mar, 2013
No właśnie chciałem zadać podobne pytanie co poprzednik: czy jeszcze latacie w Paradoxie na Jezierskiego czy może już w nowym(co osobiscie pasuje mi bardziej)? A może gierka juz nie budzi emocji?
Falcon - Sro 13 Mar, 2013
W starym (PX) jestem praktycznie co tydzień.
W nowym bylem jakoś miesiąc temu i nie było blatów - ale może już zostały przewiezione, bo w starym ich trochę ubyło.
Jutro będę jakoś od 17.30
Armus - Sro 13 Mar, 2013
Ok, ale co będzie w przypadku gdy okaże się ze blaty "wyemigrowały" już na Anielewicza?
Falcon - Sro 13 Mar, 2013
tego małego nikt nie rusza, nasz taśma jest nie ruszana
Taperonix - Sro 13 Mar, 2013
Dokładnie tem mały nikomu nie pasuje oprócz nas
Don_Silvarro - Sro 27 Mar, 2013
Warszawski sklep Twierdza Gier (dawniej Cytadela) przy metrze Ursynów od pewnego czasu mocno ciśnie X-Winga, a cuś się właściciele słabo reklamują na forach typowo planszowych Obecnie jesteśmy w trzeciej rundzie czteroetapowej ligi, w której uczestniczy dziesięciu graczy. Zapraszam do odwiedzenia sklepu, dość często popołudniami przesiadują tam piloci gotowi do rozegrania towarzyskiego meczyku
http://www.facebook.com/p...396926300393571
Zwracam też Waszą uwagę na dwa nadchodzące eventy:
http://www.facebook.com/events/403671623056142/ - Twierdzonalia, czyli premierowy konwent organizowany przez załogę sklepu, na którym jedną z atrakcji będzie turniej w kosmiczne statki
http://www.facebook.com/events/619529724729117/ - odbywający się tydzień później Luzkon w Paradoksie, w ramach którego - we współpracy z Twierdzą - nastąpi wiekopomne i monumentalne wydarzenie, mianowicie pierwszy w Polsce oficjalny turniej Regionals
See you there!
Armus - Sro 27 Mar, 2013
Szkoda, że kilkanaście osób grających w x jest rozstrzelonych po całej Wwie ale raczej ciężko dogodzić wszystkim jeśli chodzi o lokalizacje. Dlatego tez preferuję Paradox gdyż dojazd lub powrót zajmuje mi ok. 15( min co w przypadku Ursynowa byłoby nierealne).
Armus - Nie 31 Mar, 2013
Czy jest ktoś chętny na cokolwiek we wtorek(pojutrze)? W grę wchodzi x-wing, jakaś poglądowa partia LCG lub ewentualnie SWCCG(Falcon ) . Tak czy inaczej ja będę na pewno.
Falcon - Wto 02 Kwi, 2013
Ja w tym tygodniu w ogóle wypadam z gry, w czwartek koncert.
Armus - Wto 02 Kwi, 2013
Ok, w takim razie dziś bez x-wingow..
kenshinio - Pon 08 Kwi, 2013
A ja ponowię pytanie: czy znalazłby się ktoś chętny zagrać w tygodniu, koło 16:30-17:00 w Wargamerze na Wilczej albo w Rivendell?
Nie wierzę, że nikt taki się nie znajdzie...
Armus - Wto 09 Kwi, 2013
No cóż, ciężko dogodzić wszystkim jednocześnie... W czwartek mamy zaklepana godzinę i miejsce w Paradoxie i raczej nie będę szukał wrażeń gdzieś po mieście(a poza tym Paradox jest kilkukrotnie większy niż Wargamer i Rivendell co daje dużą swobodę wyboru stołu i miejsca).
kenshinio - Wto 09 Kwi, 2013
No cóż, trudno.
Figsy będą stały i się kurzyły bo dojazd na powiśle w godzinach wieczornych jest mi totalnie nie na rękę
Falcon - Wto 09 Kwi, 2013
Paradox jest teraz na Anielewicza ;]
Na dobra sprawę raptem 1000m od Rivendell;]
kenshinio - Wto 09 Kwi, 2013
A teraz tam gracie?
Ostatnio było coś mówione, że w nowym miejscu nie ma gdzie w X-winga grać...
To we czwartek może uda mi się wpaść. Może ktoś będzie wcześniej niż o 18?
Góral - Sro 10 Kwi, 2013 Temat postu: Gramy w Twierdzy Gier Witajcie,
Przypadkiem zabłądziłem na to forum Przekaże naszym ludkom, że trwają tu burzliwe dyskusje Do tej pory nikt z naszych graczy nie korzysta z niego tylko komunikuje się za pomocą grupy na fejsie.
Owszem, gramy w X-winga. Od bardzo dawna, od czasów gdy jeszcze niektórzy ludzi z innych sklepów robili sobie podśmiechujki z tej gry Ale widać, że MOC X-winga jest na tyle duża, że jest obecny już w kilku miejscach w Wawie
Z rzeczy informacyjnych:
W najbliższą sobotę robimy Festiwal Gier, Twierdzonalia w tym będzie Turniej X:
http://www.facebook.com/events/121851011341681/
W sobotę po Twierdzonaliach jest Regionals X-winga w Paradoxie organizowany przy naszym skromnym udziale:
http://www.facebook.com/e...729117/?fref=ts
Na Regionals ZAPRASZAM szczególnie. Jest to WAŻNE wydarzenie dla WSZYSTKICH GRACZY.
Ważne, żeby się szybko zapisywać
Nagrody są syte Zabawa i prestiż - nieocenione
Pozdrawiam,
Góral
PS A poza tym zapraszam do granie w Twierdzy codziennie
kenshinio - Sro 10 Kwi, 2013
Może problem leży w tym, że większość osób pracujących (jak ja ) ma w pracy FB zablokowanego i na forum łatwiej im się dostać?
Armus - Sro 10 Kwi, 2013
A może coś tak bliżej na temat tych Regionalsów? Wpisowe, czas zapisów, regulamin? Wybaczcie ale nie korzystam z "facebuga" i nie mam zamiaru tego robić w przyszości .
Taperonix - Sro 10 Kwi, 2013
Wejdż na stronę grybezpradu.pl tam można się zarejestrować. Regulamin i zasady FFG.
Góral - Sro 10 Kwi, 2013
http://www.grybezpradu.pl...y-i-architekci/
Armus - Sro 10 Kwi, 2013
Hmm, po wielkości wpisowego wnioskuję, że główną nagrodą będzie x-wing w skali 1:1 .
Don_Silvarro - Sro 10 Kwi, 2013
Skoro to turniej Regionals, to spodziewałbym się nagród z Regionals Kit z FFG. W takim układzie na główną nagrodę składa się statuetka-trofeum, wejściówka na Mistrzostwa Świata, stylizowany woreczek na kości, zestaw akrylowych żetonów oraz naszywka z logiem Rebelii.
Ponadto kit zawiera wystarczająco różnego rodzaju dobra, aby obdarować do 16 osób. Organizatorzy publicznie zapewnili, że nikt z turnieju nie wyjdzie z pustymi rękoma.
Nie wydaje mi się, żeby takie wpisowe było zdzierstwem. Tym bardziej, że patrząc na Regionalsy organizowane w USA, koszt wejścia waha się między 10$ a 20$, a więc porównywalnie.
Armus - Sro 10 Kwi, 2013
Uaaa, skoro jest szansa na taki zestaw zdobyczy to może odżałuje te 35zł i się skuszę (transport łupów do domu tez jest w cenie wpisowego ?)
kenshinio - Czw 11 Kwi, 2013
O której dziś będzie ktoś na Anielewicza?
Falcon - Czw 11 Kwi, 2013
Dziś wyjątkowo z Taperonixem gramy w lokum prywatnym na Foksal
Jak ktoś się che podłączyć to PM do mnie a podam adres.
drapichrust - Czw 18 Kwi, 2013
Wkrótce powinien stać się posiadaczem podstawki plus ewentualnych dodatków. Jest ktoś może z Bemowa kto w to grywa?
Catra - Czw 18 Kwi, 2013
A te statuetki to nie są tylko dla uczestników STAR WARS Game Experience w Roseville ?
"At the Star Wars Game Experience, our Regional Championship tournament participants will compete not only for the contents of our 2013 Star Wars: The Card Game and X-Wing Regional Championship kits, but also for some of the stunning Star Wars fine art statues provided to us by Kotobukiya, Japan’s number one collector toy company!ę
Don_Silvarro - Pią 19 Kwi, 2013
Każdy kit Regionalsowy zawiera trofeum dla zwycięzcy (na oko szklane albo akrylowe, ale zobaczy się w sobotę ) , te statuetki o których mowa w artykule to coś odrębnego - dodatkowe nagrody 'na wypasie' na okoliczność imprezy Star Wars Game Experience.
Don_Silvarro - Nie 21 Kwi, 2013
No i jesteśmy po pierwszych w Polsce ksłingowych Regionalsach Gratulujemy zwycięstwa Kubie Siedleckiemu, który rozgromił konkurencję układem Kath Scarlet + Bounty Hunter + Howlrunner. Jako, że warszawskie Regionalsy wygrał gracz z Bydgoszczy, już słyszałem projekt Warszawskiej Grupie Odwetowej, która w zamian wybierze się na Regional do Bydgoszczy
Sam zająłem drugie miejsce, co bardzo mi odpowiada - jest podium, ale wciąż jest miejsce na trening i rozwój Latałem poniższym układem:
http://x-wing.voidstate.c...tor-shenanigans
Dziękuję wszystkim za miłą grę i bardzo fajną atmosferę, choć następnym razem nie pogardzę turniejem w lokalu, który będzie miał otwieralne okna
Kruzyd - Sro 24 Kwi, 2013
A ktoś w ogóle gra w to w samej Warszawie? Pewnie bliżej weekendu majowego będę mieć luźniej w pracy to wieczorem mógłbym zagrać. W zasadzie mam obecnie tylko core set, a na dniach dojdą ze dwa Tie Interceptory. Ktoś grywa w tą grę w Paradoxie?
Armus - Sro 24 Kwi, 2013
Jak wynika z wcześniejszych wpisów gramy w Paradoxie co czwartek od godz. 18:00 do oporu. Jutro nie inaczej
Kruzyd - Sro 24 Kwi, 2013
Spoko w czwartek pracuję do 18 a do Paradoxu pewnie w 20min dojadę. Mam nadzieje, że chętny do gry z noobem się znajdzie Niestety nie każdy ma tak dobrze, że chodzi do szkoły, studiuję albo kończy pracę jak człowiek o 17
Don_Silvarro - Czw 25 Kwi, 2013
Ja kończę pracę o 21, a czas na granie się znajduje, więc da się
kenshinio - Wto 30 Kwi, 2013
Czy w ten czwartek też ktoś będzie do gry?
A może 3-ciego ktoś chętny by się znalazł
Taperonix - Wto 30 Kwi, 2013
Ja odpadam.
Armus - Wto 30 Kwi, 2013
Jeśli chodzi o Paradox to ja jestem chętny na czwartek. (od ok. 18:30)
Falcon - Sro 08 Maj, 2013
Kto się jutro wybiera do PX?
My z Danielem będziemy.
Armus - Sro 08 Maj, 2013
W takim razie ja również będę.
Taperonix - Sro 08 Maj, 2013
Ja odpadam.
Kruzyd - Sro 08 Maj, 2013
Ja chętnie bym zagrał pierwszą bitwę bo nie miałem jeszcze okazji. Co prawda wiele statków nie mam, ale zawsze coś. Znajdzie się ktoś chętny do gry? Od której tam jesteście?
Armus - Sro 08 Maj, 2013
Ja będę od ok 18:30 ale Falcon z Danielem zwykle są wcześniej. Na chętnych do gry możesz śmiało liczyć.
Falcon - Czw 09 Maj, 2013
Będziemy pewnie ok 17.45
Przybywaj, statki się pożyczy w razie czego.
* mamy rezerwację na stolik w rogu przy oknie
Kruzyd - Czw 09 Maj, 2013
Nigdy nie byłem w Paradoxie więc określenie stolika nic mi nie powie
Falcon - Czw 09 Maj, 2013
Znajdziesz po rozstawionych statkach na zielonym stole
Kruzyd - Pią 10 Maj, 2013
I ku wielkim chęciom nie udało mi się dotrzeć do Paradoxu w dniu wczorajszym Tylko w czwartki tam grywacie?
Armus - Pią 10 Maj, 2013
Można ustawić się również na jakiś inny dzień ale z odpowiednim wyprzedzeniem czasowym. Ja najprawdopodobniej będę w Px w najbliższy wtorek więc można wtedy pograć...
Kruzyd - Pią 10 Maj, 2013
A jak to jest tam ze stołem? Trzeba jakoś do nich wcześniej napisać czy raczej z wolnym stołem nie ma problemu? Myślałem o jutrze po południu po prostu
Armus - Pią 10 Maj, 2013
W sobotnie popołudnie z wolnym stołem to może być problem, ja jutro na 100% nie dam rady wpaść.
AndreBlizz - Sro 22 Maj, 2013
Hej,
Czy może jutro ktoś planuje wizytę w Paradoxie ze swoją eskadrą po godz. 19.00?
Chętnie bym zobaczył, jak wygląda rozgrywka, ewentualnie sam spróbuję swoich sił na niewielkie punkty (posiadam 2x zestaw startowy).
Falcon - Czw 23 Maj, 2013
hej, na pewno dziś minimum 3 osoby będą, zazwyczaj do 22 ktoś siedzi;)
AndreBlizz - Czw 23 Maj, 2013
Świetnie! W takim razie ja także będę.
Falcon - Wto 04 Cze, 2013
Uwaga: w ten czwartek PX jest niedostępny do latania z powodu wernisażu;/
Armus - Wto 04 Cze, 2013
Hmm, to może jakiś dzień "zastępczy"???
Falcon - Pon 10 Cze, 2013
Stoliki na jutro w PC zarezerwowane.
Armus - Pon 10 Cze, 2013
Na jutro?
Falcon - Wto 11 Cze, 2013
tak, na dziś
* dopiero zauważyłem post
Armus - Czw 13 Cze, 2013
Dzisiaj to ktoś się wybiera do Px z x-wingami?
Falcon - Czw 13 Cze, 2013
Mnie i Daniela nie będzie.
Ktoś na grupie FB się też pytał o dziś - dać znać że będziesz?
Armus - Czw 13 Cze, 2013
Wybierałem się ale nie wiem czy będzie z kim grać w tym wypadku..?
Taperonix - Nie 16 Cze, 2013
Witam kiedy teraz gramy?
Falcon - Pon 17 Cze, 2013
Jest rezerwacja na Jutro (wtorek)
Ja i Daniel będziemy
Taperonix - Pon 17 Cze, 2013
Ok ja też będę.
Armus - Pon 17 Cze, 2013
Również postaram się wpaść.
ataman - Sro 19 Cze, 2013
Jutro ktoś chętny do gry się znajdzie?
Jules - Pon 01 Lip, 2013
Czy w Warszawie w Paradoksie na Anielewicza jakos regularnie sa chetni do grania w czwartki?
Falcon - Pon 01 Lip, 2013
Ją będę jutro -w czwartek nie dam rady.
Ktoś jeszcze? Armus, Taperonix?
Jules - Pon 01 Lip, 2013
Ja dzis odbieram podstawe i dwa dodatki wiec jutro by mi pasowalo ok 18:00 wpasc pytanie czy z pocztkujacym bys ew. zagral?
Falcon - Pon 01 Lip, 2013
Jasne, wpadaj jak najbardziej
Taperonix - Pon 01 Lip, 2013
Jak nie zatrzymają mnie w pracy, to będę z moją flotą.
Armus - Pon 01 Lip, 2013
Ja jutro też planuje być, tak ok. 18:30.
Jules - Pon 01 Lip, 2013
Potwierdzam, że jutro (wtorek) będę ok. 18.00 w Paradoksie
ataman - Pon 01 Lip, 2013
Znajdzie się miejsce dla jeszcze jednej osoby? Wtorek też by mi pasował.
Armus - Pon 01 Lip, 2013
Nie pytaj tylko przychodź Miejsce na pewno się znajdzie.
ataman - Wto 02 Lip, 2013
Super. To będę na miejscu jakoś ok. 18:15.
Jules - Wto 02 Lip, 2013
Dzięki panowie za spotkanie i grę dla Armusa raz jeszcze. No i dla Atamana za kilka uwag w praktyce .
Powinienem pojawić się za tydzień, też koło 18 ale to jeszcze będzie okazja do ustaleń.
Do tego czasu muszę pomyśleć nad sensowniejszą rozpiską
ataman - Sro 03 Lip, 2013
Ja też dziękuję za grę i też zapowiadam się na za tydzień. Warunki w Paradox Cafe są takie sobie. Stoły super, ale w środku trochę ciemno (ale da się grać) i duszno (dużo osób). Niektórzy grali na zewnątrz - tam nie jest duszno, ale w pewnym momencie trzeba było grać z latarkami w ręku, a na dodatek gryzły komary.
Taperonix - Sro 03 Lip, 2013
Bo to był poziom HARD
Armus - Sro 03 Lip, 2013
Za tydzień gwarantujemy inny zestaw "atrakcji" (np. przeciekający dach+wycieczka z pobliskiego przedszkola w Px )
Jules, sam skład nie był taki zły i powinieneś mnie spokojnie kozklepać (gdyby przez pierwsze 3 rundy Wedge strzelał zamiast zwiedzania galaktyki).
Jules - Czw 04 Lip, 2013
Armus napisał/a: | Za tydzień gwarantujemy inny zestaw "atrakcji" (np. przeciekający dach+wycieczka z pobliskiego przedszkola w Px )
Jules, sam skład nie był taki zły i powinieneś mnie spokojnie kozklepać (gdyby przez pierwsze 3 rundy Wedge strzelał zamiast zwiedzania galaktyki). |
Zapewne. Wedge chyba spanikowal na starcie i moc go opuscila nieco
Tylko wiesz ja rozwiniecia i sklad troche na pale dobralem. Za tydzien polece chyba ta sama ekipa ale zmodyfikuje pilotow i rozwiniecia obaczym co i jak
Jules - Pon 08 Lip, 2013
Czy bedzie jutro z kim polatac ok 18 w Paradoksie?
Ktos robi rezerwacje stolikow?
Taperonix - Pon 08 Lip, 2013
Ja będę. Falcon chyba robił rezerwacje na 2 stoliki ale chyba wszyscy będą to może zarezerwować jeszcze jeden.
Falcon - Pon 08 Lip, 2013
Będziemy, 2 stoliki klepnięte na 18-stą
Jules - Pon 08 Lip, 2013
W razie co dorezerwowalem 3
miko - Pon 08 Lip, 2013
Jeśli znajdzie się miejsce to chętnie wpadnę. Preferuję Imperium, ale Rebelią też mogę polatać.
Jules - Wto 09 Lip, 2013
miko napisał/a: | Jeśli znajdzie się miejsce to chętnie wpadnę. Preferuję Imperium, ale Rebelią też mogę polatać. |
Wpadaj
ataman - Sro 10 Lip, 2013
Wczoraj stoczyłem chyba najbardziej zacięty i emocjonujący pojedynek w X-winga od kiedy w niego gram.
Chciałym napisać, że pojedynek był wyrównany, ale nie wiem czy tak było - najpierw czułem, że wygrywam - w pierwszych kilku rundach walki rozwaliłem 2 Pilotów z Akademii tracąc jedynie dwie osłony na Biggsie, potem jednak moje statki zaczęły wpadać na statki przeciwnika oraz na siebie nawzajem i dostałem mega ostrzał z HLC, a trzeci Pilot z Akademii okazał się mistrzem uników (chyba ze 3 razy zdarzyło mu się wyrzucić 3 uniki na 3 kościach) - wtedy czułem, że nie widzę już szans na swoją wygraną. Nowa nadzieja wstąpiła we mnie dopiero po tym, gdy udało mi się strącić Firespray'a zanim on dobił mojego Y-winga ("Dutch" Vander). Wtedy w przestrzeni kosmicznej został taki skład:
"Dutch" Vander (z wieżyczką jonową) na 1HP + Garven Dreis full HP i osłony
vs.
Pilot z Akademii full HP (aka farciarz) + Howlrunner full HP (ze Stealhem)
Vander w końcu padł (ale chyba ze 3 tury przelatał na tym 1 HP i pomagał namierzać Garvenowi), Pilota z Akademii też w końcu trafiłem.
Jak byście ocenili szanse w takim pojedynku:
Garven Dreis full HP i osłony
vs
Howlrunner full HP (ze Stealhem)?
Nie wiem jak długo byśmy tak sobie latali i nie wiem, jak by się to wszystko skończyło (Stealth na statku ze zwrotnością 3 jest naprawdę wkurzający), gdyby nie to, że udało mi się przewidzieć koiogran Howlrunner i dopadłem ją zestresowaną na zasięgu 1, mając jednocześnie namierzenie i skupienie. 4 hity, 1 unik i Howlrunner wybucha.
Dzięki za grę i pogrowe spekulacje nt. przyszłości X-winga
Armus - Sro 10 Lip, 2013
Pocieszające, że gra potrafi wzbudzić jeszcze emocje aczkolwiek z każdą następną potyczką zabawa sprowadza się do hurtowego turlania kośćmi po stole pełnego kuriozalnych przypadków i komicznej (czasem) losowości. Może to tylko moje gderanie ale obawiam się, że 3 fala za bardzo nie zmieni tego status quo (mam na myśli również latanie spasionymi rebelianckimi stateczkami i strzelanie w promieniu 360*). Ciekawe tylko czy dojenie kasy z graczy w wave 3 będzie sprawką Lambdy(pytanie:jak szybko pojawią się 4 "lambdowe" ekipy imperialne;) ) Obym się mylił, bo gra zabrnie w ślepą uliczkę...
Jules - Pon 15 Lip, 2013
Jak coś ja jutro tradycyjnie jestem ok. 17:40-18.
Falcon - Wto 16 Lip, 2013
Będę o podobnej porze. Asteroidy przygotowane do lotów
Taperonix - Wto 16 Lip, 2013
Też będę.
Jules - Wto 16 Lip, 2013
Jednak firmowa rzeczywistosc mnie dzis zwiarze na dluzej
najpewniej polatam za tydzien ech.
kaen - Wto 16 Lip, 2013
Dzień dobry,
Chętnie wprowadzę noob factor do rozgrywek, ale wygląda na to, że za tydzień, bo dziś zostawiłem szwadron w innych spodniach.
Latam z Rebelią, chętnie powyżej setki, bo co to za zabawa, jak Sokół wygryza połowę stawki punktowej.
ataman - Wto 16 Lip, 2013
Ja też będę dziś, zapewne ok. 18.
kaen - Pon 22 Lip, 2013
Jutro być?
Falcon - Pon 22 Lip, 2013
być
Taperonix - Pon 22 Lip, 2013
Ja niestety nie być
ataman - Pon 22 Lip, 2013
I ja nie być niestety.
Jules - Pon 22 Lip, 2013
Mam nieodpartą ochotę jutro być, pytanie czy ok 18 będzie z kim zagrać?
Armus - Pon 22 Lip, 2013
Wcześniej jak o 18:30 nie dam rady..
Falcon - Wto 23 Lip, 2013
Jules napisał/a: | Mam nieodpartą ochotę jutro być, pytanie czy ok 18 będzie z kim zagrać? |
3 osoby (w tym ja) powinny być przed 18
Jules - Wto 23 Lip, 2013
Falcon super, ja dzis na 100% bede, także do polatania!
kaen - Wto 23 Lip, 2013
Ja jednak nie być, bo zimuję w biurze jeszcze przez dłuższą chwilę.
Za tydzień więc. Chyba, że latacie też w inne dni tygodnia.
Taperonix - Wto 30 Lip, 2013
ja dziś nie dam rady. Później urlop i dopiero po 20.08.2013 będę dostępny.
Falcon - Wto 30 Lip, 2013
ja będę, ktoś jeszcze?
Armus - Wto 30 Lip, 2013
Ja planuję być jak zwykle ok. 18*30.
ataman - Wto 30 Lip, 2013
Ja też mam zamiar dziś wpaść, na miejscu będę jakoś ok. 18, ale mam też ograniczenie górne (ok. 20), więc jak się od razu na grę nie załapię, to się tylko przejadę, popatrzę i wrócę.
kaen - Wto 30 Lip, 2013
Ja dziś też nie.
Pewnie będę jutro na chwilę, może ktoś się przyplącze.
kaen - Czw 01 Sie, 2013
O, a może ktoś gra w tej dziwnej cukierni z planszówkami obok ronda Wiatraczna (Graal)? Mam tam 2 minuty na piechotę, więc chętnie LCG i Miniaturesy w dowolnym terminie.
Dużo ludzi się tam zmaga w MtG codziennie, może jakieś SW też się zdarza?
kaen - Pon 05 Sie, 2013
Ok. Naniesę jutro statków do Paradoxu koło 17:30, jakby ktoś miał ochotę mnie wysadzić.
Będe miał też dwie talie SW LCG z core setu.
EDIT:
Enyłan?
ataman - Wto 06 Sie, 2013
Ja się dziś jednak nie wybieram.
miko - Wto 06 Sie, 2013
Ja będę.
Falcon - Wto 06 Sie, 2013
Będziemy z Danielem
kaen - Wto 06 Sie, 2013
Ta... Oczywiscie niz z tego nie wyszlo. Za tydzien sprobuje znowu:>.
miko - Wto 13 Sie, 2013
Dziś od około 17:40 będę ja i Bóbr.
kaen - Wto 13 Sie, 2013
Napisałbym, że będę, ale to chyba mi przynosi pecha. Enyłej, jak będę, to się dosiądę.
Taperonix - Czw 15 Sie, 2013
Witam czy we wtorek ktoś będzie i o której? Ja po urlopie nowe siły, świeża moc do walki.
miko - Nie 18 Sie, 2013
Ja staram się być w każdy wtorek. Pojawiam się między 17:40-18:40.
Juranu - Nie 18 Sie, 2013
Jak jest z grywalnością w X-Wing w Warszawie? Jestem z okolic i mam bezpośrednią skmkę, a chciałbym zacząć w to grywać jednak wiadomo chciałbym najpierw poznać co nieco a nie od razu kupować cały potrzebny asortyment. Miło jakby ktoś mi przedstawił, wprowadził opisał jak są jakieś meetingi, turnieje itd
Falcon - Pon 19 Sie, 2013
Ja tez po urlopie ( w końcu przetestowałem SW LCG), ale wyjątkowo nie dam rady w tym tygodniu
miko - Pon 19 Sie, 2013
Juranu, wpadnij w ten wtorek do Paradoxu to wszystkiego się nauczysz
Juranu - Pon 19 Sie, 2013
Hmm w ten niestety nie jestem pewien czy uda mi się, ale jak coś to, w których godzinach? I ilu ludzi, jak rozpoznam itd, bo w sumie w Paradoxie jeszcze nigdy nie byłem, ale wiem gdzie jest przynajmniej
Armus - Pon 19 Sie, 2013
Ja wątpię czy wpadnę jutro gdyż odczuwam lekkie znużenie granie wciąż tymi samymi statkami i podobnymi squadami(6 m-cy i wciąż to samo). No chyba że będzie padać co wykluczy wypad rowerowy...
miko - Pon 19 Sie, 2013
Juranu, 17:40-18:40, na pewno będę ja i mój kolega. Samego klubu nie da się nie poznać, jak zobaczysz ludzi grających przed lokalem we wszelkiej maści karcianki, planszówki i bitewniaki to znaczy że trafiłeś.
Armus, to zmień rozpiskę
Taperonix - Pon 19 Sie, 2013
Albo przyjedż na rowerze z nową rozpiską
Juranu - Wto 20 Sie, 2013
To mi jednak uda się wpasc z kumplem, będziemy ok. 18 i jak znajdziemy x-wingi to się dołączymy jakoś
kaen - Wto 20 Sie, 2013
...iiii zapomniałem statków rano. Zobaczę, o której uda mi się dotrzeć do domu, jak wystarczająco wcześnie, to będę.
Taperonix - Wto 20 Sie, 2013
Ja będę ze swoją flotą więc nie ma problemu mam rebelię i imperium damy radę pograć moimi.
miko - Pon 26 Sie, 2013
Jutro też się wybieramy.
Taperonix - Pon 26 Sie, 2013
Niestety mnie jutro nie będzie. Ciemna moc zatrzyma mnie w pracy.
Falcon - Wto 27 Sie, 2013
ja będę ok 18
miko - Pon 02 Wrz, 2013
Jutro będzie nas 3, w tym jeden świeżak
Będziemy około 17:40.
Taperonix - Pon 02 Wrz, 2013
Ja jutro będę ktoś jeszcze?
Rzepong - Pon 02 Wrz, 2013
Chętnie wpadnę po 19 jutro. Dodam tylko, że nie mam zbyt dużego doświadczenia.
Falcon - Wto 03 Wrz, 2013
Ja tez będę
kaen - Wto 03 Wrz, 2013
Wpadnę na chwilę za jakieś 1.5h.
Rzepong - Pią 06 Wrz, 2013
Gdzie można dostać takie koszulki na karty do segregatora? Ostatnio w paradoxie, któryś z Was (nie kojarze jeszcze po nickach) miał coś takiego. Dodam, że najbardziej zależy mi na koszulkach do kart ulepszeń i tekturek z pilotami.
Taperonix - Pon 09 Wrz, 2013
witam, chyba jutro mnie nie będzie. Chociaż postaram się coś wykombinować l urwać z pracy.
miko - Pon 09 Wrz, 2013
Ja będę, dla odmiany bez Firespray'ów
Taperonix - Wto 10 Wrz, 2013
A do której będziecie? bo nie wiem czy jak skończę o 21.00 to wpadać.
AndreBlizz - Wto 10 Wrz, 2013
Postaram się być na 19.15 z Imperium i trochę posiedzę.
kaen - Wto 10 Wrz, 2013
Będę za chwilę na chwilę.
Taperonix - Pon 16 Wrz, 2013
Ja jutro jestem tak około 18.00. Falcon zamówisz stoliki? Dzięki.
Falcon - Pon 16 Wrz, 2013
Stoliki zamówione
ja również będę.
Andre - Pon 16 Wrz, 2013
Powinienem być jutro ok. 19:15.
miko - Pon 16 Wrz, 2013
A ja około 17:40.
Andre - Wto 17 Wrz, 2013
Mam nadzieję, że dziś gramy wewnątrz lokalu
kaen - Wto 17 Wrz, 2013
Możliwe, że nie zdążę dziś o sensownej godzinie.
Bajdełej: ma ktoś może jakiś kod do Rebela?;)
kaen - Wto 17 Wrz, 2013
Nie zawinęła się tam gdzieś moja miarka z piątką tydzień temu? Dziś okazało się, że jest jakby nieobecna, a pamiętam, że tydzień temu sporo jej używałem z awingiem.
miko - Pon 23 Wrz, 2013
Jutro na pewno będą 2 osoby od ~17:40.
Taperonix - Pon 23 Wrz, 2013
Mnie raczej nie będzie. Chyba że coś wykombinuję
Falcon - Wto 24 Wrz, 2013
też będę, koło 18 bardziej
Breed9000 - Wto 24 Wrz, 2013
@kaen Tak mam twoją miarkę i targetlock "k" Dziś będę koło 18stej przyjdziesz to Ci oddam
Andre - Wto 24 Wrz, 2013
Będę ok 19:30.
kaen - Wto 24 Wrz, 2013
I jeszcze "k"? Miałem właśnie wrażenie, że tak pusto w domu.
Możliwe, że będę dopiero za tydzień. Dziś spałem 2h, więc zasnę na stojąco, przewrócę się, połamię stół, będzie wstyd...
Taperonix - Sro 25 Wrz, 2013
Witam czy jutro (czwartek) ktoś jest chętny pograć w x-winga? Mogę się pojawić w Paradoxie około 18.00?
Rzepong - Czw 26 Wrz, 2013
Dalej chętny?
kazpex - Czw 26 Wrz, 2013
Cześć,
Nie tak dawno zakupiłem podstawkę do X-Winga i jakieś 2 dodatki także byłbym chętny do pogrania. Najczęściej grywacie w Paradoxie?
pozdro!
Taperonix - Czw 26 Wrz, 2013
Sorki za późno zobaczyłem.
Taperonix - Pon 30 Wrz, 2013
Ja jutro jestem około 17.30. Falcon jak możesz zarezerwuj stoliki. dzięki
Falcon - Pon 30 Wrz, 2013
ok, też pewnie będę o tej porze
Breed9000 - Pon 30 Wrz, 2013
Tez powinienem dotrzeć o tej porze i Miko też będzie.
kazpex - Pon 30 Wrz, 2013
Hej,
Można jutro do was dołączyć? Podpatrzyłbym jak się gra i może jakieś swoje pierwsze figsy był wziął. Gdzie się spotykacie?
miko - Pon 30 Wrz, 2013
Paradox Cafe
ul. Anielewicza 2
Od 17:40.
kazpex - Pon 30 Wrz, 2013
Ok, będę. Oczywiście wiem gdzie jest Paradox także problemu ze znalezieniem was mieć nie będę. Powinienem być koło 18. Do zobaczenia
Rzepong - Pon 30 Wrz, 2013
Wpadnę jakoś koło 1900
Falcon - Wto 01 Paź, 2013
3 stoły mamy zarezerwowane.
Taperonix - Czw 03 Paź, 2013
miko jak możesz to wyślij mi numer tel. na pw bo chyba uda mi się pojechać do łodzi na turniej.
Taperonix - Pią 04 Paź, 2013
Chłopaki dajcie znać czy jedziecie do łodzi na turniej to się zabiorę z wami.
miko - Pią 04 Paź, 2013
Jedziemy, szczegóły masz na PW.
kaen - Wto 08 Paź, 2013
Ktoś dziś?
kaen - Sro 09 Paź, 2013
Jeżeli ktoś ma ochotę jutro po 17, to ja bardzo chętnie. Priwujcie.
Taperonix - Pon 14 Paź, 2013
Rozumiem, że w tym tygodniu gramy w czwartek?
kaen - Pon 14 Paź, 2013
Tak?
Falcon - Pon 14 Paź, 2013
tak, jutro jest spotkanie autorskie w PX.
Ja niestety w czw tez nie dam rady - niech ktoś zarejestruje stoły
PX: tel. kom. 691 47 29 49, 785 17 98 38
To kto będzie w czwartek? Żeby wiedzieć ile stołów zamówić?
miko - Pon 14 Paź, 2013
Ja będę. Może od razu odbiorę 3 fale
Mam nadzieję że dotrze paczka do czwartku, bo jeszcze nie została wysłana. Może jutro?
kazpex - Wto 15 Paź, 2013
Ja niestety nie dam rady pojawić się w czwartek
kaen - Wto 15 Paź, 2013
Może. Wezmę statki, postaram się pojawić.
Jutro w sumie też mogę.
Taperonix - Sro 16 Paź, 2013
Zarezerwowałem 2 stoliki na jutro na 17.30 (tak naprawdę to wybłagałem bo wszystko zajęte). Od razu zrobiłem rezerwację 2 stolików na wtorek, bo również kiepsko już z miejscami. Jakaś masakra, chyba będzie trzeba wykupić karnet na stoliki na cały miesiąc
Breed9000 - Pon 21 Paź, 2013
Gramy jutro?
18:00 jak zawsze?
Taperonix - Pon 21 Paź, 2013
Ja jestem. Ok 17.30
miko - Pon 21 Paź, 2013
Będziesz miał 3 fale? Czy brać stare statki?
Falcon - Wto 22 Paź, 2013
będę ok 17.30. Nowe statki doleciały
Taperonix - Wto 22 Paź, 2013
Weż stare, bo dopiero jutro ma wszystko wysłać.
Taperonix - Pon 28 Paź, 2013
Mnie jutro niestety nie ma
Rzepong - Pon 28 Paź, 2013
Mógłbym wpaść jutro po 19, jeśli oczywiście ktoś będzie
miko - Wto 29 Paź, 2013
Ja będę od 17:40.
Falcon - Wto 29 Paź, 2013
będę jakoś kolo 18, może trochę wcześniej
Taperonix - Pon 04 Lis, 2013
Ja jutro jestem o 17.30.
Falcon - Pon 04 Lis, 2013
ja odpadam jutro;/
miko - Pon 04 Lis, 2013
Ja będę 17:40. Bobra nie będzie.
Falcon - Wto 12 Lis, 2013
Jak tam dziś, będzie ktoś? rezerwacja zrobiona.
Ja będę kolo 18
Może uda nam się zaprosić KJ Andersona, wiec jak ktoś chce niech zabierze książki do podpisu.
miko - Wto 12 Lis, 2013
Ja będę, ale nie wiem jeszcze czy standardowo 17:40 czy trochę później.
Taperonix - Wto 12 Lis, 2013
Ja jestem 17.30.
kaen - Wto 12 Lis, 2013
Wygląda na to, że nie dość, że nie będzie mnie dziś, to jeszcze nie będzie mnie w sobotę.
kazpex - Wto 12 Lis, 2013
Mnie niestety dzisiaj nie będzie. Wybiera się ktoś na sobotni turniej?
Taperonix - Wto 12 Lis, 2013
W sobotę na turnieju trzeba być. Ja będę. Ja i moja ciemna strona mocy
miko - Wto 12 Lis, 2013
kazpex napisał/a: | Mnie niestety dzisiaj nie będzie. Wybiera się ktoś na sobotni turniej? |
Wybiera się kilkanaście osób
Rzepong - Wto 19 Lis, 2013
Rezerwujecie dziś? Chętnie wpadnę
Taperonix - Wto 19 Lis, 2013
ja też jestem.
Falcon - Wto 19 Lis, 2013
Rezerwacja jest, będę
miko - Wto 19 Lis, 2013
Też będę
Breed9000 - Wto 19 Lis, 2013
+1
kaen - Wto 19 Lis, 2013
Spróbuję być. Działa już metro?:)
LajoN - Czw 21 Lis, 2013
Hej. Byłby ktoś chętny na grę dzisiaj w paradoksie np ok 19?
ataman - Nie 24 Lis, 2013
Czy ktoś z Warszawy wybiera się do Torunia w sobotę samochodem i ma miejsce na dodatkowego pasażera, który dorzuci się na paliwo? Jeśli tak, to proszę o info na PW
LajoN - Pon 25 Lis, 2013
Czy jutro w paradoksie jest coś grane?
Falcon - Pon 25 Lis, 2013
zapewne.
Stoliki zarezerwowane. ja niestety trochę się rozłożyłem i nie dotrę;/
ataman - Pon 25 Lis, 2013
ja jutro raczej będę (od 18) i postaram się złożyć coś imperialnego dla odmiany(:
Taperonix - Pon 25 Lis, 2013
Mnie jutro nie ma
LajoN - Wto 26 Lis, 2013
Tez postaram sie byc z Rzepongiem nieco po 18 w takim razie więc na bank 1 stolik dla nas
Breed9000 - Wto 26 Lis, 2013
Też powinienem być. Pewnie około 17:40
Rzepong - Pon 02 Gru, 2013
Będziemy jutro z Lajonem i Kartmanem na 18 w paradoxie
Taperonix - Pon 02 Gru, 2013
Ja też będę około 17.30
Breed9000 - Wto 03 Gru, 2013
Tyż będę
ataman - Wto 03 Gru, 2013
Ja też się wybieram.
LajoN - Wto 03 Gru, 2013
to nie trzeba by zarezerwować większej liczby stolików?
Falcon - Wto 03 Gru, 2013
Będę
Zarezerwowane 3 kto pierwszy ten lepszy ;D
kaen - Wto 03 Gru, 2013
Szlag. Obiecuję, że już za tydzień będę. Latacie już Lambdami?;)
Rzepong - Pon 09 Gru, 2013
Kto się jutro wybiera?
miko - Wto 10 Gru, 2013
Już wyzdrowiałem więc będę
Taperonix - Wto 10 Gru, 2013
Ja będę.
Breed9000 - Wto 10 Gru, 2013
Też będę
Falcon - Wto 10 Gru, 2013
ja odpadam - walczę z samochodem;/
Niech ktoś zrobi rezerwację:
http://www.paradox-cafe.p...id=21&Itemid=33
Taperonix - Wto 10 Gru, 2013
3 stoliki zarezerwowane na 17.30
Breed9000 - Wto 17 Gru, 2013
Gramy dziś? Ostatnia okazja przed świętami
Taperonix - Wto 17 Gru, 2013
Ja niestety nie dam rady.
Falcon - Wto 17 Gru, 2013
Ja będę, stoły klepnięte
Rzepong - Sob 21 Gru, 2013
Ktoś chętny zagrać w poniedzialek?
Breed9000 - Pon 23 Gru, 2013
Ja też będę.
Taperonix - Pon 06 Sty, 2014
Ktoś jutro gra w Paradoxie? I o której?
Breed9000 - Wto 07 Sty, 2014
Ja będę od ~17:30 i Miko też powinien być.
miko - Wto 07 Sty, 2014
Potwierdzam, będę, nie wiem z czym, ale będę.
Falcon - Wto 07 Sty, 2014
też będę
Taperonix - Nie 12 Sty, 2014
Ktoś może jest chętny jutro (poniedziałek) zagrać? Bo niestety we wtorek nie mogę.
Breed9000 - Wto 14 Sty, 2014
A dziś ktoś wpaść planuje? Ja będę po 17stej.
Falcon - Wto 14 Sty, 2014
będę jakoś przed 18
Breed9000 - Wto 21 Sty, 2014
Gramy dziś? Ja będę jak coś
Taperonix - Wto 21 Sty, 2014
Ja będę około 17.30 może wcześniej.
Breed9000 - Wto 28 Sty, 2014
Powinienem dziś być od 17stej.
Falcon - Wto 28 Sty, 2014
ja dziś nie dam rady;/
Rzepong - Wto 28 Sty, 2014
Będę! Nawet od 16 jeśli znajdą się chętni
miko - Wto 04 Lut, 2014
Dziś 17:40 Paradox
Falcon - Wto 04 Lut, 2014
będę mniej więcej o tej porze
Rzepong - Wto 04 Lut, 2014
Będę
Breed9000 - Wto 04 Lut, 2014
też się pojawię.
miko - Wto 04 Lut, 2014
Jednak się spóźnię.
ataman - Pon 10 Lut, 2014
Jutro ktoś się wybiera?
Taperonix - Pon 10 Lut, 2014
Mnie niestety znowu nie będzie
Breed9000 - Pon 10 Lut, 2014
Ja zajrzę na pewno.
Rzepong - Wto 11 Lut, 2014
Będę
miko - Wto 11 Lut, 2014
Też będę
Falcon - Wto 11 Lut, 2014
count me in
Rzepong - Wto 11 Lut, 2014
W końcu trzeba poplotkować o defenderach i headhunterach
kenshinio - Pon 17 Lut, 2014
Hej.
Miałby ktoś może czas we czwartek się spotkać w Paradoxie i podszkolić nowicjusza?
Rzepong - Pon 17 Lut, 2014
Możesz na mnie liczyć. O której Ci pasuje?
kenshinio - Pon 17 Lut, 2014
Koło 16:30 mogę być w Paradoxie.
Breed9000 - Wto 18 Lut, 2014
Ja dziś będę miedz 17stą a 18stą.
Falcon - Wto 18 Lut, 2014
Będę, ale bez własnej floty, mam trochę spraw do załatwienia.
Rzepong - Wto 18 Lut, 2014
kenshinio - czwartek 1630 paradox
a dziś to 50/50 czy będę
kenshinio - Wto 18 Lut, 2014
To jesteśmy umówieni.
Rzepong - Sro 19 Lut, 2014
Zarezerwuj stół, bo tam różnie z miejscem bywa
kenshinio - Pon 24 Lut, 2014
Będzie ktoś jutro? Ja mogę być koło 17.
Breed9000 - Pon 24 Lut, 2014
Będę
Falcon - Pon 24 Lut, 2014
będę, tym razem z flotą
Rzepong - Pon 24 Lut, 2014
Też będę
Taperonix - Pon 24 Lut, 2014
Ja w końcu też będę.
Rzepong - Pon 10 Mar, 2014
Trzaskamy coś jutro?
Taperonix - Pon 10 Mar, 2014
Mnie jutro nie ma
Breed9000 - Pon 10 Mar, 2014
Ciśniemy, ciśniemy. Trzeba się na Pyrkon szykować. Ja będę i Mikołaj też.
Falcon - Wto 11 Mar, 2014
będę, stoliki klepnięte
Rzepong - Pon 17 Mar, 2014
Wypadałoby jutro przetestować asy
Falcon - Wto 18 Mar, 2014
mnie niestety nie będzie, ale rezerwacja zrobiona
miko - Wto 18 Mar, 2014
Będę.
Breed9000 - Wto 18 Mar, 2014
Będę tyż.
kenshinio - Pon 07 Kwi, 2014
Będzie ktoś jutro?
Bo jest spora szansa, że będę miał czas.
Rzepong - Pon 07 Kwi, 2014
Będziemy na bank
kenshinio - Pon 07 Kwi, 2014
No to fajnie.
Od której ktoś będzie?
Falcon - Pon 07 Kwi, 2014
od ok 17.30 ktoś powinien być
Rzepong - Pon 07 Kwi, 2014
Jakbyś szedł kolo 17 z chłodnej to daj znać
kenshinio - Wto 08 Kwi, 2014
Dam znać jak sam będę już wiedział...
Obecnie ilość wolnego czasu zmienia się u mnie szybciej niż opinie naszych polityków.
Breed9000 - Wto 08 Kwi, 2014
Też dotrę na 17:30-18:00
Breed9000 - Wto 15 Kwi, 2014
Jakby coś dziś będę po 17stej.
Taperonix - Wto 15 Kwi, 2014
Mnie dziś nie ma.
Rzepong - Wto 15 Kwi, 2014
Będę +1
ataman - Wto 15 Kwi, 2014
Ja dziś będę od ok. 18
Breed9000 - Wto 22 Kwi, 2014
Dziś wtorek wiec gramy. Jak zawsze od 17:30 będzie nas około 4 sztuki (może więcej)
Falcon - Wto 22 Kwi, 2014
Dziś to można blat na zewnątrz wytargać ;]
miko - Wto 22 Kwi, 2014
Nawet ja się pojawię
Taperonix - Wto 22 Kwi, 2014
Chyba i ja dam radę
Falcon - Sro 23 Kwi, 2014
Kto zostawił kopertę ze stufem x-owym w PX ?
Jest u mnie jakby co
Breed9000 - Sro 23 Kwi, 2014
A to pewnie moje. Odbiorę w najbliższy wtorek.
Mati128 - Sro 30 Kwi, 2014
Wiem, że jest majówka i wogule ale czy nie miał by ktoś ochoty w tym okresie na mały sparing przed Poznaniem?
ataman - Sro 30 Kwi, 2014
Ja chętnie. Z informacji na FB wynika, że Paradox Cafe w majówkę normalnie otwarty.
Najchętniej pograłbym jutro (1 maja) gdzieś w przedziale 12-15. A jeśli nie, to we wtorek (2 maja) jakoś po 17.
Jak dla mnie to oba terminy sa ok, moge i jutro i we wtorek. Powinnismy zrobic jakas rezerwacje czy cos?
ataman - Sro 30 Kwi, 2014
Myślę, że rano tam będzie pusto, ale na wszelki wypadek zrobiłem rezerwację 1 stolika na 12:00.
Wyślę Ci jeszcze mój nr na priva, ale jakby ktoś się chciał do nas jutro dołączyć to zapraszam
OK, bede jutro o 12. Zapraszamy, zapraszamy...
Breed9000 - Wto 06 Maj, 2014
Gramy dziś. Jak zawsze od 17:40
Mati128 - Wto 06 Maj, 2014
Ja będę może nawet trochę wcześniej, tak koło 17.00
Mati128 - Wto 06 Maj, 2014
Mialby ktos moze pozyczyc tie bombera? Kurier mnie zwiodl i jeszcze swojego nie mam a chcialem potestestowac.
miko - Sro 07 Maj, 2014
Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział to tu jest link do polskiej grupy X-Winga na FB. Wartko tam być żeby wiedzieć o najblizych turniejach i nowościach:
https://www.facebook.com/groups/Xwingminiature/
Taperonix - Sro 07 Maj, 2014
Szkoda, że nie ma FB
Mati128 - Wto 13 Maj, 2014
Dzisiaj są jacys chetni na granie w Paradoxie?
Falcon - Wto 13 Maj, 2014
zawsze ktoś jest ;]
Ja będę ok 17.30, może ciut wcześniej
Breed9000 - Wto 13 Maj, 2014
Podobnie ja
Rzepong - Pon 02 Cze, 2014
Ktoś dziś chętny na partyjkę?
Mati128 - Pią 06 Cze, 2014
Elo.
Po smakowitej serii ostatnich turniejów jednak dalej czuję niedosyt
Dzisiaj ( i generalnie jak co Piątek) od 19 w "Twierdzy" będzie można grać do oporu i szukam kogoś do pary.
Jacyś chętni?
Breed9000 - Pią 06 Cze, 2014
Dziś nie dam rady. Ale chętnie może w kolejny piątek.
Mati128 - Wto 10 Cze, 2014
Pozwole sobie na maly off topic.
szukam chetnych do gry w srar wars lcg. Przysalby sie ktos juz ogeany bo ja jestem prawie zielony w temacie(przeczytalem podrecznik i pogralem troszke).
jak by sie nikt nie pisal to zawsze zostaje x-wing , albo jedno i drugie.
miko - Wto 10 Cze, 2014
Będę dziś w Paradoxie na X-Winga
Falcon - Wto 10 Cze, 2014
Też będę
Breed9000 - Wto 10 Cze, 2014
To ja też się zjawię
Rzepong - Wto 10 Cze, 2014
Bede ale jakos 19+
Mati128 - Pon 16 Cze, 2014
Jacyś chętni na jutro?
Rzepong - Wto 17 Cze, 2014
Będę o 1730
Breed9000 - Wto 17 Cze, 2014
tyż będę
miko - Wto 24 Cze, 2014
Będę dziś od około 17:40.
Przemcio - Pon 30 Cze, 2014
będzie ktoś koło 18 jutro
miko - Pon 30 Cze, 2014
Będzie
Breed9000 - Wto 01 Lip, 2014
Też będę.
Falcon - Wto 01 Lip, 2014
Będę po-urlopowo
Mati128 - Czw 03 Lip, 2014
A dzisiaj ktos bedzie?
Mati128 - Wto 08 Lip, 2014
Jak by co bede dzisiaj od ok 17.
Przemcio - Nie 13 Lip, 2014
hejka kto będzie we wtorek
Breed9000 - Nie 13 Lip, 2014
Ja jestem w ten poniedziałek i wtorek.
Rhulposs - Nie 13 Lip, 2014
Kompletny początkujący także zgłasza swoją obecność we wtorek w celu otrzymania chrztu bojowego
Taperonix - Nie 13 Lip, 2014
Jestem w poniedziałek
Przemcio - Pon 14 Lip, 2014
na którą dziś
Grichalk - Pon 14 Lip, 2014
O której jutro gracie? Chętnie przyjdę i sam zagram (początkujący).
Falcon - Pon 14 Lip, 2014
Też będę we wtorek
Zazwyczaj od 18:00 ktoś jest na 100%, często trochę wcześniej.
Breed9000 - Pon 14 Lip, 2014
Na dziś ustawiliśmy się na 19stą. Jutro pewnie jak zwykle między 17stą a 18stą już będziemy.
Przemcio - Pon 14 Lip, 2014
to ja jutro się pojawię koło 17.30 a dziś jak dam radę będę na 19
Taperonix - Pon 14 Lip, 2014
Ja będę dziś około 19.00-19.30
Taperonix - Pon 21 Lip, 2014
ja jutro jestem około 19.00
Grichalk - Pon 21 Lip, 2014
Mogę być jutro od 17.
Jak ktoś jest cierpliwy i potrafi być wyrozumiały dla początkującego , to chętnie zagram.
Falcon - Wto 22 Lip, 2014
będę koło 18
Przemcio - Pon 28 Lip, 2014
będzie ktoś jutro
Taperonix - Pon 28 Lip, 2014
ja powinienem być
Breed9000 - Wto 29 Lip, 2014
Bede
Falcon - Wto 29 Lip, 2014
ja odpadam dziś
Rzepong - Wto 29 Lip, 2014
Bede po 17
miko - Wto 29 Lip, 2014
Będę.
Rzepong - Sro 30 Lip, 2014
Szukam chętnego do gry na dniach: dziś godziny dowolne, jutro max do 17 oraz piatek godziny dowolne, może być paradox ale jestem otwarty na wszelkie propozycje.
Rogue30 - Sob 02 Sie, 2014
A może w tę niedzielę ktoś chętny zagrać z początkującym na 100 lub 31pkt? np. Paradox.
Breed9000 - Pon 04 Sie, 2014
Jutro gramy od 17:30
Ja będę na pewno.
Rouge30 zapraszamy.
Mati128 - Wto 05 Sie, 2014
Ja tez się pojawię. Dawno mnie już nie było i trochę zatęskniłem
Falcon - Wto 05 Sie, 2014
też powinienem być około 17.30
miko - Wto 05 Sie, 2014
Raczej będę, ale nie wiem czy na 17:40 czy później.
A są jakieś szanse, że ktoś będzie przed 17? Kończę pracę o 16 i tak jakoś 16:40 będę już w PX-ie a nie chciałbym się nudzić
Breed9000 - Wto 05 Sie, 2014
To książkę poczytaj. Mama mówi że inteligentny człowiek nigdy się nie nudzi, zawsze sobie znajdzie jakieś zajęcie
Inteligentny człowiek... Ale tu jet mowa o mnie
Urialish - Sro 06 Sie, 2014
Może znajdzie się ktoś chętny na partyjkę w czwartek po godzine piętnastej? Format: 100 - 200 punktów. Może być w Paradoxie.
Grichalk - Sro 06 Sie, 2014
Urialish napisał/a: | Może znajdzie się ktoś chętny na partyjkę w czwartek po godzine piętnastej? Format: 100 - 200 punktów. Może być w Paradoxie. |
Ja chętnie zagram (pouczę sie dalej).
Ale potwierdzę jutro do 13 , czy dam radę. Rano powinny przyjść nowe modele i nie wiem czy sie wyrobię.
Przemcio - Czw 07 Sie, 2014
Hej o której dokładnie zaczyna się turniej na awangardzie
Rhulposs - Pon 11 Sie, 2014
hej. znajdzie się jutro chętny do lotów testowych przed MP? Byłbym w Paradoxie od 17.30-18.00
Breed9000 - Pon 11 Sie, 2014
Będę i jeszcze pewnie 2 osoby ode mnie też.
Przemcio - Wto 12 Sie, 2014
będę dziś
Rzepong - Nie 17 Sie, 2014
Ktoś chętny na gre w srode?
Taperonix - Pon 18 Sie, 2014
Ktoś jutro będzie? Ja będę po 19.00
Breed9000 - Pon 18 Sie, 2014
Jutro jestem. W środę raczej nie dam rady.
Grichalk - Pon 18 Sie, 2014
Będę jutro od 17.
Falcon - Wto 19 Sie, 2014
Będę dziś koło 18
ataman - Wto 19 Sie, 2014
Ja też od ok. 18.
Rzepong - Sro 20 Sie, 2014
Ponawiam pytanie, ktoś dziś chętny?
Rzepong - Pią 22 Sie, 2014
Ktos chetny na granie jutro ? Moze byc paradox
Urialish - Pon 25 Sie, 2014
Szukam chętnego na partyjkę w piątek w Paradoxie. Godziny dowolne
Taperonix - Pon 25 Sie, 2014
Ja jutro jestem. Od której ktoś będzie? Ja mogę być od 17.00
ataman - Pon 25 Sie, 2014
Urialish napisał/a: | Szukam chętnego na partyjkę w piątek w Paradoxie. Godziny dowolne |
Ja chętnie w piątek. Mogę być od 18.
A jutro też będę, ok. 18:30.
Breed9000 - Wto 26 Sie, 2014
Też jestem jutro od 17:30
Grichalk - Wto 26 Sie, 2014
Dzisiaj będę od 17
Falcon - Wto 26 Sie, 2014
Breed9000 napisał/a: | Też jestem jutro od 17:30 |
Tak samo
Urialish - Wto 26 Sie, 2014
W piątek będę o 18, jeśli ktoś chciałby zagrać wcześniej, też się mogę pojawić.
Breed9000 - Wto 26 Sie, 2014
Z tym piątkiem może być ciężko. Bo o 18stej zaczynamy salę przygotowywać na turniej. Niestety nie mogę zagwarantować że będzie z kim pograć. chyba ze do 20stej poczekasz
Urialish - Wto 26 Sie, 2014
Pewnie będę w PX do późnych godzin porannych, tak więc może jeszcze będę w stanie grać ;p
Urialish - Sro 27 Sie, 2014
Niestety, ale praca pokrzyżowała mi plany i muszę odwołać swoją obecność w Paradoxie.
Do zobaczenia na MPkach w sobotę
Horus309 - Pon 01 Wrz, 2014
Jutro mam cały dzień wolny, może ktoś ma ochotę od rana grac w paradoxie? X-wing all day!
Breed9000 - Wto 02 Wrz, 2014
Ja pracuję ale powinienem być na 1730.
Falcon - Wto 02 Wrz, 2014
Może wpadnę dziś, ale raczej bez floty
Rzepong - Wto 02 Wrz, 2014
Będę
Mati128 - Czw 11 Wrz, 2014
Wybiera sie ktos moze do Rybnika na turniej?
michau - Czw 18 Wrz, 2014
Czy planuje ktoś dzisiaj wizytę w Paradoksie w celach bitewnych?
gorinironhelm - Nie 12 Paź, 2014
ktoś chętny na grę w tym tygodniu?
środa lub czwartek?
Mati128 - Wto 14 Paź, 2014
Zazwyczaj gramy we wtorki.
A właśnie, będzie ktoś dzisiaj?
Falcon - Wto 14 Paź, 2014
Będę
gorinironhelm - Wto 14 Paź, 2014
Tylko ja nie mogę we wtorki;/ czwartek 17? ktoś gdzieś?
gorinironhelm - Pon 20 Paź, 2014
WARSZAWA - nowe miejsce do grania.
Klub planszówkowy Amikus zaprasza wszystkich chętnych.
Spotykamy się co piątek od 17 do 20 w siedzibie stowarzyszenia Integracja na ulicy Grottgera 25a.
Jest dużo stołów więc zawsze znajdzie się miejsce na rozłożenie 2-3 pod partyjki X-winga.
W klubie zawsze ktoś w piątek jest ale nie zawsze ktoś kto gra w X'a więc najlepiej dać znać wcześniej. Ewentualnie w przypadku braku aktualnych chętnych można pograć w inne lokalne planszówki.
Dzielny-mv - Wto 28 Paź, 2014
Cześć wszystkim
Chciałbym zacząć swoją przygodę z x-wingiem w Warszawie, możecie gdzie najlepiej to zrobić? Niestety żaden z moich znajomych nie jest zainteresowany tym systemem, więc szukam nowych Od dawna się zabieram do tematu, może podpowiecie co kupić na początek
Grichalk - Sro 29 Paź, 2014
Dzielny-mv napisał/a: | Cześć wszystkim
Chciałbym zacząć swoją przygodę z x-wingiem w Warszawie, możecie gdzie najlepiej to zrobić? Niestety żaden z moich znajomych nie jest zainteresowany tym systemem, więc szukam nowych Od dawna się zabieram do tematu, może podpowiecie co kupić na początek |
W czwartki od 17 w Paradox Cafe możesz przyjść i zagrać lub popatrzeć.
Co zaś sie tyczy zakupów, to już indywidualne upodobania, ale prędzej czy później kupisz wszystko co jest dostępne
aryss - Sro 29 Paź, 2014
Grichalk napisał/a: |
Co zaś sie tyczy zakupów, to już indywidualne upodobania, ale prędzej czy później kupisz wszystko co jest dostępne |
Nie odstraszaj tak nowych ludzi
W każdym razie co do zakupów na początek polecam:
http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=4562 i tam pisać co się ma, co się lubi itd to zawssze ktoś doradzi
Dzielny-mv - Sro 29 Paź, 2014
Dzięki za odpowiedź
Spotykacie się tylko w w czwartki, czy jest opcja na inny dzień? Czy jest może w warszawie jeszcze jakieś miejsce w którym odbywają sie cykliczne spotkania?
Grichalk - Czw 30 Paź, 2014
Dzielny-mv napisał/a: | Dzięki za odpowiedź
Spotykacie się tylko w w czwartki, czy jest opcja na inny dzień? Czy jest może w warszawie jeszcze jakieś miejsce w którym odbywają sie cykliczne spotkania? |
Sorki. walnąłem sie. Spotkania są we wtorki, ale i w inne dni ludzie też sie ustawiają
Dzielny-mv - Pon 03 Lis, 2014
Jest jakaś szansa na grę wprowadzającą jutro w paradoxie? Niestety figurki dopiero do mnie idą, ale mam ogromną ochotę rozegrać pierwszą partyjkę
Falcon - Wto 04 Lis, 2014
Bez problemu - zapraszamy.
magni - Pią 07 Lis, 2014
witam
znajdzie się ktos chetny do gry z nowicjuszem w ta sobote albo poniedzialek/wtorek?
mam podstawke oraz troche dodatkow z 1-3 fali
Dzielny-mv - Pią 07 Lis, 2014
Czy we wtorek paradox jest otwarty?
ataman - Nie 09 Lis, 2014
Info z ich strony facebookowej: Cytat: | W dniu 11 listopada (wtorek) PX będzie czynny jak zwykle, czyli w godzinach 10.00-24.00
Zapraszamy serdecznie!
Załoga PX |
Ja chętnie bym się spotkał, pograł. Jakoś na dwie-trzy godzinki mógłbym wpaść. Znajdą się chętni?
Godzinowo najchętniej wolałbym jakoś w okolicach południa, ale mogę się dostosować.
Dzielny-mv - Nie 09 Lis, 2014
Ja będę jeżeli w poniedziałek dojdzie mi paczka z Galakty z gratami
Grichalk - Pon 10 Lis, 2014
Też powinienem się pojawić, ale najwcześniej o 16
Mareczq - Pon 10 Lis, 2014
Ktoś jutro będzie grał w Warszawie aby laik mógł wpaść i się czegoś nauczyć (grałem 3-4 razy ) ?
Pafawag - Pią 14 Lis, 2014
Nie przybył komuś w Warszawie grającemu w Paradoxie wzornik manewru TIE Phantoma, bo mnie dość wyraźnie ubył?
ksionekm - Nie 16 Lis, 2014
hej, jestem totalnie początkującym graczem- zagrałem raz czy dwa w podstawkę, spodobało mi się i dostałem kilka statków. Fajnie byłoby wyjść i pograć Jak to jest z paradoxem? w każdy wtorek od 17.30 ktoś tam gra? trzeba się jakoś z kimś konkretnie umawiać, czy można wpaść i znajdzie się ktoś chętny pograć z zupełnie początkującym? no i coś poza statkami trzeba brać? swoją matę, czy na miejscu jest coś?
Mareczq - Nie 16 Lis, 2014
Też w sumie jestem ciekawy kto ma czas tak po 18.00 w tygodniu, a jeszcze lepiej w weekendy? Niestety też nie jestem zbyt zaawansowany
ksionekm - Nie 16 Lis, 2014
ja mam z reguły czas po 18- poza pon i śr. Weekendy raczej też wolne, chyba że coś wypadnie- wszystko do dogadania. A śledząc wątek to w paradoxie spotkania są jakoś w miarę regularnie..
miko - Pon 17 Lis, 2014
Paradox - każdy wtorek od 17:30 do oporu, nie trzeba się zapisywać.
29 listopada będzie tam turniej na 100 pkt, zapraszamy
ksionekm - Pon 17 Lis, 2014
dzięki za informację- trzeba przynieść własną matkę, czy na miejscu jest coś?
Falcon - Pon 17 Lis, 2014
mamy stoły- co prawda zielone , ale statki się nie ślizgają na filcu
kossa - Pon 17 Lis, 2014
witam,
kolejny, zupełnie początkujący - na składzie X-wing i Y-wing (jeszcze bez podstawki)
Chętnie zobaczę z czym to się tak naprawdę je - pouczy ktoś jutro?
pzdr
Breed9000 - Pon 17 Lis, 2014
Oczywiście.
Zapraszamy na wspólne granie jutro od 18stej.
Mareczq - Pon 17 Lis, 2014
Z ciekawości ile się zbiera ludzi na takim spotkaniu ?
Breed9000 - Pon 17 Lis, 2014
Między 5 a 15. Zależne od wielu czynników.
Mareczq - Pon 17 Lis, 2014
To całkiem sporo !!:) No to za tydzień pewnie wpadnę
ksionekm - Wto 18 Lis, 2014
ja też dziś wpadam z nadzieją, że pouczę się trochę latać z kilkoma pytaniami do bardziej doświadczonych.
miko - Wto 18 Lis, 2014
Spoko, mi się nie chciało pakować figurek to mogę was pouczyć
Rzepong - Wto 25 Lis, 2014
Kto się dziś wybiera?
Falcon - Wto 25 Lis, 2014
ja
Falcon - Sro 26 Lis, 2014
Wczoraj w PX ktoś zostawił blister po małym statku - razem z nową podstawką. Jakby co jest u mnie.
michau - Czw 27 Lis, 2014
Czy dzisiaj któryś z Was wybiera się do PX? Tak około 17.00-17.30?
Maurycy
Mareczq - Czw 27 Lis, 2014
Jutro ktoś gdzieś się spotyka w Warszawie? Z ciekawości grywa ktoś poza Paradoxem? Najlepiej bliżej Ursynowa ;P
Breed9000 - Pią 28 Lis, 2014
http://www.x-wing.pl/scena-graczy/lokacje/
Tu jest lista miejsc gdzie grywają w X-winga.
Jak często i jak dużo jest tych grających nie wiem.
Rzadko niestety w innych bywam głównie ze względu na brak czasu.
Ale spróbuj i zobacz
ksionekm - Pią 28 Lis, 2014
ja byłbym chętny na jakieś spotkanie na Ursynowie, więc można pomyśleć nad jakąś miejscówką. może- tak jak jest we wcześniej podanym linku- coś w służewskim domu kultury? klimat w paradoxie jest mega, ale odnoszę wrażenie, że jako początkującemu raz w tygodniu trochę mało
No co do terminów to ich spotkań to już musicie konsultować z ich stroną.
Tymczasem ja Was jutro zapraszam na turniej do Paradoxu. Będzie dobra okazja by się czegoś nauczyć.
http://centerpoint.waw.pl/
Mareczq - Pią 28 Lis, 2014
O której będzie jutro w Paradoxie ?
http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=6582
Tu znajdziesz wszystkie informacje. Zbieramy się na 11stą. I gramy pewnie do około 17stej.
Theoden - Pią 05 Gru, 2014
Cześć.
Znajdzie się może ktoś chętny na grę na 100 pkt. w niedzielę w okolicach 10-11 w Klubie Gier "Dragon" na Bemowie?
Będę tam i chętnie bym zaciął z kimś innym, niż moja dziewczyna
Gram Rebelią.
Breed9000 - Pią 05 Gru, 2014
Postaram się do Was zawitać tak około 12stej. Wcześniej mogę się nie wyrobić.
Rzepong - Pią 05 Gru, 2014
W ten weekend odpadam, ale gdyby była opcja 13 lub 14 grudnia to chętnie
Theoden - Pią 05 Gru, 2014
Klub otwarty jest w każdy weekend (poza jakimiś szczególnymi okolicznościami), więc wystarczy znaleźć przeciwnika. Co do mnie, to poczekam i do 12
Jeśli chodzi o przyszły weekend, to nie wiem, czy będę, ale na pewno będę tutaj pisał.
kossa - Pią 05 Gru, 2014
o ile uda mi sie umówić na FoWa chętnie przyjadę na 10 - odezwe się wieczorem
Edit: jakby co bede około 10
Rogue30 - Czw 11 Gru, 2014
Będzie ktoś w Dragonie w ten weekend?
Theoden - Czw 11 Gru, 2014
Ja będę, ale po maratonie LotRa, więc lekko nieprzytomny. Ale i tak z chęcią zagram Jestem od okolic 11.
Ach - frakcja dowolna, choć preferuję Rebelię.
Theoden - Sob 13 Gru, 2014
Przepraszam za podwójny post, ale sprawa jest nagła.
W szkole mieli awarię gazu, przez co przez cały weekend Klub pozostaje zamknięty.
ksionekm - Wto 16 Gru, 2014
trochę na wyrost pytanie- za tydzień będzie granie w paradoxie? dzisiaj nie mogę i nie wiem czy żałować trochę, czy bardzo
Breed9000 - Wto 16 Gru, 2014
Myślę że przez święta nadal będziemy się tam pojawiać.
23.12 - ktoś będzie na 100%
30.12 - też się pewnie ktoś zjawi.
co najwyżej
6.01 - stoi pod znakiem zapytania.
Rogue30 - Pią 19 Gru, 2014
A jak Dragon jutro?
Rzepong - Sob 27 Gru, 2014
Ktoś chętny na x-winga jutro z rana w Dragonie?
Mareczq - Nie 28 Gru, 2014
Nitk już nie gra gdzieś bliżej centrum/Ursynowa?:P
Rzepong - Nie 28 Gru, 2014
Możemy zagrać jutro rano w paradoxie
Mareczq - Nie 28 Gru, 2014
No niestety, ale tak na szybko to ja się nie wyrobię W 1-tydzień stycznia mam nadzieję, znajdę czas. Chętnie bym wreszcie pograł z jakimiś naprawę doświadczonymi graczami, przy okazji mam nadzieję bym się czegoś nauczył
ytsunkai - Nie 28 Gru, 2014
Cytat: |
Mareczq powiedział:
Nitk już nie gra gdzieś bliżej centrum/Ursynowa?:P |
Ja gram i mieszkam na Ursynowie (a gram gdzie mieszkam) ,,, ale z czasem słabo w styczniu ... niestety
magni - Pon 29 Gru, 2014
ytsunkai napisał/a: | Cytat: |
Mareczq powiedział:
Nitk już nie gra gdzieś bliżej centrum/Ursynowa?:P |
Ja gram i mieszkam na Ursynowie (a gram gdzie mieszkam) ,,, ale z czasem słabo w styczniu ... niestety |
hej ja tez jestem z ursynowa i szukam kogos z kim moglbym pograc
akurat do 6.01 mam urlop wiec jest czas na granie, jakby co to dajcie znac
ps. jestem nowicjuszem
Mareczq - Pon 29 Gru, 2014
No to ja też z ursynowa (kabaty) możemy się jakoś ustawić Wyciągnę brata ciotecznego jak by było potrzeba kogoś jeszcze do grania.
ytsunkai - Wto 30 Gru, 2014
tak jak pisałem nie mam za bardzo czasu w styczniu.
Z drugiej strony przy dużej ilości graczy potrzeba sporo miejsca ... co oznacza, ze trzeba wykombinować jakąś miejscówkę lepszą niż np. mój garaż
na 4 jeszcze starczy, ale ...
mam wszakże nadzieję, że na koniec stycznia uda się ogarnąć jakiś lokalny warszawski turniej, więc się starajcie przyjść
magni - Czw 01 Sty, 2015
turniej turniejem ale ja bym chetnie sie umowil na jakas gre 1na1 dla potrenowania dopuki mam wiecej czasu (urlop swiateczny). do nastepnej srody jestem otwarty na propozycje
potem to juz raczej tylko w weekendy
Mareczq - Pią 02 Sty, 2015
No ja też bym chętnie pograł (ale raczej chciał bym wyciągnąć brata - jest jeszcze bardziej początkujący niż ja). Więc fajnie by się tak w 4 osoby spotkać i potrenować
magni - Pią 02 Sty, 2015
no to potrzebujemy jeszcze jednej, ochotnicy wystap
Breed9000 - Pią 02 Sty, 2015
Może po prostu wpadnijcie do Paradoxu w ten wtorek. Będzie miejsce. Są stoły. Jest piwo. czego chcieć więcej.
o której się spotykacie?
ytsunkai - Pią 02 Sty, 2015
zobaczę, może i ja dam rade we wtorek ...
Falcon - Pią 02 Sty, 2015
Breed9000 napisał/a: | Może po prostu wpadnijcie do Paradoxu w ten wtorek. Będzie miejsce. Są stoły. Jest piwo. czego chcieć więcej. |
Więcej miejsca, czasu, tańszego piwa, bliżej do domu
Breed9000 - Pią 02 Sty, 2015
Możemy się ustawić na 14stą. Rezerwacje mamy zwykle od 1730 ale dodam jeden stół na 14stą.
@Falkon Nie marudź tyle.
Rzepong - Pią 02 Sty, 2015
Je chętnie zagram jutro popoludniu lub w niedziele, miejscowka dla mnie dowolna
Rogue30 - Pią 02 Sty, 2015
Rzepong, ja i ljal planujemy jutro grać po 15:00. Możemy się umówić w Paradox.
magni - Pią 02 Sty, 2015
jutro po 15 i ja moglbym dolaczyc
we wtorek w sumie tez moge
chociaz wolalbym sie umowic gdzies na ursynowie, do paradoxu troche daleko
Rogue30 - Pią 02 Sty, 2015
Metrem śmigasz a potem 1 przystanek tramwajem, 15 minut, luzik.
Ok to będziemy od 15:00.
Cytat: |
Możemy się ustawić na 14stą. Rezerwacje mamy zwykle od 1730 ale dodam jeden stół na 14stą.
@Falkon Nie marudź tyle. |
Dobra potwierdzę jeszcze do niedzieli, ale powinienem się na 14.-tą we wtorek wyrobić, postaram się zaciągnąć brata Ostrzegam oboje jesteśmy początkujący
Ehhh jutro nie dam rady, mimo, że naprawdę z wielką przyjemnością bym pograł :/
Rzepong - Sob 03 Sty, 2015
Ok będę po 15
Mareczq - Nie 04 Sty, 2015
Chciałem potwierdzić, czy na pewno we wtorek w Paradoxie gramy? Bo to jednak dzień wolny od pracy
Breed9000 - Nie 04 Sty, 2015
Potwierdzam. W KAŻDY wtorek w Paradoxie gramy . A w ten wyjątkowo od 14stej.
magni - Nie 04 Sty, 2015
a kto bedzie we wtorek od 14? ja moge byc tak od 14:30, 15
Mareczq - Pon 05 Sty, 2015
No ja postaram się być, nie mogę obiecać, ale raczej się uda. Jak będę to zaciągnę ze sobą barta. Obaj jesteśmy początkujący (brat nawet bardzo - zagrał 4 bitwy i tylko ze mną) więc pewnie nie będziemy dużym wyzwaniem
Z ciekawości Breeed ile jest stołów dostępnych, i czy trzeba coś płacić za udział? (w Paradoxie bywałem tylko na turniejach MTG, i zawsze trzeba było opłacać wejściowe 5-10 zł, które potem można było wykorzystać w barze). I czy stoły są ~ 90x90 z klimatycznymi matami/wzorami?:P
magni - Pon 05 Sty, 2015
Mareczq napisał/a: | No ja postaram się być, nie mogę obiecać, ale raczej się uda. Jak będę to zaciągnę ze sobą barta. Obaj jesteśmy początkujący (brat nawet bardzo - zagrał 4 bitwy i tylko ze mną) więc pewnie nie będziemy dużym wyzwaniem
|
prosba o okreslenie sie na 100% najpozniej jutro rano bo nie chcialbym jechac na prozno (mam ograniczony czas na granie) a wiem ze inni beda dopiero po 17
ja rozegralem dopiero 3 bitwy wiec jestem jeszcze bardziej poczatkujacy niz wy
ytsunkai - Pon 05 Sty, 2015
Ale marudy
Będziemy ok 14.
Mat standardowo nie ma. Są stoły, na których kleimy obszar gry.
Ale może komuś się będzie chciało przynieść matę ... jak ktoś ma to może wziąć.
Falcon - Pon 05 Sty, 2015
Też będę - nie wiem jeszcze na którą , ale na pewno wcześniej niż standardowa 18 :]
Alexandros - Pon 05 Sty, 2015
Jestem nowy w tym systemie i zmiłą chęcią zagrałbym z bardziej doświadczonymi graczami.
Czy może jest ktoś chętny na partyjkę w niedzielę w Dragonie, albo w tygodniu w pruszkowskiej Galaktyce Gier?
Cytat: | Ale marudy |
Nie marudy, tylko dzieci ;P
Niestety dopiero się określę dzisiaj po wieczór, nie dam rady wcześniej na 100% określić czy będę wolny.
Niestety mimo wielkich chęci nie dam radydam Małe dzieciaki mocno blokują takie hobby :/
Rzepong - Pon 05 Sty, 2015
Bede koło 15
Breed9000 - Pon 05 Sty, 2015
Ja będę na 14stą.
Co do kosztów to stoły są za free. płatne są tylko używki.
No to wielka szkoda, że nie wpadnę :/ Kurde a już miałem rozpiskę do grania przygotowaną, nad którą kombinowałem od 3-4 dni ;P Będę musiał ja z bratek/qmplem sprawdzić, a potem wpadnę już lepiej przygotowany,a by nie dostać po dupie aż tak bardzo ;P
Ps. Grywacie czasami w weekendy? U mnie ogólnie w tydzień ciężej, w weekendy to mogę dzieciarnię do Babci zawieźć, to znajdę 2-3h. na pogranie.
magni - Wto 06 Sty, 2015
Mareczq napisał/a: |
Ps. Grywacie czasami w weekendy? U mnie ogólnie w tydzień ciężej, w weekendy to mogę dzieciarnię do Babci zawieźć, to znajdę 2-3h. na pogranie. |
ja w soboty moglbym
Mareczq - Wto 06 Sty, 2015
No niestety u mnie jak widać zapewnień dać nie mogę. W tą sobotę na 100% nie dam rady, ale może w przyszłą? Chodź nie ukrywam nie mieszkam zbyt blisko Paradoxu, i dla mnie to prawie 2 h. drogi w obie strony (mieszkam na Kabatach, do tego najdalszych względem centrum;P).
Jak jednak zebrali by się gracze na sobotę, to piszcie tutaj - postaram się coś wykombinować aby wpaść na 2-3h
magni - Wto 06 Sty, 2015
Mareczq napisał/a: | No niestety u mnie jak widać zapewnień dać nie mogę. W tą sobotę na 100% nie dam rady, ale może w przyszłą? Chodź nie ukrywam nie mieszkam zbyt blisko Paradoxu, i dla mnie to prawie 2 h. drogi w obie strony (mieszkam na Kabatach, do tego najdalszych względem centrum;P).
Jak jednak zebrali by się gracze na sobotę, to piszcie tutaj - postaram się coś wykombinować aby wpaść na 2-3h |
ja mieszkam na ursynowie, wiec jesli mieszkasz na kabatach i chcialbys pograc w weekendy (choc bardziej w soboty niz w niedziele) to pisz do mnie pw i jakos sie zgadamy, problematyczna moze byc tylko miejscowka (chyba ze masz jakas, u mnie w domu odpada ze wzgledu na male dziecko)
Mareczq - Wto 06 Sty, 2015
No to fajnie, na pewno się odezwę Na Ursynowie niestety miejsca na granie nie mam (tak samo 2-jka dzieci w domu). Ale z tego co wiem są 2 sklepy na Ursynowie z dostępnymi stołami, w okolicach metra Ursynów.
Rogue30 - Sro 07 Sty, 2015
Kto zostawił długopis z latarką?
Breed9000 - Sro 07 Sty, 2015
To mój. Ale przeżyję jakiś czas bez niego. Odbiorę przy okazji.
Rogue30 - Pią 09 Sty, 2015
Ktoś na jutro chętny po południu/wieczorem?
ljal - Pią 09 Sty, 2015
Ja
magni - Pią 09 Sty, 2015
Rogue30 napisał/a: | Ktoś na jutro chętny po południu/wieczorem? |
gdzie i jakie godziny konkretnie? wieczor odpada ale wczesne popoludnie moze bym dal rade
Ja mogę od 13:00 do oporu, Dragon/Paradox, z tym że Dragon jest do 18:00.
magni - Pią 09 Sty, 2015
nie znam dragona, gdzie to jest?
https://www.facebook.com/KGB.Dragon
ljal - Sob 10 Sty, 2015
To gdzie i jak?
Proponuję 13. Miejsce do rozważenia PX czy Dragon.
Rzepong - Sob 10 Sty, 2015
Ktoś jutro chętny pograć w dragonie? Mogę być od 10
Mareczq - Sob 10 Sty, 2015
Zdradzi mi ktoś gdie jest ten Dragon? W teorii jutro mam czas tak od 14.00 do 17.00, może bym się wyrobił ;P
kossa - Sob 10 Sty, 2015
Będę jutro w Dragonie kilka minut po 10
Rzepong - Sob 10 Sty, 2015
Anieli Krzywoń 3 - Bemowo. Mecenasik weź Xwinga bede po 10
Mareczq - Sob 10 Sty, 2015
Ojojo daleko - ponad 1 h. drogi dla mnie. Do której planujeice grać?
Dzielny-mv - Wto 13 Sty, 2015
Ja dziś nie dam rady, ktoś ma ochotę na pare partyjek w środę albo czwartek?
ljal - Sro 14 Sty, 2015
Ja chetnie dzisiaj lub jutro popoludniu. Paradox.
Dzielny-mv - Sro 14 Sty, 2015
Jutro 17:30? Może się znajdą jeszcze dwie osoby to moglibyśmy się w paracg zmieniać
Rogue30 - Sro 14 Sty, 2015
Jutro 17:30 to i mi pasuje.
ljal - Sro 14 Sty, 2015
Potwierdzam, bede na ok.17.30
Rogue30 - Pią 16 Sty, 2015
Sobota/niedziela, ktoś chętny? Paradox lub Dragon.
Theoden - Pią 16 Sty, 2015
Ja z chęcią na 11 mogę się umówić. Chętnie zagram więcej, niż 1 grę.
Rogue30 - Pią 16 Sty, 2015
Tzn. sobota 11:00 Dragon?
Theoden - Pią 16 Sty, 2015
Nie mam rękawicy, ale czuj się nią rzucony
ljal - Sob 17 Sty, 2015
To dragon o 11 ?
Theoden - Sob 17 Sty, 2015
Czekam i czekam, ale nikogo nie ma...
Rogue30 - Sob 17 Sty, 2015
Napiszę tylko, że byliśmy i graliśmy, żeby nie wyglądało, że nikt nie przyszedł.
A jutro ktoś coś? Bo jak by było parzyście, to może bym się dał namówić zamiast pracować.
ps. Dzielny-mv, szablony manewrów nam się pomieszały.
Dzielny-mv - Sob 17 Sty, 2015
Hahhaha Rouge dopiero zobaczyłem że mam dwie ostre 3jki, będę we wtorek w paradoxie ja jutro odpadam bo przygotowuję stół do domowego grania, ale jak skończę to zapraszam bo będę miał podwójne stanowisko 180/200 x 110
Rzepong - Sob 17 Sty, 2015
To gra ktoś jutro w dragonie?
ljal - Nie 18 Sty, 2015
Graliśmy wczoraj, jak bedą chętni, to ja mogę dzisiaj
Theoden - Czw 22 Sty, 2015
Hejka.
Będę w sobotę w Dragonie - ktoś chętny na granie? Będę prawdopodobnie od 10-11.
Jest duża szansa na to, że będę +1.
kossa - Sob 24 Sty, 2015
Wybiera się ktoś jutro do Dragona? - jakby był ktoś chętny to około 10:30 bym i ja wpadł
konradxyz - Sob 24 Sty, 2015
Czy ktoś planuje grać w pierwszej połowie tygodnia? Jeżeli tak to czy weźmie pod opiekę nowicjusza? Do tej pory miałem okazję zagrać tylko raz więc prawdopodobnie będzie trzeba pilnowac żebym przestrzegał zasad:)
Niestety, jutro nie mogę.
Breed9000 - Nie 25 Sty, 2015
Konradxyz zapraszamy więc do Paradoxu w ten wtorek. Będziemy jak zawsze po 17stej.
konradxyz - Wto 27 Sty, 2015
Pojawię się.
punisher17 - Wto 10 Lut, 2015
Bylby ktos chetny nauczyc mnie grac w Warszawce ? W poniedzialek 16 jestem dostepny caly dzien, ktos cos ?
Breed9000 - Wto 10 Lut, 2015
Zapraszamy dziś do Paradoxu po 1730
strefamtg - Nie 15 Lut, 2015
Mamy zamiar odpalać cykliczne turnieje co 2 tygodnie w środy. Najbliższy już 25.02.2015.
Serdecznie zapraszamy
https://www.facebook.com/events/430962860412771/
Rogue30 - Nie 15 Lut, 2015
To fajowo, nie wiem jak to w środę się przyjmie, ja na pewno będę.
Mareczq - Pon 16 Lut, 2015
Znając ich turnieje MTG jest to najlepsze miejsce praktycznie do grania , pełen profesjonalizm Polecam !!!
Rogue30 - Wto 24 Lut, 2015
Jestem chory i nie będzie mnie dziś.
A jutro kto planuje być na turnieju?
Breed9000 - Wto 24 Lut, 2015
Kilka osób będzie z tego co rozmawiałem. Jak na 80% też.
Rogue30 - Wto 10 Mar, 2015
Drogie dzieci, po skończonej grze należy policzyć swoje karty, zwłaszcza talię obrażeń. Znalazłem na podłodze Autodopalacze oraz Konsola w ogniu i Ogłuszony pilot bez koszulek. Jutro jestem w Strefie jakby co.
Huba - Pon 16 Mar, 2015
Hej,
Jutro będzie x-wing w Paradoxie? Znajdzie się miejsce dla nowego do nauki gry?
Pare statków mam, więc coś na 100 pkt złożę. Chętnie pograłbym z kimś kto pokaże pare sztuczek oprócz wtłuczenia noobkowi;)
Pozdrawiam.
Rogue30 - Pon 16 Mar, 2015
Będzie, jak co tydzień. Zapraszamy.
ksionekm - Wto 31 Mar, 2015
trochę mnie nie było- jak zwykle dzisiaj x-wing w paradoksie?
Rogue30 - Wto 31 Mar, 2015
Bardziej się należy obawiać, że będzie za dużo ludzi niż nikogo.
Slanesh - Nie 12 Kwi, 2015
W ten wtorek ktos gra? Nowy gracz szuka kogoś do poćwiczenia.
Rogue30 - Nie 12 Kwi, 2015
Jak w każdy wtorek, od 17:30.
A sa jakies inne spotkania w innych datach gdzies w Wawie ktore odbywaja sie w miare regularnie?
Breed9000 - Nie 12 Kwi, 2015
W tą środę jest turniej w Strefie MTG. Nawet jeżeli nie chcesz zagrać turnieju to wpadnij popatrzeć / pogadać. Jeżeli nie w tygodniu to w Klubie "Dragon" czasami ludzie grają w weekendy. Ale to już trzeba by z nimi złapać kontakt.
W srode gram na bank, strefe znam jestem ex-magicowcem. Dzieki za odpowiedzi! Jakby ktos szukal kogos do pogrania w piatki/weekendy piszcie na pw.
ksionekm - Pon 20 Kwi, 2015
Hej, jak wygląda sprawa tych opłat za blaty? Już to obowiązuje czy nie? Pytam, żeby wiedzieć co robić jak uda mi się jutro wpaść
Breed9000 - Wto 21 Kwi, 2015
Po prostu przyjdź. Opłatami się nie przejmuj. Tu jest już wszystko załatwione.
ksionekm - Wto 21 Kwi, 2015
ja się nie przejmuję, tylko chciałem wiedzieć czy w barze prosić od razu o piwo, czy o karnecik
raajon - Sro 20 Maj, 2015
Czy ktoś jest chętny na partyjkę (albo 3) w x-winga w najbliższą sobotę (23 maja)? Proponuję godz. 11 i Paradox'a.
Rogue30 - Sro 20 Maj, 2015
Ja, na 3 albo 4.
raajon - Sro 20 Maj, 2015
to fajnie, będę miał okazję na rewanż za ostatni turniej w Paradoxie. Bierzesz IGx2, aby trenować taktykę, czy coś innego?
Rogue30 - Sro 20 Maj, 2015
I to i to
Mateooo - Wto 26 Maj, 2015
czesc! czy chcialby ktos ze mna zagrac jutro w paradoxie?
mam wolne do 16, moge grac az padniemy. mam prawie wszystkie statki imperium wiec rozpisek sporo, nie zanudzimy sie. a bardzo chetnie potrenuje przed sobota. ktos chetny ?
Rogue30 - Wto 26 Maj, 2015
Tak na wszelki wypadek, gdyby to była literówka i miałeś na myśli "od 16:00", to jutro jest turniej w strefiemtg.
Mateooo - Wto 26 Maj, 2015
no wlasnie niestety do 16 ;(
Manfredi - Czw 02 Lip, 2015
Panowie szykuje się jakieś granie w Paradoxie ? Chcę zacząć więc przydałoby sie ogarnąć zasady i dostać ze 2 łomoty
ytsunkai - Czw 02 Lip, 2015
W Paradoxie gramy w każdy wtorek ok 17-17:30. Jak długo się da .... ale trzeba uważać na element baśniowy, bo ciężko się skupić potem i łatwo o łomot ...
pewnie jak się umówisz to będzie można zagrać "od ręki" ....
Dodatkowo w strefie MTG co 2 tygodnie jest turniej w środy ...
PS:
Manfred, to Ty?
Manfredi - Czw 02 Lip, 2015
To ja
No właśnie o ile się nie mylę to w środe wypada turniej
To chętnie bym coś pograł we wtorek
ytsunkai - Czw 02 Lip, 2015
Manfred,
na pewno będziemy we wtorek (jak co tydzień).
Bez problemu znajdziesz przeciwnika do zagrania na dowolnym poziomie zaawansowania.
I pewnie paru znajomych również spotkasz
Pozdrawiam
Damian
Slanesh - Sob 04 Lip, 2015
looool Manfred! xd
Wpadaj we wtorek do px, chetnie Cie naucze zasad.
Manfredi - Sob 04 Lip, 2015
Siemka Slaneshu
Wpadam na bank, od której jesteś ?
Slanesh - Pon 06 Lip, 2015
bede celowal pewnie w jakas 18, wiekszosc ludzi sie schodzi wlasnie wtedy
magni - Sro 22 Lip, 2015
szukam chetnego do zagrania w czwartek, piatek lub sobote, paradox lub gdzies na ursynowie
badbocian - Pią 24 Lip, 2015
Ja bym chętnie w sobotę zagrał, najchętniej na Ursynowie, tylko gdzie?
magni - Pią 24 Lip, 2015
nie wiem czy jutro dam rade, bo wypadła mi robota, chyba ze tak po 17.
na ursynowie nie bardzo znam miejsca do grania - jest sklep z grami w ken centrer i mozna tam pograc w karcianki ale nie wiem czy maja odpowiednio duzy stol do x-w.
byl tez kiedys sklep z grami na KEN niedaleko metra urysnow - nawet organizowali turnieje x-winga kiedys ale nie wiem czy nadal istnieje
jesli jestes z ursynowa i chcialbys pograc to daj mi kontakt na pw to bedziemy sie mogli zgadywac, ja w tygodniu mam malo czasu ale w soboty albo niedziele chetnie bym pogral
badbocian - Pon 27 Lip, 2015
Witam, będzie ktoś we wtorek w Paradoxie,żeby pograć? Od której?
Breed9000 - Pon 27 Lip, 2015
Zawsze ktoś jest
Od 17:30 zwykle się zbieramy.
badbocian - Pon 27 Lip, 2015
Idealnie,przyjadę po pracy
Barbarossa - Sob 08 Sie, 2015
Czy ktoś by się umówić chciał w poniedziałek ok. 18 w Paradoxie albo na Ursynowie?
Dołączyłem do ciemnej strony mocy.
magni - Wto 11 Sie, 2015
ktos bedzie dzis wieczorem w paradoxie? albo moze chetni na jutro?
Breed9000 - Wto 11 Sie, 2015
Dziś jesteśmy od 17:30 Z innymi dniami to dogadasz się już z chętnymi na miejscu.
Slanesh - Sro 12 Sie, 2015
Barbarossa od wfb?
Barbarossa - Pią 14 Sie, 2015
Zaiste jeden ten sam i niepowtarzalny
Wyjeżdżam na urlop teraz, ale od początku września chcę regularnie grywać w Xa.
ksionekm - Wto 18 Sie, 2015
udało się komuś spotkać na Ursynowie? znalazł ktoś dobrą miejscówkę? sam bym chętnie też pograł, bo niestety ostatnio totalnie nie mam czasu, żeby wyskoczyć do paradoxu, czy nawet do centrum :/
magni - Wto 18 Sie, 2015
niestety z miejscem na ursynowie jest problem, sam bym z checia pogral ale nie ma gdzie :/
moze ktos wyczai jakas miejscowke?
Breed9000 - Sro 19 Sie, 2015
I w ten sposób będziecie siedzieć i użalać się nad losem. Zamiast:
A) zorganizować miejscówkę na Ursynowie. pójść do domu kultury i porozmawiać czy nie ma możliwości powołania w nim klubu miłośników gier planszowych i wciśnięcia was w jakiś wolny termin. Przerabiałem to już kilka razy i sam spędziłem na Ursynowie ponad 20 lat życia.
B) Przejechania się do Paradoxu we Wtorek - ja nie wiem jak to jest że goście mieszkający w Grodzisku czy Żyrardowie nie marudzą tylko przyjeżdżają pograć a wy którzy maja 25min jazdy metrem macie z tym problem.
Slanesh - Sro 19 Sie, 2015
Breed9000 napisał/a: |
A) zorganizować miejscówkę na Ursynowie. pójść do domu kultury i porozmawiać czy nie ma możliwości powołania w nim klubu miłośników gier planszowych i wciśnięcia was w jakiś wolny termin. Przerabiałem to już kilka razy i sam spędziłem na Ursynowie ponad 20 lat życia.
|
To brzmi dobrze, tez chetnie bym pogral na ursynowie a od kiedy zamkneli cytadele nie ma gdzie.
ytsunkai - Sro 19 Sie, 2015
zostaje jeszcze :
C) Mieszkam na Ursynowie, mam blat (120x120) czy stół i znam parę osób - więc niech wpadają
Sam tak czasem robię, ale z rodziną więcej niż 4 delikwentów nie da się upchnąć chyba, że na parkingu przed domem
fcBombadill - Sro 19 Sie, 2015
Ktoś chce zagrać w piątek?
Rogue30 - Sro 19 Sie, 2015
Gdzie i o której?
Strefa mtg? A jak godzinowo Ci pasuje?
Po 15:00.
Ok, to możemy być wstępnie umówieni na 15 W Strefie w pt. Ok?
Ok.
magni - Czw 03 Wrz, 2015
ktos chetny na sobote albo niedziele?
fcBombadill - Pon 07 Wrz, 2015
Ktoś chce zagrać w środę? Jakoś tak 17-18? Ewentualnie czwartek z rańca?
Master - Sob 03 Paź, 2015 Temat postu: Cześć Czy byłby ktoś chętny nauczyć mnie grać w x-winga? Chętnie odkupiłbym używane / zrzucił się na połowę podstawki + ewentualnie jakieś inne statki. Najlepiej w ten poniedziałek ok. 14.00 może być w Paradoxie, czy gdzie tam gracie...
raajon - Sob 03 Paź, 2015
do jutra na allegro możesz kupić sporo używanych statków (jeden z graczy zrezygnował i sprzedaje pojedynczo całą kolekcję).
co do nauki, to zacznij od lektury instrukcji (dostępna choćby na stronie x-wing.pl). jest to o tyle ważne, że podstawowe zasady zrozumiesz i nie będzie trzeba Ci wszystkiego tłumaczyć.
gramy głownie we wtorek po 17 w Paradoxie. spróbuj się przez grupe na FB umówić, bo jest sporo początkujących graczy
Barbarossa - Pon 05 Paź, 2015
Ja mógłbym się jutro ustawić między 13 a 18 w PX albo na Ursynowie, gdyby ktoś chciał zagrać.
Shantruin - Pon 05 Paź, 2015
raajon napisał/a: | co do nauki, to zacznij od lektury instrukcji (dostępna choćby na stronie x-wing.pl). jest to o tyle ważne, że podstawowe zasady zrozumiesz i nie będzie trzeba Ci wszystkiego tłumaczyć.
|
Lektura instrukcji w przypadku gdy nie masz przed sobą statków, wzorników, tokenów i reszty zabawek tylko namiesza w głowie i zniechęci. Zdecydowanie szybciej można załapać zasady w trakcie porządnego introgamingu
raajon - Wto 06 Paź, 2015
Shantruin napisał/a: | raajon napisał/a: | co do nauki, to zacznij od lektury instrukcji (dostępna choćby na stronie x-wing.pl). jest to o tyle ważne, że podstawowe zasady zrozumiesz i nie będzie trzeba Ci wszystkiego tłumaczyć.
|
Lektura instrukcji w przypadku gdy nie masz przed sobą statków, wzorników, tokenów i reszty zabawek tylko namiesza w głowie i zniechęci. Zdecydowanie szybciej można załapać zasady w trakcie porządnego introgamingu |
Prawda. Ale do tego potrzebna jest doświadczona osoba, która poświęci swój czas nauce początkowego gracza. A z tym bywa różnie.
Widziałem też już parę osób, które chciało nauczyć się zasad obserwując grających - to dopiero było zniechęcające.
Pewnie na You Tube są intro filmiki, które warto obejrzeć. I to chyba najłatwiejsza droga, jeżeli nie znajdzie się nikt, kto wytłumaczy zasady.
SaszaPL - Wto 06 Paź, 2015
Polecam trailer do x-winga - dość krótki, a daje niezły wgląd w zasady podstawowe. Później trzeba zacząć grać.
https://www.youtube.com/watch?v=O-BXERsqdaI
Gdzieś widziałem też wersję z PL napisami, ale teraz nie mogę odnaleźć.
EDIT: po krótkich poszukiwaniach dodatkowych, znalezione:
http://galakta.pl/gry/gry...ing/?postTabs=2
Andre - Pon 26 Paź, 2015
Jutro ktoś gra może w Paradoxie?
Breed9000 - Pon 26 Paź, 2015
Tak. Zbieramy się po 17:30
imssah - Wto 24 Lis, 2015
Hej
Czy jest ktoś chętny do pogrania na Bródnie?
Marcinpl - Pią 27 Lis, 2015 Temat postu: X - wing Cześć, będzie ktoś grał we wtorek w Paradoxie lub w fgb.clubie ok. 17:00?
raajon - Sob 28 Lis, 2015 Temat postu: Re: X - wing w paradoxie na pewno będzie z kim zagrać. statki wystaw na grupie facebookowej, będzie szybciej
Marcinpl napisał/a: | Cześć, będzie ktoś grał we wtorek w Paradoxie lub w fgb.clubie ok. 17:00? Jeśli tak, to dajcie znać na pw. Przy okazji oddam w dobre ręce stary zestaw startowy, a-wing, e-wing (wszystko pl). |
Mati128 - Sro 16 Gru, 2015
Siemanko!
Wpada ktoś dzisiaj do Paradoxu na X-a?
konradxyz - Nie 20 Gru, 2015
Czy ktoś chciałby się jutro pojawić w fgb.club i pograć z nowicjuszem?
Jeżeli tak to o której? Mam cały dzień wolny:)
NatsuDragneel - Nie 20 Gru, 2015
Hej wszystkim, mam plany wejść w X-a, ale nie wiem, jak wygląda scena w Warszawie. Gdzie się gra, kiedy, w jakich godzinach? Czy gdybym przyszedł ze starterem to ktoś chciałby potłumaczyć mi jakieś nieścisłości?
Breed9000 - Wto 22 Gru, 2015
Scena to około 40-50 graczy w Warszawie.
Najwięcej z nich spotyka się we wtorki po 17:30 w Paradox Cafe na Anielewicza.
Z nauką gry nie ma problemu wpadnij tam to wytłumaczmy co i jak
Danzi - Sob 26 Gru, 2015
Cześć, a w ten wtorek (29.12) coś gracie ? ewentualnie są jeszcze jakieś spotkania w inne dni?
Breed9000 - Pon 28 Gru, 2015
Tak w ten wtorek też się zbieramy.
Co do innych dni to wiem że w poniedziałki ludzie ustawiają się w FGB przy Arkadii a w co drugą środę jest miniturniej w Strefie MTG
NatsuDragneel - Pon 01 Lut, 2016
Będzie ktoś jutro w paradox? Planuję wpaść.
Breed9000 - Wto 02 Lut, 2016
Będę.
twhistoria - Wto 31 Maj, 2016
Cześć. Wiem, że 04.06 jest Reggio w Warszawie, ale może dwie dobre dusze nie lubią gry turniejowej i miałyby chęć podszkolić dwoje absolutnych nowicjuszy, np. w Dragonie od 10:00.
Midnajt - Wto 31 Maj, 2016
wrzuci ktoś jakiś link do tego regio uprzejmie proszę
twhistoria - Wto 31 Maj, 2016
Midnajt napisał/a: | wrzuci ktoś jakiś link do tego regio uprzejmie proszę |
Prze bardzo
http://cggry.pl/glowna/55...ingpl-2016.html
Midnajt - Sro 01 Cze, 2016
Wczoraj w Paradoksie grałem z Danielem który przyjechał do nas z Londynu. Zabrałem mu jednego diala przypadkowo, jeżeli ktoś ma z nim jakiś kontakt to proszę o priv, będę również w najbliższy wtorek
Breed9000 - Sro 01 Cze, 2016
Ok przekaże mu.
solider - Czw 16 Cze, 2016
Panowie,
szukam chętnego do gry/gier, na jutro (piątek 17.06) od rana do 14-15, możemy zagrać gdziekolwiek, Paradoksie, Wilcza, Strefa, dom itd.
Pozdrawiam
Damian
Midnajt - Pią 17 Cze, 2016
mogę z Tobą zagrać, ale dopiero na 21 w paradoksie, może trochę wcześniej się uda. Jak coś to pisz pw
qwak - Pią 29 Lip, 2016
Hej!
Z przyjemnością zagram z kimś w najbliższym tygodniu (01-05.08). Co prawda mam doświadczenie z innymi bitewniakami to w X'y będzie to moja jedna z pierwszych gier.
Byłoby również super dowiedzieć się o aktualnym metagame, zaczerpnąć trochę porad odnośnie latania i posłuchać opowieści z turniejów
Będę grał tym : https://www.dropbox.com/s...uilder.pdf?dl=0
(Najchętniej w Paradox Cafe lub zapraszam do mnie - centrum).
mD
KvaN - Pią 12 Sie, 2016
Ktoś chętny na grę dzisiaj wieczorkiem lub w weekend?
Toomek - Nie 21 Sie, 2016
Hej!
Grywa ktoś poza wtorkami(wtedy na ogół planszówkuje)? Najbardziej pasują mi niedzielę i czwartki (najchętniej w okolicy Centrum/Agresor, ale mogę się dostosować
KvaN - Nie 21 Sie, 2016
Toomek napisał/a: | Hej!
Grywa ktoś poza wtorkami(wtedy na ogół planszówkuje)? Najbardziej pasują mi niedzielę i czwartki (najchętniej w okolicy Centrum/Agresor, ale mogę się dostosować |
W czwartek u Gentelmanów można polatać. Ja na 90% będę tym razem. To co, piszesz się?
Toomek - Pon 22 Sie, 2016
KvaN napisał/a: |
W czwartek u Gentelmanów można polatać. Ja na 90% będę tym razem. To co, piszesz się? |
Wyjątkowo, ten czwartek mi nie pasuje .
|
|