|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - PBF #12 - Nabór, PBF #12 - Pole Gry.
Ribbix - Czw 15 Lis, 2012 Temat postu: PBF #12 - Nabór, PBF #12 - Pole Gry. 1. Wstęp.
Witam! Chciałbym założyć własną rozgrywkę Gry o Tron na forum, z podstawowa mapka, kartami rodów, kartami westeros, czyli wszystko co znajdziecie w zwykłej grze planszowej, jedyna "odmiana" to brak kart losów bitwy i dodanie tali IV. Reszta wszystko normalnie.
2. Mapa:
Link do powiększenia: http://imageshack.us/f/40/gameofthronesmap.png/
3. Rozkazy.
Normalnie wysyłacie PW z rozkazami/dowódcami etc. Jedynie proszę o dodanie w temacie wiadomości Rodu, którym się gra.
4. Dodatki do zwykłej rozgrywki.
Oprócz zwykłego "szablonu" chciałbym dodać Talie IV, która znalazłem w temacie Mortyra. W razie większych sprzeciwów, mogę tego nie wprowadzać.
5. Lista graczy:
- Georgie
- gamaliel
- kiwi
- reszka
- Sardo
- karol399
Czekam na wasze zgłoszenia.
P.S. Proszę o to, żeby zgłaszały się osoby, które mają naprawdę czas, chciałbym uniknąć sytuacji, że na rozkazy będę czekał 3/4 dni.
P.S.2 Chciałbym podziękować użytkownikowi Mortyr za pomoc w tworzeniu tematu. Dzięki!
Pozdrawiam, Ribbix.
Georgie - Czw 15 Lis, 2012
chetny !
uwazam tylko ze IV talia niema sensu w grze na 6 graczy, chociaz moze byc ciekawie.
i oczywiscie wnioskuje za kartami losow bitwy chociaz pewnie i tak nikt nie bedzie chcial
Ribbix - Czw 15 Lis, 2012
Aktualnie "na szybko" wkleiłem Talie IV dlatego niektóre karty mogą nie pasować dla 6 graczy, np:
Cytat: | Powrót Smoków [Dzicy] - Natychmiast przeprowadźcie licytację. Gracz, który zaoferuje najwięcej żetonów Władzy, będzie mógł odnowić zdolność specjalną swojego Rodu lub odzyskać jedną kartę Rodu ze swojego stosu kart odrzuconych. |
Aktualnie zmieniłem dwie karty "Powrot Smokow" i "Czerwona Kometa":
Kod: | Powrót Smoków [Dzicy] - Natychmiast przeprowadźcie licytację. Gracz, który zaoferuje najwięcej żetonów Władzy, będzie mógł przeskoczyć o jedno miejsce na wybranym torze wpływów lub odzyskać jedną kartę Rodu ze swojego stosu kart odrzuconych.
Czerwona Kometa [Dzicy] - Podczas tej tury rozkaz marszu zwieksza atak o +1, w każdym typie marszu. |
kiwi - Czw 15 Lis, 2012
Z chęcią zagram:)
Czy karty z Talii IV będą losowane co runde, tzn zagramy wszystkie 10 kart? Jeśli tak to trochę hardcorowo, a moja propozycja to wylosowanie tylko 3 razy tzn. Raz w 5tej rundzie raz w 7 i raz w 9tej.
gamaliel - Czw 15 Lis, 2012
Witam.
Ja chętnie się dołączę.
Co do IV talii jestem konserwatywnym graczem i nie lubię udziwnień wiec jestem przeciw
ale się dostosuje.
Co do losów bitwy jestem na nie.
A czas mam, zresztą można to łatwo sprawdzić.
reszka - Czw 15 Lis, 2012
ja się zgłaszam do każdej gry, jestem maniakiem, wiem.
Każde zasady, każdy ród...
Sardo - Czw 15 Lis, 2012
Poczekałem na innych, ale jakoś nie garną się, więc i ja się zgłaszam (do już mojej 4 gry w jednym czasie ale pozbędą się mnie niedługo w dwóch).
Osobiście wolałbym bez IV talii i najchętniej w dodatek DwD (bo jakoś wątpię bym miał dużo okazji zagrania w niego). Ale oczywiście dostosuję się do woli GMa.
Oczywiście losowe rody.
Okay, to potrzebujemy jeszcze 1 gracza i możemy zaczynać. Oczywiście wylosuje rody i zagramy bez tali IV. Jak pojawi sie 6 założę temat.
daj potem jeszcze chwilkę, może ktoś się będzie chciał zamienić rodami
reszka napisał/a: | daj potem jeszcze chwilkę, może ktoś się będzie chciał zamienić rodami |
To dodam wyniki rodów w tym temacie, a zamiany podajcie w postach.
karol399 - Czw 15 Lis, 2012
Z checia zagram zglaszam sie
chyba współgracze z 7-mki i 8-mki moga potwierdzic ze bardzo rzadko sie spozniam
Okay, jest pełny skład, losowanie przebiegło nastepujaco:
- Georgie : Lannister,
- gamaliel : Baratheon,
- kiwi : Tyrell,
- reszka : Martell
- Sardo : Greyjoy
- karol399 : Stark
Wszelkie zmiany ustalajcie na PW i piszcie w poście, czekam do jutra na odpowiedzi.
Sardo - Czw 15 Lis, 2012
No to jako, że w poprzedniej normalnej grze w podstawkę grałem Greyjoyem, może znajdzie się jakiś chętny na wymianę?
ja, jeśli jesteś zainteresowany żmiją
kiwi - Czw 15 Lis, 2012
Mi Tyrell odpowiada;)
Mogę już wysłać rozkazy?
Na razie żadnych rozkazów, ustalcie rody, zaloże nowy temat i wtedy rozkazy. Wolałbym tak, bo za bardzo mi pomieszacie
Mi Smark pasuje czekam cierpliwie na temat gry
Sardo - Czw 15 Lis, 2012
reszka napisał/a: | ja, jeśli jesteś zainteresowany żmiją |
Ok, biorę póki aktualne
W takim razie:
reszka - Greyjoy
Sardo - Martell
Jeśli ktoś (oprócz Greyjoya) chciałby zamienić się na Martella, to ja się zgadzam, bo w sumie obojętne mi kim zagram, byle nie znowu żelaznymi.
ja sie zamieniam, bo żelazny jest rodem, którym najrzadziej gram.
ja chetnie zamienie lannistera
Sardo - Czw 15 Lis, 2012
Georgie napisał/a: | ja chetnie zamienie lannistera |
Ooo, nim to bym pograł
Jeśli chcesz Martella to chętnie wymienię
to ja chetnie wezme martela
Sardo - Czw 15 Lis, 2012
Georgie napisał/a: | to ja chetnie wezme martela |
To moja ostatnia zamiana i po niej:
Georgie - Martell
Sardo - Lannister
Kończę zamieszanie
w takim razie :
Sardo - Lani
gamaliel - Bara
reszka - Greyjoy
Georgie - Martell
kiwi - Tyrell
karol399 - Stark
toszt - Pią 16 Lis, 2012
Jedna uwaga co do Waszej mapy, dzicy nie powinni leżeć na 'dwójeczce'?
kiwi - Nie 18 Lis, 2012
Panowie co tak wolno?
gamaliel - Pon 19 Lis, 2012
Do prowadzącego:Ribbix.
Jak ustosunkowujesz się do tej gry?
Było by miło żebyś wchodził tak z raz, dwa razy dziennie celem ewentualnej aktualizacji, i podawania czyj obecnie marsz.Bitwy też mogły by być przeprowadzane przez ciebie.
pozdrawiam
Sardo - Pon 19 Lis, 2012
Ribbix, coś może wypaść, zdarza się. Ale przydałoby się byś właśnie częściej coś aktualizował, podawał obecną sytuację. Przydałaby się lista kolejności wykonywanych rozkazów (tak jak to robią Adam czy Mortyr).
kiwi - Pon 19 Lis, 2012
No i poinformowanie, że będzie nieobecność.
Ostatnie jego zalogowanie to sobota godzina 11 rano
gamaliel - Wto 20 Lis, 2012
No to widzę że chyba entuzjazm gm'a wygasł.
toszt - Wto 20 Lis, 2012
gamaliel napisał/a: | No to widzę że chyba entuzjazm gm'a wygasł. | Szybko mu przeszło... a szkoda.
gamaliel - Wto 20 Lis, 2012
Szkoda szkoda mój pierwszy raz Baratheonami.
Sardo - Wto 20 Lis, 2012
No chyba, że znajdzie się ktoś kto przejmie prowadzenie rozgrywki.
Georgie - Wto 20 Lis, 2012
no nie wiem o gma w dzisiejszych czasach ciezko
toszt - Wto 20 Lis, 2012
W sumie to co napisał to zrobił, a pisał:
Ribbix napisał/a: | Witam! Chciałbym założyć własną rozgrywkę Gry o Tron na forum, (...) |
No i założył
reszka - Wto 20 Lis, 2012
Gog - Czw 22 Lis, 2012
ribbix dzis byl tu ;p
Shutt - Czw 22 Lis, 2012
Nie no, Panowie ... Grunt to trzymająca w napięciu rozgrywka
|
|