|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Władca Pierścieni LCG - Zasady gry - Nightmare mode from FFG!
balint - Wto 11 Gru, 2012 Temat postu: Nightmare mode from FFG! ciekawe czy trafi (a raczej kiedy) to do sprzedaży...
fiu fiu
http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=3792
Nemomon - Wto 11 Gru, 2012
How Do I Order My Game Night Kit?
All our upcoming Season One 2013 Game Night Kits will be available to retailers through our B2B store upon their release on January 14, 2013.
====
Czyli niedługo. Podobają mi się grafiki tych przedstawionych kart.
Berestaszek - Wto 11 Gru, 2012
WHOA! Mam nadzieję że w Polsce też to zawita! Mam tylko nadzieję że karty nie będą się bardzo różnić od tych co dostajemy w standardzie.
[edit]
Kurde jednak będzie to druk na życzenie. także będą się karty różnić :<
Berestaszek napisał/a: | Kurde jednak będzie to druk na życzenie. także będą się karty różnić :< |
Może i dobrze, że będą się różnić - będziesz wiedział, iż właśnie Ty albo Twoi koledzy w następnej rundzie będą mieli do wylosowania koszmarną kartę .
Berestaszek - Wto 11 Gru, 2012
właśnie moim zdaniem o wiele lepiej by było jakbyś nie wiedział i nagle wyskakuje niewiadomo co i cyt."cały misterny plan (...) w pi**u" Inna sprawa że w sumie 22 kart na każdy scenariusz to nie tak znowu dużo, dlatego w pewnym momencie można by było się spodziewać co się może stać.
W zasadzie, to jeszcze mniej. Jedna z tych kart, to ta karta informacyjna nightmare mode, więc do talii wrzucamy 21 kart. Aczkolwiek wyrzucamy z samej talii 16 kart, więc i tak dostajemy 5 kart (+1 karta info) extra.
balint - Wto 11 Gru, 2012
Dokładnie rzecz biorąc będzie to do nabycia troszkę później:
The Nightmare Decks from the season one The Lord of the Rings: The Card Game Game Night Kits will be available to players via Print on Demand after the Kits are rotated out of circulation later in 2013.
schen - Sro 12 Gru, 2012
świetna sprawa Bardzo fajny pomysł z odświeżeniem scenariuszy z podstawki
wojo - Sro 12 Gru, 2012
Ja bardzo chętnie zdobyłbym takiego Deck Boxa. Ciekawe czy w sklepie Galakty będzie możliwość uczestnictwa w takim "turnieju" (w notce jest informacja o opcjonalnych zasadach konfrontacyjnych).
Dla mnie lotr i tak zostanie głównie grą solo ale ciekawy jestem jak to FFG wymyśliło.
crabtree - Pon 17 Gru, 2012
wojo napisał/a: |
Dla mnie lotr i tak zostanie głównie grą solo ale ciekawy jestem jak to FFG wymyśliło. | I w wariancie solo jest już wystarczająco trudny, żeby go dodatkowo komplikować.
balint - Pon 31 Gru, 2012
crabtree napisał/a: | I w wariancie solo jest już wystarczająco trudny, żeby go dodatkowo komplikować. |
No właśnie poza trzema (Ucieczka z Dol Guldur, Podróż do Rhosgobel oraz Powrót do Mrocznej Puszczy) to przy obecnych kartach cykl MP jest łatwy, nawet solo.
wojo - Sro 02 Sty, 2013
Wydaje mi się że Powrót do Mrocznej puszczy też znacznie osłabł solo - wystarczy zabrać na wyprawę Aragorna z Wiedzy (z zestawu czatownik) i powinno być dużo łatwiej. Ostatnio do niego dotarłem i zauważyłem że jest bardzo mocny na tę wyprawę (dodaje olbrzymie ilości zapasów zagrożenia i przeżywa ugryzienie Golluma).
Ucieczka nadal masakruje jak sądzę choć zamierzam ją sprawdzić ponownie po dokończeniu cyklu Dwarrowdelf choć cudów się nie spodziewam.
Podróż do Rhoghobel też troszeczkę mięknie (więcej kart pozwalających na dociąg, więcej kart leczących) - choć i tak myślę że Denethor najbardziej się przydaje w tej wyprawie skracając talię przeciwności.
crabtree - Sro 02 Sty, 2013
balint napisał/a: | crabtree napisał/a: | I w wariancie solo jest już wystarczająco trudny, żeby go dodatkowo komplikować. |
No właśnie poza trzema (Ucieczka z Dol Guldur, Podróż do Rhosgobel oraz Powrót do Mrocznej Puszczy) to przy obecnych kartach cykl MP jest łatwy, nawet solo. |
Zawsze możesz odkrywać dodatkową kartę z talii spotkań w fazie wyprawy. To by było dopiero wyzwanie na poziomie nightmare!
Szuli - Pią 08 Lut, 2013
Ciekawe co z tym "turniejem". A tak wogóle to pomysł zapowiada się świetnie. Mnie też bardzo interesuje dek box.
JollyRoger1916 - Pią 08 Lut, 2013
Szuli napisał/a: | Ciekawe co z tym "turniejem". |
Nie napalałbym się
wojo - Pią 08 Lut, 2013
Moje pytanie do Galakty czy planują ruszyć z wersją w PL tej inicjatywy pozostało bez odpowiedzi.
Sam koncept turnieju w WP jest raczej słaby natomiast byłaby okazja aby się spotkać i pograć od czasu do czasu. Sam pewnie nie dałbym rady skorzystać za często (choć do Galakta Hobby Center nie mam daleko) ale chętnie od czasu do czasu zobaczyłbym jak to jest pograć w więcej osób.
Osobiście przypuszczam że dostaniemy dodatki w formie druk na żądanie nic więcej, nic mniej.
Szuli - Pią 08 Lut, 2013
Chyba masz rację, ale chciałbym się mylić .
Berestaszek - Sro 08 Maj, 2013
Nowy game night kit i nowe nightmare decki link
Czyli FFG nie zapomina o starych scenariuszach - polowanie na golluma , starcie u stóp samotnej skały i podróż do rhosgobel. Jest informacja, że będzie wydane jako POD(druk na życzenie). Jednak nie ma co się napalać bo te, które zostały zapowiedziane w grudniu, niedość, że w sprzedaży nie są, to nawet żadnej wzmianki na ten temat nie było. A szkoda.
kufel - Sro 08 Maj, 2013
Ja jestem przerażony tym, że po pierwszym GNK słuch zaginął :/
Berestaszek - Sro 08 Maj, 2013
Znalazłem na pewnym blogu wpis dotyczący tych scenariuszy: link
balint - Czw 09 Maj, 2013
Berestaszek napisał/a: | Nowy game night kit i nowe nightmare decki link
Czyli FFG nie zapomina o starych scenariuszach - polowanie na golluma , starcie u stóp samotnej skały i podróż do rhosgobel. Jest informacja, że będzie wydane jako POD(druk na życzenie). Jednak nie ma co się napalać bo te, które zostały zapowiedziane w grudniu, niedość, że w sprzedaży nie są, to nawet żadnej wzmianki na ten temat nie było. A szkoda. |
A ja bym chciał nowe scenariusze na bazie istniejących już kart spotkań. Takie ja fanowskie, tyle że.... wydane przez FFG
Nemomon - Sro 15 Maj, 2013
Tak trochę off topem, ale tutaj z kolei jest Easy Mode... http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=4138
Lekt - Czw 23 Maj, 2013
Skoro wyszło uproszczenie typu Easy Mode, gdy scenariusze z podstawki czy te z rozszerzeń mające 3-5 pkt. na skali trudności, zawsze można dociągnąć dodatkową kartę cienia albo ustawić sobie maksymalną ilość rund
Oby Koszmar wyszedł u nas bo czuję, że w połączeniu z zapowiedzianymi Czarnymi Jeźdźcami zapowiada się orkowo trudna przeprawa!
Berestaszek - Pią 24 Maj, 2013
spoiler noghtmare deckow
Naprawde wyglada to niezle.
Berestaszek - Nie 04 Sie, 2013
W hAmeryce można już kupić ciekawe kiedy u nas będzie info.
Lekt - Pon 28 Paź, 2013
Panie i Panowie, krasnoludy i elfy...
Zestaw koszmarów w... koszmarnej cenie - 175,00 zł
Po prawdzie na razie anglojęzyczny, acz wątpię żeby komplet w Polsce w rodzimym kosztował mniej... Dramat.
Ile tam jest kart do ZP? 400? Za trzy skromne komplety po 22 karty na scenariusz, to one na bank muszą być pozłacane... albo nawet z Mithrilu!!!
Link
Karharoth - Wto 29 Paź, 2013
Po co wprowadzac ludzi w błąd? W sklepie FFG dodatki są po 7$.
http://store.fantasyfligh...cfm?FullCat=248
Lekt - Wto 29 Paź, 2013
Karharoth napisał/a: | Po co wprowadzac ludzi w błąd? W sklepie FFG dodatki są po 7$. |
Owszem Karharoth masz absolutną rację, również sprawdziłem tę informację.
Zestaw zaprezentowany przeze mnie w kwocie 175 zł (w promocji 160 zł) to najpewniej całość trzech talii, plus jakiś bonus turniejowy i może nowe tokeny. Doliczając koszt sprowadzenia ze Stanów itd. mimo wszystko cena powala.
Skoro to "tylko" $7 czyli na dzień dzisiejszy przy obowiązującym kursie waluty w zaokrągleniu 3,00 zł = 21,00 zł. U nas jedna talia będzie najpewniej kosztowała między 30 a 45 zł.
Bądź jak większość DnŻ ok. 50-65 zł.
Jeżeli mój poprzedni post wprowadził kogoś w błąd, to przepraszam. Po prostu nieco się zbulwersowałem i mea culpa, gdyż powinienem napisać bardziej wyczerpującego posta.
Karharoth - Wto 29 Paź, 2013
Na rebelu po 27,50. W normalnych sklepach internetowych będzie taniej : )
schen - Wto 29 Paź, 2013
Mnie bardzo ciekawi, czy galakta może wyda również taką ekskluzywną wersję z dodatkami (w jakimś mniejszym nakładzie oczywiście), bo chętnie bym się w takową wyposażył (te playmaty są bardzo kuszące), ale karty wolę mieć w polskim języku.
Muad'Dib - Sro 30 Paź, 2013
Witam wszystkich forumowiczów. Właściwie od momentu ukazania się LOTR-a LCG śledzę to forum ale jakoś nigdy się nie zarejestrowałem LOTR-a zbieram regularnie, jak tylko wychodzą nowe dodatki to je kupuję.
Mam ten Game Night Kit S2, dokładnie z tego sklepu ale nie kupowałem w takiej cenie Kupiono, zapłacono, choć później sprzedający stwierdził, że dał złą cenę (i ją podniósł w sklepie). Nie wiem czy mój tok rozumowania jest słuszny ale generalnie wszystkie GNK kosztują tyle samo (Netrunner, Warhammer itp) poza LOTR-em, wg mnie to się bierze z ilości kart. Choć bynajmniej to nie usprawiedliwia ceny bo jest ona (lekko mówiąc) barbarzyńska. Zestaw, oprócz kart, zawierał matę do gry oraz plik zasad turniejowych.
Mam również te Nightmare Decki z S1 (nie spodziewałem się, że będą w Polsce i siostra przywiozła z USA a nie miałem gdzie zamówić tego S1) wydane jako PoD(DnŻ). Co ciekawe trafił mi się misprint, który spowodował, że jeden z tych decków był wycofany z normalnej sprzedaży.
Szuli - Czw 31 Paź, 2013
Kity do innych gier zawierają matę jakieś tam głupie tokeny i zastaw ekskluzywnych kart mniej więcej 1 w 2 sztukach 2 w 14 (zazwyczj crap)=120zł
Trzeba będzie kity drukować
Lekt - Wto 05 Lis, 2013
Muad'Dib napisał/a: | Witam wszystkich forumowiczów. |
Muad'Dib witaj, witaj! Im więcej nas tym lepiej. Mam prośbę - wrzuciłbyś kilka dobrych jakościowo fotek maty do gry z zestawu, który posiadasz? Fajnie byłoby również przeczytać kilka słów recenzji owych dodatkowych kart. Z góry dzięki w imieniu wszystkich napalonych na matę
Muad'Dib - Czw 07 Lis, 2013
Poniżej przedstawiam zdjęcia maty. Odnośnie samych kart to za bardzo się nie wypowiem gdyż jeszcze nie miałem okazji ich używać ( i generalnie jestem w tyle z graniem, obecnie bardziej zbieram). Mogę tylko powiedzieć, że jeśli chodzi o jakość to przypominają mi druk na życzenie. Co ciekawe FFG już wysłało zamiennik dla tej gry z błędem w druku. Ciekawe tylko kiedy dojdzie
Uploaded with ImageShack.com
Lekt - Pią 08 Lis, 2013
Muad'Dib napisał/a: | Poniżej przedstawiam zdjęcia maty. Odnośnie samych kart to za bardzo się nie wypowiem gdyż jeszcze nie miałem okazji ich używać |
Ciekawe, acz spodziewałem się funkcyjnej maty w stylu dodawanej do Star Wars Pocket Model (tylko w steel-box'ach). Acz jako gadzecik ujdzie. Po forum krążyła swego czasu fotka prezentująca nadrukowaną planszę na stole z jakiegoś "amerykanckiego" turnieju. Nie pogniewałbym się, gdyby takowe cudo można było samemu wydrukować na czymś ala baner reklamowy i zwijać w rulonik zabezpieczony tubą pod rysunki. Lecz zejdźmy na ziemie, to jeno Polska panie i panowie...
I jeszcze nie spotkałem Gracza, który by tylko LOTR LCG kolelcjonował
psborsuk - Pią 08 Lis, 2013
Lekt napisał/a: |
I jeszcze nie spotkałem Gracza, który by tylko LOTR LCG kolelcjonował |
No to pierwszego już widzisz
Muad'Dib - Pią 08 Lis, 2013
Lekt napisał/a: | (...)
I jeszcze nie spotkałem Gracza, który by tylko LOTR LCG kolelcjonował |
Gro czas zajmuje mi wielokrotnie wspominany na forum MECCG (Middle Earth Collectible Card Game) co powoduje, że chwilowo LOTR-a bardziej zbieram niż gram Żeby nie było offtop-u to dodam, że jestem zapisany na GNK S3 więc jak tylko wpadnie w moje łapki to mogę zrobić fotki. I mam zaprzyjaźniony sklep, który trzyma dla mnie GNK S1 (a którego nie miałem gdzie zamówić w Polsce). Gdyby ktoś reflektował na to, wystarczy mi dać znać. Cena to 35 ero i będę to odbierał na wiosnę przyszłego roku.
Muad'Dib - Czw 21 Lis, 2013
I chwali się FFG za podejście do klienta. Dziś otrzymałem zamiennik do tego missprintu Wypełniłem u nich formularz na stronie, dodałem zdjęcie jako dowód i po około tygodniu otrzymałem poprawioną kartę
TomB - Sro 05 Lut, 2014
Galakta wrzuciła do sklepu ofertę Koszmarnych talii. Czy cena 59,90 za talię jest prawdziwa? Czy to się dzieje naprawdę?
schen - Sro 05 Lut, 2014
Wow, faktycznie, to se zaszaleli. Zwłaszcza, że angielskie wersje można dostać ponad 2 razy taniej...
tomtom - Sro 05 Lut, 2014
Na szczęście u konkurencji cena jakby przystępniejsza.
Lekt - Czw 06 Lut, 2014
TomB napisał/a: | Galakta wrzuciła do sklepu ofertę Koszmarnych talii. Czy cena 59,90 za talię jest prawdziwa? Czy to się dzieje naprawdę? |
TomB widocznie ktos zamiast czerwonej tabletki wziął niebieska i parafrazując Morfeusza "Miałem sen, ale już odszedł"... a ja niczym te durnowate trolle skamieniałe uznałem po skonsultowaniu sprawy z Creadem, że cena błędnie poleciała z rozpędu. Czyli jako DnŻ = min. 60 monetek, a za 20 karteczek kartuniek rzeczywiscie cena boli...
Hmm wesołego dojenia cdn.
psborsuk - Czw 06 Lut, 2014
Cena trochę dziwna, tym bardziej, że wczoraj zamówiłem w moim sklepie (wspieram lokane środowisko) za połowę tego. Nie mam pojęcia, skąd taka różnica, ale co tam, i tak bym pewnie wziął. Czekam jeszcze na Stone of Rech rech (po naszemu - Kamień Rechotu ).
pattom - Czw 06 Lut, 2014
Koszmarne talie można kupić i za 27.08 PLN
Corran - Czw 06 Lut, 2014
To już rozsądniejsza cena i takiej mniej więcej się spodziewałem, chociaż z drugiej strony nawet te ok.30zł to dużo biorąc pod uwagę, że jest tu tylko 20 kart i to nie jakieś nowe przygody, a jedynie rozszerzenie już istniejących. Dla porównania mamy przecież 60-kartowe zestawy za ok.40zł, gdzie nie tylko jest 3 razy więcej kart, ale karty są bardziej atrakcyjne, bo otrzymujemy tam nowy scenariusz, nowego bohatera i kilkanaście kart do własnej talii.
Może w końcu i tak to kupię, ale te dodatki koszmarne są cenowo dopasowane do swojej nazwy.
Nawiasem mówiąc, pattom, gdzie widziałeś taką cenę. W ulubionym przeze mnie sklepie naszego współforumowicza cena jest nieco wyższa (może warto ją tam obniżyć ).
pattom - Czw 06 Lut, 2014
Corran napisał/a: |
Nawiasem mówiąc, pattom, gdzie widziałeś taką cenę. W ulubionym przeze mnie sklepie naszego współforumowicza cena jest nieco wyższa (może warto ją tam obniżyć ). |
W sklepie gdzie trzy trolle grasują po szlakach i mają 5% szansy na złapanie w worek
Kulgan - Czw 06 Lut, 2014
pattom napisał/a: | Corran napisał/a: |
Nawiasem mówiąc, pattom, gdzie widziałeś taką cenę. W ulubionym przeze mnie sklepie naszego współforumowicza cena jest nieco wyższa (może warto ją tam obniżyć ). |
W sklepie gdzie trzy trolle grasują po szlakach i mają 5% szansy na złapanie w worek |
A w moim lokalnym sklepie objetym rebelią nie ma tego za żadną cenę
schen - Czw 06 Lut, 2014
Kulgan napisał/a: | pattom napisał/a: | Corran napisał/a: |
W sklepie gdzie trzy trolle grasują po szlakach i mają 5% szansy na złapanie w worek |
A w moim lokalnym sklepie objetym rebelią nie ma tego za żadną cenę |
Już jest, po cenie iście galaktycznej
Muad'Dib - Czw 06 Lut, 2014
Wydaje mi się, że z tą ceną to jest jakieś zamieszanie, które niedługo zostanie wyprostowane. W sklepie R jedna polska koszmarna talia kosztuje tyle co dwie angielskie. I pewnie do sprzedaży wystawiał ktoś kto nie zna tematu i nie wie, że druk na życzenie tych talii to nie samo co większe dodatki jak Battle of Lake-town - ND/KT zawierają ok 20 kart, tamte 50-60.
TomB - Czw 06 Lut, 2014
Galakta już zmieniła u siebie na 29,90.
Kulgan - Czw 06 Lut, 2014
Sklep na R również
Muad'Dib - Sro 26 Lut, 2014
Jak ktoś jest chętny to mam na oddanie komplet Nightmare Decks do core seta, po angielsku. W razie czego pytania na priv Wszystko jest z nimi w porządku tylko odebrałem od znajomego GNK S1 2013 i ten nie jest mi już potrzebny (nigdy nie grany, cały czas w oryginalnych opakowaniach).
Muad'Dib - Sro 05 Mar, 2014
Cynk dla kupujących Game Night Kity (nie tylko do LOTR LCG). Ostatnio dowiedziałem się, że FFG nie podoba się fakt zamawiania GNK dla graczy w celu odsprzedaży. Zamawiający podobno będą musieli udowadniać, że zamówiono je do organizacji jakiegoś eventu. Dotyczy to wszystkich gier, mam nadzieję jednak, że to się nie stanie
|
|