galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Descent - Descent: Labyrinth of Ruin

rep02 - Sro 06 Lut, 2013
Temat postu: Descent: Labyrinth of Ruin
FFG już zapowiedziało kolejny dodatek do nowego Descenta. Poniżej linki do newsa. Dodatek ma się pojawić w drugim kwartale. Jak można przeczytać dużo nowości więc zapowiada się ciekawie!! Mam nadzieję już teraz, że ten dodatek również doczeka się spolszczenia. Nowi bohaterowie, nowe klasy, nowe potwory, nowa kampania i jeszcze kilka nowości. Zapowiada się bogaty dodatek!!

http://www.fantasyflightg...pm.asp?eidm=187

http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=3928

http://www.fantasyflightg...eidm=187&esem=1

alex_anderson - Sro 06 Lut, 2013

O właśnie takiego dodatku oczekiwałem! 19 questowa kampania. Miodzio! Szykuje się nieźle ;)
Damet - Sro 06 Lut, 2013

Dokładnie miodzio :) ... może uda się, by polska wersja leżała pod choinką ?
piwoslaw - Sro 06 Lut, 2013

taaa tylko przy obecnym tempie wydawania to moze doczekamy sie go na gwiazdkę heh , będzie jak z horrorem masa dodatków do tyłu :( (
Tarkun - Sro 06 Lut, 2013

Dodatek wygląda super! Co do obaw o spolszczenie - kicham na to, jak nie wyjdzie to kupię angielską wersję i pomieszam z polską podstawką. Czasami są sesje gdzie kilka razy zaglądamy do angielskiej instrukcji albo księgi przygód, żeby zweryfikować poprawność tłumaczenia. Już i tak mnie korci, żeby kupić Lair of Wyrm, nie czekając na polskie wydanie :D
Dziubek - Sro 06 Lut, 2013

Fantastico. Jestem właśnie w połowie pisania swojej kampanii a jak ją zagramy to trafi się ta mini z Legowiska Jaszczura. Później znowu będziemy grać moją aż wyjdzie ta.

Nie ważne że trzeba czekać, ważne że będzie.

A co do samych ujawnionych zapowiedzi, to widać że potwory silne (dodanie zielonej słabej kości dla potwora z 1 aktu). Będą bazowały na pewno na ilości i na śmiercionośnych zdolnościach.

Bohaterów to mam akurat od groma z Conversion Kitem ale nowe klasy się przydadzą.

A i jeszcze Poplecznik co idzie z nami w drużynie. Już w podstawce podobała mi się ta przygoda z Belthirem a teraz to już w ogule.

piwoslaw - Sro 06 Lut, 2013

Tarkun napisał/a:
Dodatek wygląda super! Co do obaw o spolszczenie - kicham na to, jak nie wyjdzie to kupię angielską wersję i pomieszam z polską podstawką. Czasami są sesje gdzie kilka razy zaglądamy do angielskiej instrukcji albo księgi przygód, żeby zweryfikować poprawność tłumaczenia. Już i tak mnie korci, żeby kupić Lair of Wyrm, nie czekając na polskie wydanie :D

No tak ale nie każdy dobrze zna lub lubi ten dziki język więc czeka na spolszczoną edycję , jednak co Nasze to Nasze :)

Tarkun - Sro 06 Lut, 2013

piwoslaw napisał/a:
No tak ale nie każdy dobrze zna lub lubi ten dziki język więc czeka na spolszczoną edycję , jednak co Nasze to Nasze :)

Oczywiście, że po Naszemu jest łatwiej dla większości graczy. Mój angielski jest przeciętny, ale mimo to, sięgam często po wersję angielską, aby wyjaśnić jakąś zawiłość. Mam wrażenie, że angielski jest bardziej precyzyjny, i zostawia mniej niedomówień w przypadku opisów kart/umiejętności.

Vvard - Sro 06 Lut, 2013

I ja się przyłączę do głosów zadowolenia. Z niecierpliwością oczekuję wszystkiego co z descentem związane.
Libero - Czw 07 Lut, 2013

Dziubek napisał/a:
A i jeszcze Poplecznik co idzie z nami w drużynie. Już w podstawce podobała mi się ta przygoda z Belthirem a teraz to już w ogule.

O czym Ty mówisz? Jaki poplecznik w drużynie? W podstawce Belthir gra po stronie graczy? W jakiej przygodzie?

W dodatku widziałem tylko wilka dla bohaterów, gdzie wyczytałeś coś o poplecznikach?

Nit - Czw 07 Lut, 2013

Libero napisał/a:
Jaki poplecznik w drużynie? W podstawce Belthir gra po stronie graczy? W jakiej przygodzie?

W pierwszym spotkaniu "Zdrady Jaszczura"
Libero napisał/a:
W dodatku widziałem tylko wilka dla bohaterów, gdzie wyczytałeś coś o poplecznikach?

Ło tutaj :wink:

Dziubek - Czw 07 Lut, 2013

O nie wiedziałem że już odpowiedziałem na ten post :)

Co do poplecznika idącego z nami w drużynie to na początku będzie to sprzymierzeniec, którego Mroczny Władca może przeciągnąć na swoją stronę. Chociaż mi odpowiadała by też opcja że pokonując (w tym wypadku słabego) poplecznika, wciągamy go do swojej drużyny. To nawet lepsze niż odbieranie sobie Reliktów za wygrane przygody.

Tarkun - Pią 29 Mar, 2013

Garść nowych informacji na temat tego dodatku, pojawiła się na stronie FFG. Mapka kampanii wygląda kozacko :)

http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=4041

rep02 - Pią 29 Mar, 2013

Już teraz chciałbym zobaczyć polską wersję w zapowiedzi Galakty :D
astor - Pią 29 Mar, 2013

Wydaje mi się, że na to będziemy musieli poczekać :(
Damet - Czw 18 Kwi, 2013

Kolejna garść informacji odnośnie dodatku
http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=4083

piwoslaw - Sro 19 Cze, 2013

wiadomość wprost cudna :D

http://galakta.pl/czy-zna...e-w-labiryncie/

Tarkun - Sro 19 Cze, 2013

piwoslaw napisał/a:
wiadomość wprost cudna :D

http://galakta.pl/czy-zna...e-w-labiryncie/

Tak tak tak taaaaaaaak!! :D :D Brzmi to świetnie :)

alex_anderson - Sro 19 Cze, 2013

Super!

Ale jak to premiera 2 kwartał 2013 roku? Czyli do końca czerwca wyjdzie?

[Edit] źle doczytałem 2ga połowa 2013 roku :D

piwoslaw - Sro 19 Cze, 2013

zachowawczo 2 połowa to może wyjść w grudniu , plus jakaś obsuwa to będzie po nowym roku
Drow - Czw 20 Cze, 2013

Na te wiadomosc czekalem.
Czyli oplacilo sie kupic podstawke PL jednak :)

A tymczasem FFG opublikowalo rulebook do LoR na swojej stronie.

Wakomski - Pon 09 Wrz, 2013

Tylko jak myślicie w jakiej cenie będzie ten dodatek? Widziałem informacje z przedziału 120-200 pln
Damet - Pon 09 Wrz, 2013

Ja raczej obstawialbym 200-215 zl
Tarkun - Pon 09 Wrz, 2013

Damet napisał/a:
Ja raczej obstawialbym 200-215 zl

Też tak szacuję, oczywiście mówimy o oficjalnej cenie Galakty, w sklepach będzie można na pewno kupić poniżej 200zł.

piwoslaw - Czw 24 Paź, 2013

może ktoś odpowiedzieć jaki jest nowy dodatek i czy warto go zakupić ??
Mowca - Sob 26 Paź, 2013

Dla samego Beast Mastera i jego wilka warto kupić ten dodatek ! :)
cezduq - Wto 29 Paź, 2013

Hmm to galakta jeszcze nie wydala Trollfens? No to nie mam pytan, ja mam w preorderze zamowione juz lieutenants i wg amazona dostane go za miesiac. To juz bedzie galakta troche w tyle a po nowym roku ma wyjsc kolejny duzy dodatek oraz pewnie paczka lieutenantow.

A dodatek jest oczywiscie warto kupic, nowe scenariusze (ale zawsze te mozna posciagac i wydrukowac z quest voulta) i nawet jak ktos ma chwile czasu to moze stworzyc swoje ciekawe scenariusze pod osoby z ktorymi gra.

Don_Silvarro - Sob 09 Lis, 2013

cezduq napisał/a:
Hmm to galakta jeszcze nie wydala Trollfens? No to nie mam pytan, ja mam w preorderze zamowione juz lieutenants i wg amazona dostane go za miesiac. To juz bedzie galakta troche w tyle a po nowym roku ma wyjsc kolejny duzy dodatek oraz pewnie paczka lieutenantow.

A dodatek jest oczywiscie warto kupic, nowe scenariusze (ale zawsze te mozna posciagac i wydrukowac z quest voulta) i nawet jak ktos ma chwile czasu to moze stworzyc swoje ciekawe scenariusze pod osoby z ktorymi gra.

Galakta jest, była i zawsze będzie 'w tyle', bo cykl produkcyjny wydań europejskich zawsze startuje grubo po premierze wersji angielskiej. Jedynym wyjątkiem są LCG.