|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - Plansza do gry
nrs3 - Wto 19 Mar, 2013 Temat postu: Plansza do gry Chciałem pograć z kolegami przez internet w GOT podobnie jak robicie na tym forum.
Aby przekazywać rozkazy animatorowi i dbać o aktualizacje jednostek na planszy stworzyłem prostą stronkę (tylko js po stronie przeglądarki):
http://94.23.0.158/~softospl/GOT/got.html
Po kliknięciu ikonki zapisz info o polach lądują w URLu i można już komuś go podesłać. (Parę linków tworzy historie gry)
Jakbyście chcieli coś poprawić - to poprawcie:) (pomogę jakby komuś się spodobała)
Dredzilla - Wto 19 Mar, 2013
Te rozkazy jakies duze wyskakuja, to tak ma byc?
nrs3 - Wto 19 Mar, 2013
Taki był zamysł, by były półprzezroczyste i dobrze widoczne, jakoś nam bardziej pasowały niż kolejny kafelek po jednostkach.
Shutt - Wto 19 Mar, 2013
A jak te rozkazy umiescic na mapie?
nrs3 - Wto 19 Mar, 2013
Umieszczanie rozkazu:
- klikasz na pole na którym chcesz umieścić
- otwierasz dodatkowe menu z rozkazami przyciskiem z rozkazem (tam gdzie jest krzyżyk czerwony - brak rozkazu)
- klikasz wybrany rozkaz
Shutt - Wto 19 Mar, 2013
Rozkaz zasłania jednostki, tak ma byc?
no wlasnie slaboze nie widac co stoi na polu
Georgie - Wto 19 Mar, 2013
do tego przydała by sie jakas opcja podglądu całej mapy albo chociaz jej wiekszej czesci, zeby lepiej widac sytuacje "globalną" nie wiem po co taka duża ta mapa
Gog - Wto 19 Mar, 2013
A ja dla odmiany napisze inaczej zajebista robota nrs3 wymaga to drobnych zmian, ale fajnie ze udostępniles, a tu tylko to zle tamto zle i dlatego ten kraj wyglada jak wyglada:p
EDIT: Jak to mowi Ferdek Kiepski wszyscy mądrzy, a robic nie ma komu
Shutt - Wto 19 Mar, 2013
Gogu, daj spokój - wiadomo, że to ekstra pomysł
Pomysl mega, tylko trzeba to dopracowac i o to chlopak poprosil- o rady
nrs3 - Sro 20 Mar, 2013
Dzięki za odzew - daliście mi parę fajnych pomysłów jak można to ulepszyć. Zrobię update w tym tyg.
Georgie napisał/a: | do tego przydała by sie jakas opcja podglądu całej mapy albo chociaz jej wiekszej czesci, zeby lepiej widac sytuacje "globalną" | - póki co mapa dostosowuje się do szerokości przeglądarki - jak zwęzisz okno to będziesz miał całą.
karol399 - Czw 21 Mar, 2013
A i jeszcze malutka korekta ktorej nie zdolalem wyczyta, moze ktos juz o tym wspomnial...
rozkazy moglyby miec mozliwosc przenoszenia/poruszania, ewentualnie jakies szmery-bajery z ta przezroczystoscia, przy najechaniu myszką
|
|