|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja - Pytanie prawie początkującego :)
Goblinszaman - Wto 26 Mar, 2013 Temat postu: Pytanie prawie początkującego :) Witam!
Mam pytanie dotyczące zakupu podstawki do warhammera Inwazji, od niedawna zacząłem sie interesować tą grą i wraz z dwoma kolegami postanowiliśmy zacząć przygode z tą karcianką. Chcielibysmy złożyc sie we trzech na zakup, pytanie tylko czy to dobry pomysł, bo z tego co wiem można łączyc w jednej talii siły "dobra" i np. gdybym ja zagarnął imperium a jeden z kolegów krasnoludy to juz odpadnie mi połączenie tych nacjii w talii. Napiszcie mi proszje jak to wygląda czy najlepszym pomysłem jest złożenie sie na podstawke we dwoch?
Dziobak - Sro 27 Mar, 2013
Jak problemem jest kasa, to poszukajcie na allegro, czy czymś podobnym, czy ktoś nie sprzedaje kompletnego zestawu dla konkretnych ras albo setów...
Jeśli jednak chcielibyście na poważnie / turniejowo, to najprostszą opcją byłoby kupić po jednym zestawie na głowę, żeby mieć każdą kartę z danej rasy po trzy sztuki i neutralne w zapasie. Ale to jest już poważna sprawa i zdecydowanie za droga na sam początek zabawy...
morphine - Sro 27 Mar, 2013
Dziobak napisał/a: | najprostszą opcją byłoby kupić po jednym zestawie na głowę, żeby mieć każdą kartę z danej rasy po trzy sztuki |
W podstawce nie ma wszystkiego po 3 sztuki.
Goblinszaman - Sro 27 Mar, 2013
dzieki
Dziobak - Sro 27 Mar, 2013
morphine napisał/a: | Dziobak napisał/a: | najprostszą opcją byłoby kupić po jednym zestawie na głowę, żeby mieć każdą kartę z danej rasy po trzy sztuki |
W podstawce nie ma wszystkiego po 3 sztuki. |
Oczywiście, że nie ma, dlatego każdy z trójki znajomych miałby kupić po podstawce i podzielić się rasami. Wtedy nawet karty pojedyncze będą w trzech kopiach, a neutrale będą rozłożone jak przy zakupie zwykłej podstawki...
morphine - Czw 28 Mar, 2013
... nie skumałem do końca. pardon
|
|