|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - Gra o Tron PBF #24 - Nabór
Sardo - Pią 31 Maj, 2013 Temat postu: Gra o Tron PBF #24 - Nabór Zapraszam na kolejną rozgrywkę w dodatek. Tylko proszę by zgłaszali się chętni, którzy ukończą grę
Od razu ostrzegam, że kończy mi się semestr, zbliża się sesja, więc mogę robić przestoje w grze w niektóre dni, ale będę się starał by wszystko było na bieżąco.
Także jeżeli kogoś to nie zraża, zapraszam
Zapisy do jutra do 12:34 ... albo do momentu znalezienia 4 chętnych
Pierwszeństwo do gry chciałbym dać:
-prowadzącym PBFy
-niegrającym jeszcze w ten dodatek
Później kto pierwszy ten lepszy
Chęć do gry wyrazili już:
-Adam Badura
-Beez
-tamten
-Dredzilla
-kiwi (przez PW)
-Tasiemiec (temat #23)
-Gog
Gog - Pią 31 Maj, 2013
jesli 4tym graczem nie bedzie dred lub georgie to ja zagram
Sardo - Pią 31 Maj, 2013
Gog napisał/a: | jesli 4tym graczem nie bedzie dred lub georgie to ja zagram |
Ech... Z wami to kurde same problemy
Beez - Pią 31 Maj, 2013
a ja mile widziany?
Sardo - Pią 31 Maj, 2013
Beez napisał/a: | a ja mile widziany? |
Mimo, że spaliłeś mi wsparcie to tak
tamten - Pią 31 Maj, 2013
ja chętnie bym zagrał, jak ktoś się wyłamie z tej czwórki
Sardo - Pią 31 Maj, 2013
tamten napisał/a: | ja chętnie bym zagrał, jak ktoś się wyłamie z tej czwórki |
Tak jak napisałem na początku drugorzędne pierwszeństwo mają niegrający, więc jak na razie się łapiesz.
Dredzilla - Pią 31 Maj, 2013
Nie wiem czy sie zalapałem jezcZE?
Sardo - Pią 31 Maj, 2013
Gog napisał/a: | jesli 4tym graczem nie bedzie dred lub georgie to ja zagram |
Dredzilla napisał/a: | Nie wiem czy sie zalapałem jezcZE? |
No to tutaj miałem zagwozdkę co z tym zrobić. Najchętniej bym was obu widział w grze... No ale jeśli stwarza to dla Ciebie problem Gogu, to sorry, ale wezmę Dredzille. Dla niego Twoja obecność nie robi problemu nieprzezwyciężalnego. Dodatkowo Dredzilla się poprzednim razem zgłaszał i objął tego Arryna na ostatnią turę (tak wiem, też na PW mi zgłaszałeś żeś chętny). Mimo tego, że Cię lubię tak zdecydowałem. Następnym razem przyjdzie Twoja kolei
Adam Badura - Pią 31 Maj, 2013
Zgłaszam chęć gry.
EDIT: Jeśli znajdzie się miejsce. Nie chcę nikogo wyrzucać!
Gog - Pią 31 Maj, 2013
spoko :d Tak robi to dla mnie problem, wiec dobra decyzja Sardo Nie mam żalu
Sardo - Pią 31 Maj, 2013
Adam Badura napisał/a: | Zgłaszam chęć gry.
EDIT: Jeśli znajdzie się miejsce. Nie chcę nikogo wyrzucać! |
Jak napisałem wcześniej prowadzący PBFy mają pierwszeństwo, więc każdy zgłaszający miał świadomość, że może niestety nie zagrać. Poza tym Tobie się należy miejsce w grze za te wszystkie prowadzone rozgrywki
Gog - Pią 31 Maj, 2013
Adamie komu jak komu, ale Tobie oddałbym miejsce nawet jakby sie dredzila nie zglosil
Sardo - Pią 31 Maj, 2013
Jako że zgłosił się 1 prowadzący rozgrywki i 3 niegrających w dodatek (Dredzilli nie liczę jako grającego), to wykorzystałem zapisek " ... albo do momentu znalezienia 4 chętnych" rozlosowałem już rody.
Beez - Arryn
Adam Badura - Lannister
tamten - Baratheon
Dredzilla - Stark
Proszę każdego o potwierdzenie rodu. Gdy już dostanę od każdego potwierdzenie roześlę rozlosowane Cele. W międzyczasie stworzę temat z grą
Edit: Przepraszam, że niektórzy nie załapali się na grę mimo, że wcześniej od innych się zgłosili, ale chciałbym by każdy miał okazję zagrać
Adam Badura - Pią 31 Maj, 2013
Potwierdzam. A gdzie są zasady do ściągnięcia? Bo jakoś nie potrafię znaleźć...
Sardo - Pią 31 Maj, 2013
http://www.forum.galakta....p?p=89985#89985 tam są skany kart, jeden link nie działa i zaraz go poprawię (poprawione)
Dredzilla - Sob 01 Cze, 2013
potwierdzam
Beez - Sob 01 Cze, 2013
potwierdzam
Sardo - Sob 01 Cze, 2013
Nie wymienialiście się zatem wysyłam cele do wyboru. Wybrane 3 odsyłacie mi na PW
tamten - Sob 01 Cze, 2013
Sorki, mam mały problem z dostępem do Internetu przez weekend, ale postaram sie szybko zapoznać z instrukcją i wysle cele do niedzieli
Adam Badura - Pon 03 Cze, 2013
Jak tam idzie?
Sardo - Pon 03 Cze, 2013
Adam Badura napisał/a: | Jak tam idzie? |
Czekam na rozkazy tylko od Ciebie
Tutaj http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=5272 pole gry jest jakby co
Adam Badura - Pon 03 Cze, 2013
Eeee... Nie wiedziałem, że jest już pole gry. Mogłeś napisać post. Myślałem, że nadal czekamy na tamten. Zaraz wyślę rozkazy. Przepraszam. (Mogłeś też się PW przypomnieć, skoro mam tak dużą zwłokę... )
Sardo - Pon 03 Cze, 2013
Właśnie sobie przypomniałem, że Ty zawsze wrzucałeś link do tematu.
I niestety mapka pojawi się koło 19 dopiero bo właśnie wychodzę...
Beez - Pon 03 Cze, 2013
Ojej - to teraz mamy niesamowitą zwłokę i przez ciebie adam nie da sie grac...
Przeciez nikomu się nic nie stało - nieraz jedna gra laguje 2 dni - nie ma za co przepraszac
Dredzilla - Pon 15 Lip, 2013
W czwartek wyjezdzam za granice, wobec tego oddam Starka w dobre ręce
Germanus - Pon 15 Lip, 2013
Mogę przejąc ród tylko nie grałem w ten dodatek i trzeba mi podesłać instrukcje bądź coś w tym stylu, bo nie wiem co to jest np. karta celu (jak się osiągnie cel to koniec gry, czy rozpatruje się go w którymś momencie) oraz nie znam nowych kart westeros :/
nowe karty westeros sa wypisane w polu gry 24 na 1 stronie
Germanus - Pon 15 Lip, 2013
Już znalazłem linki do kart:) Jeszcze tylko poczytam instrukcje i jak można to przejąłbym ten ród (i wówczas prosiłbym wskazówki, gdyż polska myśl dowódczy powinna być kontynuowana )
ps. jak jest z tymi kartami celu??
Sardo - Pon 15 Lip, 2013
Ok, czyli Germanus wskakuje na Starka, tak?
Karty celów, każdy ma osobiste po 3 i można wykonać 1 z nich w określonej fazie i za to jest określona ilość punktów zwycięstwa. Potem dolosowuje się by mieć 3. (podeślę je na PW)
Dodatkowo każdy ma cel rodowy który może wykonać też w określonej fazie i może wykonywać ten sam co turę, za każdy jest po 1 punkcie.
Sardo - Pon 15 Lip, 2013
W środę i czwartek mnie nie będzie (mały wyjazd)
Smialo, bo mozliwe ze nie zdazymy skonczyc tej rundy znaim wyjade
|
|