|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - Gra o Tron PBF #28 - Nabór
Adam Badura - Sob 03 Sie, 2013 Temat postu: Gra o Tron PBF #28 - Nabór Zg³oszeni gracze:
W co chcecie zagraæ? Go³a podstawka 2 edycji? Który¶ z jej dodatków? Gog proponowa³ (na PW) autorsk± wersjê Wojnê o pó³noc (jak w PBF #25).
Wydarzenia odkryte? Na ile tur w przód? Losy bitwy?
Sardo - Sob 03 Sie, 2013
Idealnie na forum siê pojawi³em, zg³aszam siê na cokolwiek co bêdzie
Chêtnie bym zagra³ w dodatek A Feast for Crows, ewentualnie podstawka.
Dla odmiany zagra³bym dla funu z losami bitwy je¶li w podstawkê, je¶li w dodatek bez.
I bez odkrytych wydarzeñ.
Germanus - Sob 03 Sie, 2013
zg³aszam siê na cokolwiek co bêdzie bez losów bitwy
tamten - Sob 03 Sie, 2013
Ja te¿ chêtnie zagram, cokolwiek kto¶ zaproponuje
Rewolta - Sob 03 Sie, 2013
Te¿ z chêci± zagram, mo¿e byæ podstawka, bez ods³oniêtych wydarzeñ, mog± byæ losy bitwy
Gog - Sob 03 Sie, 2013
najchetniej bym zagra³ w nasz± mapkê Wojna o Pó³noc i bez losów bitwy, ale zagram w kazde inne rozszerzenie(byle nie podstawka znudzi³a mi sie )
Dredzilla - Sob 03 Sie, 2013
jak jest jeszcze miejsce to sie pisze
Adam Badura - Sob 03 Sie, 2013
Czy kto¶ woli nie graæ w Wojnê o Pó³noc?
Drugi dodatek (Feast for Crows) odpada raczej ze wzglêdu na 6 zapisanych ju¿ graczy. Je¶li jednak wszyscy z pierwszej czwórki chc± Feast for Crows graæ, to tak siê stanie (a ostatni dwaj odpadaj±).
Gdyby nie Wojna o Pó³noc i nie Feast of Crows to wolicie pierwszy dodatek czy podstawkê?
Germanus - Sob 03 Sie, 2013
zgadzam siê na wszystko
Gog - Sob 03 Sie, 2013
jak cos mam linka do RS do sci±gniecia nie mam zamiaru jakos, lobbowaæ po prostu przyda³oby siê cos swiezego, a szkoda by³o by 2 graczy zmarnowac:) Ale demokracja zdecyduje
Rewolta - Sob 03 Sie, 2013
Dla mnie te¿ nie ma znaczenia poniewa¿ gra³em tylko w podstawkê
Ale raczej taniec ze smokami
Sardo - Nie 04 Sie, 2013
Ja bym zagra³ w podstawkê lub taniec ewentualnie. Dawno nie gra³em i te¿ nie gra³em a¿ tyle razy by zd±¿y³o mi siê znudziæ.
Germanus - Nie 04 Sie, 2013
Czyli wychodzi na to, ¿e bêdziemy tañczyæ ze smokami rody wybieramy czy losujemy?
Adam Badura - Nie 04 Sie, 2013
Kto chce wybraæ niech wybiera (decyduje kolejno¶æ zg³oszeñ), wieczorem wylosujê dla reszty i zaczniemy.
Dredzilla - Nie 04 Sie, 2013
Te¿ zagralbym w wojnê o pó³noc, ale skoro nie chcecie to zgadzam siê na wszystko.
tamten - Nie 04 Sie, 2013
mi pasuje zarówno taniec jak wojna o pó³noc
Ja mogê pograæ moim ulubieñcem, a tu planktonem - Baratheonem
Gog - Nie 04 Sie, 2013
jest 3 do 3, ale niech bêdzie DoD ja moge wziaæ boltona, skoro baratheon zajety
tamten - Nie 04 Sie, 2013
To ja wezmê Greyjoya
Sardo - Nie 04 Sie, 2013
To ja z pozosta³ych nie gra³em tylko Tyrellem, wiêc jego poproszê
Nikt nie chce Lannistera i Martella ?
Adam Badura - Pon 05 Sie, 2013
Gramy wiêc tak:
1. druga edycja,
2. dodatek A Dance with Dragons,
3. brak losów bitwy,
4. brak ods³oniêtych wydarzeñ.
Czterech graczy samodzielnie wybra³o rody, pozosta³ym dwóm wylosowa³em:
W±tek gry
Ostrzegam, ¿e tym razem spodziewam siê nie móc robiæ aktualizacji w ci±gu dnia, szczególnie aktualizacji mapy. Zmieni³em pracê i niektóre rzeczy bêd± trudniejsze. (Jednak za tê podwy¿kê gotów by³em na takie po¶wiêcenie. )
Dredzilla - Pon 05 Sie, 2013
Jest to juz moja bodajze 5 gra martellem na tym forum, wiec bardzo chcialbym sie zamienic
Dredzilla napisa³/a: | Jest to juz moja bodajze 5 gra martellem na tym forum, wiec bardzo chcialbym sie zamienic |
To niech kto¶ potwierdzi chêæ zamiany nim pozostali poprzysy³aj± rozkazy.
Rewolta - Pon 05 Sie, 2013
Mogê pój¶æ na rêkê Dredzilli je¶li tylko chce siê zamieniæ.
Tzn nie s±dzi³em w ogóle ze to wybieranie rodów to na serio, my¶la³em ze to lu¼ne sugestie, bi sam bym chêtnie zagra³ gj np ale w takim rezie przyjmê lannistera chêtnie
tamten - Pon 05 Sie, 2013
Jeszcze pytanie odno¶nie gry, w jaki sposób bêdê korzysta³ z Rodrika Czytacza nie znaj±c kart wydarzeñ?
Germanus - Pon 05 Sie, 2013
jak wygrasz walkê to mówisz jaki zestaw kart wydarzeñ przegl±dasz i ustawiasz górn± kartê
Zamieni³em Rewolta i Dredzilla. Czekam na resztê rozkazów.
Gramy 6 tur tak?
Dredzilla napisa³/a: | Gramy 6 tur tak? |
Gramy zgodnie z zasadami. Wydawa³o mi siê, ¿e to 7 tur ma byæ, ale mo¿e ¼le mi siê wydawa³o. Na razie jeszcze daleko do tego etapu!
Gog - Pon 05 Sie, 2013
czekam na jednego kruka i jutro kolo 9-10 beda rozkazy :p jakby kto pytal
Armitage - Wto 06 Sie, 2013
Oczywi¶cie za pó¼no wrrrrr... Jakby kto¶ siê wykruszy³ to ja siê zg³aszam jakby co.
Hmmm a w ogóle to chêtnych chyba wiêcej ni¿ miejsc. A mo¿e by tak z tych co siê nie dostali z³o¿y³o by siê 4 na Ucztê dla Wron?
Gog - Wto 06 Sie, 2013
poszly jak cos wybaczcie obsuwê,ale padl net w pracy
Beez - Wto 06 Sie, 2013
z chêtnymi nigdy nie ma problemu - problem jest, ¿e oprócz adama, sardo i goga nikt gry nie chce poprowadzic bo kazdy woli grac.
W±tpie, ¿eby aktualnie znalaz³ siê kto¶ do poprowadzenia kolejnej gry
Gog - Wto 06 Sie, 2013
Beez lepiej byc jakis dowódców do gry na 12 wykminil ;p
Sardo - Wto 06 Sie, 2013
Beez napisa³/a: | z chêtnymi nigdy nie ma problemu - problem jest, ¿e oprócz adama, sardo i goga nikt gry nie chce poprowadzic bo kazdy woli grac.
W±tpie, ¿eby aktualnie znalaz³ siê kto¶ do poprowadzenia kolejnej gry |
Na 1 prowadz±cego przypada 6 graj±cych (ewentualnie 4), wiêc zachêcam wszystkich do prowadzenia, wiele nie trzeba, mo¿na to robiæ nawet u¿ywaj±c Vassala
Rewolta - Wto 06 Sie, 2013
Ja bym zorganizowa³ ale to te¿ dopiero moja 1 gra
Ale bêd± chêci bêdzie pomoc to mo¿e siê nauczê prowadziæ
Armitage - Sro 07 Sie, 2013
Ja te¿ nie czujê siê na razie na si³ach - ledwie startujê w PBF-ach GOTowych. Jak okrzepnê na pewno poprowadzê.
A czy kto¶ nie zna jakiej¶ opcji by Mod móg³ jednocze¶nie zagraæ? Wydaje mi siê ¿e gdzie¶ kiedy¶ na jakim¶ forum kto¶ to æwiczy³...Oczywi¶cie g³ówny problem to otrzymywane na PW Moda rozkazy w fazie planowania, ale mo¿e gdyby opracowaæ mechanizm który np. pozwala na "zapieczêtowanie" najpierw rozkazów Moda, zanim on sam przyjmie i rozmie¶ci rozkazy innych, a potem "odpieczêtowania" jego rozkazów których nie móg³by ju¿ zmieniaæ...
Adam Badura - Sro 07 Sie, 2013
Jest jeszcze problem ukrytych decków (wydarzenia i dzicy). Ale tu mo¿na napisaæ program, który bêdzie serwowa³ wydarzenia. Albo wymagaæ od prowadz±cego, by za ka¿dym razem losowa³ z pozosta³ego zbioru.
Germanus - Czw 08 Sie, 2013
pro¶ba do moderatorów. Wywaliæ z g³ównych w±tków pbf poni¿ej 22 (14 i chyba 20), a wrzuciæ tam 28
Gog - Czw 08 Sie, 2013
Germanus napisa³/a: | pro¶ba do moderatorów. Wywaliæ z g³ównych w±tków pbf poni¿ej 22 (14 i chyba 20), a wrzuciæ tam 28 |
trzeba pw napisac do Nena :p
Rewolta - Sro 14 Sie, 2013
Czy wszyscy zgadzaj± siê na wrzucenie spolszczeñ kart rodów z tematu Gra o Tron PBF #26 - Knowledge is a Weapon - Pole gry do naszej gry?
bardzo u³atwi mi to planowanie
link
Gog - Sro 14 Sie, 2013
nie ma problemu jak dla mnie to raczej prosba do Adama czy bedzie mu sie chcialo ;p
Adam Badura - Sro 14 Sie, 2013
Gog napisa³/a: | nie ma problemu jak dla mnie to raczej prosba do Adama czy bedzie mu sie chcialo ;p |
Mogê przekopiowaæ, je¶li nikt nie ma nic przeciw.
Rewolta - Sob 17 Sie, 2013
dzi¶ jestem afk lekko - weselicho jutro wszystko ogarnê ale ko³o po³udnia ;D
Germanus - Sob 17 Sie, 2013
ok czekam na genera³a w bitwie
Germanus - Pon 19 Sie, 2013
we wtorek i ¶rodê wyje¿d¿am. Biorê z sob± tablet ale nie wiem jak bêdzie z zasiêgiem, zatem proszê siê nie denerwowaæ jak nie bêdê odpowiada³
Sardo - Sro 18 Wrz, 2013
Jutro wyje¿d¿am i nie bêdzie mnie do ¶rody. Postaram siê zerkn±æ tutaj raz dziennie i wykonaæ w miarê mo¿liwo¶ci moj± kolejkê.
Germanus - Sro 18 Wrz, 2013
w takim momencie
jako¶ damy radê :]
|
|