galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Gra o Tron - nowa gra na forum

retman - Pią 20 Wrz, 2013
Temat postu: nowa gra na forum
Witam wszystkich. Chciałbym zagrać na forum ale nie mam doświadczenia żeby samemu poprowadzić taką grę. Przyda się jeszcze pięciu graczy i mistrz gry oczywiście. Są chętni??
rekceb - Pią 20 Wrz, 2013

Ja się piszę do rozgrywki jeśli będzie miejsce
Mieciu - Pią 20 Wrz, 2013

Ja w sumie też ,ale pod warunkiem ,że nie będzie wielu chętnych młodzych stażem ode mnie
:wink:

retman - Pią 20 Wrz, 2013

ja na forum nie grałem ale myślę, że jakoś to ogarnę:) W wersję planszową grałem wiele razy.. Potrzebujemy więc mistrza gry:)
Gog - Pią 20 Wrz, 2013

Mieciu napisał/a:
Ja w sumie też ,ale pod warunkiem ,że nie będzie wielu chętnych młodzych stażem ode mnie

Czemu nie chcesz młodszych od siebie stazem, będą na TWoim poziomie growym :)

Shutt - Pią 20 Wrz, 2013

W sumie też mogę zagrać, o ile będą w tej grze uczestniczyli gracze o dłuższym stażu niż ja :mrgreen:

trolololololololo :cool:

Gog - Pią 20 Wrz, 2013

Shutt napisał/a:
W sumie też mogę zagrać, o ile będą w tej grze uczestniczyli gracze o dłuższym stażu niż ja :mrgreen:

trolololololololo :cool:

haha mozesz zagrac w gota kooperacyjnego w takim razie ;d

Beez - Sob 21 Wrz, 2013

retman napisał/a:
ja na forum nie grałem ale myślę, że jakoś to ogarnę:) W wersję planszową grałem wiele razy.. Potrzebujemy więc mistrza gry:)

To mistrzowie gry ustalają sobie kiedy mają ochotę poprowadzić grze i wtedy powstaje temat naboru.
Chętni do gry są zawsze więc zakładanie tematu o tym żebyś sobie zagrał wiekszego sensu nie ma bo od ciebie nie zalezy czy MG się pojawi ;p
Gdyby każdy kto ma ochotę zagrać zakładałby po to nowy temat byłby tu jeden wielki śmietnik.

Poczekaj aż ktoś stwierdzi że fajnie byłoby poprowadzić grę i wtedy się zapisz w miejscu które do tego służy.

Mieciu - Sob 21 Wrz, 2013

Gog napisał/a:
Mieciu napisał/a:

Jestem tylko niedawno ukończonym szkołę tępym gimbusem :D
A chodziło mi o to ,że gdyby było 6 uczestników nowszych stażem ,to nie będe grał ;)

Gog - Sob 21 Wrz, 2013

Mieciu napisał/a:
Gog napisał/a:
Mieciu napisał/a:

Jestem tylko niedawno ukończonym szkołę tępym gimbusem :D
A chodziło mi o to ,że gdyby było 6 uczestników nowszych stażem ,to nie będe grał ;)

nic takiego nie powiedziałem :) to tylko drobna uszczypliwość :)

Germanus - Sob 21 Wrz, 2013

Miecu, chętnych na grę zwykle jest wielu więc jakoś sobie dadzą radę bez Ciebie ;)
retman - Sob 21 Wrz, 2013

Beez napisał/a:
retman napisał/a:

To mistrzowie gry ustalają sobie kiedy mają ochotę poprowadzić grze i wtedy powstaje temat naboru.
Chętni do gry są zawsze więc zakładanie tematu o tym żebyś sobie zagrał wiekszego sensu nie ma bo od ciebie nie zalezy czy MG się pojawi ;p
Gdyby każdy kto ma ochotę zagrać zakładałby po to nowy temat byłby tu jeden wielki śmietnik.

Poczekaj aż ktoś stwierdzi że fajnie byłoby poprowadzić grę i wtedy się zapisz w miejscu które do tego służy.

Rozumiem, jestem nowy na forum i nie znam jeszcze obowiązujących tutaj zasad. Pozostaje mi więc czekać na dobrą wolę MG..

Rewolta - Nie 22 Wrz, 2013

Ja tam na swoją z miecha czekałem ;p
Teraz używam życia w 3 ;P
loguj się codziennie to na pewno się gdzieś załapiesz:)

Germanus - Nie 22 Wrz, 2013

cierpliwość jest cnotą. jak będę miał więcej luzu to odpalę kolejnego pbf'a :wink:
Mieciu - Nie 22 Wrz, 2013

więcej luzu?
w sensie?

Mieciu napisał/a:
więcej luzu?
w sensie?

Czasu w życiu realnym ? :D

retman - Nie 22 Wrz, 2013

Germanus napisał/a:
cierpliwość jest cnotą. jak będę miał więcej luzu to odpalę kolejnego pbf'a :wink:

w takim razie liczę na Ciebie Germanus

Coś mi się wydaje że tura max 2 i będzie po naszej 30-stce...
retman - Sro 25 Wrz, 2013

Myślę, że jeżeli ktoś z większym doświadczeniu w GOT na forum zechciałby napisać post ukazujący jej działanie z zaplecza mielibyśmy sporo więcej gier. Myślę, że wielu użytkowników zechciałoby zostać MG ale po prostu nie wiedzą jak to wygląda technicznie. Rozumiem, że taki post, albo najlepiej seria postów szkoleniowych jest pracochłonna ale może wpłynąć pozytywnie na ożywienie forum... Oczywiści jestem nowy i mogę się mylić ;p
Rewolta - Sro 25 Wrz, 2013

Jeśli ktoś ogarnia Fotoszopa ;P lub inne zmyślne narzędzia do mapki to nie ma żadnych problemów.
retman - Sro 25 Wrz, 2013

Aha
Myślełem, że są może jakieś gotowe moduły lub programy znacząco ułatwiające manipulowanie planszą i nanoszenie zmian (coś w stylu Vassala).. Ja nie jestem wybitnie uzdolnionym informatykiem i Fotoshop pewnie stanowiłby dla mnie problem..

Gog - Sro 25 Wrz, 2013

retman napisał/a:
Aha
Myślełem, że są może jakieś gotowe moduły lub programy znacząco ułatwiające manipulowanie planszą i nanoszenie zmian (coś w stylu Vassala).. Ja nie jestem wybitnie uzdolnionym informatykiem i Fotoshop pewnie stanowiłby dla mnie problem..

ogolnie gimp lub photoshop + mapka = vassal:d w gimpie dajesz opcje przesun i mozesz ruszac pionki/zetony/rozkazy po calej mapie jest to bardzo proste:)

Shutt - Sro 25 Wrz, 2013

GIMP to taki Vassal bez neta, większość sam obczaiłem jak chodzi, a PS omijam z daleka.
Sardo - Sro 25 Wrz, 2013

http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=5567 :P