|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - Gra o Tron PBF #31 - Nabór
Adam Badura - Sro 25 Wrz, 2013 Temat postu: Gra o Tron PBF #31 - Nabór Proponuję następujący układ:
Second Edition
A Feast for Crows Expansion, materiały od Sardo
To nas ogranicza do 4 graczy. Jeśli pierwszych 4 graczy nie będzie chciało grać z tym rozszerzeniem to możemy zagrać w 6 osób.
+ Losy Bitwy
+ jedna karta Westeros (w każdej talii) odkryta w przód
ale oczywiście dostsuję się do woli graczy.
Zajęte miejsca:
Shutt - Sro 25 Wrz, 2013
Ja się piszę, ciekawe połączenie
Sardo - Sro 25 Wrz, 2013
Jeszcze nie grałem w ten dodatek tylko prowadziłem, więc chętnie bym spróbował
Choć wolałbym bez tej karty odsłoniętej, ale dostosuje się do reszty.
Shutt - Sro 25 Wrz, 2013
W sumie nie wiem czy Arryn może grać z tą odsłoniętą kartą
Adam Badura - Sro 25 Wrz, 2013
Shutt napisał/a: | W sumie nie wiem czy Arryn może grać z tą odsłoniętą kartą |
Nie pomyślałem o interakacjach z nowym rodem. Gdzie widzisz potencjalne problemy?
Shutt - Sro 25 Wrz, 2013
Musiałbym mapkę dokładnie obejrzeć, żeby być pewnym (imgshack okropnie mi muli dzisiaj).
Ale Arryn siedzi na 1 Zamku, jeżeli będziemy wiedzieć, że jest mobilka to będzie miał problem z zajęciem czegokolwiek (jak mówiłem dokładnego rozkładu na mapie nie znam)
JaX7 - Sro 25 Wrz, 2013
Ja niestety nie mam zbytniego doświadczenia i znam tylko podstawkę, ale z chęcią poznam nowe warianty
JaX7 napisał/a: | Ja niestety nie mam zbytniego doświadczenia i znam tylko podstawkę, ale z chęcią poznam nowe warianty |
Poza Tobą są sami wyjadacze, więc Twoja historia będzie krótka i burzliwa.
Sardo - Sro 25 Wrz, 2013
Uczta dla Wron jest dość specyficzna, tutaj wszystko może się zdarzyć.
A co do tej 1 karty to rzeczywiście może zaburzyć ten dodatek, więc może zostawimy to na jakąś partię 6-osobową?
retman - Sro 25 Wrz, 2013
Również mogę spróbować, jeżeli nie macie nic przeciwko. Mogę tylko na początku lekko bombardować pytaniami Mistrza Gry ale na pewno jakoś się nauczę..
ale ja wolałbym na sześć osób osobiście.. Jak szanowny MG chce
Germanus - Sro 25 Wrz, 2013
uczta dla wron:) zgłaszam się byle nie znowu Sztark
tylko bez losów bitwy!!!!!
retman napisał/a: | ale ja wolałbym na sześć osób osobiście.. Jak szanowny MG chce |
Gramy na 4, bo tylko Ty zaprotestowałeś. Decyduj więc, czy wolisz grać na 4, czy nie. Bo jeśli nie to Twoje miejsce zajmie Germanus. Czas na namysł masz do wieczora, bo wtedy odpalę grę.
Germanus napisał/a: | uczta dla wron:) zgłaszam się byle nie znowu Sztark
tylko bez losów bitwy!!!!! |
O ile retman nie zrezygnuje to nie wchodzisz do składu niestety.
Germanus - Sro 25 Wrz, 2013
Adam Badura napisał/a: | Germanus napisał/a: | uczta dla wron:) zgłaszam się byle nie znowu Sztark
tylko bez losów bitwy!!!!! |
O ile retman nie zrezygnuje to nie wchodzisz do składu niestety. |
Nie chcę byc dziadem ostatecznym , dlatego głosuję abyśmy zagrali normalną 6-cio osobową rozgrywkę...
Shutt - Sro 25 Wrz, 2013
retman, gramy na 4 osoby. Jest 3:1...
ok, bez urazy Germanus
Mieciu - Sro 25 Wrz, 2013
jeśli 6 osobówkę to się łapię jako 6
Dla przypomnienia, materiały od Sardo: http://www.forum.galakta....p?p=89985#89985.
Adam Badura - Czw 26 Wrz, 2013
Ponieważ nie zgłaszaliście zastrzeżeń co do rodów, to rozlozowałem "po równo":
Pole Gry
Przypominam, że ostatecznie gramy z kartami Westeros odsłoniętymi jedną turę w przód i z losami bitwy!
toszt - Czw 26 Wrz, 2013
Adam Badura napisał/a: | Ponieważ nie zgłaszaliście zastrzeżeń co do rodów, to rozlozowałem "po równo":
|
I koniec pięknej świeckiej tradycji: Shutt=Arryn...
Germanus - Czw 26 Wrz, 2013
jak można tak deptać tradycję
Shutt - Czw 26 Wrz, 2013
toszt, u mnie w domu dzisiaj święto z tej okazji.
Starym Arrynowym zwyczajem zrzucamy swoich wrogów z dużej wysokości
Shutt - Czw 26 Wrz, 2013
Mam problem z mapką
bardzo, bardzo wolno się ładuje...
Shutt napisał/a: | Mam problem z mapką
bardzo, bardzo wolno się ładuje... |
Przed chwilą załadowałem i poszło szybko. Więc to chyba po Twojej stronie problem (choć niekoniecznie u Ciebie).
Germanus - Czw 26 Wrz, 2013
mi mapka śmiga
Shutt - Czw 26 Wrz, 2013
Teraz śmiga
Thx
retman - Czw 26 Wrz, 2013
Hej, mam pytanie. Wysłałem priva do GM i wiadomość ukazała się w folderze "Do wysłania" a nie w "Wysłane" czy to normalne na tym forum?? GM otrzyma moją wiadomość? Sorry za moją "zieloność" w tym temacie ;p
retman napisał/a: | Hej, mam pytanie. Wysłałem priva do GM i wiadomość ukazała się w folderze "Do wysłania" a nie w "Wysłane" czy to normalne na tym forum?? GM otrzyma moją wiadomość? Sorry za moją "zieloność" w tym temacie ;p |
Tak. Dopiero gdy ja ją otworzę to przenosi się do wysłanych. W ten sposób wiesz, czy ją otwarłem czy nie.
Sardo - Sob 05 Paź, 2013
Adam Badura napisał/a: | Przypominam, że ostatecznie gramy z kartami Westeros odsłoniętymi jedną turę w przód i z losami bitwy! |
Ooo, świetnie, rozegrałem poprzednią turę, nie wiedząc o tym
Ale dobrze wiedzieć na przyszłość
Shutt - Sro 06 Lis, 2013
Arryn moglby sie ciut pospieszyc...
Adam Badura - Sro 06 Lis, 2013
Shutt napisał/a: | Arryn moglby sie ciut pospieszyc... |
Właśnie co mu to napisałem!
JaX7 - Czw 07 Lis, 2013
Shutt napisał/a: | Arryn moglby sie ciut pospieszyc... |
Adam Badura napisał/a: | Shutt napisał/a: | Arryn moglby sie ciut pospieszyc... |
Właśnie co mu to napisałem! |
Nie rozumiem o co te pretensje. Nie wiem jak wy, ale u mnie zdarzają się dnie, które mam zawalone obowiązkami i nie jestem w stanie odpowiedzieć na każde zawołanie. Poza tym nie rozumiem czemu akurat teraz pojawiła się ta sprawa i w moim kierunku, skoro można dokładnie zobaczyć, że minęło mniej więcej 24 godziny czekania na moją decyzję w sprawie celu, a zdarzały się w tej grze dużo dłuższe przerwy i to nie z mojej winy...
Adam Badura - Pią 08 Lis, 2013
JaX7 napisał/a: | Nie rozumiem o co te pretensje. Nie wiem jak wy, ale u mnie zdarzają się dnie, które mam zawalone obowiązkami i nie jestem w stanie odpowiedzieć na każde zawołanie. Poza tym nie rozumiem czemu akurat teraz pojawiła się ta sprawa i w moim kierunku, skoro można dokładnie zobaczyć, że minęło mniej więcej 24 godziny czekania na moją decyzję w sprawie celu, a zdarzały się w tej grze dużo dłuższe przerwy i to nie z mojej winy... |
Nie spinaj się. Trwa gra o tron. Ludzie rzucają się sobie do gardeł jak zgłodniałe psy!
Germanus - Pią 08 Lis, 2013
flejm dolewać benzyny
Shutt - Pią 08 Lis, 2013
Gra się włóczy, po prostu. Mobilizuje graczy.
Gog - Pią 08 Lis, 2013
jak kazda zwłaszcza jesli gra Sardo, ostatnio ma mało czasu
Shutt - Nie 10 Lis, 2013
Jak tam rozkazy Panowie?
|
|