|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - PBF 32 - The king is dead, long live the king!
Germanus - Czw 03 Paź, 2013 Temat postu: PBF 32 - The king is dead, long live the king! Wygrał Richtus, który w 10 turze zdobył 6 zamków
Aktualna mapa
Najazdy:
1. Stark -> Palę wsparcie na Sunseat Sea
Czekamy na marsze
1. Stark -> Rycerz na Flints Finger
2. Baratheon -> Dragonstone: ruch piechurem na CP
3. Lannister -> nic
4. Tyrell -> Wszystko z Oldtown na Searoad Marches.
5. Greyjoy ->wypływam statkiem na zatokę
6. Martell -> Machina i piechur na wysogród
7. Stark -> Wieża na fosę
8. Baratheon -> atak na Riverrun
9. Tyrell -> Wieża na Lannisport, a rycerz i piechur na Wysogród
10. Greyjoy -> odbija Palec
11 Martell
12. Stark -> Wszystko na CP
13. Tyrell
14. Martell
Aktualny układ sił:
Linia sukcesji - Żelazny Tron:
1. Stark
2. Baratheon
3. Lannister
4. Tyrell
5. Greyjoy
6. Martell
Wsparcie rodów - Lennicy
1. Stark
2. Baratheon
3. Greyjoy
4. Lannister
5. Martell
6. Tyrell
Wpływ na Młodego Króla - Królewski Dwór:
1. Stark
2. Tyrell
3. Martell
4. Lannister
5. Greyjoy
6. Baratheon
Gospodarka - Żetony Władzy:
Martell 5 żetonów
Stark 15 żetonów
Greyjoy 15 żetonów
Baratheon 11 żetonów
Tyrell 16 żetonów
Lannister 1 żetonon
Karty Rodów :
Greyjoy Figol
Euron Wronie Oko [4] [miecz]
Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1.
Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.[/color]
Asha Greyjoy [1] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.
Dagmaer Rozcięta Gęba [1] [miecz][wieża]
Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).
Lannister Mieciu
Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
Ser Gregor Clegane [3] [miecz][miecz][miecz]
Ser Jaime Lannister [2] [miecz]
Ogar [2] [wieża][wieża]
Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
Ser Kevan Lannister [1] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Piechurów (w tym wspierające jednostki Piechurów Lannisterów) zapewniają premię +2, a nie +1.
Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika.
Tyrell Richtus
Mace Tyrell [4] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących się jednostek Piechurów przeciwnika. [/color]
Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.
Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
Randyll Tarly [2] [miecz]
Alester Florent [1] [wieża]
Margaery Tyrell [1] [wieża]
Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.
Stark Rekceb
Eddard Stark [4] [miecz][miecz]
Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.
Roose Bolton [2] Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).
Greatjon Umber [2] [miecz]
Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]
Catelyn Stark [0] Jeśli na obszarze ogarniętym bitwą posiadasz żeton obrony, jego wartość ulega podwojeniu.
Baratheon Retman
Stannis Baratheon [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Renly Baratheon [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedna z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy.
Brienne z Tarth [2] [miecz][wieża]
Ser Davos Seaworth [2] Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Melisandre [1] [miecz]
Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.
Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
Martell Rewolta
Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]
Areo Hotah [3] [wieża]
Ciemna Gwiazda [2] [miecz]
Obara Sand [2] [miecz]
Nymeria Sand [1] Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz, ta karta otrzymuje symbol miecza.
Arianne Martell [1] Jeśli się bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.
4. KARTY DZIKICH:
Kolejną kartę Dzikich oglądali: Lannister
Karty w Talii Dzikich
WARG-ZWIADOWCA
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Odrzuca wszystkie dostępne żetony Władzy.
Pozostali gracze: Odrzucają po 2 dostępne żetony Władzy (lub tyle, ile aktualnie posiadają).
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wszystkie żetony Władzy, które przeznaczył na tę licytację natychmiast wracają do jego dostępnej władzy.
CISZA NA MURZE
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Nic się nie dzieje.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Nic się nie dzieje.
JEŹDŹCY MAMUTÓW
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 3 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może odzyskać 1 wybraną kartę Rodu ze swojego stosu odrzuconych kart Rodu.
NAJAZD PREWENCYJNY
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Wybiera jedno: a) Niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy; b) Spada o 2 pozycje na torze Wpływów, na którym zajmował najlepszą pozycję.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Dzicy natychmiast atakują ponownie z siłą 6. Nie bierze udziału w licytacji obrony przeciwko temu atakowi (nie otrzyma też żadnych nagród, ani kar).
GROMADZĄ SIĘ NAD MLECZNĄ WODĄ
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Jeśli posiada więcej niż jedną kartę Rodu na ręce, odrzuca wszystkie karty o największej sile.
Pozostali gracze: Jeśli posiadają po więcej niż jednej karcie Rodu na ręce, muszą wybrać i odrzucić jedną z tych kart.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Bierze cały stos odrzuconych kart Rodu z powrotem na rękę.
ŁUPIEŻCY GRZECHOCZĄCEJ KOSZULI
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Spada o 2 pozycje na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Pozostali gracze: Spadają o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Następnie gracze redukują armie, aby sprostać nowemu limitowi Zaopatrzenia.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wspina się o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie wyżej niż 8 ).
KRÓL ZA MUREM
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Przesuwa swoje żetony Wpływów na najniższe pozycje wszystkich torów Wpływów.
Pozostali gracze: W kolejności rozgrywki, każdy gracz wybiera tor Lenników lub Królewskiego Dworu i przesuwa swój żeton Wpływów na najniższą pozycję tego toru.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Przesuwa swój żeton Wpływów na najwyższą pozycję wybranego toru Wpływów i otrzymuje odpowiedni żeton Dominacji.
ZABÓJCY WRON
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Zamienia wszystkie swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Pozostali gracze: Zamieniają po 2 swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może natychmiast zamienić do 2 jednostek Piechurów z dowolnych obszarów na planszy na dostępne jednostki Rycerzy.
NADCIĄGA HORDA
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 2 ze swoich jednostek w jednym ze swoich Zamków lub Twierdz. Jeśli nie może tego zrobić, niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 1 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może mobilizować wojska (zgodnie z normalnymi zasadami mobilizacji) na jednym z kontrolowanych przez siebie obszarów, na którym znajduje się Zamek lub Twierdza.
Karty Westeros:
Talia I:
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Ostatnie dni lata [dzicy] Nic się nie dzieje.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Talia II:
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Talia III:
Atak dzikich Dzicy atakują Westeros.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Jesienne deszcze [dzicy]Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
Sieć kłamstw [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
Uczta dla wron [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.
Nawałnica mieczy [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
Morze sztormów [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Germanus - Sob 05 Paź, 2013
I Runda
Germanus - Sob 05 Paź, 2013
czekamy na decyzję kruka
Mieciu - Sob 05 Paź, 2013
zmieniam marsz na umocnienie władzy
Rewolta - Sob 05 Paź, 2013
salt shore marsz na starfall
zostawiam żeton
Richtus - Sob 05 Paź, 2013
Statek na West Summer Sea.
retman - Sob 05 Paź, 2013
jeden statek na Blackwater Bay
Rewolta - Sob 05 Paź, 2013
tak więc wypływam statkiem na Ess
mobilizował będę piechura i statek do portu
Jako że to pierwsza runda ruchy można troszkę przyśpieszyć, jeśli nie kolidują one z innymi graczami
Richtus - Sob 05 Paź, 2013
Rycerz na Reach, piechur na Oldtown. Nie ma co czekać.
retman - Nie 06 Paź, 2013
W takim razie w ramach przyspieszenia:
Rycerz na Kingswood
Piechur na Kings Landing. Rozumiem, że jeżeli nie gramy na karty losów bitwy mogę się napawać zwycięztwem nad Garnizonem?
rekceb - Nie 06 Paź, 2013
Marsz 1 : Statek na The Narrow Sea
Marcz 2 : Piechur na Moat Callin zostawiam żeton
Rekrutacja z umocnienia władzy Piechur na Winterfell, Statek na The Shiwering Sea
rekceb - Nie 06 Paź, 2013
retman napisał/a: | Rozumiem, że jeżeli nie gramy na karty losów bitwy mogę się napawać zwycięztwem nad Garnizonem? |
Tak jest 5-5 więc wygrywasz
Gog - Nie 06 Paź, 2013
retman napisał/a: | W takim razie w ramach przyspieszenia:
Rycerz na Kingswood
Piechur na Kings Landing. Rozumiem, że jeżeli nie gramy na karty losów bitwy mogę się napawać zwycięztwem nad Garnizonem? |
jakbyście grali na losy bitwy, tez bys sie napawał, atak na garnizon neutralny liczy się w tylko jako bitwa w kontekscie 1 bitwy z 1 marszu
Mieciu - Nie 06 Paź, 2013
czekam na adhana
Germanus - Nie 06 Paź, 2013
mapkę zrobię jutro ok. 15:00
adhan rusza się statkiem i zajmuje Seagard i palec flinta.
Beez - Nie 06 Paź, 2013
Dobrze by było jakbyś jeszcze napisał co zajmuje czym
Germanus - Nie 06 Paź, 2013
właśnie to będę chciał ustalić na FB. Jak kolega się bardziej nie zaangażuje to będę szukał zastępstwa
Mieciu - Nie 06 Paź, 2013
ja zmieniam piechura na rycerza i mobilizuję statek
PS:czego Adhan nie pisze postów na forum związanych z ruchami?
Germanus - Pon 07 Paź, 2013
czekamy na rekrutacje Starka
rekceb - Pon 07 Paź, 2013
Germanus napisał/a: | czekamy na rekrutacje Starka | rekrutacja jest wyżej pod moimi marszami od dawna
II Tura
Wydarzenia:
Jesienne deszcze [dzicy]Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
lekkie błędy na mapie:
dzicy mają siłę 6
rycerz nie jest w KL tylko w KW
rekceb - Wto 08 Paź, 2013
Kto jeszcze nie wysłał rozkazów?
Germanus - Sro 09 Paź, 2013
jeszcze oba wyspiarze
retman - Sro 09 Paź, 2013
nie wiem czy jestem wyspiarzem ale wysłałem zdaje się;)
faktycznie - proszę o tytułowanie "pbf 32 nazwa rodu-rozkazy" bo się mogę pogubić w tych rozkazach
rekceb - Sro 09 Paź, 2013
A co z Adhanem. Będzie się udzielał na forum i kontynuował rozgrywkę?
adhan - Sro 09 Paź, 2013
umacniam się na zdobytych terenach sciagam tam dodatkowe jednostki .
Rewolta - Sro 09 Paź, 2013
wyślij rozkazy do Germanusa, on zrobi mapkę to ruszymy z najazdami i marszami
czekam na PW od Adhana z dokładnym opisem rozkazów
spokojnie Rewolta, to gra do ćwiczeń/nauki nie ma co popędzać i tak idziemy szybciej niż inne pbf'y
Rewolta - Sro 09 Paź, 2013
Wiem wiem
ale póki widziałem że jest chciałem mu przypomnieć ,że pasuje to zrobić
Rewolta - Czw 10 Paź, 2013
I i i ??
Germanus - Czw 10 Paź, 2013
cierpliwości rewolta. wiem że inne pbf'y też stoją z uwagi na brak Toszta. Nie poganiaj
rekceb - Pią 11 Paź, 2013
Germanus napisał/a: | cierpliwości rewolta. wiem że inne pbf'y też stoją z uwagi na brak Toszta. Nie poganiaj | Wiadomo ile Adhan potrzebuje czasu. Pytam orientacyjnie kiedy akcja może posunąć się dalej.
Germanus - Pią 11 Paź, 2013
szukam zastępstwa za Adhana
Germanus napisał/a: | szukam zastępstwa za Adhana | Mogę zapytać kumpla czy by chciał to jego 1 rozgrywka na forum.
Nieaktualne kumpel niestety niema teraz czasu. Ale myślę że ktoś na pewno się znajdzie.
figol - Pią 11 Paź, 2013
Germanus napisał/a: | szukam zastępstwa za Adhana |
Zgłaszam się
Rozkazy na PW
Rewolta - Pią 11 Paź, 2013
No i gra gitara
Czyli czekamy na mape i ruszamy z kopyta
mam wszystko ale nie wiem kiedy uda mi się zrobić mapkę
Luzik Germanus poczekamy ważne że gra się posuwa do przodu
aktualizacja na 1 stronie. sprawdzić czy gdzieś nie zrobiłem babola
ps. dzikich potem poprawię, mają siłę 6
Rewolta - Pią 11 Paź, 2013
No to czekamy na Miecia z krukiem
Przy okazji ja palę palenie Tyrela ;D
Palenie czarnego nie ma legalnego celu a więc, Bara może się ruszać jeśli nie obchodzi go decyzja Lannistera
Mieciu - Pią 11 Paź, 2013
poproszę dzikich
Mieciu - Pią 11 Paź, 2013
koń na riverrun
drugi stoi
PS:ruch baratheona jest dla mnie bez znaczenia
Mój pierwszy marz z Schivering Sea wpływam statkiem na The Narrow Sea
Richtus - Pią 11 Paź, 2013
Piechur na Three Towers. Zostawiam żeton.
figol - Sob 12 Paź, 2013
Piechur marsz-1: Greywater -> Flint's Finger. Nie zostawiam żetonu.
rekceb - Sob 12 Paź, 2013
Mój drugi marsz Rycerz i piechur z Winterfell na The Erie wspieram się z moża za 3 i podbijam neutralną twierdzę
Germanus - Sob 12 Paź, 2013
a Baratheon co robi?
Rewolta - Sob 12 Paź, 2013
Ja właśnie czekam na jego ruch
figol - Sob 12 Paź, 2013
rekceb napisał/a: | Mój pierwszy marz z Schivering Sea wpływam statkiem na The Narrow Sea |
rekceb napisał/a: | Mój drugi marsz Rycerz i piechur z Winterfell na The Erie wspieram się z moża za 3 i podbijam neutralną twierdzę |
Jak wypłyniesz statkiem do narrow to zrywasz połączenie i nie możesz zaatakować na orle gniazdo. Dobrze to widzę?
Germanus - Sob 12 Paź, 2013
si sinior. Jak chcesz zdobyć Orle Gniazdo to musisz zaatakować wszystkim z Winterfell
rekceb - Sob 12 Paź, 2013
Tak to jest jak się nie pamięta swoich ruchów.
Drugi marsz zmieniam Rycerz na Fosę Callin Piechur na Karhold
Sorki za zamieszanie
Mieciu - Nie 13 Paź, 2013
zostały marsze baratheona ,martella i greyjoya
retman - Nie 13 Paź, 2013
Piechur na Storm's End
Rycerz na CP
Zostawiam żeton władzy
figol - Nie 13 Paź, 2013
Piechur >> Riverrun
Piechur >> Seagard
Zostawiam żeton.
Dowódca na PW.
Rewolta - Nie 13 Paź, 2013
Piechur na Yroonwood
rycerz na storm end on i dowódca zaraz idzie ;D
Germanus - Nie 13 Paź, 2013
Bitwa w Deszczowym Lesie (okolice Końca Burzy)
Atakujący Martell [4]
Marsz 0
Rycerz [2]
Wsparcie brak
Dowódca: Obara Sand [2] [miecz]
Przewaga na torze Lenników
Obrońca Baratheon [1]
Obrona brak
Piechur [1]
Wsparcie: brak
Dowódca: Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
Martell wygrywa i traci Dorana Martella
Baratheon przegrywa, traci piechura od miecza
Germanus - Nie 13 Paź, 2013
Bitwa pod Żołędziowym Dworem (okolice Riverrun)
Atakujący Greyjoy [5]
Marsz 0
Piechota [1]
Wsparcie Rycerz, piechota [3]
Dowódca: Dagmaer Rozcięta Gęba [1] [miecz][wieża]
Ostrze z Valeriańskiej Stali dostępne
Obrońca Lannister [4]
Obrona brak
Rycerz [2]
Dowódca: Ogar [2] [wieża][wieża]
Greyjoy wygrywa
Lannister wycofuje sie na Harrenhal
Mieciu - Nie 13 Paź, 2013
ogar
odwrót do harrenhal
Mój bohater: Plama
Wyrzucam Dorana Martella
Tracę Piechura
Skąd wiedziałeś że tracisz ?
W każdym bądź razie miałeś racje bo grałem
Obara Sand [2] [miecz]
Germanus już podsumowanie zrobił na poprzedniej stronie:p
Heh, nie dostrzegłem ;d
Mieciu - Pon 14 Paź, 2013
teraz mobilki
Germanus - Pon 14 Paź, 2013
Baratheon i Martell mobilizujcie się i kolejna tura
Rewolta - Pon 14 Paź, 2013
Statek na morze ;D
retman - Wto 15 Paź, 2013
Statek do Blackwater Bay
i piechur do Kings Landing
Germanus - Wto 15 Paź, 2013
Sprawozdanie finansowe po tej rundzie:
Stan kont na otwarciu
Tyrell 7 żetonów
Martell 4 żetony
Greyjoy 6 żetonów
Stark 4 żetony
Lannister 7 żetonów
Baratheon 5 żetonów
Straty:
Tyrell 1 żeton
Martell 0 żetonów
Greyjoy 1 żeton
Stark 0 żetonów
Lannister 0 żetonów
Baratheon 1 żeton
Zyski:
Tyrell 3 żetony
Martell 1 żeton
Greyjoy 0 żetonów
Stark 0 żetonów
Lannister 2 żetony
Baratheon 0 żetonów
Bilans:
Tyrell 9 żetonów
Martell 5 żetonów
Greyjoy 5 żetonów
Stark 4 żetony
Lannister 9 żetonów
Baratheon 4 żetony
3 tura- wydarzenie I
Mobilizacja!
Rewolta - Wto 15 Paź, 2013
koniec burzy statek na morze dornijskie
w głównej bazie dowodzenia 2 piechur
yroonwood piechur
starfall konik
figol - Wto 15 Paź, 2013
jeden czarny piechur powinien być w seagard zamiast w riverrun,
będę o tym pamiętał podczas mobilizacji, poczekam zobaczę co sąsiedzi zrekrutują
potwierdzam, źle ustawiłem 1 chłopka, jest w Riverrun. Poprawię po rekrutacjach
retman - Wto 15 Paź, 2013
Kings Landing: 1 piechura podbijam do rycerza, 1 statek na Blackwater Bay
Craclaw Point: 1 piechur
Dragonstone: 1 piechur, 1 statek do portu
rekceb - Wto 15 Paź, 2013
Fosa Callin: Piechur
Winterfell: Statek do portu; Statek na Bay of Ice
White Harbor: Statek na The Shivering Sea
Richtus - Wto 15 Paź, 2013
Wysogród: piechur, statek na Zachodnie Morze Letnie
Stare Miasto: piechur, statek na morze
Reach: piechur
Mieciu - Wto 15 Paź, 2013
wieża lannisport
piechur harrenhal
zatem jeszcze Greyjoy
figol - Sro 16 Paź, 2013
Flint's finger: statek>> Sunset sea
Seagard: piechur>rycerz i statek>>Ironman's bay
Riverrun: Rycerz
Pyke: Wieża
Germanus - Sro 16 Paź, 2013
II wydarzenie:
rekceb - Sro 16 Paź, 2013
Poszła licytacja Starka
Germanus - Sro 16 Paź, 2013
czekamy tylko na jelenia
Rewolta - Czw 17 Paź, 2013
Pewnie tron jak zwykle pójdzie nisko ;P
retman - Czw 17 Paź, 2013
Wysłane. Sorry za zwłokę
Germanus - Pią 18 Paź, 2013
Licytacja Żelaznego tronu:
1.Baratheon 2 żetony
2.Lannister 1 żeton
3.Stark 0 żetonów
4.Greyjoy 0 żetonów
5.Tyrell 0 żetonów
6.Martell 0 żetonów
Zostało:
Tyrell 9 żetonów
Lannister 8 żetonów
Martell 5 żetonów
Greyjoy 5 żetonów
Stark 4 żetony
Baratheon 2 żetony
Baratheon ustala miejsca 3-6
retman - Pią 18 Paź, 2013
3. Stark
4. Greyjoy
5. Tyrell
6. Martell
Rewolta - Pią 18 Paź, 2013
Nie zyskałeś sobie tym mojej przychylności na pewno ;P
retman - Pią 18 Paź, 2013
jakoś będę musiał z tym żyć;p
ktoś musi być ostatni
Mieciu - Sob 19 Paź, 2013
na kogo czekamy?
rekceb - Sob 19 Paź, 2013
Ja wysłałem.
Rewolta - Sob 19 Paź, 2013
Oj no pomału nie ma Mistrza Gry przybędzie to napiszę co i jak ;P
Germanus - Sob 19 Paź, 2013
Niech Rekceb wyśle mi jeszcze raz bo nie mogę znaleźć jego wiadomosci
rekceb - Sob 19 Paź, 2013
Germanus napisał/a: | Niech Rekceb wyśle mi jeszcze raz bo nie mogę znaleźć jego wiadomosci | Wysłane raz jeszcze
Germanus - Sob 19 Paź, 2013
Licytacja Ostrza:
1.Tyrell 4 żetony
2.Lannister 2 żetony
3.Baratheon 0 żetony
4.Stark 0 żetonów
5.Martell 0 żetonów
6.Greyjoy 0 żetonów
Zostało:
Lannister 6 żetonów
Tyrell 5 żetonów
Martell 5 żetonów
Greyjoy 5 żetonów
Stark 4 żetony
Baratheon 2 żetony
Baratheon ustala miejsca 3-6
retman - Sob 19 Paź, 2013
3. Baratheon
4. Stark
5. Martell
6. Greyjoy
Germanus - Nie 20 Paź, 2013
Licytacja Kruka:
1. Lannister 6 żetonów
2. Tyrell 5 żetonów
2. Greyjoy 5 żetonów
4. Stark 4 żetony
4. Martell 4 żetony
6. Baratheon 0 żetonów
Zostało:
Baratheon 2 żetony
Martell 1 żeton
Lannister 0 żetonów
Tyrell 0 żetonów
Greyjoy 0 żetonów
Stark 0 żetonów
Baratheon ustala miejsca 2-3 i 4-5
Mieciu - Nie 20 Paź, 2013
prosiłbym o aktualizację mapki
to dopiero jutro popołudniu
III Talia:
czekamy na decyzję
Richtus - Nie 20 Paź, 2013
Ja dołączam się do prośby o mapkę po mobilizacji. Jak ją przeanalizuję to będzie decyzja.
Aktualna mapa
decyzje co do kruka na kilku miejscach i co do wydarzenia III
Richtus - Nie 20 Paź, 2013
Zagramy bez rozkazów obrony. Prześlę rozkazy jak rozstrzygnie się kwestia kolejności na kruku.
retman - Pon 21 Paź, 2013
2. Greyjoy
3. Tyrell
4. Stark
5. Martell
figol - Pon 21 Paź, 2013
W riverrun powinien być dodatkowy piechur i statek na sunset sea powinien być czarny. Sorry, napisałem niejasno
Germanus - Pon 21 Paź, 2013
przy Riverrun myślałem że chodzi o ulepszenie piechura a na sunset przeciągnąłem zły statek. Poprawię po decyzji co do miejsc na ostatnim torze
mapka jutro rano zostanie wrzucona
rekceb - Wto 22 Paź, 2013
Na co czekamy?
Germanus - Wto 22 Paź, 2013
3 tura - faza planowania
rekceb - Wto 22 Paź, 2013
Moje rozkazy poszły w 2 PW (w drugi jest drobna zmiana) sorki za zamieszanie
Germanus - Sro 23 Paź, 2013
przypominam dwie rzeczy Panu Rewolcie:
1. Miecznik królewski w wydarzeniu
wybrał opcję "a", więc proszę o poprawienie rozkazów bez obrony
2. proszę o poprawne tytułowanie wiadomości (mieszasz pbf'y) i zmianę podpisu (można wywalić stare pbf'y i dorzucić 32), aby lepiej się pracowało
zatem czekamy na Martella
3 tura-faza akcji
Co na te wydarzenia powie namiestnik z rodu Lannister? Zmiana rozkazów, czy podglądamy dzikusów?
Mieciu - Sro 23 Paź, 2013
zmieniam umocnienie w kamiennym na najazd
retman - Sro 23 Paź, 2013
Palę umocnienie władzy w Storm's End
Rewolta - Sro 23 Paź, 2013
na wszelki wypadek pale wsparcie na WSs
Mieciu - Sro 23 Paź, 2013
palę najpierw najazd greya w riverrun a potem wsparcie w zatoce
rekceb - Sro 23 Paź, 2013
Mój najazd nie ma efektu
jutro rano podsumuję najazdy na 1 stronie
retman - Czw 24 Paź, 2013
Rycerz z CP do Blackwater, Piechur zostaje w CP
Mieciu - Czw 24 Paź, 2013
uderzam koniem i machiną na riverrun
dowódca na pw
proszę germanusa o aktualizację aby przeciwnik miał dobry wgląd na mapę
figol - Pią 25 Paź, 2013
spoko, mam dobrze obczajone jest 11 do 8, broni Aeron Mokra Czupryna - nie korzystam ze zdolności
pierwszy pomysł na rozkazy uwzględniał najazdy i riverrun i sunset sea, potem zacząłem kombinować i wyszło jak wyszło
rekceb - Pią 25 Paź, 2013
Proszę o podanie wyniku bitwy oraz o informację gdzie cofa się Grey zanim wykonam swój marsz.
Germanus - Pią 25 Paź, 2013
Druga bitwa pod Żołędziowym Dworem (okolice Riverrun)
Atakujący Lannister [14]
Marsz 1
Wieża, Rycerz [6]
Wsparcie Rycerz, piechota [4]
Dowódca: Ser Gregor Clegane [3] [miecz][miecz][miecz]
Obrońca Greyjoy [8]
Obrona brak
Rycerz, piechur [3]
Wsparcie: Rycerz, rycerz [5]
Dowódca: Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).
Lannister wygrywa
Greyjoy przegrywa a jego armia gryzie piach
Marsz Fosa Callin - Wszystko na Seagard dowódca na PW
figol - Pią 25 Paź, 2013
Broni Balon Greyjoy
Nad Zielonymi Widłami (okolice Seagardu)
Atakujący Stark [4]
Marsz 0
Rycerz, piechota, piechota [4]
Dowódca: Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.
Obrońca Greyjoy [6]
Obrona brak
Rycerz, rycerz [4]
Dowódca: Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
Stark został zrobiony w balona i przegrał
Greyjoy wygrywa
figol - Pią 25 Paź, 2013
ale balona już nie ma, a edek sprzedawca kredek powróci...
Germanus Dowódca był Robb na PW był wpisany Robb nie Edard
Si mea culpa. Te wilczki są takie podobne - często tracą głowę
figol - Pią 25 Paź, 2013
Atakuje na golden sound. Dowódca na PW.
Mój drugi marsz bez efektu
Richtus - Pią 25 Paź, 2013
Piechur z Wysogrodu na The Reach.
Bitwa w Złotej Zatoce
Atakujący Greyjoy [3]
Marsz 1
statek [1]
Dowódca: Asha Greyjoy [1] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.
Obrońca Lannister [6]
Obrona brak
Statek, statek [2]
Dowódca: Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
Greyjoy przegrywa
Lannister wygrywa i zdobywa 2 żetony władzy
Rewolta - Pią 25 Paź, 2013
yronwod --->princess pass 1 chopek
retman - Pią 25 Paź, 2013
Kings Landing: nie wykonuję ruchu
Mieciu - Pią 25 Paź, 2013
biorę tywina
Mieciu - Pią 25 Paź, 2013
przewidywałem ,że weźmie słabszą kartę
ale bałem się ,że weźmie dla niepoznaki eurona
Ja za wszystkie koronki poproszę żetoniki nic nie rekrutuję.
Ja czekam na marsz Tyrela
Richtus - Pią 25 Paź, 2013
Oldtown: piechur na Arbor
i od razu:
The Reach:
1 piechur na Kingswood,
1 piechur zostaje,
1 rycerz na Blackwater (dowódca na PW).
ogarnę wszystko ja wrócę, czyli w poniedziałek
marsz na bonyway
marsz na konie burzy
1 zostaje
Tylko uw i możesz podać karty na next turę
Chyba że już wyjechałeś i Cię nie będzie
mobilizacje jeszcze więc ogarnę jak wrócę
retman - Sob 26 Paź, 2013
Blackwater: proszę Lannistera o wsparcie. Jeżeli udzieli najwyżej zmień generała
Richtus - Sob 26 Paź, 2013
Ok, zaczekamy na decyzję Lannistera i jeszcze przemyślę dowódcę. Ja byłbym wdzięczny za zachowanie przynajmniej neutralności.
Mieciu - Sob 26 Paź, 2013
wspieram żółtego
Richtus - Sob 26 Paź, 2013
Dowódca posłany.
retman - Nie 27 Paź, 2013
wysyłam Brienne siła 2 miecz i tarcza
Richtus - Nie 27 Paź, 2013
U mnie Alester Florent [1] [wieża].
Germanus - Nie 27 Paź, 2013
potwierdzam dowódców. Jutro rozpisze bitwę
Rewolta - Pon 28 Paź, 2013
No dawajcie tą mobilkę i next rund..
rekceb - Pon 28 Paź, 2013
Mobilkę ma tylko Grey nikt inny bo ja pisałem już dawno że proszę o żetony.
Germanus - Pon 28 Paź, 2013
Bitwa nad Czarnym Nurtem
Atakujący Tyrell [3]
Marsz 0
Rycerz [2]
Dowódca: Alester Florent [1] [wieża]
Obrońca Baratheon [8]
Obrona brak
Rycerz [2]
Wsparcie: Rycerz, piechur [4]
Dowódca: Brienne z Tarth [2] [miecz][wieża]
[b]Tyrell przegrywa
[b]Baratheon wygrywa
podsumowanie zysków:
1.Baratheon +1 najazd +3
2.Lannister +2 Tywin +0
3.Stark +5
4.Greyjoy + 0/2 (mobilizacja?)
5.Tyrell +3
6.Martell -1 najazd +1
figol - Pon 28 Paź, 2013
statek do portu i piechur
No to prosimy 3 wydarzenia każdy może już zacząć coś kombinować.
wydarzenia wylosuję jeszcze dziś, ale mapka dopiero jutro
Germanus napisał/a: | wydarzenia wylosuję jeszcze dziś, ale mapka dopiero jutro | Mapka będzie nie istotna jak wejdzie mobilka i tak będziesz musiał robić nową.
Wydarzenia:
Sieć kłamstw [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
rekceb - Wto 29 Paź, 2013
Będzie mapka?
Germanus - Wto 29 Paź, 2013
właśnie wstałem i już robię mapkę
Germanus - Wto 29 Paź, 2013
4 runda - faza planowania
pamiętajcie, że nie dajemy wsparcia
rekceb - Wto 29 Paź, 2013
Stark poszedł
Rewolta - Sro 30 Paź, 2013
Kogo jeszcze nie mamy ?
Mieciu - Sro 30 Paź, 2013
mnie nie macie bo czekam na kruka
Rewolta - Pią 01 Lis, 2013
Mniejsza z krukami..
Nie zawsze są w stanie dolecieć.
Germanus - Pią 01 Lis, 2013
mam rozkazy tylko brak czasu na zrobienie mapki - okres świąt...
mapka będzie w poniedziałek dopiero
Rewolta - Pią 01 Lis, 2013
Germanus napisał/a: | mam rozkazy tylko brak czasu na zrobienie mapki - okres świąt...
mapka będzie w poniedziałek dopiero |
A nie to luz ;D
Myślałem ,że dalej myśli nad rozkazami ;D
Germanus - Pon 04 Lis, 2013
panowie, ogarnijcie się. 1/3 z was podała złe rozkazy :/
figol - Pon 04 Lis, 2013
a myślałem, że mapka
moje rozkazy dobre, nie ma wsparcia
już mam rozkazy za 30 minut będzie mapka
4 runda faza akcji
rekceb - Pon 04 Lis, 2013
Mój najazd bez efektu.
Rewolta - Pon 04 Lis, 2013
Wszystkie fajczenia w tej rundzie bez efektu, marsz Bary
Mieciu - Pon 04 Lis, 2013
a kruk?
miałem napisać ale się rozpędziliście ,szkoda wam było przerywać
umocnienie zmieniam na wsparcie
Panowie, skupcie się zanim coś napiszecie. Wydarzenie III:
Więc co robi kruk?
ps. obecnie jedyny efektywny najazd jest z CP na Harrenhal
Rewolta - Pon 04 Lis, 2013
słaby dzień, sorki ;D
Mieciu - Pon 04 Lis, 2013
to dzikich
Germanus - Wto 05 Lis, 2013
a Retman usuwa umocnienie władzy na Harrenhal, czy nie wykonuje tego rozkazu?
retman - Wto 05 Lis, 2013
nie wykonuję
retman - Wto 05 Lis, 2013
jeden statek z Blackwater Bay do Shipbreaker Bay
Mieciu - Wto 05 Lis, 2013
machina na stoney
koń stoi
rekceb - Wto 05 Lis, 2013
Piechur na Windows Watch
Piechur na The Fingers
Rycerz na Segard dowódca na PW
Germanus - Wto 05 Lis, 2013
Oblężenie Seagardu
Atakujący Stark [3]
Marsz 0
Rycerz [2]
Wsparcie brak
Dowódca: Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]
Obrońca Greyjoy [9]
Obrona 2
Rycerz, rycerz [4]
Dowódca: Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Stark przegrywa
Greyjoy wygrywa
figol - Wto 05 Lis, 2013
Seagardu broni Theon Greyjoy.
Następnie dwa statki na golden sound. Dowódca na PW.
Drugi raz dziś atakuję 2 statkami na golden sound
Richtus - Sro 06 Lis, 2013
Marsz +1: Rycerz na Blackwater (dowódca na PW), piechur zostaje.
Mieciu - Sro 06 Lis, 2013
cersei
figol - Sro 06 Lis, 2013
u mnie victarion
rekceb - Sro 06 Lis, 2013
U mnie był Ser Rodrick Cassel - Wracam do siebie.
Germanus - Sro 06 Lis, 2013
Bitwa u wybrzeży Lannisportu (Złota Zatoka)
Atakujący Greyjoy [7]
Marsz 0
statek, statek [2]
Dowódca: Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1.
Obrońca Lannister [4]
Obrona 2
Statek, statek [2]
Dowódca: Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika.
Greyjoy wygrywa
Lannister przegrywa i wycofuje się do portu
Germanus - Sro 06 Lis, 2013
Druga bitwa nad Czarnym Nurtem
Atakujący Tyrell [6]
Marsz 1
Rycerz [2]
Dowódca: Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.
Obrońca Baratheon [3]
Obrona brak
Rycerz [2]
Dowódca: Melisandre [1] [miecz]
Tyrell wygrywa i idzie dalej
Baratheon przegrywa i wycofuje się na CP
Rewolta - Sro 06 Lis, 2013
ja wypływam statkiem z portu
rekceb - Sro 06 Lis, 2013
Mój drugi marsz bez efektu.
retman - Sro 06 Lis, 2013
ja niestety szału nie narobię:
Melisandre [1] [miecz]
Rewolta - Sro 06 Lis, 2013
retman napisał/a: | ja niestety szału nie narobię:
Melisandre [1] [miecz] |
Jeśli tam był Loras to współczuję Tyrellowi...
Może rozpierdzielić Czerwonemu uw *i minimum 1 jednostkę lub machinę na Stoney...
może też przejść się na Żółtego i zdobić mu którykolwiek zamek...
Za dużo możliwości ... ;/
figol - Czw 07 Lis, 2013
Nie zauważyłem że Baratheon stracił ruch i teraz ja. Marsz -1 bez efektu.
Richtus - Czw 07 Lis, 2013
Piechur z Trzech Wież na Wysogród. Zostawiam żeton.
Rewolta - Czw 07 Lis, 2013
Żeby Stanis się nie nudził i w końcu ruszył na pole bitwy
3 Statki z ESS na SB
Dowódca na PW
figol - Pią 08 Lis, 2013
Machina na Lannisport. Euron, restart ręki.
retman - Pią 08 Lis, 2013
nie mogę ryzykować
Stannis Baratheon
Germanus - Pią 08 Lis, 2013
Bitwa pod Tarthem
Atakujący Martell [7]
Marsz 0
Statki [3]
Dowódca: Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]
Obrońca Baratheon [7]
Obrona 1
Statki [2]
Dowódca: Stannis Baratheon [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Martell przegrywa
Baratheon wygrywa dzięki przewadze lenników
Mieciu - Pią 08 Lis, 2013
kevan
Richtus - Pią 08 Lis, 2013
Koń na KL, zostawiam żeton. Dowódca już wysłany.
Oblężenie Lannisportu
Atakujący Greyjoy [9]
Marsz 1
Wieża [4]
Dowódca: Euron Wronie Oko [4] [miecz]
Obrońca Lannister [3]
Obrona 0
Garnizon [2]
Dowódca: Ser Kevan Lannister [1] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Piechurów (w tym wspierające jednostki Piechurów Lannisterów) zapewniają premię +2, a nie +1.
Greyjoy wygrywa i otrzymuje nowe karty rodów
Lannister przegrywa i traci garnizon
Oblężenie Królewskiej Przystani
Atakujący Tyrell [7]
Marsz 1
Rycerz [2]
Dowódca: Mace Tyrell [4] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących się jednostek Piechurów przeciwnika.
Obrońca Baratheon [6]
Obrona 1
Rycerz, piechur [3]
Dowódca: Renly Baratheon [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedna z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy.
Tyrell wygrywa
Baratheon przegrywa, traci piechura z umiejętności, a rycerz wycofuje się na Szczypcowy Przylądek
rekceb - Nie 10 Lis, 2013
Na co tak dlugo czekamy
Germanus - Nie 10 Lis, 2013
Na Baratheona
retman - Pon 11 Lis, 2013
Renly Baratheon [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedna z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy.
Richtus - Pon 11 Lis, 2013
Mace Tyrell [4] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących się jednostek Piechurów przeciwnika.
Stark i Lannister mobilizują i kolejna runda.
Germanus - Pon 11 Lis, 2013
gdzie wycofuje się jelonek?
rekceb - Pon 11 Lis, 2013
Statek na Bay of Ice oraz Piechur do Wieży.
Germanus - Pon 11 Lis, 2013
jeszcze lew coś zmobilizuje?
Mieciu - Pon 11 Lis, 2013
piechura
retman - Pon 11 Lis, 2013
wycofuję się na CP
Germanus - Wto 12 Lis, 2013
Wydarzenia I:
rekceb - Wto 12 Lis, 2013
Jakie są pozostałe 2 karty
figol - Wto 12 Lis, 2013
tak, chcemy 3 wydarzenia
Rewolta - Wto 12 Lis, 2013
Coś czuję iż zaopatrzenia nie będzie ;D
W tym PFB odsłaniamy po 1 karcie wydarzeń ;D
"odsłaniamy po 1 karcie wydarzeń,"
figol - Wto 12 Lis, 2013
a rzeczywiście po jednym
czekamy na decyzję
retman - Wto 12 Lis, 2013
nic się nie dzieje
Germanus - Sro 13 Lis, 2013
wydarzenia II
Mieciu - Sro 13 Lis, 2013
bez efektu
tyle możliwości i nic nie chcecie
III wydarzenie:
Morze sztormów [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Richtus - Sro 13 Lis, 2013
Można prosić o mapę?
jest jeszcze atak dzikich z siłą [12], bo wydarzenia spowodowały wzrost siły.
Richtus - Sro 13 Lis, 2013
Ok, to jakby co moje rozkazy będą w piątek.
rekceb - Pią 15 Lis, 2013
Będzie dzisiaj mapka?
Germanus - Pią 15 Lis, 2013
własnie ją maluję
Germanus napisał/a: | własnie ją maluję | Nie wiedziałem że z Ciebie taki Picasso
Atak dzikich [12]
5 runda - atak dzikich
aktualne dane na mapce (tylko dowódców Greyjoya muszę zwrócić )
Germanus napisał/a: | Atak dzikich [12] | Czyli najpierw licytacja A już myślałem ze pójdziemy naprzód
figol - Pią 15 Lis, 2013
żetonów władzy mamy tyle ile na mapce?
tak, na mapce jest prawidłowo
Rewolta - Pią 15 Lis, 2013
Nie dam nic..
Niech Stark z Barą sobie radzą..
Germanus - Sob 16 Lis, 2013
czekamy na Baratheona
Rewolta - Sob 16 Lis, 2013
Coś mi się wydaje iż będzie wtopa ;D
rekceb - Nie 17 Lis, 2013
Ja myślę że nie
Germanus - Nie 17 Lis, 2013
Atak dzikich [12]
Baratheon 1 żetony
Martell 0 żeton
Tyrell 2 żetonów
Lannister 2 żetonów
Greyjoy 0 żetonów
Stark 2 żetony
Nocna Straż [7]
PORAŻKA
KRÓL ZA MUREM
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Przesuwa swoje żetony Wpływów na najniższe pozycje wszystkich torów Wpływów.
Pozostali gracze: W kolejności rozgrywki, każdy gracz wybiera tor Lenników lub Królewskiego Dworu i przesuwa swój żeton Wpływów na najniższą pozycję tego toru.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Przesuwa swój żeton Wpływów na najwyższą pozycję wybranego toru Wpływów i otrzymuje odpowiedni żeton Dominacji.
Baratheon decyduje czy Greyjoy albo Martell dał najmniej
Rewolta - Nie 17 Lis, 2013
Coś czuję ,że to będę ja
retman - Nie 17 Lis, 2013
Rzeczywiście Martell dał najmniej:)
aa i wybieram tor Królewskiego Dworu
Richtus - Nie 17 Lis, 2013
Zauważyłem, że na mapce nie ma mojego żetonu który zostawiłem na Blackwater.
Rewolta - Nie 17 Lis, 2013
kocham tą kartę ;D
Chcąc nie chcąc Bara zamiast ukarać mnie wręcz nagrodził ;D
Biorąc pod uwagę obecne tory a tory po przesuwaniu mam nadzieję na 1 gwiazdkę ze strony Tyrella który nie powinien miecza oddać ;D
Tyrell - przesunę żeton w następnej mapce
Decyzja Lannister na którym torze spada
Aktualny układ sił:
1.Baratheon
2.Lannister
3.Stark
4.Greyjoy
5.Tyrell
6.Martell
Wsparcie rodów - Lennicy
1.Tyrell
2.Lannister
3.Baratheon
4.Stark
5.Greyjoy
6.Martell
1. Lannister
2. Greyjoy
3. Tyrell
4. Stark
5. Martell
6. Baratheon
Mieciu - Nie 17 Lis, 2013
lennicy
figol - Nie 17 Lis, 2013
niezależnie od Starka, spadam na lennkiach
rekceb - Nie 17 Lis, 2013
Lennicy
Decyzja Tyrell na którym torze spada
Aktualny układ sił:
1.Baratheon
2.Lannister
3.Stark
4.Greyjoy
5.Tyrell
6.Martell
Wsparcie rodów - Lennicy
1.Tyrell
2.Baratheon
3.Martell
4.Lannister
5.Stark
6.Greyjoy
1. Lannister
2. Greyjoy
3. Tyrell
4. Stark
5. Martell
6.Baratheon
Richtus - Nie 17 Lis, 2013
Królewski Dwór.
Germanus - Sro 20 Lis, 2013
brakuje rozkazów Starka i Lannistera
Rewolta - Sro 20 Lis, 2013
No zarzucamy rozkazami
może akurat uda się mapka na wieczór ;D
rekceb - Sro 20 Lis, 2013
Germanus napisał/a: | brakuje rozkazów Starka i Lannistera | Ja wysłałem już w niedzielę wysyłam jeszcze raz
Mieciu - Sro 20 Lis, 2013
moje poszły
Germanus - Sro 20 Lis, 2013
tracę starsze wiadomości bo mam za małą skrzynkę, dlatego jak proces decyzyjny jest za długi muszę prosić o ponowne wysyłanie
rozkazy mam już od wszystkich. Rano wrzucę mapkę
Germanus - Czw 21 Lis, 2013
niestety czekamy na 2 graczy, który napalił się na najazdy...
Rewolta - Czw 21 Lis, 2013
tylko jeden był ;D
figol - Czw 21 Lis, 2013
nie tylko ty, ja też byłem przekonany że 3 wydarzenie to atak dzikich
Germanus - Czw 21 Lis, 2013
zaraz wychodzę na kurs, więc mapka jutro z rana...
Germanus - Pią 22 Lis, 2013
5 runda - faza akcji
Mieciu - Pią 22 Lis, 2013
nie korzystam z kruka
Mieciu - Pią 22 Lis, 2013
uderzam konikiem z +1* na lannisport
wspieram się
dowódca na pw
rekceb - Pią 22 Lis, 2013
Marsz z Windows Watch - Piechur na Castle Black zostawiam żeton
Germanus - Sob 23 Lis, 2013
Oblężenie Lannisportu
Atakujący Lannister [9]
Marsz brak
Rycerz [2]
Wsparcie: Wieża, piechota [6]
Dowódca: Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
Broniący Greyjoy [5]
Obrona 2
Wieża [0]
Wsparcie: Statki [3]
Dowódca: Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).
[Lannister wygrywa
Greyjoy przegrywa i traci wieżę
figol - Sob 23 Lis, 2013
Aeron Mokra Czupryna
retman - Sob 23 Lis, 2013
Rycerz i Piechur z CP na Kings Landing, Rycerz na Blackwater, nie zostawiam żetonu bo za moment moje mam nadzieję
Mieciu - Sob 23 Lis, 2013
ja dałem tyriona
Rewolta - Sob 23 Lis, 2013
Mieciu napisał/a: | ja dałem tyriona |
to pisz czy używasz zdolności czy nie od razu ;D
Richtus - Sob 23 Lis, 2013
Broni Margaery Tyrell [1] [wieża]. Cofam na The Reach.
Piechur z Wysogrodu na Reach.
Rewolta - Sob 23 Lis, 2013
Czegoś tu nie łapę..
ja też czegoś nie łapię.
Retman robi ruch. nie pisze, ze wysyła dowódcę i nie wysyła dowódcy, a Tyrell pisze kto broni...
Proszę wobec tego aby obaj gracze napisali kto dowodzi wysyłając informację do mnie na PW
nie używam zdolności
Richtus - Sob 23 Lis, 2013
Z przyzwyczajenia założyłem, że kto atakuje ten posyła od razu dowódcę
PW wysłane.
to pytanie o mokrą czuprynę:)
Oblężenie Kings Landing
Atakujący Baratheon [8]
Marsz 0
Rycerz, piechur [3]
Wsparcie: Statki [2]
Dowódca: Ser Davos Seaworth [2] Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Broniący Tyrell [5]
Obrona 1
Rycerz [2]
Wsparcie: Piechota [1]
Dowódca: Margaery Tyrell [1] [wieża]
Ostrze z Valyriańskiej Stali - dostępne
Baratheon wygrywa
Tyrell przegrywa i wycofuje się na The Reach
nazwa bitwy to atak na KL Germanus
figol - Sob 23 Lis, 2013
nie używam mokrej czupryny:)
i do razu marsz +1 z Seagard, koń na pyke, koń atak na Lannisport
u mnie rozcięta gęba, u lannistera Jaime
rekceb - Sob 23 Lis, 2013
2 Marsz wieża na The Erie
3 Marsz piechur na The Twins - zostawiam żeton
retman - Nie 24 Lis, 2013
dowódcę na KL posłałem już wczoraj wieczorem
Germanus - Nie 24 Lis, 2013
Lannisport, czyli tam i z powrotem
Atakujący Greyjoy [7]
Marsz +1
Rycerz [2]
Wsparcie: Statki [3]
Atakujący Lannister [6]
Obrona: brak
Rycerz [2]
Wsparcie: Wieża, piechota [2]
Dowódca: Ser Jaime Lannister [2] [miecz]
Przewaga w lennikach
Greyjoy wygrywa
Lannister przegrywa, traci rycerza z miecza i odzyskuje dowódców
bitwy rozpisane, czekamy na Martella, chyba że coś mi umknęło...
Richtus - Nie 24 Lis, 2013
Żeby nie było zamieszania to potwierdzę jeszcze, że cofam na The Reach i ruszam piechura z Wysogrodu na Reach.
ok, raz na 2 tygodnie w weekend jestem na zajęciach i w tym okresie mogę mieć obsuwy w aktualizacji
Rewolta - Nie 24 Lis, 2013
ściągam marsz z morza
Mieciu - Pon 25 Lis, 2013
wszystko co mam w harrenhal do riverrun
zostawiam żeton
figol - Pon 25 Lis, 2013
Pyke: Koń do Riverrun, piechur do Seagard. Dowódca na PW.
Germanus - Pon 25 Lis, 2013
Bitwa nad Tridentem (okolice Riverrun)
Atakujący Greyjoy [12]
Marsz 0
Rycerz [2]
Wsparcie: statki [4] +3 od dowódcy
Dowódca: Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1
Obrońca Lannister [7]
Obrona brak
Rycerz, piechur, piechur [4]
Wsparcie: piechota, wieża [2]
Dowódca: Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
Greyjoy wygrywa
Lannister przegrywa i wycofuje się na Harrenhal
germanusie są 2 błędy na moją niekorzyść
1.w riverrun mam wszystko z harrenhal czyli rycerza i 2 piechurów
2.greyjoy ma 2 statki i +1* wsparcia więc jest 6-5 dla mnie
Germanus - Pon 25 Lis, 2013
ad 1 myslałem że to piechur...
ad 2. liczyłeś też statek na Ironsman Bay?
kurcze zapędziłem się...
czyli 6-6
tyrion
figol - Pon 25 Lis, 2013
u mnie victarion, mam zmienić?
retman - Wto 26 Lis, 2013
Piechur z Dragonstone na Kingswood
dowódca to oczywiście
Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.
Mieciu - Wto 26 Lis, 2013
nie
Germanus - Wto 26 Lis, 2013
Bitwa w Królewskim Lesie
Atakujący Baratheon [1]
Marsz -1
Piechur [1]
Wsparcie: statki [2]
Dowódca: Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.
Obrońca Tyrel [1]
Obrona brak
piechur [1]
Dowódca: Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.
Ostrze z Valeriańskiej Stali - dostępne
Baratheon przegrywa i usuwa rozkaz wsparcia ze statków i odzyskuje dowódców
Tyrel wygrywa dzięki przewadze w lennikach
Richtus - Wto 26 Lis, 2013
Broni Królowa Cierni. Ściągam wsparcie ze statków.
Dwóch piechurów z Reach maszeruje na Blackwater. Dowódca wysłany.
Bitwa nad Czarnym Nurtem
Atakujący Tyrel [4]
Marsz 0
Piechur, piechur [2]
Dowódca: Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
Ostrze z Valeriańskiej Stali - dostępne
Obrońca Baratheon[6]
Obrona brak
Rycerz [2]
Wsparcie: piechota, wieża [2]
Tyrel przegrywa i traci piechura
Baratheon wygrywa
Piechur z Kingswood wycofuje się do CP
Proszę Lannistera o wsparcie na Blackwater
Retman - piechur wycofuje się tam skąd atakował
racja, sorry;)
Mieciu - Wto 26 Lis, 2013
wspieram baratheona
w takim razie
rekceb - Sro 27 Lis, 2013
Na co czekamy?
Germanus - Sro 27 Lis, 2013
Martella na Szlaku Kości
Rewolta - Sro 27 Lis, 2013
ściągam marsz
z uw rekrutuje statek do portu
6 runda - starcie królów
ważne informacje.Aktualne są żetony na mapie, nie na 1 stronie. Pamiętajcie, że 3 wydarzenie rozpatrujemy jak skończymy z 2 wydarzeniem
rekceb - Sro 27 Lis, 2013
Germanus napisał/a: | ważne informacje.Aktualne są żetony na mapie, nie na 1 stronie. Pamiętajcie, że 3 wydarzenie rozpatrujemy jak skończymy z 2 wydarzeniem | A jakie było 1 wydarzenie??
Ostatnie dni lata [dzicy] Nic się nie dzieje
siła dzikich obecnie to 10
rekceb - Czw 28 Lis, 2013
Na kogo czekamy?
Germanus - Czw 28 Lis, 2013
Lannistera
Mieciu - Czw 28 Lis, 2013
przepraszam za zwłokę
juz wysyłam
mam dosć specyficzną sytuację
Germanus - Czw 28 Lis, 2013
Licytacja Tronu:
1. Baratheon 2 żetony
2. Stark 0 żetonów
3. Lannister 0 żetonów
4. Greyjoy 0 żetonów
5. Tyrell 0 żetonów
6. Martell 0 żetonów
Zostało
Tyrell 13 żetonów
Baratheon 12 żetony
Martell 12 żetonów
Stark 10 żetony
Lannister 6 żetonów
Greyjoy 5 żetonów
Proszę Króla o rozdział miejsc 2-6
retman - Czw 28 Lis, 2013
2. Stark
3. Lannister
4. Greyjoy
5. Tyrell
6. Martell
Germanus - Pią 29 Lis, 2013
czekamy na Pyke
Germanus - Pią 29 Lis, 2013
Licytacja Miecza:
1. Tyrell 6 żetonów
2. Greyjoy 3 żetony
3. Baratheon 1 żeton
4. Lannister 0 żetonów
5. Stark 0 żetonów
6. Martell 0 żetonów
Zostało
Martell 12 żetonów
Baratheon 11 żetony
Stark 10 żetony
Tyrell 7 żetonów
Lannister 6 żetonów
Greyjoy 2 żetony
Proszę Króla o rozdział miejsc 4-6
retman - Pią 29 Lis, 2013
4. Lannister
5. Stark
6. Martell
Germanus - Sob 30 Lis, 2013
Licytacja Kruka:
1. Martell 9 żetonów
2. Baratheon 7 żetonów
3. Stark 7 żetonów
4. Tyrell 7 żetonów
5. Lannister 2 żetony
6. Greyjoy 0 żetonów
Zostało
Lannister 4 żetony
Baratheon 4 żetony
Martell 3 żetonów
Greyjoy 2 żetony
Stark 3 żetony
Tyrell 0 żetonów
Proszę Króla o rozdział miejsc 2-4
retman - Sob 30 Lis, 2013
2. Baratheon
3. Stark
4. Tyrell
to dobrze ustawiłem
III wydarzenie:
Siła [10]
NIKT NIE ZNA KARTY DZIKICH
Rewolta - Sob 30 Lis, 2013
Wiemy także kto przegrywa
bo mając 16 jakoś dalej nie wierzę w zwycięstwo ;D
Może gdybyśmy mieli... 32 to coś byśmy ugrali
Germanus - Nie 01 Gru, 2013
Czekamy na Lannistera
Mieciu - Nie 01 Gru, 2013
wysłane
sorry za opóźnienie
NOCNA STRAŻ:
1. Lannister 4 żetony
2.Martell 3 żetonów
3. Baratheon 2 żetonów
4. Greyjoy 1 żetonów
5. Stark 0 żetonów
6. Tyrell 0 żetonów
Zostało
Stark 3 żetony
Baratheon 2 żetony
Greyjoy 1 żetony
Lannister 0 żetony
Tyrell 0 żetonów
Martell 0 żetonów
NADCIĄGA HORDA
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 2 ze swoich jednostek w jednym ze swoich Zamków lub Twierdz. Jeśli nie może tego zrobić, niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 1 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może mobilizować wojska (zgodnie z normalnymi zasadami mobilizacji) na jednym z kontrolowanych przez siebie obszarów, na którym znajduje się Zamek lub Twierdza.
Gdzie mobilizuje Lannister?
Mieciu - Nie 01 Gru, 2013
machinę zamiast piechura na harrenhal
tylko tam mogę mobiliozwać
na 1 stronie macie aktualny stan. na mapce dodajce mobilizacje Lannistera. Czekam na rozkazy
Germanus - Wto 03 Gru, 2013
czekamy na Martella
Rewolta - Wto 03 Gru, 2013
Czekałem na odpowiedź od Starka ale mnie olał widocznie
rekceb - Wto 03 Gru, 2013
Rewolta napisał/a: | Czekałem na odpowiedź od Starka ale mnie olał widocznie | Kruki musiały się rozbić o mury Winterfell
Germanus - Sro 04 Gru, 2013
mam już, jutro rano robię mapkę
6 tura - faza akcji
proszę popatrzeć na mapkę i zastanowić się jak przysłowie atak jest najlepszą obroną powinno być stosowane w Grze o tron. Czyli dlaczego lepiej robić najazd niż dawać obronę
rekceb - Sro 04 Gru, 2013
Mój najazd bez efektu
Rewolta - Sro 04 Gru, 2013
jeden najazd palę wsparcie bary na morzu,
drugi najazd palę korone Tyrela
proszę o karte dzikichg
retman - Sro 04 Gru, 2013
Piechur z Kings Landing do The Reach, Rycerz zostaje na miejscu
Jeżli się nie pomyliłem w obliczeniach zwyciężam i awansuję piechura do Rycerza
Pamiętasz ,że Tyrell ma miecz?
retman - Sro 04 Gru, 2013
Pamiętam i wychodzi mi 7 do 6 dla mnie... Mylę się?
Statek z portu na morze
Nie no nie mylisz się ;D
Wcześniej nie przeliczyłem po prostu ;D
Edit dzikich zostawiamy u góry.
Jednak Bara nie zdradzi w następnej rundzie Starka, bo Stark będzie pierwszy... ;D ??
figol - Sro 04 Gru, 2013
Germanus napisał/a: | 6 tura - faza akcji
proszę popatrzeć na mapkę i zastanowić się jak przysłowie atak jest najlepszą obroną powinno być stosowane w Grze o tron. Czyli dlaczego lepiej robić najazd niż dawać obronę |
najazd zamiast obrony to dobry myk, ale w tej turze spodziewałem się dwóch marszów lannistera
Rewolta napisał/a: | Jednak Bara nie zdradzi w następnej rundzie Starka, bo Stark będzie pierwszy... ;D ?? | Zarzucasz Edardowi zdradę "Żmijo" najbardziej prawemu człowiekowi w Westeros. Nie ładnie czekaj na mnie idę po Ciebie
Czekam, tylko szybko przebij się przez Bare, to potańczymy.
Richtus - Sro 04 Gru, 2013
Wycofuję się na Wysogród.
temat ogarnę jutro rano. Dziś po prostu nie starczyło mi czasu
Mieciu - Sro 04 Gru, 2013
a co mi pozostało....
bije machiną na riverrun ,wspieram się z harrenhal
dowódca na pw
Germanus - Czw 05 Gru, 2013
Bitwa o Reach
Atakujący Baratheon [7]
Marsz +1
Piechur [1]
Wsparcie: Rycerz [2]
Dowódca: Renly Baratheon [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedna z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy.
Obrońca Tyrell [5]
Obrona brak
Rycerz, piechur [3]
Dowódca: Randyll Tarly [2] [miecz]
ma przewagę w lennikach
Ostrze dostępne
Baratheon wygrywa i pasuje piechura na rycerza
Tyrell przegrywa i wycofuje się do Wysogrodu i odzyskuje karty rodów
Rewolta - Pią 06 Gru, 2013
figol był ale dowódcy nie zostawił ... ;D
Germanus - Pią 06 Gru, 2013
Oblężenie Riverrun
Atakujący Lannister [14]
Marsz 0
Wieża [4]
Wsparcie: Wieża, Rycerz, Piechur [7]
Dowódca: Ser Gregor Clegane [3] [miecz][miecz][miecz]
Obrońca Greyjoy[6]
Obrona 1
Rycerz [2]
Dowódca: Asha Greyjoy [1] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.
ma przewagę w lennikach
Lannister wygrywa
Greyjoy przegrywa i traci rycerza od miecza
figol - Sob 07 Gru, 2013
broni asha,
sorki byłem chwilkę tylko żeby sprawdzić czy nie ma ważnego PW, nie zauważyłem że mam tu atak
Rewolta - Sob 07 Gru, 2013
Nie zamulamy raz raz, figol marszuj
Germanus - Nie 08 Gru, 2013
gra coś zwolniła. Ten thinkig phase jest za długi
figol - Nie 08 Gru, 2013
piechur z Seagard do Lannisportu
zostawiam żeton
Rewolta - Nie 08 Gru, 2013
Tyrell niech od razu mi napiszę czy to wsparcie mi spalił.
Trzymałem grę bo nie wiedziałem że Zielony nie ma marszu.
Richtus - Nie 08 Gru, 2013
Tak.
Rewolta - Nie 08 Gru, 2013
To trudno najwyżej Ci wsparcia nie udzielę ;D
No więc nie czekając na zielonego
2 statki płyną na Bare ;D
Tu prośba do Starka (na co ja liczę) o nie wspieranie Złotego czy tam Żółtego
Po jego decyzji wyślę dowódcę
retman - Nie 08 Gru, 2013
Ja mam prośbę do Starka o wsparcie dla żółtego czy tam złotego, po decyzji wyślę dowódcę;p
rekceb - Pon 09 Gru, 2013
Stark wspiera Barę
Germanus - Pon 09 Gru, 2013
Bitwa na Morzu Rozbitków
Atakujący Martell [7]
Marsz +1
Statek, statek [2]
Dowódca: Areo Hotah [3] [wieża]
Obrońca Baratheon [9]
Obrona brak
Statek, statek [3]
Wsparcie: statki [5]
ma przewagę w lennikach
Martell przegrywa
Baratheon wygrywa
retman - Pon 09 Gru, 2013
Melisandre [1] [miecz]
Piechur z Dragonstone na CP
Rewolta - Pon 09 Gru, 2013
ja będę atakował kingswood, po tym jak Bara się określi komu udziela wsparcia wyślę dowódcę
Dam wsparcie Tyrellowi
No nie wierzę ;D
Sam mnie do ataków namawia, wsparcie oferuję a teraz nic ;D
żeby chociaż obojętność zachować
Teraz siedzę u siebie i się nie wychylam, będę kończył grę z 4 zamkami jak się uda
Panowie. Po kolei. Ortnung must sein
Stark i następni, Do Martella daleko
Ale nasza sytuacja i tak nie ulegnie zmianie ;P
Panie Rewolta żadnego wsparcia nie oferowałem a bardziej mi się opłaca większy rozlew krwi w tej walce po prostu.. Powodzenia w każdym razie;)
retman napisał/a: | Tobie radzę jednak coś popróbować z Tyrellem
Moim głównym przeciwnikiem jest Tyrell i tak na razie pewnie pozostanie.. Jeżeli nie zaatakujesz Tyrella musisz czekać na brak wsparć lub moją słabą rękę
|
Ja tu widzę wręcz zachęcanie do ataku ;]
ale masz racje wsparcia nie oferowałeś.
intrygi i zdrady, czyli kwintesencja tj gry
Richtus - Pon 09 Gru, 2013
Rewolta napisał/a: | ja będę atakował kingswood, po tym jak Bara się określi komu udziela wsparcia wyślę dowódcę |
Dowódcę wysłałeś?
rekceb - Pon 09 Gru, 2013
Wieża na Winterfell zostawiam żeton
figol - Pon 09 Gru, 2013
piechur idzie na Riverrun, dowódca na PW, wspieram się z morza
koń zostaje w Lannisporcie
Richtus napisał/a: | Rewolta napisał/a: | ja będę atakował kingswood, po tym jak Bara się określi komu udziela wsparcia wyślę dowódcę |
Dowódcę wysłałeś? |
Teraz już tak, chcę szybko dorana odzyskać dlatego atakuję poniekąd ;D
Richtus - Pon 09 Gru, 2013
Margaery Tyrell [1] [wieża]
Germanus - Wto 10 Gru, 2013
Bitwa w Królewskim Lesie
Atakujący Martell [2]
Marsz 0
Piechur [1]
Dowódca: Arianne Martell [1] Jeśli się bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
Obrońca Tyrell [5]
Obrona brak
Piechur [1]
Wsparcie: statki [3]
Dowódca: Margaery Tyrell [1] [wieża]
ma przewagę w lennikach
Ostrze - dostępne
Martell przegrywa
Tyrell wygrywa
II Bitwa pod Riverrun
Atakujący Greyjoy [6]
Marsz 0
Piechur [1]
Dowódca: Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
ma przewagę w lennikach
Obrońca Lannister [3]
Obrona brak
Wieża [0]
Wsparcie: Wieża, Rycerz, Piechur [3]
Dowódca: Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
Greyjoy wygrywa
Lannister przygrywa i traci wieżę
Mieciu - Wto 10 Gru, 2013
tywin
wrong answer
czyli dałeś się zrobić w balona
Mieciu - Wto 10 Gru, 2013
i tak mam przerąbane i tak
liczyłem ,że grey może dać co słabszego
Rewolta - Sro 11 Gru, 2013
Chyba to był ostatni marsz czy coś źle patrzę
Germanus - Sro 11 Gru, 2013
został marsz Sharka na morzu
rekceb - Sro 11 Gru, 2013
Wszystkie statki na morze U Greya jest Asha więc u mnie Eddard
Germanus - Sro 11 Gru, 2013
jutro to rozpiszę. Ps. Greyjoy ma Theona a nie Ashę, ale i tak wygrasz 8 do 7
Rewolta - Sro 11 Gru, 2013
Jak da radę to wrzuć wydarzenia :d
Germanus - Czw 12 Gru, 2013
Bitwa u wybrzeży Palca Flinta
Atakujący Stark [8]
Marsz +1
Statki [3]
Dowódca: Eddard Stark [4] [miecz][miecz]
Obrońca Greyjoy[7]
Obrona 1
Statek [1]
Dowódca: Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
ma przewagę w lennikach
Stark wygrywa
Greyjoy przegrywa i traci statek od miecza oraz odzyskuje dowódców
zanim wydarzenia to Martell musi się zmobilizować
Rewolta - Czw 12 Gru, 2013
Ajć..
up do maciny i statek na Dorne
mapka na 1 stronie.
Wydarzenie I:
jest na mapie 1 błąd. Tyrell ma o 2 żetony UW mniej a Martell 1 więcej (zapomniałem uwzglednić spalenia UW)
retman - Czw 12 Gru, 2013
Dragonstone- wieża
CP- statek na Blackwater Bay
Kings Landing- rycerz
The Reach- piechur
Richtus - Czw 12 Gru, 2013
Wysogród: rycerz
Stare Miasto: piechur i statek do portu
Mieciu - Czw 12 Gru, 2013
konik za piechura w harrenhal
rekceb - Czw 12 Gru, 2013
Piechur na White Harbor
koniec burzy - staktek do portu
up do konia w yroonwood
figol - Czw 12 Gru, 2013
bay of ice : statek
seagard : rycerz
riverrun : rycerz
lannisport : rycerz
pyke : rycerz
dobra misiaczki, rano wrzucę to na mapkę i sprawdzę czy ktoś nie przekroczył limitów.
Wydarzenie II czyli to co tygryski lubią najbardziej:
Stark 6 żetonów
Baratheon 3 żetony
Martell 3 żetony
Greyjoy 2 żetony
Tyrell 2 żetony
Lannister 0 żetony
jak zwykle lipa dla mnie ;D
A co ponarzekam sobie,
No i wróżba na koniec naszej gry
"Wszyscy zostaniemy potopieni"
Czyli gratulacje dla Gj.
Germanus - Pią 13 Gru, 2013
na 1 stronie aktualizacja po mobilizacji.
W licytacji czekamy na Figola
figol - Pią 13 Gru, 2013
Na tron dam 0.
Germanus - Pią 13 Gru, 2013
Licytacja Tronu
1. Stark 1
2. Baratheon 0
3. Lannister 0
4. Tyrell 0
5. Greyjoy 0
6. Martell 0
Stark 6 żetonów
Baratheon 3 żetony
Martell 3 żetony
Greyjoy 2 żetony
Tyrell 2 żetony
Lannister 0 żetony
Zdetronizowany król ustala kolejność
retman - Pią 13 Gru, 2013
2. Baratheon
3. Lannister
4. Tyrell
5. Greyjoy
6. Martell
Germanus - Sob 14 Gru, 2013
Licytacja Ostrza
1. Stark 2
2. Baratheon 1
3. Greyjoy 1
4. Lannister 0
5. Martell 0
6. Tyrell 0
Stark 4 żetonów
Martell 3 żetony
Baratheon 2 żetony
Tyrell 2 żetony
Greyjoy 1 żetony
Lannister 0 żetony
Król decyduje o miejscach 2-3 i 4-6
rekceb - Nie 15 Gru, 2013
Bara
Grey
Lani
Martel
Tyrell
Germanus - Pon 16 Gru, 2013
Licytacja Ptaka
1. Stark 3
2. Baratheon 2
3. Tyrell 2
4. Martell 1
5. Lannister 0
6. Greyjoy 0
Martell 2 żetony
Stark 1 żetony
Greyjoy 1 żetony
Baratheon 0 żetonów
Tyrell 0 żetonów
Lannister 0 żetony
Król decyduje o miejscach 2-3 i 5-6
III. Wydarzenie
Uczta dla wron [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.
rekceb - Pon 16 Gru, 2013
Bara
Tyrell
Lani
Grey
rekceb - Pon 16 Gru, 2013
No i STARK wziął WSZYSTKO poza wygraną
Rewolta - Pon 16 Gru, 2013
Jak się nie chcę korzystać z okazji tylko kurczowo trzyma się sojusznika to tak to właśnie wygląda :>
Póki co czekam na up mapki i wyślę rozkazy.
Jeśli ktoś ma jakieś propozycję zachęcam do napisania.
mapka jutro rano
Germanus - Wto 17 Gru, 2013
7 Runda - faza planowania
Mieciu - Wto 17 Gru, 2013
statek ,który jest na bay of ice nie istnieje Germanus
został ubity przed starka
Germanus - Wto 17 Gru, 2013
figol napisał/a: | bay of ice : statek
seagard : rycerz
riverrun : rycerz
lannisport : rycerz
pyke : rycerz |
to rekrutacja
Mieciu - Wto 17 Gru, 2013
a przepraszam
Rewolta - Czw 19 Gru, 2013
kto blokuje gre?
Germanus - Czw 19 Gru, 2013
na starka, który ma mi potwierdzić rozkazy.
Ok mapka albo dziś w nocy albo jutro rano/popołudniu
Germanus - Pią 20 Gru, 2013
7 runda - faza akcji
Rewolta - Pią 20 Gru, 2013
moje fajczenia o ile będę miał możliwość bez efektu
figol - Pią 20 Gru, 2013
palę wsparcie Starka na Bliźniakach
retman - Pią 20 Gru, 2013
palę najazd na Kingswood
rekceb - Pią 20 Gru, 2013
Poproszę kartę dzikich
3 Statki z Sunseat Sea na Ironmans Bay dowódca na PW
Germanus - Sob 21 Gru, 2013
Bitwa w Zatoce Żelaznych Ludzi
Atakujący Stark [5]
Marsz 0
Statki [3]
Dowódca: Greatjon Umber [2] [miecz]
ma przewagę w lennikach
Ostrze - dostępne
Obrońca Greyjoy[2]
Obrona 0
Statek [1]
Stark wygrywa
Greyjoy przegrywa i wycofuje się na The Golden Sound
Rewolta - Sob 21 Gru, 2013
Przyśpieszmy troszkę...
Bara musi czekać na dowódcę Gj ?
retman - Sob 21 Gru, 2013
Dragonstone: zdejmuję marsz
Richtus - Sob 21 Gru, 2013
Zdejmuję marsz z portu.
figol - Sob 21 Gru, 2013
nie ma wsparcia, więc broni asha
rekceb: fajnie, ze nie popłynęłeś bezpiecznie na północ, będą ostre walki
mogę wjechać do winterfell, a ty do pyke w następnej
Rewolta - Sob 21 Gru, 2013
Bijąc głową w mur part 3
wypływam statkiem z portu, nawet nie proszę Starka o wsparcie.
Mieciu - Sob 21 Gru, 2013
wysyłam całośc z harenhal do riverrun
szef na pw
retman - Nie 22 Gru, 2013
Ja proszę Starka o wsparcie
Germanus - Nie 22 Gru, 2013
Oblężenie Riverrun
Atakujący Lannister [8]
Marsz 0
Wieża, rycerz, rycerz [8]
Dowódca: Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika.
Obrońca Greyjoy[8]
Obrona 1
Rycerz, piechur [3]
ma przewagę w lennikach
Lannister przegrywa,traci wieżę i rycerza
Greyjoy wygrywa dzięki przewadze w lennikach
rekceb - Nie 22 Gru, 2013
Stark udziela wsparcia Barze
figol - Nie 22 Gru, 2013
broni Euron Wronie Oko [4] [miecz]
poczekam z ruchem na wynik bitwy
Mieciu - Nie 22 Gru, 2013
ah liczyłem ,że grey nie da eurona ,-,
i takby potem odbił riverrun poraz kolejny
dałęm cersei
retman - Nie 22 Gru, 2013
U mnie broni:
Stannis Baratheon [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.
PS. Chyba jednak jest błąd i nie atakuję Riverunn
Germanus - Nie 22 Gru, 2013
Bitwa w Królewskim Lesie
Atakujący Martell [7]
Marsz +1
statek [1]
Dowódca: Ciemna Gwiazda [2] [miecz]
Obrońca Baratheon [11]
Obrona brak
statki [2]
Wsparcie: statki [5]
Dowódca: Stannis Baratheon [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.
ma przewagę w lennikach
Martell przegrywa
Baratheon wygrywa
figol - Nie 22 Gru, 2013
jeden statek atakuje na ironmans bay, dowódca na PW
drugi płynie do sunset sea
rozbity statek musi zostać na golden sound
retman - Pon 23 Gru, 2013
Nie wiem czy na pewno moja kolej ale zdejmuję marsz z CP
Germanus - Pon 23 Gru, 2013
hejka, mnie parę dni nie będzie więc albo się wstrzymajcie z grą albo radźcie sobie sami a ja sprawdzę wszystko po świętach
rekceb - Pon 23 Gru, 2013
Broni Catelyn
Mój drugi marsz - Wieża na The Mountains of The Moon
Rewolta - Pon 23 Gru, 2013
Uuu byłem pewny ,że bolton...;/
Teraz to już po rodowej u Starka
Czyżby moja przepowiednia się spełniała ?
Richtus - Pon 23 Gru, 2013
Piechur z Highgarden na Three Towers. Rycerz na Searoad Marches, drugi rycerz zostaje.
prośba. Osoba która atakuje nich rozpisze tą bitwę i każdą następną do mojego powrotu (abym mógł to hurtowo na mapce ogarnąć). Grey miał Aerona więc czekamy co zdecyduje
Bitwa w Ironmans Bay
Atakujący Greyjoy [1]
statek [1]
Obrońca Stark [3]
statki [3]
Dowódca: Catelyn Stark [0] Jeśli na obszarze ogarniętym bitwą posiadasz żeton obrony, jego wartość ulega podwojeniu.
ma przewagę w lennikach
+ może użyć ostrza
przegrywa Gj
wygrywa Stark
Czekamy na decyzje Gj czy wymienia karte, chodź jeśli się nie mylę ma tylko 1 żeton władzy więc i tak nie może wymienić
Następne ruchy to marsze;
10. Greyjoy
11. Martell
12. Stark
13. Baratheon
14. Martell
dzięki za ogarniecie tego, ja mam dziś tylko pare minutek między sprzątaniem, pakowaniem itp itd aby wejść a szkoda aby gra stała skoro wy jesteście na forum
figol - Pon 23 Gru, 2013
nie zmieniam dowódcy mam 1 kasy tylko
figol - Pon 23 Gru, 2013
Bitwa o Winterfell
Atakujący Greyjoy [5]
[0] Rozkaz: marsz +0
[2] Jednostki: rycerz
[1] Wsparcie: statek
[2] Dowódca: Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
Obrońca Stark[3]
[0] Rozkaz: brak
[2] Jednostki: garnizon
[1] Wsparcie: piechur
[0] Dowódca: Roose Bolton [2] Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).
Ostrze z Valyriańskiej Stali dostępne, przewaga na torze lenników.
Wsparcia innych graczy:
brak
Greyjoy wygrywa.
Stark przegrywa, traci garnizon, odzyskuje karty rodu na rękę.
potwierdzam że jest dowódca:)
Broni Roose Bolton
Balon u kałamarnicy
Atak na Seagard dowódca na PW
PS
Dowódcy wszyscy na ręce po przegranej w ostatniej bitwie.
Bitwa o Seagard
Atakujący Stark [3+???]
[1] Rozkaz: marsz +1
[2] Jednostki: rycerz
[0] Wsparcie: brak
[???] Dowódca: PW
Ostrze z Valyriańskiej Stali dostępne, przewaga na torze lenników.
Obrońca Greyjoy[2+???]
[0] Rozkaz: brak
[2] Jednostki: Rycerz
[0] Wsparcie: brak
[???] Dowódca: czekamy
Wsparcia innych graczy:
brak
Stark
Greyjoy
figol - Wto 24 Gru, 2013
w Seagard broni Dagmaer Rozcięta Gęba [1] [miecz][wieża]
na ręce tylko Victorion
jak koń przeżyje to wycofuje się do Riverrun
rekceb - Wto 24 Gru, 2013
Atakowal Rodrick Cassel
Germanus - Czw 26 Gru, 2013
dobra misiaczki, wróciłem
Rewolta - Pią 27 Gru, 2013
Loosie to chyba ja jednak blokowałem....
atakuje princess pass dowódca znany
Richtus - Pią 27 Gru, 2013
Na Prince's Pass stoi twój piechur, także ja tu czegoś nie rozumiem.
Rewolta - Pią 27 Gru, 2013
Mój błąd z Princess pass atakuję dornish
Richtus - Pią 27 Gru, 2013
Broni Alester Florent [1] [wieża]
Rewolta - Sob 28 Gru, 2013
marsz bary i ostatni moj tak ?
swoj bede sciagal
Germanus - Sob 28 Gru, 2013
Bitwa na Dornijskim Pograniczu
Atakujący Martell [1]
Marsz -1
Piechur [1]
Dowódca: Nymeria Sand [1] Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz, ta karta otrzymuje symbol miecza.
ma przewagę w lennikach
Obrońca Tyrell [3]
Obrona brak
Piechur [1]
Wsparcie: Piechur [1]
Dowódca: Alester Florent [1] [wieża]
Martell przegrywa i odzyskuje karty rodu
Tyrell wygrywa
retman - Nie 29 Gru, 2013
Piechur z The Reach na Kingswood, dowódca na priv
Germanus - Nie 29 Gru, 2013
Bitwa w Królewskim Lesie
Atakujący Baratheon [5]
Marsz +1
Piechur [1]
Wsparcie: rycerze i statki [3]
Dowódca: Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
ma przewagę w lennikach
Obrońca Tyrell [1]
Obrona brak
Piechur [1]
Dowódca: Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.
Baratheon wygrywa
Tyrell przegrywa, traci Mace Tyrell [4] i ginie bo nie ma się gdzie wycofać
Richtus - Nie 29 Gru, 2013
Broni Królowa Cierni i powiedzmy, że zdejmuję wsparcie z gwiazdką. Bez znaczenia.
retman - Pon 30 Gru, 2013
u mnie był
Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
z ręki wyrzucam Ci
Mace Tyrell [4] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących się jednostek Piechurów przeciwnika.
Germanus - Pon 30 Gru, 2013
chyba to już wszystkie ruchy. Mapka jak będe w domu.
I wydarzenie
rekceb - Pon 30 Gru, 2013
Germanus napisał/a: | chyba to już wszystkie ruchy. Mapka jak będe w domu.
I wydarzenie
Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz. |
Dlaczego znowu mobilka a gdzie Zaopatrzenie
utknęło w korkach
Rewolta - Pon 30 Gru, 2013
rekceb napisał/a: |
Dlaczego znowu mobilka a gdzie Zaopatrzenie |
Widocznie nie zasłużyłeś
retman - Pon 30 Gru, 2013
Mobilizacja:
CP: piechur do rycerza
Dragonstone: Piechur
figol - Pon 30 Gru, 2013
podam mobilkę jak będzie mapka
8 runda - faza wydarzeń
Richtus - Pon 30 Gru, 2013
Jakby co to Alestera już zagrałem, a piechur Baratheona powinien stać na Kingswood.
Highgarden: rycerz
Oldtown: machina
Richtus napisał/a: | Jakby co to Alestera już zagrałem, a piechur Baratheona powinien stać na Kingswood.
Highgarden: rycerz
Oldtown: machina |
piechura zapomnaiłem przeusnąć. Uczynię to next time
Erie - Piechur
Fosa Callin - Piechur
Biały port - UP do Rycerza
1 statek Greya jest na Sunset Sea
figol - Pon 30 Gru, 2013
Tak, powinien być jeden statek na Sunset Sea, a dwa na Golden Sound.
Rekrutuję:
-piechur w Flint Finger
-zamiana piechra w wieżę w Riverrun
-piechur w Winterfell
rekceb: na Fosie Calin nie ma żetonu, podobna sytacja jak w #36
rekceb - Wto 31 Gru, 2013
A powinien być specjalnie jeden zostawiłem po licytacji. Wiem panowie sorki powinien napisać że go zostawiam. Zapomniałem dla mnie przy planszy zawsze to jest bardziej oczywiste. Wasza decyzja jeśli go tam nie można dołożyć to nie rekrutuje w Fosie Callin.
Germanus - Wto 31 Gru, 2013
ja generalnie jestem przeciwny "poprawianiu" decyzji po tym jak pojawia się wydarzenie. Jeszcze jakby był wolne 3 mobilizacje to faktycznie można było liczyć że jakaś wypadnie, a tak jesteśmy w decydującym momencie gry i trzeb uważać co roić z ŻW. Wypadnie mobilka to lepiej zostawiać na zamkach. Wypadnie starcie królów to lepiej zostawiać na licytacje, nie wypadnie nic z powyższych to lepiej trzymać bo za turę coś wypadnie.
Nie robię głosowania, czy się zgadzacie aby Stark zostawił żeton bo może się to odbić na grze -> nie pozwoliłeś mi zostawić żetonu to Cię zniszczę (nie mówię że tak będzie ale tak może być).
Zatem nie ma żetonu ma MC
Germanus - Wto 31 Gru, 2013
figol napisał/a: | Tak, powinien być jeden statek na Sunset Sea, a dwa na Golden Sound.
Rekrutuję:
-piechur w Flint Finger
-zamiana piechra w wieżę w Riverrun
-piechur w Winterfell
rekceb: na Fosie Calin nie ma żetonu, podobna sytacja jak w #36 |
poprawię po mobilce.
Rewolta - Wto 31 Gru, 2013
sunspear konik
yroonwood piechur
koniec burzy up do konika
rekceb - Wto 31 Gru, 2013
Germanus napisał/a: | ja generalnie jestem przeciwny "poprawianiu" decyzji po tym jak pojawia się wydarzenie. Jeszcze jakby był wolne 3 mobilizacje to faktycznie można było liczyć że jakaś wypadnie, a tak jesteśmy w decydującym momencie gry i trzeb uważać co roić z ŻW. Wypadnie mobilka to lepiej zostawiać na zamkach. Wypadnie starcie królów to lepiej zostawiać na licytacje, nie wypadnie nic z powyższych to lepiej trzymać bo za turę coś wypadnie.
Nie robię głosowania, czy się zgadzacie aby Stark zostawił żeton bo może się to odbić na grze -> nie pozwoliłeś mi zostawić żetonu to Cię zniszczę (nie mówię że tak będzie ale tak może być).
Zatem nie ma żetonu ma MC |
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym "zniszczę"
Dzięki za brak wyrozumiałości wszak to tylko gra ą błąd można stwierdzić po zrobieniu mapy która była razem z wydarzeniem.
Jedziemy dalej a Fosę będę musiał sobie odbić
Germanus - Sro 01 Sty, 2014
czekamy na rekrutację wyspiarzy
figol - Czw 02 Sty, 2014
ja widzę, że został tylko Lanni, który może dostawić piechura w Harrenhal
Germanus - Czw 02 Sty, 2014
faktycznie
Mieciu coś mobilizuje?
Mieciu - Pią 03 Sty, 2014
aj przepraszam nie zauważyłem oczywiście piechura mobilizuję
Germanus - Pią 03 Sty, 2014
mapka może w weekend ale nie jestem pewny na 100% - jestem na studiach podyplomowych więc wracam wieczorami
Rewolta - Sob 04 Sty, 2014
A reszta wydarzeń?
Germanus - Sob 04 Sty, 2014
Kto ma ptaka ten decyduje
Germanus - Sob 04 Sty, 2014
8 Runda - faza wydarzeń cd.
Rewolta - Nie 05 Sty, 2014
czyli pierwszy ruch Starka zdecyduje czy kończymy już czy w next round ;d
Miejmy nadzieję iż da licytacje
rekceb - Nie 05 Sty, 2014
Rewolta napisał/a: | czyli pierwszy ruch Starka zdecyduje czy kończymy już czy w next round ;d
Miejmy nadzieję iż da licytacje |
Nie będzie licytacji bierzemy żetoniki.
Germanus - Nie 05 Sty, 2014
Martell 2 żetony +3
Stark 1 żeton + 5
Greyjoy 1 żeton + 4
Baratheon 0 żetonów + 5
Tyrell 0 żetonów + 3
Lannister 0 żetonów + 2
Germanus - Nie 05 Sty, 2014
siła [4]
Rewolta - Pon 06 Sty, 2014
Kto nam pozostał ?
Germanus - Pon 06 Sty, 2014
Martell i Baratheon
Germanus - Pon 06 Sty, 2014
Baratheon
retman - Wto 07 Sty, 2014
Na dzikich daję 3
Germanus - Wto 07 Sty, 2014
Atak dzikich [4]
Martell 5
Baratheon 3
Stark 0
Greyjoy 0
Tyrell 0
Lannister 0
Siła Nocnej straży [8] ZWYCIĘSTWO
ŁUPIEŻCY GRZECHOCZĄCEJ KOSZULI
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Spada o 2 pozycje na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Pozostali gracze: Spadają o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Następnie gracze redukują armie, aby sprostać nowemu limitowi Zaopatrzenia.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wspina się o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie wyżej niż 8 ).
Martell ma 5 beczek
Pozostało żetonów
Stark 6 żetonów
Greyjoy 5 żetonów
Tyrell 3 żetony
Baratheon 2 żetony
Lannister 2 żetony
Martell 0 żetonów
Germanus - Wto 07 Sty, 2014
dawajcie rozkazy. Jedyne zmiany na mapce to siła dzikich =0 oraz inna liczba ŻW, widoczna w poście wyżej
Germanus - Sro 08 Sty, 2014
który jeleń nie wysłał jeszcze rozkazów...
Germanus - Sro 08 Sty, 2014
mam rozkazy od wszystkich. Jesli nie będzie tam baboli to jutro rano będzie mapka
Rewolta - Czw 09 Sty, 2014
Ale pewnie jakieś były
Germanus - Czw 09 Sty, 2014
zaraz to ogarnę tylko musze się dobudzić
Rewolta - Czw 09 Sty, 2014
Było spać a nie robić im mapkę na 41
na 41 jest mapka z 34
Runda 8 - faza akcji
rekceb - Czw 09 Sty, 2014
poproszę kartę dzikich
Palę Najazd w Winterfell
Z marszem czekam na resztę najazdów.
Richtus - Czw 09 Sty, 2014
Palę koronkę na Prince's Pass
retman - Pią 10 Sty, 2014
Blackwater: palę palenie na Searoad Marches
Mieciu - Pią 10 Sty, 2014
moje palenie bez efektu
rekceb - Pią 10 Sty, 2014
Rycerz z Seagard na Riverun
Zostawiam żeton
Proszę Lanistera o wsparcie
Dowódca Greya znany u mnie Eddard Stark
figol - Pią 10 Sty, 2014
Gratulacje dla Starka, który będzie miał w tej turze 6 zamków i pierwszy się rusza w następnej.
Baratheon i Lannister - świetnie zagraliście tą turę
Ok, może trochę przesadzam z ogłaszaniem zwycięzcy, bo jeszcze wydarzenia mogą namieszać, ale zatrzymanie rodu który ma tron miecz i kruka będzie bardzo trudne
Rewolta - Pią 10 Sty, 2014
Jeszcze nie wiadomo komu Lanni wsparcia udzieli
Germanus - Pią 10 Sty, 2014
Bitwa pod Riverrun
Atakujący Stark [10]
Marsz +1
Rycerz [2]
Wsparcie: Lannister [3]
Dowódca: Eddard Stark [4] [miecz][miecz]
ma przewagę w lennikach
Ostrze - dostępne
Obrońca Greyjoy[9]
Obrona 0
Rycerz, Rycerz, Wieża [4]
Dowódca: Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1.
Krótko - to była rzeźnia
figol - Pią 10 Sty, 2014
Rewolta napisał/a: | Jeszcze nie wiadomo komu Lanni wsparcia udzieli |
Aha, to proszę Lannistera o wsparcie w takim razie
Rewolta napisał/a: | Jeszcze nie wiadomo komu Lanni wsparcia udzieli | No chyba nie swojemu oprawcy podczas całej rozgrywki
Zawsze może być neutralny ;P
retman - Pią 10 Sty, 2014
Dragonstone: wieża na Kingswood
Mieciu - Pią 10 Sty, 2014
figol napisał/a: | Gratulacje dla Starka, który będzie miał w tej turze 6 zamków i pierwszy się rusza w następnej.
Baratheon i Lannister - świetnie zagraliście tą turę |
jakbym liczył na zwycięstwo
udzielam mojego wsparcia starkowi
Edek nadchodzi
Dziękuję Tywinie
eka, noga, mózg na ścianie Riverrun - widok nie dla dzieci
Wszystkich nas zjedzą wilkory czy jakaś inna opcja ?
Rewolta napisał/a: | Wszystkich nas zjedzą wilkory czy jakaś inna opcja ? |
Inna jest za murem. Spytaj dzikich
Richtus - Pią 10 Sty, 2014
Wieża na Wysogród.
figol - Pią 10 Sty, 2014
atakuje koniem riverrun
wspieram się i proszę Lannistera o wsparcie
z dowódcą poczekam na decyzję o wsparciu
Mieciu - Sob 11 Sty, 2014
udzielam wsparcia Greyowi
Lannister zmiennym jest...
figol - Sob 11 Sty, 2014
wysłałem dowódcę do bitwy o Riverrun na PW
rekceb - Sob 11 Sty, 2014
Broni Blackfish
Cofam na Graywater Watch
Rewolta - Sob 11 Sty, 2014
sciagam marsz -1
figol - Sob 11 Sty, 2014
atakowała rozcięta gęba
Germanus - Sob 11 Sty, 2014
Bitwa pod Riverrun
Atakujący Greyjoy[7]
Atak -1
Rycerz [2]
Wsparcie: statki i Lannister [5]
Obrońca Stark [3]
Obrona 0
Rycerz [2]
Dowódca: Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
ma przewagę w lennikach
Ostrze - dostępne
Stark wycofuje się na Greywater Watch
Rewolta - Sob 11 Sty, 2014
Tak więc nowa tura
greyjoy napisał mi wcześniej na PW że zostawi żeton na Lannisporcie.
czekamy na marsze Starka
rekceb - Nie 12 Sty, 2014
wieża atakuje Winterfell dowódca na PW
Piechu na Fosę Calin
figol - Nie 12 Sty, 2014
nie wspieram się z morza
dowódca na PW
rekceb - Nie 12 Sty, 2014
Atakował Gretjon Umber
Richtus - Nie 12 Sty, 2014
Jeden rycerz i wieża na Searoad Marches.
Germanus - Nie 12 Sty, 2014
Bitwa pod Winterfell
Atakujący Stark [9]
Marsz -1
Wieża [4]
Wsparcie: statek, rycerz [4]
Dowódca: Greatjon Umber [2] [miecz]
ma przewagę w lennikach
Ostrze - dostępne
Obrońca Greyjoy[4]
Obrona 0
Rycerz, piechur [3]
Greyjoy wycofuje się na Lannisport
figol - Nie 12 Sty, 2014
wycofuję się do Lannisportu
Rewolta - Nie 12 Sty, 2014
A to dobre
Myślałem ,że oddasz już Lannisport a tu niespodzianka ;D
rekceb - Pon 13 Sty, 2014
Na co czekamy
Rewolta - Pon 13 Sty, 2014
2 tura marszy ruszyłeś się tylko Ty, więc teraz Twój Sojusznik
Błąd ja trzymam kolejkę...
2 statki płyną na Barę
Proszę o wsparcie Starka który już pewnie szykuje ucztę z powodu wygranej, dowódcę podam jak Stark się określi
rekceb - Wto 14 Sty, 2014
Wspieram Barę
Moje marsze już są wszystkie wykonane na 1 stronie jest błąd więc tylko Martell został
Germanus - Wto 14 Sty, 2014
Bitwa na Morzu Rozbitków
Atakujący Martell [5]
Atak +1
statek, statek [2]
Wsparcie: statki Starka [2]
Dowódca: Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.
Obrońca Baratheon [8]
Obrona 0
statek, statek [2]
Dowódca: Ser Davos Seaworth [2] Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
ma przewagę w lennikach
Martell przegrywa i traci statek
Baratheon wygrywa i spada na ostatnie miejsce na Królewskim Dworze
Rewolta - Wto 14 Sty, 2014
bida z nędzą...
rzucam dorana, Bara spada z gwiazdek, ja tracę statek i wycofuje się tam skąd przybyłem
2 marsz bez efektu
Germanus - Wto 14 Sty, 2014
9 runda - faza wydarzeń
Wieczorem podam info co z 3 wydarzeniem
Oki ogarnąłem. Zagramy bez obron
Rewolta - Sro 15 Sty, 2014
Chyba dałem błędny rozkaz
Aż sprawdzę:D
Na kogo czekamy ??
Germanus - Sro 15 Sty, 2014
Baratheon i Lannister.
Rewolta wysyłam zwrotnie wysłane przez Ciebie rozkazy. W razie czego wyślij nowe
Germanus - Pią 17 Sty, 2014
Aktualna mapa
rekceb - Pią 17 Sty, 2014
Wszystkie statki na The Golden Sound dowódca na PW
figol - Pią 17 Sty, 2014
balon, jak używasz miecza to wycofuję sie do sunset sea
Rewolta - Pią 17 Sty, 2014
Zapewne użyje...
rekceb - Pią 17 Sty, 2014
Używam miecza
Cofasz sie do portu bo byl Robb
Richtus - Pią 17 Sty, 2014
Można prosić o wyższą rozdzielczość mapki? Tak właściwie to mało co tam widzę. Chyba, że tylko ja mam taki problem
Germanus - Pią 17 Sty, 2014
już powinno być ok
ja wszystko rozpiszę w niedzielę albo w poniedziałek, zależy jak wrócę
Richtus - Pią 17 Sty, 2014
Palę uw na Starfall.
Rewolta - Pią 17 Sty, 2014
Richtus napisał/a: | Palę uw na Starfall. |
A jak sobie wolisz...
Idźmy wszyscy na Gj
Palę wsparcie na trzech wieżach
Mieciu - Sob 18 Sty, 2014
Czekam na Retmana z ruchem
Moje palenie bez efektu
retman - Nie 19 Sty, 2014
machina z Kingswood do CP
Mieciu - Nie 19 Sty, 2014
marsz bez efektu
coś czuję ,że po tej rundzie zniknę z planszy
Rewolta - Nie 19 Sty, 2014
było pytać o wsparcie Starka i cisnąć Bare ;D
Mieciu - Nie 19 Sty, 2014
Rewolta napisał/a: | było pytać o wsparcie Starka i cisnąć Bare ;D |
nic mi to nie da ,bo Bara ma wsparcia na KL i Czarnej Zatoce i lepsze karty rodów
Richtus - Nie 19 Sty, 2014
Wszystko z Searoad Marches na Lannisport, dowódca na PW.
figol - Nie 19 Sty, 2014
Mokra Czupryna. Zapewne idzie Loras, więc zapraszam do Riverrun
Pudło, był Alester [1] ^^
Germanus - Nie 19 Sty, 2014
Bitwa u wybrzeży Lannisportu
Atakujący Stark [5]
Atak +1
statek, statek, statek[3]
Dowódca: Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.
ma przewagę w lennikach
Ostrze - używa
Obrońca Greyjoy [5]
Obrona 0
statek, statek [2]
Wsparcie: statek [1]
Stark
Greyjoy przegrywa i wycofuje się do portu
Germanus - Nie 19 Sty, 2014
masakra pod lannisportem
Koń i piechur na Riverrun. 1 statek na dno 2 statki przejmuje Tyrell;)
Mam dwa wolne statki, także tyle tam stawiam, a jeden przepada.
figol - Nie 19 Sty, 2014
nie używam zdolności Czupryny
Rewolta - Nie 19 Sty, 2014
ściągam marsz z morza
Marsz z portu zdejmuję.
rekceb - Pon 20 Sty, 2014
Piechur z Twins na Craclaw - Dowódca na PW
Germanus - Pon 20 Sty, 2014
Bitwa na Szczypcowym Przylądku
Atakujący Stark [4]
Atak -1
piechur [1]
Wsparcie: statek, statek [2]
Dowódca: Roose Bolton [2] Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).
ma przewagę w lennikach
Ostrze - niedostępne
Obrońca Baratheon [5]
Obrona 0
rycerz [2]
Stark przegrywa i odzyskuje karty
Greyjoy wygrywa i po bitwie odrzuca jaką kartę?
retman - Pon 20 Sty, 2014
Zapewnie o mnie chodzi więc
wszystko z CP na Harrenhal. Dowódca na priv.
Zostawię żeton
Bitwa pod Harrenhal
Atakujący Baratheon [7]
Atak 0
rycerz, wieża [6]
ma przewagę w lennikach
Obrońca Lannister [4]
Obrona 0
rycerz, piechur [3]
Dowódca: Ser Kevan Lannister [1] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Piechurów (w tym wspierające jednostki Piechurów Lannisterów) zapewniają premię +2, a nie +1.
Lannister traci piechura i wycofuje się na Kamienny Sept
Mieciu - Pon 20 Sty, 2014
Kevan dowodzi
cofam się na Kamienny Sept i tracę piechura
Richtus - Pon 20 Sty, 2014
Rycerz na Wysogrodu na Searoad Marches.
kogo splamił Baratheon?
plamię
Catelyn Stark [0] Jeśli na obszarze ogarniętym bitwą posiadasz żeton obrony, jego wartość ulega podwojeniu.
Ściągam ostatni marsz z koronki poproszę wieże
retman napisał/a: | plamię
Catelyn Stark [0] Jeśli na obszarze ogarniętym bitwą posiadasz żeton obrony, jego wartość ulega podwojeniu. |
wiesz o tym że możesz splamic dowolnego wodza, bo robisz to już po użyci zdolności Boltona?
wiem, ale zostaję przy swojej decyzji
retman napisał/a: | wiem, ale zostaję przy swojej decyzji |
Dziękuję Stanisie twa lojalność będzie pamiętana na Północy po wsze czasy
Rewolta - Wto 21 Sty, 2014
Ekstra...
Wszystko z głównej na bonyway..
Germanus - Wto 21 Sty, 2014
a następnie? bo chyba tylko Ty zostałeś
No skoro Bara i tak daje wygrać Starkowi to tak dla zabawy wszystko na reach...
dowódcę zaraz poślę
Niech się ciemna gwiazda nacieszy jakimś zwycięstwem w końcu... ;p
Germanus - Wto 21 Sty, 2014
Bitwa o Reach
Atakujący Martell [11]
Atak 1
rycerz, wieża, piechur [7]
Dowódca: Areo Hotah [3] [wieża]
Obrońca Baratheon [8]
Obrona 0
rycerz[2]
Wsparcie: rycerze [4]
ma przewagę w lennikach
Martell wygrywa
Baratheon przegrywa i wycofuje się na????
retman - Wto 21 Sty, 2014
u mnie 3 była
Germanus - Sro 22 Sty, 2014
zróbcie rekrutacje i ostatnia runda
rekceb - Sro 22 Sty, 2014
Moja rekrutacja już była up do Wieży
chodziło mi o Tyrella
Richtus - Sro 22 Sty, 2014
Dla mnie machina.
zapodaję wydarzenia:
I. Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
II. Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
III. Atak dzikich Dzicy atakują Westeros.
Czyżby nowa królowa z północy?
atak dzikich [0]
Wasze ŻW:
Martell 5 żetonów
Stark 15 żetonów
Greyjoy 15 żetonów
Baratheon 16 żetonów
Tyrell 16 żetonów
Lannister 5 żetonów
Rewolta - Sro 22 Sty, 2014
Coś czuję iż będzie rokordowo niska licytacja
rekceb - Czw 23 Sty, 2014
Znamy wyniki można by dać nową mapę i kończyć rozgrywkę. Ostatnia runda zapowiada się Ciekawie bo aż 3 rody mają szanse na wygraną.
Rewolta - Czw 23 Sty, 2014
Nie wiem gdzie widzisz te 3 rody :]
rekceb - Czw 23 Sty, 2014
Stark
Martell
Baratheon
Dużo będzie zależeć od ruchu pozostałych bo to może zadecydować kto z w/w trójki zwycięży. Nikt nie ma szans na 7 zamków więc na wyniki końcowy poczekamy do ostatniej bitwy.
Rewolta - Czw 23 Sty, 2014
Jak dla mnie Bara może mieć i będzie miał 5 zamków ;D
Nie wstawiałbym tam Martella tylko Tyrella który szyskuje się na 5 marszy podczas tej rundy
Tak żeby nie było ,że nie napisałem ;D
retman - Czw 23 Sty, 2014
wycofuję się na Kings Landing
Germanus - Czw 23 Sty, 2014
czekamy na retmana bo się zamotał i wysłał licytację na tron
retman - Pią 24 Sty, 2014
sorry miałem gorszy dzień. daję 5
Germanus - Pią 24 Sty, 2014
atak dzikich [0]
Nocna Straż [23]
Chyba widziałem dzikich....
Martell 0 żetonów
Stark 0 żetonów
Greyjoy 0 żetonów
Baratheon 5 żetonów
Tyrell 14 żetonów
Lannister 4 żetony
WARG-ZWIADOWCA
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Odrzuca wszystkie dostępne żetony Władzy.
Pozostali gracze: Odrzucają po 2 dostępne żetony Władzy (lub tyle, ile aktualnie posiadają).
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wszystkie żetony Władzy, które przeznaczył na tę licytację natychmiast wracają do jego dostępnej władzy.
Wygrał Tyrell
10 tura - faza planowania
Na CP jest ŻW Baratheona. Baratheon ma zatem 5 zamków. Tyrell natomiast ma 3 zamki
rekceb - Pią 24 Sty, 2014
Na mapce jest błąd w zamkach Tyrell ma 3 oraz brakuje żetonu Bary na Crackclaw
poprawię przy mapce z rozkazami
Germanus - Sob 25 Sty, 2014
jaki jeleń nie wysłał rozkazu
Germanus - Nie 26 Sty, 2014
10 tura - final coundawn
rekceb - Nie 26 Sty, 2014
Palę wsparcie na Sunseat Sea
Rycerz na Flints Finger Dowódca na PW
Oblężenie Palca Flinta
Atakujący Stark [7]
Atak +1
Rycerz[2]
ma przewagę w lennikach
Ostrze - używa
Obrońca Greyjoy [7]
Obrona 1
Piechur [1]
Wsparcie: statek [1]
Stark używa ostrza i wygrywa dzięki przewadze w lennikach
Greyjoy przegrywa i wycofuje się na???????
Rewolta - Nie 26 Sty, 2014
fajczenie martela i tyrela się znoszą
fajczenia bary bez skutku
Stark palisz korone w porcie Lannisportu?
Tutaj taka drobnostka, jak nie zajmie Bara szczypcowego w swoim pierwszym marszu to po grze
Mam nadzieje iż to widzi ;D
figol - Nie 26 Sty, 2014
broni Euron
1 stronę ogarnę jutro rano
Grey cofa na Stony Shore
Rewolta napisał/a: | fajczenie martela i tyrela się znoszą
fajczenia bary bez skutku
Stark palisz korone w porcie Lannisportu?
Tutaj taka drobnostka, jak nie zajmie Bara szczypcowego w swoim pierwszym marszu to po grze
Mam nadzieje iż to widzi ;D |
Swoje fajczenie podałem wcześniej. Widzę że Martell pamięta o wszystkim łącznie z interesami swojego wroga
Rewolta - Nie 26 Sty, 2014
A wybacz wydawało mi się iż masz 2 palenia... ;D
No staram się tu pozostałych jeszcze motywować
retman - Pon 27 Sty, 2014
Dragonstone: ruch piechurem na CP
Mieciu - Pon 27 Sty, 2014
kasuję swój marsz
rekceb - Pon 27 Sty, 2014
Mieciu napisał/a: | kasuję swój marsz |
To nie przystoi Tywinowi być takim biernym od Twojego ruchu wiele zależało wbrew pozorom.
Mieciu - Pon 27 Sty, 2014
wiem ,ale nie chciałem się włączać po niczyjej stronie szczególnie ,że Tyrell nic mi nie zrobił
i ta masz tu zwycięstwo najprawdopodobniej
Richtus - Pon 27 Sty, 2014
Tyrell jest wdzięczny ^^
Wszystko z Oldtown na Searoad Marches.
figol - Pon 27 Sty, 2014
wypływam statkiem na zatokę
Rewolta - Pon 27 Sty, 2014
Richtus napisał/a: | Tyrell jest wdzięczny ^^
Wszystko z Oldtown na Searoad Marches. |
To mnie nie zadowala, wg mnie chcesz wygrać moim kosztem zdobywając Reach a tak to będziesz rodową odbijał ;p
Machina i piechur na wysogród
jest 5 do 6
dowódca pw
Broni Loras.
U mnie żmija więc wygrałem
Sorki ,że nie dałem Ci tych 5 marszy w tej rundzie ;p
To jest w ogóle szansa na zatrzymanie następnego marszu Starka?
Cii nie podpowiadaj
Jest
Bara wygrywa jeśli tylko rzuci Stanisa
Ale w sumie jego zwycięstwo jest już raczej przesądzone, chyba tylko zmowa Gj, i Tyrella mogłaby wynieść mnie na tron ;P
rekceb - Pon 27 Sty, 2014
Wieża na fosę
Rewolta napisał/a: | Cii nie podpowiadaj
Jest
Bara wygrywa jeśli tylko rzuci Stanisa |
Aaa...dobra, rzeczywiście ^^
Widzę Tyrell online czyli zaraz będzie rozpiska ataku
Smutna prawda jest taka iż już nie wygramy więc może zostaw mi ten wysogród?
Wieża na Lannisport, a rycerz i piechur na Wysogród. Dowódca znany.
Dobra Arianne broni, cofam na reach ;D
I teraz wszystko zależy od Gj ;D
Cofać nie ma co, bo były dwa miecze ale ten manewr obronił Reach.
Germanus - Wto 28 Sty, 2014
podsumuję rano bo już nie mam sił
1 strona zaktualizowana.
Martell stracił 2 jednostki które na mapie były na Reach. Tyrell stracił garnizon na HG)
Richtus - Wto 28 Sty, 2014
Rewolta napisał/a: |
Machina i piechur na wysogród
jest 5 do 6
dowódca pw |
Rycerz Martella został na Reach.
figol - Wto 28 Sty, 2014
kto ma teraz ruch?
Rewolta - Wto 28 Sty, 2014
Czekamy na Ciebie
I twój ruch
Richtus - Wto 28 Sty, 2014
Nie, no. Teraz Baratheon, wg. mnie.
figol - Wto 28 Sty, 2014
nic lepszego nie wykombinuję, koń do niebronionego Winterfell
edit. to poczekam, bo winterfell i tak bym po chwili stracił
Rewolta - Wto 28 Sty, 2014
Sorki mój błąd... ;D
czekamy na jelenia. Na 1 stronie macie najbliższe ruchy rozpisane. jak nie ma -> ..... to znaczy ze ktoś się nie ruszył
retman - Sro 29 Sty, 2014
Harrenhall: wszystko na Riverunn, dowódca na priv
figol - Sro 29 Sty, 2014
u mnie za dużego wyboru nie ma, theon [3] [miecz] - restart ręki
Germanus - Sro 29 Sty, 2014
bitwa pod Riverrun
Baratheon atakuje wieżą i rycerzem [6] dowodzi Renly Baratheon [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedna z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy.
Łącznie 9
Greyjoy ma 2 rycerz i piechura [5] z obroną [1] Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Łącznie 9
Jeleń wygrywa bo ma więcej lenników. Pasuje piechura na rycerza Gdzie wycofuje się Kraken?
rekceb - Sro 29 Sty, 2014
Przed moim ostatnim marszem poproszę aktualną mapę
figol - Sro 29 Sty, 2014
stony shore
Germanus - Sro 29 Sty, 2014
mapa będzie rano
retman - Czw 30 Sty, 2014
jeszcze chciałem dodać że zostawiam znacznik na Harrenhall. Jeżeli za późno cóż.. trudno się mówi ;p
Germanus - Czw 30 Sty, 2014
ostatnia runda, znaczników macie multum i nie mają wpływu na następną rundę. Zakładam, że każdorazowo jak opuszczacie całą armią teren to zostawiacie znacznik
na 1 stronie aktualna mapa. Wilkor goni jelenia...
figol - Czw 30 Sty, 2014
rycerz na flint finger, dowódca na PW
Rewolta - Czw 30 Sty, 2014
No to zwycięzce już znamy ^^
Bitwa o palec
Greyjoy ma siłę 5 (Balon) . Stark 2 (Bolton). Wycofanie na Greywater
rekceb - Czw 30 Sty, 2014
Są 2 błędy na Grewater nie ma mojego żetonu nie zostawiałem go tam a Bara ma 5 zamków nie 6
Co do Flints Finger i tak je stracę więc broni Roose Bolton
rekceb - Czw 30 Sty, 2014
Mój ostatni marsz
wszystko na Craclaw. Zostawiam żeton
Dowódca na PW
Gratuluje Tyrellowi wygranej.
retman - Czw 30 Sty, 2014
Ok, broni Stannis
Bitwa o przylądek
Stark ma 2 wieże [8] i wsparcie statków [2]. Dowodzi Eddard [4] = 14
Baratheon piechur [1] wsparcie statków [3] oraz Stannis [5] = 9
Wygrywa Stark, piechur ginie
Richtus - Czw 30 Sty, 2014
Co robi Martell?
zawija w te sreberka...
Rewolta - Czw 30 Sty, 2014
martell jest chory, rozkminił wygraną po pierwszej turze marszów i zapomniał iż ma jeszcze swoje ;D
statek 1 na tyrela prosze czarnego o wsparcie, dowodca znany
Na jedno wyjdzie czy chłop czy baba
Richtus - Czw 30 Sty, 2014
To wsparcie zostało spalone przez Starka. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Jak nie to u mnie broni Randyll, więc jest 5v4.
Wszystko z Lannisportu rusza na Riverrun. Zostawiam żeton. Baratheonowi został Salladhor, czyli razem ma 3 siły. Rzucam Lorasa i mam 14 siły.
W kolejnym ruchu: Zostawiam żeton na Riverrun. Rycerz zajmuje niebroniony Seagard, a drugi rycerz i dwie wieże idą na Harrenhal. Baratheon ma 2 siły z wsparcia (razem ze Stannisem max 6), więc rzucam Królową Cierni (zdejmuję wsparcie z Blackwater) i mam 9 siły vs. 4.
chyba wszyscy się zgodzą, że mamy nowego króla z 6 zamkami
rekceb - Pią 31 Sty, 2014
Tak zgadzamy się. Gratulacje
Nie rozumiem tylko postawy sojuszników w ostatniej turze że koronowali Tyrella. Szczególnie neutralnego podejścia Lanistera wszak to on ma Twoja stolicę.
Ze swojej strony dziękuje figolowi za super rozgrywkę mam nadzieję ze moje statki wywołały trochę zamieszania.
Wydarzenia w tej rozgrywce całkowicie mi nie dopisywały a bez zaopatrzenia przez 8 rund nie da się wygrać.
Germanus - Pią 31 Sty, 2014
wydarzenia, to wydarzenia na to nie ma się wpływu.
Gratulacje dla Richtusa, który w ostatnich turach wyskoczył zza pleców
retman - Pią 31 Sty, 2014
Myślełem, że Harrenhall jest moje, zapomniałem o Lorasie. Widać klątwa zamczyska działa. Dzięki za grę i gratulacje dla Richtusa przede wszystkim za to, że się nie poddawał i jak nie szło jedną stroną dobrze zaatakował z drugiej pozdrawiam wszystkich
Mieciu - Pią 31 Sty, 2014
Dzięki za grę wszystkim graczom i GM-owi ,gratuluję Richtusowi zwycięstwa
Jeśli chodzi o ostatnią rundę nie miałem zamiaru się włączać po niczyjej stronie ,
szczególnie że z moją ostatnią kartą nie byłem w stanie odbić żadnego zamku ,
wolałem pozostawić wydarzenia własnemu biegowi. Praktycznie od 5 rundy nie miałem szans na zwycięstwo ,starałem się nie zostać rozwalony przez Gj. Ogólnie to bardzo miło mi się grało.
figol - Pią 31 Sty, 2014
Gratulacje dla zwycięzcy
Dziękuję Germanusowi za prowadzenie rozgrywki i pozostałym graczom także. Rozgrywka naprawdę ciekawa, miałem mnóstwo bitew.
Moje doświadczenia z tej rozgrywki:
- przycisnąć Lannistera nie jest sztuką, ale bez sojuszników, będąc wrogiem publicznym(najwięcej zamków, miałem jakoąś mega mobilizację 4 koni i statku), nie mając czasu aby farmić ciężko jest wygrać
-jak grey trzyma całą zatokę (ironmans, golden sound, sunset + 2 porty) to wszystko jest pod kontrolą, ale jak wpadł tam statkami Stark to wszystko zaczęło się sypać
rekceb: nie narzekaj na wydarzenia bo tuż po tym jak zabrałeś dużo kasy było kolejne Starcie, zdobyłeś 3 żetony dominacji i nie dało się bitwy z Tobą wygrać
Richtus - Pią 31 Sty, 2014
Dziękuję wszystkim za grę. Muszę przyznać, że moje zwycięstwo było dość dziwne. Od czasu klęski na froncie w Reach myślałem, że nic wielkiego już nie zrobię. Na koniec plan działania podpowiedział mi Martell (myślałem o czymś podobnym ale nie rozważyłem wszystkich opcji), a jego realizacja była możliwa dzięki korzystnym dla mnie decyzjom Lannistera i Greyjoya. Tej trójce muszę właściwie podziękować za wygraną ^^
Bardzo przyjemny prezent dla mnie na dobry początek sesji egzaminacyjnej
|
|