|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - Pbf 35 - nabór - Life should be fun :)
Beez - Pon 21 Paź, 2013 Temat postu: Pbf 35 - nabór - Life should be fun :) Ok
Jako że mam mnóstwo wolnego czasu to postanowiłem stworzyć kolejną grę - o ile oczywiście się chętni znajdą
Nie decyduje kolejność zgłoszeń, a to kto w ilu grach gra (im mniej tym lepiej) - o ile oczywiście zgłosi się więcej niż 6 osób.
Zgłaszać można się do środowego poranka, a w czwartek ruszę z polem gry
Zagramy w cokolwiek sobie wybierzecie i z jakimi opcjami zaawansowanymi (udziwnieniami) będziecie chcieli - o ile oczywiście ktoś na forum będzie posiadał materiały do danej mapy i mi je użyczy - sam tworzyć takich rzeczy nie potrafie
Mam nadzieję, że jacyś chętni jeszcze na tym forum są - jak się 6 nie zgłosi to najwyżej ze wstydu sie spale
6 "Szczęśliwców" :
Gog - ma specjalne względy
Martin - 0 gier aktualnie
Czarnylord - 1 gra aktualnie
tamten - 1 gra aktualnie
Rewolta - 2 gry aktualnie zgoszenie jako 1 z osób posiadających na koncie 2 gry
Rekceb - co prawda zgłosił się później niż retman, jednakże jedna z jego gier jest to Frey przejęty w rundzie 8 - czyli za dużo się tam nie nagra- dlatego wyfaworyzuje go przed retmanem.
Rewolta - Pon 21 Paź, 2013
No to zgłoszę się ja chociaż, cóż gram w 2 pbf'y ale można spróbować szczególnie iż chciałbym zagrać w podstawkę wraz z Draftem kart - proszę temat na forum dla nie wtajemniczonych ;D
http://www.forum.galakta....er=asc&start=15
Tylko myślę iż byłoby to na zasadzie takiej jaką zaproponował Germanus w 34 tylko u nas będą to karty zamiast rodów.
A więc po klasycznym losowaniu rodów, każdy przedstawiłby Mistrzowi Gry propozycje 1 karty o sile 4, 1-3, i tak dalej no może za wyjątkiem kart o sile 1 tu można by ostatecznie podać 2 propozycję.
Oczywiście jeśli 2 osoby chcą mieć tą samą kartę to oczywiście odbywa się losowanie.
Opcja myślę bardzo ciekawa, mam nadzieje iż jeśli ją wybierzecie to jako pomysłodawca będę mógł jednak zagrać.
Shutt - Pon 21 Paź, 2013
Ja mogę zagrać, ale w coś naprawdę dzikiego xD
Może nasz fanowski dodatek na 7-miu graczy (+Arryn i nowa mapka).
Masz to gdzieś Sardo?
Dredzilla - Wto 22 Paź, 2013
Zagrajcie na smoki !
Gog - Wto 22 Paź, 2013
ja sie zglaszam, ale jak shutt na jakis hardkor, a co do rewolty planujemy z sardem rozkminic gre na 15 wlasna mapa lub poprosic na bbgg(to moj pomysl) poprosic o materialy z tej mapy i/lub zaprosic twórce do testów razem z nami. Shutt chyba nie mowisz o tym, co gralismy w realu na 7? Bo to kurwa jest jawna zenada i niegrywalne w ciul jesli juz draft kart to np z normalnej/pierwszej edycji/gry na 12/gry na 9/ czy wojny o polnoc:d tzn z tych wszystkich draftowac sobie po prostu:d karte za 4 draftuje baratheon karte za 3 pierwszy lannister itd :p wiem, że juz zasmiecilem topic Beezowi to juz skoncze:d zapraszam ludzi do wspolpracy:) ogarnijmy gre na 12/15/ gre na 6 z celami(jak feast tylko dla 6 rodów) albo zrobic gre na 9 wyrzucajacy z mapki na 12 3 graczy(co by bylo luźniej) Wiem najebalem pomysłów, ale może któryś się przyjmie
A wracając do tej gry ja bym chetnie zagrał w wojne o północ gralem 4 razy w realu, a tu gmuje i chcialem zobaczyc to z drugiej strony, ale dostosuje się do reszty
A jeszcze chciałem sie pochwalić najbardziej hardkorowym pomysłem gra na 15 ze smokami fortyfikacjami rozkazami jednorazowy(mimo poiadania uw z *) i cele dla 15 rodów i draft kart dla kazdego(mózg rozjebany nie?)
EDIT: gram w grze na 12tu(max 1-2 rundy), przejetym martellem(tez sam wiesz Beez, ze sie konczy gra) no i u germanusa wiec ;p
Germanus - Wto 22 Paź, 2013
zgłaszam się. Obecnie gram w dwóch grach które w wkrótce się skończą (ps. widzę że mój system rekrutacji się podoba )
Im bardziej klasyczne tym lepiej (w kolejności DoD, podstawka, Coc), ale zgodzę się w ostateczności na udziwnione mapy, ale więcej niż 6 osób to niestety będzie się wlokło
rekceb - Wto 22 Paź, 2013
Jeśli będzie miejsce to chętnie zagram kończę za chwilę z przejętym Freyem. Mapa jest dla mnie bez znaczenia choć chętnie zagrałbym w coś nowego do rozkminiania.
Martin - Wto 22 Paź, 2013
Cześć, jestem tu nowy i bardzo chętnie zagrałbym, ale tylko w wersję podstawową, ponieważ żadnej innej nie znam ewentualnie taką, której móglbym się szybko nauczyć. Nie mam też żadnego doświadczenia z grą na forum, jedynie w realu, a i to niewielkie, na tyle że ogarniam zasady i nie popełniam już rytualnego samobójstwa w 3-4 turze , więc jeśli ma to być gra tylko dla zaawansowanych to też pasuję, nie chcę jej psuć.
Pozdrawiam
tamten - Wto 22 Paź, 2013
To ja też się zgłaszam, chętnie zagrałbym w Feast of Crows, 2 edycję z losowaniem kart rodów z innych gier albo w wojnę o północ. Na razie gram tylko w pbf 34.
retman - Wto 22 Paź, 2013
Też się zgłaszam, gram w dwóch PBF ale nie są one dla mnie dużym obciążeniem.. Chętnie zagrałbym w wersję dla większej niż 6 liczbie graczy. Jeżeli nie: klasyczna 2 lub Dance with Dragons.
Beez - Wto 22 Paź, 2013
szczerze mówiąc skłaniałbym się ku wojnie na północy - tylko 1 taki wariant jest rozgrywany obecnie na forum (PBF 25) - a chciałbym potwierdzić swoje przypuszczenia co do braku zbalansowania tej wersji i na tej podstawie wyciągnąć wnioski.
Martin - ta wersja to dokładnie to samo co normalna wersja tylko inaczej wyglada mapa i karty - ogolne zasady sa te same więc nie widzę problemu z jakąś adaptacja:)
A to że to twoja 1 gra na forum chyba nikomu by nie przeszkadzała - a nawet cię w tym naborze faworyzuje odrobine Szczerze to po przeczytaniu twojego posta dostałem motywacji do poprowadzenia kolejnej rozgrywki
Daję jeszcze czas innym tak jak napisałem do środy
Resztę chciałem poprosić o potwierdzenie czy ewentualna wojna o północ wam odpowiada
retman - Wto 22 Paź, 2013
Dla mnie to będzie coś zupełnie nowego ale z chęcią zagram.
Beez - Wto 22 Paź, 2013
retman napisał/a: | Dla mnie to będzie coś zupełnie nowego ale z chęcią zagram. |
dla wiekszosci to raczej nowe doświadczenie
sam mam na koncie jedną niepełną rozgrywkę
mi pasuje, byle by nie znów Greyjoyami , którym dokańczam grę za kiwiego
Martin - Wto 22 Paź, 2013
W takim razie też potwierdzam swoje zainteresowanie skoro to ma być nowe dla większości to nawet zwiększa moje szanse. Powiedzcie tylko jak z częstotliwością takiej rozgrywki - w ciągu dnia jestem w pracy i mogę pisać głównie wieczorami i czasem w przerwach :p
nikomu to nie przeszkadza. Jakby nawet cię nie było dzień lub dwa nic się nie stanie. można poczekać (na gamiela czekaliśmy ok tydzień). To tylko gra więc się nie przejmuj
rekceb - Wto 22 Paź, 2013
Ja bym chętnie zgrał całą rozgrywkę i może być nawet Freyem
figol - Wto 22 Paź, 2013
Zgłaszam się, gram w dwóch pbf. Jestem fanem wszelkich udziwnień i nowości
Możesz mnie traktować jako rezerwowego, spokojnie mogę poczekać na następny pbf.
Gog - Wto 22 Paź, 2013
kurcze Beez to przykre co mówisz, bo w przeciwieństwie do podstawki nie da sie nikogo zrushować, oprócz wilda który popełnił błąd każdy ma ciągle szanse na zwycięstwo zreszta bardzo duże temp zmian jesT:) bolton mial 2 zamki i ledwo zyl teraz ma 5 arryn mial 2 zamki i był bez statków teraz wychodzi na prostą itd, frey mial 6 potem spadl na 3 teraz ma znowu 4 :p i nie było momentu zeby ktos mial 7 zamkow co przy 23 zamkach wg mnie, przy wykminieniu na sucho jest wielkim sukcesem Ale każdy może mieć swoje zdanie zreszta w realu raz wygral grey, raz frey, raz bolton raz arryn na 4 gry, wiec to tez o czyms swiadczy:) Dlatego jesli byłby WoP byłbym rad gdybym mogl zagrać i zobaczyc co pozmieniac:)
Richtus - Wto 22 Paź, 2013
Nigdy nie grałem w nic innego niż podstawka, a chętnie bym spróbował. Obecnie gram w dwóch pbfach. Widzę, że jest już sporo chętnych, także jakby co to dopiszcie mnie jako rezerwowego
Beez - Wto 22 Paź, 2013
Gog napisał/a: | kurcze Beez to przykre co mówisz, bo w przeciwieństwie do podstawki nie da sie nikogo zrushować, oprócz wilda który popełnił błąd każdy ma ciągle szanse na zwycięstwo zreszta bardzo duże temp zmian jesT:) bolton mial 2 zamki i ledwo zyl teraz ma 5 arryn mial 2 zamki i był bez statków teraz wychodzi na prostą itd, frey mial 6 potem spadl na 3 teraz ma znowu 4 :p i nie było momentu zeby ktos mial 7 zamkow co przy 23 zamkach wg mnie, przy wykminieniu na sucho jest wielkim sukcesem Ale każdy może mieć swoje zdanie zreszta w realu raz wygral grey, raz frey, raz bolton raz arryn na 4 gry, wiec to tez o czyms swiadczy:) Dlatego jesli byłby WoP byłbym rad gdybym mogl zagrać i zobaczyc co pozmieniac:) |
hah przepraszam -gdybym uważał, że ta gra jest zupełnie nie grywalna to bym jej nie proponował - w moim odczuciu w tym wariancie zakładając równy skill wszystkich graczy:
-zwycięzca może być frey albo grey. troche za nimi jest bolton. potem jeszcze daaaaalej jest Arryn. Gloverem gra się naprawdę cięzko a Wildem sobie grać nawet nie wyobrażam - ale to tylko moja opinia która jeszcze nie ma żadnego uzasadnienia bo przecież może mi się to wydawać
i nie traktuj tego jako coś obraźliwego, bo :
1-Sami autorzy oryginalnej gry o tron też nie potrafili jej dostatecznie zbalansowac: Lannister prawie niegrywalny, Martell i Tyrell uzależnieni od wydarzeń Nigdzie nie napisałem, że ta wersja jest gorsza od podstawowej
2-Przecież nie jesteście oryginalnymi producentami gier - a nawet jakbyście byli to każda gra wymaga sporej ilości testów - z tego co wiem ty grałeś w tą gre 4-5x - czy to dużo żeby grę przetestować ?:)
Nie miałem żadnej chęci aby Cię obrazić
Jak to zrobiłem to przepraszam.
PS - wysłałbyś mi jakoś te materiały z mapka ?
PS 2 - mam propozycję do ciebie - jako nazwijmy to twórca - zagrałbyś wildem i pokazałbyś mi, że jest on grywalny ?:)
Beez - Wto 22 Paź, 2013
Obecnie do gry łapią się :
Martin
Retman
Rekceb
Gog - za bycie twórca:)
Richtus
Figol
Wybacz Germanus - ale masz 3 pbfy na glowie... jesteś 1 rezerwowym.
Jakby się do jutra rana zgłosił ktoś kto ma mniej pbfów niż 2 to Richtus wypadnie jako, że zgłosił się po Figolu:)
Mam nadzieję, że nic nie pomieszałem jeśli chodzi o ilość pbfów w których gracie i nie wywaliłem Germanusa na rzecz osoby która też gra w 3 - jeżeli tak się stało to proszę mi zwrócić uwagę i Germanus wraca do gry. (Wyjątkiem jest Gog - o ile się zgodzi )
czarnylord23 - Wto 22 Paź, 2013
Nie mam czasu przejrzeć tematu (poza 1 postem), ale zgłaszam się, najchętniej do Wojny o Północ lub innego udziwnienia (na 9 - byle z poprawką!, 12 etc.) Jak wybierzecie normalna6 lub TzS to odpuszczam.
Rewolta - Wto 22 Paź, 2013
tak jak pisałem w 1 poście też mam 2 ;p
Wojna o północ mi też pasuje
tamten - Wto 22 Paź, 2013
[quote="Beez"]Obecnie do gry łapią się :
Martin
Retman
Rekceb
Richtus
Figol
Czuję się trochę pominięty, szczególnie, że mam tylko jednego pbf'a
Beez - Wto 22 Paź, 2013
[quote="tamten"] Beez napisał/a: | Obecnie do gry łapią się :
Martin
Retman
Rekceb
Richtus
Figol
Czuję się trochę pominięty, szczególnie, że mam tylko jednego pbf'a |
W jednym z ostatnich postów na 1 stronie napisałem prośbę o potwierdzenie, że dany scenariusz wam pasuje - z tego samego powodu nie załapał się Rewolta; p
Zaraz uaktualnie bo liczba chętnych trochę mnei przerasta szczerze mówiąc
Cytat: | W jednym z ostatnich postów na 1 stronie napisałem prośbę o potwierdzenie, że dany scenariusz wam pasuje - z tego samego powodu nie załapał się Rewolta; p
Zaraz uaktualnie bo liczba chętnych trochę mnei przerasta szczerze mówiąc |
Wysłany: Dzisiaj 13:46
szczerze mówiąc skłaniałbym się ku wojnie na północy
Pech chciał ,że w tym dniu akurat od 13;40 do 20 10 siedzę na uczelni...
Gog - Wto 22 Paź, 2013
Panowie zróbmy tak pbf nr 25 jest w fazie konca prawie 9 rundy wszyscy ktorzy sie nie załapali zagrają w wojne o północ u mnie deal ?:d więc proszę juz bez płaczu, jak byłby ktos miły i zrobił mi listę ludzi ktorzy tu sie zgłosili, a nie znalezli miejsca ok?:)
No i dobrze prawisz ;D
a ja chciałem z Gogiem zagrać może w końcu byśmy pokojowo bardziej pograli
Mieciu - Wto 22 Paź, 2013
jeśli nie znajdzie się 6 chętnych na grę u goga ,to ja jak najbardziej chętny
Mieciu, ale tam nie ma Twojego ulubionego Tyrella
Mieciu - Wto 22 Paź, 2013
takie życie
Beez - Wto 22 Paź, 2013
Rewolta napisał/a: | Cytat: | W jednym z ostatnich postów na 1 stronie napisałem prośbę o potwierdzenie, że dany scenariusz wam pasuje - z tego samego powodu nie załapał się Rewolta; p
Zaraz uaktualnie bo liczba chętnych trochę mnei przerasta szczerze mówiąc |
Wysłany: Dzisiaj 13:46
szczerze mówiąc skłaniałbym się ku wojnie na północy
Pech chciał ,że w tym dniu akurat od 13;40 do 20 10 siedzę na uczelni... |
Ale napisałem, że uaktualnie - bo zapisałeś się szybciej niż inni tylko dopiero teraz potwierdziłeś więc nie ma problemu - Jutro rano będzie ostateczna lista graczy kto grać będzie. Pod uwagę biorę:
-kto gra aktualnie w najmniej gier (wyjątkiem gog o ile ma chęci)
-jak będziecie mieli po równo to wezmę pod uwagę kolejność zgloszeń niestety:)
@Gog - nie odpowiedziałeś na mojego posta
+ a ja będę mógł pograć u ciebie?:d
Gog - Wto 22 Paź, 2013
tak bedziesz mogl zalezy mi na ulepszeniu mapy a twoja 2 gry grające + gmująca beda bardzo przydatne, nie jestem urażony a napisałem przykład porównania do podstawki, bo wiesz pocinamy w nia po kilkadziesiąt razy, a wydaje sie mało zbalansowana :p
Beez - Wto 22 Paź, 2013
Aktualna 6 :
Gog - o ile się zgodzi ma specjalne względy
Martin - 0 gier aktualnie
Czarnylord - 1 gra aktualnie
tamten - 1 gra aktualnie
Rewolta - 2 gry aktualnie zgoszenie jako 1 z osób posiadających na koncie 2 gry
Rekceb - co prawda zgłosił się później niż retman, jednakże jedna z jego gier jest to Frey przejęty w rundzie 8 - czyli za dużo się tam nie nagra- dlatego wyfaworyzuje go przed retmanem.
Jeśli zgłosi się ktoś z mniejszą ilościa gier na koncie, albo gog zrezygnuje to Retman jest następny w kolejce jako, że zgłosił się szybciej niż reszta ;/
przepraszam wszystkich tych dla których miejsca niestety nie zostało- mam nadzieję, że na grę u Goga załapie się cała reszta
Gog - Wto 22 Paź, 2013
shutt, germanus,retman, figol, richtus, mieciu, beez? czy dobrze patrze czy kogos pominałem?
mamy 7 osob jesli dobrze licze i nikt mi nie umknal:p i chyba mietek odpadnie, bo gra w 4 grach naraz ;p reszta przyznawac sie w ilu, bo jestem zbyt leniwy zeby to sprawdzic
Beez - Wto 22 Paź, 2013
też 4 - ale 25 mi odpadnie do tego czasu i guess bo chcesz wystartować ją jak tamtą skończysz ta?, a 27 nie można do końca nazwać grą
Gog - Wto 22 Paź, 2013
ja tez tego nie licze tzn zaczne jak zagramy kolejną gre na 12 tak jak skoncze 25 zrobie kolejną o ile np shutt chce grac WoP w ogóle
Germanus - Sro 23 Paź, 2013
ja gram przejętym Greyjoyem w 25 i zaraz tam kończę. Poza tym gram w 29, który chyba też wkrótce się skończy (Stark ma 6 zamków i nikt nie chce go powstrzymać ).
Beez - Sro 23 Paź, 2013
Pole gry powstanie wieczorem bo mi jedne zajęcia odpadły więc rozlosowalem rody :
Gog - wildings
Tamten-bolton
Rewolta-arryn
Martin-Frey
Czarny-Glover
Rekceb-Grey
Na zamiane macie cxas do 21-jak coś sorka za błędy bo z komy pisze
Martin - Sro 23 Paź, 2013
Gram zdrajcami i mordercami, nie zamienię
jak Ci padnie jakiś Frey masz wiele kopi zapasowych
tamten - Sro 23 Paź, 2013
Dzięki Beez, że mnie uwzględniłeś. Trochę poobdzieram
rekceb - Sro 23 Paź, 2013
Dla mnie Grey okej. Będziemy łupić.
Rewolta - Sro 23 Paź, 2013
Dobra to jeszcze przed zawodami napiszcie jak to jest z kartą
[1] Raymund Frey Ta karta otrzymuje +1 siły za każdego Freya w stosie kart odrzuconych.
Bo pamiętam kiedyś jakieś spory o nią były ;D
Beez - Sro 23 Paź, 2013
chodzi tylko o członków rodziny freya (karty nazywajace się ktośtam "frey" - frey i bez tego ma przegiete karty
Co do umiejętności wilda - nie zgadzam się z opinią graczy w obf 25 i w mojej grze nie będzie dało się ustawić kart które już były (2 rundy z brakiem wsparć = sick)
Gog - Sro 23 Paź, 2013
w sumie lepiej (wybacz Beez wpierw byłem za tym co Ty) ale po tym jak ludzie sie wypowiedzieli pomyslalem, że doda to grze rumienców ;p i jeszcze jedno po cichu podsuwam pomysł na zmianę działania nadchodzi zima( fajnie sprawdza, u Medyka jak spróbował równiez) zmniejsza to znacznie możliwość wylosowania np 6 clashy z rzędu itd czy braku mobilki(via gra mortyra na 12) odpowiednią talie by sie tasowało przy spadnięciu 3x musteringu, zaopatrzenia clasha lub GoT i odrzuceniu karty ktora spadła wtedy automatycznie 1 karta która wypadła juz 3 razy w grze zostają 2, jako że to gra ciut testowa mógłbyś Beez sprawdzić ten wariant Taliowy, ale to Twoja gra, więc nic nie narzucam
Martin - Sro 23 Paź, 2013
Beez napisał/a: | chodzi tylko o członków rodziny freya (karty nazywajace się ktośtam "frey" - frey i bez tego ma przegiete karty
|
Czyli jego maksymalna siła to 4, tak? W sumie to wszyscy są członkami rodziny Frey
Jako, że nigdy nie miałem do czynienia z tą rozgrywką to też mam pytania do kilku kart (co by nie pytać w czasie gry):
Cytat: | [1] Dagmer Rozcięta Gęba Jeśli Twój Najazd odniósł skutek w tej rundzie ta karta +1 siły, jesli atakujesz ta karta +1 siły. |
Czyli możliwe jest, że ma siłę 3, dobrze rozumiem?
Cytat: | [4] Roose Bolton Natychmiast zredukuj konia przeciwnika do piechura biorącego udział w tej bitwie lub wspierającego. |
Jak rozumiem może tym zostać dotknięty zarówno koń z obszaru walki lub dowolnego obszaru przeciwnika, z którego wspiera on walkę, tak? Czy dotyczy to również konia gracza trzeciego, który wspiera przeciwnika?
Cytat: |
[1] Damon Zatańcz dla mnie Jeśli armia Twojego przeciwnika zawiera wiecej jednostek ta karta otrzymuje +1 siły za jednostkę której posiadasz mniej |
Za każdą jednostkę mniej? Czyli jeśli walczę koniem, a przeciwnik trzeba piechurami, to Damon ma siłę 3? Nie wliczają się w to chyba jednostki wspierające?
Cytat: | [1] Walder Frey Usuń z planszy dowolny rozkaz wsparcia przeciwnika z którym toczysz bitwę.
[0] Maester Melwys Wybierz tor wpływów wspinasz się na nim o 2 przeciwnik spada o 2 (o kolejności decyduje mniej korzystna opcja). |
Czy obie te zdolności działają dopiero po walce i nie mogą na nią wpłynąć?
Mniej korzystna opcja - dla Freya czy dla przeciwnika?
Gog - Sro 23 Paź, 2013
1.tak wszyscy to freyowie, ale uzycie nazwy rodu x3 nie jest przypadkiem, zeby nie bylo zbyt OP
2.tak dagmer moze miec 3 siły w sumie
3.redukacja dotyczy tylko przeciwnika z którym walczysz nie innego rodu
4.dobrze rozumiesz, jednostki wspierajace nie liczą się i tak damon mialby 3 siły
5.obydwie karty freya posiadają natychmiastowy moment działania, w sumie Beez mozesz nanieść zmiany, mniej korzystna opcja dla Freya, chodzi tu zwłaszcza o wymiane kolejnosci kiedy niejako Ty i przecwnik sie mijacie (Melwys 100% od razu, przy WAlderu Freyu jestem skłonny zrobić zeby bylo po po bitwie niech Beez zdecyduje)
Beez - Sro 23 Paź, 2013
Natychmiastowy efekt działania w obu kartach.
Jestem strasznie styrany i marze tylko aby położyć się w łóżku - Pole gry będzie jutro - dziś nie ma sił
Rewolta - Sro 23 Paź, 2013
Luz to i tak rozkazy wyślę ;D
Gog - Sro 23 Paź, 2013
a znasz ustawienie początkowe?:D
czarnylord23 - Sro 23 Paź, 2013
21.00 to raczej koniec czekania z wysyłaniem kruków do innych graczy, niż kruka z rozkazami do MG.
Ustawienie początkowe jest na 2 stronie tematu z naborem do 25.
Glover mi pasuje oczywiście.
ja proponuję do kart dopisać w nawiasie (jednostki wspierające nie są w to wliczane)
Beez - Sro 23 Paź, 2013
czarnylord23 napisał/a: | 21.00 to raczej koniec czekania z wysyłaniem kruków do innych graczy, niż kruka z rozkazami do MG.
Ustawienie początkowe jest na 2 stronie tematu z naborem do 25.
Glover mi pasuje oczywiście. |
kruki można wysyłać kiedy się chce
do 21 macie czas na zamiane...
czarnylord23 - Sro 06 Lis, 2013
Mam pytanie odnośnie karty:
Cytat: | [0] Meera Reed Usuń żeton władzy przeciwnika z pola sąsiadującego z obszarem bitwy, jeśli nie znajdują się tam żadne jednostki możesz zamiast usuwać żetonu zamienić go na swój dostępny żeton władzy. |
ŻW usuwam podczas walki, czy po niej (tzn. przed potencjalnym wycofaniem jednostek przeciwnika, czy później) ?
Gog - Sro 06 Lis, 2013
natychmiast
rekceb - Sro 06 Lis, 2013
[1] Aeron Mokra Czupryna Jeśli ilość statków twojego przeciwnika w tej bitwie jest większa, karta Twojego przeciwnika jest zredukowana o 2 (do minimum 0). Czy statki wspierające bitwę liczą się do ustalenia kto ma ich więcej czy tylko liczymy statki na polu bitwy.
Gog - Sro 06 Lis, 2013
nie licza dlatego ludzi ktorzy twierdza, ze nie da sie tej karty uzyc pozdrawiam
Gog - Pią 03 Sty, 2014
kurcze jestem dumny wszyscy po 3 coiny i zaopatrzenie nie liczac greya(stracil kosztem glovera) praktycznie takie samo, wiec jesli chodzi o korony i beczki mapka wydaje sie zbalansowana;d Trzeba tylko grac do 7 zamków i lekko przestawic zamki zeby kazdy mial szanse na wygrana i tyle chyba ;d aha przypominam, że jak zakończy/ą się obecne gry(jeszcze nie wiem kiedy), chciałbym zorganizować spotakanie na skype w sprawie WoPu, dlatego albo zaczekam do zakończenia tej gry i mojej, zeby wiecej osob moglo sie wypowiedzieć, jesli ktos będzie miał uwagi, a nie mógł/chciał wejsc na skype moze mi napisać pw to przedstawie jego uwagi na konferencji
To tyle spamu, a co do gry, jak chcecie mozemy skorzystac z konta varysa tam wysłąc rozkazy i jak cos moge zrobic mapkę, zeby nie bylo, ze oszukuje mimo, ze widac czy ktos odczytał czy nie, moge kazdemu podac login i haslo, zeby nie bylo podejrzenia oszustwa i mozna by pchnąć gre do przodu ciut
Martin - Pią 03 Sty, 2014
brzmi spoko myślę, że nikt tu nikogo nie będzie posądzał o oszustwo
A co do uwag do mapy to moimi podzielę się jak skończymy grę
|
|