|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - #36 Those are brave men... lets go kill them POLE GRY
figol - Wto 12 Lis, 2013 Temat postu: #36 Those are brave men... lets go kill them POLE GRY Tura 8
Faza Akcji
Zwycięstwo rodu Lannister - rekceb
Gratulacje!
Mapa Tura 8 Faza Akcji
Talia 1:
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
Talia 2:
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Talia 3:
Atak dzikich Dzicy atakują Westeros. .
Żetony władzy:
Greyjoy - 0
Lannister - 8
Tyrell - 5
Stark - 4
Baratheon - 0
Martell - 6
Karty Rodów :
Greyjoy karol399
Euron Wronie Oko [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycję na torze Lenników, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Victarion Greyjoy [3] [miecz][miecz]
Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Asha Greyjoy [1] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.
Dagmaer Rozcięta Gęba [1] [miecz][wieża]
Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).
Lannister rekceb
Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
Ser Gregor Clegane [3] [miecz][miecz][miecz]
Ogar [2] [wieża][wieża]
Ser Ilyn Payne [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz zniszczyć jedną jednostkę Piechurów przeciwnika z dowolnego obszaru na planszy (oprócz zadania normalnych strat). Jeśli ta jednostka jest ostatnią jednostką na swoim obszarze, usuń również spoczywający na tym obszarze żeton Rozkazu.
Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
Ser Kevan Lannister [1] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Piechurów (w tym wspierające jednostki Piechurów Lannisterów) zapewniają premię +2, a nie +1.
Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika.
Tyrell czyzyk29
Mace Tyrell [4] [miecz][wieża]
Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.
Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
Randyll Tarly [2] [miecz]
Paxter Redwyne [1] Jeśli obszar ogarnięty bitwą to obszar morski, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Tyrellów) zapewniają premię do siły +2, zamiast +1.
Margaery Tyrell [1] [wieża]
Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.
Stark Germanus
Roose Bolton [4] [miecz]
Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.
Czarny Walder [2] [miecz]
Greatjon Umber [2] [miecz]
Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]
Catelyn Stark [0] Jeśli na obszarze ogarniętym bitwą posiadasz żeton obrony, jego wartość ulega podwojeniu.
Baratheon Martin
Stannis Baratheon [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Ser Davos Seaworth [2] Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Melisandre [2] Po bitwie możesz cofnąć na rękę dowolną kartę Rodu ze swojego stosu kart odrzuconych (w tym tę kartę), odrzucając tyle ze swoich dostępnych żetonów Władzy, ile wynosi wydrukowana siła cofanej karty.
Bękart z Nocnej Pieśni [2] [wieża]
Ser Axell Florent [1] [miecz]
Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.
Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
Martell JaX7
Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]
Areo Hotah [3] [wieża]
Ciemna Gwiazda [2] [miecz]
Obara Sand [2] [miecz]
Nymeria Sand [1] Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz, ta karta otrzymuje symbol miecza.
Arianne Martell [1] Jeśli się bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.
Zamki i twierdze:
Greyjoy karol399 - 0
Lannister rekceb - 6
Tyrell czyzyk29 - 2
Stark Germanus - 3
Baratheon Martin - 4
Martell JaX7 - 5
Zaopatrzenie:
Greyjoy karol399 - 2
Lannister rekceb - 6
Tyrell czyzyk29 - 3
Stark Germanus - 4
Baratheon Martin - 4
Martell JaX7 - 4
Żetony Dominacji:
Żelazny Tron - Stark
Ostrze z Valyriańskiej Stali - Baratheon
Kruk Posłaniec - Stark
Karty Westeros:
Talia I:
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Ostatnie dni lata [dzicy] Nic się nie dzieje.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Talia II:
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Talia III:
Atak dzikich Dzicy atakują Westeros.
Sieć kłamstw [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Nawałnica mieczy [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
Morze sztormów [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Jesienne deszcze [dzicy]Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
Uczta dla wron [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.
Dzicy:
Siła: 0
Obecna karta podejrzana przez:
Karty:
Gromadzą się nad Mleczną Wodą
Najazd prewencyjny
Warg - Zwiadowca
Jeźdźcy mamutów
Cisza na Murze
Zabójcy Wron
Łupieżcy Grzechoczącej Koszuli
Nadciąga horda
Król za Murem
figol - Wto 12 Lis, 2013
post na podsumowanie/historię
figol - Wto 12 Lis, 2013
rozgrywka przewidziana na 10 tur
Martin - Sro 13 Lis, 2013
Chyba trwa gorączkowa dyplomacja pośpieszcie się z organizowaniem obrony, bo Stannis nie zwykł czekać ze swoimi atakami
rekceb - Sro 13 Lis, 2013
Drogi Stanisie na kruki będziesz musiał poczekać. Oby Ci w tym czasie ta wieża spróchniała
figol - Sro 13 Lis, 2013
Mapa:
Gog - Sro 13 Lis, 2013
czy Ty robisz mapke w vassalu ?:D
figol - Sro 13 Lis, 2013
w vassalu, leniwy jestem
Najazdy nic nie robią albo się znoszą, czekamy na lannisterskie knowania
Ładuje wam mapę??
tak, ale dosyć wolno
Poproszę kartę dzikich
Ściągam marsz -1 z Kingslanding bez efektu.
Teraz Stanis
statek na East Summer Sea, dowódca zaraz będzie na priv
Germanus - Czw 14 Lis, 2013
rushujemy pomarańczę
nizależnie od wyniku bitwy na południu robię swój ruch:
konik i piechota z Riverrun na Seagard
rekceb - Czw 14 Lis, 2013
Germanus napisał/a: | rushujemy pomarańczę | Rush Martell może łatwo zatrzymać Mi to akurat na rękę że Królewska Przystań Stannisa nie interesuje
Germanus napisał/a: | nizależnie od wyniku bitwy na południu robię swój ruch:
konik i piechota z Riverrun na Seagard | Nie przekraczasz limitu armii tym ruchem?? Chyba musisz to jakoś podzielić
miałem 3 ludków w Riverrun i 1 w Seagardzie. Teraz mam 1 w Riverrun i 3 w Seagardzie. Więc mam liczebnie takie same armie tylko w innych miejscach...
Germanus napisał/a: | miałem 3 ludków w Riverrun i 1 w Seagardzie. Teraz mam 1 w Riverrun i 3 w Seagardzie. Więc mam liczebnie takie same armie tylko w innych miejscach... | Myślałem że idziesz całą armia
figol - Czw 14 Lis, 2013
Bitwa o East Summer Sea
Atakujący Baratheon [3]
[0] Rozkaz: marsz +0
[1] Jednostki: statek
[0] Wsparcie: brak
[2] Dowódca: Bękart z Nocnej Pieśni [2] [wieża]
Przewaga na torze Lenników
Obrońca Martell [2]
[0] Rozkaz: brak
[1] Dowódca: Arianne Martell [1]Jeśli się bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
Wsparcia innych graczy:
brak
Baratheon wygrywa. Wraca do Shipbreaker bay.
Martell przegrywa. Statek wycofuje się do Sea of Dorne.
rekceb - Pią 15 Lis, 2013
Ja przypominam tylko o mojej karcie dzikich
figol - Pią 15 Lis, 2013
Już wysyłam dzikich. Teraz martell.
Karta Dzikich zostaje na górze.
JaX7 - Pią 15 Lis, 2013
Wycofuję statek na Sea of Dorne.
Marsz +0 - piechur na prince's Pass - zostawiam żeton.
Teraz Grey
Trochę przyspieszę Mój 2 marsz Piechur z Harenhal na Craklaw Point - Zostawiam żeton
Martin - Pią 15 Lis, 2013
Trochę bez sensu się spieszysz, twoje decyzje mogą mie wpływ na.greya albo tyrella
Martin napisał/a: | Trochę bez sensu się spieszysz, twoje decyzje mogą mie wpływ na.greya albo tyrella | A jakiż to wpływ ten ruch może mieć na Grey jeżeli to na drugim brzegu planszy i na Tyrella skoro do Harenhall to chyba by musiał dofrunąć. Tak jak Stark ruszył się przed Martelem bo jest od niego daleko tak ja swój ruch wykonałem gdyż był on chyba jasny dla każdego. Dzięki temu Stanisie możesz już knuć co tu zaatakować tą wieżą
karol399 - Pią 15 Lis, 2013
Oki,
Marsz -1 z Sunset Sea, statek na ironman bay
rekceb -> a taki wpływ, ze twoi dwaj.sąsiedzi wiedząc co zrobisz, sami mogą zmienić swoje plany. Ale jeśli taki jest twój cel to ok
Wszystko ze Storm's End na cracklaw, dowódca na pw. Tu moje pytanie: czy muszę zostawiać żeton, czy to jest jak stolica? Jeśli musze, to zostawiam.
Germanus - Pią 15 Lis, 2013
na Storm's End masz przecież żeton władzy
Aha, fakt :p czyli nie zostawiam
Aha, fakt :p czyli nie zostawiam
czyzyk29 - Pią 15 Lis, 2013
Statek na WSS
figol - Pią 15 Lis, 2013
Bitwa o Cracklaw point
Atakujący Baratheon [8]
[-1] Rozkaz: marsz -1
[8] Jednostki: rycerz, rycerz, wieża
[1] Dowódca: Ser Axell Florent [1] [miecz]
Obrońca Lannister [2]
[1] Jednostki: piechur
[1] Dowódca: Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
Wsparcia innych graczy:
brak
Umiejętność Tyriona Lanistera została użyta, Plama został zmieniony na Axella Florenta.
Baratheon wygrywa.
Lannister przegrywa, traci piechura.
Broni Tyrion Lanister
figol - Pią 15 Lis, 2013
u Baratheona jest Plama, Martin pisał że go nie będzie do niedzieli
Martin - Sob 16 Lis, 2013
Nie, nic takiego nie pisałem Rozumiem, że cofasz mi kartę? Bo nie musisz tego robić, a nie napisałeś
rekceb - Sob 16 Lis, 2013
Martin napisał/a: | Nie, nic takiego nie pisałem Rozumiem, że cofasz mi kartę? Bo nie musisz tego robić, a nie napisałeś | Nie pisałem bo nie wiedziałem co dasz tak cofam kartę
Germanus - Sob 16 Lis, 2013
figol - Martin pisał 8 listopada że nie będzie go do niedzieli, czyli do 10 listopada
Martin - Sob 16 Lis, 2013
Tak, to było już jakiś czas temu.
W takim razie moja karta to Axell Florent
Btw. 6 rano w sobotę to naprawdę chora godzina panowie
figol - Sob 16 Lis, 2013
Nie zauważyłem daty
Aktualna mapka:
Martin - Nie 17 Lis, 2013
Teraz stark
Germanus - Nie 17 Lis, 2013
Seagard: koń i piechur atakują Moat Calin (dowódca na PW), piechur na Greywater Watch.
karol399 - Nie 17 Lis, 2013
Dobra nie chce mi sie kombinować...
Broni Balon a wojo z stoney shore idzie 1vs2 (dla starka) na Seagard dowódca PW
Źle policzyłem
u mnie był:
Roose Bolton [4] [miecz]
broni:
Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.
figol - Nie 17 Lis, 2013
atakuje Euron
tak za godzinkę rozpiszę te bitwy
figol - Nie 17 Lis, 2013
Bitwa o Moat Calin
Atakujący Stark [5]
[3] Jednostki: rycerz, piechur
[2] Wsparcie: 2xpiechur
[0] Dowódca: Roose Bolton [4] [miecz]
Obrońca Greyjoy [5]
[1] Rozkaz: obrona
[2] Jednostki: 2x piechur
[2] Dowódca: Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
Wsparcia innych graczy:
brak
Greyjoy wygrywa.
Stark przegrywa. Rycerz i piechur wycofują się do Seagard.
Bitwa o Seagard
Atakujący Greyjoy [5]
[4] Dowódca: Euron Wronie Oko [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycję na torze Lenników, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Obrońca Stark [5]
[0] Jednostki: piechur, rycerz (rozbite)
[2] Wsparcie: 2x piechur
[3] Dowódca: Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.
Wsparcia innych graczy:
brak
Greyjoy wygrywa.
Stark przegrywa. Rycerz i piechur zostają zniszczeni.
czyzyk29 - Nie 17 Lis, 2013
Piechur do starego miassta zostawiam zeton
rekceb - Nie 17 Lis, 2013
Piechur na Harrenhal
Rycerz i Piechur na Craclaw Point
Dowódca na PW
Zostawiam żeton
Martin - Nie 17 Lis, 2013
Broni stannis
rekceb - Pon 18 Lis, 2013
U mnie był Grgor Clegane wracam skąd przyszedłem plan wykonany
Germanus - Pon 18 Lis, 2013
atak wszystkim na Moat Calin. Dowódca na PW
Martin - Pon 18 Lis, 2013
Czyli planem było zdjęcie mi czwórki tylko po co, ośmielę się spytać?
spytaj się Melisandre'y - jej ognie Ci powiedzą
JaX7 - Pon 18 Lis, 2013
Niezależnie od wszystkiego rekrutuję 2 statki na East Summer Sea
czyzyk29 - Pon 18 Lis, 2013
Ja takze mobilizacja 2 statki. Jeden na wss drugi na redwyne straights
karol399 - Pon 18 Lis, 2013
Broni Theon "Sprzedawczyk" Greyjoy
U mnie także 2 statki na The Golden Sound
Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]
figol - Pon 18 Lis, 2013
Bitwa o Cracklaw point
Atakujący Lannister [7]
[1] Rozkaz: marsz +1
[3] Dowódca: Ser Gregor Clegane [3] [miecz][miecz][miecz]
Obrońca Baratheon [9]
[4] Jednostki :2x rycerz, wieża
[5] Dowódca: Stannis Baratheon [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Wsparcia innych graczy:
brak
Baratheon wygrywa.
Lannister przegrywa, jednostki wracają do blackwater.
figol - Pon 18 Lis, 2013
Bitwa o Moat Calin
Atakujący Stark [6]
[2] Jednostki: piechur, piechur
[2] Wsparcie: 2xpiechur
[1] Dowódca: Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]
Obrońca Greyjoy [6]
[2] Jednostki: 2x piechur
[3] Dowódca: Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Wsparcia innych graczy:
brak
Greyjoy wygrywa.
Stark przegrywa. Jednostki wycofują się do białego portu.
figol - Pon 18 Lis, 2013
Tura 1
Podsumowanie
Brak najazdów.
Marsze:
1. Lannister marsz -1 z Kingslanding bez efektu
2. Baratheon statek na East Summer Sea, bitwa
3. Stark konik i piechota z Riverrun na Seagard
4. Martell Marsz +0 - piechur na prince's Pass - zostawiam żeton.
5. Greyjoy Marsz -1 z Sunset Sea, statek na ironman bay
6. Tyrell Statek na WSS
7. Lannister marsz Piechur z Harenhal na Craklaw Point - Zostawiam żeton
8. Baratheon Wszystko ze Storm's End na cracklaw, bitwa
AKTUALIZACJA MAPY
9. Stark Seagard: koń i piechur atakują Moat Calin , piechur na Greywater Watch. Bitwa.
10. Greyjoy piechur z stoney shore idzie na Seagard, bitwa
11. Tyrell Piechur do starego miassta zostawiam zeton
12. Lannister Piechur na Harrenhal. Rycerz i Piechur na Craclaw Point, bitwa.
13. Stark atak wszystkim na Moat Calin, bitwa
Umocnienia władzy:
Lannister 2 statki na golden sound
Baratheon +3
Martell 2 statki na east summer sea
Greyjoy +2
Tyrell 2 statki na west summer sea
Martell , Tyrell zostawili po jednym żetonie władzy na planszy.
Lannister zostawił dwa.
Żetony władzy:
Greyjoy karol399 - 7
Lannister rekceb - 3
Tyrell czyzyk29 - 4
Stark Germanus - 5
Baratheon Martin - 8
Martell JaX7 - 4
figol - Pon 18 Lis, 2013
decyzja lannistera co do UW* i podam wydarzenia
Poprawka tyrell statki inaczej rekrutowal. Po 1 do kazdej z zatok
figol napisał/a: | decyzja lannistera co do UW* i podam wydarzenia | Przecież pisałem wyżej że chcę dwa statki
figol - Pon 18 Lis, 2013
Ok, przepraszam. Już wszystko widzę.
figol - Pon 18 Lis, 2013
Tura 2 Faza Westeros
Nawałnica mieczy [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
to kiedy można Greyjoyowi gratulować zwycięstwa?
Po co się z tym śpieszyć?
Czekamy na mobilizację Lannistera
Braknie tyrela zetoNu pozosawionego przez piecchura na aktualnej mapie
karol399 - Pon 18 Lis, 2013
Thaaa... wszyscy po 3 zamki... propaganda uzasadniona jak ścięcie głowy Edkowi
Brakuje żetonu na Blakwater
Mobilizacja Lanister
Lanisport - Statek do portu Piechur do wieży
Harenhall - Piechur do wieży
Kings Landing - 2 x Piechur
Cracklaw Point: statek na Narrow Sea
Dragonstone: Piechur do machiny, statek na Shipbreaker Bay
Storm's End: piechur
Germanus - Wto 19 Lis, 2013
mój łabędzi śpiew:
Riverrun - wieża
Moat calin - piechur w wieżę
Winterfell - 2 statki do The Shivering Sea
JaX7 - Wto 19 Lis, 2013
Germanus napisał/a: | mój łabędzi śpiew:
Riverrun - wieża
Moat calin - piechur w wieżę
Winterfell - 2 statki do The Shivering Sea |
Chyba chodziło Ci o White Harbor, a nie Moat Calin
Moja rekrutacja:
Starfall - piechur
Yronwood - statek na Sea of Dorne
Sunspear - piechur do wieży i statek na East Summer Sea
Germanus - Wto 19 Lis, 2013
tak tak, o WH
karol399 - Wto 19 Lis, 2013
Moat Callin Upg do konika
Pyke Statek do morza i upg piechura na wieze
Seagard Konik
Szkoda ze mi sie spieszy tak to moze lepiej bym to rozkminil
czyzyk29 - Wto 19 Lis, 2013
Reach piechota na konia. Wysogrod statek na wss i piechota,. Stare miasto piechota i statek do portu
Martin - Wto 19 Lis, 2013
Czyli możemy już wysyłać rozkazy
figol - Wto 19 Lis, 2013
Tura 2 po mobilizacji
Link do mapki
Przypominam nie ma rozkazów obrony.
rekceb - Wto 19 Lis, 2013
Kruki wysłane dyplomację czas zacząć.
czyzyk29 - Czw 21 Lis, 2013
Na kogo czekamy?
rekceb - Czw 21 Lis, 2013
Na mnie za chwilę wysyłam
Poszło
figol - Czw 21 Lis, 2013
Mapka tura 2 faza akcji
Germanus - Czw 21 Lis, 2013
to ja robię pokojowy pochód z ogniem olimpijskim. Z Greywatch Tower na Moat Calin
JaX7 - Czw 21 Lis, 2013
Mój najazd schodzi, bo i tak nic pożytecznego z nim nie zrobię.
Martin - Czw 21 Lis, 2013
Myślę, że nie pomylę się wiele mówiąc, że Lannister najeżdża Cracklaw, tak więc oba moje najazdy znikają
Martin napisał/a: | Myślę, że nie pomylę się wiele mówiąc, że Lannister najeżdża Cracklaw, tak więc oba moje najazdy znikają | Lanister najpierw pali Cracklaw a potem pali wsparcie Greya w Ironmans Bay.
Zmieniam Marsz +0 na +1
Atakuję wieżą na Craclaw dowódca na PW
Broni Plama, co tam masz?
po bitwie moje ocalałe jednostki wycofają się na Dragonstone
Wiedziałem że go dasz U mnie Cersei Ściągam Ci marsz z wieży
No trudno, za to tracisz Tywina
figol - Czw 21 Lis, 2013
Bitwa o Cracklaw point
Atakujący Lannister [9]
[4] Jednostki: wieża
[4] Wsparcie: z blackwater (piechur, rycerz, rozkaz +1)
[0] Dowódca: Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika.
Obrońca Baratheon [6]
[4] Jednostki :2x rycerz, wieża
[2] Wsparcie: blackwater bay (2 statki)
[0] Dowódca: Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
Wsparcia innych graczy:
brak
Baratheon przegrywa. wieża zostaje zniszczona. Rozkaz marszu +0 z Dragonstone zostaje usunięty. Dwie jednostki rycerzy wycofują się na Dragonstone.
Lannister wygrywa. Traci kartę rodu Tywin Lannister.
Jeden statek na Narrow Sea
Germanus - Pią 22 Lis, 2013
Riverrun - Wieża i piechota na Seagard. Dowódca na PW
figol - Pią 22 Lis, 2013
Bitwa o Seagard
Atakujący Stark [8]
[5] Jednostki: piechur, wieża
[3] Wsparcie: 2xpiechur, rozkaz +1
[0] Dowódca: Catelyn Stark [0] Jeśli na obszarze ogarniętym bitwą posiadasz żeton obrony, jego wartość ulega podwojeniu.
Obrońca Greyjoy [4]
[0] Rozkaz: marsz+0
[1] Dowódca: Dagmaer Rozcięta Gęba [1] [miecz][wieża]
Przewaga na torze Lenników.
Ostrze dostępne.
Wsparcia innych graczy:
brak
Stark wygrywa.
Greyjoyprzegrywa. Jednostki wycofują się do flint's finger.
JaX7 - Pią 22 Lis, 2013
Koń i wieża z Sunspear na Storms End. Dowódca na PW.
to się nazywa nawałnica mieczy
JaX7 - Pią 22 Lis, 2013
Hmm... Czy już za późno, żeby odrobinę zmienić rozkaz nawet jeśli nie jest jeszcze brzemienny w skutki?
czyzyk29 - Pią 22 Lis, 2013
Kon 1 z reach na boneway dowwodca Na pw
JaX7 - Pią 22 Lis, 2013
No to już jest brzemienny w skutki
trzeba było się tak nie spieszyć i czekać na rozstrzygnięcie bitwy pod Seagardem
JaX7 - Pią 22 Lis, 2013
Pospieszyłem się trochę i nie zauważyłem, że delikatnie się wystawiam
ja zrobiłem babola w 1 turze i straciłem przez to konika:P zdarza się
rekceb - Pią 22 Lis, 2013
Wieża - Stone Sept
Piechur - Riverun
figol - Pią 22 Lis, 2013
wszystko ogarnę dziś późnym wieczorem lub jutro rano
JaX7 - Pią 22 Lis, 2013
U mnie na Boneway broni:
Obara Sand [2] [miecz]
Co tam masz Tyrell?
czyzyk29 - Pią 22 Lis, 2013
Babcia ciern usuwam wsparcie sea of dorne
karol399 - Pią 22 Lis, 2013
Broni dagmara i wycofuje na flint finger
JaX7 - Pią 22 Lis, 2013
Właśnie Królowej Cierni się obawiałem
Martin - Sob 23 Lis, 2013
U mnie broni Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.
Germanus - Sob 23 Lis, 2013
Catelyn Stark [0] Jeśli na obszarze ogarniętym bitwą posiadasz żeton obrony, jego wartość ulega podwojeniu.
figol - Sob 23 Lis, 2013
Bitwa o Storm's End
Atakujący Martell [11]
[6] Jednostki: wieża, rycerz
[3] Wsparcie: 2x statek, rozkaz+1
[1] Dowódca: Nymeria Sand [1] Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz, ta karta otrzymuje symbol miecza.
Obrońca [b]Baratheon [6]
[5] Jednostki: piechur, garnizon
[1] Dowódca: Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.
Wsparcia innych graczy:
brak
Martell wygrywa.
Baratheon przegrywa. Piechur i garnizon zostają zniszczone.
figol - Sob 23 Lis, 2013
Bitwa o The Boneway
Atakujący Tyrell [2]
[2] Jednostki: rycerz
[0] Dowódca: Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.
Obrońca Martell [3]
[2] Dowódca: Obara Sand [2] [miecz]
Wsparcia innych graczy:
brak
Martell wygrywa. Rozkaz wsparcia z Sea od Dorne zostaje usunięty.
Tyrell przegrywa, rycerz zostaje zniszczony.
figol - Sob 23 Lis, 2013
Mapa tura 2 faza akcji - aktualizacja
rekceb - Sob 23 Lis, 2013
Nie rozumiem jaki garnizon był na Storms End (to był przecież żeton armii neutralnej którego tam nie powinno być) Czy na Kings Landing też jest garnizon o sile 5? To dość istotne
JaX7 - Sob 23 Lis, 2013
Moim zdaniem masz tam garnizon Tak jak w FoC. Tam też jest garnizon w KL w posiadaniu Lannistera.
Oczywiście, że jest, dlatego go nie atakowałem. Te 5 robi tam istotną różnicę....
czyzyk29 - Sob 23 Lis, 2013
Nie bylo poruszone przy naborze. Takze o tym nie mialem pojecia
figol - Sob 23 Lis, 2013
Tak w Storm's End był garnizon, taki sam jak w dodatku Taniec ze Smokami. W Kings Landing też jest garnizon o sile 5. Działa tak samo jak garnizony z podstawki, np. jak wyjdziesz wszystkim z KL i zostawisz żeton to jak Cię ktoś zaatakuje to bronisz się, zagrywasz kartę.
Wybaczcie, że nie wypisałem wszystkich zmian na początku. Ogólnie obowiązuje to co na mapie. Jak są jeszcze jakieś wątpliwości proszę pytać.
Wychodza braki z gry wylacznie w, podstawke
Martin napisał/a: | Oczywiście, że jest, dlatego go nie atakowałem. Te 5 robi tam istotną różnicę.... |
robiło, czas przeszły jet tu słuszny
Przecież King's Landing jeszcze nie jest zdobyte z naciskiem na jeszcze
Teraz stark/martell?
atak wieżą na Moat Calin
proszę Baratheona o wsparcie albo o neutralność
Twój sojusz z Lannisterem nie jest mi na rękę - wspieram Greyjoya
zatem Greyjoy wygrał
Ja od następnej tury wspieram Twoich wrogów i idę na południe
JaX7 - Sob 23 Lis, 2013
Piechur z The Boneway na Sunspear. Zostawiam żeton.
Wszystkie statki wws na ews dowodca pw
dowódca posłany
Mialo bys wss na ess tyrel leci na martela
Nastepnie 1 piechur na arbor
JaX7 - Nie 24 Lis, 2013
U mnie broni:
Co tam masz?
czyzyk29 - Nie 24 Lis, 2013
Mace 4 miecz wieza
JaX7 - Nie 24 Lis, 2013
Aj... Liczyłem na Twoje [3]
Wycofuję wszystkie statki do portu.
Mobilizuje statej na wss oraz piechur na wieze
figol - Nie 24 Lis, 2013
Bitwa o Moat Calin
Atakujący Stark [8]
[3] Wsparcie: 2xpiechur, rozkaz+1
[2] Dowódca: Czarny Walder [2] [miecz]
Obrońca Greyjoy [8]
[3] Jednostki:rycerz, piechur
[2] Wsparcie: 2 statki z narrow sea
[3] Dowódca: Victarion Greyjoy [3] [miecz][miecz]
Przewaga na torze Lenników, ostrze dostępne.
Wsparcia innych graczy:
Baratheon udziela wsparcia dla Greyjoy
Greyjoy wygrywa.
Stark przegrywa, wieża zostaje zniszczona.
karol399 - Nie 24 Lis, 2013
Broni Vic. jesli potrzebuje do wygrania miecza to uzywam, od nastepnej tury sie zmobilizuje do wiekszego ogarniania bo.... weekend
figol - Nie 24 Lis, 2013
Bitwa o East Summer Sea
Atakujący Tyrell [8]
[3] Jednostki: 3 statki
[4] Dowódca: Mace Tyrell [4] [miecz][wieża]
Obrońca Martell [7]
[4] Dowódca: Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]
Wsparcia innych graczy:
brak
Tyrell wygrywa.
Martell przegrywa, 3 statki wycofują się do portu.
figol - Nie 24 Lis, 2013
Mobilizacja tyrella i kolejna tura będzie.
figol - Nie 24 Lis, 2013
Tura 2
Podsumowanie
Mapa tura 2 po aktualizacji
Lannister używa żetonu kruka posłańca i zmienia rozkaz w Harrenhal: marsz+0 >> marsz +1.
Najzdy:
Lannister - King's Landing (najazd): pali Cracklaw point (najazd)
Stark - Greywater Watch (najazd): pali Moat Calin (najazd)
Lannister - The Golden Sound (najazd): pali Ironman's Bay (wsparcie)
Pozostałe najazdy bez efektu.
Marsze:
1. Lannister Atakuję wieżą na Craclaw, bitwa
2. Baratheon Jeden statek na Narrow Sea
3. Stark Riverrun - Wieża i piechota na Seagard. Bitwa.
4. Martell Koń i wieża z Sunspear na Storms End, bitwa
5. Greyjoy marsz +0 (Seagard) został usunięty
6. Tyrell Kon 1 z reach na boneway, bitwa
7. Lannister Lannisport: Wieża - Stone Sept ,Piechur - Riverun
8. Baratheon marsz +0 (Dragonstone) został usunięty
AKTUALIZACJA
9. Stark atak wieżą na Moat Calin, bitwa
10.Martell Piechur z The Boneway na Sunspear. Zostawiam żeton.
11.Tyrell Wszystkie statki wws na ews, bitwa
12.Tyrell 1 piechur na arbor
Umocnienia władzy:
Lannister +1
Baratheon +1
Martell +2
Martell +1
Greyjoy +2
Tyrell
Tyrell +1
Żetony władzy:
Greyjoy karol399 - 9
Lannister rekceb - 4
Tyrell czyzyk29 - 5
Stark Germanus - 5
Baratheon Martin - 9
Martell JaX7 - 6
Pisalem juz o mobilizacji. Mozna aktualizowac mape
figol - Nie 24 Lis, 2013
Tura 3 Faza Westeros
Talia 1:
Talia 2:
Talia 3:
Atak dzikich o sile 8. Kartę zna Lannister .
Żetony władzy:
Greyjoy karol399 - 9+1 = 10
Lannister rekceb - 4+6 = 10
Tyrell czyzyk29 - 5+3 = 8
Stark Germanus - 5+4 = 9
Baratheon Martin - 9+3 = 12
Martell JaX7 - 6+3 = 9
Kto broni krolestwa?
rekceb - Nie 24 Lis, 2013
Nocna straż Ja na nich liczę mają potencjał w tej rundzie
figol - Nie 24 Lis, 2013
Atak dzikich: siła 8
Greyjoy karol399 - 1
Lannister rekceb - 3
Tyrell czyzyk29 - 1
Stark Germanus - 1
Baratheon Martin - 2
Martell JaX7 - 4
JEŹDŹCY MAMUTÓW
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 3 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może odzyskać 1 wybraną kartę Rodu ze swojego stosu odrzuconych kart Rodu.
Martell wraca na rękę Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]
Żetony władzy: (po ataku dzikich)
Greyjoy karol399 - 10-1 = 9
Lannister rekceb - 10-3 = 7
Tyrell czyzyk29 - 8-1= 7
Stark Germanus - 9-1 = 8
Baratheon Martin - 12-2 = 10
Martell JaX7 - 9-4 = 5
JaX7 - Nie 24 Lis, 2013
figol - Nie 24 Lis, 2013
czyli rozkazy poproszę
czyzyk29 - Wto 26 Lis, 2013
Na kogo czekamy?
figol - Wto 26 Lis, 2013
Mapka -Tura 3 Faza Akcji
Germanus - Wto 26 Lis, 2013
usuwam wsparcie Baratheona na wodzie
karol399 - Wto 26 Lis, 2013
usuwam wsparcie tyrella naWSS
rekceb - Wto 26 Lis, 2013
Poproszę kartę dzikich
Jako że palenia mnie nie interesują rozpiszę swój 1 marsz
3 statki z Golden Sound na Ironmans Bay dowódca na PW
Martin - Wto 26 Lis, 2013
Wzywam do powszechnego ruszenia przeciwko Lannisterowi, inaczej już wkrótce będziemy mogli gratulować mu zwycięstwa.
figol - Wto 26 Lis, 2013
Bitwa o Ironman's Bay
Atakujący Lannister [6]
[3] Jednostki: 3xstatki
[2] Dowódca: Ser Ilyn Payne [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz zniszczyć jedną jednostkę Piechurów przeciwnika z dowolnego obszaru na planszy (oprócz zadania normalnych strat). Jeśli ta jednostka jest ostatnią jednostką na swoim obszarze, usuń również spoczywający na tym obszarze żeton Rozkazu.
Obrońca Greyjoy [4]
[0] Rozkaz: wsparcie
[3] Jednostki :3xstatki
[1] Dowódca: Asha Greyjoy [1] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.
Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).
Aeron Mokra Czupryna został zamieniony na Asha Greyjoy
Przewaga na torze Lenników, Ostrze dostępne
Wsparcia innych graczy:
brak
Lannister wygrywa.
Greyjoy przegrywa. 3 statki wycofują się do portu. Piechur w Flint's Finger zostaje zniszczony. Greyjoy traci 2 żetony władzy. Restart ręki (ostatnia karta to Asha Greyjoy)
figol - Wto 26 Lis, 2013
na mapce jest mały błąd, w Highgaden powinien być marsz +1, a w Oldtown UW*
poprawię po tej bitwie
rekceb - Wto 26 Lis, 2013
Martin napisał/a: | Wzywam do powszechnego ruszenia przeciwko Lannisterowi, inaczej już wkrótce będziemy mogli gratulować mu zwycięstwa. | Stanisie nie dramatyzuj. Grey ma najlepsze karty i jeśli nie pomogę Starkowi to jemu składaj gratulacje.
Martin - Wto 26 Lis, 2013
rekceb napisał/a: | Martin napisał/a: | Wzywam do powszechnego ruszenia przeciwko Lannisterowi, inaczej już wkrótce będziemy mogli gratulować mu zwycięstwa. | Stanisie nie dramatyzuj. Grey ma najlepsze karty i jeśli nie pomogę Starkowi to jemu składaj gratulacje. |
Jakże to Lannisterskie, rodowe interesy uzasadniać troską o dobro królestwa
Germanus - Wto 26 Lis, 2013
chociaż są słowni, nie to co inni
JaX7 - Wto 26 Lis, 2013
Germanus napisał/a: | bynajmniej są słowni, nie to co inni |
"Bynajmniej" jest partykułą znaczącą mniej więcej tyle co: wcale, zupełnie, ani trochę Rozumiem, że przez to zarzucasz Lannisterom łganie na prawo i lewo, a innych chwalisz za słowność.
W imieniu rodu Martellów dziękuję
czyzyk29 - Sro 27 Lis, 2013
Pale wsparcie martela w sea of dorne. Pale wsparcie lanistera w blackwater zbyt podejrzane
rekceb - Sro 27 Lis, 2013
czyzyk29 napisał/a: | Pale wsparcie lanistera w blackwater zbyt podejrzane | Słowo na południu już nic nie znaczy...
Martin - Sro 27 Lis, 2013
z mojej strony jeden statek na Shipbreaker Bay
Germanus - Sro 27 Lis, 2013
ja czekam na rozstrzygnięcie na IB
karol399 - Sro 27 Lis, 2013
broni Aeron, zużywam umiejetnosc Czupryny, jezeli to kevan uzywam miecza z Valyrianskiej stali (ale to juz moje marzenie)
Wycofka do portu.
rekceb - Sro 27 Lis, 2013
Był Ser Ilyn niszcze piechura na Flintś Finger
Germanus - Sro 27 Lis, 2013
atak wieżą [4] wsparcie z 3 stron w sumie [5]. Dowódca na PW
figol - Sro 27 Lis, 2013
Bitwa o Moat Calin
Atakujący Stark [10]
[5] Wsparcie: 4xpiechur, rozkaz+1
[1] Dowódca: Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
Obrońca Greyjoy [4]
[3] Jednostki:rycerz, piechur
[0] Dowódca: Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).
Przewaga na torze Lenników, ostrze dostępne.
Wsparcia innych graczy:
brak
Stark wygrywa.
Greyjoy przegrywa. rycerz i piechur zostają zniszczeni.
karol399 - Sro 27 Lis, 2013
Broni Aeron, nie używam zdolności.
rekceb - Czw 28 Lis, 2013
Teraz Martel potem Grey chyba mogą puścić jednocześnie bo nie zalezą od siebie
JaX7 - Czw 28 Lis, 2013
Wszystkie statki z portu na East Summer Sea.
Czekam na decyzję Baratheona czy wspiera kogokolwiek w starciu.
karol399 - Czw 28 Lis, 2013
Wszystko na Winterfell, nie zostawiam żetonu.
Germanus - Czw 28 Lis, 2013
mi została 1 karta więc podaj kto dowodzi
mam siły 5
dagmara Wiec mieczyk idzie w ruch
Martin - Czw 28 Lis, 2013
Wspieram Martella
JaX7 - Czw 28 Lis, 2013
Dziękuję. Nie zostanie to zapomniane
Dowódca na PW.
czyzyk29 - Czw 28 Lis, 2013
Tak staniste nie zostanie zapomniane
Margaery 1 wieza
figol - Czw 28 Lis, 2013
Bitwa o East Summer Sea
Atakujący Martell [8]
[2] Wsparcie: 2x statki
[2] Dowódca: Ciemna Gwiazda [2] [miecz]
Obrońca Tyrell [4]
[1] Dowódca: Margaery Tyrell [1] [wieża]
Wsparcia innych graczy:
Baratheon udziela wsparcia dla Martell
Martell wygrywa.
Tyrell przegrywa, 2 statki wycofują się do West Summer Sea. Statek zostaje zniszczony.
figol - Czw 28 Lis, 2013
Mapa Tura 3 Faza akcji - aktualizacja
JaX7 - Czw 28 Lis, 2013
Greyjoy też wykonał już ruch.
Teraz Tyrell plus rozpisanie Oblężenia Winterfell
figol - Czw 28 Lis, 2013
Bitwa o Winterfell
Atakujący Greyjoy [5]
[1] Wsparcie: statek
[1] Ostrze z Valyriańskiej Stali
[2] Dowódca: Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Przewaga na torze Lenników, ostrze dostępne
Obrońca Stark [5]
[3] Jednostki: piechur, garnizon
[2] Dowódca:Greatjon Umber [2] [miecz]
Wsparcia innych graczy:
brak
Greyjoy wygrywa
Stark przegrywa, garnizon zostaje zniszczony, piechur wycofuje się do Karhold. Restart ręki.
figol - Czw 28 Lis, 2013
pozwalam greyowi zmienić kartę ponieważ:
-nie było aktualnej mapki
-nie były rozpisane początkowe siły armii
- sytuacja była jasna grey wyrównuje siłę armii do starka i wygrywa, każdy kto by atakował winterfell by tak zrobił
Piechur na searoad marches
figol napisał/a: | pozwalam greyowi zmienić kartę ponieważ:
-nie było aktualnej mapki
-nie były rozpisane początkowe siły armii
- sytuacja była jasna grey wyrównuje siłę armii do starka i wygrywa, każdy kto by atakował winterfell by tak zrobił | Dość dziwne stwierdzenie no ale to Ty jesteś GM. Wysłał marsz a mapkę aktualną miał i znał dowódców. Moim zdaniem podawanie teraz dowódcy po tym jak Stark podał już swojego to jakieś nieporozumienie. Może i Grey zrobił błąd ale dlaczego ma mieć możliwość cofania. Stark źle policzył w 1 rundzie i nic nie cofał
figol - Czw 28 Lis, 2013
stark ma jedną karę na ręce więc wiadomo co zagra
potwierdzam, ze zgadzam się na zmianę karty przez kałamarnicę
W takim razie idzie Theon i mieczyk w ruch
Dzieki za zrozumienie i sory w sumie za kłopot
wycofuję się na karhold
rekceb - Pią 29 Lis, 2013
Wieża na Harrenhall - nie zostawiam żetonu
Martin - Pią 29 Lis, 2013
Wszystko z Dragonstone na King's Landing, dowódca wysłany
Broni Ogar
Wycofuje 2 piechurów na Craklaw i jednego na Blackwater
Mój marsz skasowany więc poproszę z mobilki statek na The Golden Sound oraz Piechura na Riverun
rekceb napisał/a: | Broni Ogar
Wycofuje 2 piechurów na Craklaw i jednego na Blackwater |
Możesz wycofać na 2 różne pola?
U mnie był Davos
JaX7 - Pią 29 Lis, 2013
Wieża ze Storms End na The Boneway
Martin napisał/a: | rekceb napisał/a: | Broni Ogar
U mnie był Davos | Dlatego poprawiłem
Jeszcze tylko Stark i mobilki
JaX7 - Pią 29 Lis, 2013
Dzisiaj mogę wrócić dosyć późno, więc od razu mobilizację zrobię:
Statek do portu i piechur w Sunspear
rekceb napisał/a: | Martin napisał/a: | rekceb napisał/a: | Broni Ogar
U mnie był Davos | Dlatego poprawiłem |
Cytując instrukcję: "Wszystkie jednostki, które przeprowadzają odwrót, muszą
wycofać się na ten sam obszar."
figol - Pią 29 Lis, 2013
Wycofują się razem, nie można rozdzielić. Za 2-3 h będę na forum i rozpisze bitwy.
Sorki 3 Piechurów na Crcklaw
Germanus - Pią 29 Lis, 2013
odbijam Winterfell. Dowódca na PW
czyzyk29 - Pią 29 Lis, 2013
Z mobilizacji bedzie piechur na wieze oraz piechur
karol399 - Pią 29 Lis, 2013
Broni victarion
figol - Pią 29 Lis, 2013
Bitwa o Kings Landing
Atakujący Baratheon [11]
[8] Jednostki: rycerz, rycerz, wieża
[3] Dowódca: Ser Davos Seaworth [2] Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Obrońca Lannister [10]
[8] Jednostki: 3xpiechur, garnizon KL (5 siły)
[2] Dowódca: Ogar [2] [wieża][wieża]
Wsparcia innych graczy:
brak
Baratheon wygrywa.
Lannister przegrywa, garnizon zostaje zniszczony, piechota wycofuje sie do CP.
figol - Pią 29 Lis, 2013
Bitwa o Winterfell
Atakujący Stark [1]
[1] Dowódca: Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]
Obrońca Greyjoy[5]
[3] Dowódca: Victarion Greyjoy [3] [miecz][miecz]
Ostrze z Valyriańskiej Stali niedostępne, przewaga na torze lenników
Wsparcia innych graczy:
brak
Greyjoy wygrywa
Stark przegrywa, piechur wycofuje się do White Harbor.
figol - Pią 29 Lis, 2013
Tura 3
Podsumowanie
Talia 1:
Talia 2:
Talia 3:
Lannister używa żetonu kruka posłańca, podgląda kartę dzikich, zostawia na górze.
Najzdy:
Stark - The Shivering Sea (najazd): pali The Narrow Sea (wsparcie-Baratheon)
Greyjoy - Sunset Sea (najazd): pali West Summer Sea (wsparcie +1)
Tyrell - East Summer Sea (najazd): pali Sea od Dorne (wsparcie)
Tyrell - The Reach (najazd) : pali Blackwater (wsparcie +1)
Marsze:
1. Lannister 3 statki z Golden Sound na Ironmans Bay, bitwa
2. Baratheon jeden statek na Shipbreaker Bay
3. Stark atak wieżą na Moat Calin
4. Martell Wszystkie statki z portu na East Summer Sea.
AKTUALIZACJA
5. Greyjoy Rycerz na Winterfell bitwa
6. Tyrell Piechur na searoad marches
7. Lannister Wieża na Harrenhall - nie zostawiam żetonu
8. Baratheon 2x rycerz, wieża na Kings Landing, bitwa
9. Stark piechur na Winterfell, bitwa
10. Martell wież na Boneway
11. Greyjoy bez efektu
12. Lannister bez efektu
Umocnienia władzy:
Lannister +3
Lannister statek na Golden Sound, piechur Riverrun
Baratheon +1
Martell piechur Sunspear, statek do portu
Tyrell +3
Tyrell wieża Oldtown
Żetony władzy:
Greyjoy karol399 - 9-2 = 7 (-2 z czupryny)
Lannister rekceb - 7+3 = 10
Tyrell czyzyk29 - 7+3 = 10
Stark Germanus - 8
Baratheon Martin - 10+1 = 11
Martell JaX7 - 5
Zamki i twierdze:
Greyjoy karol399 - 2
Lannister rekceb - 4
Tyrell czyzyk29 - 3
Stark Germanus - 3
Baratheon Martin - 2
Martell JaX7 - 4
Zaopatrzenie:
Greyjoy karol399 - 2
Lannister rekceb - 4
Tyrell czyzyk29 - 3
Stark Germanus - 4
Baratheon Martin - 2
Martell JaX7 - 3
figol - Pią 29 Lis, 2013
Tura 4
Faza Westeros
Mapka Tura 4 Faza Westeros
Talia 1:
Talia 2:
Talia 3:
Atak o sile 0. Kartę zna Lannister .
Zaopatrzenie:
Greyjoy karol399 - 2 >> 2
Lannister rekceb - 4 >> 5
Tyrell czyzyk29 - 3 >> 4
Stark Germanus - 4 >> 3
Baratheon Martin - 2 >> 2
Martell JaX7 - 3 >> 4
Żetony władzy:
Greyjoy karol399 - 7
Lannister rekceb - 10
Tyrell czyzyk29 - 10
Stark Germanus - 8
Baratheon Martin - 11
Martell JaX7 - 5
figol - Sob 30 Lis, 2013
Żelazny Tron:
Greyjoy karol399 - 4
Baratheon Martin - 2
Lannister rekceb - 1
Tyrell czyzyk29 - 1
Stark Germanus - 0
Martell JaX7 - 0
Lannister ustala miejsca 3-4 i 5-6
Żetony władzy:
Greyjoy karol399 - 7-4 = 3
Lannister rekceb - 10-1 = 9
Tyrell czyzyk29 - 10-1 = 9
Stark Germanus - 8-0 = 8
Baratheon Martin - 11-2 = 9
Martell JaX7 - 5-0 = 5
rekceb - Sob 30 Lis, 2013
Lani
Tyrell
Stark
Martell
figol - Sob 30 Lis, 2013
Lennicy:
Stark Germanus - 8
Lannister rekceb - 4
Tyrell czyzyk29 - 2
Greyjoy karol399 - 0
Baratheon Martin - 0
Martell JaX7 - 0
Żetony władzy:
Greyjoy karol399 - 7 -4 -0 = 3
Lannister rekceb - 10 -1 -4 = 5
Tyrell czyzyk29 - 10 -1 -2 = 7
Stark Germanus - 8 -0 -8 = 0
Baratheon Martin - 11 -2 -0 = 9
Martell JaX7 - 5 -0 -0= 5
Greyjoy ustala pozycje 4-6.
Germanus - Sob 30 Lis, 2013
no to teraz sobie inaczej porozmawiam z Greyjoyem
karol399 - Nie 01 Gru, 2013
Pfff spoko
Jest tak jak w poście powyżej
4-6
GJ
BARA
Martel
i tak na moje oko sie miedzy soba nie bijecie wiec dla mnie kolejnosc przypadkowa
figol - Nie 01 Gru, 2013
Królewski Dwór:
Tyrell czyzyk29 - 5
Martell JaX7 - 5
Baratheon Martin - 4
Lannister rekceb - 4
Greyjoy karol399 - 1
Stark Germanus - 0
Greyjoy ustala miejsca 1-2 i 3-4
Aktualne Żetony władzy:
Greyjoy karol399 - 7 -4 -0 -1 = 2
Lannister rekceb - 10 -1 -4 -4 = 1
Tyrell czyzyk29 - 10 -1 -2 -5= 2
Stark Germanus - 8 -0 -8 -0= 0
Baratheon Martin - 11 -2 -0 -4= 5
Martell JaX7 - 5 -0 -0 -5= 0
Teraz atak dzikich siła 0.
karol399 - Nie 01 Gru, 2013
Martel
Tyrel
Bara
Lani
GJ
Stark
Martin - Nie 01 Gru, 2013
Proszę o poprawienie jednej rzeczy - zużyłem kartę Salladhor Saan w drugiej turze w bitwie o Storm's End
Germanus - Pon 02 Gru, 2013
na kogo czekamy? Ja z Martellem dałem 0 jakby co
figol - Pon 02 Gru, 2013
Wszyscy dali na dzikich 0.
ZABÓJCY WRON
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Zamienia wszystkie swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Pozostali gracze: Zamieniają po 2 swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może natychmiast zamienić do 2 jednostek Piechurów z dowolnych obszarów na planszy na dostępne jednostki Rycerzy.
Czyli nic się nie dzieje lub Greyjoy wybierze sojusznika, którego obdaruje rycerzami.
Germanus - Pon 02 Gru, 2013
wybierz mnie. Ja chcę
Martin - Pon 02 Gru, 2013
Też bym chciał, gdyby nie niedobór piechurów ;p
Czyli już możemy wysyłać rozkazy
czyzyk29 - Pon 02 Gru, 2013
Przydalby sie update pierwszego postu
karol399 - Pon 02 Gru, 2013
Ja wygrałem
rekceb - Pon 02 Gru, 2013
Można prosić o podanie na mapie lub w 1 poście aktualnej kolejności na torach wpływów??
figol - Pon 02 Gru, 2013
Mapka tura 4 Faza Planowania
Otwierając mapę miałem nadzieję, że są na niej już rozkazy :/
czyzyk29 - Pon 02 Gru, 2013
GM jeszcze generalowie nie na biezaco. U mnie margaretka a u msrtela ciemna gwiazda
figol - Pon 02 Gru, 2013
Dzięki za przypomnienie, już poprawiam dowódców
Mapka Tura 4 Faza Akcji
Ale nasrało koron
JaX7 - Wto 03 Gru, 2013
Poproszę o kartę dzikich
czyzyk29 - Wto 03 Gru, 2013
Sciagam wsparcie martela z zatoki
Martin - Wto 03 Gru, 2013
Zakładam że Greyjoy pali koronę, więc ja palę wsparcie Starka na Shivering Sea. Trzeba trochę wyrównać szanse na północy.
karol399 - Wto 03 Gru, 2013
No dobra Atakuje Euron na golden Sound
Lannister ma ostatnią kartę, więc nie czekając na podsumowanie bitwy, podam swój ruch.
Marsz z King's Landing: wieża na Cracklaw Point. Dowódca to oczywiście Melissandre z Asshai. Sztandary z płomiennym sercem R'hllora powiewają więc już tam, gdzie jeszcze przed chwilą groźnie ryczał lew
figol - Wto 03 Gru, 2013
Bitwa o The Golden Sound
Atakujący Greyjoy [6]
[5] Dowódca: Euron Wronie Oko [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycję na torze Lenników, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Obrońca Lannister [2]
[1] Jednostki : statek
[1] Dowódca: Ser Kevan Lannister [1] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Piechurów (w tym wspierające jednostki Piechurów Lannisterów) zapewniają premię +2, a nie +1.
Przewaga na torze lenników.
Wsparcia innych graczy:
brak
Greyjoy wygrywa.
Lannister przegrywa. Statek wycofuje się do Ironmans Bay. Restart ręki (ostatnia karta to Ser Kevan Lannister)
figol - Wto 03 Gru, 2013
Bitwa o Cracklaw Point
Atakujący Baratheon [9]
[4] Wsparcie: Shipbreaker Bay (2x statek, rozkaz +1), Blackwater Bay (statek)
[0] Dowódca: Melisandre [2] Po bitwie możesz cofnąć na rękę dowolną kartę Rodu ze swojego stosu kart odrzuconych (w tym tę kartę), odrzucając tyle ze swoich dostępnych żetonów Władzy, ile wynosi wydrukowana siła cofanej karty. nie uzywa karty rodu w tej bitwie.
Obrońca Lannister [5]
[3] Jednostki :3x piechur
[1] Dowódca: Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
Wsparcia innych graczy:
brak
Baratheon wygrywa.
Lannister przegrywa. 3x piechur wycofują się do Mountains of the Moon.
rekceb - Wto 03 Gru, 2013
Cofaja sie 3 statki nie bylo miecza a ja moge miec armie o wielkosci 4
figol - Wto 03 Gru, 2013
Greyjoy mi napisał, że atakuje na golden sound, a nie na ironmans bay. Będzie czwórka na Ironmans bay, piechota z CP musi się wycofać w Góry Księżycowe.
Jak ostatnią kartą jest Melisandre to najpierw restart ręki, a potem zdolność kart. Zapytam jednak dla pewności.
Nie korzystam ze zdolności
Broni Tyrion więc Melisandre wraca na rękę bo nie można jej użyć. Cofam 2 piechurów na Harrenhall 1 Piechur do piachu.
Mój marsz na Stoney Sept bez efektu
czyzyk29 - Wto 03 Gru, 2013
Piechur z searoad na reach nie zostawiam zetonu
figol - Wto 03 Gru, 2013
rekceb napisał/a: | Broni Tyrion więc Melisandre wraca na rękę bo nie można jej użyć. Cofam 2 piechurów na Harrenhall 1 Piechur do piachu.
Mój marsz na Stoney Sept bez efektu |
Zawsze grałem, że jednostki mogą się wycofać w pierwszej kolejności na pola, gdzie nie przekraczają limitów zaopatrzenia.
Cytat: | Gracz nigdy nie może wycofać jednostek, jeśli przekroczyłby
w ten sposób limit Zaopatrzenia. Jeśli gracz będzie mógł
wycofać się tylko na obszar, na którym przekroczy limit
Zaopatrzenia, będzie musiał najpierw usunąć z planszy
jednostki, które nie będą się w nim mieścić. Pozostałe
jednostki gracz może wycofać normalnie. |
Obawiam się, że Twoje jednostki wycofują się z automatu na Góry Księżycowe.
Moim zdaniem nie gdyż w instrukcji masz napisane:
Jednostki, które przeprowadzają odwrót, mogą wycofać
się tylko na pusty, sąsiedni obszar (tj. taki, na którym nie
znajdują się wrogie jednostki ani żeton Władzy innego
Rodu) lub na sąsiedni przyjazny obszar (tj. taki, na którym
znajdują się przyjazne jednostki i/lub żeton Władzy
własnego Rodu).
Moim zdaniem to gracz decyduje i wycofuje zgodnie z dalszymi zapisami czyli tymi, które ty przytoczyłeś. Nie ma słowa musza się wycofać a mogą równie dobrze nie musze robić odwrotu. Tak ja czytam te zasady no ale to Ty decydujesz. Poza tym w Twoim cytacie pisze tylko że nie mogę po wycofanie przekroczyć limitu a nie jest napisane że muszę wybrać pole gdzie stracę najmniej.
Beez - Wto 03 Gru, 2013
o ile dobrze pamiętam zawsze grało się z zasadą, że jednostki wycofują się tam, gdzie możliwie jak najmniej zginie... jeżeli moje zdanie się liczy
Więc w pierwszej kolejności są pola gdzie nie straci się nic...
Wynika to z tego, że po prostu twoi ludzie nie chcą ginąć jak nie musza.
W zasadach jest to pieknie wytlumaczone odnośnie tego, że w pierwszej kolejnosći wycofują się na pola na których nie przekroczą zaopatrzenia - sytuacja klarowna.
Oki w takim razie figol wycofaj tam gdzie pisałeś
figol - Wto 03 Gru, 2013
Ok, tak wycofam.
Dzięki Beez za odp.
Na zasadach rozgorzała spora dyskusja o naszej sytuacji Sorki Panowie nie chciałem robić zamieszania
Piechur na Searoad Rycerz na Cracklaw dowódca Bary znany plus jego wsparcie co daje mu siłę 6.
U mnie idzie Tywin wygrywam pobieram 2 żetony wieża w piach
figol - Wto 03 Gru, 2013
Cracklaw Point, czyli tam i z powrotem
Atakujący Lannister [6]
[0] Wsparcie:
[4] Dowódca: Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
Obrońca Baratheon[6]
[0] Jednostki : wieża
[4] Wsparcie: Shipbreaker Bay (2x statek, rozkaz +1), Blackwater Bay (statek)
[2] Dowódca: Melisandre [2] Po bitwie możesz cofnąć na rękę dowolną kartę Rodu ze swojego stosu kart odrzuconych (w tym tę kartę), odrzucając tyle ze swoich dostępnych żetonów Władzy, ile wynosi wydrukowana siła cofanej karty.
Wsparcia innych graczy:
brak
Lannister wygrywa. Zyskuje 2 żetony władzy.
Baratheon przegrywa. Wieża zostaje zniszczona. Restart ręki.
Germanus - Sro 04 Gru, 2013
Greyjoy zaatakował GS a nie IB? Zatem ja robię mój atak:
Piechur na Winterfell. Dowódca na PW
karol399 - Sro 04 Gru, 2013
Broni balon gj
Germanus - Sro 04 Gru, 2013
JaX7 - Sro 04 Gru, 2013
Mogę prosić o jakąś aktualizację mapki? Bo już trochę na niej się zdarzyło od rozłożenia rozkazów
figol - Sro 04 Gru, 2013
Mapka Tura 4 Faza Akcji - Aktualizacja
figol - Sro 04 Gru, 2013
Bitwa o Winterfell
Atakujący Stark [1]
[0] Dowódca: Czarny Walder [2] [miecz]
Ostrze z Valyriańskiej Stali dostępne, przewaga na torze lenników.
Obrońca Greyjoy[4]
[2] Dowódca: Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
Ostrze z Valyriańskiej Stali niedostępne, przewaga na torze lenników
Wsparcia innych graczy:
brak
Greyjoy wygrywa
Stark przegrywa, piechur wycofuje się do Karhold.
JaX7 - Sro 04 Gru, 2013
Jeden piechur z Sunspear na The Boneway.
czyzyk29 - Sro 04 Gru, 2013
Piechur ze starego miasta na wysogrod
JaX7 - Sro 04 Gru, 2013
The Boneway
Wieża na The Reach (dowódca na PW)
Piechur na Dornish Marches
U mnie randyll (2) i miecz
JaX7 - Sro 04 Gru, 2013
U mnie Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]
figol - Sro 04 Gru, 2013
Bitwa o The Reach
Atakujący Martell [8]
[4] Dowódca: Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]
Obrońca Tyrell [5]
[0] Rozkaz: UW*
[2] Dowódca: Randyll Tarly [2] [miecz]
Martell wygrywa.
Tyrell przegrywa, piechur i rycerz zostają zniszczeni. Rozkaz UW* przepada.
Searoad wszystkim dowodca pw
Reach znaczy
figol - Sro 04 Gru, 2013
Bitwa o The Reach
Atakujący Tyrell [8]
[5] Jednostki: wieża, piechur
[3] Dowódca: Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.
Obrońca Martell [0]
[0] Jednostki: wieża
[0] Dowódca: Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.
Tyrell wygrywa. Rozkaz marszu trafia na Reach. Spada na ostatnia pozycję na torze Królewskiego Dworu.
Martell przegrywa. Wieża zostaje zniszczona.
JaX7 - Sro 04 Gru, 2013
U mnie
Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.
I pozbawiam Tyrella gwiazdek.
u mnie Loras [3],
wykorzystuje dodatkowy wymarsz na powrót do Wysogrodu
zostawiam piechura
Germanus - Czw 05 Gru, 2013
ja palę rozkaz
Martin - Czw 05 Gru, 2013
Czekamy na wydarzenia
JaX7 - Czw 05 Gru, 2013
Ja rekrutuję piechura w Storms End, ale to chyba oczywiste
A fakt, sorry, śpieszy mi się do wydarzeń, że aż zapomniałem o mobilizacjach
JaX7 - Czw 05 Gru, 2013
Martin napisał/a: | A fakt, sorry, śpieszy mi się do wydarzeń, że aż zapomniałem o mobilizacjach |
Zapomnieć o swojej mobilizacji? Jeszcze napisz, że 2 koniki tam powstają gdyby ktoś nie miał pewności
Przecież ja nie mam mobilizacji....
pytanie brzmi:
JAK MOŻESZ MYLIĆ MNIE Z LANNISTEREM?? :O
rekceb - Czw 05 Gru, 2013
Ja proszę up 2 razy do Konia
JaX7 - Czw 05 Gru, 2013
Racja! Pomyliło mi się z Lannisterem
Jak mogłem się pomylić? No skoro się pomyliłem to znaczy, że mogę
figol - Czw 05 Gru, 2013
Tura 4
Podsumowanie
Mapka Tura 4 Faza Akcji
Talia 1:
Talia 2:
Talia 3:
Martell używa żetonu kruka posłańca, podgląda kartę dzikich, zostawia na górze.
Najzdy:
Greyjoy - Winterfell (najazd): pali White Harbor (UW-Stark)
Baratheon - The Narrow Sea (najazd): pali The Shivering Sea (wsparcie)
Tyrell - West Summer Sea (najazd): pali East Summer Sea (wsparcie)
Marsze:
1. Greyjoy statek Sunset sea >> Ironman's bay, bitwa
2. Baratheon Marsz z King's Landing: wieża na Cracklaw Point.
3. Lannister bez efektu
4. Tyrell Piechur z searoad na reach nie zostawiam zetonu
5. Stark Piechur na Winterfell. Bitwa.
6. Martell Jeden piechur z Sunspear na The Boneway.
7. Lannister Blackwater: Piechur na Searoad Rycerz na Cracklaw
8. Tyrell Piechur ze starego miasta na wysogrod
9. Stark brak efektu
10. Martell The Boneway: Wieża na The Reach(bitwa). Piechur na Dornish Marches
11. Tyrell atak na Reach
12. Tyrell (dodatkowy marsz-Loras) Wieża Reach >> Highgarden
Umocnienia władzy:
1. Greyjoy +2
2. Baratheon +1
3. Lannister riverrun awans 2 piechurów do rycerzy, +2 (UW w porcie usunięte-statki Greyjoya w zatoce)
4. Tyrell +3
5. Stark +1
6. Martell +3
Żetony władzy:
Greyjoy karol399 - 2 +1 +2 =5 (grabi UW Starka w White Harbor)
Lannister rekceb - 1 +2 +2 =5 (Tywin)
Tyrell czyzyk29 - 2 +3 = 5
Stark Germanus - 0 +1 = 1
Baratheon Martin - 5 +1 = 6
Martell JaX7 - 0 +3 = 3
figol - Czw 05 Gru, 2013
Wydarzenia na turę 5:
Talia 1:
Talia 2:
Talia 3:
Wszystko zależy od Was
JaX7 - Czw 05 Gru, 2013
Greyjoy nie dostaje dodatkowych punktów za UW Lannistera w porcie.
Cytat: | Jeśli podczas etapu Rozpatrywania rozkazów Umocnienia Władzy
fazy Akcji na obszarze morskim połączonym z portem znajdują się
wrogie jednostki Statków, rozkaz Umocnienia Władzy przydzielony
do obszaru portu należy usunąć (nie wywołuje on żadnego efektu).
W przeciwnym razie żeton Umocnienia Władzy w porcie rozpatruje
się w taki sam sposób, jak normalny żeton przydzielony do obszaru
lądowego, na którym nie wydrukowano żadnych symboli władzy. |
Greyjoy grabił uw Starka, nie Lannistera. Wydaje mi się natomiast, że Lannister dostał o 1 żeton władzy za dużo, właśnie za port, za który nie powinien.
figol - Czw 05 Gru, 2013
Grabił rozkaz UW Starka w White Harbor na początku tury. Za to że jest na Golden Sound nic nie dostaje. Dzięki, że jesteście czujni i pilnujecie co robię, bo różnie to bywa
Edit. Lanni dobrze dostał +2 za Harrenhal
No właśnie, 2 za Harrenhal, 2 za Tywina, więc za nic 3
JaX7 - Czw 05 Gru, 2013
Przepraszam. Zapomniałem o grabieniu Starka i myślałem, że to z portu
figol - Czw 05 Gru, 2013
Martin napisał/a: | No właśnie, 2 za Harrenhal, 2 za Tywina, więc za nic 3 |
Poprawiłem, patrzyłem wcześniej na podsumowanie umocnień, a nie na ilość żetonów
JaX7 - Czw 05 Gru, 2013
No to niezależnie od tego co będzie się działo z tronem ostrzy poproszę po żetonie władzy za każdą kontrolowaną koronkę.
rekceb - Czw 05 Gru, 2013
Grey był na forum ale decyzji nie podał. Czekamy na ta mobilkę przyda się
Ano przyda przyda... ale innym bardziej niż Tobie na szczęście
karol399 - Czw 05 Gru, 2013
Sajmon mówi: Mobilka:
pyke konik
Winterfell konik
KL: Koń
Dragonstone: Wieża
rekceb - Pią 06 Gru, 2013
Rycerz na Lanisport
Piechur na Harrenhal
czyzyk29 - Pią 06 Gru, 2013
Stare miasto piechur i statek na redwyne. Wysogrod kon. Reach piechur na konia
Germanus - Pią 06 Gru, 2013
WH: piechura pasuję na rycerza
Seagard: Rycerz
MC: Piechur
Śledzie mam teraz na styk
JaX7 - Pią 06 Gru, 2013
Yronwood - piechur
Starfall - piechur w rycerza
Storms End - piechur
Sunspear - wieża
Germanus - Pią 06 Gru, 2013
JaX7 napisał/a: | No to niezależnie od tego co będzie się działo z tronem ostrzy poproszę po żetonie władzy za każdą kontrolowaną koronkę. |
po zebraniu koronek będzie:
b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1
figol - Sob 07 Gru, 2013
jutro ogarnę temat
figol - Sob 07 Gru, 2013
Mapka Tura 5 Faza Planowania
czyzyk29 - Sob 07 Gru, 2013
cos mapki nie moge pobrac
Martin - Sob 07 Gru, 2013
to chyba wiza imageshacka, bo moja mapka w #38 też nie działa
JaX7 - Sob 07 Gru, 2013
No to czekamy dalej na mapkę
Germanus - Sob 07 Gru, 2013
rozkazy wyslę dopiero w poniedziałek
JaX7 - Sob 07 Gru, 2013
A ja myślałem, że to już będzie mapka z rozkazami
Germanus - Sob 07 Gru, 2013
sorki, dopiero co wróciłem do domu, a jutro cały dzień mnie nie ma. Niestety nie mam gwiazdek więc główkowanie trochę mi zajmie....
Germanus - Pon 09 Gru, 2013
Alaea iacta est
figol - Pon 09 Gru, 2013
Mapa Tura 5 Faza Akcji
Martin - Pon 09 Gru, 2013
Ładnie
Palę wsparcie Starka na Shivering Sea
edit: byłoby fajnie jakbyś uaktualnił jeszcze liczbę żetonów władzy
Zaraz mnie coś trafi.
Baratheon to nie jeleń tylko zwykła świnia
karol399 - Pon 09 Gru, 2013
atak z golden sound na im bay dagmer [1]
Germanus napisał/a: | Zaraz mnie coś trafi.
Baratheon to nie jeleń tylko zwykła świnia |
Chrum?
figol - Pon 09 Gru, 2013
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują.
Żetony władzy :
Greyjoy karol399 - 5 +2 = 7
Lannister rekceb - 5 +3 = 8
Tyrell czyzyk29 - 5 +2 = 7
Stark Germanus - 1 +3 = 4
Baratheon Martin - 6 +5 = 11
Martell JaX7 - 3 +5 = 8
figol - Pon 09 Gru, 2013
Bitwa o Ironman's bay
Atakujący Greyjoy [1]
[1] Dowódca: Dagmaer Rozcięta Gęba [1] [miecz][wieża]
Obrońca Lannister [4]
[4] Jednostki : 4xstatek
[0] Dowódca: Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika.
Wsparcia innych graczy:
brak
Lannister wygrywa.
Greyjoy przegrywa. Restart ręki. Rozkaz marszu w Pyke-port zostaje usunięty.
figol - Pon 09 Gru, 2013
Jeszcze decyzja posiadacza Kruka.
teraz chrum, ale jeszcze będziesz kwiczał
Mimo, że rozstrzygnięcie walki o Ironman's Bay jest jasne, poczekam ze swoim ruchem aż Lanni poda dowódcę
rekceb - Pon 09 Gru, 2013
Broni Cersei usuwam drugi marsz Greya
JaX7 - Pon 09 Gru, 2013
Zmieniam wsparcie +1 na marsz +1
figol - Pon 09 Gru, 2013
Mapka Tura 5 Faza Akcji - Aktualizacja
czyzyk29 - Pon 09 Gru, 2013
Germanus napisał/a: | JaX7 napisał/a: | No to niezależnie od tego co będzie się działo z tronem ostrzy poproszę po żetonie władzy za każdą kontrolowaną koronkę. |
po zebraniu koronek będzie:
b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 |
Także chyba się nie uda
wiem, że niewiele w tej grze znaczę, ale chociaż moje zdanie co do wydarzenia mogłoby być przestrzegane
figol - Pon 09 Gru, 2013
JaX7 napisał/a: | Zmieniam wsparcie +1 na marsz +1 |
Napisane tak przekonująco, że nową mapkę zrobiłem
Marsz z King's Landing: po rycerzu na Kingswood, Blackwater i ....... ta dam ta dam ta dam, tak! Cracklaw Point Dowódcę już ślę, wspieram się wszystkimi statkami
edit: oczywiście zostawiam żeton
Broni Ogar - Dawaj tą Plamę co tam wyrzucasz mi z ręki. Rycerz do piachu nie się gdzie cofać
No Plamy dałem faktycznie ;p
edit: nie, jednak wyrzucam Ilyna
Jeden statek na The Golden Sound dowódca znany atakuje Gregor [3] - Wspieram się z Portu za [2]
czyzyk29 - Pon 09 Gru, 2013
Ogar czy gregor?
JaX7 - Wto 10 Gru, 2013
No to w takim razie poproszę jeszcze raz o kartę dzikich Przepraszam za pomyłkę
rekceb - Wto 10 Gru, 2013
czyzyk29 napisał/a: | Ogar czy gregor? | Oczywiście Gregor tylko on mi został na ręce sorki
figol - Wto 10 Gru, 2013
Bitwa o Cracklaw point
Atakujący Baratheon [6]
[4] Wsparcie: 3 statek, rozkaz+1
[0] Dowódca: Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
Obrońca Lannister [4]
[2] Dowódca: Ogar [2] [wieża][wieża]
Wsparcia innych graczy:
brak
Baratheon wygrywa.
Lannister przegrywa, traci rycerza i kartę rodu Ser Ilyn Payne [2].
figol - Wto 10 Gru, 2013
Bitwa o The Golden Sound
Atakujący Lannister [6]
[2] Wsparcie: statek, rozkaz+1
[3] Dowódca: Ser Gregor Clegane [3] [miecz][miecz][miecz]
Obrońca Greyjoy [???]
[0] Jednostki : statek (rozbity)
[??] Dowódca: czekamy
Wsparcia innych graczy:
brak
Lannister wygrywa. Restart ręki (ostatnia karta to Ser Gregor Clegane)
Greyjoy przegrywa. Statek zostaje zniszczony.
figol - Wto 10 Gru, 2013
Mapa tura 5 Faza Akcji -Aktualizacja
czyzyk29 - Wto 10 Gru, 2013
Kon na segard dowodca na pw
Searoad znaczy
rekceb - Wto 10 Gru, 2013
Broni Ilyn Payne jest 5-4 lub 5-3 dla mnie niszczę Ci piechura na The Arbor i rozkaz tam lezący.
JaX7 - Wto 10 Gru, 2013
Koń i pierchur ze Storms End do Yronwood.
U mnie pax
Germanus - Wto 10 Gru, 2013
olać strategie. Cała armia z Moat Calin na Winterfell. Dowódca na pw. Nie zostawiam żetonu
Martin - Wto 10 Gru, 2013
Auu, czemu robisz coś tak głupiego?
bo mam dość siedzenia. Czas coś zrobić i zginąć z honorem albo wygrać. Gdybyś mi co turę nie podkładał świni to by inaczej wyglądało
figol - Wto 10 Gru, 2013
Bitwa o Searoad Marches
Atakujący Tyrell [3]
[1] Dowódca: Paxter Redwyne [1] Jeśli obszar ogarnięty bitwą to obszar morski, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Tyrellów) zapewniają premię do siły +2, zamiast +1.
Obrońca Lannister [5]
[1] Jednostki : piechur
[2] Wsparcie: rycerz
[2] Dowódca: Ser Ilyn Payne [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz zniszczyć jedną jednostkę Piechurów przeciwnika z dowolnego obszaru na planszy (oprócz zadania normalnych strat). Jeśli ta jednostka jest ostatnią jednostką na swoim obszarze, usuń również spoczywający na tym obszarze żeton Rozkazu.
Wsparcia innych graczy:
brak
Lannister wygrywa.
Tyrell przegrywa. Traci piechura i rozkaz UW w Arbor.
figol - Wto 10 Gru, 2013
Bitwa o Winterfell
Atakujący Stark [8]
[5] Jednostki: piechur, wieża
[3] Dowódca: Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.
Ostrze z Valyriańskiej Stali dostępne, przewaga na torze lenników
Obrońca Greyjoy[6]
[4] Jednostki: rycerz, rycerz
[1] Dowódca: Asha Greyjoy [1] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.
Wsparcia innych graczy:
brak
Stark wygrywa.
Greyjoy przegrywa. Wycofuje się do The Stony Shore.
Germanus napisał/a: | bo mam dość siedzenia. Czas coś zrobić i zginąć z honorem albo wygrać. Gdybyś mi co turę nie podkładał świni to by inaczej wyglądało |
Trolololo. Mimo wszystko to nie powód, żeby popełniać harakiri. Ale jeśli teraz stracisz tę wieżę, to w następnej turze Ci pomogę
karol399 - Wto 10 Gru, 2013
nie wspieram sie broni asha
wycofuje na flint finger
i tu pojawia się dylemat być świnią czy nią nie być oto jest pytanie...
a co mi tam. Mimo, że jestem znany z wyrzynania armii to znaj pańską łaskę
idź sobie po śledzia na Kamienny Brzeg. W sumie mogłem Cię wysłać na Czarny Zameczek i dobić piechurem, ale myślę, że już odpokutowałeś ze swe winy
JaX7 - Wto 10 Gru, 2013
Marsz z Yronwood:
Rycerz na Prince's Pass
Piechur na The Boneway
Drugi piechur zostaje
Zdejmuje marsz z portu.
Martin napisał/a: | Auu, czemu robisz coś tak głupiego? |
i co. wryło? Rozumiem, że odbijanie swojej stolicy, to dla Ciebie głupota
Byłem pewien, że grey wygra. Nie dociekam jednak przyczyn dlaczego tak sie nie stało
JaX7 - Sro 11 Gru, 2013
Nie mam pojęcia na czym gra obecnie stoi, ale rekrutuję rycerza w Sunspear i to wszystko ode mnie w tej turze
rekceb - Sro 11 Gru, 2013
Piechur na The fingers
Piechur na Craclaw
Dowódca na PW
czyzyk29 - Sro 11 Gru, 2013
Sciagam swoj marsz
Martin - Sro 11 Gru, 2013
Broni Bękart z Nocnej Pieśni [2] [wieża]
Martin - Sro 11 Gru, 2013
U mnie w Dragonstone z mobilki będzie rycerz. Wydaje mi się, że jeszcze Stark ma ostatni marsz, a potem już tylko mobilki i wydarzenia.
Germanus - Sro 11 Gru, 2013
nie wykonuję tego marszu. Kończmy to waćpanowie
rekceb - Sro 11 Gru, 2013
Statek na Ironmans Bay piechur na Riverun
Martin - Czw 12 Gru, 2013
Greyjoy nie może nic zmobilizowac, ze względu na zaopatrzenie, więc na pewno bierze żetonki a my poprosimy wydarzenia
Germanus - Czw 12 Gru, 2013
kałamarcina coś się przeliczyła albo źle zaplanowała... W nastepnej turze będzie frutti di mare?
figol - Czw 12 Gru, 2013
dziś późnym wieczorem lub jutro zrobię mapkę i podsumuję , wybaczcie opóźnienie
figol - Pią 13 Gru, 2013
Bitwa o Cracklaw point
Atakujący Lannister [0]
ObrońcaBaratheon [8]
[4] Wsparcie: 3xstatek , rozkaz+1
[2] Dowódca: Bękart z Nocnej Pieśni [2] [wieża]
Wsparcia innych graczy:
brak
Baratheon wygrywa.
Lannister przegrywa, piechur wycofuje się do Mountains of the Moon.
figol - Pią 13 Gru, 2013
Tura 5
Podsumowanie
Mapka Tura 5 Faza Akcji
Talia 1:
Talia 2:
Talia 3:
Martell używa żetonu kruka posłańca, podgląda katę dzikich.
Najzdy:
Baratheon - The Narrow Sea (najazd): pali The Shivering Sea (wsparcie)
reszta bez efektu
Marsze:
1. Greyjoy atak z golden sound na im bay-bitwa
2. Baratheon Marsz z King's Landing: po rycerzu na Kingswood, Blackwater, Cracklaw Point-bitwa
3. Lannister Jeden statek na The Golden Sound-bitwa
4. Tyrell Rycerz na Searod Marches. Bitwa.
5. Stark Cała armia z Moat Calin na Winterfell. Bitwa.
6. Martell Koń i pierchur ze Storms End do Yronwood.
7. Baratheon
8. Lannister
9. Tyrell
10. Stark
11. Martell
Umocnienia władzy:
1. Greyjoy +2
2. Baratheon 0
3. Lannister +3
4. Tyrell +1
5. Stark +3
6. Martell +2
Żetony władzy:
Greyjoy karol399 - 7 +2 = 9
Lannister rekceb - 8 +3 = 11
Tyrell czyzyk29 - 7 +1 = 8
Stark Germanus - 4 +3 = 7
Baratheon Martin - 11 - 1 = 10
Martell JaX7 - 8 +2 = 10
figol - Pią 13 Gru, 2013
Tura 6
Faza Westeros
Mapa Tura 6 Faza Westeros
Talia 1:
Talia 2:
Talia 3:
Jesienne deszcze [dzicy]Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
Germanus - Pią 13 Gru, 2013
i skończyło się moje rumakowanie
Martin - Pią 13 Gru, 2013
Ehh, i znowu na korzyść Lannistera. Licytujmy
figol - Nie 15 Gru, 2013
Licytacja na torze Żelaznego Tronu:
1. Baratheon - 3
2. Greyjoy - 1
3. Martell - 0
4. Lannister - 0
5. Tyrell - 0
6. Stark - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Greyjoy decyduje o kolejności na miejscach 3-6.
Nowym posiadaczem Żelaznego Tronu zostaje Baratheon.
Pozostałe żetony władzy:
Greyjoy - 8
Lannister - 11
Tyrell - 8
Stark - 7
Baratheon - 7
Martell - 10
karol399 - Nie 15 Gru, 2013
martel tyrel lani stark
Martin - Nie 15 Gru, 2013
Stannis na tronie
Germanus - Nie 15 Gru, 2013
Martin napisał/a: | Stannis na tronie |
Oby Ci hemoroidy dokuczały
czyzyk29 - Pon 16 Gru, 2013
A na kogo czekamy?
figol - Pon 16 Gru, 2013
Czekamy na Starka. Jutro wyśle.
Martin - Wto 17 Gru, 2013
Na Starka ? oO Tyle gada, a licytacji wysłać nie raczył?
Germanus - Wto 17 Gru, 2013
stark miał intensywne rozmowy z księgowym. Trzeba było dopiąć budżet na najbliższy rok a to trudne
Lannister to zły księgowy, a wszelkie długi będziesz mu spłacał podwójnie
figol - Wto 17 Gru, 2013
Licytacja na torze Lenników:
1. Lannister - 9
2. Greyjoy - 7
3. Martell - 5
4. Tyrell - 3
5. Baratheon - 0
6. Stark - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Baratheon decyduje o kolejności na miejscach 5-6.
Nowym posiadaczem Ostrza z Valyriańskiej Stali zostaje Lannister.
Pozostałe żetony władzy:
Greyjoy - 1
Lannister - 2
Tyrell - 5
Stark - 7
Baratheon - 7
Martell - 5
No to raczej oczywiste, że ja przed Starkiem
Germanus - Wto 17 Gru, 2013
mam swojego księgowego i dobrze że nie rzuciłem kasy na miecz bo wyszedł bym jak Zabłocki na mydle
figol - Sro 18 Gru, 2013
czekamy na greya
figol - Czw 19 Gru, 2013
Licytacja na torze Królewskiego Dworu:
1. Stark - 6
2. Baratheon - 5
3. Martell - 5
4. Tyrell - 4
5. Greyjoy - 0
6. Lannister - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Baratheon decyduje o kolejności na miejscach 2-3 i 5-6.
Nowym posiadaczem Kruka Posłańca zostaje Stark.
Pozostałe żetony władzy:
Greyjoy - 1
Lannister - 2
Tyrell - 1
Stark - 1
Baratheon - 2
Martell - 0
Martin - Czw 19 Gru, 2013
Stark
Baratheon
Martell
Tyrell
Greyjoy
Lannister
figol - Czw 19 Gru, 2013
Mapa tura 6 Faza Planowania
Germanus - Czw 19 Gru, 2013
wygrałem??
Mam ptaka i nie zawaham się go użyć
Martin - Czw 19 Gru, 2013
Niech ci służy
Martin - Sob 21 Gru, 2013
Na kogo czekamy?
figol - Sob 21 Gru, 2013
na Martella, jak teraz tak do 16 dostane rozkazy to może uda się dziś mapkę zrobić, jak nie to jutro zrobię
figol - Nie 22 Gru, 2013
Mapka Tura 6 Faza Akcji
rekceb - Nie 22 Gru, 2013
Na mapie jest błąd piechur z Harenhall jest w Riverun tam była rekrutacja.
rekceb - Nie 22 Gru, 2013
Rozkazy ktoś dał źle nie ma marszów +1 Panowie
karol399 - Nie 22 Gru, 2013
u mnie sie to zalatwia tak, ze rozkazy sa usuwane, ale jak gm zarzadzi tak bedzie...
JaX7 - Nie 22 Gru, 2013
Ja wysłałem wyraźnie:
Sunspear - Marsz -1
Inaczej:
a) przekroczyłbym limit gwiazdek
b) bezsensu byłoby +1 zagrać akurat tam
c) użyłbym jeszcze trzeciego marszu
d) zresztą prowadzący może sprawdzić wiadomość
Martin - Nie 22 Gru, 2013
Tyrell też dał. Jesli to jego błąd a nie mistrza, to moim zdaniem powinien zostać usunięty. Ale decyduje mistrz. Chciałbym się już zabrać do palenia, więc niech stark się decyduje co do ewentualnej zmiany rozkazu :p
figol - Nie 22 Gru, 2013
Mapka Tura 6 Faza Akcji
Mój błąd z rozkazem w Sunspear. W Oldtown Tyrell dał marsz +1. Zamieniłem na marsz +0. Sam zbyt często się tu mylę żeby usuwać rozkaz za taki błąd
Germanus - Nie 22 Gru, 2013
ja poproszę o dzikich
Martin - Nie 22 Gru, 2013
Mój pierwszy najazd pali Mountains of the moon
Martin - Pon 23 Gru, 2013
Dobra, ponieważ najazd Greyjoya jest raczej oczywisty, to mój drugi najazd pali The Reach.
Wszystko z Dragonstone na Eyrie, niszczę garnizon
JaX7 - Pon 23 Gru, 2013
Żeby przyspieszyć ruchy, bo trochę wolno to idzie to:
Sunspear - Wieża i konik na The Boneway
Germanus - Pon 23 Gru, 2013
poprosze prowadzącego o dzikich bo mój post zaraz zniknie z aktualnej strony
rekceb - Pon 23 Gru, 2013
Palę wsparcie na Highgarden
czyzyk29 - Pon 23 Gru, 2013
Piechur na arbor
karol399 - Sro 25 Gru, 2013
Atakuje winterfell cala armia
Dowódcja PW
Martin - Sro 25 Gru, 2013
Powiedz jeszcze czy robisz najazd, chociaż chyba wszyscy wiemy że tak
Germanus - Sro 25 Gru, 2013
o ty świnko.Ja tu łaskawie nie zabijam Ci rycerzy a Ty takie coś mi robisz?
Broni
Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
wycofuję się na MC
wszystkie statki na Baratheona. Dowódca na PW
Ha! i kto tu jest świnią ;p
Broni Salladhor, wracaj skąd przyszedłeś
Martin napisał/a: | Ha! i kto tu jest świnią ;p
Broni Salladhor, wracaj skąd przyszedłeś |
a kto obiecywał, ze mi nie zaszkodzi statkami a pomógł potem Greyowi? A to ze zagrałeś Sallę to się spodziewałem. Musze sobie zresetować łapę, a dawanie wsparcia jest bezsensowne, skoro co turę je ściągasz
Ee, już to przerabialiśy i twój sojusz z lannisterem ;p
Co dałeś?
edit: a w ogóle to się pośpieszyłeś, bo przed tobą są Martell, Tyrell i Lannister i jeszcze obaj możemy przez nich zostać zaatakowani, więc jeśli tak się stanie, to ta walka będzie musiała zostać cofnięta
JaX7 - Sro 25 Gru, 2013
Ja już dawno wykonałem swój marsz z Sunspear
No tak ale nie Lannister
figol - Sro 25 Gru, 2013
Bitwa o Winterfell
Atakujący Greyjoy [4]
[4] Jednostki: rycerz, rycerz
[0] Dowódca: Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).
Obrońca Stark [4]
[1] Jednostki: piechur, wieża
[2] Wsparcie: rycerz
[1] Dowódca: Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
Wsparcia innych graczy:
brak
Greyjoy wygrywa.
Stark przegrywa. Wieża zostaje zniszczona. Piechur wycofuje się do Moat Calin.
figol - Czw 26 Gru, 2013
aktualna mapka na pierwszej storonie
rekceb - Czw 26 Gru, 2013
Wszystko z Riverun na Pyke dowódca pw
karol399 - Czw 26 Gru, 2013
Broni balon
Martin - Czw 26 Gru, 2013
No dobra, przyśpieszony atak Starka nic nie zmienił. Czekam jeszcze ze swoim ruchem tylko na rozstrzygnięcie bitwy o Pyke
Germanus - Czw 26 Gru, 2013
Martin napisał/a: | No dobra, przyśpieszony atak Starka nic nie zmienił. Czekam jeszcze ze swoim ruchem tylko na rozstrzygnięcie bitwy o Pyke |
jak rzucił to co myślę to wygrał
Kevana?
figol - Czw 26 Gru, 2013
tak kevana,
rozpisze bitwy dziś po północy lub jutro przed południem
Zdejmuję marsz z Blackwater
figol - Czw 26 Gru, 2013
Bitwa o The Narrow Sea
Atakujący Stark [4]
[0] Jednostki: 3x statek
[4] Dowódca: Roose Bolton [4] [miecz]
Obrońca Baratheon [5]
[2] Jednostki: 2x statek
[2] Wsparcie: 2x statek
[1] Dowódca: Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.
Wsparcia innych graczy:
brak
Baratheon wygrywa.
Stark przegrywa.
figol - Czw 26 Gru, 2013
Bitwa o Pyke
Atakujący Lannister [7]
[6] Jednostki: 2x rycerz, piechur
[0] Dowódca: Ser Kevan Lannister [1] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Piechurów (w tym wspierające jednostki Piechurów Lannisterów) zapewniają premię +2, a nie +1.
[1] Ostrze z Valyriańskiej Stali
Obrońca Greyjoy [7]
[4] Jednostki : rycerz wieża i garnizon
Wsparcia innych graczy:
brak
Lannister wygrywa.
Greyjoy przegrywa. Rycerz wieża i garnizon zostają zniszczeni. 3 statki w porcie zostają zniszczone.
rekceb - Pią 27 Gru, 2013
Niszczę też wszystkie statki w porcie bo nie mam więcej swoich dostępnych. Ściągam swój 2 marsz.
Martin - Pią 27 Gru, 2013
Lannister musiał użyć miecza, żeby wygrać.
figol - Pią 27 Gru, 2013
Tak używa miecza, to ostatnia bitwa Lannistera w tej turze. Poprawiłem.
Jeszcze 2 marsze: Greyjoy i Martell, a potem UW.
JaX7 - Pią 27 Gru, 2013
Wieża i konik na Dornish Marches
Piechur na The Reach
Dowódcy chyba jasne jacy są
figol - Sob 28 Gru, 2013
Bitwa o The Reach
Atakujący Martell [11]
[7] Wsparcie: wieża, rycerz, piechur
[3] Dowódca: Areo Hotah [3] [wieża]
Obrońca Tyrell[4]
[2] Dowódca: Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
Martell wygrywa. Odzyskuje karty rodów na rękę.
Tyrell przegrywa. Rycerz zostaje zniszczony (limit zaopatrzenia uniemożliwa wycofanie się do Highgarden). Odzyskuje karty rodów na rękę.
JaX7 - Sob 28 Gru, 2013
Moje UW* daje mi koronkę (nie korzystam z mobilizacji).
JaX7 - Nie 29 Gru, 2013
Panowie... Szybciej Strasznie się dłuży ta gra
Germanus - Nie 29 Gru, 2013
ja czekam na ruch mięczaka
karol399 - Nie 29 Gru, 2013
marsz zdejmuje
Germanus - Nie 29 Gru, 2013
dla mnie konik na biegunach w Seagardzie
Martin - Nie 29 Gru, 2013
Wydarzenia
figol - Pon 30 Gru, 2013
Wylosowałem, będą:
Mobilizacja
Starcie królów
Pod miecz
Martin - Pon 30 Gru, 2013
Znowu starcie królów... :/ No trudno
Mobilizacja:
Dragonstone: wieża
King's Landing: koń
Eyrie: piechur
Cracklaw Point: piechur
JaX7 - Pon 30 Gru, 2013
Jeszcze pasowałoby zrobić podsumowanie żetonów władzy i aktualną mapkę, żeby łatwiej było zrobić mobilizacje
Germanus - Pon 30 Gru, 2013
ja nie mogę. Najgorsze wydarzenia jakie mogły być :/
figol - Pon 30 Gru, 2013
Tura 6
Podsumowanie
Mapa Tura 6 Faza Akcji
Talia 1:
Talia 2:
Talia 3:
Stark używa żetonu kruka posłańca, podgląda katę dzikich.
Najzdy:
Baratheon - The Narrow Sea (najazd*): pali The Mountains of the Moon (najazd)
Greyjoy - Pyke port (najazd): pali Ironman's Bay (wsparcie)
Lannister - Searoad Marches (najazd): pali Highgarden (wsparcie)
Baratheon - Kingswood (najazd): pali The Reach (wsparcie)
Marsze:
Baratheon Wszystko z Dragonstone na Eyrie, niszczę garnizon
Greyjoy Atakuje winterfell cala armia
Martell Sunspear - Wieża i konik na The Boneway
Tyrell Piechur na arbor
Lannister Wszystko z Riverun na Pyke (marsz po aktualizacji)
Stark wszystkie statki na Baratheona
Baratheon Zdejmuję marsz z Blackwater (marsz po aktualizacji)
Greyjoy
Martell Wieża i konik na Dornish Marches. Piechur na The Reach
Lannister Ściągam swój 2 marsz. (marsz po aktualizacji)
Umocnienia władzy:
Baratheon
Greyjoy
Martell
Tyrell
Lannister
Stark
figol - Pon 30 Gru, 2013
Mapa Tura 7 Mobilizacja
Baratheon wykonał mobilzację.
rekceb - Pon 30 Gru, 2013
Chciałbym coś wyjaśnić w Riverun powinien być mój żeton chyba tam leżał albo ja cos źle widziałem. Chciałbym ten aspekt wyjaśnić gdyż moim zamiarem nie było tracić Riverun i jeśli tam żetonu nie było to powinien był zostać.
Proszę o wyjaśnienie lub ewentualne ustosunkowanie się do tej kwestii
karol399 - Pon 30 Gru, 2013
2 statki do morza
rekceb napisał/a: | Wszystko z Riverun na Pyke dowódca pw |
skąd żeton?
myślałem że tam leżał i nie pisałem o żetonie dlatego jestem teraz zdziwiony. Napisałem na forum w sprawie wyjaśnienia pewnie zrobiłem błąd i źle coś z mapy odczytałem więc pytam czy to można skorygować wszak dopiero teraz pojawiła się aktualna mapa i mam swoja uwagę.
ja się zgadzam, bo mi to obojętne
A moim zdaniem od tego może zależeć zwycięstwo i jeśli tam nie było żetonu i rekceb go nie zostawił to teraz jest już trochę za późno. A przecież to chyba można sprawdzić na starszych mapkach jeśli był to oczywiście nie ma problemu z drugiej strony ten jeden żeton może znaczyć więcej w licytacji (być może już ostatniej) niż jednostki które mógłbyś tam zmobilizowac
Nie patrzę pod kątem mobilki tylko błędu na mapie spowodowanego moim niedopatrzeniem najprawdopodobniej. Decyzja wasza czy żeton dokładam czy nie
figol - Pon 30 Gru, 2013
Na nowej mapce po mobilkach dodam żeton w Riverrun. Nie był wcześniej położony więc odejmę jeden z dostępnej puli
W zasadzie mi też to obojętne, nie protestuję, ale ciekaw jestem czy przypomniałbyś sobie o tym gdyby nie mobilka
rekceb - Wto 31 Gru, 2013
Martin napisał/a: | W zasadzie mi też to obojętne, nie protestuję, ale ciekaw jestem czy przypomniałbyś sobie o tym gdyby nie mobilka |
Błąd z zostawieniem żetonu w PBF jest dość częsty ja się nie upieram że on tam musi być. Mój błąd wasza decyzja. Podobnie jak w PBF 32 ta sama sytuacja.
Grając przy planszy o tych wszystkich aspektach łatwiej pamiętać
Martin - Wto 31 Gru, 2013
Ja właśnie przy planszy najczęściej o tym zapominam zdarzyło mi się przez to przegrać, bo w ostatniej rundzie już nigdy nie ma co liczyć na łaskawosc przeciwników :p ale teraz jest spoko
JaX7 - Wto 31 Gru, 2013
Jeżeli dobrze pamiętam to jest 5 koników w każdej armii?
Jeżeli tak to:
Piechur w Konika na The Reach
Piechur w Konika na Storms End
Niestety Starfall, Yronwood i Sunspear bez mobilizacji
czyzyk29 - Wto 31 Gru, 2013
Kon stare miasto
rekceb - Sro 01 Sty, 2014
Riverun Rycerz
Harenhall up do Rycerza
Lanisport Piechur
Germanus - Czw 02 Sty, 2014
olać strategię. Potrzebuję więcej mocy:
MC - up do wieży
Seagard - up do konika
WH - piechota
Martin - Czw 02 Sty, 2014
Czyli możemy już licytować tron
figol - Czw 02 Sty, 2014
Mapa Tura 7 Faza Westeros
Dodam po starciu ten żeton w riverrun bo zapomniałem teraz.
figol - Pią 03 Sty, 2014
Starcie królów, licytacja Tronu.
Czekamy na Greyjoy i Tyrell.
czyzyk29 - Pią 03 Sty, 2014
Wczesniej wyslalem na pw
Martin - Sob 04 Sty, 2014
Nic się nie ruszyło?
figol - Sob 04 Sty, 2014
czekam na greya,
strasznie te licytacje zwalniają grę
No zwalniaja, problem chyba leży w tym że niektórzy traca motywację
figol - Sob 04 Sty, 2014
Licytacja na torze Żelaznego Tronu:
1. Stark - 2
2. Tyrell - 2
3. Lannister - 1
4. Martell - 0
5. Greyjoy - 0
6. Baratheon - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Baratheon decyduje o kolejności na miejscach 1-2 i 3-6.
Nowym posiadaczem Żelaznego Tronu zostaje .
Pozostałe żetony władzy:
Greyjoy - 1
Lannister - 2
Tyrell - 0
Stark - 2
Baratheon - 3
Martell - 3
Tyrell
Stark
Lannister
Ja
Martell
Grey
figol - Nie 05 Sty, 2014
Licytacja na torze Lenników:
1. Baratheon - 3
2. Martell - 1
3. Tyrell - 0
4. Greyjoy - 0
5. Lannister - 0
6. Stark - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Tyrell decyduje o kolejności na miejscach 3-6.
Nowym posiadaczem Ostrza z Valyriańskiej Stali zostaje Baratheon.
Pozostałe żetony władzy:
Greyjoy - 1
Lannister - 2
Tyrell - 0
Stark - 2
Baratheon - 0
Martell - 2
czyzyk29 - Nie 05 Sty, 2014
Tyrell
Grey
Stark
Lani
Martin - Nie 05 Sty, 2014
na kruka daję 0
figol - Pon 06 Sty, 2014
Licytacja na torze Królewskiego Dworu:
1. Stark - 2
2. Lannister - 2
3. Martell - 2
4. Greyjoy - 1
5. Tyrell - 0
6. Baratheon - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Tyrell decyduje o kolejności na miejscach 1-3 i 5-6.
Nowym posiadaczem Kruka Posłańca zostaje .
Pozostałe żetony władzy:
Greyjoy - 0
Lannister - 0
Tyrell - 0
Stark - 0
Baratheon - 0
Martell - 0
Martin - Pon 06 Sty, 2014
Od siebie dodam, że gramy bez obron
Germanus - Pon 06 Sty, 2014
grzecznie proszę o ptaka, bo nie zagrażam różyczce
JaX7 - Pon 06 Sty, 2014
Ja nawet nie proszę, bo wiem, że nie dostanę
czyzyk29 - Pon 06 Sty, 2014
Stark
Lani
Martel
Grej
Tyrel
Bara
Martin - Pon 06 Sty, 2014
To wysyłajmy rozkazy i jeszcze raz: bez obron
figol - Pon 06 Sty, 2014
Mapa Tura 7 Faza Planowania
Czekamy na rozkazy:
Greyjoy
rekceb - Wto 07 Sty, 2014
Poszły od Laniego
Germanus - Wto 07 Sty, 2014
Greyjoy ma problem z doborem rozkazów do poszczególnych armii
JaX7 - Sro 08 Sty, 2014
Germanus napisał/a: | Greyjoy ma problem z doborem rozkazów do poszczególnych armii |
Ma chłopak tego trochę - musi wymyślić jak dobrze to rozegrać
karol399 - Sro 08 Sty, 2014
Musze przyznac ze czasami brakuje mi jednego badz 2 rozkazow marszu, ale pro-gamer jestem wiec jakos sobie radze
a tak powaznie to mam taki marny internet do 15.01 i sory za przeciaganie
figol - Sro 08 Sty, 2014
Mapa Tura 7 Faza Akcji
Stark decyduje co robi z Krukiem.
Rewolta - Sro 08 Sty, 2014
Pewnie obrona na shivering :p
Martin - Sro 08 Sty, 2014
nie ma obron...
Germanus - Sro 08 Sty, 2014
ja poproszę kartę dzikich.
Zrobię od razu ruch. 1 rycerz z Seagardu na Riverrun (dowódca znany). 2 pozostałe konie na MC dołanczają do wieży. Żetonu nie zostawiam bo i tak tam wrócę
czyzyk29 - Sro 08 Sty, 2014
A najazdy jak wyglądają?
Martin - Sro 08 Sty, 2014
Już cię widzę jak wracasz... Lannister jak raz coś złapie, to nie odda, a ty od początku gry tylko przed nim uciekasz :p
Ja palę góry księżycowe, drugi najazd bez efektu
Germanus - Sro 08 Sty, 2014
Martin napisał/a: | Już cię widzę jak wracasz... Lannister jak raz coś złapie, to nie odda, a ty od początku gry tylko przed nim uciekasz :p
Ja palę góry księżycowe, drugi najazd bez efektu |
a co mam robić jak mi kałamarnica robi koło pióra?
rekceb - Sro 08 Sty, 2014
Ja pale Reach
Broni Ogar
figol - Czw 09 Sty, 2014
Bitwa o Riverrun
Atakujący Stark [1]
[0] Dowódca: Catelyn Stark [0] Jeśli na obszarze ogarniętym bitwą posiadasz żeton obrony, jego wartość ulega podwojeniu.
Obrońca Lannister [6]
[0] Rozkaz: wsparcie +1
[2] Jednostki : rycerz
[4] Wsparcie: 4 statki
[0] Dowódca: Ogar [2] [wieża][wieża]
Wsparcia innych graczy:
brak
Lannister wygrywa.
Stark przegrywa. Restart ręki. Rycerz wycofuje się do Seagardu.
JaX7 - Czw 09 Sty, 2014
Palę wsparcie na West Summer Sea.
Drugi najazd bez efektu.
Germanus - Czw 09 Sty, 2014
a mówiłem, że wrócę do Seagardu
czyzyk29 - Czw 09 Sty, 2014
Wymarsz -1
Kon na three towers
Wieza za reach dowodca pw
figol - Czw 09 Sty, 2014
Bitwa o The Reach
Atakujący Tyrell [3]
[-1] Rozkaz: marsz-1
[0] Dowódca: Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.
Obrońca Martell [3]
[1] Dowódca: Nymeria Sand [1] Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz, ta karta otrzymuje symbol miecza.
Tyrell przegrywa. Wieża zostaje zniszczona.
Martell wygrywa. Traci rozkaz marszu +1.
figol - Czw 09 Sty, 2014
Mapa Tura 7 Faza Akcji aktualizacja
rekceb - Czw 09 Sty, 2014
Ściągam marsz z wieży
Martin - Czw 09 Sty, 2014
czekam na rozstrzygnięcie bitwy o the reach
JaX7 - Czw 09 Sty, 2014
Broni:
Nymeria Sand [1] Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz, ta karta otrzymuje symbol miecza.
Czyżby Królowa Cierni?
czyzyk29 - Czw 09 Sty, 2014
Tak, usuwam twoj rozkaz +1
Jeden statek na morze starka niniejszym oświadczam, że to Stannis Baratheon we własnej osobie prowadzi flotę
figol - Czw 09 Sty, 2014
Bitwa o The shivering Sea
Atakujący Baratheon [6]
[1] Jednostki: 1 statek
[5] Dowódca: Stannis Baratheon [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Ostrze dostępne
Obrońca Stark [5]
[2] Dowódca: Czarny Walder [2] [miecz]
Wsparcia innych graczy:
brak
Baratheon wygrywa.
Stark przegrywa. Statki zostają zniszczone.
Germanus - Czw 09 Sty, 2014
no niestety. broni
tylko do tego się nadaje :/
Czyli stateczki na dno. Droga na Mur stoi otworem
JaX7 - Czw 09 Sty, 2014
Zdejmuję marsz-1 bez efektu.
czyzyk29 - Pią 10 Sty, 2014
Wieza na starfall dowodca pw
JaX7 - Pią 10 Sty, 2014
W tronie schodzisz na dół.
Jeżeli będzie co wycofywać to konik idzie na The Boneway
Germanus - Pią 10 Sty, 2014
Chyba byłem grzeczny bo dziś przysłali mi jakiś fotel
figol - Pią 10 Sty, 2014
Bitwa o Starfall
Atakujący Tyrell [6]
[2] Dowódca: Randyll Tarly [2] [miecz]
Obrońca Martell [2]
[0] Rozkaz: marsz-1
[0] Dowódca: Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.
Tyrell wygrywa. Spada na ostatnia pozycję na torze Żelaznego
Tronu.
Martell przegrywa. Rycerz zostaje zniszczony. Żeton UW znika.
Martin - Pią 10 Sty, 2014
U Tyrella atakowała sama wieża
JaX7 - Pią 10 Sty, 2014
EDIT: i zgadzam się z poprzednikiem. Tam była sama wieża.
Konik na Starfall, piechur zostaje, dowódca na PW
figol - Pią 10 Sty, 2014
Bitwa o Starfall
Atakujący Martell [4]
[2] Dowódca: Obara Sand [2] [miecz]
Obrońca Tyrell [3]
[0] Jednostki: wieża
[3] Dowódca: Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.
Martell wygrywa.
Tyrell przegrywa. Wieża zostaje zniszczona.
figol - Pią 10 Sty, 2014
Stark otrzymuje Żelazny Tron, zmienia się kolejność wykonywania marszów, szczegóły na pierwszej stronie.
rekceb - Pią 10 Sty, 2014
Na 1 stronie błąd mój 1 marsz jest ściągnięty teraz Grey
czyzyk29 - Pią 10 Sty, 2014
U mnie loras
karol399 - Pią 10 Sty, 2014
jeden kon na fose callin
masz siłę 3, ja 7 bo się wspieram. Więc rzucam
Greatjon Umber [2] [miecz]
rekceb - Pią 10 Sty, 2014
Rycerz na Flints Finger
Rycerz na Seagard
Dowódca na PW
ja podam dowódce po rozstrzygnięciu na Fosie Calin
figol - Sob 11 Sty, 2014
Bitwa o Moat Calin
Atakujący Greyjoy [7]
[4] Dowódca: Euron Wronie Oko [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycję na torze Lenników, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Obrońca Stark [9]
[0] Rozkaz: marsz +1
[4] Jednostki: 2x rycerz, wieża
[3] Wsparcie: 2x piechur, rozkaz+1
[2] Dowódca: Greatjon Umber [2] [miecz]
Wsparcia innych graczy:
brak
Stark wygrywa.
Greyjoy przegrywa. Rycerz zostaje zniszczony.
figol - Sob 11 Sty, 2014
Mapa Tura 7 Faza Akcji Aktualizacja
figol - Sob 11 Sty, 2014
Bitwa o Seagard
Atakujący Lannister [12]
[7] Wsparcie: 4 statki, rycerz, rozkaz+1
[4] Dowódca: Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
Obrońca Stark [4]
[0] Jednostki : rycerz rozbity
[3] Wsparcie: 2x piechta, rozkaz +1
Wsparcia innych graczy:
brak
Lannister wygrywa. Zyskuje 2 ŻW. Zdobywa 6 miasto!
Stark przegrywa. Rycerz zostaje zniszczony.
Germanus - Sob 11 Sty, 2014
MG nie wliczył rycerza w Riverrun...
broni
Martin - Sob 11 Sty, 2014
Rycerz na cracklaw, niestety bez żetonu bo nie posiadam
rekceb - Nie 12 Sty, 2014
Teraz Stark ja i znów Stark i następna tura.
Germanus - Nie 12 Sty, 2014
bo dłuższej analizie sytuacji robię następujący ruch:
MC - koń na WH Wieża na Winterfell.
Siła [4]+1+wsparcie[1]Bolton[4]=10
Grey ma 2+wsparcie[3]+dowódca[3]=8
Konik w piach
rekceb - Nie 12 Sty, 2014
Wieża na Blackwater
figol - Nie 12 Sty, 2014
Bitwa o Winterfell
Atakujący Stark [10]
[2] Jednostki: wieża
[4] Dowódca: Roose Bolton [4] [miecz]
Obrońca Greyjoy [8]
[3] Wsparcie: 3x statek
[3] Dowódca: czekamy
Wsparcia innych graczy:
brak
Stark wygrywa.
Greyjoy przegrywa. Rycerz zostaje zniszczony.
figol - Nie 12 Sty, 2014
czekamy na:
-dowódcę greyjoya
-ostatni marsz starków
- umocnienia władzy
Germanus - Nie 12 Sty, 2014
ja ostatniego marszu (na WH) nie wykonuję
Martin - Pon 13 Sty, 2014
To był bardzo ładny odwrót na północ Teraz już tylko od wydarzeń zależy czy Lannister wygra w następnej turze, czy może jeszcze nie
Germanus - Pon 13 Sty, 2014
Gdyby Lanni nie miał tyriona na ręce to bym w niego wjechał. niestety on by wymusił na mnie zostawienie Robba a użycie "4". Wówczas odbicie Winterfell byłoby problematyczne, chyba, że odpuściłbym sobie MC. A to oznaczałoby zagładę armii na Seagardzie przy twim ruchu na MC a Lanniego na Seagardzie. Potem ty zajmujesz Winterfell/WH i mogę zbierać zabawki, a tak mam jeszcze na coś wpływ, choć niewielki.
Niestety był moment w którym wyciągnąłem rękę do Greyjoja, ale on mi swojej nie podał i poszedł na dno, a swoją mackę owinął wokół mojej szłapki i pociągnął mnie za sobą:/
Co do samego rodu w takim scenariuszu to musi tu Być Balon z 2 ed. wóczas granie Starkiem ma sens, bo inaczej wychodzi tak jak to, że szybko otoczone morza, przez co nie można robić koronki z* a to oznacza powolną zagładę, chyba, że obaj wyspiarze robią mega babole na co nie ma co liczyć
W chwili obecnej nie ma mowy o moim zajmowaniu MC, bo po prostu musisz się obronić przed Lannisterem i ja ci muszę w tym pomaga a nie przeszkadzać... Niestety ;p
Na co tak właściwie czekamy??
figol - Pon 13 Sty, 2014
Decyzje o UW* Martella i Lannistera.
Tak jutro popołudniu rozpisze nową turę, jak będą tę UW oczywiście
rekceb - Pon 13 Sty, 2014
Żetony proszę
JaX7 - Wto 14 Sty, 2014
Ja konika poproszę (przepraszam, że tak długo, ale zostałem zawalony obowiązkami ostatnio)
figol - Sro 15 Sty, 2014
Ok, jutro się tym zajmę
figol - Sro 15 Sty, 2014
Tura 7
Podsumowanie
Mapa Tura 7 Faza Akcji
Talia 1:
Talia 2:
Talia 3:
Stark używa żetonu kruka posłańca, podgląda katę dzikich.
Najzdy:
Lannister - Searoad Marches (najazd): pali The Reach (wsparcie)
Martell - East Summer Sea (najazd): pali West Summer Sea(wsparcie)
Marsze:
Tyrell Wymarsz -1 Kon na three towers.Wieza za reach.
Stark Rycerz z Seagard atakuje na Riverrun. Lannister wygrywa. 2 rycerzy na Moat Calin.
Lannister zdjęty bez efektu
Baratheon Jeden statek na morze starka
Martell Zdejmuję marsz-1 bez efektu.
Greyjoy jeden kon na fose callin
Tyrell Wieza na starfall
Lannister Rycerz na Flints Finger Rycerz na Seagard
Baratheon Rycerz na cracklaw
Martell Konik na Starfall, piechur zostaje
Stark MC - koń na WH Wieża na Winterfell.
Lannister Wieża na Blackwater
Martell (rozkaz usunięty - Królowa Cierni)
Stark bez efektu
Umocnienia władzy:
Tyrell +3
Stark +1
Lannister +3
Baratheon +5
Martell +2 i rycerz w Sunspear
Żetony władzy:
Greyjoy - 0
Lannister - 5
Tyrell - 3
Stark - 1
Baratheon - 5
Martell - 2
Martin - Sro 15 Sty, 2014
Oho, widzę nowe wydarzenia
u mnie piechur na King's Landing i to będzie wszystko
edit: na mapce jest błąd - Lannister ruszył wieżę na Blackwater
figol - Sro 15 Sty, 2014
tak, tak powinna być wieża na blackwater
karol399 - Sro 15 Sty, 2014
Konik
czyzyk29 - Sro 15 Sty, 2014
U mnie po koniu w wysogrodzie i w starym mieście
Martin - Sro 15 Sty, 2014
karol399 napisał/a: | Konik |
Chyba morski
rekceb - Sro 15 Sty, 2014
Harrenhall - Piechur
Riverrun - Dwóch piechurów
JaX7 - Sro 15 Sty, 2014
Ale Tyrell farci z wydarzeniami od 2 tur
Nigdy nie miałem takiej sytuacji, więc wolę dopytać: czy jeżeli mam już pełne zaopatrzenie i wszystkie koniki na mapie to mogę usunąć coś, żeby gdzieś postawić coś nowego?
rekceb - Sro 15 Sty, 2014