|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - #37 There are things worse than Wildings NABÓR
Gog - Sro 13 Lis, 2013 Temat postu: #37 There are things worse than Wildings NABÓR Oczywiście jak obiecałem dalszy testing wersji WoP, jak za każdym razem chciałem podziękować Sardowi za mapkę i rozkmine kart, a także Shuttowi za pomoc przy kartach :d Zasady znane różnica tylko przy -> Karta nadchodzi zima, dodaje siłe dzikich +2, i losujemy nową kartę, talie tasujemy jak spadnie, 3cia mobilizja, zaopatrzenia, starcia królów , lub gry o tron i ta 3cia karta jest odrzucana, a no i nie ma dzikich są biali wędrowcy(PANIE BEEZ ).
O zagraniu decyduje kolejność zgłoszeń, ale od razu zastrzegam przy większej ilości graczy korektę listy wg własnego "widzimisię". Pozdrawiam. Lekkie korekty mapki/kart itd dokonamy już w gronie osób grających
reszka - Sro 13 Lis, 2013
no to ja pierwszy
figol - Sro 13 Lis, 2013
zgłaszam się
Martin - Sro 13 Lis, 2013
Ja też się zgłaszam gram już w WoP Beeza, więc jeśli uznasz to za przeciwwskazanie to nie będę miał pretensji
Germanus - Sro 13 Lis, 2013
a ja? jeszcze ja
czyli zgłaszam się
Shutt - Sro 13 Lis, 2013
Ja! Ja!
Proponuję szybką grę, graczy, którzy bywają co najmniej 2-3 razy na forum w ciagu dnia
Germanus - Sro 13 Lis, 2013
Shutt mówi o mnie
ps. jak rozumiem masz już zaklepanego Arryna...
Mieciu - Sro 13 Lis, 2013
ja się zgłaszam
30 się kończy a 33 i 29 są bliskie końcowi
Shutt - Sro 13 Lis, 2013
Germanus napisał/a: | Shutt mówi o mnie
ps. jak rozumiem masz już zaklepanego Arryna... |
Nah, o nikim konkretnym nie mówiłem
Znając życie to zapewne tak.
alek18 - Sro 13 Lis, 2013
I ja też chętnie spróbuję.
JaX7 - Sro 13 Lis, 2013
Też się zgłaszam
Beez - Sro 13 Lis, 2013
Liczyłem że dam radę w to pograć
Gog - Sro 13 Lis, 2013
na razie w grze są
reszka(komplenetuje projekt chyba wystarczy nie ?:D )
shutt(współtwórca mapy)
germanus(szybkosc zgłoszenia 2 prowadzone gry, grał w poprzednią ma porównanie)
beez (chęć rozwijania projektu prowadzona gra z tą mapą)
alek 18 nigdzie nie gra <- dostaniesz greya zobaczymy jesli nawet poczatkujący nim gracz duzo ugra to da odpowiedz na pare pytan:)
i pare milionów nowicjuszy na 6ste miejsce:p zaczekam do jutra rana z wyborem ;p przepraszam od razu wszystkich którzy sie nie załapali
Figol Ty na 100% nie zagrasz, w weekend zagrasz sobie na zywo :d
Shutt - Sro 13 Lis, 2013
Liczyłem, że znowu wykokszę Greyem, ale w sumie to dobrze, że go nie mam ^^
rekceb - Sro 13 Lis, 2013
Jeśli będzie miejsce chętnie zagram. Gram w rozgrywce BEEZA na tej mapie i ostatnio grałem końcówkę Freyem więc chętnie zagram kimś innym w celu większego porównania
Oczywiście Twoja decyzja każdą uszanuję
Na forum bywam często
figol - Sro 13 Lis, 2013
a liczyłem, że w weekend poznam i poćwiczę, a potem będę szalał na forum
spoko niech inni grają
alek18 - Sro 13 Lis, 2013
Świetnie może być Grey.
Gog - Sro 13 Lis, 2013
mam 5 osob za duzo jeszcze jedna i rzuce sobie kostka :d
Richtus - Sro 13 Lis, 2013
Ja też chcę, rzucaj tą kostką
Gog - Sro 13 Lis, 2013
spoko mam kosci k8 k10 k20 ;d wiec jeszcze jest czas na zgloszenie;d
czarnylord23 - Sro 13 Lis, 2013
Jak masz nieparzystą liczbę to możesz zawsze uzyskać pseudolosowość (zależną od czasu) w programie pisanym z 5 minut (przez początkującego) w c++.
PS Nie zgłaszam się, gram już u Beeza i mi wystarczy.
JaX7 - Sro 13 Lis, 2013
Żeby się tylko nie skończyło na tym: K 100
alek18 - Czw 14 Lis, 2013
Kiedy zaczynamy?
Germanus - Sob 16 Lis, 2013
kiedy poznamy swoje rody? Chciałbym przemówić do poddanych
Gog - Sob 16 Lis, 2013
sorki bylem ciut zajety
Moja kochana partnerka wylosowała gracza i rody :d
niestety za 1szym razem zrobila to tak niefortunnie, że wylosowala Beeza na glovera i reszke na arryna :d Stąd ponownie losowanie ;d
Beez Arryn
Shutt Frey
Richtus Bolton
Germanus Glover
alek18 Greyjoy
reszka Wildings
od razu proszę o listę kosmetycznych proponowanych zmian wyspa skagos dla wilda z koroną ? pomysl na 4 dla arryna, melwys jak doran martell, cos jeszcze?:D
Germanus - Nie 17 Lis, 2013
a mówiłem że Reszka będzie Arrynem
Beez - Nie 17 Lis, 2013
Melwys jak doran albo, tak jak ktoś podał - zamiast spadać i wzrastać o 2 to niech to będzie o 1.
Wyspa Skagos konieczna.
O 4 dla Arryna mówić nie będę bo bym sobie coś imba wybrał:D
Beez napisał/a: | albo, tak jak ktoś podał - zamiast spadać i wzrastać o 2 to niech to będzie o 1.
|
moje to słowa były
Shutt - Nie 17 Lis, 2013
A 4ka Arryna imba?
Gog - Nie 17 Lis, 2013
juz wiem ;d melwys dziala dokladnie tak samo ;d ale dopisek( w wyniku przemieszczenia torów nie moze nastąpić zmiana zetonu dominacji) ?
reszka - Nie 17 Lis, 2013
wyspa dla wilda tak, bo o tym rozmawialiśmy.
Karta Freya - róbcie jak chcecie, moim zdaniem najlepsze jest "natychmiast zepchnij przeciwnika na ostatnie miejsce toru lenników". Karta taka była w 1 ed., była mocna ale nie rozwalała gry. Każda karta ze wspinaniem jest zbyt dużą ością dla rodów północy, które mogą licytować kruka i nie mając konfliktu z freyem stracić go.
4 Arryna - proponuję odwrotnie, jeśli masz więcej beczek to masz +1. Albo niższą pozycję na torze kruka. Albo więcej żetonów władzy. Wszystko jest fajne
Shutt - Nie 17 Lis, 2013
Moze mi ktos powiedzieć czemu zmieniacie 4ke Arryna?
Beez - Nie 17 Lis, 2013
Shut - 4 Arryna jest beznadziejna. Nie jest kompatybilna z zerem. I wymusza na tobie granie na mniejszej ilości beczek od przeciwnika co większego sensu nie ma.
Shutt - Nie 17 Lis, 2013
A już nvm, pomyliło mi się z 3ką, którą uważam za b. dobrą
Shutt - Nie 17 Lis, 2013
A może 4kę dla Arryna ściągniemy z FoC'a?
po losowaniu rodów to trochę późno na nowe korekty. Teraz gracz, który przejął Arryna będzie chciał polepszyć jego karty a sąsiedzi pogorszyć. Były ustalenia na początku co lekko zmieniamy i to zróbmy. Zagramy i obaczymy co dalej korygować.
Shutt - Nie 17 Lis, 2013
Jeszcze nie wiemy kto będzie czyim wrogiem, rody zawsze można wylosować jeszcze raz.
Gog - Nie 17 Lis, 2013
Shutt ma racje :d
alek18 - Wto 19 Lis, 2013
Mocnejszy Frey to większe zagrożenie dla Greyjoya... ale że liczę na dobrosąsiedzkie stosunki mogę na to przystać
Germanus - Wto 19 Lis, 2013
kiedy ruszamy?
Gog - Wto 19 Lis, 2013
jak ustalimy 4rke arryna i melwysa:D
Germanus - Sro 20 Lis, 2013
Melwys tak jak wcześniej proponowałem - errata: zamiast "2" ma być "1" w dla Freya i jego przeciwnika
Gog - Sro 20 Lis, 2013
Germanus napisał/a: | Melwys tak jak wcześniej proponowałem - errata: zamiast "2" ma być "1" w dla Freya i jego przeciwnika | to przeciez doran martell lepszy milion razy:p
ale karty miały być oryginalne, a nie kopiowane
Gog - Sro 20 Lis, 2013
Maester Melwys [0] Przesuń się o pozycje na którymkolwiek torze wpływów, Twój przeciwnik spada o 1 pozycje na tym torze(decyduje mniej korzystna opcja), w wyniku zagrania tej karty nie możesz uzyskać żetonu dominacji <- my 2 do gory przeciwnik 1 w dół i frey nie mozesz zdobyc zetonu dominacji tak jest zrobiony petyr baelish w grze na 9 (tej prawdziwej nie mortyrowej)
Beez - Sro 20 Lis, 2013
ok - a jak z tą Arryńską czwórką ?:)
Shutt - Sro 20 Lis, 2013
Proponuję FoC'owską
Gog - Sro 20 Lis, 2013
arryn ma tak duzo zetonow ? ale moze byc
Gog napisał/a: | Maester Melwys [0] Przesuń się o pozycje na którymkolwiek torze wpływów, Twój przeciwnik spada o 1 pozycje na tym torze(decyduje mniej korzystna opcja), w wyniku zagrania tej karty nie możesz uzyskać żetonu dominacji <- my 2 do gory przeciwnik 1 w dół i frey nie mozesz zdobyc zetonu dominacji tak jest zrobiony petyr baelish w grze na 9 (tej prawdziwej nie mortyrowej) |
Greyjoy walczy z Freyem, który go rzuca. Na lennikach na 1 miejscu jest Greyjoy a na 2 Frey. Co się wtedy dzieje, jak frey chce przesuwać na lennikach?
Gog - Sro 20 Lis, 2013
nic sie nie dzieje
Shutt - Sro 20 Lis, 2013
Kiepski deal dla Freya, podobno mieliśmy buff'ować Greya.
Może po prostu zrobimy z Melwysa odpowiednika Drinkwatera?
Gog - Sro 20 Lis, 2013
jak na to co chcieli inni zrobic wydaje sie ok sprawdzimy;d teraz tylko 4 arryna i mozemy grac:D
Shutt - Sro 20 Lis, 2013
Za każde 3 (2?) żetony więcej niż u przeciwnkia karta ta dostaje [miecz]/[wieża].
<wymyślone totalnie na poczekaniu>
Gog - Sro 20 Lis, 2013
wof serio proponuje jak jest nizej na kruku to +1? i tego nestora bym zmienil bo to crap straszny ;d jesli pole bitwy, nie jest polem startowym żadnego z graczy ta karta ma +1 siły i miecz ?
Shutt - Sro 20 Lis, 2013
Gog napisał/a: | wof serio proponuje jak jest nizej na kruku to +1? i tego nestora bym zmienil bo to crap straszny ;d jesli pole bitwy, nie jest polem startowym żadnego z graczy ta karta ma +1 siły i miecz ? |
Co jak co Nestor jest całkiem spoko.
Czemu koniecznie chcecie dodać 1 do siły 4-ce Arryna?
Beez - Sro 20 Lis, 2013
z byciem niżej na kruku to mi się za bardzo nie podoba.
Granie bez gwiazdek fajne nie jest.
Jeśli mogę się wypowiedzieć to 4 - jak masz więcej żetonów to masz +1 wygląda ok.
A co do nestora niech się najpierw tłum wypowie.
Melwys - frey i przeciwnik o 1 w różne strony
4 Arryna - +1 siły jak jest wyżej na kruku
Nestor - jak masz więcej rycerzy w bitwie (nie licząc wojsk wspierających) niż przeciwnik, ta jednostka otrzymuje +1 siły.
Richtus - Sro 20 Lis, 2013
Ja gram pierwszy raz w coś innego niż druga edycja, także w pełni zdaje się na wasze doświadczenie jeśli chodzi o balansowanie kart
Gog - Sro 20 Lis, 2013
melwys moja wersja u góry, 4rka arryna jak masz wiecej zetonow to +1, nestor wg germanusa :d dzis wieczor lub jutro rano zaloze temat:d mozecie kminic rozkazy
reszka - Czw 21 Lis, 2013
Szczerze, to o WIELE bardziej podobali mi się biali wędrowcy niż Baratheon.
Jest może opcja aby w tej grze przywrócić wędrowców zamiast Jelenia? Bo właśnie fajne w tej odsłonie było to, że są same nowe rody (oprócz greya) i walczą o koronę północy a Jeleniowi nigdy na północy nie zależało, on chciał całego królestwa.
Ja bezczelnie nie bacząc praw autorskich kiedyś przedstawię ten projekt znajomym, ale z pewnością będą Biali wędrowcy.
czarnylord23 - Czw 21 Lis, 2013
Wiem, że tu nie gram ale jestem tego samego zdania co Reszka. A jeśli już dać Baratheona to Hardhome nie powinno być jego stolicą.
E: tzn ja Reszkę rozumiem tak: Baratheon=Dziki, a nie Baratheon=Biali Wędrowcy.
Gog - Czw 21 Lis, 2013
ok zmienione na dzikich z powrotem
Gog - Pią 22 Lis, 2013
Ma być szybka rozgrywka, więc prosze o zamulaniu powiadamiać, nie wierzę, że ktos przez 2 dni nie moze napisac z telefonu, od kumpla, z pracy, z uczelni od dziewczyny jednego pierdolonego zdania sorki chlopaki wypadlo cos wracam za 2-3 dni, albo nie bede mial dostepu tydzien wezcie kogos innego ;x serio 2 dni bez odzewu(tzn. jak ktos nie da znac) sorry 6 chetnych, zagra z przyjemnosc(wiadomo jak ktos da znac itd to luzik, nie mam jakiegos kaprysu ani ochoty wyjebac wszystkich z tej gry). Tak tylko informuje i mam nadzieję, że wszyscy sie zgadzają. Ja postaram się aktualizować i wrzucac mapkę jak często się da
Germanus - Pią 22 Lis, 2013
to czekamy na mapkę
Gog - Pią 22 Lis, 2013
prosze duzo pierdolenia bede miał ale cóz
rekceb - Sob 23 Lis, 2013
Jeśli Greya będzie brakować to chętnie zagram
Shutt - Sob 23 Lis, 2013
Ja proponuje już wymienić
Gog - Nie 15 Gru, 2013
dzis zagralismy w 5 osob w gre o polnoc;d bez dzikiego ;d i fajnie bylo wygrał arryn, ale zwyciestwo przechodzilo z rak do rak arryn mial przez chwile 2 zamki grey 5 potem bolton 5 potem glover 5 i wygrał znikad arryn ;d ale potwierdziło się, że na twinsach trzeba dawac uw z *, bo po rushu frey nie ma czego szukac;p
Germanus - Pon 16 Gru, 2013
frey ma tyle kopi (najczęściej nie udanych), że i tak przetrwa
Shutt - Pon 16 Gru, 2013
Co ma?
Germanus - Pon 16 Gru, 2013
kopi - synów, wnuków, prawnuków i innych freyowych pomiotów
Shutt - Pon 16 Gru, 2013
Kopii xD
kminilem o jakie kopie (te drewniane) Ci chodzi
Gog - Sro 18 Gru, 2013
szukam kogos kto przejmie greya
Martin - Sro 18 Gru, 2013
Ja chętnie, czasu mam dużo, bo w robocie nudno A co się dzieje z alkiem?
Gog - Sro 18 Gru, 2013
nie wiemy ;d ale juz od dluzszego czasu zamulał ;d wiec mozesz przejac greya ;d odbywa sie bitwa i decydujesz o wsparciu ;d
Martin - Sro 18 Gru, 2013
ok
|
|