galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Gra o Tron - PBF 41 - the night is dark and full of terrors

Germanus - Czw 09 Sty, 2014
Temat postu: PBF 41 - the night is dark and full of terrors
Wygrał Adam Badura z rodu Stark

Aktualna sytuacja w Westeros

Najazdy:
Greyjoy -> palę Starka

Czekamy na marsze:
Lannister -> zdejmuję marsz
Baratheon -> KL: Wieża zostaje, rycerz na CP
Tyrell -> wieża z oldtown na searoad marches
Stark -> Marsz -1 na White Harbor, piechota na Winterfell
Martell -> wieza na boneway
Greyjoy -> Seagard Assault
Baratheon -> zdejmuję marsz
Tyrell -> zajmuje Lannisport
Stark -> zdejmuję marsz
Martell

Aktualny układ sił:
Linia sukcesji - Żelazny Tron:
Lannister
Baratheon
Tyrell
Stark
Martell
Greyjoy

Wsparcie rodów - Lennicy
Greyjoy
Lannister
Stark
Martell
Tyrell
Baratheon

Wpływ na Młodego Króla - Królewski Dwór:
Martell
Stark
Tyrell
Lannister
Baratheon
Greyjoy

Gospodarka - Żetony Władzy:
Martell 19
Tyrell 16
Baratheon 14
Lannister 6
Stark 5
Greyjoy 3

Karty Rodów :
Greyjoy Gog

Euron Wronie Oko [4] [miecz]
Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1.

Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Asha Greyjoy [1] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.
Dagmaer Rozcięta Gęba [1] [miecz][wieża]
Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz)

Lannister tamten

Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
Ser Gregor Clegane [3] [miecz][miecz][miecz]
Ser Jaime Lannister [2] [miecz]
Ogar [2] [wieża][wieża]
Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
Ser Kevan Lannister [1] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Piechurów (w tym wspierające jednostki Piechurów Lannisterów) zapewniają premię +2, a nie +1.
Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika.

Tyrell Gamaliel

Mace Tyrell [4] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących się jednostek Piechurów przeciwnika.
Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.
Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
Randyll Tarly [2] [miecz]
Alester Florent [1] [wieża]
Margaery Tyrell [1] [wieża]
Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.

Stark Adam Badura

Eddard Stark [4] [miecz][miecz]
Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.
Roose Bolton [2] Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).
Greatjon Umber [2] [miecz]

Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]
Catelyn Stark [0] Jeśli na obszarze ogarniętym bitwą posiadasz żeton obrony, jego wartość ulega podwojeniu.

Baratheon Beez

Stannis Baratheon [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Renly Baratheon [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedna z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy.
Brienne z Tarth [2] [miecz][wieża]

Ser Davos Seaworth [2] Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Melisandre [1] [miecz]
Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.
Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.

Martell Dredzilla

Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]
Areo Hotah [3] [wieża]
Ciemna Gwiazda [2] [miecz]
Obara Sand [2] [miecz]
Nymeria Sand [1] Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz, ta karta otrzymuje symbol miecza.
Arianne Martell [1] Jeśli się bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.

4. KARTY DZIKICH:

Kolejną kartę Dzikich oglądali: NIKT

Karty w Talii Dzikich
WARG-ZWIADOWCA
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Odrzuca wszystkie dostępne żetony Władzy.
Pozostali gracze: Odrzucają po 2 dostępne żetony Władzy (lub tyle, ile aktualnie posiadają).
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wszystkie żetony Władzy, które przeznaczył na tę licytację natychmiast wracają do jego dostępnej władzy.

CISZA NA MURZE
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Nic się nie dzieje.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Nic się nie dzieje.

JEŹDŹCY MAMUTÓW
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 3 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może odzyskać 1 wybraną kartę Rodu ze swojego stosu odrzuconych kart Rodu.

NAJAZD PREWENCYJNY
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Wybiera jedno: a) Niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy; b) Spada o 2 pozycje na torze Wpływów, na którym zajmował najlepszą pozycję.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Dzicy natychmiast atakują ponownie z siłą 6. Nie bierze udziału w licytacji obrony przeciwko temu atakowi (nie otrzyma też żadnych nagród, ani kar).

GROMADZĄ SIĘ NAD MLECZNĄ WODĄ
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Jeśli posiada więcej niż jedną kartę Rodu na ręce, odrzuca wszystkie karty o największej sile.
Pozostali gracze: Jeśli posiadają po więcej niż jednej karcie Rodu na ręce, muszą wybrać i odrzucić jedną z tych kart.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Bierze cały stos odrzuconych kart Rodu z powrotem na rękę.

ŁUPIEŻCY GRZECHOCZĄCEJ KOSZULI
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Spada o 2 pozycje na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Pozostali gracze: Spadają o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Następnie gracze redukują armie, aby sprostać nowemu limitowi Zaopatrzenia.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wspina się o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie wyżej niż 8 ).

KRÓL ZA MUREM
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Przesuwa swoje żetony Wpływów na najniższe pozycje wszystkich torów Wpływów.
Pozostali gracze: W kolejności rozgrywki, każdy gracz wybiera tor Lenników lub Królewskiego Dworu i przesuwa swój żeton Wpływów na najniższą pozycję tego toru.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Przesuwa swój żeton Wpływów na najwyższą pozycję wybranego toru Wpływów i otrzymuje odpowiedni żeton Dominacji.

ZABÓJCY WRON
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Zamienia wszystkie swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Pozostali gracze: Zamieniają po 2 swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może natychmiast zamienić do 2 jednostek Piechurów z dowolnych obszarów na planszy na dostępne jednostki Rycerzy.

NADCIĄGA HORDA
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 2 ze swoich jednostek w jednym ze swoich Zamków lub Twierdz. Jeśli nie może tego zrobić, niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 1 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może mobilizować wojska (zgodnie z normalnymi zasadami mobilizacji) na jednym z kontrolowanych przez siebie obszarów, na którym znajduje się Zamek lub Twierdza.

Karty Westeros:

Talia I:
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Ostatnie dni lata [dzicy] Nic się nie dzieje.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.

Talia II:
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.

Talia III:
Atak dzikich Dzicy atakują Westeros.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.

Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Jesienne deszcze [dzicy]Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
Sieć kłamstw [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
Uczta dla wron [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.
Nawałnica mieczy [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
Morze sztormów [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.

reszka - Czw 09 Sty, 2014

Hej! A gdzie nabór i dlaczego nie biorę w nim udziału ?? :mrgreen:

zob pbf 34....
reszka - Czw 09 Sty, 2014

spoko, domyśliłem się, że po prostu 1 gra się skończyła i zaczynacie następną, już nie trolluję.

luzik. Po prostu graczom podobało się poprzednia gra to nie zmieniam składu. Nawet Gog narzekał mniej niż zwykle :D
gamaliel - Czw 09 Sty, 2014

wrzucasz startową mapę?

nie znacie jej :roll:
Gog - Czw 09 Sty, 2014

gamaeil pierwszy nie gra baratheonem, więc potrzebuje mapki ;d

jest mapka podwędzona od Adama, ale myślę, że się nie obrazi :wink:
gamaliel - Czw 09 Sty, 2014

rozkazy poszły
Germanus - Pią 10 Sty, 2014

wasze zasakujące ruchy są na 1 stronie ;) Choć faktycznie 2 osoby trochę mnie zaskoczyły :D
Dredzilla - Pią 10 Sty, 2014

U mnie generalnie na morzu jest marsz +1 jak cos :)

Dredzilla napisał/a:
U mnie generalnie na morzu jest marsz +1 jak cos :)

taki szczegół :P jest +1

Gog - Pią 10 Sty, 2014

Germanus napisał/a:
wasze zasakujące ruchy są na 1 stronie ;) Choć faktycznie 2 osoby trochę mnie zaskoczyły :D

kto oprocz adam badury Cie zaskoczył ?:D

Myślałem że Lannister będzie farmił na SS
Dredzilla - Pią 10 Sty, 2014

Szczerze mowiac myslalem ze ja, bo nigdy nie mobilizowalem w 1 turze :D
Gog - Pią 10 Sty, 2014

Germanus napisał/a:
Myślałem że Lannister będzie farmił na SS

no i martell nie uzył marszu +1 :p

gamaliel - Pią 10 Sty, 2014

A greyjoy rozumie łupi wieśniaków?

gamaliel napisał/a:
A greyjoy rozumie łupi wieśniaków?

po ostatniej grze rozpalanie ognisk jest w dobrym tonie :]

Beez - Pią 10 Sty, 2014

Ale mi głupio znowu jechać na Adama, ale taka jest po prostu moja wizja grania żółtymi.
Statek do Blackwater Bay, statek na narrow Sea.

gamaliel - Pią 10 Sty, 2014

dla dynamiki gry:
wypływam z redwyn na west summer sea

czy tamten zmienia rozkaz czy chce inf. o dzikich?
tamten - Pią 10 Sty, 2014

proszę Dzikich

piechur na Riverrun, zostawiam żeton

Adam Badura - Sob 11 Sty, 2014

Stark, Marsz na Winterfell:
- rycerz na Moat Calin,
- piechota zostaje

Beez - igrasz z lodem. ;)

Moje ruchy są zaskakujące, bo zapewne są słabe. Panowie, pora spojrzeć prawdzie w oczy. To że nawet nieźle - jak sądzę - idzie mi moderowanie gier, to nie znaczy, że dobrze gram. ;) Co więcej moje doświadczenie jest raczej ubogie, sięgając góra kilkunastu gier, a i to w przekroju kombinacji dodatków i edycji.

Gog - Sob 11 Sty, 2014

pyke kon na riverrun piechur na seagard dowódca na pw
Beez - Sob 11 Sty, 2014

Adam Badura napisał/a:

Moje ruchy są zaskakujące, bo zapewne są słabe. Panowie, pora spojrzeć prawdzie w oczy. To że nawet nieźle - jak sądzę - idzie mi moderowanie gier, to nie znaczy, że dobrze gram. ;) Co więcej moje doświadczenie jest raczej ubogie, sięgając góra kilkunastu gier, a i to w przekroju kombinacji dodatków i edycji.

A ruchy nie są złe tylko niestandardowe. Sam lubię tak czasami zagrać :)
A za moje igranie z lodem przepraszam - po prostu tak gram żółtymi...
Mam nadzieję, że za te bitwy między nami nie będziesz miał do mnie niechęci i wpuścisz mnie do moderowanych przez siebie gier bo zbyt skromnie się w tym poście jak chodzi o ich prowadzenie oceniłeś - wszak jesteś w tym mistrzem :)

tamten - Sob 11 Sty, 2014

Ogar i wycofuję się na Harrenhal
Dredzilla - Sob 11 Sty, 2014

Mówiłem ze na morzu jet marsz +1 :-P
Wyplywam statkiem na ess

Germanus - Sob 11 Sty, 2014

Bitwa pod Riverrun

Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.

Ogar [2] [wieża][wieża]

Wycofka na Harrenhall

sorki, że tak ubogi opis bitwy ale wszystko jest jasne a ja mam dziś mało czasu a nie chcę aby mi umknęło. Jak ktoś ma ochotę to może jakiś pean opisać :razz:
Gog - Sob 11 Sty, 2014

ludzie ale ogar, bo to 1 runda II edycji a kminicie wiecej niz w DwD czy grze na 12 czy WoPie ;x

bo to nowa sytuacja jest. Na początku brakowało mapki to teraz nie ma się co dziwić, ze są problemy z decyzjami ;)
Gog - Sob 11 Sty, 2014

Germanus napisał/a:
bo to nowa sytuacja jest. Na początku brakowało mapki to teraz nie ma się co dziwić, ze są problemy z decyzjami ;)

no tak :D nowości typu gamaeil nie gra baratheonem i nie ludzie zgupieli :D

gamaliel - Sob 11 Sty, 2014

rycerz na oldtown
piechur na arbor

Gog - Sob 11 Sty, 2014

zostały dred i adam :) grajcie panowie
Adam Badura - Sob 11 Sty, 2014

Stark, Marsz +1* na The Shivering Sea:
- statek na The Narrow Sea (bitwa z Baratheonem; dowódca na PW)

Beez - Sob 11 Sty, 2014

broni Plama.
Dredzilla - Sob 11 Sty, 2014

Biorę starfall, zostawiam żeton

morskie boje

Greatjon Umber [2] [miecz]

Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.

Statek zdechł. A Bolton dał plamę

kogo obdzierasz Beez? No chyba że nikogo:D
Beez - Sob 11 Sty, 2014

Roose bolton.

Mobilizuje Statek na morze i piechura.

Dredzilla - Nie 12 Sty, 2014

sstatek na dornijskie i piechur
Adam Badura - Nie 12 Sty, 2014

Stark, Umacnianie Władzy* na White Harbor
- statek na The Shivering Sea

tamten - Nie 12 Sty, 2014

mobilizuję statek na Golden Sound, a z piechura robię wieżę
Gog - Nie 12 Sty, 2014

to czekamy na wydarzenia:D
Germanus - Nie 12 Sty, 2014

2 tura - faza wydarzeń

mobilizujcie się, a Lannister niech myśli nad 2 wydarzeniem

Greyjoy ma 1 ŻW więcej;)
Adam Badura - Nie 12 Sty, 2014

(1) Mobilizowałem statek na The Shivering Sea, a jest na The Narrow Sea.
(2) Adres mapki jest podany jako http://imagizer.imageshac...0/42/pgu0.jpg/, podczas gdy powinien być chyba http://imagizer.imageshac...90/42/pgu0.jpg, bo ten pierwszy mi się nie pokazuje.
(3) W dodatku to adres do małej wersji i słabo widać.
(4) Czy mógłbyś wydarzenia napisać tekstem? Ja je z trudem rozczytuję z kart na mapie...

Shutt - Nie 12 Sty, 2014

Adam:

Mobilizacja
Mrocze Skrzydla
Atak Dzikich

:)

sorki za mapkę - nie wiem czemu taka mała wyszła :/
a statek przez przypadek dałem tam gdzie dałem. Jest oczywiście na NARROW SEA

Zdiagnozowałem problem mapki. Przez zmiany na stronie programu "straciły si e" moje ustawienia wielkości obrazu:/
Nie pisałem tu wydarzeń bo na 1 stronie zaznaczam niebieskim kolorem zużyte wydarzenia. Jako że to 2 tura więc wiadomo, że w każdej talii zdążyło się zużyć 1 wydarzenie. W następnych już będę podawał aby nie było wątpliwości

Beez - Pon 13 Sty, 2014

statek na morzu, satek do portu ;/
Adam Badura - Pon 13 Sty, 2014

Stark, mobilizacja (poza kolejnością, przede mną powinien być Lannister jeszcze):
- White Harbor: statek do portu
- Winterfell: statek do portu, statek na Bay of Ice
- Moat Calin: piechota

Dredzilla - Pon 13 Sty, 2014

piechur na starfall, statek na ESS statek do portu
gamaliel - Pon 13 Sty, 2014

z oldtown 2 statki na redwyne
z highgarden 2 piechurów

tamten - Pon 13 Sty, 2014

piechur do Lanisportu, statek do portu, piechur na Harrenhall

sorry Gamaliel, dyslektyczny błąd;)

Gog - Pon 13 Sty, 2014

tamten napisał/a:
piechur do Lanisportu, statek do portu, piechur na Highgarden

piechur na highgarden?

Beez - Pon 13 Sty, 2014

Harenhall* :)
Gog - Pon 13 Sty, 2014

domyslilem sie, ale plan podboju wydal mi sie imponujacy:D

2 statki na IMB
statek do portu piechur
kon na seagard

Coś mi kiepsko idzie tym Tyrellem
Druga runda a Lannister stolice mi zajmuje.

Zapewne z mrocznych skrzydeł nic sie nie zadzieje, więc podsyłamy licytacje

Skąd wiesz może się zaskoczysz...

Nic się nie dzieje

warto rzucić jeden żeton na Dzikich;)

Ja wysyłam kwiatowe przybranie do pancerzy.
Na tyle może liczyć nocna straż od Tyrellów

Germanus - Pon 13 Sty, 2014

czekamy tylko na Goga

Atak dzikich [4]
Nocna straż [3]

Lannister 0
Martell 0
Tyrell 1
Greyjoy 0
Baratheon 1
Stark 1

Pozostało
Lannister 4 żetony
Martell 4 żetony
Tyrell 6 żetonów
Greyjoy 7 żetonów
Baratheon 6 żetonów
Stark 4 żetony

ŁUPIEŻCY GRZECHOCZĄCEJ KOSZULI
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Spada o 2 pozycje na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Pozostali gracze: Spadają o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Następnie gracze redukują armie, aby sprostać nowemu limitowi Zaopatrzenia.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wspina się o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie wyżej niż 8 ).

Królu Stannisie. Lordowie Westeros nie wspomogli wystarczająco Nocnej Straży. Duży oddział przedarł się na południe. Najbardziej ucierpiały ziemie lorda Greyjoya. A wystarczyło aby jeden z lordów się nie wahał...

mapka wieczorem albo jutro rano
Beez - Pon 13 Sty, 2014

najbardziej ucierpiał Lord Greyjoy... :)
Mam nadzieję lordzie Martellu, że docenisz ten gest.

Gog - Pon 13 Sty, 2014

zaczyna sie jak ostatnio dred gral martellem i georgie baratheonem bylo to samo pajacowanie serio mimo iz gralem lannim ;x

EDIT: dred wtedy kiedy gamaeil mnie zastąpił jak robiliscie z georgie z siebie idiotów standardowo :)

redukuje piechura na seagardzie i statek na imb

To ja niszcze statek na ESS
Gog o jakim pajacowaniu mowisz?
@Edit: a w czym teraz robimi z siebie debili panie profesorze?

Shutt - Pon 13 Sty, 2014

Daj spokój Gog, Beez chce mieć po prostu spokój od Martella.
Poskąpiłeś to teraz płać ;)

Beez - Pon 13 Sty, 2014

Szczerze mówiąc nie ogarniam o co Gog ma problemy.
Masz przewagę ogromną w tym momencie nad Lannisterem i jesteś moim największym rywalem jak chodzi o wygranie tej gry...
Głupio tak mówić, ale Martell nie jest dla mnie żadnym zagrożeniem póki co, taki gest może tylko wpłynać dla mnie jeszcze bardziej na +.
Jestem w 100% przekonany, że w tej sytuacji wszyscy (nie wiem jak z Tyrellem) patrząc na mapę nie na nick wskazali by GJ, bo zwyczajnie jest w najlepszej pozycji.

Dokładnie, tym bardziej ze już widze jakbys rzucal 1 zeton bedac na moim miejscu. Chytry traci dwa razy

Ja niestety usuwam piechura z Harrenhall, trochę z**em :???:

ja tylko powiem, że nie rozumiem nigdy osób które rzucają 0 na dzikich a potem wielkie zdziwienie "czemu to ja obrywam" - tak też było w pbf 37...
Nic nie dajesz a masz kasę a potem się dziwisz?

gamaliel napisał/a:
Coś mi kiepsko idzie tym Tyrellem
Druga runda a Lannister stolice mi zajmuje.

są 2 rozwiązania:
a) perfekcyjny Blitzkrieg ;)
b) Cersei wyszła za Lorasa a Wysogród to posag :oops:

Wszystko byłoby ok, gdybym zrobił up do rycerza a nie dał dwóch piechurów;) 0 nie żałuję i dzięki Beez za oszczędzenie.
Adam Badura - Pon 13 Sty, 2014

To mamy robić rozkazy bez aktualnej mapy? :(
Gog - Pon 13 Sty, 2014

dobra nie ważne :D ja wiem o co mi chodzi;d przynajmniej bede mial wyltumaczenie czemu nie rozjechalem lanniego:d bo baratheon mu pomogl :D

usłyszałem wasze prośby więc wrzucam zaraz mapkę. Jak widac po moich postach mam tu dyżur całodniowy:/

2 runda - faza planowania

Chyba mapa do poprawki bo sporo bledow
@Edit: to ja nie ogarnalem, sorry :P

Germanus - Wto 14 Sty, 2014

Dredzilla napisał/a:
Chyba mapa do poprawki bo sporo bledow

jakie sa błędy?

2 runda - faza akcji

Przeczuwam masakrę...

Gog - Wto 14 Sty, 2014

prosze lorda starka o nie palenie mojego wsparcia
Adam Badura - Wto 14 Sty, 2014

Stark:
- Najazd na Bay of Ice: brak legalnego celu
- Najazd na Moat Calin: zdejmuję bez wykonania

Znów link do mapy jest z końcowym "/".

to znaczy z czym jest problem? Mapa jest za mała, nie otwiera się...
Beez - Wto 14 Sty, 2014

nie rozumiem decyzji lorda Starka, który niszczy Lannistera zamiast go wspomagać.

Najazd oczywiście bez efektu.
Rycerz i piechur na kings landing, piechur zostaje.

może dostał propozycje nie do odrzucenia ;) Ja też czasem nie rozumiem Twoich decyzji :roll:
to tak of topic bo mnie tu w zasadzie nie ma :D

Beez - Wto 14 Sty, 2014

I dobrze bo jakby wszystkie decyzje wszyscy rozumieli to by było nudnawo i nie byłoby żadnych dyskusji przy stole - to że decyzji nie rozumiem nie znaczy że rzucę stołem i wyjdę z gry - po prostu wyrażam dezaprobatę do czyjegoś posunięcia, tak jak każdy może mi takie coś wytknąc. To w jakiś sposób część dyplomacji :)
Adam Badura - Wto 14 Sty, 2014

To ja wytykam Ci Twoją inwazję na The Narrow Sea i nie danie więcej na dzikich. ;)
Beez - Wto 14 Sty, 2014

Ja jestem zły bo dałem o 1 za dużo na dzikich bo zasugerowałem się, że mają siłe 6 a nie 4 :)
A atak na Narrow Sea był dla mojego dobra - po prostu jestem ciekaw czemu wsparłeś lidera i odebrałeś wieże/morze Lannistera :)

a ja wytykam wam że wytykacie błędy na mapie :D
dość wytykania.
Czy kruk zmienia rozkaz/podgląda dzikusów?
po tej decyzji najazdy i marsze

tamten - Sro 15 Sty, 2014

Spoko Adam, to Twoja decyzja, tylko szkoda, że mi tego nie powiedziałeś przed pojawieniem się mapki :???: Dałbym inne rozkazy.

Proszę o dzikich

Palę najazd z Riverrun.

Wszystko na Riverrun, dowódca wysłany. Wspieram się z Harrenhal.

Gog - Sro 15 Sty, 2014

asha co usuwasz z cersei?
tamten - Sro 15 Sty, 2014

marsz na morzu
Dredzilla - Sro 15 Sty, 2014

Ja biorę prince pass jednym piechurem
Germanus - Sro 15 Sty, 2014

ja dopiero co wróciłem z Rudego Goblina po kilki piwach więc nie jestem w stanie logicznie tego ogarnąć. Odezwę się rano. Odmeldowuję się
Germanus - Czw 16 Sty, 2014

Bitwa pod Riverrun
Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden dowolny żeton Rozkazu pokonanego przeciwnika.
Asha Greyjoy [1] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.

Greyjoy wycofuje się na flinta i traci rozkaz marszu

Gog - Czw 16 Sty, 2014

na flinta
tamten - Czw 16 Sty, 2014

to teraz Adam, a potem Gog

*przy okazji proszę Dzikich.

Gog - Czw 16 Sty, 2014

piechur na seagard dowódca na PW

Gog napisał/a:
piechur na seagard dowódca na PW

No to mamy pierwsza w historii wojnę domową? Greyjoy atakuje Greyjoya...

To mam nadzieję, że wytypuje też dwóch dowódców :smile: Byłoby mi to na rękę. :cool:
Gog - Czw 16 Sty, 2014

ahahah mistrz :x sorki jestem chory i mam antybiotyk masakra wiadomo ze riverrun:D
Dredzilla - Czw 16 Sty, 2014

Część GJ po prostu się Wkurwila ze musieli błagać o pomoc starkow, no to zemsta na seagard :-D

broni Kevan, jak przegram to wycofuję się na Lanisport
Gog - Czw 16 Sty, 2014

balon byl wiec doloze miecz

Gog - spoko, ale czasem ludziom mylą się pbf,y więc takie rzeczy trzeba wyjaśnić na tym etapie :D

Bitwa pod Riverrun

Ostrze użyte
Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.

Ser Kevan Lannister [1] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Piechurów (w tym wspierające jednostki Piechurów Lannisterów) zapewniają premię +2, a nie +1.

Wieża w piach a reszta na Lannisport

Gog - Czw 16 Sty, 2014

luzik haha:D moja wina :D
Adam Badura - Czw 16 Sty, 2014

Stark, Marsz +0 na White Harbor
- piechota na Widow's Watch
- zostawiam Żeton Władzy

gamaliel - Pią 17 Sty, 2014

Marsz-1 z oldtown na highgarden
zostawiam żeton

Dredzilla - Pią 17 Sty, 2014

Piechur na boneway , rycerz na storms end, piechur zostaje

piechur na seroad marches
piechur na three towers
rycerz na reach

Germanus - Pią 17 Sty, 2014

komisja skrutacyjna poda co robi w Winterfell i lecą wydarzenia

W Winterfell pewnie narada co zmobilizować.

zatem mapka około poniedziałku dopiero :/
Dredzilla - Pią 17 Sty, 2014

:-(

jestem od rana w krakowie i nie wiem czy wrócę w sobotę czy w niedziele
Adam Badura - Pią 17 Sty, 2014

Stark, Umacnianie Władzy* na Winterfell
- mobilizuję rycerza

Germanus - Sob 18 Sty, 2014

3 tura - faza wydarzeń

Germanus - Sob 18 Sty, 2014

zdążyłem wam to wrzucić :D
Wydarzenia takiej jakie tygryski lubią najbardziej:
I Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
II Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
III Atak dzikich Dzicy atakują Westeros.

Adam Badura - Sob 18 Sty, 2014

Miałem nadzieję na Supply, kiepsko z mobilizacją... :(
Beez - Nie 19 Sty, 2014

rycerz na Kings landing, upgrade do rycerza na smoczej skale
tamten - Nie 19 Sty, 2014

Lanisport upgrate do rycerza i statek na Golden Sound, Harrenhall upgrate do rycerza
Dredzilla - Pon 20 Sty, 2014

kon sunspear, dwa statki na ess
Gog - Pon 20 Sty, 2014

kon na riverrun wieza na pyke i statek na sunset
Adam Badura - Pon 20 Sty, 2014

Stark, mobilizacja:
- White Harbor: piechota
- Winterfell: rycerz
- Moat Calin: piechota -> machina

Germanus - Pon 20 Sty, 2014

Adam Badura napisał/a:
Stark, mobilizacja:
- White Harbor: piechota
- Winterfell: rycerz
- Moat Calin: piechota -> machina

W Winterfell chodzi oczywiście o awans na rycerza?

gamaliel - Pon 20 Sty, 2014

oldtown:
piechur
statek na redwyne
highgarden:
rycerz
reach:
piechur

gamaliel - Pon 20 Sty, 2014

Jakby co to na tron już posłałem.
Germanus - Wto 21 Sty, 2014

Brakuje mi od Stannisa. Zamiast gapić się w ten głupi ogień wysłał byś PW ;)
Gog - Wto 21 Sty, 2014

Germanus napisał/a:
Brakuje mi od Stannisa. Zamiast gapić się w ten głupi ogień wysłał byś PW ;)
mobilke podał u góry chyba, że mowisz o tronie?
Beez - Wto 21 Sty, 2014

chciałem widzieć co inni zmobilizują i mam sesję także najbliższe 2 tyg będę lagował :)

Już leci na pw

Germanus - Wto 21 Sty, 2014

Licytacja Tronu:
1. Lannister 1
2. Tyrell 1
3. Greyjoy 1
4. Martell 0
5. Stark 0
6. Baratheon 0

Zostało:
Greyjoy 9
Baratheon 9
Tyrell 8
Stark 5
Martell 5
Lannister 4

Baratheon ustala remisowe miejsca

Beez - Wto 21 Sty, 2014

Lannister
Tyrell
Greyjoy
Martell
Stark
Baratheon

gamaliel - Czw 23 Sty, 2014

Czyżby nikt nie chciał miecza?
Germanus - Czw 23 Sty, 2014

czekamy na jednego gracza a beez niego nie ruszymy ;)
Beez - Czw 23 Sty, 2014

byłem pewien, że wysłałem - sorka.
Germanus - Czw 23 Sty, 2014

Licytacja Ostrza:
1. Baratheon 4
2. Lannister 2
3. Tyrell 2
4. Greyjoy 2
5. Stark 0
6. Martell 0

Zostało:
Greyjoy 7
Baratheon 5
Tyrell 6
Stark 5
Martell 5
Lannister 2

Lannister decyduje o remisach

tamten - Czw 23 Sty, 2014

1. Baratheon
2. Lannister
3. Tyrell
4. Greyjoy
5. Stark
6. Martell

Germanus - Pią 24 Sty, 2014

czekamy na mięczaka ;)

Licytacja Kruka:
1. Tyrell 6
2. Greyjoy 6
3. Baratheon 5
4. Martell 5
5. Stark 3
6. Lannister 0

Zostało:
Greyjoy 1
Baratheon 0
Tyrell 0
Stark 2
Martell 0
Lannister 2

Lannister decyduje o remisach

tamten - Pią 24 Sty, 2014

kolejność zostaje taka sama, jak Germanus wytypował;)

czytam w waszych myślach :P

3 tura - faza planowania

Beez - Pią 24 Sty, 2014

jeszcze chyba atak dzikich przed faza planowania... ?:D
Oraz na mapce jet błąd jeśli chodzi o mobilke goga.

Mu chyba chodziło o upgrady w RR i Pyke (odpowiednie w konia i w wieże), bo w tym momencie przekraczałby zaopatrzenie sporo

a faktycznie:D poprawie po ataku dzikich [0]
Gog - Pią 24 Sty, 2014

Beez napisał/a:
jeszcze chyba atak dzikich przed faza planowania... ?:D
Oraz na mapce jet błąd jeśli chodzi o mobilke goga.

Mu chyba chodziło o upgrady w RR i Pyke (odpowiednie w konia i w wieże), bo w tym momencie przekraczałby zaopatrzenie sporo

brawo dla tego pana:d ma moj kompleks, ale dobrze gra:D nie zauwazylem 6ciu tyrella :d no cóz :D

Beez - Pią 24 Sty, 2014

nie wiem czy to komplement czy ironiczna obraza :D
Gog - Pią 24 Sty, 2014

Beez napisał/a:
nie wiem czy to komplement czy ironiczna obraza :D

hmm komplement + zwrócenie uwagi na jakiś problem;d

Adam Badura - Pią 24 Sty, 2014

Jest też błąd u mnie (Stark). Na Winterfell powinno być tylko dwóch rycerzy, bo na armię o 3 jednostkach nie pozwala mi zaopatrzenie. Ale sam źle napisałem.
gamaliel - Pią 24 Sty, 2014

Tak dla formalności na dzikich wysyłam zero wsparcia.
Germanus - Sob 25 Sty, 2014

Ok, zrobię odpowiednie cięcia w armiach :D
niech Lannister napisze jeszcze ile daje na dzikusów

tamten - Sob 25 Sty, 2014

Już wysłałem dawno :smile: 0 zetonow

Atak dzikich [0]

Greyjoy 0
Baratheon 0
Tyrell 0
Stark 1
Martell 0
Lannister 0

GROMADZĄ SIĘ NAD MLECZNĄ WODĄ
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Jeśli posiada więcej niż jedną kartę Rodu na ręce, odrzuca wszystkie karty o największej sile.
Pozostali gracze: Jeśli posiadają po więcej niż jednej karcie Rodu na ręce, muszą wybrać i odrzucić jedną z tych kart.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Bierze cały stos odrzuconych kart Rodu z powrotem na rękę.

Zwycięstwo Nocnej Straży. Stark zmazał swoją plamę.

3 tura - faza planowania

Dredzilla - Nie 26 Sty, 2014

Mam kiepsko z netem bo jestem poza miejscem zamieszkania, postaram sie wyslac rozkazy dzis ok połnocy, a jak nie to zrobie ot na pewno jutro po zajeciach
Germanus - Nie 26 Sty, 2014

luzik, to nie piekarnia :)
Germanus - Pon 27 Sty, 2014

mamy dwóch lagermeisterów co nie wysłali mi rozkazów (albo zaginęły w drodze):
Gog i tamten

Germanus - Sro 29 Sty, 2014

a ja czekam i czekam i czekam, aż tamten coś wyśle...
Dredzilla - Sro 29 Sty, 2014

Bo sie pogniewamy
Germanus - Sro 29 Sty, 2014

rano mapka będzie gotowa
Germanus - Czw 30 Sty, 2014

3 runda - faza rozkazów

gamaliel - Czw 30 Sty, 2014

ja poproszę dzikich
Adam Badura - Pią 31 Sty, 2014

Stark
- Najazd na Widow's Watch, zdejmuję,
- Najazd na Bay of Ice, niszczę wsparcie na Sunset Sea

gamaliel - Pią 31 Sty, 2014

No to Lannister może zacząć marsz
tamten - Pią 31 Sty, 2014

trzy statki na Ironman's Bay, dowóca na priv
Gog - Pią 31 Sty, 2014

czupryna
gamaliel - Pią 31 Sty, 2014

zdejmuje marsz z three towers
tamten - Pią 31 Sty, 2014

Clegane
Germanus - Pią 31 Sty, 2014

bitwa w zatoce
Lannister atakuje statkami [3] dowodzonymi przez Ser Gregor Clegane [3] [miecz][miecz][miecz] -> łącznie [6]
Greyjoy broni statkami [3] wspierany przez statek [3]. Obroną dowodził Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).

Greyjoy ma tylko 1 żeton, a zatem w zatoce była rzeźnia.

gamaliel - Sob 01 Lut, 2014

Rozumie czekamy na marsz Greya?
Germanus - Sob 01 Lut, 2014

si el comendante. Greyjoy jeszcze się nie otrząsnął po bitwie...
Gog - Sob 01 Lut, 2014

2 statki z portu dowódca na PW na forum nie mam szczęscia ani do sojuszników ani do wydarzen :(
tamten - Sob 01 Lut, 2014

broni Tywin Lanister, Gog bez przesady w #35 wszyscy są Twoimi sojusznikami;)

2 statki Greyjoya [1] dowodzone przez Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1. atakują na 3 statki Lannistera [3] bronione przez Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
Greyjoy ma siły 6 a Lannister 7.

Gog - Sob 01 Lut, 2014

Germanus napisał/a:
2 statki Greyjoya [1] dowodzone przez Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1. i wspierane przez statek [1] atakują na 3 statki Lannistera [3] bronione przez Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
Greyjoy ma siły 8 a Lannister 7. Ten ostatni ucieka na wybrzeża Lannisportu

nie mam wsparcia bo stark spalil :)

Gog - Sob 01 Lut, 2014

tamten napisał/a:
broni Tywin Lanister, Gog bez przesady w #35 wszyscy są Twoimi sojusznikami;)
btw mam pakt o nieagresji z czarnym i tyle ;p

mea culpa. Zatem przegrałeś....
Dredzilla - Nie 02 Lut, 2014

Minal tydzien a tutaj dwa marsze zrobilismy
Germanus - Nie 02 Lut, 2014

to nie jest reklama partii politycznej, ale teraz jest Twój Ruch :P

To widze ze ogarnałem to jak Gog te ture :D
Piechur na yronwood

Gog - Nie 02 Lut, 2014

Dredzilla napisał/a:
To widze ze ogarnałem to jak Gog te ture :D
Piechur na yronwood
łatwo moglem przewidziec ze stark spali wsparcie mi ;d

Mnie Got wielokrotnie nauczyl ze chytry traci dwa razy, wiec bylo kłasc wsparcie w porcie, to bys nie mial problemu :P
Adam Badura - Pon 03 Lut, 2014

Stark, Marsz +0 na Moat Calin:
- wszystko (rycerz + machina) na Seagard, bitwa z Greyjoy'em, dowódca posłany
- nie zostawiam żetony władzy

Gog - Pon 03 Lut, 2014

broni dagmer
Adam Badura - Pon 03 Lut, 2014

Gog napisał/a:
broni dagmer

Nie była to niespodzianka. Atakował, także niezbyt zaskakująco, Greatjon Umber [2] [miecz].

Zatem wygrywam, a Ty uciekasz. ;)

Gog - Pon 03 Lut, 2014

na greywater :D eh 3 na 1 + brak zaopatrzenia :d no coz;d
Beez - Pon 03 Lut, 2014

Marsz z Kingswood : piechur na Cracklaw Point - bez żetonu
Germanus - Pon 03 Lut, 2014

Bitwa pod Seagardem
Rycerz i machina Starka [6] dowodzona przez Greatjon Umber [2] [miecz] rozbija Rycerza Greyjoya dowodzonego przez Dagmaer Rozcięta Gęba [1] [miecz][wieża]. Głowonóg wycofuje się na Strażnicę

Wstydźcie się, tak lać słabszego. Biedny Gog obrywa z prawej i lewej, a w dodatku w jego w jego piaskownicy są wrogie statki
tamten - Pon 03 Lut, 2014

rycerz na riverrun, wspieram się i zostawiam żeton, dowódca Goga znany ja rzucam

Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.

anuluję jego kartę

Lannister odzyskuje Riverrun. Zaktualizowano dowódców.
ps. sorry Gog, Lanni nie słuchał mojego apelu :/

Gog - Pon 03 Lut, 2014

hehe luzik;d juz po ty jak beez wybral mnie wiedzialem co bedzie;d
Beez - Pon 03 Lut, 2014

ja w ciebie wierzę, że jeszcze się odkujesz!:)
gamaliel - Pon 03 Lut, 2014

searoad marches marsz+0 na stoney sept
nie zostawiam żetonu

Gog - Wto 04 Lut, 2014

piechur na greywater
Adam Badura - Wto 04 Lut, 2014

Gog napisał/a:
piechur na greywater

Jaki piechur? Skąd?

Gog - Wto 04 Lut, 2014

kon:D oczywiscie :D
Adam Badura - Wto 04 Lut, 2014

Kiedy można liczyć na aktualizację mapy? ;)
Germanus - Wto 04 Lut, 2014

trudno powiedzieć jutro jestem cały dzień w pracy a nie znam grafiku jeszcze :/
Adam Badura - Sro 05 Lut, 2014

Stark, Marsz -1 na Winterfell
- rycerz na Moat Calin
- rycerz na The Stony Shore

Germanus - Sro 05 Lut, 2014

na 1 stronie zaktualizowana mapka
Beez - Sro 05 Lut, 2014

Jak coś moje wsparcie jest na statku, a nie na Cracklaw point - bo się lekko przesuneło.

1 Statek na Narrow Sea - dowódca na pw

Stark, dowódca na The Narrow Sea:
- Eddard Stark [4] [miecz][miecz]

Beez - Sro 05 Lut, 2014

Jest 8 : 7 dla ciebie więc dokładam miecz.
Statek do portu czy na Shivering ?

Germanus - Sro 05 Lut, 2014

Stannis uniósł Światłonośnię i rozgłomił flotę Eddara. Taż wycofała się do....
gamaliel - Sro 05 Lut, 2014

rycerz na blackwater
piechur zostaje

no to Baratheon i umocnienia*

Beez - Sro 05 Lut, 2014

poczekam na wycofanie starka.

The Shivering Sea...

Bez sensu. Jakimś cudem pomyliłem Żelazny Tron z Lennictwami i byłem przekonany, że bonus Stannisa działa za tor Lennictwa, a więc że Beez go nie ma w walce ze mną. :(

Germanus - Czw 06 Lut, 2014

lol,
tak to jest jak się mylą dowódcy z DwD (Wronie Oko) ;)

Beez - Czw 06 Lut, 2014

Rycerz na Blackwater, piechur na Mountains of the moon rycerz zostaje. dowódca na pw.
gamaliel - Czw 06 Lut, 2014

Alester Florent [1] [wieża]
Beez - Czw 06 Lut, 2014

u mnie brienne.
A z uw poproszę 2 stateczki na morze.

gamaliel - Czw 06 Lut, 2014

wycofuje się na searoad marches

a z uw* biorę żetony

rycerz Tyrella dowodzony przez Allistera przegrywa i wycofuje się na searoad marches. Blackwater przejmuje Baratheon dowodzony przez Dziewkę

mapkę zrobię w najbliższym wolnym czasie (obecnie ciąglę jestem w robocie albo na kursach)

kasę zaktualizuję w nocy. Tu podaję wydarzenia aby nie lagować:
Nawałnica mieczy [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.

decyzja Ptasznika co do wydarzenia nr II

Germanus - Pią 07 Lut, 2014

4 runda - faza wydarzeń

gamaliel - Pią 07 Lut, 2014

no to licytujmy

p.s. powinienem mieć piechura na stoney sept a nie na seroad marches

ok poprawię po licytacji
Adam Badura - Pią 07 Lut, 2014

Błędy u Starka:

(1) Statek wycofał się na The Shivering Sea, a nie do portu White Harbor.

(2) Jak widać na mapie zaraz po rozkazach mam 1 Żeton Władzy i dwa Umacniania. Ponieważ nie wydałem Żetonów Władzy, to powinienem mieć teraz 3, a nie 2.

potwierdzam. Przy liczeniu kasy umknęło mi UW na WH. Przepraszam
Beez - Sob 08 Lut, 2014

narrow sea podbijałem 1 statkiem.

Mam 3 statki na SBB

Germanus - Sob 08 Lut, 2014

ok też poprawię. najpewniej będzie to mój ostatni pbf do prowadzenia na razie, bo nie mam już tyle na to czasu, a jak robię aktualizacje około północy to robię błędy :/
Dredzilla - Sob 08 Lut, 2014

Easy, nikt pewnie pretensji nie ma, bo gdyby nie Ty to by nie grali :)
Gog - Sob 08 Lut, 2014

czekamy na?:D

czekamy na tego kogo zaskoczyła zima ;)

Licytacja Tronu
Lannister 1
Baratheon 1
Tyrell 1
Stark 0
Martell 0
Greyjoy 0

Pozostało:
Tyrell 4
Martell 4
Greyjoy 3
Stark 3
Lannister 2
Baratheon 0

Gog - Sob 08 Lut, 2014

z ciekawosci gamaeil po co Ci była licytacja?:D

zapewne Światłonośnia w rękach Stannisa B. była narzędziem zbrodni, które trzeba było wytrącić mu z łapek ;)
Beez - Sob 08 Lut, 2014

tak po prawdzie to jestem zaskoczony tą licytacją :D
Czuję się ograny bo wyliczyłem sobie niskie prawdopodobieństwo na CoK, bo byłem pewien, że Tyrell mający kruka i 3 pozycje nad Martellem, który jeszcze zachował sobie Dorana , w życiu nie da licytacji bo wyjdzie na pozycjach gorzej niż był :)
Rozumiem, że Tyrell może mieć sojusz z Martellem, ale jeżeli Baratheon z Martellem nie wykazują żadnej chęci do walki to bym się też 3 razy nad tym zastanowił żeby tak Martellowi pomóc będąc jego naturalnym wrogiem

Jedynym plusem chyba jest to, że pozbył się mnie jako zagrożenia :D
Ale może mu to jeszcze wyjdzie na dobre więc zobaczymy :D

Germanus - Nie 09 Lut, 2014

to się nazywa polityka. Czasem człowiek nie zrozumie co kierowało drugą stroną. Proponuję takie rzeczy powyjaśniać po grze ;) A tymczasem czekam na licytację wykałaczki, bo na razie tylko 1 ofertę dostałem :]
Dredzilla - Nie 09 Lut, 2014

Ja na miejscu Tyrella zrobilbym to samo, tylko rzucil 2 zetony na tron ;)
tamten - Nie 09 Lut, 2014

kolejność zostaje taka jak wytypował Germanus, jak kogoś to interesuje :grin:
Germanus - Nie 09 Lut, 2014

jak zwykle trafnie odczytuję gusta klientów :]
Germanus - Pon 10 Lut, 2014

czekamy na Beeza
Dredzilla - Pon 10 Lut, 2014

Przeciez Beez ma 0

Dredzilla napisał/a:
Przeciez Beez ma 0

to wiele wyjaśnia :oops:

Licytacja miecz
Greyjoy 3
Lannister 2
Martell 1
Tyrell 1
Stark 1
Baratheon 0

Pozostało:
Tyrell 3
Martell 3
Stark 2
Lannister 0
Baratheon 0
Greyjoy 0

tamten - Pon 10 Lut, 2014

Greyjoy
Lannister
Stark
Martell
Tyrell
Baratheon

czekam na kruki w sprawie kruka
Germanus - Wto 11 Lut, 2014

Licytacja kruka
Martell 3
Tyrell 1
Stark 1
Lannister 0
Baratheon 0
Greyjoy 0

Pozostało:
Tyrell 2
Stark 1
Martell 0
Lannister 0
Baratheon 0
Greyjoy 0

mapka jutro rano jak Lannister ustali kolejność na ostatnim torze
tamten - Wto 11 Lut, 2014

Martell
Stark
Tyrell
Lannister
Baratheon
Greyjoy

Dredzilla - Wto 11 Lut, 2014

Poprosimy aktualna mapke ze wszystkimi poprawkami i jedziemy :)
Adam Badura - Wto 11 Lut, 2014

Dredzilla napisał/a:
Poprosimy aktualna mapke ze wszystkimi poprawkami i jedziemy :)

Też na to czekam.

jutro ok 9. Niedawno wróciłem z pracy i nie chcę o tej porze robić mapy bo będą babole ;)
Germanus - Sro 12 Lut, 2014

4 tura - faza planowania

przypominam że teraz się nie bronimy

Germanus - Czw 13 Lut, 2014

czekamy na Adama i Goga
Germanus - Czw 13 Lut, 2014

dobra panowie. mam już wszystkie rozkazy ale mapka dopiero za jakiś czas... Jutro po 4 wstaję do pracy a potem do kina z małżonką. Proszę o troszkę cierpliwości
Germanus - Sob 15 Lut, 2014

4 tura - faza akcji

Dredzilla - Sob 15 Lut, 2014

ja sprawdze dzikich
Beez - Sob 15 Lut, 2014

najpierw palę Tyrella na Reach, a następnie koronke na white harbor.
Adam Badura - Nie 16 Lut, 2014

Stark, Najazd na Widow's Watch:
- brak legalnego celu

Gog - Nie 16 Lut, 2014

zaryzykuje najazd bez efektu
tamten - Nie 16 Lut, 2014

jeden rycerz z Lanisportu atakuje Stoney Sept, dowódca Jamie L.

Na mapie Miecz i Kruk są źle umieszczone.
Beez - Nie 16 Lut, 2014

2 Statki z Sbb na Blackwater bay
gamaliel - Nie 16 Lut, 2014

mój drugi najazd bez wykonania, tak w duchu przyjaźni

a broni Margaery Tyrell [1] [wieża]
wycofuje się na searoad

Stark, Marsz +1* na The Shivering Sea:
- 1x statek na The Narrow Sea (bitwa z Baratheonem)
- 1x statek zostaje

W bitwie wspieram się z portu White Harbor.

Beez - Nie 16 Lut, 2014

broni Melisandre :)

Atakował Eddard Stark [4] [miecz][miecz].
Germanus - Pon 17 Lut, 2014

Bitwa pod SS
Jamie Lannister pokonuje Margaery Tyrell, której armia wycofuje się na Searoad Marsches

Bitwa na na The Shivering Sea
Eddard Stark niszczy statek Melisandre

Po tym jak kruki doniosły Martellowi o ruchach wojsk dzikich, ten postanowił że trzeba uprzedzić dzikich. Ich kart idzie na spód talii
gamaliel - Pon 17 Lut, 2014

three towers marsz-1 na searoad marches
nie zostawiam żetonu

Dredzilla - Pon 17 Lut, 2014

No to cóż, wszystkie statki płyna na baratheona, dowodca chyba znany ale zaraz na pw
Beez - Pon 17 Lut, 2014

Broni pirat.
Gog - Pon 17 Lut, 2014

eh adam spaprał sprawę :x no cóz 1 kon na seagard dowódca znany
Dredzilla - Pon 17 Lut, 2014

Dowodziła obara
tamten - Pon 17 Lut, 2014

*zmiana
jeden statek na Sunset Sea, proszę o wsparcie, dowódca wysłany

Adam Badura - Pon 17 Lut, 2014

Stark, bitwa na Seagard:
- Roose Bolton [2] Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).

Adam Badura - Pon 17 Lut, 2014

Stark, bitwa na Sunset Sea:
- wspieram Lannistera

Gog - Pon 17 Lut, 2014

prosze tyrella o wsparcie

Bitwa morska. Saladhon wygrał z Obarą
Germanus - Wto 18 Lut, 2014

Wronie Oko podbija Seagard niszcząc armię Starka. Roose Bolton jak zwykle przegrał
gamaliel - Wto 18 Lut, 2014

wspieram Greyjoya

Wronie Oko podbija Seagard niszcząc armię Starka. Roose Bolton jak zwykle przegrał

Bitwa morska
Lannister: statek z marszem +1 wspierany przez statek [2] dowódca na pw
Greyjoy: statek wspierany przez statek. Czekamy na wodza

Dredzilla - Wto 18 Lut, 2014

Nie ruszam statku z portu
Beez - Wto 18 Lut, 2014

ja się przejdę piechurem na Harenhall
Gog - Wto 18 Lut, 2014

dagmer
tamten - Wto 18 Lut, 2014

atakował kevan lannister
Gog - Wto 18 Lut, 2014

cofam na golden?
tamten - Wto 18 Lut, 2014

no niestety :smile: teraz Tyrell

Dagamer został wyrolowany przez Kevana i wycofał flotę na GS
gamaliel - Sro 19 Lut, 2014

rycerz i piechur z seroad marches marsz+1* na blackwater
generał na pw

Beez - Sro 19 Lut, 2014

niech broni Bienne.
Jak coś przeżyło w co wątpie to niech wycofa sie na KL

Dredzilla - Sro 19 Lut, 2014

rycerz na kingswood
Germanus - Sro 19 Lut, 2014

Beez napisał/a:
u mnie brienne.
A z uw poproszę 2 stateczki na morze.

już jej ongiś użyłeś

masz do dyspozycji bezpalcego, szczękościska i jego brata
gamaliel - Sro 19 Lut, 2014

Germanus napisał/a:
Stannis uniósł Światłonośnię i rozgłomił flotę Eddara. Taż wycofała się do....

A to nie oznacza że Stannisa też nie ma?

Beez - Sro 19 Lut, 2014

yyy niby kiedy jej uzylem...
ja pamietam jak uzywalem stannisa, a nie brienne

6 lutego podczas ataku na Blackwater. Atakowała Brienne bronił Allister. I faktycznie Stannisa nie ma
Beez - Sro 19 Lut, 2014

ok to neich davos broni.

Loras nie zainteresował się Davosem i pędzi do Renly'ego. Złote wojska wycofują się do Królewskiej Przystani
Beez - Sro 19 Lut, 2014

Jak loras to jednak wycofam się na Cracklaw point
Adam Badura - Sro 19 Lut, 2014

Kiedy można liczyć na odświeżenie mapy?

jutro rano bo mam wolne w pracy
Germanus - Czw 20 Lut, 2014

mapka jest gotowa ale nie mogę jej wrzucać bo imageshank czy jak go tam zwał chce abym za to płacił :/ Proszę o zapodanie jakiejś stronki gdzie mógłbym wam wrzucać mapki.
Beez - Czw 20 Lut, 2014

http://imgur.com/

Aktualna mapa:
Aktualna sytuacja w Westeros

jednostki rozbite: statek czarny, statki martella, jednostki na CP oraz SM

Adam Badura - Czw 20 Lut, 2014

Stark, Marsz +0 na Moat Calin:
- zdejmuje bez wykonania :(

czas na głowonoga
Gog - Czw 20 Lut, 2014

2statki z portu na morze :D dowódca na pw
tamten - Czw 20 Lut, 2014

Tywin z Lannisterów
Gog - Pią 21 Lut, 2014

był victarion:)
tamten - Pią 21 Lut, 2014

aj, to statki idą na sunset sea, a ja zdejmuję ostatni marsz
Germanus - Pią 21 Lut, 2014

Po bitwie morskiej Victarion dowiódł jednego - Tywin nie sra kasą
gamaliel - Pią 21 Lut, 2014

Blackwater marsz+1* na Kings Landing
rycerz+piechur
nie zostawiam żeton
dowodzi Mace Tyrell

Beez - Pią 21 Lut, 2014

niech sie wycofa na Cracklaw point

nie ma Lorasa to Renly ucieka

czekamy na UW* Martella
Dredzilla - Pią 21 Lut, 2014

Ja konika poproszę i jedziemy

Morze sztormów [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.

mapka next time, ale to może ciut potrwać

Germanus - Nie 23 Lut, 2014

5 tura - faza planowania

Dredzilla - Wto 25 Lut, 2014

Czemu tak dlugo czekamy?
Germanus - Wto 25 Lut, 2014

bo zgodnie z Apokalipsą czekamy aż, "wyjdzie, aby uwodzić narody z czterech stron świata, Goga i Magoga, aby ich zgromadzić na bój"
Gog - Sro 26 Lut, 2014

wyslalem rozkazy wczoraj o 14.38 wiec na co czekamy?:p
Germanus - Sro 26 Lut, 2014

aż skończę rysować mapkę. Wczoraj z pracy wróciłem w nocy więc troszkę musiałem się wyspać...

5 tura - faza akcji

Dredzilla - Sro 26 Lut, 2014

Dzikich poproszę :)
tamten - Sro 26 Lut, 2014

3 statki z Sunset Sea na Zatokę Żelaznych ludzi, dowódca na priv.
Gog - Sro 26 Lut, 2014

czupryna
Beez - Sro 26 Lut, 2014

ech nie podoba mi się granie vs 3 ;/

2 koniki z Cracklaw point na Blackwater - bez żetonu

tamten - Sro 26 Lut, 2014

Na morzu atakował Ogar
gamaliel - Sro 26 Lut, 2014

oldtown marsz-1 na searoad marches

3 statki zaatakowały Zatokę. Od Lannisterów słychać szczekanie [łączna siła 5]. Greyjoy'e mają jakiegoś asa w rękawie (bądź jeziorze)?
Lannister wraca z podkulonym ogonem jak poczuł fetor wrogiego wodza

Gog - Sro 26 Lut, 2014

Beez napisał/a:
ech nie podoba mi się granie vs 3 ;/

2 koniki z Cracklaw point na Blackwater - bez żetonu
dobrze Ci tak :d masz nauczke;d broni theon doloże miecz

Dredzilla otrzymał nową kartę dzikich bo poprzednią dał na spód
Dredzilla - Sro 26 Lut, 2014

Po przemysleniu to karta zostaje na gorze, statek z portu
Adam Badura - Czw 27 Lut, 2014

Stark, Marsz -1 na Widow's Watch:
- piechota na Moat Calin
- zostawiam Żeton Władzy

Gog - Czw 27 Lut, 2014

wiez na riverrun dowodzi balon
tamten - Czw 27 Lut, 2014

zmiana*broni Tyrion (nie używam zdolności), rycerz wycofuje się na Stoney Sept
Germanus - Czw 27 Lut, 2014

pod Riverrun Greyjoy zrobił Tyriona w balona
Beez - Czw 27 Lut, 2014

Idę rycerzem na Cracklaw point.

Edit: jednak sciagam marsz.

Adam Badura - Pią 28 Lut, 2014

Wstrzymam się do aktualizacji mapki.
Germanus - Pią 28 Lut, 2014

ok dziś jestem 10 godzin w pracy więc nie wiem o której będzie mapka
gamaliel - Pią 28 Lut, 2014

seroad marches marsz+0 jeden piechur na reach jeden zostaje
Dredzilla - Nie 02 Mar, 2014

1 statek na baratheona...
dowodca na pw ofc

Germanus - Nie 02 Mar, 2014

Pirat Baratheona poskromił Żmiję.
Adam Badura - Nie 02 Mar, 2014

Stark, Marsz +1* na Moat Calin:
- piechota i rycerz na The Eyrie
- zostawiam Żeton Władzy

Przepraszam za zwłokę, ale nie wiedziałem, że była aktualizacja mapy, a czekałem na nią.

Adam Badura - Nie 02 Mar, 2014

Stark, bitwa na Shpbreaker Bay:
- wspieram Martella

Beez - Nie 02 Mar, 2014

Pirat again.
Gog - Nie 02 Mar, 2014

kon na lannisport kon w piach od clegane'a ja przewijam reke;d
Germanus - Nie 02 Mar, 2014

Greyjoy zaatakował Lannisport i odbił się od cycków

Aj, wiedziałem ze beez nie sa się nabrać, ale warto było spróbować :-D
Beez - Nie 02 Mar, 2014

w sensie ze viper :D ?

Ach nie widzialem aktualizacji :D

Brak możliwości odbicia Kingswood czy Kings Landing (Queen of thorns) jest straszny :D

Hehe, no niestety oberyn nie dał rady piratowi :-(
tamten - Nie 02 Mar, 2014

w Lannisporcie wygrywa Cersei i usuwa umocnienie władzy z Seagardu, jeśli mogę wybrać dowódcę :grin:
Gog - Nie 02 Mar, 2014

CHETNIE ;D wole odzyskac konika ;d
gamaliel - Pon 03 Mar, 2014

the reach marsz+1* na blackwater
dwóch piechurów, nie zostawiam żetonu
generał na pw

Beez - Pon 03 Mar, 2014

Brienne :d
gamaliel - Pon 03 Mar, 2014

Randyll Tarly [2] [miecz]
Wracam skąd przyszedłem.

Dredzilla - Pon 03 Mar, 2014

Konik na storms end, drugi zostaje
Germanus - Pon 03 Mar, 2014

Randall nie przebił się przez Marit Bjørgen. Jeden chłopek został ścięty
Dredzilla - Pon 03 Mar, 2014

Dobre masz te teksty germanus :-D
Germanus - Pon 03 Mar, 2014

muszę was rozruszać :]
Adam Badura - Pon 03 Mar, 2014

Stark, Marsz +0 na The Stony Shore:
- rycerz na Flint's Finger,
- zostawiam Żeton Władzy

tamten - Pon 03 Mar, 2014

z umocnienia władzy - rycerz w Lannisporcie
Germanus - Wto 04 Mar, 2014

mobilizować dalej z koronek
Dredzilla - Wto 04 Mar, 2014

No panowie, mobilki i gramy dalej
Adam Badura - Sro 05 Mar, 2014

Stark, Umacnianie Władzy* na White Harbor:
- piechota

gamaliel - Sro 05 Mar, 2014

Czekamy na Martella?
Germanus - Sro 05 Mar, 2014

si el commendante
Dredzilla - Sro 05 Mar, 2014

Przperaszam panowie, tak poganiam a sam zapomniaelm ze mam mobilke w yronwood :(
Up do wiezy

Germanus - Sro 05 Mar, 2014

jutro rano będzie mapka
Dredzilla - Sro 05 Mar, 2014

Moze wydarzonka chocicaz ?:D
Germanus - Czw 06 Mar, 2014

wydarzenia to wieczorem oglądaj na polsacie :P
Dredzilla - Czw 06 Mar, 2014

Nie mam TV :D

Talia I:

Talia II:

Talia III:
Uczta dla wron [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.

6 tura - faza wydarzeń

Dredzilla - Czw 06 Mar, 2014

Ja nie mam Żmiji jak cos
tamten - Czw 06 Mar, 2014

1 karta nie wywiera żadnego efektu

przy okazji Grey nie ma 4 żetonów władzy, bo Cersei zdjęła mu rozkaz umocnienia władzy w poprzedniej rundzie, więc ma tylko 2 żetony + Gra o Tron

ok, żetony GJ poprawię po rozkazach.
aktualizacja ŻW po rozkazach, tak samo jak dowódców (dowódcy zaktualizowani na 1 stronie)

Gog - Sob 08 Mar, 2014

czekamy na?
Germanus - Nie 09 Mar, 2014

wielbiciela solarium ;)
Germanus - Nie 09 Mar, 2014

kolega skończył się opalać. Dziś jestem w pracy więc mapka jutro rano
Germanus - Pon 10 Mar, 2014

6 tura - faza akcji

tamten - Pon 10 Mar, 2014

palę wsparcie na Ironman's Bay, drugi najazd bez efektu
Beez - Pon 10 Mar, 2014

a ja czekam na kruczka :)

Edit : Palę najazd Greya 1 paleniem, a 2 wsparcie Starka.

Gog - Pon 10 Mar, 2014

Beez napisał/a:
a ja czekam na kruczka :)

Edit : Palę najazd Greya 1 paleniem, a 2 wsparcie Starka.
widze ze jednak wolisz grac 1v5 :d np załatwione :d chcialem pomoc ze starkiem, ale jednak widze, że wolisz byc męczennica tej gry i płakać, że wszystko graja na Ciebie:D
Beez - Pon 10 Mar, 2014

chciałem wyrównać szanse miedzy nami, żebyśmy oboje mieli 1v3:D
Ale 1v4 też mi pasuje :)

Haha o Starku to ja i tak już dawno nie myśle :D
mój cel to utrzymać 1 zamek do konca gry ^^

Dredzilla - Pon 10 Mar, 2014

Kruk odpoczywa
tamten - Pon 10 Mar, 2014

Jeden rycerz na Riverrun, jeden zostaje. Dowódca wiadomo itd itp
Gog - Pon 10 Mar, 2014

czupryna
Germanus - Pon 10 Mar, 2014

ogarnę wszystko jutro rano
Beez - Pon 10 Mar, 2014

sciagam marsz z Dragonstone
gamaliel - Wto 11 Mar, 2014

dornish marches marsz-1 na the reach
nie zostawiam żetonu

Germanus - Wto 11 Mar, 2014

góra z rycerzem ruszył na Riverrun i ściął owłosioną wieżę
Adam Badura - Wto 11 Mar, 2014

Stark, Marsz -1 na White Harbor:
- piechota na Winterfell
- piechota na The Eyrie
- Żeton Władzy już tam leży

Dredzilla - Wto 11 Mar, 2014

Wieza na storms end
gamaliel - Sro 12 Mar, 2014

Greyjoy się naradza?
Gog - Sro 12 Mar, 2014

liczę :d moment;d
Gog - Czw 13 Mar, 2014

statek na statki lanniego;d
Germanus - Czw 13 Mar, 2014

atak z siłą 1+Victorian 3+1 . Lannister ma 3 + Tywin 4. Lannister dostaje 2 ŻW
Adam Badura - Czw 13 Mar, 2014

Stark wspiera Lannistera, o ile ten tego chce.
tamten - Czw 13 Mar, 2014

Kurde, coś źle obliczyłem, teraz muszę rzucić Tywina;/
Adam Badura - Czw 13 Mar, 2014

tamten napisał/a:
Kurde, coś źle obliczyłem, teraz muszę rzucić Tywina;/

No chyba że Greyjoy blefuje wiedząc, że musisz zagrać Tywina. ;)

Gog - Pią 14 Mar, 2014

hm wiec tywin?
Beez - Sob 15 Mar, 2014

mógłby ktoś rozpisać jak w końcu ta bitwa wyszła... ?
Germanus - Sob 15 Mar, 2014

up wyżej. 1 stronę zaktualizuję około poniedziałku (studia)
tamten - Nie 16 Mar, 2014

teraz Baratheon
Beez - Nie 16 Mar, 2014

2x konik na CP
gamaliel - Pon 17 Mar, 2014

searoad marches marsz+0 piechur na blackwater
nie zostawiam żetonu

Adam Badura - Pon 17 Mar, 2014

Ja zwyczajowo zaczekam na mapę. ;)
Germanus - Pon 17 Mar, 2014

mapka w środę popołudniu (jutro niemal cały dzień nie ma mnie w domu).

Germanus - Sro 19 Mar, 2014

aktualizacja na 1 stronie
Adam Badura - Sro 19 Mar, 2014

Czemu straciłem Marsz +0 na Flint's Finger? Z rozpiski wynika, że jeszcze nie zrobiłem dwóch ruchów.
Germanus - Czw 20 Mar, 2014

bo nie zauważyłem że masz tam armię :oops: - tam jest marsz 0 :P
Adam Badura - Czw 20 Mar, 2014

Stark, Marsz +0 na Flint's Finger:
- rycerz na Greywater Wach (bitwa z Greyjoyem, dowódca posłany)
- zostawiam Żeton Władzy

Germanus napisał/a:

Jest też niepotrzebny Marsz +0 na The Golden Sound.

Gog - Czw 20 Mar, 2014

theon

U mnie

Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.

wracam z podkulonym ogonem na Flint's Finger. Lekcja odebrana. ;)

Theon pokonał czarnego leszcza

Adam Badura napisał/a:
Germanus napisał/a:

Jest też niepotrzebny Marsz +0 na The Golden Sound.

ilość ataków zatem mi się zgadzała ;)

Dredzilla - Pią 21 Mar, 2014

wieza na sunspear, kon zostaje
Gog - Nie 23 Mar, 2014

aa bo teraz ja :d kon na riverrun dowódca na pw
Germanus - Nie 23 Mar, 2014

koń wspierany przez rycerza i dowodzony przez jednookiego[7] atakuje Riverrun bronione przez kevana[7]. rycerz czerwonego ginie
tamten - Nie 23 Mar, 2014

Grey ma siłę ataku 3 (1+2), broni Kevan Lannister
Gog - Pon 24 Mar, 2014

euron wiec kon w piach;d
Adam Badura - Wto 25 Mar, 2014

Stark, Marsz +1* na The Eyrie:
- piechota na The Twins,
- piechota na The Fingers,
- rycerz na The Mountains of The Moon (bitwa z Baratheonem, dowódca na PW),
- zostawiam Żeton Władzy

Germanus - Wto 25 Mar, 2014

Umber ścina Melisandre
Beez - Wto 25 Mar, 2014

broni melisandre.
Adam Badura - Wto 25 Mar, 2014

U mnie był Greatjon Umber [2] [miecz]. Piechota pada. Śmierć, zniszczenie i pożoga. ;)

potwierdzam
tamten - Wto 25 Mar, 2014

czyli teraz dwa marsze Martela i doczłapiemy do końca rundy;)

czekam na ostatni marsz Matella
Dredzilla - Sro 26 Mar, 2014

sciagam..
Germanus - Sro 26 Mar, 2014

mapkę zrobię popołudniu. Teraz podam wydarzenia:
Jesienne deszcze [dzicy]Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
ATAK DZIKICH Z SIŁĄ 12 [dzicy]

Germanus - Sro 26 Mar, 2014

7 runda - faza westeros

gamaliel - Sro 26 Mar, 2014

wsparcie nocnej straży wysłane

Tyrellowie fundują także wieńce

Germanus - Czw 27 Mar, 2014

czekam na decyzję macek :)
Gog - Czw 27 Mar, 2014

daje 2
Germanus - Czw 27 Mar, 2014

ZABÓJCY WRON
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Zamienia wszystkie swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Pozostali gracze: Zamieniają po 2 swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może natychmiast zamienić do 2 jednostek Piechurów z dowolnych obszarów na planszy na dostępne jednostki Rycerzy.

Martell 1
Tyrell 2
Baratheon 1
Stark 2
Lannister 0
Greyjoy 2

Martell 16
Tyrell 14
Baratheon 11
Lannister 7
Stark 4
Greyjoy 3

U Lannister, Greyjoy, Tyrell, Stark wszystkie koniki zostały przerobione na kotlety. Reszta decyduje gdzie zostaje mu rycerzyk

tamten - Czw 27 Mar, 2014

Co za nędza, ale przynajmniej wieńce są;)
Beez - Sob 29 Mar, 2014

Na cp zostaje :)
zapomniałem o tej grze :O

gamaliel - Nie 30 Mar, 2014

dalej czekamy na Martella?
Germanus - Nie 30 Mar, 2014

jak widać...:/
Dredzilla - Nie 30 Mar, 2014

wybaczcie ale weekend w Białymstoku ;)
konik zostaje na koncu burzy

Germanus - Pon 31 Mar, 2014

przesyłajcie rozkazy a mapkę poprawię po rozkazach :D
gamaliel - Pon 31 Mar, 2014

poszły
tamten - Pon 31 Mar, 2014

ja też przesłałem
Germanus - Pon 31 Mar, 2014

Martell i Stark pozostali
gamaliel - Sro 02 Kwi, 2014

Jakiś progres w wysyłaniu rozkazów?
Dredzilla - Sro 02 Kwi, 2014

Moje wysłąne wczoraj
Germanus - Sro 02 Kwi, 2014

są wszystkie tylko muszę mieć czas aby nanieś na mapkę. Może do wieczora się wyrobię
Germanus - Sro 02 Kwi, 2014

7 tura - faza akcji

gamaliel - Czw 03 Kwi, 2014

ja nie mam najazdów więc nic nie pale
Adam Badura - Czw 03 Kwi, 2014

Ani ja.
gamaliel - Pią 04 Kwi, 2014

na co Panowie czekamy?
Tylko Baratheon ma najazdy które maja na coś wpływ,
więc palić i maszerujemy.

tamten - Pią 04 Kwi, 2014

dwa statki na Golden Sound, dowódca na priv
Gog - Pią 04 Kwi, 2014

balon
tamten - Pią 04 Kwi, 2014

Tyrion, zmieniam dowódcę na Rozciętą Gębę
Germanus - Pią 04 Kwi, 2014

zaktualizuję wszystko jutro rano
Beez - Sob 05 Kwi, 2014

ja czekam na kruka z najazdami :)
Germanus - Sob 05 Kwi, 2014

a Martell robi coś z krukiem?
Germanus - Sob 05 Kwi, 2014

Tyrion zrobił w balona Rozciętą mordę i odbił nabrzeże
Dredzilla - Nie 06 Kwi, 2014

ja bym chcial dzikich
Beez - Nie 06 Kwi, 2014

spale koronke Lannistera, a nastepnie wsparcie starka.
a przed marszem musze wyslac pare krukow.

Beez - Nie 06 Kwi, 2014

dobra niech się dzieje co chce. Nie moge zostawić jednostki na CP.
Wszystko na Blackwater. Dowódca na pw

Germanus - Pon 07 Kwi, 2014

Stannis zdobył beczki a Garlan wycofał się na SM
gamaliel - Pon 07 Kwi, 2014

broni Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
Beez - Pon 07 Kwi, 2014

Był Stannis
Germanus - Pon 07 Kwi, 2014

już zaktualizowałem wszystko. Jedziemy dalej z tym wózkiem
gamaliel - Pon 07 Kwi, 2014

wycofuje się na searoad marches
a z marszem czekam na kruka z odpowiedzią.

Adam Badura - Pon 07 Kwi, 2014

Stark, Marsz -1 na The Fingers:
- piechota na The Twins
- zostawiam Żeton Władzy

Gog - Pon 07 Kwi, 2014

2 statki na lanniego balon :d
tamten - Pon 07 Kwi, 2014

ale które morze atakujesz? w obydwu przypadkach Cersei, jak Golden Sound to wycofuję się do portu.
Gog - Wto 08 Kwi, 2014

tamten napisał/a:
ale które morze atakujesz? w obydwu przypadkach Cersei, jak Golden Sound to wycofuję się do portu.
przeprasza,pczywiscie golden
Germanus - Wto 08 Kwi, 2014

Balon zdobył Złotą Zatokę a Cersei wycofała statki do portu.
gamaliel - Wto 08 Kwi, 2014

marsz-1 z Highgarden na Starfall
generał znany, królowa usuwa marsz z east summer sea

i tak król nadejdzie z północy

gamaliel napisał/a:

i tak król nadejdzie z północy

Święty Mikołaj nadchodzi :mrgreen:

Dredzilla - Wto 08 Kwi, 2014

Nymeria
piechur na yronwood

Edit: w zasadzie to chcialbym ruszyc jezcze wieze na yronwood skoro nikt jeszcze sie nie ruszyl

Królowa Cierni ściągnęła marsz z wrogich statków zanim Nymeria się zorientowała
gamaliel - Wto 08 Kwi, 2014

czyli w sumie teraz Stark, bo Baratheon i ja nie mamy już marszy
Adam Badura - Wto 08 Kwi, 2014

Ja tradycyjnie wstrzymam się do nowej mapy.

mapka jutro przed południem
Germanus - Sro 09 Kwi, 2014

aktualizacja na 1 stronie czekamy na Martella
gamaliel - Sro 09 Kwi, 2014

Dredzilla napisał/a:
Nymeria
piechur na yronwood

Edit: w zasadzie to chcialbym ruszyc jezcze wieze na yronwood skoro nikt jeszcze sie nie ruszyl

Martell już się ruszył, ja i Baratheon nie mamy juz marszy więc czas na Starka

Germanus - Sro 09 Kwi, 2014

umknęło mi to było :/
gamaliel - Sro 09 Kwi, 2014

widze u Starka jakieś ciężkie decyzje...
Adam Badura - Czw 10 Kwi, 2014

Stark, Marsz +0 na The Twins:
- piechota na Crackclaw Point,
- piechota na Seagard (bitwa ze Grayjoyem, dowódca na PW),
- zostawiam Żeton Władzy.

Gog - Czw 10 Kwi, 2014

theon

Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]

Wracam na The Twins.

Gog - Czw 10 Kwi, 2014

na farta ze padnie mobilka piechur na moat coalin dowódca na pw zostawiam zeton
gamaliel - Czw 10 Kwi, 2014

na moat cailin nie ma się z kim bić
Germanus - Czw 10 Kwi, 2014

proszę o potwierdzenie goga co do marszu
Gog - Czw 10 Kwi, 2014

haha tak zostaje :d

ok, mobilizujcie się i następna runda w drodze :)
gamaliel - Czw 10 Kwi, 2014

no to czekamy na mobilke Starka

Czekamy na mobilkę Starka

Star, Umacnianie Władzy* na Winterfell:
- mobilizacja rycerza

I. Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
II. Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje
III. Atak dzikich Dzicy atakują Westeros.

tamten - Czw 10 Kwi, 2014

a niech będzie zaopatrzenie :wink:
Adam Badura - Pią 11 Kwi, 2014

Ile mamy żetonów władzy?
gamaliel - Pią 11 Kwi, 2014

Patrząc na losowanie wydarzeń od razu widać że Stannis mało palił ludzi w ofierze.
Germanus - Pią 11 Kwi, 2014

napiszę wam jutro rano ile macie żetonów (macie tyle co na mapie plus to co zebraliście)
Gog - Pią 11 Kwi, 2014

nie da sie grac w te gre takie wydarzenia cały czas:D
Germanus - Sob 12 Kwi, 2014

ATAK DZIKICH [10]

Zasoby rodów po grze o tron:
Martell 19
Tyrell 19
Baratheon 18
Stark 9
Lannister 7
Greyjoy 5

gamaliel - Nie 13 Kwi, 2014

jak by co na dzikich posłałem.
Germanus - Nie 13 Kwi, 2014

mam wszystko. Po kościele postaram się to policzyć ;)
Germanus - Nie 13 Kwi, 2014

a jednak sorki. Został tylko Martell, który musi wysłać informacje ile daje Żetonów
Germanus - Pon 14 Kwi, 2014

ATAK DZIKICH [10]

Zasoby rodów po grze o tron:
Martell 19
Tyrell 4
Baratheon 1
Stark 2
Lannister 0
Greyjoy 0

Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Odrzuca wszystkie dostępne żetony Władzy.
Pozostali gracze: Odrzucają po 2 dostępne żetony Władzy (lub tyle, ile aktualnie posiadają).
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wszystkie żetony Władzy, które przeznaczył na tę licytację natychmiast wracają do jego dostępnej władzy.

Wygrywa Martell i odzyskuje pełną pulę

Zasoby rodów po ataku dzikich:
Martell 19
Tyrell 15
Baratheon 17
Stark 7
Lannister 7
Greyjoy 5

gamaliel - Pon 14 Kwi, 2014

Dzicy odparci, czekamy na mapkę.

8 tura - faza planowania

gamaliel - Pon 14 Kwi, 2014

Ja na Highgarden powinienem mieć piechura
A wieża z Sunspear powinna być na Yronwood.

Zaopatrzenie moje i Baratheona powinno się zmienić.

gamaliel napisał/a:
Ja na Highgarden powinienem mieć piechura
A wieża z Sunspear powinna być na Yronwood.

Zaopatrzenie moje i Baratheona powinno się zmienić.

piechura poprawię jutro tak samo jak zaopatrzenie (myslałem że wybrane zostało c). Co do wieży to dlaczego powinna być na Yronwood skoro gracz przesunął tam piechura?

Edit: już widzę czemu też wieża :D . Wszystko poprawię jutro o zaraz do pracy lecę

gamaliel - Wto 15 Kwi, 2014

rozkazy posłane
gamaliel - Sro 16 Kwi, 2014

Jak nam idzie z rozkazami?
Adam Badura - Sro 16 Kwi, 2014

Ja (Stark) wysłałem już wczoraj.
Beez - Sro 16 Kwi, 2014

moje dzisiaj poszły
Dredzilla - Sro 16 Kwi, 2014

sory za zamulanie, postaram sie dzisiaj dosłac
gamaliel - Pią 18 Kwi, 2014

No i jak tam rozkazy nam idą?
Germanus - Pią 18 Kwi, 2014

edit: mam już wszystkie. Jak będę miał chwilę czasu (a teraz o to trudno) to wyślę mapkę
tamten - Pią 18 Kwi, 2014

nie wiem co to oznacza, ale jak coś to ja też wysłałem już dawno;)
Germanus - Sob 19 Kwi, 2014

VIII runda - faza akcji

tamten - Sob 19 Kwi, 2014

palę Golden Sound i wypływam na Golden Sound, rzucam Jaimiego
Germanus - Sob 19 Kwi, 2014

co kruk na takie rozstawienie?
Gog - Sob 19 Kwi, 2014

tamten napisał/a:

ogara tez masz na rece?

Dredzilla - Sob 19 Kwi, 2014

Ja poprosze dzikich
tamten - Sob 19 Kwi, 2014

Gog napisał/a:
tamten napisał/a:

ogara tez masz na rece?

tak

Gog - Nie 20 Kwi, 2014

broni victarion 6v6 wracaj do portu:)
Germanus - Nie 20 Kwi, 2014

Gog napisał/a:
broni victarion 6v6 wracaj do portu:)

potwierdzam: Victorian i Jaimy lecą

Beez - Pon 21 Kwi, 2014

Wszystko z Blackwater na CP.

Dowódca na pw.

Adam Badura - Pon 21 Kwi, 2014

Stark, dowódca na Crackclaw Point

Roose Bolton [2] Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).

Jeśli mam co wycofać, to wycofuję się na Karhold.

Germanus - Wto 22 Kwi, 2014

Rose Bolton wycofał się na Karhold zbierając pozostałych dowódców. Ale dał Plamę i po drodze stracił Eddka
gamaliel - Wto 22 Kwi, 2014

piechur z highgarden na seroad marches

no to Stark

Beez - Sro 23 Kwi, 2014

po drodze stracil Eddarda Starka
Adam Badura - Sro 23 Kwi, 2014

Stark, Marsz +0 na Winterfell:
- piechota na Moat Calin (bitwa z Grayjoy'em, dowódca posłany)
- rycerz na The Twins

Gog - Czw 24 Kwi, 2014

asha
Adam Badura - Czw 24 Kwi, 2014

Używasz miecza i wygrywasz (ja tracę piechotę i odzyskuję dowódców), czy nie używasz i przegrywasz (wycofujesz się)?

Gog - Czw 24 Kwi, 2014

nie uzywam cofam na hm na seagard
Dredzilla - Czw 24 Kwi, 2014

wieza i piechur na boneway
gamaliel - Czw 24 Kwi, 2014

no to Grey i druga tura marszy...
Gog - Czw 24 Kwi, 2014

piechur na lannisport zostawie zeton
gamaliel - Czw 24 Kwi, 2014

W sumie możesz podać generała bo Lannister ma tylko ogara.
Germanus - Czw 24 Kwi, 2014

ogarnę wszystko wieczorkiem
Gog - Czw 24 Kwi, 2014

wiadomo ze euron:d doloze miecz 6v6 :d niszcze statki w porcie;d

roose bolton przepędził ashę z MC

Gog napisał/a:
wiadomo ze euron:d doloze miecz 6v6 :d niszcze statki w porcie;d

potwierdzam

tamten - Czw 24 Kwi, 2014

no to piechurzy uciekają do Stoney Sept, a ten ze SS idzie do Lannisportu, dowódca na priv
Gog - Czw 24 Kwi, 2014

czupryna
Germanus - Pią 25 Kwi, 2014

tywin [5] spotkał czuprynę [1] i przepędził go na Riverrun
Germanus - Pią 25 Kwi, 2014

nowa mapka w poniedziałek bo wyjeżdżam
Gog - Pią 25 Kwi, 2014

i cofka na riverrun
Germanus - Pon 28 Kwi, 2014

aktualizacja mapy. NA TWINS JEST MARSZ +1
Beez - Pon 28 Kwi, 2014

piechur na Kingswood.
Mam tylko davosa :)

Dredzilla - Pon 28 Kwi, 2014

2 miecz
Adam Badura - Pon 28 Kwi, 2014

Piechota na Seagard jest wycofana.

A Miecz jest użyty.

tak jak mówisz, ja tego nie zaznaczam na mapce :P

Davos ścina piechotę dowodzoną przez Ciemną gwiazdę i odzyskuje dowódców
gamaliel - Wto 29 Kwi, 2014

marsz z the reach»piechur na blackwater, piechur na dornish marches
nie zostawiam żetonu

Adam Badura - Sro 30 Kwi, 2014

Stark, Marsz +1* na The Twins:
- rycerz na Seagard (bitwa z Greyjoy'em, dowódca posłany)
- piechota na Winterfell
- zostawiam Żeton Władzy

Germanus - Sro 30 Kwi, 2014

Stark atakuje Segard [1]. Umber poszerza uśmiech Dagamera. Piechur w piach
Gog - Sro 30 Kwi, 2014

dagmer
Adam Badura - Sro 30 Kwi, 2014

U mnie Greatjon Umber [2] [miecz].

Gdzie się wycofujesz?

Gog - Sro 30 Kwi, 2014

Adam Badura napisał/a:

Gdzie się wycofujesz?
piechur przecie byl rozbity?
Adam Badura - Czw 01 Maj, 2014

Gog napisał/a:
Adam Badura napisał/a:

Gdzie się wycofujesz?
piechur przecie byl rozbity?

Słusznie. Zdążyłem zapomnieć. ;)

Dredzilla - Czw 01 Maj, 2014

piechur na reach, piechur na yronwood, wiea zostaje
gamaliel - Czw 01 Maj, 2014

marsz +1* z searoad marches dwóch piechurów na the reach
nie zostawiam żetonu.
generał na pw.

Germanus - Pią 02 Maj, 2014

Reach: Tyrell dowodzony przez Randalla ściął piechura Martella [1] ale wystraszył się Arianny

na SE został 1 piechur (był 1, 1 z HG, 1 z Reach-> 2 na Reach więc 1 został)
Po tej bitwie nowa runda

gamaliel - Pią 02 Maj, 2014

Na searoad marches nic nie zostalo,byl tam piechur+piechur z highgarden i oni teraz poszli na rech.A ci z the reach poszli na dornish i blackwater.

faktycznie, coś mi się pomyliło :oops:
Dredzilla - Nie 04 Maj, 2014

Arianne
Germanus - Pon 05 Maj, 2014

Wydarzenia:
1. Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
2. Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
3. Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.

Germanus - Pon 05 Maj, 2014

9 runda - faza wydarzeń

tamten - Pon 05 Maj, 2014

to nic się nie dzieję;)
gamaliel - Wto 06 Maj, 2014

czekamy na Martella
a wygra Stark

Germanus - Wto 06 Maj, 2014

Adam Badura napisał/a:

tak wyglądała wstępna opinia naszego czarnego konia :mrgreen:

Adam Badura - Wto 06 Maj, 2014

Germanus napisał/a:
Adam Badura napisał/a:

tak wyglądała wstępna opinia naszego czarnego konia :mrgreen:

Gra się jeszcze nie skończyła. ;)

Dredzilla - Sro 07 Maj, 2014

Nic sie nie dzieje..
Adam Badura - Czw 08 Maj, 2014

Czyli rozkazy już?
Germanus - Czw 08 Maj, 2014

czekamy na decyzję miecznika co do 3 wydarzenia. Gog, do Ciebie mówię :P
Gog - Czw 08 Maj, 2014

wiadomo, że bez marszu +1 myslałem, ze to oczywiste:d
Germanus - Czw 08 Maj, 2014

trzeba to napisać :)
gamaliel - Pią 09 Maj, 2014

Z mojej strony rozkazy posłane.
Germanus - Sob 10 Maj, 2014

wysłał Lannister, Stark i Tyrell. Reszta śpi :roll:
Germanus - Pon 12 Maj, 2014

czekamy na Martella i Baratheona
Germanus - Wto 13 Maj, 2014

jeszcze sędzia Dred
Dredzilla - Wto 13 Maj, 2014

Przepraszam Was panowie, ale jakis czas temu jeszcze moglem z telefonu wrzucac posty i wysylac wiadomosci, teraz cos sie poknocilo ;) juz podsylam zaleglosci
Germanus - Wto 13 Maj, 2014

mapka będzie rano
Germanus - Sro 14 Maj, 2014

9 runda - faza akcji

Dredzilla - Sro 14 Maj, 2014

Poprosze o przypomnienie dzikich, bo sterty wiadomosci chyba ich zasypaly
tamten - Sro 14 Maj, 2014

to palę zatokę Żalaznych ludzi
Gog - Sro 14 Maj, 2014

tamten napisał/a:
to palę zatokę Żalaznych ludzi
serio czemu dajesz starkowi wygrac? przeniosę 1 statek na IMB i postaram mu się odbic zamek, więc weź się opanuj :X radzę wycofac ten najazd;)
Germanus - Sro 14 Maj, 2014

Lannister spłaca swoje długi - circa 3 statki w porcie trzeba spłacić :wink:
tamten - Sro 14 Maj, 2014

no właśnie, dobrze rzekł Germanus mój rzecznik prasowy;D

a poza tym będziesz miał szansę odbić w następnych rundach;)

Gog - Sro 14 Maj, 2014

tamten napisał/a:
no właśnie, dobrze rzekł Germanus mój rzecznik prasowy;D

a poza tym będziesz miał szansę odbić w następnych rundach;)
jest 9ta runda :x
gamaliel - Czw 15 Maj, 2014

żeby przyspieszyć:
z west summer spale wsparcie martela z east summer chyba że spali je Baratheon
z dornish bez celu

tamten - Czw 15 Maj, 2014

piechurzy ze Stoney Sept na Riverrun, proszę o wsparcie Baratheona albo chociaż neutralność
Gog - Czw 15 Maj, 2014

proszę baratheona o wsparcie :)
Beez - Czw 15 Maj, 2014

Ech ale bez sensu... Chciałbym udzielić wsparcie GJ-owi. Ale skończy się to tywinem i wygraniem gry przez Starka... wiec niestety wespre Lannistera... Mimo iż wcale nie chce, ale niech Lannister chociaz Kevana rzuci.
Adam Badura - Pią 16 Maj, 2014

Beez napisał/a:
Ech ale bez sensu... Chciałbym udzielić wsparcie GJ-owi. Ale skończy się to tywinem i wygraniem gry przez Starka... wiec niestety wespre Lannistera... Mimo iż wcale nie chce, ale niech Lannister chociaz Kevana rzuci.

Ale co jest złego w wygraniu przez Starka? Tak się przeciw temu buntujecie strasznie. Nie lubicie Neda? ;)

Gog - Pią 16 Maj, 2014

Beez napisał/a:
luzik niech wygra Adam sobie, mnie to tam wisi ;d
Dredzilla - Pią 16 Maj, 2014

Szacun dla Goga za męska postawę, od poczatku gry bierze wszystko na klate hehe
Gog - Pią 16 Maj, 2014

Dredzilla napisał/a:
Szacun dla Goga za męska postawę, od poczatku gry bierze wszystko na klate hehe
a mam wyjście ?:D
Germanus - Pią 16 Maj, 2014

Lannister ma siłę 2 plus Kevan [1+2] +1 = 6. Greyjoy ma 1 plus Theon[3] = 4. Wycofanie na Pyke

mogłem tego nie pisać bo jak to ujął wcześniej Gog, to oczywiste kogo rzuci lwiątko
tamten - Pią 16 Maj, 2014

Kevan Lannister, dzięki Beez za niechcenie:D
Dredzilla - Pią 16 Maj, 2014

Ja tam licze na to ze ta gra nie skonczy sie w tej turze jednak
Tak serio to szkoda mi Goga, bo do ostatniego piechura chce bronic krolestwa przed Starkami a tutaj go Kevan dojechal :/

Gog - Pią 16 Maj, 2014

cofka na pyke :d Beez możesz mi wytłumaczyć Twój bełkot ?:D dając mi wsparcie wygrywałem i odbijałem seagard;)
Beez - Pią 16 Maj, 2014

yyy eee źle policzyłem... Moja własna głupota. Zapomniałem że masz miecz... Byłem pewien że jak cię wespre to Lannister rzuca Tywina i wygrywa. A potem nie będzie w stanie obronić Riverrun bo nie będzie miał swojej 4...

Sorka - przyznaje się do błędu

Rycerz na Kings Landing, piechur zostaje. - dowódca pw.

ogarnę wszystko rano
Gog - Pią 16 Maj, 2014

statek na statek lanniego dowódca na pw
Germanus - Sob 17 Maj, 2014

Assault on King's Landing:
Baratheon [5] + Dziewca = 7
Tyrell [4] + Wątpliwa Dziewica = 5

Germanus - Sob 17 Maj, 2014

Atak Krakena
Greyjoy Victriana [4]
Lannister Cersei [1] Statek nie ma się gdzie wycofać

gamaliel - Sob 17 Maj, 2014

Margaery Tyrell [1]
gamaliel - Nie 18 Maj, 2014

wycofuje się na blackwater ze strata piechura z powodu zaopatrzenia

marsz -1 z blackwater na harrenhall
generał na pw

Beez - Nie 18 Maj, 2014

gamaliel napisał/a:
wycofuje się na blackwater ze strata piechura z powodu zaopatrzenia

marsz -1 z blackwater na harrenhall
generał na pw

Musisz wycofać się na Reach jako miejsce gdzie poniesiesz jak najmniejsze straty (zgodnie z zasadami :) )
Czekam z dowódca w takim razie na potwierdzenie ruchu bo to może ci coś zmienić :)

no to może być i reach

a ruch podtrzymuje i nie zostawiam żetonu w takim razie

Beez - Nie 18 Maj, 2014

Plama. Jeśli był mace to leci Loras. W innym wypadku Mace.

był mace wiec leci loras
w tej partii nie bawi mnie blefowanie

Adam Badura - Nie 18 Maj, 2014

Ja tradycyjnie poproszę o mapkę. ;)
Germanus - Nie 18 Maj, 2014

ogarnę wszystko przed południem wraz z mapką
Germanus - Pon 19 Maj, 2014

Mace dał Plame i zgubił Lorasa

aktualizacja mapy!
gamaliel - Pon 19 Maj, 2014

trochę nie rozumie czemu przegrałem bitwę o Harrenhall?
a przynajmniej tak mówi aktualna mapa?

gamaliel napisał/a:

bo myślałem że atakowałeś na KL :oops:
poprawię w następnej aktualizacji, czyli po ruchu głowonoga. Czyli sytuacja na mapie przed ruchem Tyrella (obecnie w Harrenhal na ma wsparcia bo zabrało złotego piechura)

Gog - Pon 19 Maj, 2014

Germanus napisał/a:
gamaliel napisał/a:

bo myślałem że atakowałeś na KL :oops:
poprawię w następnej aktualizacji, czyli po ruchu głowonoga. Czyli sytuacja na mapie przed ruchem Tyrella (obecnie w Harrenhal na ma wsparcia bo zabrało złotego piechura)

juz się ruszyłem btw;)

gamaliel - Pon 19 Maj, 2014

tak w sumie to bardziej czekamy na Starka
Adam Badura - Pon 19 Maj, 2014

Na mapce mam 3 dowódców, a w podsumowaniu 4. Jaka jest rzeczywistość?
Germanus - Wto 20 Maj, 2014

taka jak w rozpisce. Na mapce nie wiem czemu go zakryłem. Przejrzałem bitwy od ostatniego użycia boltona. Plama wywalił Ci Eddka, Umber zaatakował na Seagard i bolton wygrał jedną bitwę pod MC bo głowonóg nie chciał zapłacić żelazem ;)
Adam Badura - Wto 20 Maj, 2014

Stark, Marsz -1 na Moat Calin:
- ściągam bez wykonania

tamten - Wto 20 Maj, 2014

w bitwie o sunset sea walczy cersei
Germanus - Wto 20 Maj, 2014

ruch martella. po nim zaktualizuje bitwę G vs. L
nowa mapka w czwartek rano. Do tego czasu jak komus pasuje obecna to można robić ruchy

gamaliel - Sro 21 Maj, 2014

Martellu Twój ruch...
Dredzilla - Sro 21 Maj, 2014

Piechur na three towers
tamten - Sro 21 Maj, 2014

to teraz Baratheon
gamaliel - Sro 21 Maj, 2014

A jaki wynik bitwy Greyjoy/Lannister?
Germanus - Sro 21 Maj, 2014

łatwy do przewidzenia. Greyjoy złożył czerwoną ofiarę swojemu bóstwu :D
Beez - Czw 22 Maj, 2014

marsz z kingswood zdjety
Germanus - Czw 22 Maj, 2014

aktualizacja
gamaliel - Czw 22 Maj, 2014

marsz +0 z searoad marches
piechur na blackwater
piechur na Starfall
generał na pw

Dredzilla - Czw 22 Maj, 2014

Chwila moment, wczoraj Tyrell miał tylko florenta na ręce, dzisiaj ma też garlana po aktualizacji postu. Ktoś wytłumaczy jak to było pokolei ?? bo szczerze mówiąc to byłem przekonany do teraz ze masz tylko 1 z wieza na ręku

przy ostatniej aktualizacji pierwszej strony zniknęła jedna komenda przy dowódcach Tyrella. Zobacz początek tury jakich miał dowódców Tyrell.
Ponieważ był to błąd prowadzącego a od ruchu Martella nikt poza atakującym Tyrellem nie zrobił ruchu zezwalam Martellowi zrobić swój ruch jeszcze raz

ok, w takim razie czekam na potwierdzenie ruchu Martella a mój na ten czas zawieszam

Dziękuje za szybkie i bezproblemowe wyjaśnienie sprawy :)
Piechur leci na boneway

marsz +0 z searoad marches
piechur na blackwater
piechur na Starfall
generał na pw

Tyrel[1]+Garlan[2] atakuje na Skyfall :razz: przegrywa z Aero[7]

Dowodzi Areo
gamaliel - Pią 23 Maj, 2014

No to Stark...
Adam Badura - Pią 23 Maj, 2014

Stark, Marsz +0 na Seagard:
- zdejmuję bez wykonania

Poblokowaliście mnie. Nie mam co robić. :(

Germanus - Nie 25 Maj, 2014

został nam ruch martella na szlaku ości
Dredzilla - Nie 25 Maj, 2014

To piechur na reach, ostatnia moja karta to doran, z tego co widze 1 vs 1, bo piechury rozbite (a na mapie stoją) i zrzucam tyrella na torze kruka
Germanus - Nie 25 Maj, 2014

masakra pod Reach. Trwoga spowodowała spadek notowań Tyrella na dworze. Oba rody odzyskują wodzów
Germanus - Pon 26 Maj, 2014

czekam na mobilizację Starka
gamaliel - Pon 26 Maj, 2014

no to czas na nieśmiertelne umocnienie władzy* starka...
Adam Badura - Pon 26 Maj, 2014

Stark, Umacnianie Władzy* na Winterfell:
- machina

Germanus - Pon 26 Maj, 2014

mapka jutro rano. podam wydarzenia:

Germanus - Wto 27 Maj, 2014

10 tura - faza westeros

tamten - Wto 27 Maj, 2014

po jednym rycerzu
Germanus - Wto 27 Maj, 2014

ps. dowódców na mapce zaktualizuję po mobilizacji
Gog - Wto 27 Maj, 2014

statek na morze i piechur
Beez - Wto 27 Maj, 2014

DS: wieża.
KL: wieża
Cp: Up do konia :)

gamaliel - Wto 27 Maj, 2014

oldtown: wieża
highgarden: rycerz
harrenhall: awans na rycerza

Adam Badura - Wto 27 Maj, 2014

Stark:

Winterfell: machina
Seagard: rycerz
Flint's Finger: piechota -> rycerz
The Eyrie: statek na The Narrow Sea
Moat Calin: statek na The Narrow Sea
White Harbor: statek na The Shivering Sea

gamaliel - Sro 28 Maj, 2014

No to mobilka Martella i ostatnia prosta.
Dredzilla - Sro 28 Maj, 2014

Starfall i yronwood up do konia
storms end - statek do portu
sunspear- wieza

Germanus - Sro 28 Maj, 2014

mapka jutro ok 15:00
Dredzilla - Sro 28 Maj, 2014

Nie wiem co mi strzeliło do głowy z tym statkiem do portu, jesli sie zgodzicie wszyscy to zwodowałbym go od razu na morze dornijskie ;)
Germanus - Sro 28 Maj, 2014

ja wyrażam zgodę bo po tobie tylko kalmar robił mobilkę co raczej nie miało wpływu na Twoją decyzję, a wodowanie na morzu też nie zmienia raczej mobilizacji Gj
Germanus - Czw 29 Maj, 2014

Adam Badura napisał/a:
Stark:

Moat Calin: statek na The Narrow Sea
White Harbor: statek na The Shivering Sea

skąd tyle statków?

Adam Badura - Pią 30 Maj, 2014

O jej. Nie mam żadnej dużej floty i przez to wydawało mi się jakoś, że mam sporo statków w zapasie. ;)

Moat Calin: piechota -> rycerz
White Harbor: piechota

Germanus - Pią 30 Maj, 2014

pochowałeś je w portach jak Rosjanie żołnierzy na wschodzie Ukrainy ;)

10 tura - faza planowania

gamaliel - Pią 30 Maj, 2014

No to czas na oczywistą decyzje Greyjoya...
Dredzilla - Pią 30 Maj, 2014

Zauwazylem ze na reach stoi piechur a nie konik ;)
Edit : a teraz zauwazylem ze nie napisalem ze mobilizuje na reach :o niezla wtopa ;)

ja robię wszystko zgodnie z waszymi życzeniami, jeśli nie przekraczają one limitów. Może chciałeś zostawić piechotę jako przynętę na Mace'a.... :razz:
jak gracze którzy mają wojska wokół Reach się zgodzą to mogę Ci zmobilizować tam Konika za chłopka

Gog - Pią 30 Maj, 2014

wiadomo, że bez marszy +1
gamaliel - Pią 30 Maj, 2014

Jak dla mnie może mobilizować, nie zmieni to ostatecznego wyniku gry.
Germanus - Pon 02 Cze, 2014

czekamy na lwa i jelenia
Beez - Pon 02 Cze, 2014

moje rozkazy jutro. Przepraszam za opóźnienia
gamaliel - Sro 04 Cze, 2014

na kogo czekamy
Germanus - Sro 04 Cze, 2014

na mnie :)

niestety mapka innym razem bo jeden z graczy przesadził z gwiazdkami :D
Adam Badura - Sro 04 Cze, 2014

Poprawiłem się. Przepraszam! :(

mapka jutro rano
Gog - Sro 04 Cze, 2014

nie chce nic mowic, ale zaczelismy miesiac wczesniej niz gra 9 osobowa ktora sie wlokła jak gówno, a nie konca nie widac, mimo iż nikt nie odszedł czy tylko mnie się chce już rzygać? :x

No przepraszam! :) Ta gra poza wolnym tempem ma też tę wadę, że gramy aż do 10 tury. Ale nie, nie chce mi się rzygać. ;)

temp zwolniło bo zacząłem pełnoetatową pracę :(
poza tym niketóre ruchy - pw są wykonywane wolno

Germanus napisał/a:
temp zwolniło bo zacząłem pełnoetatową pracę :(

Albo praca albo gra... Są priorytety... ;)

A tak bardziej poważnie, to zaś przestałem grać w pracy, więc też swoje tury robię tylko wieczorami właśnie...

to samo, bo we wcześniejszej miałem neta a w obecnej jestem odcięty od świata :/
Gog - Czw 05 Cze, 2014

Od razu ucinam spekulacje, nie mam do nikogo pretensji, wyraziłem swój pogląd i licze na lekka mobilizację w celu ukończenia tej gry :) ?Jeśli ktoś poczuł się urażony, przepraszam, nie miałem takiego zamiaru.
Germanus - Czw 05 Cze, 2014

Ostatnia tura

Dredzilla - Czw 05 Cze, 2014

Statek stoi na dornijskim a nie w porcie jc
tamten - Czw 05 Cze, 2014

w Lannisporcie mam obronę +2, poprawiłem ten rozkaz w drugiej wiadomości kilka minut później jak się zorientowałem :wink:

Zresztą nieważne, zdejmuję marsz

tamten napisał/a:
w Lannisporcie mam obronę +2, poprawiłem ten rozkaz w drugiej wiadomości kilka minut później jak się zorientowałem :wink:

Zresztą nieważne, zdejmuję marsz

potwierdzam, jest ta korekta na wiadomościach :D

Beez - Czw 05 Cze, 2014

Już można gratulować starkowi powoli.
KL: Wieża zostaje, rycerz na CP

Gog - Czw 05 Cze, 2014

Beez napisał/a:
Już można gratulować starkowi powoli.
KL: Wieża zostaje, rycerz na CP
wyzłośliwiłbym się i coś powiedział, ale sie powstrzymam :) EDIT pale starka
gamaliel - Czw 05 Cze, 2014

wieża z oldtown na searoad marches
Adam Badura - Czw 05 Cze, 2014

Stark, Marsz -1 na White Harbor:
- piechota na Winterfell

panowie robią ruchy a tu dwie ważne rzeczy jeszcze:
primo: najazdy
secundo: kruk

Adam Badura - Czw 05 Cze, 2014

Stark, moje najazdy nic nie wnoszą

to było bardziej do różyczki bo to chyba dosyć istotne co robi sąsiad :P
Dredzilla - Pią 06 Cze, 2014

Kruk odpoczywa
gamaliel - Pią 06 Cze, 2014

moje najazdy nic nie wnoszą więc zdjęte bez wykonania
Beez - Pią 06 Cze, 2014

Heh ja swój zdejme z co mi tam
Germanus - Pią 06 Cze, 2014

teraz marsz Martella
Dredzilla - Sob 07 Cze, 2014

wieza na boneway
Germanus - Pon 09 Cze, 2014

aktualizacja na 1 stronie. Teraz ruch głowonoga
Gog - Pon 09 Cze, 2014

mysle czy chce mi się sztucznie ratowac te gre :) ani lani ani baratheon nie kiwneli palcem i tylko przeszkadzali :D ale dobrze wszystko na seagard dowódca na pw
Dredzilla - Pon 09 Cze, 2014

Cytat:
mysle czy chce mi się sztucznie ratowac te gre :) ani lani ani baratheon nie kiwneli palcem i tylko przeszkadzali :D ale dobrze wszystko na seagard dowódca na pw

Hehe, tutaj przy odrobinie szczęścia mogłby wygrac nie Stark tylko ktoś inny, ale chyba nie zanosi się na to

Adam Badura - Pon 09 Cze, 2014

Stark, Bitwa na Seagard:
- Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]

Greyjoy, dawaj tego Aerona. ;)

Na mapce jest błąd. Na Winterfell mam Marsz +0, a za to Marsz -1 na White Harbor jest już zdjęty.

Gog - Wto 10 Cze, 2014

powinien teraz zagrac bez efektu, ale byłby płacz o kingmaking mimo, ze niektórzy zagrali jak idioci ;) euron :d
Germanus - Wto 10 Cze, 2014

bitwa o Seagard wygrana przez ośmionogich braci. Wilkor wycofuje się na GW
Germanus - Wto 10 Cze, 2014

Beez, kogo bierzesz na rogi?
Adam Badura - Wto 10 Cze, 2014

Na Castle Black nie mogę się wycofać, nie mam drogi. Wycofam się na Graywater Watch.
Beez - Sro 11 Cze, 2014

zdejmuje bez efektu :)
gamaliel - Sro 11 Cze, 2014

wszystko z Searoad marches na Lannisport
zostawiam żeton
proszę Greyjoya o wsparcie

Germanus - Sro 11 Cze, 2014

Mace ściął piechura i zajął Lannisport. Rycerz wraz z Tywinem wycofali się na SS
Gog - Sro 11 Cze, 2014

wspieram kwiatuszka :*
Dredzilla - Sro 11 Cze, 2014

Wiadomo że Tyrion, bo w innym wypadku to swiadomy kingsmaking
gamaliel - Sro 11 Cze, 2014

Dredzilla napisał/a:
Wiadomo że Tyrion, bo w innym wypadku to swiadomy kingsmaking

Nie musi być Tyrion, Tywin też wygrywa z Lorasem
więc mój ruch nic nie wnosi
a grę wygrywa Stark

generał na pw

Dredzilla - Sro 11 Cze, 2014

A faktycznie, zapomniałem o Tywinie
Gog - Sro 11 Cze, 2014

beez zrobił kingsmaking hard juz, nie da sie go przebic:d a tłumaczenie nie umiem liczyć do 4 imho śmieszne :D
tamten - Sro 11 Cze, 2014

Tywin
Germanus - Czw 12 Cze, 2014

zaktualizowana bitwa. Stark pozostaje pokojowy -> peace and love

pozostały 2 wieże Martella
Dredzilla - Czw 12 Cze, 2014

Te dwie wieze poczekają na jakąs rebelie :D
Sciagam marsz

zatem gratulacje dla naszego czarnego konia - Adama, który wygrał o jednego śledzia :)
Dredzilla - Czw 12 Cze, 2014

Gratulacje dla Adama :)

Adam Badura napisał/a:
Stark, Marsz na Winterfell:
- rycerz na Moat Calin,
- piechota zostaje

ale zamydlił wszystkim oczy na początku gry :lol:

Adam Badura - Czw 12 Cze, 2014

Dziękuję, nie spodziewałem się!
Gog - Czw 12 Cze, 2014

brawo Beez :d 3 decyzje i stark nie mial opcji nie wygrac:D
Beez - Pią 13 Cze, 2014

Dzięki za gratulacje :) Ich nigdy za mało więc i te przyjme Gogu.

+z mojej perpektywy lepsza wygrana Starka niż Tyrella, który okupywał mi KL pół gry i wybrał licytację tylko po to żebym ja nie wygrał mimo iż sam na niej stracił, więc i tak nie wiem o czym mówisz. Popełniłem jeden błąd ze względu na pomylenie się w cyferkach a nie ze złej woli. :)

Gratulacje dla Adama.

Mnie jak już wspomniałem wybiła 2 licytacja na której straciłem miecz a potem już tylko broniłem morza pół gry i nawet nie mogłem odbić KL przez królowę Cierni ;/
Jakbym nie miał obu Martella i Tyrella na głowie którzy też grali bardzo statycznie i tylko czekali na mój błąd to może zadziałałbym coś ze Starkiem ponownie ;)

gamaliel - Pią 13 Cze, 2014

No to gratulacje dla Starka.

A co do mojej statyczności wynikała z tego że gdybym przycisnął lannistera lub baratheona
stark by wygrał wcześniej, tego właśnie nie lubie w skrajnych rodach brak kontroli na gre jako całość.

tamten - Pią 13 Cze, 2014

Gratuluję Adam.

Nie chciałem atakować Starka na koniec, bo nie gwarantowało mi to więcej zamków, a wiedziałem, że Greyjoy ostatecznie będzie musiał to zrobić. Zresztą byłem cały czas w sojuszu ze Starkiem, więc nawet nie wypadało;)

PS grałem pierwszy raz Lannisterem i teraz już wiem czemu te wszystkie narzekania :grin: