galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

X-Wing dyskusja ogólna - Nowy dodatek - Rebel Aces

koozyn - Wto 18 Mar, 2014
Temat postu: Nowy dodatek - Rebel Aces
No i rebelianci też doczekali się paczki dwóch statków :)

REBEL ACES

Jak wrażenia? Dla mnie karta z ujemną punktacją to przegięcie :twisted:

Borwol - Sro 19 Mar, 2014

Ta ujemna karta dla wszystkich, którzy nie dają dodatkowej broni A-wingowi. Czyli m. in. dla mnie :P
FFG umie skakać na kasę :P

Barbus - Sro 19 Mar, 2014

Taka karta z ujemnym kosztem przydałaby się dla Tie Advanced ;)
Wg. mnie to nie jest aż tak przegięte. Piloci A-Wingów zawsze wydawali się być nieco za drodzy.
"Prototype Veteran" jest mocny. Już wyobrażam sobie, co będzie robił Tycho z PTL i Daredevil. No i wreszcie będzie można dać talent Arvelowi.

Z tego co widzę, B-Wing dostaje upgrade umożliwiający dodanie załoganta. Szkoda, że nie dali tu Y-Winga. Ten statek dużo bardziej potrzebuje odświeżenia. Też mógłby mieć taki upgrade z załogantem.

Oldster - Sro 19 Mar, 2014

Pewnym odświeżeniem dla Y-winga będzie jeden z astromechów zawartych w Transporcie. Z tego co pamiętam kosztował 1pkt i pozwalał na dodanie talentu do pilota. Szkoda tylko że żeby go dostać trzeba będzie kupić transport za dwie stówy :P no ale są tam nie tylko astromechy więc chyba i tak będzie warto.

Ten astromech wypada trochę blado w porównaniu z dwoma nowymi pilotami i możliwością dodania załoganta.
Shantruin - Sro 19 Mar, 2014

Dokładnie, rozszerzenia z Asów Rebelii są spoko, ale nic nie gną (aż tak). Ale ci piloci? Keyan używa przecież stresów jak focusów! Jake - pierwszy A-wing z beczką! No po prostu miód, cód i powergejmerstwo :)

Shantruin napisał/a:
Keyan używa przecież stresów jak focusów!

Używa jak focusów i łatwo się ich pozbywa. Wystarczy zaatakować i stres schodzi.

Breed9000 - Sro 19 Mar, 2014

Jest spoko z tą zdolnością. Ale widzę w tym też jego słabość. Przeciążenia stresem nadal będzie go boleć. Jeżeli dostanie więcej stresu niż będzie w stanie zrzucić poprzez strzelanie czy manewry to stanie się zwykłym b-wingiem ze stresem czyli bardzo mało użytecznym.
Za to oportunista się będzie z nim dobrze kombował.

A kiedy dostajesz stres poprzez strzelanie?:p Ja nie widzę żadnej słabości w tej umiejce. O ile będziesz miał przynajmniej jeden statek w polu ostrzału to zawsze możesz pozbyć się stresu jakby był skupieniem i tyle. Nawet jak masz dwa stresy to nie jest źle. Masz skupienie na atak w dwóch następnych turach.
aryss - Sro 19 Mar, 2014

Stres w ofensywie się dostaje atakując statek z jeńcem na pokładzie, w defensywnie po anulownaiuy kryta od Kath oraz z tych nowych rakiet jeśli masz poniżej 4 hulla :P
Ale fakt faktem umiejetnosc przegieta szczegolnie ze b-wingi dostana slota na zaloge... Jak dla mnie zamienic B na Y i idealny dodatek balansujacy pieski rebelii :mrgreen:

losiek999 - Sro 19 Mar, 2014

a czemu imperium ma dwa przechwytywacze a rebelia B winga i Awinga
Barbus - Pon 01 Wrz, 2014

Czy któraś z osób z koneksjami z wydawnictwami i sklepami dysponuje informacją o przybliżonym terminie trafienia Rebeliancki Asów do przedsprzedaży?
Oldster - Pon 01 Wrz, 2014

Według FFG już płyną więc jest szansa że do końca września będą.
Barbus - Pon 01 Wrz, 2014

No tyle to i ja wiem :)
KingOfLute - Wto 02 Wrz, 2014

Trafiłem na informację, że mają być dostępne 26 września. Żeby były Galakta musi już od jakiegoś czasu je przygotowywać, więc ktoś z koneksjami zapewne wie czy ten termin jest aktualny również dla wersji PL.
Falcon - Wto 02 Wrz, 2014

Zostaje kwestia transportu o dystrybucji - ZTCW wszytko jest drukowane / produkowane razem z wersją ang.
D.W. - Wto 02 Wrz, 2014

Dodatek ten już dawno do nas płynie ale nawet jak dopłynie wcześniej to i tak najwcześniej premiera będzie równocześnie z angielską. Niestety jak u nas coś jest wcześniej musimy poczekać a niestety nie działa to w druga stronę...
Barbus - Wto 02 Wrz, 2014

Dzięki za odpowiedź Galakto!
Oldster - Sro 10 Wrz, 2014

No i mamy datę :) 25.09 - jakoś te dwa tygodnie trzeba będzie przeżyć.
Xanatos47 - Nie 14 Wrz, 2014

Czy ktoś już wie, czy 25 września ukarze się również wersja PL ?? :D
Teokrata - Nie 14 Wrz, 2014

Xanatos47 napisał/a:

TAK

Teokrata napisał/a:
Xanatos47 napisał/a:

TAK

podziękował to trzeba odłożyć money na dodatek :D

Teokrata - Nie 14 Wrz, 2014

Xanatos47 napisał/a:
Teokrata napisał/a:
Xanatos47 napisał/a:

TAK

albo wygrac tutaj - http://starwars.sztab.com....php?f=17&t=704

Teokrata napisał/a:
Xanatos47 napisał/a:
Teokrata napisał/a:
Xanatos47 napisał/a:

TAK

albo wygrac tutaj - http://starwars.sztab.com....php?f=17&t=704

Gdańsk troszkę daleko :D Niema czasu zaplanować i kasy odłożyć :P Może jakiś następny turniej bliżej domu :P Taniej w sumie wyjdzie kupić na miejscu :D

Barbus - Pon 15 Wrz, 2014

Miałem dziś proroczy sen, że Asy będą jeszcze wcześniej :p
Xanatos47 - Pon 15 Wrz, 2014

Barbus napisał/a:
Miałem dziś proroczy sen, że Asy będą jeszcze wcześniej :p
A miałeś sen gdzie i za ile ?? :D
KingOfLute - Sro 17 Wrz, 2014

98/99 zł + wysyłka w niejednym sklepie, oznaczone jako preorder.
Zastanawiam się, czy duże będzie opóźnienie Galakta->Sklepy->klient.