|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - PBF #56 - Nabór
Czarny Jaszczur - Pon 28 Kwi, 2014 Temat postu: PBF #56 - Nabór Chciałbym Was bardzo serdecznie zaprosić do gry pod moim przewodnictwem. Będzie ona moją pierwszą na tym forum dlatego zdecydowałem się na drugą edycję bez jakichkolwiek zmian czy poprawek. Na forum co prawda toczy się niemała liczba gier ale mam nadzieje że znajdzie się kilku aktywnych śmiałków gotowych do sięgnięcia po Żelazny Tron
Chętnych proszę o wyrażenie chęci gry oraz podanie informacji o liczbie gier w których obecnie grają. Zastrzegam sobie wybór graczy według własnego widzimisię ze wskazaniem na osoby które uczestniczą w mniejszych ilościach gier i są aktywni. Przed szeregiem stawiam Martina oraz Drago3482, uczestniczę w ich grach więc będę się mógł zrewanżować jeśli zechcą dołączyć do mojej
Rody będą losowane, możemy zagrać z Losami Bitwy [ale bez trójek] - decyduje większość.
* Wyrażam zgodę na wpisywanie mojego nicka różnymi oczojebnymi kolorkami ku uciesze prowadzącego oraz spamem na skrzynce w wypadku opóźniania rozgrywki a także klaskaniem na każdy beznadziejny żart który prowadzący uzna za przezabawny.
** Mapa dzięki uprzejmości Martina który mi ją podesłał, sposób prowadzenia tematu z PBFem będę wzorował na tych występujących w naszym dziale GoT
Heeh9 - Pon 28 Kwi, 2014
Ja przeciw losom zero gier w toku
Richtus - Pon 28 Kwi, 2014
Zgłaszam się. Aktualnie jedna gra w toku. Jestem przeciw losom bitwy.
Sardo - Pon 28 Kwi, 2014
Ja chętnie, jestem za losami, a 3 mi nie straszne, więc oryginalne mogą być, ale jeśli wolisz bez 3 to spoko.
Obecnie gram w 2 grach i 1 prowadzę.
czyzyk29 - Pon 28 Kwi, 2014
Chetny bez losow 1 gra w toku
Martin - Pon 28 Kwi, 2014
Jestem chętny Gram w 2 gry, jedną prowadzę. Na forum nie grałem jeszcze w standardową 2gą edycję (znam ją jednak całkiem nieźle)
Zdecydowanie wolę grę bez losów bitew.
Tylko mały apel z mojej strony: postarajmy się, żeby była to sprawna rozgrywka 9-osobówki ciągną się niemiłosiernie, ale tu nie widzę powodu, by miało być tak samo
drago3482 - Pon 28 Kwi, 2014
chętny, mam nadzieję że wreszcie zagram ,
co do losów to uważam że strasznie wydddddłużą czas gry
ale jeśli trzeba to mogę zagrać i z losami
Czarny Jaszczur napisał/a: | *spamem na skrzynce w wypadku opóźniania rozgrywki |
to w pełni popieram
guzu - Pon 28 Kwi, 2014
fajnie się Wam dobrało,
2 młodziaków
2 starszaków
2 dziadów
powodzenia, oby szybko się toczyło
Jazmatos - Pon 28 Kwi, 2014
guzu napisał/a: | fajnie się Wam dobrało,
2 młodziaków
2 starszaków
2 dziadów
powodzenia, oby szybko się toczyło |
A jaki to przedział wiekowy masz dla tych kategorii?
Richtus - Pon 28 Kwi, 2014
Do 100 postów nowi, a dziady od 1000 pewnie
Martin - Pon 28 Kwi, 2014
ja tu jestem krócej niż richtus, mam mniej rozegranych gier i 3 razy mniej wygranych wiec ilość postów nie powinna być kryterium
morgan10005 - Pon 28 Kwi, 2014
zgłaszam się.
do tej pory grałem tylko na stole, to może być moja pierwsza gra na forum.
Mogą być losy bitwy
Czarny Jaszczur - Pon 28 Kwi, 2014
1. Martin
2. Drago3482
3. Richtus
Trójka powyżej używa perka 'Karma' za prowadzenie gier oraz za przepuszczenia mnie w kolejce do Balansssu - pierwszego PBFa na forum ;*
4. Heeh9
5. Morgan10005
Dwoje nowych na forum
6. Sardo/Czyzyk
Tutaj jestem w kropce, jeden z panów musi ustąpić, w przeciwnym wypadku rzucę monetą. Gra odbędzie się bez losów, tak zdecydowała większość.
Sardo - Pon 28 Kwi, 2014
to ja ustąpię
Czarny Jaszczur - Pon 28 Kwi, 2014
No to mamy komplet. Postaram się dzisiaj założyć temat i wylosować Wam rody.
@ Sardo, gdzie Twój zacny avatar z Varysem? :C
Sardo - Pon 28 Kwi, 2014
na jakiś czas zastąpił go Doran grający w cyvasse
czyzyk29 - Wto 29 Kwi, 2014
Sardo napisał/a: | to ja ustąpię |
Dzięki
CzarnaSowa - Czw 15 Maj, 2014
Greyjoy,, zrezygnowal.
Jezeli znajdzie sie gracz za jego zastepstwo pisac do zalozyciela tematu.
Rozgrywka to 6 tura.
Powod rezygnacji ; mistrz gry przesadzil z formalnoscia.
Mieciu - Czw 15 Maj, 2014
Ja mogę chętnie przejąć Greyjoya.
Tylko czy jest sens rezygnować z gry z powodu GM-a?
Czarny Jaszczur - Czw 15 Maj, 2014
Mistrz Gry charakteryzuję się tym że jest Mistrzem Gry i to on ustala zasady według których gra się odbywa, nie na odwrót. CzarnaSowa z racji zainteresowań coś o tym wiedzieć powinien.
Guzo oraz Lord Mormont mają pierwszeństwo przed Mieciem jako że już wcześniej zawiadamiali mnie o swojej chęci gry [przed zastepstwem Heeha] Szczegóły w temacie rozgrywki, podania na PW, rozpatrzę je gdy wrócę
guzu - Czw 15 Maj, 2014
Czarny Jaszczur napisał/a: | Mistrz Gry charakteryzuję się tym że jest Mistrzem Gry i to on ustala zasady według których gra się odbywa, nie na odwrót. CzarnaSowa z racji zainteresowań coś o tym wiedzieć powinien.
Guzo oraz Lord Mormont mają pierwszeństwo przed Mieciem jako że już wcześniej zawiadamiali mnie o swojej chęci gry [przed zastepstwem Heeha] Szczegóły w temacie rozgrywki, podania na PW, rozpatrzę je gdy wrócę |
skoro jest nowy - Lord Mormont - to ja ustępuję
Martin - Pią 16 Maj, 2014
a Lord Mormont wyraza chęć gry? Był tu w ogóle od czasu poprzedniej zmiany greya? Jeśli tak to czy byłby w stanie udzielać się w grze dość często? Ta rozgrywka się fajnie i dosyć szybko toczyła i wiem ze guzu nie miałby problemu żeby to podtrzymac, ale nowy gracz powinien zwrócić na to uwagę
Richtus - Sob 24 Maj, 2014
Stark, Lannister i Greyjoy nie dają znaku życia, podobnie jak prowadzący. Taki kataklizm to chyba nowy rekord. Mógłbym poprowadzić grę dalej ale potrzebuję czystej mapki (unity i żetony mam ale mapkę znalazłem jakąś słabą, bez torów wpływów itd.).
W takim wypadku trzeba byłoby zrobić nabór na Starka, Lannistera, Greyjoya i Martella, chyba że któryś z obecnych graczy powróci. Jak myślicie, jest sens ciągnąć to dalej?
Kamo - Sob 24 Maj, 2014
Ja tam mogę wejść za kogoś. Ale jak chcesz Richtus prowadzić to nie lepiej od nowa zacząć jak 2/3 graczy ma być nowych Ja zawsze chętny na grę jestem
Gog - Sob 24 Maj, 2014
Kamo napisał/a: | Ja tam mogę wejść za kogoś. Ale jak chcesz Richtus prowadzić to nie lepiej od nowa zacząć jak 2/3 graczy ma być nowych Ja zawsze chętny na grę jestem | kamo to moze dołącz do 39? i do52?:D
czyzyk29 - Sob 24 Maj, 2014
Lani na posterunku.
Martin - Sob 24 Maj, 2014
Richtus napisał/a: | Stark, Lannister i Greyjoy nie dają znaku życia, podobnie jak prowadzący. Taki kataklizm to chyba nowy rekord. Mógłbym poprowadzić grę dalej ale potrzebuję czystej mapki (unity i żetony mam ale mapkę znalazłem jakąś słabą, bez torów wpływów itd.).
W takim wypadku trzeba byłoby zrobić nabór na Starka, Lannistera, Greyjoya i Martella, chyba że któryś z obecnych graczy powróci. Jak myślicie, jest sens ciągnąć to dalej? |
Mapkę mogę Ci wysłać jak podasz maila. Ale nie wiem, czy jest sens to kończyć, chyba że Stark i Lannister się odezwą, wtedy będzie brakować tylko jednego gracza. Bo w powró MG nie wierzę. Przygoda Jaszczura z forum była burzliwa, więc i odejście jak widać musiało być z hukiem. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem to co tu się działo, ale wydaje mi się, że CzarnaSowa był jego znajomym i gra spowodowała między nimi jakiś ciężki konflikt. A Jaszczur się strasznie tymi grami przejmował - nie widziałem jeszcze gracza tak bardzo zaangażowanego... może za bardzo
Niemniej, w tej grze szło mi nieźle, do wylosowania ostatnich wydarzeń, które wywołały u mnie reakcję "Teraz zmiażdżę Martella!!" Będzie mi bardzo szkoda, jeśli przerwiemy, ale faktem jest że sesja się zbliża, co na forum bardzo dobrze widać. Ja sam wchodzę tu teraz dużo rzadziej i jakoś nie mam nawet siły przemyśleć swoich ruchów...
edit: o, Lanni jest - to może jednak się uda ;p
lord mormont - Sob 24 Maj, 2014
Wchodzę codziennie, tylko nie loguję się, bo nie ma prowadzącego,mogę grać
No to musimy się zmobilizować i ożywić tę grę przecież bardzo sprawnie się toczyła, naprawdę byłoby szkoda.
Poczekajmy jeszcze czy Stark się odezwie - napisałem mu też pw na wszelki wypadek. Jak będzie mógł dalej grać, a Richtus poprowadzi, to będzie nam brakować tylko Martella. Może jest ktoś chętny?
drago3482 - Sob 24 Maj, 2014
lord mormont napisał/a: | Wchodzę codziennie, tylko nie loguję się, bo nie ma prowadzącego,mogę grać |
dokładnie
no to gramy
lord mormont - Sob 24 Maj, 2014
W sumie to ja jeszcze nie zacząłem grać, więc jakby się dało to wolałbym Martell'em
guzu - Sob 24 Maj, 2014
jak Wam brakuje mogę za kogoś wskoczyć
prowadzić to chyba nie dam rady, chyba że #50 się zaraz skończy
Czyli mielibyśmy komplet i mistrza, jeśli Richtus się tego podejmie. Przygotowałem mapkę w gimpie na chwilę obecną, przed wydarzeniami (czyli jeszcze bez mobilizacji i licytacji) i mogę ją przesłać
Guzu dostaje Greyjoyów za prowadzenie #50. Aktualny skład:
Martin - Tyrell
morgan10005 - Baratheon
czyzyk29 - Lannister
lord mormont - Martell
drago3482 - Stark
guzu - Greyjoy
Postaram się zorganizować wszystko sprawnie. Jako niedoświadczony prowadzący chętnie przyjmę wszystkie uwagi co do mojej działalności i porady
Nie mam jeszcze mapki ale możemy już zająć się licytacją.
Nie mogę edytować pierwszego posta w temacie, więc żeby było porządnie, to za radą Martina przeniesiemy się do nowego tematu z dalszą grą. Na razie czekamy na licytację Baratheona.
guzu - Nie 25 Maj, 2014
co tam się dzieje teraz, na kogo czekamy i kiedy się przenosimy
Richtus - Nie 25 Maj, 2014
Brakuje licytacji Baratheona. Nowy temat ogarnę dziś wieczorem.
Martin - Nie 25 Maj, 2014
trzeba wysłać baratheonowi pw że gra znowu ruszyła bo mógł nie zauważyć zaraz to zrobię
Richtus - Nie 25 Maj, 2014
Przenosimy grę tutaj.
Martin - Pon 26 Maj, 2014
No i jak? Bara się nadal nie odezwał? Pisałem do niego i chyba odczytał bo wiadomość jest w wysłanych a nie w skrzynce
Richtus - Pon 26 Maj, 2014
Wysłał licytację na kruka...a my licytujemy miecz. Wysłałem mu PW z prośbą o wyjaśnienie. Trochę jeszcze zaczekamy ale wszystko wydaje się być pod kontrolą
|
|