galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Gra o Tron - PBF #81- nabór

levi - Czw 27 Lis, 2014
Temat postu: PBF #81- nabór
Witam,
ogłaszam nabór do II edycji. To będzie pierwsza gra prowadzona prze zemnie więc proszę o wyrozumiałość :) Raz dziennie na forum jestem prawie codziennie, no może za wyjątkiem weekendów ;) Rody możemy wybrać losowo lub możecie się podzielić między sobą jak dojdziecie do wspólnego rozwiązania. Co jeszcze, hm.. a gramy bez losów bitwy.

Osoby zapisane:

gamaliel - Czw 27 Lis, 2014

chętnie zagram
lukiluk - Czw 27 Lis, 2014

Zgłaszam się :) gram w 3 grach obecnie, z czego 2 się kończą (8 i 9 tura). Jestem na forum w miarę aktywny, z wyjątkiem niektórych weekendów.
Czarny Jaszczur - Czw 27 Lis, 2014

Bardzo chętnie bym zagrał jeśli znajdzie się miejsce :grin:
Dredzilla - Czw 27 Lis, 2014

o super, potwierdzam
Jestem za losowaniem rodów i potem ewentualne wymianki :D

merkan - Czw 27 Lis, 2014

Wchodzę w to :D
Wprawdzie mam już jedną grę, ale mogę podzielić swoją uwagę (mam nadzieję :mrgreen: ).
Chyba nie muszę pisać, że na forum jestem często (kilka razy dziennie). :wink:

Rody losowo, znaczy podzielam opinię Dredzilli.

To myślę że możemy losować , Jazmatos na bank wejdzie w te grę :)
Georgie - Czw 27 Lis, 2014

ja chetnie na rezerwe :) jesli ktos nie potwierdzi / odpadnie

Jeśli to nie problem, to możesz wylosować rody dla poszczególnych graczy. Będziemy mieli chwilę czasu na potencjalne wymiany, ułożenie strategii i wymianę kruków ;)
Jazmatos - Czw 27 Lis, 2014

Chętnie zagram, co do rodów to mi obojętnie, byle nie Martell bo grałem teraz nim na forum 2 razy pod rząd :)

Najwyzej sie powymieniamy
levi - Czw 27 Lis, 2014

jest komplet, wszyscy potwierdzili rody rozlosuję za chwilkę

ps. Georgie tym razem się nie udało, ale następnym razem wyślę zaproszenie :)

levi - Czw 27 Lis, 2014

Rody rozlosowane, zrobię mapkę najwcześniej jutro, dajcie znać jakby jakieś zmiany zaszły.

Mam pod ręką mapę [podstawkę] do planowania rozkazów, proszę bardzo:

A co do rodów to chętnie zamienię Tyrella za Greyjoya, jeśli Merkan zechce :grin:

Z 5 gier na forum po raz 3 Martellem... :wink:

Może ktoś się wymieni, ja na Martella nie bo gram nim w 75, a przed chwilą też skończyłem nim także ja pasuję :) Starkiem chętnie zagram :)

Skoro tak się sprawy mają to mogę się z Tobą wymienić Tyrellem, głupio tak do znudzenia grać jednym rodem :)

Tym samym anuluje pytanie skierowane do Merkana o Greya, potwierdź tylko czy zamienimy się Tyrell-Martell i zacznę knuć :razz:

Czarny Jaszczur napisał/a:
A co do rodów to chętnie zamienię Tyrella za Greyjoya, jeśli Merkan zechce :grin:

Kusząca propozycja. Jakoś nie czuję Greyjoya, a Tyrella jako tako kojarzę.
Więc akceptuję Twoją ofertę zamiany. :wink:

Hehe wtopa :P To się zdecydujcie jak się zamieniacie :D Bo nie wiem, kto Gra Greyjkiem :D

Zamieszałem, przepraszam. Ale już się biorę za sprostowanie. Priorytet, ze względu na powtarzający się ród do gry, ma Lukiluk, poczekamy najpierw na Jego decyzję czy zechce się zamienić Martellem na Tyrella. Najpierw pomoc innym, potem własne zachcianki.

Jeśli przyjmie propozycję to możecie się zamienić między sobą przy obustronnej decyzji a ja przejmę 100% Martella. Jeśli nie przyjmie propozycji to biorę Greya ;)

:D
to decyzja należy do Czarnego Jaszczura. Jeśli o mnie chodzi to mogę grać zarówno Tyrellem, jak i Greyjoyem (a wtedy Merkan Tyrell, Czarny Jaszczur Martell). Jeśli nie to trudno, wyspecjalizuję się w kolorze pomarańczowym :)

Pisaliśmy równocześnie ;) W takim razie czy taki układ:
ja - greyjoy
Czarny Jaszczur - Martell
Merkan - Tyrell

pasuje wszystkim zainteresowanym?

No to ja biorę Martella i już go nie oddam. Pozdrowienia ze Słonecznej Włóczni :cool:

Edit: Mi jak najbardziej odpowiada.

Ok, proszę tylko Merkana o potwierdzenie że zamienia się ze mną Greyjoyem na Tyrella.

Potwierdzono.

Wszystko wydaje się być przyklepane, pójdę o krok dalej i wyślę swoje szablonowe rozkazy na Turę I jak Książę Martell ;)

Także wysłałem już swoje rozkazy jako Tyrell.
levi - Czw 27 Lis, 2014

jutro ogarnę całą grę, rozkazy mam od
1. starka
2. Bara
3. Tyrella
4. Martella
5. Lannistera
brakuje tylko od Żelaznych ludzi

Właśnie wysłałem.
Podziękowania za podmiankę rodu.
Mapka którą wrzucił Czarny Jaszczur jest krążącą po forum mapą na której z niewiadomych przyczyn na Storm's End położony jest garnizon z 4 ;)

A ciekawiej by było jakby tam był garnizon :D

Tez o tym pomyślalem, choc taka granica miedzy bara i martellem nie jest potrzebna

W gimnazjum malują sobie penisy po zeszytach a my umieszczamy garnizony na mapie w losowych miejscach. Jest to oczywiście pozostałość po Tańcu, gdzie garnizon ten występuje :razz:
levi - Pią 28 Lis, 2014

zabieram się za robienie mapki, do godziny powinna się powinna się ukazać, powodzenia wszystkim