|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
X-Wing dyskusja ogólna - Wznowione wydania.
Prycek - Sob 27 Gru, 2014 Temat postu: Wznowione wydania. Witam,
niedawno stałem się posiadaczem kolekcji Star Wars X-wing (Zestaw Podstawowy + kilka dodatków). Aktualnie poszukuję Sokoła Millenium i Slave I. W żadnym sklepie ich nie ma. Czy wznowiona zostanie ich produkcja/sprzedaż w najbliższym czasie?
Pozdrawiam.
Kosmiczny pirat - Sob 27 Gru, 2014
Proszę bardzo:
http://galakta.pl/plany-w...wnicze-dodruki/
Prycek - Sob 27 Gru, 2014
Super! Dzięki za szybką odpowiedź
Kosmiczny pirat - Sob 27 Gru, 2014
Szkoda tylko, że jeszcze nie widziałem w żadnym sklepie możliwości zamówienia przedpremierą. Oby to nie oznaczało, że dodruk przesunie się w czasie
Spróbuj tu:
http://www.3kropki.pl/skl.../?pnr=2#pfTitle
Kliknij "do koszyka" i spróbuj zamówić za pobraniem.
alainPKS - Sob 27 Gru, 2014
W każdym razie niech nikt nie kupuje na allegro za cenę powyżej 150 zł wiele osób próbuję się dorobić w ten sposób, natomiast niebawem te statki będą dostępne w sklepie.
I jeszcze jedna sprawa ja zamawiam na x-joy.pl chyba najtaniej w necie nawet taniej niż na allegro niekiedy
.
Ja zauważyłem natomiast, że X-Joy i Morgad mają najtaniej "duże" statki. Statki "małe" ma najtaniej chyba sklep 3kropki.
Dla porówniana cena Decimatora w tych sklepach:
X-Joy: 114,99zł
3kropki: 119,99zł
Morgad: 113,95zł
Natomiast cena X-Winga:
X-Joy: 40,99zł
3kropki: 40,50zł
Morgad: 41,95zł
Ostatnio udało mi się kupić dodatek Asy Imperium za 89,99zł w księgarni Merlin. Wysyłka gratis do każdego sklepu Małpka, gdzie można odebrać osobiście.
Natomiast robiąc ostatnio zakupy w Empiku, zakupiłem X-Wing i Tie Advanced za...70zł Nie wiem jak to zrobili ale naliczyli mi chyba podwójny rabat. Cena na pudełku była 59,99zł/szt. minus 30% (rabat). Pani przy kasie powiedziała, że mam do zapłacenia 49,99zł/szt. Ja na to, że po rabacie cena powinna być 42zł/szt. Ona zawołała przełożonego, który kazał naliczyć rabat od tych 49,99zl Czyli 50-15= 35zł. Nic nie mówiąc, zapłaciłem, podziękowałem i poszedłem
slavkovic - Sob 27 Gru, 2014
Co wy wiecie o tanich dużych statkach...:)
http://sklep.gamelord.pl/...T-49-PL-EN/2450
Wiadomo dojdzie jeszcze koszt wysyłki ale reszta sprzętu też ma dobre ceny. Kupiłem już tam nie jedną rzecz i wszystko było ok polecam.
A wznowienie 2 fali wejdzie na pewno w momencie wejścia 3 nacji.
Bananas - Sob 27 Gru, 2014
Ja też ostatnio zaopatruję się w gamelord Polecam. Full profeska.
Dobre Gamelord idzie do zakładek.
Jednak Tantive IV i Rebeliancki Transportowiec są tańsze w 3kropki
Bananas - Sob 27 Gru, 2014
Tak Ci się tylko wydaje Dolicz koszty przesyłki... W gamelord paczkomat 7,50 pelelenów i to tyle
3kropki
Tantive IV + Rebeliancki Transportowiec + wysyłka (przelew z góry, poczta)
423,80zł
Gamelord
Tantive IV + Rebeliancki Transportowiec + wysyłka (przelew z góry, paczkomat)
431,08zł
Ale już zestaw Decimator + YT-2400 przy takiej samej opcji wysyłki kosztuje:
3kropki
227,88zł
Gamelord
205,48zł
A więc mamy remis
Mareczq - Nie 28 Gru, 2014
Szczerze to niższe ceny mi zrobili w sklepie warszawskim gdzie się teraz zaopatruje Zapłaciłem 260 zł za TIV, 150 zł za transportowiec, 90 zł za YT-2400 i 110 zł za VT-49 Fakt przy odbiorze osobistym. Do tego dostałem gratis protektory FFG (3xmałe i 1xduże).
Ponad to jak u nich reklamowałem VT-49 z powodu przekrzywienia mocnego (źle wklejony montaż w model) to mi wymienili na nowy zafoliowany bez problemu
http://gamiko.pl/
Bananas - Nie 28 Gru, 2014
Każdy kupuje tam gdzie lubi A ja zostałem w gamelord potraktowany lepiej niż "tam" i również "tam" , po za tym ceny przyzwoite, żeby nie powiedzieć że bardzo bobre
Kupujcie gdzie chcecie, byle byście grali w x-winga
slavkovic - Nie 28 Gru, 2014
I nie wykupcie mi z Gamelorda czasami wszystkich sokołów slaveów i interceptorów bo nie będę miał na wszystko od razu pieniędzy:)
Kosmiczny pirat - Pon 05 Sty, 2015
W sklepie 3 Trolle są już dostępne w przedsprzedaży: Sokół, Slave I, Tie Interceptor oraz A-wing. Wszystko z datą premiery cyt. "ok. styczeń 2015"
[URL=http://3trolle.pl/#przedsprzedaż]http://3trolle.pl/#przedsprzedaż[/URL]
Ma gębą uśmiechnięta, bo mam tam 5% zniżki, a i pewnie jakiś okazyjny kod zniżkowy się trafi.
Mareczq - Pon 05 Sty, 2015
ceny nawet znośne Obawiałem się, że będą bliższe VT-49 z powodu wysokiego $, ale jak widać nie jest tak źle (chodź po dostawie może niestety być gorzej ;P) .
Prycek - Pon 05 Sty, 2015
Informacja, że te statki są/będą dostępne wisi w tym sklepie przynajmniej od połowy grudnia. Także spokojnie
Kosmiczny pirat - Wto 06 Sty, 2015
Promocja na maty winylowe:
http://vanaheim.pl/pl/x-w...ducent-playmaty
Ktoś używał tego typu mat? Warto?
Caladan - Sro 07 Sty, 2015
No proszę dobrze jest jednak zaglądnąć na forum, od czasu do czasu. Czyli w końcu się doczekamy wznowienia. Hmm będzie trzeba zęby w ścianę wbić i odłożyć na interceptora i slave
aryss - Sro 07 Sty, 2015
Tak grałem na nich w Vana wlasnie i bardzo sie przyjemnie gralo... Ale odkad zagralem na piankowych to jestem ich fanatykiem i resztkami sil sie powstrzymuje by nie wysulpac tych 150zlotych i nie kupic piankowej
Kosmiczny pirat - Czw 08 Sty, 2015
Ja się ostatecznie zdecydowałem i zamówiłem sobie matę winylową. Śmiać mi się chciało przy wyborze wzoru. Niby wiedziałem od początku jaki chcę, a przy samym zakupie zdecydowałem się na taki, którego wcześniej w ogóle nie brałem pod uwagę.
Niestety przy zamówieniu nie zauważyłem, że tak naprawdę żadna mata nie jest dostępna od ręki i będę musiał poczekać ok. 15 dni, aż trafi z powrotem do sklepu.
Crane - Czw 08 Sty, 2015
aryss napisał/a: | Tak grałem na nich w Vana wlasnie i bardzo sie przyjemnie gralo... Ale odkad zagralem na piankowych to jestem ich fanatykiem i resztkami sil sie powstrzymuje by nie wysulpac tych 150zlotych i nie kupic piankowej |
Czy ta mata vinylowa to bardzo śliska jest ? Też bardziej przemawia do mnie mata piankowa, ale za 45zł to żal nie kupić takiej maty
zioło123 - Czw 08 Sty, 2015
Jutro powinna do mnie dojść moja wiec mogę napisać czy jest śliska czy ok.
Mareczq - Czw 08 Sty, 2015
No na pewno nie ma tam jakieś powierzchni zwiększającej przyczepność Jednak powinno być ok jak to jest lekko matowe.
Jolly_Roger - Czw 08 Sty, 2015
Też ją kupiłem. Zobaczymy
Barbus - Sob 10 Sty, 2015
Zwykły czarny filc przebija wszystkie maty jak dla mnie.
Mareczq - Sob 10 Sty, 2015
Potwierdzam, mam używam - przeżył już z 30 gier, i wszystko śmiga jak należy Do teog statki się dobrze trzymają na nim.
Kosmiczny pirat - Sob 10 Sty, 2015
Eee tam filc, czy brystol, jak byście nie wiedzieli, że w pierwszych tygodniach posiadania X-winga, czyli nowej zabawki dla ojca i juniora, jest takie ciśnienie, że jakby kasy starczyło, to by się wszystko kupiło, co jest dostępne na rynku pod ten tytuł
Mareczq - Sob 10 Sty, 2015
Nie porównuj Filcu do Brystolu... no sorry
Docinasz sobie w Obi (albo jakimś takim innym) płytę wiórową, albo coś podobnego o rozmiarach 90x90x4 (czy tam większe, zależy jak chcesz grać). Do tego dokupujesz Filc (taki troszkę grubszy). Sklejasz to razem, a potem "kapiesz" białą farbą na stół. Wygląda jak przestrzeń kosmiczna, statki trzymają się idealnie. Stół jest bardzo stabilny, a wytrzymałość całości jest duża. Koszt razem w okolicach 25 zł.
Jak bym mógł kupić za 99 zł, gotowy blat do grania w X-winga z fajną gramaturą to nawet bym się pewnie zastanowił, ale sama mata do grania za 150 zł - to troszkę już za dużo.
Kosmiczny pirat - Sob 10 Sty, 2015
Nie chodziło mi o porównywanie jakości materiałów, a o samą chęć posiadania maty z wyczesana grafiką w ekspresowym tempie
Spodobał mi się pomysł blatu, który opisałeś. Wymiarowo należałoby go zwiększyć aby zmieściły się jeszcze karty i żetony. Środkiem 90 x 90 mogłoby być delikatnie zagłębione aby po naklejeniu filcu była równa powierzchnia. W sumie na znaczniki można byłoby się pokusić o zrobienie zamontowanych pojemników. Podoba mi się taki pomysł. Jeszcze tylko umiejętności brak
Jolly_Roger - Nie 18 Sty, 2015
Gamiko już wrzuciło na Alle Sokoła i Slave'a - wysyłka po 22 I, cena 160 pln. Chyba ciut wysoka.
Barbus - Nie 18 Sty, 2015
150% normalnej ceny.
slavkovic - Nie 18 Sty, 2015
Ale co Sokół 160 i slave 160? Chyba na głowę upadli. To ja już zostanę przy tym co mam jak tak będą wszyscy kombinować.
Mareczq - Pon 19 Sty, 2015
To raczej kwota za to , że jedyni to mają. Spadnie na pewno do tych 120 zł.
Prycek - Pon 19 Sty, 2015
Dziwne. Na stronie sklepu są po 105zł.
http://gamiko.pl/produkt/...sokol-millenium
Barbus - Pon 19 Sty, 2015
Pewnie liczą na to, że maniacy, którzy nie mogą się doczekać albo nie wiedzą o dodrukach, kupią drożej.
kossa - Pon 19 Sty, 2015
ale za a-winga i Tie/I trochę przeginają
Prycek - Pon 19 Sty, 2015
95zł! (sic!)
Oldster - Pon 19 Sty, 2015
Nie no, ktoś się chyba ewidentnie pomylił.
Pomylili się, u nich to nie takie rzadkie ;P Ostatnio jak zamawiałem VT-49 to mi podali cenę 49 zł, od razu chciałem 10 szt;d Najlepsze, że na początku pisali, że tak to poprawna cena, i spokojnie 10 szt. będzie na mnie czekać;P Przed samym odbiorem jednak wyszło , że się jeb#%#$%:P
Pieczar - Pon 19 Sty, 2015
Po prostu A-wing zmienił podstawkę i od teraz jest dużym statkiem
A zaraz pewnie wejdzie nowy Raider za 49 zł ;P
Dzielny-mv - Pon 19 Sty, 2015
Ceny to nie pomyłka, dzwoniłem, "tak, cena to nie pomyłka, mamy, udało nam się zdobyć wersje pl, nie wiedzieliśmy o dodrukach"
Barbus - Pon 19 Sty, 2015
Tiaaa, nie wiedzieli o dodrukach, a mają statki w przedsprzedaży na sklepie internetowym.
No to niech próbują ;P Wątpie aby się udało Z czasem zejdą z ceną jak tylko fizycznie wyjdzie dodruk. Jeśli rzeczywiście mają FIZYCZNIE na stanie , no to inna rozmowa. \
slavkovic - Pon 19 Sty, 2015
Dostałem dzisiaj maila, na 99% do końca tygodnia mają być sokół i slave. O Interceptorze i A-wingu niestety nic jeszcze nie wiadomo
zioło123 - Czw 22 Sty, 2015
Już są slavy i sokoly na interceptory trzeba bedzie poczekac do 13 lutego
Rogue30 - Czw 22 Sty, 2015
Ale są w sensie "naprawdę są, kupiłem, mam" czy w sensie "sklep robi ze mnie durnia"?
Gamiko ma 999 sztuk, wow, no to teraz nigdy już nie zabraknie, hurra!
A interceptor - sklep mówi, że jest 1 sztuka, to czemu kłamiesz?
WYSYŁKA po 22 stycznia 2015 - czyli jutro czy może luty? Bo to też jest "po"
raajon - Czw 22 Sty, 2015
Mail, który ja dostałem potwierdza termin podany przez ziolo123
"z przyczyn od nas niezależnych nastąpiło przesunięcie terminu premiery dodruku x-wing: X-Wing: Zestaw dodatkowy A-Wing PL-SWX08
oraz
X-Wing: Zestaw dodatkowy TIE Interceptor PL-SWX09
dziś o tym fakcie poinformowała nas Galakta. Premiera I połowa lutego 2015."
nic tylko czekać.
kossa - Czw 22 Sty, 2015
Tak z czystej ciekawości: kupował ktoś cos w internetowym Gamelordzie? Maja "ciekawy" regulamin a towar w interesujących cenach.
Mareczq - Czw 22 Sty, 2015
Ja kupowałem, co prawda nie X-winga, ale łącznie za 200 zł gry planszowe. Wszystko OK, zero problemu.
Jolly_Roger - Czw 22 Sty, 2015
Ja kupowałem stacjonarnie. Mają problem z aktualizacją strony, poza tym ok.
Bananas - Czw 22 Sty, 2015
Kupowałem wiele. X-wing i inne. Polecam. Nadal będę tam kupował.
strefamtg - Pią 23 Sty, 2015
Jutro albo w poniedzialek powinniśmy mieć angielskie A-Wingi, Interceptory i Sokoły.
Do tego Galakta będzie najprawdopodobniej jutro wysyłać do sklepów polskie Sokoły oraz Slavy.
slavkovic - Pią 23 Sty, 2015
A co to znaczy interesujacy regulamin? Wydalem tam juz troche pieniedzy i szczerze moge polecic. Kiedys zabraklo mu jednek karty w magii i miecz ale zalatwili oryginal o doslali.
kossa - Pią 23 Sty, 2015
slavkovic>nie chcąc wchodzić w jakąkolwiek polemike publiczną na temat działania jakiegokolwiek podmiotu odpowiedziałem PMką.
Dla jasności - nie krytykuje działania jakiegokolwiek sklepu/osoby - po prostu pytam i dziękuję za odpowiedzi
slavkovic - Pią 23 Sty, 2015
Nie no spoko ja tak tylko z ciekawosci zapytalem:) bo moze i maja cos kontrowersyjnego no i dodalem zeby uspokic ze wszystko jak do tej pory bylo ok:)
SiD - Pon 26 Sty, 2015
Orientuje się może ktoś czy będzie dodruk Z95? Albo gdzie jeszcze można kupić w wersji PL.
Rogue30 - Pon 26 Sty, 2015
Planszostrefa. Podobno jest też w Pegaz-gry, chociaż ten sklep niezły gamoń musi prowadzić, skoro wszystkie produkty nazywa "Star Wars Miniatures Galaxy at War".
Caladan - Pon 26 Sty, 2015
SiD napisał/a: | Orientuje się może ktoś czy będzie dodruk Z95? Albo gdzie jeszcze można kupić w wersji PL. |
Tutaj jest jeden jeszcze http://vanaheim.pl/pl/x-w...eadhunter.html. Cena taka sobie, ale we wszystkich tańszych sklepach już nie ma. Kupuję tsm po raz pierwszy, lipa że nie mają paczkomatów tak btw.
Ja składałem zamówienie u nich wczoraj kupiłem po jednym Z-95 i wydębiłem jeszcze ostatniego Defendera. Bo pewnie będą niedostępne przez najbliższy rok.
Galakta naprawdę pojechała z ilością dostępnych modeli z tej akurat fali.
Barbus - Wto 27 Sty, 2015
No nieźle. Momentalna susza. Akurat po zetkach by się spodziewał, ale Defki...
slavkovic - Wto 27 Sty, 2015
Na stronie FFG jest napisane że wszystko będzie w pierwszym kwartale 2015r. Wszystko dodrukowują. Myślę że więcej nie popełnią tego błędu i nie będzie kolejnej tak długiej "dziury" w dodruku jak to było z 2 falą.
Jolly_Roger - Wto 27 Sty, 2015
Ja zakupiłem dzisiaj Slave'a i Sokoła w Gamelordzie za 90 pln każdy. A teraz na Fejsie X-winga przeczytałem komentarze, jak to bez sensu się nimi gra strzelając 360
Mareczq - Wto 27 Sty, 2015
Slave nie ma 360
Jolly_Roger - Wto 27 Sty, 2015
No tak racja - tak mi się napisało.
slavkovic - Wto 27 Sty, 2015
Do mnie już kurier z Gamelorda jedzie. Strzelanie 360 jest dla leszczy:) Ja kupuję sokoła dla ulepszenia silnika, VI no i oczywiście bo fajnie wygląda:) A że gram imperium przede wszystkim to i go nie użyję za często. Ale no dobra mam Decimatora i on też ma 360:)Więc w sumei też jestem leszcz i idę na łatwiznę:)
Mareczq - Sro 28 Sty, 2015
Gadanie. Może i 360 jest mocne, ale jak wszyscy tym grałem, nie tak trudno jest zrobić odpowiedniego Swarm-a aby z tym walczyć - nie przesadzajmy ;P
Przecież teraz równie często wygrywa się Phantomami
slavkovic - Sro 04 Lut, 2015
Od jutra A-wingi i Interceptory w sprzedaży:)
Kerdej88 - Sro 04 Lut, 2015
To ciekawe, bo ja od jednego sklepu dostałem informację, że A-wing jakoś w połowie lutego a tie-interceptor przesunięty na III kwartał tego roku.
Barbus - Sro 04 Lut, 2015
To kijowy sklep :p
slavkovic - Sro 04 Lut, 2015
Dzisiaj dzwoniłem do sklepu i mają mieć na jutro. Ktoś jeszcze potwierdza? Informacja z Gamelorda.
Ze strony Galakty:
"Do sprzedaży powracają również dodruki naszych gier: – A-wing – TIE Interceptor"
regrof - Czw 05 Lut, 2015
Chwalmy Pana, tańczmy, pijmy i śpiewajmy!
P.S. Kraków nie musi tańczyć tańca Maczet - szkoda osób postronnych;)
aryss - Czw 05 Lut, 2015
Coś Ci w Krakowskich zabawach nie pasuje ?
I zamiast spamowac na forum nie powinienes sie czasem uczyc na ten slynny egzamin co masz miec ? :>
regrof - Czw 05 Lut, 2015
aryss napisał/a: | Coś Ci w Krakowskich zabawach nie pasuje ?
I zamiast spamowac na forum nie powinienes sie czasem uczyc na ten slynny egzamin co masz miec ? :> |
Wszystko mi pasuje, kto jak kto, ale ty o tym wiesz;)
Uczę się, ale Internet mnie czasem skusi. Jam jest człowiek słabej woli.
I to nie spam, tylko wydanie ponowne Interceptorów to jednak jest wyczekiwane wydarzenie.
Toudi - Pią 06 Lut, 2015
Ja dostałem dziś info, że Interceptor jest już dostępny. Więc można uzupełnić braki.
Mareczq - Pon 09 Lut, 2015
Może nie do końca na temat, ale może kogoś zainteresować. Do jutra w sklepie http://vanaheim.pl/pl/803-wyprzedaz-x-wing jest wyprzedaż figurek (ogólnie wszystkie, ale w tym też do X-Winga). Rabat to 10%. Niestety nie są oni najtańsi, więc te ceny po rabacie dopiero są dobre, ale może ktoś ma u nich jakieś inne kupony, albo może odebrać osobiście to warto się zainteresować.
kowmarta - Sro 11 Lut, 2015
Nawet po skorzystaniu z tego rabatu jest drożej niż w innych sklepach.
aryss - Sro 11 Lut, 2015
Promocja na miejscu byla - 20%.
Dodatkowo sklep ten jest bardzo przyjazny graczom X-Winga ( maja ladna kolekcje mat ) tak wiec bardzo polecam w mysl zasady wspierania lokalnych sklepów ( i innym graczom też to radzę, bo oszczedność 2-3zł na statku i zakupy tylko online może skutkować tym że nei będziecie gdzie i z kim mieli grać )
Jolly_Roger - Sro 11 Lut, 2015
aryss napisał/a: | maja ladna kolekcje mat |
O, to ciekawe rzeczy piszesz! Mój przelew za matę przeszedł do nich 7 stycznia, dzisiaj 11 lutego, a ja czekam Po telefonie w tamtym tygodniu stwierdzili, że to wina producenta, co mnie jako klienta mało interesuje. Obiecali, że w piątek 6 lutego powinna być u mnie.
Także to by było z mojej strony na tyle, jeśli chodzi o wspieranie tego sklepu. Dziękuję postoję. "Do Bydgoszczy będę jeździł!" itd.
aryss - Sro 11 Lut, 2015
Jolly_Roger napisał/a: | aryss napisał/a: | maja ladna kolekcje mat |
O, to ciekawe rzeczy piszesz! |
No te maty do użytku w sklepie bezpośrednio i od zeszłego roku są więc to raczej nie one są opozneineim Twoich
No i ja kupuje zawsze jak cos na miejscu wiec nie mialem powyzszych problemow ;P
Crane - Sro 11 Lut, 2015
Jolly_Roger napisał/a: | aryss napisał/a: | maja ladna kolekcje mat |
O, to ciekawe rzeczy piszesz! Mój przelew za matę przeszedł do nich 7 stycznia, dzisiaj 11 lutego, a ja czekam Po telefonie w tamtym tygodniu stwierdzili, że to wina producenta, co mnie jako klienta mało interesuje. Obiecali, że w piątek 6 lutego powinna być u mnie.
|
To mnie pocieszyłeś, ja zamawiałem 14 stycznia, ponoć w piątek dostali te maty i mieli w poniedziałek wysyłać, ale status zamówienia w sklepie nadal "Oczekiwanie na dostawe", więc nie wiem czy liczyć dziś na paczkę czy raczej uzbroić się jeszcze w kolejny "tydzień cierpliwości".
Jolly_Roger - Pią 20 Lut, 2015
Alleluja! Dotarła mata od Vanaheim! Rekord - czekałem 6 tygodni od wpłaty! Niesamowite! Polecam wszystkim, którzy trenują silną wolę, lubią "50 twarzy Greya" i są masochistami! Kupujcie w Vanaheim, a klipsy na sutki staną się zbędne!
|
|