|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Armada - dyskusja ogólna - Preordery
Kosmiczny pirat - Wto 13 Sty, 2015 Temat postu: Preordery Widzieliście już to?!
http://www.atomcomics.pl/...tar,wars,armada
Elrond - Wto 13 Sty, 2015
Porąbało ich z tymi cenami. Modele wielkości X-Wingowego np. Falcona 146 zł? Mała korweta 80 zl? Powinno być odpowiednio około 90 i 45-50 zł. Miejmy nadzieje, że ostateczne ceny będą jednak niższe.
Falcon - Sro 14 Sty, 2015
Elrond napisał/a: | Porąbało ich z tymi cenami. Modele wielkości X-Wingowego np. Falcona 146 zł? Mała korweta 80 zl? Powinno być odpowiednio około 90 i 45-50 zł. Miejmy nadzieje, że ostateczne ceny będą jednak niższe. |
Powinno? Wedle jakiego "algorytmu"?
Korweta kosztuje 20$ -> po jakim kursie $ osiągniesz cenę 45zł?
Armada jest droższa od X-winga i nic tego nie zmieni.
Elrond - Sro 14 Sty, 2015
Falcon napisał/a: | Elrond napisał/a: | Porąbało ich z tymi cenami. Modele wielkości X-Wingowego np. Falcona 146 zł? Mała korweta 80 zl? Powinno być odpowiednio około 90 i 45-50 zł. Miejmy nadzieje, że ostateczne ceny będą jednak niższe. |
Powinno? Wedle jakiego "algorytmu"?
Korweta kosztuje 20$ -> po jakim kursie $ osiągniesz cenę 45zł?
Armada jest droższa od X-winga i nic tego nie zmieni. |
Już sobie przeliczyłem z $ na PLN i jeżeli chodzi o korwetę to się zgadza. Wychodzi około 70 zł, więc różnica niewielka. Jednak na modelach większych, jak np. Star Destroyer to wychodzi około 90-100 zł za model. Tutaj już mamy ogromną różnicę w stosunku do ceny 140-paru złotych.
Patsy - Sro 14 Sty, 2015
Coż, jak patrze na te ceny to mam podobne odczucia co Elrond. Póki co "małych statków/miśliwoców" nie ma jak porównać do produktów wydawanych pod znakiem X-winga, ale cenę VSD czy Assault Frigate Mk.II 39,95$ ma też Decimator, którego w Polsce da się kupić za mniej niż 105 PLN. Odpowiednikiem Gladiatora w cenie 29.95$ są z kolei takie statki jak Firespray, Lambda, YT-1300 i YT-2400, które da się kupić za mniej niż 90 PLN. Co prawda cena dolara ostatnio skoczyła w górę, ale szybowało już gdy na rynek wchodziła V fala do X-winga, a jednak nie odbiło się to na cenie YT-2400. Z tego powodu myślę, że podane w przytoczonym preorderze ceny mogą być zawyżone. Cóż, poczekamy zobaczymy, ja tak czy inaczej mam zamiar kupić choć zestaw startowy i przetestować ten system.
Falcon - Czw 15 Sty, 2015
Patsy napisał/a: | [...] ale cenę VSD czy Assault Frigate Mk.II 39,95$ ma też Decimator, którego w Polsce da się kupić za mniej niż 105 PLN. |
"Da się" - ja się odniosłem do ceny pudełkowej Galakty - podobnej choćby do wielu sklepów stacjonarnych - Decimator stoi 140PLN
Jak Armada wyjdzie w PL to pewnie też da się kupić znacznie taniej, poniżej ceny pudełkowej.
aryss - Czw 15 Sty, 2015
Orientujecie się czy 1 fala dodatków będzie miała równoczesną premierę z podstawką ?
Bo rozglądam się za preorderami ENG i nei wiem czy jak coś składac oddzielnie zamówienia czy tez można w kupie ( a nie udało mi się jak dotąd żadnego potwierdzonego infa znaleźć )
Barbus - Czw 15 Sty, 2015
Raczej pojawią się osobno. Podstawka od dłuższego czasu znajduje się w druku i pewnie niedługo ruszy w drogę do sklepów. Dodatki są nadal na etapie przygotowania.
Barbus - Pon 02 Lut, 2015
W zapowiedziach Galakty Armada zaplanowana na II kwartał.
Barbus - Wto 24 Mar, 2015
Wersje angielska i polska trafią do sklepów w pierwszym tygodniu po świętach. Sugerowana cena core setu: 380zł.
desmond - Pon 30 Mar, 2015
Barbus napisał/a: | Wersje angielska i polska trafią do sklepów w pierwszym tygodniu po świętach. Sugerowana cena core setu: 380zł. |
Hej! Barbus - na ile pewna jest ta informacja? Na stronie Galakty inne nadchodzące gry mają konkretne daty i są wyżej w kolejce - Armada jest niżej i ma tylko 'II kwartał'..
Od tego uzależniam ewentualne zamówienie z Amazona - cena z wysyłką wychodzi podobnie albo niżej, a spodziewany czas dostawy to tydzień po świętach Wolę wspierać rodzimych wydawców i kupić w lokalnym sklepie, ale nie chcę czekać do czerwca na Armadę
pzdr Des
Sewhoe - Pon 30 Mar, 2015
desmond napisał/a: |
Hej! Barbus - na ile pewna jest ta informacja? Na stronie Galakty inne nadchodzące gry mają konkretne daty i są wyżej w kolejce - Armada jest niżej i ma tylko 'II kwartał'..
|
Odpowiem za kolegę cytatem z dzisiejszego newsa ze strony głównej:
"W związku z tym, że już za kilka dni trafi na sklepowe półki trafi polska edycja gry Star Wars: Armada, na naszej stronie publikujemy zasady gry, abyście już teraz mogli przygotować się do bitew ogromnych statków w przestrzeni kosmicznej"
desmond - Pon 30 Mar, 2015
przegapiłem dzięki!
Mareczq - Pon 30 Mar, 2015
No i trzeba pamiętać cena sugerowana NIE równa się cenie w sklepach Na pewno taniej wyrwiesz ;P
Barbus - Pon 30 Mar, 2015
W Rebelu Core Set kosztuje 360 zł. Do tego do 12 kwietnia trwa akcja Planszówkowe Wyzwanie, w ramach której można robić zakupy z kodem zapewniającym 10% zniżki. Przesyłka gratis, bo zakup powyżej 300zł.
Barbus - Pon 30 Mar, 2015
W gamelordzie za 300zł core set. http://sklep.gamelord.pl/...y-Core-Set/2613
aryss - Wto 31 Mar, 2015
No ja koncowo zamowilem w GL i jednak zdecydowalem sie na polska wersje, mam nadzieje ze juz w swieta flotylla wyruszy w kosmos
entombet - Wto 31 Mar, 2015
aryss napisał/a: | No ja koncowo zamowilem w GL i jednak zdecydowalem sie na polska wersje, mam nadzieje ze juz w swieta flotylla wyruszy w kosmos |
Tak samo, zamownienie zlozone w GL.
|
|