|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - PBF #84 - Nabór
guzu - Sro 14 Sty, 2015 Temat postu: PBF #84 - Nabór Zaczynam nabór do kolejnego PBF.
Druga edycja:
1) 6 graczy z nowymi kartami rodów z PBF#71
2) 6 graczy z balansem sprawdzonym na bgg Greyjoya i Lannistera
3) 7 graczy z Arrynem oraz z balansem sprawdzonym na bgg Greyjoya i Lannistera
Zgłaszając się proszę zagłosować na dany wariant.
Wśród zgłoszonych wybiorę graczy w mojej ocenie najbardziej aktywnych.
Czarny Jaszczur - Sro 14 Sty, 2015
Ja się nie tyle zgłaszam (pauza z mojej strony), co chciałbym zapytać o ten balans miedzy Lannisterem a Greyjoyem, na czym on polega?
Germanus - Sro 14 Sty, 2015
balans a'la Sprite. Jeden to pragnienie a drugi to Sprite. Polega na tym że gracz zdobywa teren i przewija rękę, a drugi balansuje na 1 zamku licząc na pomoc
guzu - Sro 14 Sty, 2015
Czarny Jaszczur napisał/a: | Ja się nie tyle zgłaszam (pauza z mojej strony), co chciałbym zapytać o ten balans miedzy Lannisterem a Greyjoyem, na czym on polega? |
Cytat: | Lannister starts with 2 Knights, 1 Footman and 1 Ship, the start locations are slightly modified (see the card, but IIRC 1 Knight and 1 Footman are in Stoney Sept, 1 Knight in Lannisport, 1 ship in the standard location)
Greyjoy starts with 3 Footmen and 2 Ships, start locations for all units do not change
House Cards changes: Lannister exchanges Kevan Lannister for Addam Marbrand, and Cersei for Qyburn (from DWD expansion); Stark has a change to Catelyn Stark, current text is the same but add "If you win this combat you may muster 1 Footman in any Castle or Stronghold that you controlled before this combat began" |
Sardo - Sro 14 Sty, 2015
chętny na opcję 2
a co oznacza opcja 3?
guzu - Sro 14 Sty, 2015
oraz karty Arryna z dodatku Uczta dla Wron
Sardo - Sro 14 Sty, 2015
A to taka nakładka kompletnie nie ma sensu. Sprawdzone w praniu. A karty Arryna z Uczty dla Wron, raczej też niespecjalnie pasują do normalnej gry.
https://www.boardgamegeek...082548/tektrikz to już wygląda sensowniej Tylko trzeba by karty jakieś przygotować.
gamaliel - Sro 14 Sty, 2015
chętny na opcje 2
Leśnik - Sro 14 Sty, 2015
Chętny na opcję 1 lub 2
guzu - Sro 14 Sty, 2015
Sardo napisał/a: | A to taka nakładka kompletnie nie ma sensu. Sprawdzone w praniu. |
jaki był problem z tą nakładką w praniu?
Sardo - Sro 14 Sty, 2015
Znaczy nie pamiętam czy na Twinsach był zamek, ale generalnie Arryn miał kiepski dostęp do zamków. Dodatkowo The Narrow Sea to niewygodny zbiornik. Bo Arryn bez niego jest strasznie ograniczony, a jak go kontroluje, to Stark ma niefajnie. No i wymuszony jest konflikt Arryn - Stark. Arryn nie ma innego sensownego przeciwnika.
Torn - Sro 14 Sty, 2015
Chętny na 1 lub 2 opcje
Gog - Sro 14 Sty, 2015
Sardo napisał/a: | Znaczy nie pamiętam czy na Twinsach był zamek, ale generalnie Arryn miał kiepski dostęp do zamków. Dodatkowo The Narrow Sea to niewygodny zbiornik. Bo Arryn bez niego jest strasznie ograniczony, a jak go kontroluje, to Stark ma niefajnie. No i wymuszony jest konflikt Arryn - Stark. Arryn nie ma innego sensownego przeciwnika. | potwierdzam grey jeszcze ma szanse na dodatkowy zamek ktory jest na twinsach masakra :p
guzu - Sro 14 Sty, 2015
brakuje jeszcze dwóch osób
Gog - Sro 14 Sty, 2015
ja chętnie
guzu - Sro 14 Sty, 2015
na co ?
Mieciu - Sro 14 Sty, 2015
Chętny na dwójkę
Gog - Sro 14 Sty, 2015
cokolwiek
lukiluk - Czw 15 Sty, 2015
Też się zgłoszę - na 2.
guzu - Czw 15 Sty, 2015
Równo rok temu pierwszy post na forum. Moja pierwsza prowadzona gra miała numer #42. Rok później zaczynam #84
Gramy opcję numer dwa.
Wybrani gracze to:
Gracze:
Baratheon: Torn
Lannister: sardo
Stark: gog
Martell: gamamiel
Greyjoy: lukiluk
Tyrell: Leśnik
Bez zamianek rodów.
Greyjoy, Lannister, Stark pamiętajcie o innym ustawieniu/kartach
Czarny Jaszczur - Czw 15 Sty, 2015
To już rok knucia i ślęczenia nad mapami, fajnie sobie zorganizowałeś czas otwarcia tej gry
|
|