|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
X-Wing - Turnieje i rozgrywki - [Warszawa][Store championship] Planszostrefa.pl
Breed9000 - Wto 24 Lut, 2015 Temat postu: [Warszawa][Store championship] Planszostrefa.pl Kiedy:
Turniej odbędzie się 28 lutego 2015 (sobota)
Zapisy od godziny 10:30, start godzina 11:00
Gdzie:
Klub Agresor na wydziale Inżynierii Środowiska PW, ul. Nowowiejska 20 w Warszawie
Sala: "Stara Kotłownia"
Zapisy:
Przez sklep internetowy: http://www.planszostrefa....-Warszawie/4216
Wpisowe:
20zł w przedpłacie ( do 21 Lutego 2015r)
25zł na miejscu
Nagrody:
2015 Store Championships Kit (karty promo Sontir Fel dla 32 najlepszych graczy, dla ośmiu woreczki na kości i dla czterech zestawy akrylowych żetonów "skupienia", dodatkowo dla zwycięzcy Super Bye w pierwszej rundzie turnieju Regionals)
Format:
Swiss 4 rundy + TOP4
65min na rundę.
Sędzia:
Michał Bobrowski
Breed9000 - Wto 24 Lut, 2015
UWAGA! UWAGA! ponieważ premiera nowej fali statków będzie miała miejsce na 2 dni przed turniejem to w trosce o zdrowie i nerwy wszystkich grających (oraz kurierów i listonoszy którzy dostarczą wam zamówione produkty) statki oraz karty rozwinięć z tej fali NIE BĘDĄ DOZWOLONE na turnieju wiec nie musicie się o nic martwić.
Breed9000 - Pon 02 Mar, 2015
Wyniki i inne.
http://lists.starwarsclub...?tourney_id=241
slavkovic - Wto 03 Mar, 2015
Tylko 3 rozpiski bez 360 + 1 Firespray. To jest naprawdę festyn szczęścia w kościach...
Breed9000 - Sro 04 Mar, 2015
Ale też ostatni turniej bez autodopalaczy. Myślę że 360 będą teraz miały trochę bardziej gorąco.
ytsunkai - Sro 04 Mar, 2015
w zasadzie nie trzeba nawet brać - wystarczy, że jest taka możliwość - to powinno zmniejszyć liczbę rozpisek 360
zobaczymy po Toruniu
Mareczq - Czw 05 Mar, 2015
Przede wszystkim teraz dominować będą Boby i qmple z szumowin Może IG sie przebiją, i swormy z nowymi taktykami ;P Jednak z czasem jestem pewien, że YT/VT wrócą do łask i będą nadal widywać topy
ytsunkai - Pią 06 Mar, 2015
nie jestem przekonany co do dominacji S&V ...
.... pewnie kupię zestaw, i może nawet zagram nimi mecz czy dwa, ale turniejowo pozostanę przy Imperium ... moja praworządna dusza nie pozwoliłaby mi zadawać się z elementem
wg mnie duże znaczenie będą miały dysze, które zgonią (częściowo) 360 ze stołów - a przynajmniej wymusza zmianę stylu grania ....
Barbus - Pią 06 Mar, 2015
Ja tam nie mam dużej wiary w autothrustery. Póki co można wyposażyć w nie tylko 4 statki:
- A-Winga, który słabo kopie i raczej nie warto go mocno tuningować
- Interceptora, który nadal pozostaje kruchy. Topowe rozpiski to nie tylko turrety, ale też Defendery, E-Wingi i Phantomy, które wciągną Interceptora nosem, a z autothrusterami będzie tylko kosztował więcej punktów. Oczywiście jest Soontir, który z PTL, SD i autothrusterami będzie praktycznie nie do ustrzelenia, ale w sumie nawet bez autothrusterów był praktycznie nie do ustrzelenia. Sposobem na Soontira zawsze było przyblokowanie go, żeby stracił akcję i uchwycić go bez kompletu żetonów. Myślę, że tak pozostanie i autothrustery wiele mu nie pomogą.
- Starviper i IG-2000, ciężko coś powiedzieć, bo za mało grałem.
Generalnie rzecz biorąc nie wydaje mi się, żeby autothrustery dużo zmieniły. Turrety dostaną trochę kość i może przestaniemy widywać rozpiski 2x Deci albo 2xYT, ale rozpiski Turret + silny mały statek są niezagrożone.
Jeśli chodzi o jakiś wpływ Scumów na obecną metę, to sądzę, że Leebo z Outriderem i HLC kompletnie znikną ze stołów. IG-2000, duży statek z boostem z bazy, to zabójstwo dla tej konfiguracji, bo będzie mógł reagować na manewry Leebo. Dashe z tym zestawem są bezpieczniejsze, bo ruszają się po IG, ale i tak nie będą miały łatwo. Pewnie sporo osób przerzucić się HLC na Manglery.
ljal - Pią 06 Mar, 2015
Mysle ze hitem beda manglery. I calculation. To sposoby na fat hana i dasha. Thrustery zamieszaja ale bez szalenstw. Ig vipery zagoszcza na stolach w roznych ukladach.
|
|