|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
X-Wing - Turnieje i rozgrywki - III Pruszkowski Turniej X wing
Rallos - Czw 23 Lip, 2015 Temat postu: III Pruszkowski Turniej X wing Serdecznie zapraszam na jeden z ostatnich testów przed Mistrzostwami , turniej na standardowych zasadach.
Co do szczegółów:
- termin 22.08.2015
- start 1 rundy godzina 11:00, rejestracja na miejscu od 10:20
- 100 pkt.
- 4 do 5 rund po 75 min., kwestia ilości osób
- top 4
- wpisowe 25zł przy rejestracji płatne przelewem wcześniej (czas do 16.08) , 35zł na miejscu w dniu turnieju
- rozpiski na pmilzp@wp.pl do 19.06
- nagrody: Spring Kit 2015 + bony do sklepu lub gotowe produkty , kwestia ilości osób.
- miejsce: Pruszków, konkretna lokacja zostanie podana po 16.08 w zależności od ilości osób
Dane do przelewu:
- w tytule: Imię Nazwisko III Turniej X wing Pruszków 22.08
- odbiorca:
Tomasz Bartłomiejczuk Galaktyka Gier
Ul Kościelna 23
05-800 Pruszków
54 1060 0076 0000 3390 0005 8839
badbocian - Pią 24 Lip, 2015
O ile żona nie zacznie rodzić, bardzo chętnie przyjadę, fajna inicjatywa
Shtchepahn - Pią 24 Lip, 2015
Przy 8 osobach tez będą 4 rundy + top..?
Breed9000 - Sob 25 Lip, 2015
A myślisz że będzie aż tak słaba frekwencja?:D
Shtchepahn - Sob 25 Lip, 2015
Przede wszystkim to myślę, ze to kolejna impreza X-wing w Pruszkowie, która ma dziurawy regulamin
W lidze było ustalone na sztywno 5 rund, a zgłosiło się 8 graczy, gdzie wystarczą 3 rundy swissa, zeby wyłonic najlepszego.
Jaki jest sens na sztywno ustawiac ilosc rund swissa + rozpiętość topu, skoro to są rzeczy regulowane przez frekwencję?
Jak się zwali wiecej niz 32 graczy to tych 5 rund + top4 też nie będzie zbyt dobrą opcją, wtedy juz lepiej zagrac 6 rund bez topu, ostateczna tabela będzie bardziej miarodajna.
Do tego nie wiadomo gdzie turniej się odbędzie, i czy np. nie będzie limitu miejsc. fajnie byłoby to jednak wiedzieć.
Czepiam sie, bo mam niesmak po organizacyjnym chaosie związanym z ligą pruszkowską, który dziwnym trafem dotknął mnie bezpośrednio, jako osobę kojarzona z Galaktyka Gier, a który na szczęście został przez Piotrka do pewnego stopnia opanowany.
Grunt, ze cos się dzieje, i to pod nosem
Slanesh - Sob 25 Lip, 2015
dokladnie, zrobcie przedzialy zalezne od ilosci osob, zeby potem nikt nie marudzil ze mu w trakcie turnieju albo 5 min przed regulamin zmieniaja
Rallos - Nie 26 Lip, 2015
Raz, trzymamy się co do ilości osób o rund zgodnie z oficjalnymi zasadami. Więc w dniu turnieju ostatecznie będzie wiadomo, wstępnie po wpłatach. Dwa, miejsce nie określone ze względu że nie wiadomo ile będzie osób..., mamy 3 opcje: sklep do 12 graczy, szkoła jak ponad tą ilość, sala w domu kultury jak będzie np 60 osób, mało realne ale miejsce jest, po co mam pisać limit 20, jak przy zbliżonych kosztach mam przedział miejsc od 12 do 60+, wstępne wpłaty określą miejsce, wiadome po zakończeniu wskazanego okresu.
Rallos - Nie 26 Lip, 2015
Zgodnie z zasadami:
do 8 graczy - rundy 3 - top brak
do 16 - r 4 - t 4
do 32 - r 5 - t 4
do 64 - r 5 - t 8
do 128 - r 6 - t 8
Rallos - Pon 17 Sie, 2015
Turniej odbędzie się w sklepie GALAKTYKA GIER.
Adres:
Ul Kościelna 23,
05-800 Pruszków
Ilość rund zgodnie z zasadami uzależniona od frekwencji
Rallos - Sro 19 Sie, 2015
Ze względów lokalowych start przesuwamy na godzinę 10:30
|
|