| |
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Władca Pierścieni LCG - Wszystkie dodatki i rozszerzenia - The Grey Havens
Szuli - Sro 26 Sie, 2015 Temat postu: The Grey Havens https://www.fantasyflight...he-grey-havens/
Nie znalazłem tego tematu (jak ktoś to umieścił w jakimś innym to sorry).
Czyli wyruszamy w poszukiwaniu Numenoru (to znaczy tego co z niego zostało ) czekają nas bitwy morski korsarze nieznane lądy itp.
Mam dziwne przeczucie, że będzie to ostatnia (oby nie) podróż dla naszych bohaterów.
Cread - Sro 26 Sie, 2015
Wątpię - jeszcze został cały Wschód i Południe do zbadania
maclis - Sro 26 Sie, 2015
Kolejny zamach na mój portfel. Przyznam, że chyba nigdy po spojrzeniu na karty z nowego dodatku nie byłem tak oczarowany.
psborsuk - Sro 26 Sie, 2015
Też jestem optymistą. Gra sprzedaje się nieźle (nawet chyba i u nas, skoro Galakta jednak zgadza się w DnŻ), a to, co nie schodziło, już zostało zamknięte. I nie zapominajmy, że to chyba jedyny koop wśród LCG (chyba, że jeszcze Cthulhu, ale nie znam). A to, wbrew pozorom, ma dla wielu znaczenie (o klimacie, mechanice itp nie wspominam ).
Zawojak - Czw 27 Sie, 2015
maclis napisał:
| Cytat: | | Kolejny zamach na mój portfel. Przyznam, że chyba nigdy po spojrzeniu na karty z nowego dodatku nie byłem tak oczarowany. |
Ja również zwłaszcza patrząc na bohatera ducha Cirdana przecież on wymiata a grafika też wygląda pięknie; jeszcze te statki i w ogóle piękny dodatek
Szuli - Pią 28 Sie, 2015
| Cytat: | | I nie zapominajmy, że to chyba jedyny koop wśród LCG |
Chyba niedługo będzie 2.
Też mam nadzieję, że na tym się nie skończy, ale tak mi się nasunęło. Swoją drogą dopłynięcie do Valinoru było by odpowiednią nagrodą dla naszych bohaterów.
| Cytat: | | Kolejny zamach na mój portfel |
No władca jest chyba najdroższym lcg (2 sagi, rozszerzenia i AP, co roku scenariusz w dnż i nightmare decki) .
Karharoth - Pią 28 Sie, 2015
| Szuli napisał/a: | | Cytat: | | I nie zapominajmy, że to chyba jedyny koop wśród LCG |
Chyba niedługo będzie 2.
|
Napiszesz coś więcej? (wybaczcie za offtop )
psborsuk - Pią 28 Sie, 2015
| Szuli napisał/a: | | Cytat: | | I nie zapominajmy, że to chyba jedyny koop wśród LCG |
Chyba niedługo będzie 2.
Też mam nadzieję, że na tym się nie skończy, ale tak mi się nasunęło. Swoją drogą dopłynięcie do Valinoru było by odpowiednią nagrodą dla naszych bohaterów. |
Dołączę się do pytania o drugi tytuł koop A o przyszłość WP bym się raczej nie martwił, nie zarzyna się kury znoszącej złote jajka, a nie ukrywajmy, gra ma przynosić wydawnictwu zyski.
| Szuli napisał/a: | | Cytat: | | Kolejny zamach na mój portfel |
No władca jest chyba najdroższym lcg (2 sagi, rozszerzenia i AP, co roku scenariusz w dnż i nightmare decki) . |
Nie wiem, czy najdroższym, ale fakt, dodatkami nam obrodziło, i wciąż mamy apetyty na kolejne. Inna sprawa, że charakter gry (ów koop) wymusza niejako na wydawcy ciągłe usprawnianie (czyli w naszym przypadku - utrudnianie) starych dodatków, wraz z pojawianiem się kolejnych kart do talii gracza. A coroczne scenariusze genconowe wskazują jedynie na popularność gry
uday - Pią 28 Sie, 2015
Warhammer Quest The Adventure Card Game - w filmikach zajawkowych można było zobaczyć, że niektóre z plików, które FFG ma przygotowane do tej gry mają w nazwie "LCG".
Uszaty - Pią 28 Sie, 2015
Bohater - potężny cios w nos.
Klimat marynistyczny - rewelacja.
Karty - jak na warunki LotR-a, bardzo ładne, szczególnie te statkowe.
Najkrótsze podsumowanie - tutaj. Z miejsca i od ręki.
Szuli - Pon 31 Sie, 2015
https://www.fantasyflight...ture-card-game/
Zawojak - Pon 08 Lut, 2016
Wszystkie karcioszki już zaprezentowane link: Sala Beorn
krzysztof1986 - Pon 08 Lut, 2016
mnie bardzo ciekawią scenariusze i karty spotkań niestety brak ich...
Zawojak - Wto 09 Lut, 2016
Będą jescze dodawać, narazie jest tylko tyle. Pewnie będą już wszystkie pod koniec tego tygodnia.
basai - Sob 13 Lut, 2016
Są już wszystkie karty. Upiory wyglądają fajnie ale dla mnie nie przebija to tego co pokazali w Angmarze
krzysztof1986 - Sob 13 Lut, 2016
karty gracza według mnie niezbyt ciekawe. Troche przekombinowane, karty przeciwności bardzo ciekawe zwłaszcza statki i nieumarli. Grafika na plus
Merlin - Pon 15 Lut, 2016
Grał ktoś już może? Jak wrażenia?
Karharoth - Pią 15 Kwi, 2016
| Merlin napisał/a: | | Grał ktoś już może? Jak wrażenia? |
Podbijam pytanie kolegi.
Wacho - Pią 15 Kwi, 2016
j.w. + 1
Jestem bardzo ciekawy opinii - to chyba pierwszy dodatek, do którego podchodzę bardzo sceptycznie... a chciałbym się mylić.
Cread - Pią 15 Kwi, 2016
ok, to może szybka opinia dla niezdecydowanych
moim skromnym zdaniem tak jak obawiałem się statków i grania nimi i wypraw na morze, tak jestem pod wrażeniem w momencie przechodzenia kolejnych scenariuszy ich logiki i grywalności mechanicznie niby nic się nie zmienia - ot kolejne słowa kluczowe, ale to co jest nowością a czego chyba brakowało - dwustronne karty spotkań (tak, wiem, że już były wcześniej dwustronne, ale albo to była karta kampanii albo do przejścia jakiegoś etapu wyprawy), mieszająca szyki busola, której trzeba pilnować i daje smaczku całej rozgrywce. Już widać po nowym cyklu, że etap wyprawy będzie wyglądał trochę inaczej i tu jest tego zapowiedź, co sprawia, że gra się odświeża, nie jest wtórna wg mnie.
Karty gracza spoko, ale podobnie jak w zaginionym królestwie - póki nie będzie cyklu, nie będzie fajnych kombosów i innych nakładających się efektów.
|
|