galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Imperium Atakuje - dyskusja ogólna - Aplikacja do śledzenia postępu w kampanii

miancyk - Czw 17 Wrz, 2015
Temat postu: Aplikacja do śledzenia postępu w kampanii
Cześć,
jakiś czas temu pomagałem przy polonizacji aplikacji na androida służącej do zapisywania postępu w kampanii. Jeśli ktoś jest chętny do sprawdzenia podaje linka:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gau.ia.campaign.log&hl=pl

Przetłumaczone są tylko karty z podstawowej wersji gry (jak pojawią się u nas dodatki będę je dodawał). Jeśli zauważycie jakieś dziwnie brzmiące słowa/zdania lub całkowicie nie przetłumaczone słowa (nie licząc dodatków) to proszę o zwrócenie uwagi.

Szaweł - Pią 18 Wrz, 2015

Zainstalowałem, ale mam wszystko po angielsku. Nie mogę namierzyć ustawień, w których byłaby opcja zmiany języka.
miancyk - Pią 18 Wrz, 2015

Napisałem do twórcy aplikacji czy wie co może być powodem. Opcji do ustawienia języku nie ma, aplikacja powinna wykryć że masz polski system (przynajmniej tak działa to u mnie i znajomych u których to testowaliśmy). Zapytałem czy byłaby możliwość dodania opcji, w których sami będziemy wybierać język.
00matej00 - Pią 18 Wrz, 2015

U mnie też angielski, mało tego miałem wybór czy chce kampanie oryginalna czy twin shadows, a pisales ze narazie jest sama podstawka, wiec moze zly link podany czy cos ?
Ewentualnie moze na mniej znanych markach smarfonow (ja mam kazam xtrooper 5.5) nie wykrywa jezyka polskiego.

miancyk - Pią 18 Wrz, 2015

To że jest kampania podstawowa i Twin Shadows to jest ok, tylko karty z dodatku będą po angielsku. A możecie sprawdzić czy jak zainstalujecie nie przez tego linka tylko z poziomu komórki w play store będzie to samo? Bo ja stamtąd instalowałem. U mnie po wpisaniu imperial assault jest to druga aplikacja od góry.

Edit:
Już wiem o co chodzi, ja mam dostęp do bety, autor jeszcze nie wgrał najnowszej wersji oficjalnie. Przepraszam za zamieszanie. Dam znać jak wyjdzie nowa wersja.

00matej00 - Pią 18 Wrz, 2015

Spoko, nic się nie stało, w końcu podesłałeś link do bombowej aplikacji, a jak komuś przeszkadza że po Angielsku to jego sprawa, chociaz kto w dzisiejszym świecie nie zna tego jezyka przynajmniej na poziomie podstawowym :)
Szaweł - Pią 18 Wrz, 2015

00matej00 napisał/a:
chociaz kto w dzisiejszym świecie nie zna tego jezyka przynajmniej na poziomie podstawowym :)

To spróbuj dogadać się po angielsku z kimś z Manchesteru :mrgreen:

miancyk - Pią 25 Wrz, 2015

Jest już dodana nowa wersja aplikacji, teraz powinien być język polski :)
Szaweł - Pią 25 Wrz, 2015

Jest, jest. Już wczoraj był :)
00matej00 - Pią 25 Wrz, 2015

Dokładnie w sumie mnie się zaktualizowało samo już kilka dni temu :) aplikacja jak już wcześniej pisałem jest idealna jeżeli się nie chce kserowac ostatniej strony kampanii
Szaweł - Nie 13 Gru, 2015

Szkoda, że pierwsza fala dodatkow nie jest przetłumaczona. Natknąłem się na jeden błąd w podliczaniu punktacji jednej misji, ale sprawdzę i napiszę w tygodniu.
xdamian - Sro 23 Gru, 2015

czy możesz poprosić autora aplikacji aby wyciągną statystyki na jakąś stronę www. Która strona wygrała którą misję, w zależności od ilości bohaterów rebelii, a gdyby się udało z uwzględnieniem postaci, to już by był sam miód.