galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Gra o Tron - PBF #106, Upadek

Sarim - Wto 13 Paź, 2015
Temat postu: PBF #106, Upadek

Gracze:
gamaliel Martel
loonger87 Baratheon
ByeBye Greyjoy
guzu Tyrell
Czarny Jaszczur Stark
Leśnik Lannister

Tron: Martell
Miecz: Baratheon
Kruk: Lannister

Użycie Kruka: nie
Użycie miecza: nie
Kartę dzikich zna: brak

Aktualne Karty Westeros

Wydarzenia

Talia I
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.

Talia II
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.

Talia III
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.

Lista Kart Westeros

Talia I:

Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Tron ostrzy [Dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Tron ostrzy [Dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Ostatnie dni lata [Dzicy] Nic się nie dzieje.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.

Talia II:

Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [Dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [Dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.

Talia III:

Atak Dzikich Dzicy atakują Westeros.
Sieć kłamstw [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Nawałnica mieczy [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
Morze sztormów [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Jesienne deszcze [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
Uczta dla wron [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.

Karty dzikich

Aktualną kartę Dzikich widział:
Kartę na spodzie talii widział:
Aktualna Siła Dzikich: 2

Warg-zwiadowca
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Odrzuca wszystkie dostępne żetony Władzy.
Pozostali gracze: Odrzucają po 2 dostępne żetony Władzy (lub tyle, ile aktualnie posiadają).
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wszystkie żetony Władzy, które przeznaczył na tę licytację natychmiast wracają do jego dostępnej władzy.

Cisza na murze
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Nic się nie dzieje.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Nic się nie dzieje.

Jeźdźcy mamutów
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 3 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może odzyskać 1 wybraną kartę Rodu ze swojego stosu odrzuconych kart Rodu.

Najazd prewencyjny
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Wybiera jedno: a) Niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy; b) Spada o 2 pozycje na torze Wpływów, na którym zajmował najlepszą pozycję.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Dzicy natychmiast atakują ponownie z siłą 6. Nie bierze udziału w licytacji obrony przeciwko temu atakowi (nie otrzyma też żadnych nagród, ani kar).

Gromadzą się nad mleczną wodą
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Jeśli posiada więcej niż jedną kartę Rodu na ręce, odrzuca wszystkie karty o największej sile.
Pozostali gracze: Jeśli posiadają po więcej niż jednej karcie Rodu na ręce, muszą wybrać i odrzucić jedną z tych kart.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Bierze cały stos odrzuconych kart Rodu z powrotem na rękę.

Łupieżcy grzechoczącej koszuli
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Spada o 2 pozycje na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Pozostali gracze: Spadają o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Następnie gracze redukują armie, aby sprostać nowemu limitowi Zaopatrzenia.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wspina się o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie wyżej niż 8 ).

Król za murem
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Przesuwa swoje żetony Wpływów na najniższe pozycje wszystkich torów Wpływów.
Pozostali gracze: W kolejności rozgrywki, każdy gracz wybiera tor Lenników lub Królewskiego Dworu i przesuwa swój żeton Wpływów na najniższą pozycję tego toru.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Przesuwa swój żeton Wpływów na najwyższą pozycję wybranego toru Wpływów i otrzymuje odpowiedni żeton Dominacji.

Zabójcy wron
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Zamienia wszystkie swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Pozostali gracze: Zamieniają po 2 swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może natychmiast zamienić do 2 jednostek Piechurów z dowolnych obszarów na planszy na dostępne jednostki Rycerzy.

Nadciąga horda
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 2 ze swoich jednostek w jednym ze swoich Zamków lub Twierdz. Jeśli nie może tego zrobić, niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 1 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może mobilizować wojska (zgodnie z normalnymi zasadami mobilizacji) na jednym z kontrolowanych przez siebie obszarów, na którym znajduje się Zamek lub Twierdza.

Sarim - Wto 13 Paź, 2015

Zasady:
1)Mapa standardowa
2)Rody losowe
3)Karty standardowe
4)Jednostki początkowe częściowo ustalane indywidualnie z wyłączeniem statków
5)Zamiana Tyrella i Greyjoya na torze lenników
6)Brak kart losów bitwy

Każdy ród ma do obsadzenia 2 piechurów oraz 1 rycerza na następujących obszarach:
Stark:
Winterfell, White harbor, Widow's watch

Greyjoy:
Pyke, Flint's Finger, Greywater watch

Lannister:
Lannisport, Stoney Sept, Searoad marches

Baratheon:
Kingswood, Dragonstone, Crackclaw point

Tyrell:
Highgarden, Three towers, Dornish Marches

Martell:
Sunspear, Salt Shore, Yronwood

Obsadzamy w ciemno, zatem prośba o położenie jednostek na PW.

Sposób losowania rodów:
1)Rzucam kością dla poszczególnych graczy z użyciem Generatora zgodnie z powyższą kolejnością (zaczynając od Gamaliela)
2)Cyfry 1-6 odpowiadają rodom wedle poniżej opisanej kolejności
3)Ponowne wyrzucenie cyfry odpowiedzialnej za dany ród pomijam i rzucam raz jeszcze.

Sposób losowania kart dzikich oraz westeros:
1)Rzucam kością dla poszczególnych talii z użyciem Generatora
2)Cyfry 1-10 odpowiadają kartom wedle poniżej opisanej kolejności
3)Ponowne wyrzucenie cyfry odpowiedzialnej za zużytą kartę pomijam i rzucam raz jeszcze.

*Aby sprawdzić sprawdzić wejdź w generator, a następnie wklej numer w pole "podaj numer rzutu".

Historia rzutów o wybór rodu:
Amaliel
293695 6

loonger87
293696 4

ByeBye
293697 4
293698 2

guzu
293699 4
293700 5

Czarny Jaszczur
293706 6
293707 1

Historia rzutów kart dzikich:
Runda 1

Historia rzutów kart westeros:
Runda 1

Talia I
294390 8
Tali II
294414 5
Talia III
294415 6

Runda II

Talia I
295142 5
Talia II
295143 10
Talia III
295144 10

Talia II - ponowny rzut
295146 7

Runda III

Talia I
295614 4

Talia II
295615 6

Talia III
295616 7

Runda IV

Talia I
297609 2

Talia II
297611 10

Tali III
297612 2

Dzicy:
297643 5

Runda V

Talia I
298956 10
298957 6

Talia II
298958 2

Talia III
298961 10 [karta zużyta]
298962 10 [karta zużyta]
298965 5

ByeBye - Sro 14 Paź, 2015

Zaopatrzenie jest według tego co ustawimy, czy standardowe?

Poza tym, to takie pozycje początkowe super premiują ludzi z gwiazdką :P

Sarim - Sro 14 Paź, 2015

Zaopatrzenie proponuje według tego co ustawicie.
co do gwiazdek to wydaje mi się ze ta modyfikacja bardziej obciąża Lannistera niż premiuje osoby bez gwiazdki.

Mówie o premiowaniu ludzi z gwiazdką :D
Czarny Jaszczur - Sro 14 Paź, 2015

Zaopatrzenie ustawiłbym adekwatnie do tego, jak poszczególni gracze rozmieszczą jednostki, powinno wynosić tyle, ile beczułek faktycznie będą już okupować na starcie. Moje są już wysłane ;)
Sarim - Sro 14 Paź, 2015

Rozkazy
Rozstawienie Jednostek, możecie podsyłać rozkazy.

Cytat:
Mówie o premiowaniu ludzi z gwiazdką :D

Racja, myślałem o premiowaniu, ale napisałem odwrotnie. Mam nadzieję, że nie będzie miało to kluczowego znaczenia, bardziej martwią mnie beczki, trochę ich dużo, a brak zaopatrzenia zawsze był ciekawym problemem na początku. Tak czy inaczej zostaniemy z tym co jest, wydaje mi się, że brak równowagi nie jest znaczący.

guzu - Sro 14 Paź, 2015

hmmm ciekawe rozstawienie Greyjoya

Wysłałem rozkazy :)

Moje oddziały także otrzymały instrukcje na nadchodzącą turę :)
Sarim - Sro 14 Paź, 2015

Brakuje tylko Lannistera i Martella
Leśnik - Sro 14 Paź, 2015

Wróciłem z egzaminu i już wysłałem.
Sarim - Sro 14 Paź, 2015

Rozkazy

Rozkazy ustawione szkoda, że prawdopodobnie braknie krwi.
Zaczyna oliwkowy (wybacz kolor, żółty był nieprzejrzysty).

loonger87 - Sro 14 Paź, 2015

A rozkazy Lanistera?;-)

mapa. dajcie mi kwarans na kruka

po kruku

Widow's Watch M-1: Footman to White Harbor, zostawiam żeton władzy

MAPA

pozwolilem sobie wykonac oba ruchy naraz....http://tinyurl.com/7cYbz0FTnYeN7g5ncLCR
Sarim - Sro 14 Paź, 2015

Po ruchu Starka i ruchach Baratheona:
Klik

Sciągam M-1

Na chwilę obecną interesowały mnie tylko ruchy Baratheona, skoro wykonał wszystkie, to i ja tak zrobię :)

The Shivering Sea M+1: Ship to The Narrow Sea
    White Harbor: M+0: Footman to Karhold, Knight to Moat Cailin, zostawiam żeton władzy
    Winterfell CP*: Ship to Bay of Ice, Ship to The Shivering Sea

MAPA

Ah.. nie doczytałem, że nie mam miecza :(

to wrzuce mape po CP BAratheona.... http://tinyurl.com/MMEYOXnTWSJH7vpRhZGi
Sarim - Sro 14 Paź, 2015

Aktualizacja po zdjęciu rozkazku Greyjoya

M+0: KN na Riverrun

Piechur na Riverrun
Koń na Seagard
Zostawiam koronke
Dowódca na pw

Sarim - Sro 14 Paź, 2015

Bitwa o Riverrun
poprawione*

zamień piechura z koniem :)
Czarny Jaszczur - Czw 15 Paź, 2015

Co ten zachód taki opieszały, imigranci? :D
guzu - Czw 15 Paź, 2015

M-1: FM na The Arbor, żeton M+0: FM na Odltown
Leśnik - Czw 15 Paź, 2015

Ogar broni Riverrun.
Sarim - Czw 15 Paź, 2015

Bitwa o Riverrun pomiędzy:
Greyjoy vs Lannister

Greyjoy: Aeron Mokra Czupryna (1)
Lannister: Ogar (4)*

*podaję siłę armia+karty

Greyjoy korzysta ze zdolności?

ByeBye - Czw 15 Paź, 2015

Tak, zmieniam na victariona
Sarim - Czw 15 Paź, 2015

Greyjoy wygrywa, gdzie wycofuje się rycerz Lannisterów?

Na Harrenhal.
Sarim - Czw 15 Paź, 2015

Czekamy na polecenia Martella i rekrutacje
gamaliel - Czw 15 Paź, 2015

salt shore: piechur na starfall bez żetonu
sea of dorne: statek na east summer sea
yronwood: rycerz na princes pass zostawiam żeton
sunspear uw*: dwa statki na sea of dorne

Sarim - Czw 15 Paź, 2015

Rekrutacja Lannistera

po mobilce.
gamaliel - Czw 15 Paź, 2015

zła mapka
loonger87 - Czw 15 Paź, 2015

:-)

Coś nie działa mi:

to:
LP: FM
GS: SH

Sarim - Czw 15 Paź, 2015

Mapa

294390 8

Dotychczas grałem tak, że po kolei lecą karty (tzn. odkrywamy II dopiero gdy I jest rozpatrzona, dzicy przerywają bieg rozpatrywania). Może tak pozostać?

loonger87 - Czw 15 Paź, 2015

Wg mnie będzie to dużo dłużej trwało niż normalnie, ale ja się mogę dostosować;-)
W imię dalekoidacej współpracy (przynajmniej taka żywię nadzieje lodzie Lanister) nie będziemy mobilizować, tylko sobie zaopatrzenie uaktualnimy;-)

loonger87 - Pią 16 Paź, 2015

http://tinyurl.com/8EWXtTBhf059tnUEOfFz
czekamy za 2 karta
P.S. Nie wiem czy Lani nie powinien miec 7ZW czasem:)

Leśnik - Pią 16 Paź, 2015

loonger87 napisał/a:

P.S. Nie wiem czy Lani nie powinien miec 7ZW czasem:)

Powinien. Uzupełniłem też piechura w Lannisporcie i 1 ŻW GJ. mapa

Co do wydarzeń to kiedyś na home rule tak grywaliśmy, ale niewiele to wnosiło ciekawszych sytuacji a zawsze trochę wydłużało rozgrywkę bo np. król rozkminiał czy mobilizować czy saplajować jeśli by weszła gra bądz starcie z takim a takim prawdopodobieństwem i brak wsparć z takim a takim. Na forum na rozminę tego czasu nie brakuje ale też będzie przedłużać bo niektóre wydarzenia może MG sam zrealizować i od razu jest planowanie.

Sarim - Pią 16 Paź, 2015

Tali II
294414 5
Talia III
294415 6

Talia II

Talia III

Na forum to rzeczywiście może znacznie wydłużyć rozgrywkę. Zatem OK, podrzuciłem obie talie.

Licytację zaczynamy standardowo od tronu:D

guzu - Pią 16 Paź, 2015

To teraz moze jednak krol zmieni zdanie :-)
Czarny Jaszczur - Pią 16 Paź, 2015

Licytacja w takim momencie? Wolne żarty ;d

Wysłałem na Żalezny Tron.

Skąd Gryjoy ma 6 Zw? Poszło ma tron;-)
Sarim - Pią 16 Paź, 2015

początkowe rozkazy
2 ustawione korony
1 ustawiony żeton na mapie

ByeBye - Pią 16 Paź, 2015

-2 z Aerona
Sarim - Pią 16 Paź, 2015

Żetony
Mój błąd zatem, wybaczcie Panowie.

Zapewne Baratheon, który może wreszcie od 2 tury grać z zaopatrzeniem 4 zmieni zdanie i wybierze 3 punkty mobilizacji jak wszyscy sąsiedzi mają ich więcej :wink:

Edit: Też zapomniałem o czuprynie. :smile:

Teraz widzę dużą premię dla rodów z gwiazdką :D Pierwsza tura ma więcej możliwość, czyli ekspansja plus rekrutacja.

ByeBye napisał/a:
Teraz widzę dużą premię dla rodów z gwiazdką :D Pierwsza tura ma więcej możliwość, czyli ekspansja plus rekrutacja.

Dzięki takim właśnie zmianom w pierwszej turze masz 7 punktów mobilizacji. Mogłeś mieć 1 ŻW więcej ale wybrałeś beczkę. Trochę bezpodstawne jest to jęczenie. :razz:

Ryzykowałem grając na mobilke :D Jak widać się nie udało
Bez rozstawienia też mógłbym mieć 7 punktów raczej bez problemu, więc dużo nie zyskuje. A ludzie z gwiazdką mogą rekrutować w pierwszej rundzie i rozpocząć ekspansję, co np dla mnie psuje obronę przed Starkiem.

Sarim - Pią 16 Paź, 2015

Czy Lanni odbije Seagard to się jeszcze zobaczy bo sporo zależy od licytacji.

ps.winą za brak rekrutacji należy obciążyć Baratheona, może trzeba odpłacić mu żelazem?:D

Podnosić rękę na Krola? Dziwne:-P
Serio, ktokolwiek sądził ze zajmując Blackwater wybiorę mobilke? Pomijając fakt ze mobilka w 2 rundzie to koniec gry dla Lanistera....
A co do ustawienia początkowego to tak, daje ono małego nerfa dla Graya i Tyrella ale akurat chyba wszyscy się ze mną zgodzą ze każdy nerf dla Żelaznych Ludzi w tej grze to dobra sprawa;-)

Na kogo czekamy?
Sarim - Pią 16 Paź, 2015

gamaliel Martel
Czekamy na ilość żetonów do licytacji

gamaliel - Pią 16 Paź, 2015

na tron poszło

To mamy wszystkich ;) czekamy na wyniki:-)
Sarim - Sob 17 Paź, 2015

Baratheon 1
reszta 0
tron zostaje u Baratheona
teraz miecz

loonger87 - Sob 17 Paź, 2015

Kurde, przeplacilem....
Bara
Lani
Tyrell
Gray
Stark
Martell

Czarny Jaszczur - Sob 17 Paź, 2015

Wysyłam na Ostrze ;)
ByeBye - Sob 17 Paź, 2015

Ja też wysłałem
gamaliel - Sob 17 Paź, 2015

posłane
Sarim - Sob 17 Paź, 2015

Baratheon 1
Greyjoy 3
Tyrell 1
Stark 0
Lannister 1
Martell 2

Greyjoy dostaje miecz, Baratheon ustawia remisujących

Możecie podsyłać żetony na kruka (chyba, że ktoś chce poczekać aż Loonger87 ustawi miecz).

Zaktualizowane żetony

loonger87 - Sob 17 Paź, 2015

Gray
Martell
Bara
Lani
Tyrell
Stark

gamaliel - Sob 17 Paź, 2015

na kruka posłane
ByeBye - Sob 17 Paź, 2015

posłane
Sarim - Nie 18 Paź, 2015

Kruk:
Baratheon 3
Greyjoy 0
Lannister 5
Martell 2
Stark 3
Tyrell 4

Rozkazy Runda II

Ustawiłem Baratheona na 2 gwiazdki, ale oczywiście jeśli jego wolą jest ustawienie Starka wyżej od siebie to jestem pewien, ze Północ nie będzie protestowała:D

Poza tym możecie podsyłać rozkazy

ByeBye - Nie 18 Paź, 2015

Rozkazy wysłane
Leśnik - Nie 18 Paź, 2015

Też rozkazy wysłane.

PS: Chyba ŻW Martella nie zostały odjęte na mapie.

Czarny Jaszczur - Nie 18 Paź, 2015

Talia III

Z rozkazami zaczekałbym na decyzję Greyjoya odnośnie trzeciej karty ;)

Zapomnialem xd to troche zmienia :p

Jak zmienia? No bez ograniczeń, inaczej byś napisał. :smile:
gamaliel - Nie 18 Paź, 2015

rozkazy posłane

Zapomnialem ze to ja :p
Bez marszu plus 1

Sarim - Nie 18 Paź, 2015

Leśnik napisał/a:
Też rozkazy wysłane.

PS: Chyba ŻW Martella nie zostały odjęte na mapie.

Fakt, zabiorę mu je:D

Poprawione. Na przyszłość nie śpijcie w lumpach bo chyba wiesz po co licytujesz miecz. :razz:

Przeprasza, zaspany jestem :p

Rozkazy wysłane, dużo nam brakuje? ;)
Sarim - Nie 18 Paź, 2015

czekamy na Guzu( Tyrella)

coś nam się słabo rozwija gra ;p
Sarim - Nie 18 Paź, 2015

Póki brakuje rozkazów rozkazów nie damy rady pójść do przodu.

Wiem wiem :D
Sarim - Nie 18 Paź, 2015

Baratheon zaczyna

EDIT:Oczywiście najpierw pochodnie.

Raczej kruk :)

Moat Cailin R: Seagard

MAPA

loonger87 - Pon 19 Paź, 2015

Mapa po ruchach Baratheona
Leśnik - Pon 19 Paź, 2015

Hola hola, niecierpliwe człowieki!!

Dajcie wyjść na miasto zagrać live. mapa po moim najeździe na SS (kruk) oraz Starka.

guzu - Pon 19 Paź, 2015

M+0: SH na WSS

KN na Kings Landing
http://tinyurl.com/fXis8P6E83q3ID5CulFh

M-1: SH na Sunset Sea.

GJ-> Stark-> Martell

ByeBye - Pon 19 Paź, 2015

piechur na Moat Callin
dowódca na pw

Czarny Jaszczur - Pon 19 Paź, 2015

Takie buty, broni Rodric Cassel [1] :)
Sarim - Pon 19 Paź, 2015

Bitwa o Moat Cailin

Greyjoy:
Armia: 1
Karta: Euron Wronie Oko [4] [miecz]
Łącznie: 5

Stark:
Armia: 2
Karta:Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]
Łącznie: 3

Wygrywa Greyjoy, Stark wycofuje rycerza (gdzie?)

Później:
Stark-->Martell-->Lannister

Cofam do Winterfell a marsz na morzu ściągam bez efektu. Zamiast lwa mam owoce morze :)
Sarim - Pon 19 Paź, 2015

Aktualna mapa
Martell, potem Lannister

Wydarzenia na słonecznym południe niewielki mają wpływ na namiestnika zachódu.

M-1: FM na FF, FM na Riverrun. Karta na pw. mapa

Broni Dagmar

Kevan. Wycofaj piechura.

http://npiguet.github.io/...YzhgI_rhqnog5I.

Wycofuje się na Pyke
Sarim - Pon 19 Paź, 2015

Zaktualizowałem część monet, czekamy na Martella
gamaliel - Pon 19 Paź, 2015

east summer sea m-1 zdejmuje bez wykonania

a drugi rozkaz?:)
gamaliel - Pon 19 Paź, 2015

prince pass: M+0 na dornish marches
generał na pw

Sarim - Pon 19 Paź, 2015

Bitwa o Dornish Marches

mapa po CP baratheona
http://tinyurl.com/VZyTCZCuxKKM9q3wvZQS

guzu - Pon 19 Paź, 2015

gamaliel napisał/a:
prince pass: M+0 na dornish marches
generał na pw

Alester Florent [1] [wieża]

Winterfell CP*: SE
Sarim - Pon 19 Paź, 2015

Bitwa o Dornish Marches

Martell:
Karta: Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]
Łącznie: 6

Tyrell:
Karta: Alester Florent [1] [wieża]

Mapa po wybyciu konnicy Tyrella:
Czekamy na rekrutację Tyrella

Czarny Jaszczurze co oznacza SE? (S-ship?, a co oznacza E?)

SE to wieża

Siege Engine, machina oblężnicza, kolega powyżej dobrze wytypował :)
guzu - Pon 19 Paź, 2015

Fm up w KN oraz SH na Redwyne Straights

Wydarzenia?
Sarim - Pon 19 Paź, 2015

Runda II Mobilizacja

Talia I

Talia II

Ponowne losowanie:

Talia III
Uczta dla wron [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.

Pojawienie się dzikich w talii III oznacza ich atak, zatem po rozpatrzeniu 2 pierwszych kart przed rundą III wylosuję kartę dzikich.

Sarim napisał/a:

Pojawienie się dzikich w talii III oznacza ich atak, zatem po rozpatrzeniu 2 pierwszych kart przed rundą III wylosuję kartę dzikich.

ale jak? przeciez dzicy sa dopiero na6.....

Sarim - Pon 19 Paź, 2015

1)Dzicy zaczynają na 2
2)Koniec rundy 1: Dzicy 4
3)Wydarzenie po rundzie I
Tron ostrzy [Dzicy]
Dzicy: 6
4)koniec rundy 2: Dzicy 8
5)Wydarzenia po rundzie II
Talia II: Mroczne skrzydła, mroczne słowa [Dzicy] - Dzicy 10
Talia III: Uczta dla wron [Dzicy] Dzicy 12

No właśnie? Byli na 4, w mobilizacji i nadchodzi zima nie ma znacznika (znacznik z mrocznych skrzydeł się nie liczy) i z uczty dla wron dzicy wzrastają na 6.

BTW karty rozpatruje się po kolei czyli najpierw jest podliczenie dzikich, karta I jak wszyscy zmobilizują to dopiero przechodzimy do tasowania II tali i ujawnienie tej karty. Teraz ja mogę mieć przewagę przy ustawianiu swoich jednostek wiedząc, że za chwilę będę wybierał wydarzenie.

Tasować II talię i ją ujawnić można jedynie w wypadku karty zaopatrzenie i ostatnie dni w I lata talii każda inna może spowodować ułatwioną decyzje.

Edit: Dzicy nie rosną po każdej turze, tak chyba było w 1 edycji, ale nie jestem pewien bo w nią nie grałem z 5 lat.

Sarim - Pon 19 Paź, 2015

Co do ujawniania wszystkich kart: w pierwszej rundzie tak robiłem ale doszliśmy do wniosku, że wydłuża to czas realizacji stąd wyciągnąłem teraz wszystkie karty naraz.

OK, być może coś pomieszałem z dzikimi, dotychczas grałem +2 po każdej rundzie (gdzie zaczynamy od 2). Dajcie mi chwilę, zaraz zajrzę do zasad i ogarnę sprawę.

jak jest zima (Lesnik tego nie sprecyzowal, chodz tez kiedys popelnialem ten blad) to znacznik dzikich z nowo wylosowanej karty sie nie liczy:)
ale tak czy owak popelniles blad w liczeniu:) dzicy na koniec 1 rundy nie moga zwiekszyc swojej sily w podstawowej wersji tej gry (czyli taka w jaka gramy) ten sam blad popelniles wyliczajac druga runde (tez dodales 2 do ich sily).... powiedz dlaczego tak zrobiles a powiemy Ci gdzie popelniles blad:D

Sarim napisał/a:
Co do ujawniania wszystkich kart: w pierwszej rundzie tak robiłem ale doszliśmy do wniosku, że wydłuża to czas realizacji stąd wyciągnąłem teraz wszystkie karty naraz.

OK, być może coś pomieszałem z dzikimi, dotychczas grałem +2 po każdej rundzie (gdzie zaczynamy od 2). Dajcie mi chwilę, zaraz zajrzę do zasad i ogarnę sprawę.

i juz spiesze z tlumaczeniem:)
karty wszystkie odkrywamy naraz, czyli znamy wszystkie 3 zdarzenia razem, ale rozpatrujemy je po kolei.... czyli najpierw robimy mobilke (1 wydarzenie) a dopiero jak wszyscy ja przeprowadza przechodzimy do 2 talii czyli w tym momencie do "potasowania" wszystkich kart i wylosowania nowej:)
co do zwiekszania sily o2 co ture to szczerze mowiac nigdy nie slyszalem.... (mozna kiedys tak zagrac jako dodatkowa zasada:P)

Wszystko jest już wyjaśnione, od kolejnej tury będzie cacy! Mobilizować, potem Kruk i gramy bez Umocnień Władzy! :D

po mobilcej Baratheona:) http://tinyurl.com/7WRO0rKVrLhCyLZZjdGf
Sarim - Pon 19 Paź, 2015

Dzięki za wyjaśnienie Panowie, nie mam pojęcia skąd wzięło mi się to podnoszenie po każdej turze.

pelen luz:D tez gralem ze znajomymi "na kilka zlych zasad" az nie mialem okazji poznac Lesnika:)
Leśnik - Wto 20 Paź, 2015

Prawdziwy piewca zasad ze mnie. :wink:

Brachol z kumplami kiedyś grał, że w kolejności rozgrywki odkrywali po jednym rozkazie. Po 8 godzinach w 4 turze uznali, że coś jest nie tak i trzeba to sprawdzić. :grin:

Zmobilizowany http://npiguet.github.io/...uGinuiHh-SggA..

loonger87 - Wto 20 Paź, 2015

Jeszcze przy "tempie" podejmowania decyzji przez twojego brata to i tak dobrze ze "juz" 4 rundę mieli :-D

Wtedy grał szybciej bo zupełnie nie wiedział co robi. :smile:
ByeBye - Wto 20 Paź, 2015

http://tinyurl.com/uYx2x5SBajH10mVUIZqp

Moja mobilka

guzu - Wto 20 Paź, 2015

Po Tyrellu
Czarny Jaszczur - Wto 20 Paź, 2015

White Harbor: Footman
    Winterfell: Ship to Shivering Sea, Ship to Bay of Ice

MAPA -> zostaje jeszcze chyba tylko Martell :)

gamaliel - Wto 20 Paź, 2015

http://tinyurl.com/dzxYMEOrzzbqIBAuqKyk
moja mobilka

Dzicy już prawie zaatakowali a w kasie pustki. Namiestnik Zachodu zarządza zbieranie hajsu.
Sarim - Wto 20 Paź, 2015

Faza planowania runda III
Możecie podsyłać rozkazy

Zaginęła jedna karawana podatków, która powinna trafić do Lannisportu.

3 za prowincje (harrenhal, riverrun i SS) oraz 1 za handel morski i połów ryb.

Sarim - Wto 20 Paź, 2015

Poprawka
Dodatkowo poprawiłem Baratheona, nie liczyłem nigdy portów przy tej karcie.

gamaliel - Wto 20 Paź, 2015

rozkazy posłane
guzu - Sro 21 Paź, 2015

Sarim napisał/a:
Faza planowania runda III
Możecie podsyłać rozkazy

bez umocnień władzy

Czarny Jaszczur - Sro 21 Paź, 2015

Swoje wysłałem wczoraj, kogo brak? :D
Sarim - Sro 21 Paź, 2015

Czekamy na Baratheona(Loonger87) i Greyjoya(ByeBye).
loonger87 - Sro 21 Paź, 2015

poszly rozkazy
Sarim - Sro 21 Paź, 2015

Runda III, rozkazy
Lanni(Kruk)-->Pochodnie(zaczyna Lanni)-->Ruchy(zaczyna Baratheon)

Leśnik - Sro 21 Paź, 2015

Kruk zmienia Sunset Sea: R->M+1

bara pierwszy ruch.... Kn na The Reach i FM na Kingswood
http://tinyurl.com/4RU0PhZpZzvOTipbmKct

Leśnik - Sro 21 Paź, 2015

M-1: Bez efektu.
ByeBye - Sro 21 Paź, 2015

http://tinyurl.com/13HEinkcirRA1jlJZfFG
guzu - Sro 21 Paź, 2015

M-1: fm na highgarden
Sarim - Sro 21 Paź, 2015

Rusza Greyjoy, potem Stark, potem Martell
Mapa

Czarny Jaszczur - Sro 21 Paź, 2015

Greyjoy już się ruszał z Moat Cailin :)

White Harbor M-1: Footman to Castle Black

MAPA

gamaliel - Sro 21 Paź, 2015

Sunspear: M-1 na yronwood

2x fm na Storms End
http://tinyurl.com/ECHsSDM3ukGVn11vTaom

Sarim - Czw 22 Paź, 2015

Lannister-->Tyrell-->Greyjoy
Leśnik - Czw 22 Paź, 2015

M+0: KN to SS.

http://npiguet.github.io/...oGM4YCH64Wv6YCA

guzu - Czw 22 Paź, 2015

M+0: FM i KN na Starfall

dowódca na PW u GM

ByeBye - Czw 22 Paź, 2015

Piechur na greywater watch
Czarny Jaszczur - Czw 22 Paź, 2015

Winterfell M+0: Footman to Moat Cailin, SE and Knight to The Eyrie

MAPA

mapa

M+1: SH to IMB. Karta na pw.

Balon

Jaime.
Sarim - Czw 22 Paź, 2015

Bitwa o Ironman's bay
Lanni
Armia: 6
Karta: Ser Jaime Lannister [2] [miecz]

Greyjoy
Armia:4
Karta: Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.

Greyjoy wygrywa, Lanni się wycofuje

Czekamy na kartę Martella

Czarny Jaszczur - Czw 22 Paź, 2015

Bay of Ice: Ship to Winterfell - port, Ship zostaje :)
gamaliel - Czw 22 Paź, 2015

Ciemna Gwiazda [2] [miecz]
Sarim - Czw 22 Paź, 2015

Bitwa o Starfall

Tyrell
Armia: 3
Karty: Ser Loras Tyrell [3]
Suma: 6

Martel
Armia: 5
Karty: Ciemna Gwiazda [2] [miecz]
Suma: 7

Wygrywa Martell. Gdzie cofa się Tyrell?

Ruszają
Greyjoy-->Martell-->Bara-->

Sarim napisał/a:
Bitwa o Starfall

Tyrell
Armia: 3
Karty: Ser Loras Tyrell [3]
Suma: 6

Martel
Armia: 5
Karty: Ciemna Gwiazda [2] [miecz]
Suma: 7

Wygrywa Martell. Gdzie cofa się Tyrell?

Ruszają
Greyjoy-->Martell-->Bara-->

odwrót atakującego jest zawsze na pole z którego atakował

Sarim - Czw 22 Paź, 2015

Rzeczywiście!
Przejrzę instrukcję od początku bo chyba dotychczas grałem chyba w jakaś modyfikację
http://tinyurl.com/telAaiPpHmuANbDduKGa

marsz+0 zdejmuje
loonger87 - Czw 22 Paź, 2015

Marsz baratheon -1 bez efektu
guzu - Czw 22 Paź, 2015

Sarim napisał/a:
Rzeczywiście!
Przejrzę instrukcję od początku bo chyba dotychczas grałem chyba w jakaś modyfikację
http://tinyurl.com/telAaiPpHmuANbDduKGa

fm ginie :wink:

Leśnik - Pią 23 Paź, 2015

Aktualna mapa, jeszcze tylko Tyrell
guzu - Pią 23 Paź, 2015

M+1: KN i FM na Dornish Marches, FM na The Arbor, zostawiam żw

dowódca na PW u GM

Sarim - Pią 23 Paź, 2015

Bitwa:http://tinyurl.com/bEuTdOOwwn0NurVqzm8E
Nie mam karty na PW.

guzu - Pią 23 Paź, 2015

już będzie ok ;)
gamaliel - Pią 23 Paź, 2015

Doran Martell [0]
loonger87 - Pią 23 Paź, 2015

wydarzenia po rozstrzygnieciu bitwy?
Czarny Jaszczur - Pią 23 Paź, 2015

Doran musi jeszcze zadziałać :)

Doran wybiera kruka
Sarim - Pią 23 Paź, 2015

Bitwa o Dornish Marches:
Tyrell
Armia: 4
Karta: 2 Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]

Martell
Karta: 0 Doran Martell [0]

Rycerz zdycha, na którym torze usuwamy Tyrella?

Czarny Jaszczur - Pią 23 Paź, 2015

Hehe, posty macie w tym samym czasie :D

Sarim napisał/a:
Bitwa o Dornish Marches:
Tyrell
Armia: 4
Karta: 2 Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]

Martell
Karta: 0 Doran Martell [0]

Rycerz zdycha, na którym torze usuwamy Tyrella?

Doran wybiera kruka

Sarim - Pią 23 Paź, 2015

MAPA

Wydarzenia:

Talia I
295614 4

Talia II
295615 6

Talia III
295616 7

Nawałnica mieczy [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.

Zatem zaczynamy od mobilki

ByeBye - Pią 23 Paź, 2015

Źle się dzieje ;p
gamaliel - Sob 24 Paź, 2015

moja mobilka:
http://tinyurl.com/QA2mM2FboPQjjNbC6xK7

loonger87 - Sob 24 Paź, 2015

i moja:
http://tinyurl.com/PKcLZdH6ZgMqNwXcuOJ4

Czarny Jaszczur - Sob 24 Paź, 2015

Winterfell: Footman, Footman
The Eyrie: Footman
White Harbor: Ship to port
Moat Cailin: Footman up to Knight

MAPA

Leśnik - Sob 24 Paź, 2015

FF się marnuje:
http://npiguet.github.io/...OqxreGrjOiAgA..

guzu - Sob 24 Paź, 2015

na mapie jest błąd

Wysłany: Wczoraj 12:32
M+1: KN i FM na Dornish Marches, FM na The Arbor, zostawiam żw

na Oldtown mam żw, na The Arbor FM

guzu - Sob 24 Paź, 2015

Highgarden: SH na Redwyne Straights i SH na WSS
Oldtown: FM i SH na Redwyne Straights

mapa

Sarim - Sob 24 Paź, 2015

Czekamy na mobilizację:
ByeBye Greyjoy

Potem licytacja tronu.

ByeBye - Sob 24 Paź, 2015

http://tinyurl.com/zHuA4BAwdyxf5wvibCQz
loonger87 - Nie 25 Paź, 2015

jak nam idzie?
Sarim - Nie 25 Paź, 2015

Licytacja tronu.
Czekamy na żetony Leśnika i Guzu.

Czarny Jaszczur - Nie 25 Paź, 2015

Ci dwaj, rly? :D
guzu - Nie 25 Paź, 2015

to jakieś nieporozumienie, wysłane ;)
Leśnik - Pon 26 Paź, 2015

Coś jest nie tak z forum. Wysłałem kilka dni temu. Ponowiłem.
Sarim - Pon 26 Paź, 2015

Hmm przeglądałem pocztę ale nie znalazłem wcześniejszych informacji.
Tak czy inaczej:
Martell 3
Baratheon 1
Lannister 0
Stark 0
Greyjoy 0
Tyrell 0

Martell dostaje tron, jak ustawić resztę?

Możecie podsyłać żetony na miecz.

ByeBye - Pon 26 Paź, 2015

wysłałem na miecz
loonger87 - Pon 26 Paź, 2015

Gray
Lani
Tyrell
Stark

Sarim - Pon 26 Paź, 2015

Został Król Północy i Martell.
gamaliel - Pon 26 Paź, 2015

na miecz posłane
Sarim - Wto 27 Paź, 2015

Licytacja miecza
Tyrell 3
Greyjoy 1
Baratheon 3
Lannister 0
Martell 2
Stark 0

Tron decyduje o remisach.
Aktualizacja zetonow mapa

Mozecie podsylac na Kruka

loonger87 - Wto 27 Paź, 2015

Lordzie Martellu wierzę w przyjaźń pomiędzy naszymi rodami!
Leśnik - Wto 27 Paź, 2015

loonger87 napisał/a:
Lordzie Martellu wierzę w przyjaźń pomiędzy naszymi rodami!

Groźba jest oznaką strachu? :smile:

Ale jaka groźba? A to ze się boje silnego rodu ze Słonecznej Włóczki to nigdy nawet nie starałem sie ukrywac;-)
gamaliel - Wto 27 Paź, 2015

Baratheon 3
Tyrell 3
Martell 2
Greyjoy 1
Lannister 0
Stark 0

ja tam sie boje miecza

Dziekuje, doceniam, zapamietam:)
Sarim - Wto 27 Paź, 2015

Mam już dwie oferty na kruka, czekamy na resztę.
Sarim - Sro 28 Paź, 2015

Brakuje Martella i Tyrella
guzu - Sro 28 Paź, 2015

Mamy po zero ;)
Sarim - Sro 28 Paź, 2015

Licytacja Kruka
Baratheon 1
Stark 4
Lannister 5
Greyjoy 4
Tyrell 0
Martell 0

Martell rozstrzyga remisy pomiędzy sobą i Tyrellem (domyślam się wyniku:D) oraz Greyjoyem i Starkiem.

Mapa bez rozstrzygniętych remisów

Gdy dostaniemy rozstrzygnięcie od Martella czas na rozkazy.

Pamiętajcie o:

gamaliel - Sro 28 Paź, 2015

Lannister 5
Greyjoy 4
Stark 4
Baratheon 1
Martell 0
Tyrell 0

Sarim - Sro 28 Paź, 2015

A zatem czas na rozkazy
gamaliel - Sro 28 Paź, 2015

rozkazy poszły
Leśnik - Czw 29 Paź, 2015

Jutro do południa, jak przetrzeźwieję :wink:
Czarny Jaszczur - Czw 29 Paź, 2015

Rozkazy wysłane :)
Sarim - Czw 29 Paź, 2015

Nie mam jedynie rozkazów od Greyjoya.
ByeBye - Czw 29 Paź, 2015

Wysłałem przed chwilą
Sarim - Czw 29 Paź, 2015

W pierwszej kolejności Lanni decyduje co robi z Krukiem
ByeBye - Czw 29 Paź, 2015

link nie dziala?
Leśnik - Czw 29 Paź, 2015

Tak nie działa :sad:
Sarim - Czw 29 Paź, 2015

Musiałem coś uciąć. Już powinno być OK:
Mapa

loonger87 - Pią 30 Paź, 2015

Przyjacielu Martelu chcialem Cie tylko oficjalnie zapewnic ze z mojej strony nic zlego Cie nie spotka:)
Czarny Jaszczur - Pią 30 Paź, 2015

Mnie tym bardziej więc dziwny ten marsz na morzu :roll:

The Narrow Sea R: bez efektu

MAPA

loonger87 - Pią 30 Paź, 2015

Dziwny, nie dziwny.... Ja.ogólnie dziwnie gram w tą grę także nie ma się co dziwić;-)
Leśnik - Pią 30 Paź, 2015

Riverrun: M+0 na R
ByeBye - Pią 30 Paź, 2015

Spalam Riverrun
Sarim - Pią 30 Paź, 2015

Czas grabić!
Greyjoy już zaczął, zatem kolej Martella, potem Baratheon, a potem Lannister.

Mapa

loonger87 - Sob 31 Paź, 2015

The Reach bez efektu
Blackwater pali CP na Harenhall
sorki Lesnik ale taka pokuse ze uleglem:)
http://tinyurl.com/wObFDkqJX91qlRQUUZu0

gamaliel - Sob 31 Paź, 2015

najazd z east summer pali west summer

a marsz+0 piechur na salt shore
rycerz zostaje

loonger87 - Sob 31 Paź, 2015

M-1 SE, FM na Craclaw Point
http://tinyurl.com/Gn1VZ3zIuC7LverwXF6X

Sarim - Sob 31 Paź, 2015

Kolej Greyjoya, potem Lanni.
ByeBye - Sob 31 Paź, 2015

M+1 : 1 FM na Riverrun.
karta na PW

Leśnik - Sob 31 Paź, 2015

Tyrion broni i wybiera z dwójki rodzeństwa, że atakuje Theon.

Wycofuję się na SM

mapa

M+1: 3x SH na IMB, Broni Asia, atakuje Góra i rozpierdziela Statki GJ.

http://npiguet.github.io/...YDji4fnn7LsoIA.

guzu - Sob 31 Paź, 2015

M+0: KN na Princes Pass, FM na The Reach

dowódca na PW u GM

Czarny Jaszczur - Nie 01 Lis, 2015

Leśnik napisał/a:

Wycofuję się na SM

mapa

Jeśli Greyjoy nie wesprze się z portu, to Asha ma [wieża] i jeden z trzech statków cofnie się do portu ;)

ByeBye - Nie 01 Lis, 2015

Dokładnie tak robie :D
loonger87 - Nie 01 Lis, 2015

broni Brienne (2)
Leśnik - Nie 01 Lis, 2015

Czarny Jaszczur napisał/a:
Leśnik napisał/a:

Wycofuję się na SM

mapa

Jeśli Greyjoy nie wesprze się z portu, to Asha ma [wieża] i jeden z trzech statków cofnie się do portu ;)

Ok. Deklaracja wsparć jest przed dowódcami, w takim układzie Asię bez wsparcia atakuje Cersei.

Poprawiona mapa i mój ostatni marsz.

guzu - Nie 01 Lis, 2015

loonger87 napisał/a:
broni Brienne (2)

była

Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.

usuwam cp w kl

loonger87 - Nie 01 Lis, 2015

http://tinyurl.com/qjIAeqCNyEdNS3n9xyCW kolej Starka....
Czarny Jaszczur - Nie 01 Lis, 2015

The Mountains of The Moon M-1: Knight to The Twins (papa Walder) ; SE to Winterfell

MAPA

loonger87 - Pon 02 Lis, 2015

KN na MOTM
SE i FM na Harenhall
zostawiam zeton,dowodca na PW

Leśnik - Pon 02 Lis, 2015

Tywin.
Sarim - Pon 02 Lis, 2015

Żeton miałeś już ustawiony.

Bitwa o Harrenhal

Lannister
Siła armii: 6
Karta: Tywin 4

Baratheon
Siła armii: 5
Karta: Stannis 4

Rusza Stark.

Mapa

Czarny Jaszczur - Pon 02 Lis, 2015

Winterfell M+0: Footman to The Fingers, SE to Flint's Finger

Lannister ma ręce tylko Gregora (5pkt siły) wiec ja wspieram się z morza i atakuje przy użyciu Umbera [2] [miecz] - uśmiercam i przewijam.

MAPA Baratheon -> Tyrell

Dorzucam miecz i wygrywam....
Sarim - Pon 02 Lis, 2015

Do 2h zaktualizuję mapkę i przywrócę do życia Twą machinę.

Bardzo dziękuję!:-D

Swój rozkaz M+1 ściągam bez efektu zresztą tak jak pisałem na samym początku;-)
Czarny Jaszczur - Pon 02 Lis, 2015

Skoro tak to:
    The Shivering Sea M+1: Ship to Narrow Sea

Sarim - Pon 02 Lis, 2015

Czy Wam też na niektórych kompach ucina skrócone linki? Skrócone linki, które generują w pracy nie działają.

Mapa

Gdzie wycofać rycerza Lannistera z Harrenhal?

Marsze:
Tyrell

Sarim napisał/a:
Czy Wam też na niektórych kompach ucina skrócone linki? Skrócone linki, które generują w pracy nie działają.

Mapa

Gdzie wycofać rycerza Lannistera z Harrenhal?

Marsze:
Tyrell

Do nieznajomego (zaopatrzenie).

Btw: Chyba pierwszy raz widzę sytuację, gdy Lannister ma 1 zamek a 3 spośród 4 sąsiadów go atakuje...

Germanus - Pon 02 Lis, 2015

Uczt dla wron ;)
Sarim - Pon 02 Lis, 2015

Mapa

Pozostał marsz Tyrella

Wygląda na to, że Lannistera spotkała kara za niecne uczynki członków jego rodu:D

Trzeba wyjątkowo wybitnie zagrać Lannisterem aby miał 1 zamek w uczcie. :razz:
guzu - Wto 03 Lis, 2015

M-1: kn na the REACH

Dowodca na pw u gm

loonger87 - Wto 03 Lis, 2015

broni Renly (3) i awansuje FM w kingswood na KN

CP* Lanistera i mozna losowac zdarzenia:)
guzu - Wto 03 Lis, 2015

była

Margaery Tyrell [1] [wieża]

http://tinyurl.com/P46bPKlhJWaIK4od1bt1
Leśnik - Wto 03 Lis, 2015

ŻW.
Sarim - Wto 03 Lis, 2015

Mapa
CP* Lannistera
Czy to żw oznacza, że chcesz żw a nie rekrutować?

Tak.

Wydarzenia?
Sarim - Wto 03 Lis, 2015

Talia I

Talia II
Po przetasowaniu:

Talia III

Dzicy atakują z siłą 10!

Chyba tak wygląda zaopatrzenie.
ByeBye - Wto 03 Lis, 2015

Siła dzikich to 8 z tego co mi się wydaje :)

Owszem 8.
Sarim - Wto 03 Lis, 2015

Rzeczywiście, policzyłem dzikich, którzy pojawili się na karcie, którą zmieniłem.
Czarny Jaszczur - Wto 03 Lis, 2015

Moje zaopatrzenie wynosi "4" ;)

MAPA

Wysyłam na Dzikich.

Sarim - Wto 03 Lis, 2015

Tyrell 1
Lannister 0
Stark 1
Baratheon 3
Martell 0
Greyjoy 0

Zwycięstwo dzikich!

Gromadzą się nad mleczną wodą
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Jeśli posiada więcej niż jedną kartę Rodu na ręce, odrzuca wszystkie karty o największej sile.
Pozostali gracze: Jeśli posiadają po więcej niż jednej karcie Rodu na ręce, muszą wybrać i odrzucić jedną z tych kart.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Bierze cały stos odrzuconych kart Rodu z powrotem na rękę.

Martell wybiera kto przegrywa.

Proszę króla o łaskę. GJ ma najmocniejszy deck i 4 jest dla niego jedynie ciekawym dodatkiem. Ja jestem atakowany przez Starka i Baratheona i bez czwórki mnie nie będzie.
gamaliel - Wto 03 Lis, 2015

A karty są aktualne?

Jak tak to kara spada na Greya
a ja tracę Nymerie

ByeBye - Wto 03 Lis, 2015

Tak, w mojej sytuacji zabieranie mi Eurona napewno jest dobrym zagraniem :D
Czarny Jaszczur - Wto 03 Lis, 2015

U mnie na Mur wędruje Catelyn Stark [0] :)

Dziękuję Szlachetnemu Rodowi Martell

Kevan

guzu - Sro 04 Lis, 2015

wyrzucam Garlan Tarly, usunąłem także Alestera którego już użyłem

Mapa

Leśnik - Sro 04 Lis, 2015

Został Baratheon.
loonger87 - Sro 04 Lis, 2015

Melisandre wyrzucam, rozkazy podeślę za 2-3 h.... Sorki ale nowa praca i mam mniej czasu

Można prosić o aktualizację wydarzeń w 1 poście? IMO dowódcy są tam niepotrzebni ale już wydarzenia warto znać na bieżąco.

rozkazy wyslane
Sarim - Sro 04 Lis, 2015

Tak, na początku chciałem aktualizować dowódców w pierwszym poście bo nie zauważyłem funkcjonalności w aplikacji.

Zaktualizuję pierwszy post, a w międzyczasie możecie podsyłać rozkazy. Póki co mam Lannistera i Baratheona.

gamaliel - Sro 04 Lis, 2015

rozkazy posłane
ale czy da się zatrzymać Baratheona?

p.s nie mam żmii ani dorana

Na pewno nie da się jeśli Stark i Martell będą się nadal przyglądać co Bara sobie robi na kontynencie. :neutral:

pozwolilem sobie zaktualizowac moich dowodcow oraz dowodcow Martella (tylko On napisal czego nie ma juz) http://tinyurl.com/5gJK05rfVTeFVdXvzZMu
P.S. Powstrzymywac Baratheona? Ale w czym?

Czarny Jaszczur - Sro 04 Lis, 2015

Zawsze patrzę na Tor Zwycięstwa i nie widziałem powodu do obaw, okazuję się jednak, że ten kłamie i Bara ma sześć zamków. Przed wysłaniem rozkazów muszę wymienić kruki adekwatne do sytuacji :neutral:

oj Panowie....
Sarim - Sro 04 Lis, 2015

Zachowałem sobie listę dowódców którą uzupełniałem w pierwszym poście, zatem porównam z mapą i za chwilę potwierdzę czy wszystko się zgadza.

Dodatkowy zamek Baratheona

Leśnik - Czw 05 Lis, 2015

A na co tu PW. Martell musi spalić SBB, Stark musi się maksymalnie umocnić na Eyrie a GJ na Riverrun (tak Grey musisz się wspierać z Seagardu i nikt tego wsparcia nie spali).
loonger87 - Czw 05 Lis, 2015

Na kogo czekamy?
Czarny Jaszczur - Czw 05 Lis, 2015

Moje poleciały w tym momencie, szkoda tylko, że nie wszyscy dostrzagają prawdę w słowach Lesnikach :???:
Sarim - Czw 05 Lis, 2015

Brakuje mi jeszcze tylko Greyjoya (ByeBye).

Jeśli będą inne rozkazy to szkoda naszego czasu. Bara ma 2+1+ miecz, czyli Balon jest na przegrany remis, Ned też a inni dowódcy tylko gorzej.

Jednak swoją drogą Jaszczur w ostatnim ruchu to odjebałeś jakbyś pierwszy raz w tą grę grał. Gościowi co ma 6 zamków nie wchodzisz na pusty zamek a atakujesz ród, który ma 2 zamki...

Jak pisałem wcześniej, co raczyłeś przeoczyć, swoją wiedzę czerpałem z Toru Zwycięstwa. Nie przyglądałem się mapie i nie zauważyłem, że ma ich sześć. Nikt też nie krzyczał, cyrki jakieś :P

Nadal 5>2 :razz:

Greyjoy, Twe wsparcie na Seagardzie jest bezpieczne, nie spalę go w imię obrony Riverrun! ;)

Ja też go nie spalę.
ByeBye - Pią 06 Lis, 2015

Wysłałem rozkazy
Sarim - Pią 06 Lis, 2015

Mapa

Zaczyna Kruk (Lannister)

Najazdy:
Martell-->Baratheon-->Tyrell-->Stark

Leśnik - Pią 06 Lis, 2015

Nie działa :sad:
Sarim - Pią 06 Lis, 2015

Mapa

Teraz powinno być OK

Czarny Jaszczur - Pią 06 Lis, 2015

Moje najazdy bez efektu :)

MAPA

Jest ok, poproszę kartę dzikich.

Chyba wszyscy wiemy co trzeba robić.

Karta zostaje na górze.
gamaliel - Pią 06 Lis, 2015

east summer sea: najazd
palę najazd z shipbreaker bay

i marsz
FM na salt shore
KN na storms end
wspieram się
bez żetonu bo jest
generał na pw
http://tinyurl.com/L4iXCVGOBzKRRU5pM9Ml

Pozostałe rajdy też bez efektu. http://npiguet.github.io/...bGg6IGl6Kmf4ZaQ
loonger87 - Sob 07 Lis, 2015

broni Saladhor (Melisandry tez nie mam juz, stracilem ja po dzikich)

M+0 balista na Craclawn Point
Sarim - Sob 07 Lis, 2015

Bitwa o Koniec Burzy:

Martell: Areo Hotah (3)
Siła: 7

Baratheon: Saladhor (1)
Siła 7

Wygrywa Baratheon

Mapa

Marsze:
Greyjoy-->Lannister-->Tyrell

ByeBye - Sob 07 Lis, 2015

FM na moat Callin
dowódca pw

Czarny Jaszczur - Sob 07 Lis, 2015

Nawet tego nie skomentuje, nie trzeba ;)

Broni Blackfish, cofam na White Harbor (na mapie odznaczcie dowódcę Greyjoya)

MAPA

Sarim - Sob 07 Lis, 2015

Bronił Dagmar.

Mapa

gamaliel - Sob 07 Lis, 2015

loonger87 napisał/a:

gdybym wiedział że jej nie masz nie rzucił bym areo
drugi raz w tej grze podejmuje decyzje na podstawie nie aktualnej listy generałow
ale nic to

Leśnik - Sob 07 Lis, 2015

M+0: KN i KN na Blackwater. Karta na pw.

gamaliel napisał/a:
loonger87 napisał/a:

drugi raz w tej grze podejmuje decyzje na podstawie nie aktualnej listy generałow
ale nic to

mozemy przeprowadzic walke "od nowa" w sensie karty rzucimy raz jeszcez:)

Leśnik napisał/a:

broni ser Davos:)

loonger87 napisał/a:
Leśnik napisał/a:

broni ser Davos:)

Cersei wysłała brata. Jaime :wink:

pogniewamy sie Lesnik chyba:)

loonger87 napisał/a:
pogniewamy sie Lesnik chyba:)

Sarim - Nie 08 Lis, 2015

Wybaczcie opóźnienie, nie miałem dostępu do kompa.

Mapa usunąłem użytych dowódców, wszyscy powinni być już zaktualizowani.

loonger87 napisał/a:
gamaliel napisał/a:
loonger87 napisał/a:

ale nic to

mozemy przeprowadzic walke "od nowa" w sensie karty rzucimy raz jeszcez:)

Nie powinno już do tego dojść, aktualizowałem wcześniej dowódców w pierwszym poście i gdzieś uciekła mi biedna Melisandre.

Jaka jest zatem decyzja Gamaliela?

Marsze:
Tyrell-->Stark

Kolejna runda:
Baratheon-->Greyjoy

gamaliel - Nie 08 Lis, 2015

moja decyzja:
grajmy, jest jak jest

guzu - Nie 08 Lis, 2015

m+0: KN na Dornish Marches
Czarny Jaszczur - Nie 08 Lis, 2015

Czekam na jelonka czy pokaże różki :cool:
Leśnik - Pon 09 Lis, 2015

Ale najpierw jest Twój pierwszy ruch, a później drugi ruch Bary. :wink:
Czarny Jaszczur - Pon 09 Lis, 2015

Gdzie ja mam głowę, chyba w KL ;)

Statek z portu na The Narrow Sea

MAPA

loonger87 - Pon 09 Lis, 2015

M-1 2xsh na Shipbreaker Bay

GJ http://npiguet.github.io/...ITMrOS9v-KygA..
Sarim - Pon 09 Lis, 2015

Marsze:

No Greyjoy atakuj, chyba nie na darmo się tak opołem :smile:
ByeBye - Pon 09 Lis, 2015

Nope, sciągam rozkaz

Tywin Lannister dowiedział się, że w Harrenhal Stannis zostawił kociołek pełny złota, a jego nadzorcą jest niespełna rozumu błazen. Wykorzystując kunsz militarny prowadzać odział halabardników bez większego problemu zdobywa zamek i złoto. Obrońcy wycofują się na Szczypcowy przylądek, jednak niespodziewanie błazen rzuca urok na jednego z dowódców Lannisterów i sraczka dopada... (proszę o uzupełnienie na mapie)

http://npiguet.github.io/...4fho57up5zkrKA.

guzu - Wto 10 Lis, 2015

Po Tyrellu
Leśnik - Wto 10 Lis, 2015

Zapomniałem o ruchu Bary: http://npiguet.github.io/...OCysOy3rOuIgA..

Czekamy na decyzję plamy i ruch Starka ( PS: Rob robi robotę na CP ;) )

loonger87 - Wto 10 Lis, 2015

tyrion http://tinyurl.com/7x3yxWlTkLEoJ4sz7fy5

Lordzie Starka Greya zdążysz wykurzyć z swoich ziem a takiej uczty jak się zapowiada na CP długo nie będzie. :smile: :wink:

Czarny Jaszczur - Wto 10 Lis, 2015

Bardziej przekonywałyby mnie piersi Sansy aniżeli Robb Stark, nie pałam sympatią do książkowej postaci ale zgodzę się z jednym, Król Północy z dodatkiem Doliny Arrynów. Na Szczypcowym Piłsudski zbiera siły aby odeprzeć czerwoną hołotę nad Czarnym Nurtem, Warszawa/Królewska Przystań musi się oprzeć nadchodzącej komunie :)

The Fingers M+0: Footman to TMoTM -> zostawiam żeton władzy, wspieram się zewsząd, dowódca wysłany

PS. Radzę trzymać się z dala od północy a zadbać o ziemie korony ;)

Bardziej przekonywałyby mnie piersi Sansy aniżeli Robb Stark, nie pałam sympatią do książkowej postaci ale zgodzę się z jednym, Król Północy z dodatkiem Doliny Arrynów. Na Szczypcowym Piłsudski zbiera siły aby odeprzeć czerwoną hołotę nad Czarnym Nurtem, Warszawa/Królewska Przystań musi się oprzeć nadchodzącej komunie :)

The Fingers M+0: Footman to TMoTM -> zostawiam żeton władzy, wspieram się zewsząd, dowódca wysłany

:shock: :mrgreen:
Strzeż się Marcowych Idów Juliuszu. :wink:

broni Melisandre

http://npiguet.github.io/...LDkgLLskrfgq4g.

M+1: Zgodnie z życzeniem Lorda Greyjoy finalizuję wymianę Twierdz, Riverrun za Pyke. Wszystko na Pyke, dowódca na pw.

U mnie Robb - MAPA

Pyke za Riverrun? :???:

od dwóch tur GJ robił wszystko w tym kierunku.
Sarim - Wto 10 Lis, 2015

Aktualizacja

Czekamy na kartę Greyjoya. Potem CP* Starka+być może GJ i wydarzenia.

Jeszcze moje CP* wpiszę -> Winterfell: Footman, Footman
ByeBye - Wto 10 Lis, 2015

Aeron :(

Cersei dowodziła. Jeden statek udało się przejąć zanim został zatopiony.

Dodałem FM Starkowi, odjąłem sobie ŻW (podczas ataku na Harren już je dodałem) i usunąłem rozkazy, które już nic nie robią.

http://npiguet.github.io/...4eG4KCG5aCF5paZ

Wydarzenia?

Sarim - Wto 10 Lis, 2015

Wydarzenia

Talia I

Talia II

Talia III

Zaczynamy od rekrutacji na tej mapie (dzięki Leśnik).

http://tinyurl.com/zTnVVShW23nuKaaW7OX5

loonger87 napisał/a:
http://tinyurl.com/zTnVVShW23nuKaaW7OX5

8 Rycerzy

sie zagalopowalem:D 6 mozna prawda?:D

6 statków, Rycerzy 5 :wink:

5? toz to skandal jakis! a SE? 2 czy 3?:D

SE 2 :smile:

Masz podpowiedz w swoim egzemplarzy lub na starych gimpowych PBFach. :smile:

sorki, kompletnie o tym nie pomyslalem:) a realu si epoprostu pionki koncza:Dhttp://tinyurl.com/K9lgSKldA1vToYVK4Oia
Leśnik - Sro 11 Lis, 2015

Wujek jest od tego jest, że czasem podpowie a czasem zrózga. :wink: :lol:
ByeBye - Sro 11 Lis, 2015

http://tinyurl.com/PJOSL9KotcI9roLWaaBw

moja mobilka

Leśnik - Sro 11 Lis, 2015

http://npiguet.github.io/...JiI2ZjhpbfppIA.
guzu - Sro 11 Lis, 2015

Po Tyrellu
Czarny Jaszczur - Sro 11 Lis, 2015

The Eyrie: FM up to KN
Flint's Finger: FM
Winterfell: FM up to SE, FM up to KN
White Harbor: FM

MAPA

Sarim - Sro 11 Lis, 2015

Pozostał Martell
gamaliel - Sro 11 Lis, 2015

wieża na sunspear
http://tinyurl.com/Gzg4Q44y5GTlRaTSfVf7

loonger87 - Sro 11 Lis, 2015

Bez obron gramy ;-)
Sarim - Sro 11 Lis, 2015

Mapa

Zatem czekam na rozkazy.

loonger87 - Sro 11 Lis, 2015

Podeślę wieczorem jak skończę.prace;-)
gamaliel - Sro 11 Lis, 2015

rozkazy posłane
Sarim - Czw 12 Lis, 2015

Mam już rozkazy Baratheona, Martella i Lannistera.
loonger87 - Pią 13 Lis, 2015

Jak nam idzie?
Sarim - Pią 13 Lis, 2015

Brakuje jeszcze Greyjoya i Starka
Czarny Jaszczur - Pią 13 Lis, 2015

Poszły :)
Sarim - Sob 14 Lis, 2015

Runda VI Najazdy

1)Kruk Lannister

2)Najazdy:
Martell-->Lannister-->Tyrell

Zaktualizowałem również tor zwycięstwa.

gamaliel - Sob 14 Lis, 2015

moje najazdy bez efektu
guzu - Sob 14 Lis, 2015

Tyrella także
gamaliel - Sob 14 Lis, 2015

yronwood: M-1 bez wykonania
loonger87 - Sob 14 Lis, 2015

M-1: SE na STorms End, Kn na Harrenhall: Lanister ma TYlko Gore wiec u mnie konnice prowadzi Renly jest 4-4 Lanister moze sie wycofac
http://tinyurl.com/7TR9tdQQcVHIpWY1MtCD
aaaa i spalilem wsparcie na Wysogrodzie

Sarim - Nie 15 Lis, 2015

Mapa

Gdzie wycofuje się Lannister?

Marsze:

Leśnik - Nie 15 Lis, 2015

Poproszę dzikich, Najazd bez efektu.
Leśnik - Nie 15 Lis, 2015

Karta dzikich zostaje. Wycofuję się na SS.

http://npiguet.github.io/...bGg7Z-k7qeS6ICA

loonger87 - Wto 17 Lis, 2015

Grayjoy?
Sarim - Wto 17 Lis, 2015

Ciągle czekamy na Greyjoya - ByeBye.
Czy macie jakieś informacje o jego nieobecności? W #107 też czekamy na niego, może coś mu wypadło?

Leśnik - Wto 17 Lis, 2015

Forum mówi, że wczoraj wieczorem był przez ponad godzinę...
ByeBye - Sro 18 Lis, 2015

M+1 3FM -> Lannisport
Dowódca na pw

Leśnik - Sro 18 Lis, 2015

Jaime.
ByeBye - Sro 18 Lis, 2015

Aha, wysłałem kartę do Ciebie zamiast Sarima.
Leśnik - Sro 18 Lis, 2015

Myślałem, że to blef. :smile:

Jeszcze raz obaj do Sarima? Moja poszła.

Sarim - Sro 18 Lis, 2015

Mam kartę Lannistera.
ByeBye - Czw 19 Lis, 2015

Balon
Leśnik - Czw 19 Lis, 2015

Jaime.
Sarim - Czw 19 Lis, 2015

Lanni rzuca Jaime. Co robi Balon?

Marsze:
Tyrell-->Stark-->Martell

Sarim napisał/a:
Lanni rzuca Jaime. Co robi Balon?

Otwiera pudełeczko z kolejnym prezentem?

Jednak będę się upierał aby wykonać swój ruch w kolejności.

M-1: KN na Riverrun, SE na Lannisport. Dowódca na pw.

http://npiguet.github.io/...7y47oyB67en5rqU

Sarim - Czw 19 Lis, 2015

Aaa pomyliłem go z Aeronem

Victarion
Sarim - Czw 19 Lis, 2015

Bitwa o Lannisport:
Lannister: Góra
Greyjoy: Theon

8:6 dla Lannistera

Góra zmiażdżył Theona i przy okazji posiekał piechurów. Żaden nie zdołał się uratować.

Mapa

Teraz już prawidłowo:
Marsze:
Tyrell-->Stark-->Martell

ByeBye napisał/a:
Victarion

Sarim napisał/a:

Greyjoy: Theon

8:6 dla Lannistera

Góra zmiażdżył Theona i przy okazji posiekał piechurów. Żaden nie zdołał się uratować.

Sarim - Czw 19 Lis, 2015

Jestem pewien, że widziałem tam Theona. Wyszedłem juz z pracy ale nie zamykałem kart w przeglądarce wiec jutro potwierdzę.

Dla wyniku bitwy to jednak nic nie zmienia.

Obrońca wysłał na pw dowódce?
Sarim - Czw 19 Lis, 2015

Nie na forum. Ale teraz patrzę na godzinę mojego posta i Greyjoya i jest dokładnie ta sama. Nie wiem zatem skąd wziąłem tego Theona, jutro sprawdzę.

Nieee, wyslalem najpierw Theona, ale chcialem zmienic, wykasowalem posta i napisalem Vica, chwile potem Sarim napisał widząc starego posta

http://npiguet.github.io/...b-O46OH4r6Z7Lal
guzu - Pią 20 Lis, 2015

M+0: FM na Searoad Marches, FM na Dornish Marches

dowódca na PW u GM

Leśnik - Pią 20 Lis, 2015

Mimo, że mam dupo-obrońce wytypowanego to podam go jak prze-trzeźwieję. Jutro około południa. ok?
guzu - Sob 21 Lis, 2015

doczekamy się? czy jeszcze trzeźwiejesz?
Leśnik - Nie 22 Lis, 2015

Tak to jest ciąg.

Tywin.

guzu - Nie 22 Lis, 2015

Mace Tyrell
loonger87 - Pon 23 Lis, 2015

Starku żyjesz czy Cie zasypalo na północy?;-)
Czarny Jaszczur - Pon 23 Lis, 2015

Na Searoad Tywin wygrał z Tyrellem ale stracił jednego piechura, zgadza się?

MAPA

Winterfell M+0: KN to White Harbor, SE to Crackclaw Point, dowódca wysłany

Śpijcie dalej na południu ;)

Leśnik - Pon 23 Lis, 2015

Na Searoad Tywin wygrał z Tyrellem ale stracił jednego piechura, zgadza się?

Zgadza, jednak ja zyskuje 2 ŻW
http://npiguet.github.io/...bHsmJ7ntY7mk6g.

loonger87 - Pon 23 Lis, 2015

broni Briernne
Czarny Jaszczur - Wto 24 Lis, 2015

Zapomniałem o Tywine, że sra złotem :P

Atakował Eddard [4] [miecz][miecz], nijak podoba mi się ten marsz ale gdy szachujesz mi królową, to innego wyboru nie mam ;)

Zwracam także uwagę na fakt, że moje zdobyczne zamki są krótkotrwałe a poczynania Baratheona przyniosą mu długofalowe zyski. Zima nadchodzi a południ śpi.

MAPA -> Martell - Baratheon - Greyjoy

gamaliel - Wto 24 Lis, 2015

Sunspear: M+0 KN+SE na storms end
generał na pw

loonger87 - Wto 24 Lis, 2015

Broni Stanis i wygrywa walke:)
loonger87 - Wto 24 Lis, 2015

moj ruch: M+1 3xship na The Narrow Sea: Stark ma 3+2wsparcia+2 z dowodcy,
bara: 3+1+atakuje Ser Davos (3)
7<7 Stark niech wycofa statki
kolej Grayja (trzeba uzupelnic dowodce Martell ktory atakowal Storms End)

Leśnik - Wto 24 Lis, 2015

ktoś tam kiedyś tam napisał/a:

:shock: :mrgreen:
Strzeż się Marcowych Idów Juliuszu. :wink:

:neutral:

Czarny Jaszczur - Sro 25 Lis, 2015

Cofam do portu dwa okręty ;)

MAPA

ByeBye - Sro 25 Lis, 2015

Atak na Riverrun

Dowódca na pw

Leśnik - Sro 25 Lis, 2015

Tyrion wybiera, że walczy z Theonem. Rycerz wycofuje się na GWW.

M+1 na Harren. Atakuje Cersei i kasuje M+0 na SE. Bara się przewija.

Tyrell i 2x Stark

http://npiguet.github.io/...-i4sOSAsuyIlcio

Pierwszy post jest aktualny w wydarzenia? Do czasu uzyskania tej informacji zastrzegam sobie prawo zostawienia lub nie ŻW na blackwater.

guzu - Sro 25 Lis, 2015

M-1: FM na The Reach, KN na The Boneway

u mnie ostatnia karta Randyl Tarly

przewijam się

loonger87 - Sro 25 Lis, 2015

i tu sie pojawia moje pytanie... jesli (jak w tej sytuacji) Tyrell ma ostatania karte a Ja uzyl bym Plamy to wyrzucam karte z "nowej" "przewinietej" juz talii?
guzu - Sro 25 Lis, 2015

loonger87 napisał/a:
i tu sie pojawia moje pytanie... jesli (jak w tej sytuacji) Tyrell ma ostatania karte a Ja uzyl bym Plamy to wyrzucam karte z "nowej" "przewinietej" juz talii?

myślę że wyrzucasz z nowej ręki

loonger87 - Sro 25 Lis, 2015

ok, dziek za info. Broni Melisandre (1)
Leśnik - Sro 25 Lis, 2015

guzu napisał/a:
loonger87 napisał/a:

myślę że wyrzucasz z nowej ręki

Na pewno tak jest.

guzu - Czw 26 Lis, 2015

loonger87 napisał/a:
ok, dziek za info. Broni Melisandre (1)

FM w piach, Stark-Greyjoy-Stark

MAPA

Leśnik - Czw 26 Lis, 2015

Guzu mapa jest z początku. http://npiguet.github.io/...OeGgsaW3KvmhYA.

Przypominam się w sprawie wydarzeń. Jeśli jest tak jak sądzę czyli w ostatniej turze było tasowanie i na nowo wylosowano zaopatrzenie to nie zostawiam ŻW.

Czarny Jaszczur - Czw 26 Lis, 2015

White Harbor M+1: FM to Moat Cailin

Greyjoy ma tylko Dagmera [1] więc u mnie atakuje Greatjon [2] i wygrywam, przeciwnik cofa się na Seagard.

TMoTM ściągam bez efektu, dobieram cztery żetony władzy (Castle Black i Karhold)

MAPA

guzu - Czw 26 Lis, 2015

Uzupełnione - gotowe na wydarzenia
Leśnik - Czw 26 Lis, 2015

Nie wiem jakie są aktualne wydażenia dlatego NIE zostawiam ZW na Blackwater
Leśnik - Sob 28 Lis, 2015

Na co czekamy? :smile:
loonger87 - Sob 28 Lis, 2015

Chyba na wydarzenia ;-)
Leśnik - Nie 29 Lis, 2015

Co jest z Sarimem? Od 10 dni nie było go na forum a to nie jest dobra oznaka...
Czarny Jaszczur - Nie 29 Lis, 2015

Od 10dni nie wykazał aktywności na forum. Dajmy mu jeszcze jutrzejszy dzień, jeśli nic się nie zmieni, to od wtorku będziemy sierotkami szukającymi opiekuna :cry:
Leśnik - Nie 29 Lis, 2015

Wysłałem pw, że tęsknimy. Może mail z pw zadziała.
Leśnik - Pon 30 Lis, 2015

Szukamy prowadzącego, który przygarnie szóstkę osieroconych graczy. Mapę aktualizuje sami, trzeba nam teraz wylosować wydarzenia i pomoderować rozgrywkę, która pewnie nie potrwa długo bo Stark lub Baratheon za chwilę wygrają.

http://npiguet.github.io/...JjigJnmj5XvpaQ.

Losowanie wydarzeń z:
Talia I:

Talia II:

Talia III:

Sieć kłamstw [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.

Morze sztormów [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Jesienne deszcze [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.

Germanus - Pon 30 Lis, 2015

mogę was przygarnąć :)

Wydarzenia:

Germanus napisał/a:
mogę was przygarnąć :)

Super!! Dzięki!! :grin:

http://npiguet.github.io/...bGx6JGW5Ku864iA

Bara się redukuje i wysyłamy do naszego zbawcy rozkazy. :smile:

Czarny Jaszczur - Pon 30 Lis, 2015

Wujek Germanus zasłużył na złote poroże :)

dawać rozkazy. Mam 1/6
jutro podam czarną listę spóźnialskich co by tu zmobilizować towarzystwo ;)

gamaliel - Pon 30 Lis, 2015

wysłane
Przy okazji proszę o aktualizację generałów

gamaliel napisał/a:
wysłane
Przy okazji proszę o aktualizację generałów

Mapa jest interaktywna :razz: Dlatego jeśli coś z dowódcami się nie zgadza to pisz i nanoś zmiany :wink:

Czarny Jaszczur - Pon 30 Lis, 2015

Ciężko knuć z sąsiadami w oczekiwaniu na redukcję armii u Baratheona. Nie mogę zrobić niczego, póki ten nie sprosta nowemu zaopatrzeniu.

Martell atakował Obara na Storm's End?

gamaliel - Pon 30 Lis, 2015

Powinna mi zostać tylko Arienne
wiem że mapa jest interaktywna, ale ja odhaczam a i tak w czyimś ruchu czasami się to rozjeżdża.

loonger87 - Pon 30 Lis, 2015

nie jest wam glupio ze wszyscy jednego bijecie? Tylko Gray jeszcze nie uderzyl we mnie.... Oj Panowie..... http://tinyurl.com/41SmDqahlBgctovueR3I
loonger87 - Pon 30 Lis, 2015

P.S. Dzieki Germanuus!!!!
Germanus - Wto 01 Gru, 2015

czekam na północno - zachodnie rozkazy. Niech Stannis zrobi redukcję armii (na SE jedną jednostkę, albo statek na północy)
loonger87 - Wto 01 Gru, 2015

Juz zrobiłem, link 3 posty do góry;-)
Germanus - Wto 01 Gru, 2015

oki doki.
Parę spraw organizacyjnych:
1. Jak robicie ruch i wrzucacie nawet od razu mapkę to i tak piszcie co skąd dokąd się przemieściło.
2. Jak dochodzi do bitwy to niech atakujący porachuje aktualną siłę (pisze krótko bądź rozpisuje bitwę - nieważne).
3. Jak znani są dowódcy i wrzucacie mapkę to i tak piszcie kto dowodził, łatwiej wtedy będzie wychwycić błędy jak ktoś naniósł swój ruch na "nieaktualnej" mapce.

Czarny Jaszczur - Wto 01 Gru, 2015

loonger87 napisał/a:
nie jest wam glupio ze wszyscy jednego bijecie? Tylko Gray jeszcze nie uderzyl we mnie.... Oj Panowie.....

Taka cena agresji, Koniec Burzy leży strefie wpływów Martella, Reach Tyrella, Harrenhall Lannistera a Narrow Sea to mój akwen. Każdy walczy o sporne ziemie :)

Biorę się za rozkazy, niebawem wyślę.

@ Wysłane

Rozumiem ze strefa wpływów Baratheona to Smocza Skala i Królewska Przystań? ;-)
Czarny Jaszczur - Wto 01 Gru, 2015

To rdzenne ziemie, strefy wpływów mają to do siebie, że często pokrywają się z innymi rodami :roll:

jak nam idzie?
Germanus - Sro 02 Gru, 2015

CZekamy na:
ByeBye/Greyjoy

Wymieniony proszony jest o przesłanie rozkazów na moje pw.

Germanus - Czw 03 Gru, 2015

czekamy aż Greyjoy poprawi rozkazy bo wysłał z błędem :/
Leśnik - Czw 03 Gru, 2015

No tak, tyle ich ma a krótko mógł nad nimi myśleć. :wink:
Germanus - Pią 04 Gru, 2015

mapka poniżej:

Leśnik - Pią 04 Gru, 2015

Kruk zna dzikich to poprawił: GWW R->CP

R: bez efektu

http://npiguet.github.io/...OaEj-2rq-KygA..

Czarny Jaszczur - Pią 04 Gru, 2015

Jeśli Greyjoy (po uprzednim zdobyciu przez Bare jednego z moich zamków) nie odbije się od dna poprzez zdobycie i utrzymanie Lannisportu, a zamiast tego straci Riverrun i Seagard na rzecz Moat Cailin, to zacznę krzyczeć o nierównościach.. :)

Jeśli Greyjoy (po uprzednim zdobyciu przez Bare jednego z moich zamków) nie odbije się od dna poprzez zdobycie i utrzymanie Lannisportu, a zamiast tego straci Riverrun i Seagard na rzecz Moat Cailin, to zacznę krzyczeć o nierównościach.. :)

No ejj!! Daj Greyowi zagrać po swojemu :razz:

loonger87 - Pią 04 Gru, 2015

The Narrow Sea pali wsparcie na Moat Cailin

Moje najazdy bez efektu -> MAPA

Marszować bo cała reszta jest bez efektu. :smile:

http://npiguet.github.io/...6Oj4Ky94Z2Z5pCA

Tak tylko chciałem napomknac (wiem ze bicie Baratheona w tej grze stało się fajne i modne) ale Stark ma 6 zamków;-)

Po Twoim ruchu będzie miał 5, ale czujność zawsze spoko. :wink:

Nigdy nic nie wiadomo Lesniku ;-)

Z takim rozstawieniem wojsk mogłeś to na upartego próbować skończyć w tej turze. Bicie Bary wcale nie jest modne, jest konieczne ze względu na Reach (pozdrawiamy Tyrella) i Storm's End (pozdrawiamy Martella) :D

Kiedy mi się fajnie z wami gra, Ja nie chce nic kończyć :-D
gamaliel - Pią 04 Gru, 2015

Yronwood: M-1 na Sunspear

M-1 SH na East Summer Sea
Martell ma tylko Arianne ja uzywam plamy i wyrzucam Martelowi Dorana, moj statek wraca aMartell Grayjoya http://tinyurl.com/aIw3NW6784YdHYmz84Rr

ByeBye - Pią 04 Gru, 2015

Riverrun M-1:
2 rycerze na Lannisport
Wieża do Seagardu
zostawiam żeton

Lannister ma Kevana
6 + 1 = 7

Mój atak - Euron
3 + 4 = 7

jest remis więc wygrywam.

http://tinyurl.com/VH8xkAftnSHQpzg4dfaa

Germanus - Sob 05 Gru, 2015

podoba mi się wasza samodzielność chłopaki :razz:
Leśnik - Sob 05 Gru, 2015

M+0: FM na Seagard. Proszę Starka o wsparcie. Dowódca po decyzji.
Czarny Jaszczur - Sob 05 Gru, 2015

Wesprę Greyjoya - jeśli zechce ;)
Leśnik - Sob 05 Gru, 2015

:sad: Dowódca wysłany. A było trzeba atakować Starka :/

mam dowódcę Lannistera, czekamy na obrońcę
ByeBye - Sob 05 Gru, 2015

Euron

Myślałem, że będziesz atakować Crackclaw Point ;)

Euron był dopiero co użyty...

Chyba przypadkiem odhaczony został Victor a nie Euron na mapie

Balon, źle uzupełniłem mapkę z której sprawdzałem postacie

był Tywin. Proszę o uzupełnienie mapki ;)

Mapa
Czarny Jaszczur - Nie 06 Gru, 2015

To teraz Tyrell (Guzu) :)
guzu - Nie 06 Gru, 2015

M-1: KN na Dornish Marches

MAPA

Czarny Jaszczur - Pon 07 Gru, 2015

Crackclaw Point M+0: SE to Blackwater, bez żetonu władzy

To mały ruch machiny ale wielki Starków. Nikt nie chce wywierać presji na Barze w okolicy Reach i KL, sam się tym zajmę. Leśnik, prosiłbym o jej nierozbieranie, nie jest ona wymierzona w Ciebie ;)

MAPA -> Martell -> Baratheon -> Greyjoy

gamaliel - Pon 07 Gru, 2015

Sunspear: KN,KN na Storms End
http://tinyurl.com/1Zil3J2fGjTNQmtbgWr1
generał na pw

loonger87 - Pon 07 Gru, 2015

Broni Stanis (4)
Germanus - Wto 08 Gru, 2015

nie otrzymałem dowódcy...
gamaliel - Wto 08 Gru, 2015

Był Areo Hotah[3] nie wiem czemu nie doszedl

Martell ma wówczas 9
Baratheon też 9
Baratheon wygrywa, bo jest wyżej na lennikach
Proszę o naniesienie uaktualnień na mapkę - jestem w pracy a tam jakoś ta mapka nie działa poprawnie :(

guzu - Wto 08 Gru, 2015

Teraz Baratheon
loonger87 - Wto 08 Gru, 2015

M+0 KN na Cracklawn Point, SE na The Eyrie, zostawiam zeton,
Stark-3
Bara-4
Dowodca na PW

mam wodza
Czarny Jaszczur - Wto 08 Gru, 2015

Rodric Cassel [wieża][wieża], cofać będę oczywiście na The Mountains of The Moon :)

@ Nie nanoszę zmian na mapie, dokonywać ich można po odkryciu kart obu graczy, w przeciwnym wypadku robi się zamieszanie z kartami dowódców.

loonger87 - Wto 08 Gru, 2015

u mnie byl Renly (3) ruch Grayjoya
ByeBye - Wto 08 Gru, 2015

Segard:
wszystko na Moat Cailin
zostawiam żeton

Stark:
1 piechur
2 wsparcie koń
2 wsparcie piechur

Greyjoy:
6 wieża, piechur, piechur

karta na pw :)

Germanus - Sro 09 Gru, 2015

potwierdzam
Czarny Jaszczur - Sro 09 Gru, 2015

Broni stary, poczciwy Tully - Brynden [1], cofam piechura do Winterfell.
Germanus - Sro 09 Gru, 2015

był mokry fryz
Leśnik - Sro 09 Gru, 2015

M-1: KN na Riverrun.
Czarny Jaszczur - Czw 10 Gru, 2015

MAPA -> Tyrell
Czarny Jaszczur - Nie 13 Gru, 2015

Guzu, hop-hop, pobudka :D
guzu - Pon 14 Gru, 2015

zdejmę bez efektu

MAPA

loonger87 - Pon 14 Gru, 2015

Tylko ja mam mobilke wiec poprosił bym konia dołożyć do Balisty;-)
Germanus - Pon 14 Gru, 2015

dajcie znać kiedy mam wam wylosować wydarzenia
Czarny Jaszczur - Pon 14 Gru, 2015

Flint's Finger M-1: SE to The Stony Shore, FM to Winterfell, zostawiam żeton władzy

Żetony władzy:
    Lannister +2
    Tyrell +2

Germanus, poprosimy o wydarzenia tury siódmej :)

PS. Bara znów ma sześć zamków, Wy tam na południu nie potraficie nawet wykorzystać faktu, że pcha się znacznymi siłami na północ i zostawia wywieszkę "Zapraszam" na południu.. :mad:

Jesteście samodzielni, więc nanieście zmiany. Jak widzę Dzicy mają siłę 10 i atakują tylko z wydarzenia.
Zatem przejdźcie do starcia.
ps. czy ktoś zna kartę dzikich?

Leśnik - Pon 14 Gru, 2015

Zna ktoś. :smile: Już masz kartę na pw.

ok, czekam na bidy
gamaliel - Pon 14 Gru, 2015

licytacja posłana
loonger87 - Pon 14 Gru, 2015

moja tez
Czarny Jaszczur - Pon 14 Gru, 2015

Moja licytacja Tronu też już leci :)

Germanus - Wto 15 Gru, 2015

Licytacja tronu:
Longer87 - 6
ByeBye -3
Gamaliel - 1
Stark - 1
Lannister - 1
Tyrell - 0

na przyszłość w pw piszcie jaki to ród ;)

Leśnik - Wto 15 Gru, 2015

http://npiguet.github.io/...6iI2pjvpa_ppIA.
gamaliel - Wto 15 Gru, 2015

Stark
Lannister
Martell

Czarny Jaszczur - Sro 16 Gru, 2015

Germanus - Sro 16 Gru, 2015

Ponieważ tak jak Gamaliel właśnie zostałem ojcem, dlatego będę dostępny jutro popołudniu :smile:
guzu - Sro 16 Gru, 2015

Germanus napisał/a:
Ponieważ tak jak Gamaliel właśnie zostałem ojcem, dlatego będę dostępny jutro popołudniu :smile:

Gratulacje ! Plaga jakaś !

loonger87 - Sro 16 Gru, 2015

Gratuluje!!!
Leśnik - Sro 16 Gru, 2015

Jest efekt 500 zł/dziecko jak w mordę strzelił. W piątek identyczna sprawa spotkała mojego kumpla, który w tą planszówkę mnie wprowadził (dlatego ponad połowę weekendu mnie nie było).

Gratulacje Germanus!!

gamaliel - Sro 16 Gru, 2015

Germanus napisał/a:

Gratulacje. Prezent na święta.

Germanus - Sro 16 Gru, 2015

dzieciątko tydzień przed czasem :mrgreen:
Czarny Jaszczur - Czw 17 Gru, 2015

Dwoje świeżo upieczonych ojców, kto następny w kolejce? :cool:

Gratuluje Wam obu :)

@ Wysłane na Ostrze

loonger87 - Czw 17 Gru, 2015

Jak wygląda sytuacja? ;-)
Germanus - Czw 17 Gru, 2015

Czekałem na Greyja ale on ma 0 kasy...
Stark - 14
Baratheon -10
Tyrell - 4
Lannister -1
Greyjoy - 0
Martell - 0

ps. dzięki za życzenia :)
Leśnik - Czw 17 Gru, 2015

http://npiguet.github.io/...OGAiuuFqu-Ssg..

Żeby nie trzeba było wertować stron a później jeszcze szukać wydarzeń:
Talia I:

Talia II:

Talia III:

niech Ci Bóg to w dzieciach wynagrodzi :smile:
Leśnik - Sob 19 Gru, 2015

Jak nam idzie?
Germanus - Sob 19 Gru, 2015

mam od 4 lordów/królów/uzurpatorów*

*niepotrzebne skreślić

Germanus - Nie 20 Gru, 2015

Kruk:
Tyrell: 5
Lannister: 5
Baratheon: 3
Martell: 2
Stark: 1
Greyjoy: 0

Czarny Jaszczur - Pon 21 Gru, 2015

Bara niech rozstrzygnie remis i lecimy z tematem Ataku Dzikich :)
loonger87 - Pon 21 Gru, 2015

Sorki, Tyrell wyżej ;-)
gamaliel - Pon 21 Gru, 2015

na dzikich posłane
Leśnik - Pon 21 Gru, 2015

loonger87 napisał/a:
Sorki, Tyrell wyżej ;-)

Nie ma za co przepraszać. Tyrell bardziej potrzebuje kruka. :smile:

gamaliel - Sro 23 Gru, 2015

Coś nam nocna straż się nie zbiera
Leśnik - Sro 23 Gru, 2015

Na kogo czekamy, może znów ktoś co ma 0 ŻW.
Germanus - Czw 24 Gru, 2015

czekaliśmy na Guzu.
Mam już wszystko, ale jakoże zapomniałem zapisać jaka była karta dzikich niech ten co wie napisze a ja wrzucę wyniki bidów :oops:

Leśnik - Czw 24 Gru, 2015

Warg-zwiadowca
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Odrzuca wszystkie dostępne żetony Władzy.
Pozostali gracze: Odrzucają po 2 dostępne żetony Władzy (lub tyle, ile aktualnie posiadają).
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wszystkie żetony Władzy, które przeznaczył na tę licytację natychmiast wracają do jego dostępnej władzy.

Germanus - Czw 24 Gru, 2015

Tyrell - 4
Stark - 1
Lannister - 9
Baratheon - 0
Martell - 1
Greyjoy - 0

Proszę o odjęcie ŻW z wyjątkiem Lannistera

Leśnik - Pią 25 Gru, 2015

http://npiguet.github.io/...pjigJXmg6DnhaQ.
Czarny Jaszczur - Pią 25 Gru, 2015

Wysłane :)
gamaliel - Sob 26 Gru, 2015

posłane
ciekawe czy gra potrwa więcej niż jeden marsz?

Germanus - Sob 26 Gru, 2015

mam 3/6 rozkazów
Czarny Jaszczur - Sob 26 Gru, 2015

Jeśli Greyjoy da obronę na Moat Cailin i Lannister także go tam wesprze to damy radę :)
Leśnik - Pon 28 Gru, 2015

Co tam? Jak tam?
Germanus - Pon 28 Gru, 2015

4 z 6 uzurpatorów wysłało rozkazy
Germanus - Sro 30 Gru, 2015

czekamy an GJ. Prosze o wysłanie rozkazów na moje PW
loonger87 - Sob 02 Sty, 2016

Ponad tydzień czekamy.... Rozumiem ze święta itd ale pisał coś Grayjoy ze go nie będzie?
Germanus - Sob 02 Sty, 2016

moje decyzja jest taka. Na GJ (ByeBye) czekamy do wtorku. Jak się nie pojawi to szukamy zastępstwa
guzu - Sob 02 Sty, 2016

w 109 tez zniknał
Germanus - Sob 02 Sty, 2016

wiem, ale tu i tak gra toczy się długo. 2 dni w ta czy tamtą nie robi różnicy. W poniedziałek poszukam zastępcę, ale ByeBye ma czas to wtorku aby wrócić
player698 - Pon 04 Sty, 2016

Hej :) triumfalny powrót na forum :D

Także tego, mogę przejąć Greya, o ile Germanus nie znalazł zastępstwa, no i oczywiście o ile aktualny Lord nie wróci.

Germanus - Pon 04 Sty, 2016

Zatwierdzam. mamy nowego Greyjoya
Germanus - Wto 05 Sty, 2016

oto ta wiekopomna chwila:
http://tinyurl.com/NHRkYb42wcHYTP7WjvNI

Leśnik - Wto 05 Sty, 2016

:sad: Wczoraj wieczorem nie wysłały się zedytowane rozkazy, albo wyszedłem do sklepu i tylko myślałem, że to zrobiłem.
Germanus - Wto 05 Sty, 2016

potwierdzam, ze nie mam żadnych nowych rozkazów....
znam ten ból, bo raz tez coś takiego zrobiłem :(

loonger87 - Wto 05 Sty, 2016

Baratheon pali wsparcie Tyrella
gamaliel - Sro 06 Sty, 2016

Moje palenie bez efektu.

Domyślam się że Stark nie będzie palił Lanniego więc Baratheon może ruszać

loonger87 - Sro 06 Sty, 2016

M-1 SE na Windsow Watch... Sorki ze nie wrzucam Mapy ale siadł mi komputer i jestem tylko na komórce
player698 - Sro 06 Sty, 2016

M+0 KN, KN na Stoney Sept. Dowodzi Theon. Cokolwiek nie zrobi Lannister, Stark może się ruszyć.

Mapka (bez wyznaczonego dowódcy Lannistera i bez wycofanego rycerza:) MAPKA

Leśnik - Sro 06 Sty, 2016

Cersei prowadzi rozbitego Rycerza do Riverrun. http://npiguet.github.io/...OKAleaDoOWFpA..
Czarny Jaszczur - Czw 07 Sty, 2016

Tak, moje najazdy bez efektu rzecz jasna :)

TMoTM M-1: Footman to The Eyrie -> MAPA - możecie działać na południu :)

gamaliel - Pią 08 Sty, 2016

teraz lannister
Leśnik - Sob 09 Sty, 2016

Już myślałem, że Guzu wyparował z forum, że nie krukował, ale okazuje się, że zagląda.

M+0: FM na FF. http://npiguet.github.io/...LCQ4Kqw54CE64iA

guzu - Sob 09 Sty, 2016

Przecież ja jestem ostatni

guzu napisał/a:
Przecież ja jestem ostatni

Ale mogłeś rozegrać kruka, sądziłem, że po to zostawiłeś sobie M-1. :smile:

Martell teraz.

gamaliel - Sob 09 Sty, 2016

Salt shore: M-1
FM zostaje
FM na Storm's end
http://tinyurl.com/r3u4qFS5AaKr4o6MTvWA

guzu - Sob 09 Sty, 2016

Germanus napisał/a:
oto ta wiekopomna chwila:
http://tinyurl.com/NHRkYb42wcHYTP7WjvNI

proszę dzikich

guzu - Sob 09 Sty, 2016

karta zostaje na górze talii
gamaliel - Sob 09 Sty, 2016

marsz Tyrella

:neutral: nie zabieracie jednego z mórz, które ma Bara?
gamaliel - Nie 10 Sty, 2016

Leśnik napisał/a:
:neutral: nie zabieracie jednego z mórz, które ma Bara?

A niby jak?

guzu - Nie 10 Sty, 2016

M+0: KN na The Boneway

mapa

loonger87 - Nie 10 Sty, 2016

M+0 KN i se na The Eyrie dowódca Pw
P.S. Lesnik miał racje, mogliście odbić mi jedno morze, nie obronił był obu....

Germanus - Nie 10 Sty, 2016

mam wodza jelonków
Czarny Jaszczur - Nie 10 Sty, 2016

Broni Roose Bolton, piechur ginie od cebuli czy Ślicznotki? :D
Germanus - Pon 11 Sty, 2016

od damy
Czarny Jaszczur - Pon 11 Sty, 2016

MAPA

Z marszem czekam na kruka :)

Leśnik - Wto 12 Sty, 2016

Coś długo fruną te kruki :smile:
Czarny Jaszczur - Wto 12 Sty, 2016

Bo to zamorskie :cool:

Jeden statek z portu wypływa pod wodzą Rodrica Cassela, cofa się, przewijam Baratheona.

MAPA -> Lannister (sześć zamków)-> Martell

Leśnik - Wto 12 Sty, 2016

http://npiguet.github.io/...OWWg-iDpemAgA..
gamaliel - Wto 12 Sty, 2016

no zgodnie z umową
http://tinyurl.com/tOCYzCqiw7kYz5r1QHL7
moje trzy statki atakują shipbreaker bay
generał na pw

Germanus - Wto 12 Sty, 2016

mam jenerała martelli
loonger87 - Sro 13 Sty, 2016

Raz się żyje;-) broni Brienne ;-)
Germanus - Sro 13 Sty, 2016

była Obara. Zaktualizujcie mapkę
Czarny Jaszczur - Sro 13 Sty, 2016

MAPA - Tyrell i Martell zostali
loonger87 - Sro 13 Sty, 2016

Mała uwaga, Martell stracił 1 statek;-)
guzu - Sro 13 Sty, 2016

M+1: KN na Searoad Marches

mapa

gamaliel - Sro 13 Sty, 2016

sunspear m+0 kn,kn na boneway
http://tinyurl.com/VNJnSbeSf5v11QKJBEXK
proszę baratheona o wsparcie lub neutralność
bo prosić zawsze mozna

loonger87 - Czw 14 Sty, 2016

Wesprze Tyrella jeśli sobie tego życzy;-)
guzu - Czw 14 Sty, 2016

chętnie przyjmę wsparcie

No i pasuje;-) szkoda Lordzie Martellu ze zacząłeś walczyć ze mną.... Tak nam się dobrze współpracowało....
Leśnik - Czw 14 Sty, 2016

Czekamy na dowódcę Martella i Tyrella
CP* Tyrella i wydarzenia.

gamaliel - Czw 14 Sty, 2016

General poslany
guzu - Czw 14 Sty, 2016

u mnie Alester Florent [wieża]
Germanus - Czw 14 Sty, 2016

była Nymeria
guzu - Czw 14 Sty, 2016

CP*: SE

posprzątane gotowe na wydarzenia

Talia I:

Talia II:

Talia III:

Chciałbym zauważyć że wszyscy skupiliscie się na mnie a Lanister ma 6 zamków:-D

loonger87 napisał/a:

I 5 jednostek lądowych. :smile:

player698 - Czw 14 Sty, 2016

Leśnik napisał/a:
loonger87 napisał/a:

I 5 jednostek lądowych. :smile:
Obrazek

Tyle co Lord Greyjoy, tyle, że Lord Greyjoy jest bezdomny, a Lord Lannister ma swoją stolicę.

Germanus - Czw 14 Sty, 2016

Lannister ma chyba 5 zamków...

EEEE, tego, to może wszyscy huzia na Lanni... Juzia? :D

Lannisport to stolica w momencie wyjścia z niego bez pozostawienia ŻW wraca on do macierzy dzięki nadrukowanemu ŻW.

U mnie FM na smocza skalę. Koniec mobilki ;-)

Leśnik napisał/a:
Lannisport to stolica w momencie wyjścia z niego bez pozostawienia ŻW wraca on do macierzy dzięki nadrukowanemu ŻW.

Nie znałem tej zasady, przepraszam najmocniej ;) jakoś do tej pory ani razu się z nią nie spotkałem, do tej pory grałem ze znajomymi tak, że w wypadku, kiedy stolica jest opuszczona, jest traktowana jako terytorium neutralne. Chyba trzeba się czegoś nauczyć - zarówno siebie, jak i ich :D

Ta zasada powoduje, że teoretycznie nigdy gracz nie jest pokonany absolutnie, bo zawsze się może zdarzyć, że mimo, że nie ma jednostek i ŻW to gdy ktoś wyjdzie z jego stolicy a nie będzie miał co zostawić lub świadomie nie położy ŻW to on odzyskuje 1 zamek a w razie mobilki ma jednostki. Bo jak ktoś wyjdzie z jego stolicy a miał statek w porcie to on natychmiast zmienia barwę lub ginie (decyduje nowy właściciel).
Czarny Jaszczur - Czw 14 Sty, 2016

Stolica to stolica, nadrukowany żeton władzy jest właśnie na takie sytuacje. Jeśli go nie zakryjesz jednostkami czy swoim żetonem, to działa jak normalny - gwarantuje kontrolę :)

White Harbor: Ship to port
    Winterfell: Fm up to KN, FM up to KN

MAPA

gamaliel - Czw 14 Sty, 2016

http://tinyurl.com/U3KzjndyhALF5d0jlx4u
Starfall:sh
sunspear: se
yronwood: fm
storm's end: fm up kn

Trzeba odbić Seagard...

FM up do KN

FF: up to KN
Seagard: SE
Pyke: SE
Lannisport: FM
Harrenhal: FM
Riverrun: FM, FM

Zostaje Tyrell: http://npiguet.github.io/...K7hk4HCq9yD66yg

guzu - Pią 15 Sty, 2016

Oldtown: SE
Highgarden: KN

mapa

guzu - Pią 15 Sty, 2016

germanus możesz losować

Leśnik - Pią 15 Sty, 2016

To co nam łaskawy Mistrzu dolosujesz z II decku?
Germanus - Pią 15 Sty, 2016

Starcie królów
zapraszam do zakładów bukmacherskich :smile:

player698 - Pią 15 Sty, 2016

Ok, daję 0 w ciemno na Tron, Lenników i Kruka. :D
Germanus - Sob 16 Sty, 2016

lannister dał 5
reszta 0

loonger87 - Sob 16 Sty, 2016

Tyrell
Martell
Gray
Bara
Stark

Leśnik - Sob 16 Sty, 2016

http://npiguet.github.io/...ZzkpoJW4LiE4LmA
Germanus - Nie 17 Sty, 2016

Stark - 3
Tyrell - 3
Lannister - 1
reszta 0

Leśnik - Pon 18 Sty, 2016

http://npiguet.github.io/...K7hk4HCq9yC6Jyg
loonger87 - Pon 18 Sty, 2016

Dzięki Lesnik!:-D

Welcom :razz:

Ja jestem pamiętliwa gnida i coś mi się majaczy, że żółty król dał GJ wyżej niż mnie na IT. :wink:

loonger87 - Pon 18 Sty, 2016

A Ja pamiętam jakie obietnice mi.dawales wzamian za pierwsza licytacje... Kruka Ci sprezentowalem a wzamian nic nie dostałem!

mam selektywna pamięć. Tego nie pamiętam :razz:
Czarny Jaszczur - Pon 18 Sty, 2016

Wykałaczka do obiadu, przyda się.. :)
Germanus - Pon 18 Sty, 2016

Tyrell - 4
Lannister - 2
Baratheon - 2
Stark - 1
reszta 0

http://npiguet.github.io/...ITGrOGwjuGygA..
guzu - Sro 20 Sty, 2016

Mam nadzieję, że Stark i Baratheon pomogą utrzymać Greyjoyowi Moat Cailin, inaczej nie ma po co wysyłać rozkazów.
loonger87 - Sro 20 Sty, 2016

Właśnie to samo Chciałem pisać.... Stark będzie decydował o tym czy gra się już skończyła czy jeszcze nie....
guzu - Sro 20 Sty, 2016

Czarny Jaszczur - Czw 21 Sty, 2016

Bardzo Was przepraszam ale swoje rozkazy prześlę dopiero w sobotę, muszę jeszcze zaczekać na kruki a jutro nie wiem czy zdołam przysiąść na tyle długo przed laptopem aby wszystko wyliczyć i się przygotować na Lwa i Jelenia :/
player698 - Czw 21 Sty, 2016

loonger87 napisał/a:
Właśnie to samo Chciałem pisać.... Stark będzie decydował o tym czy gra się już skończyła czy jeszcze nie....

Wątpię. Jeżeli Stark nie spali wsparcia Baratheonowi i sam położy wsparcie na Winterfell, to 3+5+3+3 (Victarion) + 3 (wzmocniona siła statków). Razem daje to 17 siły. Zobaczymy jeszcze, co zrobi Stark w Twinsach. Tak więc myślę, że gra się będzie jeszcze kawałek toczyć.

Leśnik - Nie 24 Sty, 2016

ZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

player698 - Nie 24 Sty, 2016

Kto nie położył rozkazów?
Nie śpimy :D

Germanus - Nie 24 Sty, 2016

http://tinyurl.com/MdVbqGbBsqygtHNrxeGo
loonger87 - Nie 24 Sty, 2016

nie ma rozkazow Martella:)
Germanus - Pon 25 Sty, 2016

nie wiem czemu się nie wgrały

http://tinyurl.com/Pno6jDGr2ngLUMCepwBC

guzu - Pon 25 Sty, 2016

Poproszę Kartę Dzikich

Dornisch Marches pali Reach

mapa

Leśnik - Pon 25 Sty, 2016

Jaram BoI.
gamaliel - Pon 25 Sty, 2016

na znak tego że trzeba bić lidera
zdejmuje palenia

Czarny Jaszczur - Pon 25 Sty, 2016

Dobrze liczę, że Greyjoy wybroni się przed Górą i Tyrionem dzięki moim wsparciom bez udziału Baratheona w pierwszej turze marszy? :P
player698 - Pon 25 Sty, 2016

W wypadku, kiedy zagram Ashę, a Lannister zagra Górę, to nie obronię. W wypadku, kiedy zagram Tyriona, a ja Victariona, to po wymianie na Ashę wygrywam. Z drugiej strony, nie chcę spalać Victariona, Harrenhal czeka w słusznej sprawie. Mam marsz zarówno przed Baratheonem, jak i Starkiem, więc nie zdołam się przewinąć przed atakiem na Harrenhal. Ciężka sprawa...
loonger87 - Wto 26 Sty, 2016

spalone Blackwater http://tinyurl.com/eaocftD1t5by1CkA8KR4
Czarny Jaszczur - Sro 27 Sty, 2016

Bez efektu -> MAPA -> Lannister może pędzić :)
Leśnik - Sro 27 Sty, 2016

M+1: SE to Pyke

http://npiguet.github.io/...JqY4oCN5oOg44Ok

Leśnik - Czw 28 Sty, 2016

Guzu?
guzu - Czw 28 Sty, 2016

M-1: FM i SE na Searoad Marches, SE na Starfall

dowódca na PW u GM

mapa

Germanus - Czw 28 Sty, 2016

potwierdzam
gamaliel - Czw 28 Sty, 2016

broni
Czerwona żmija [4]

guzu - Czw 28 Sty, 2016

ser Garlan Tyrell koń w piach

mapa

gamaliel - Pią 29 Sty, 2016

Boneway: M+0
rycerz na salt shore
rycerz na Stafrall
http://tinyurl.com/dqEaQ0Ax5HRcS7X4ZzTX
generał znany

player698 - Pią 29 Sty, 2016

M+0 KN, KN z Stoney Sept na Harrenhal. Dowódca na PW.
guzu - Pią 29 Sty, 2016

gamaliel napisał/a:
Boneway: M+0
rycerz na salt shore
rycerz na Stafrall
http://tinyurl.com/dqEaQ0Ax5HRcS7X4ZzTX
generał znany

Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.

usuwa s z salt shore

Germanus - Pią 29 Sty, 2016

był Viktor
Leśnik - Sob 30 Sty, 2016

Trochę falstard, ale na tą bitwę byłem mentalnie przygotowany i zagrywałbym Jaime. Pokonuje Asię i robi krzywdę Rycerzowi, a z Vikim tak wszyscy przegrywają.

http://npiguet.github.io/...O2MhMas4bCI7rKA

loonger87 - Sob 30 Sty, 2016

SE na Kingswood, KN na The Twins, wspieram sie, zostawiam ZW
Bara 6-2 Stark
Dowodca PW
http://tinyurl.com/ntsbmTCGCOqJIEwWHt5t

Germanus - Sob 30 Sty, 2016

mam wodza z rogami jelenia
Czarny Jaszczur - Sob 30 Sty, 2016

Broni Brynden Tully, atakował błazen czy panna lekkich obyczajów? ;)
Germanus - Sob 30 Sty, 2016

Plama, wywalił Eddarda
Czarny Jaszczur - Nie 31 Sty, 2016

Rycerza cofam na The Mountains of The Moon -> MAPA

White Harbor - port: Ship, Ship, Ship to The Narrow Sea, dowódca wysłany

Germanus - Nie 31 Sty, 2016

potwierdzam
loonger87 - Pon 01 Lut, 2016

broni Melisandre
Germanus - Pon 01 Lut, 2016

był Robb
Czarny Jaszczur - Pon 01 Lut, 2016

MAPA -> Lannister -> Tyrell -> MArtell
Leśnik - Pon 01 Lut, 2016

M+0: KN i FM prowadzeni przez Ogara na Harrenhal, FM na SS.

http://npiguet.github.io/...OyEgOash86b4oCA

player698 - Pon 01 Lut, 2016

Zdejmuję marsz.
gamaliel - Sro 03 Lut, 2016

player698 napisał/a:
Zdejmuję marsz.

Jaki marsz zdejmuje player698

A teraz Tyrell w sumie

guzu - Sro 03 Lut, 2016

Princes Pass: M+0 zdejmuję

mapa

Leśnik - Sro 03 Lut, 2016

Bara i Stark http://npiguet.github.io/...OKAjeaDoOeNpA..
guzu - Sro 03 Lut, 2016

Wcześniej Martell
gamaliel - Sro 03 Lut, 2016

Marsz zdejmuje, bez wykonania.
loonger87 - Czw 04 Lut, 2016

m-1 bez efektu
http://tinyurl.com/zhDVNf8gfjGq0vIbltye

Germanus - Czw 04 Lut, 2016

brzmi jak kapitulacja....
Czarny Jaszczur - Czw 04 Lut, 2016

White Harbor M-1: Kn to The Eyrie, KN to Moat Cailin, nie wspieram się, dowódca wysłany
player698 - Czw 04 Lut, 2016

Broni Victarion
Czarny Jaszczur - Czw 04 Lut, 2016

U mnie rzecz jasna Bolton -> MAPA -> Lannister -> Tyrell
Leśnik - Czw 04 Lut, 2016

Bez efektu

http://npiguet.github.io/...ISA5qyHO-KAgA..

Jak długo gramy, że Stark ma 6 rycerzy? :roll: :???:

Germanus - Czw 04 Lut, 2016

od początku tej tury - mobilizacji ->14 stycznia.
Stark awansował dwóch chłopków na rycerzy. Zarządzam przeprowadzanie nagany szlacheckiej. Lewy dolny rycerz musi udowodnić że jest prawym rycerzem po mieczu i po kądzieli do dwóch pokoleń wstecz z obu stron, w przeciwnym wypadku degraduje go na chłopa. Czy ktoś ma obiekcje?

Leśnik - Czw 04 Lut, 2016

Germanus napisał/a:
Stark awansował dwóch chłopków na rycerzy. Zarządzam przeprowadzanie nagany szlacheckiej. Lewy dolny rycerz musi udowodnić że jest prawym rycerzem po mieczu i po kądzieli do dwóch pokoleń wstecz z obu stron, w przeciwnym wypadku degraduje go na chłopa. Czy ktoś ma obiekcje?

Skoro obaj urośli na WF to nie ma dylematów. Tylko nie wiem czy kilka ostatnich ruchów nie było mocno uzależnione od sił w WF oraz jego wpływu na okolice. :/

Ja nie walczyłem w tej turze z Starkiem (choć jego wsparcie miało wpływ na moje ruchy) ale na miejscu Bary czy GJ uważam, że mogą cofnąć ruch za nieświadome nadużycie sąsiada.

player698 - Czw 04 Lut, 2016

Germanus napisał/a:

Teraz dla mnie to musztarda po obiedzie - miałem w planach zdobycie Winterfell, ale skasowałem swój ruch. Pewnie Lannister również będzie mieć pretensje (sprawa Moat Cailin będzie jeszcze bardziej interesująca...), jak i Baratheon (a konkretniej, możliwość zdobycia przez niego White Harbor). Mimo tego, jestem za dograniem tego tak, jak jest, oczywiście degradując rycerza na chłopka.

guzu - Czw 04 Lut, 2016

no chyba tak trzeba
Germanus - Pią 05 Lut, 2016

sorka, ja myślałem, że program nie pozwoli na zmobilizowanie więcej rycerzy/statków/piechurów niż można. Tak było jak robiliśmy wszystko w gimp'ie :/

ps. w którym momencie przciwnicy ściągneli marsze zagrażające Winterfell i okolice?
player698 - Pią 05 Lut, 2016

Germanus napisał/a:
ps. w którym momencie przciwnicy ściągneli marsze zagrażające Winterfell i okolice?

Ściągnąłem swój drugi w kolejności marsz, pierwszy miałem na Harrenhal. Marsz z White Harbor był pierwszym Baratheona (The Eyrie). Marsz Lannistera z Seagard był pierwszym w kolejności, zaś od tego wsparcia pośrednio jeszcze zależała sprawa palenia z Shivering Sea na Narrow Sea. Tyle, że tak jak mówię, teraz to wszystko jest musztarda po obiedzie. Jeden z chłopków traci pas rycerski i kończymy tą turę

Po kolei.
Palenia zostają bo tu nie ma co wracać

Marsze.
Marsz na Pyke i różnica 1 siły na Winterfel nic nie zmienia
Tyrell tu całkiem nic nie zmienia
Martell jw.
Greyjoy na harrenhall też nic nie zmienia
Baratheon zaatakował Starka poniżej więc Winterfell nie miało na to wpływu.Mogło mieć na kierunek ataku ale jak liczę dowódców to Stark też by się wybronił więc to zostawiam
Stark atak na morzu
Lannister odbija Harrenhall
Tyrrel bez wpływu
Martell bez wpływu
Greyjoy - tu czekam na deklarację co do marszu

player698 - Pią 05 Lut, 2016

Germanus napisał/a:
Po kolei.
Palenia zostają bo tu nie ma co wracać

Marsze.
Marsz na Pyke i różnica 1 siły na Winterfel nic nie zmienia
Tyrell tu całkiem nic nie zmienia
Martell jw.
Greyjoy na harrenhall też nic nie zmienia
Baratheon zaatakował Starka poniżej więc Winterfell nie miało na to wpływu.Mogło mieć na kierunek ataku ale jak liczę dowódców to Stark też by się wybronił więc to zostawiam
Stark atak na morzu
Lannister odbija Harrenhall
Tyrrel bez wpływu
Martell bez wpływu
Greyjoy - tu czekam na deklarację co do marszu

Pisałem 150 razy, marsz zdjęty. Jedynie sugerowałem, że ten rycerz mógł zmienić przebieg całej kolejki.

Czarny Jaszczur - Pią 05 Lut, 2016

Ojej, ale przeoczanie, najmocniej Was przepraszam. Nie zrobiłem tego umyślnie, najzwyczajniej w świecie nie liczyłem rycerzy i myślałem, że ich stan jest prawidłowy. Mapa nie blokowała tamtej mobilizacji, nikt też nie krzyczał, byłem pewien, że wszytko jest okej.

Przepraszam.. :cry:

ok zatem lecimy dalej z marszami
Leśnik - Sob 06 Lut, 2016

Tyrell ostatni ruch.
guzu - Sob 06 Lut, 2016

M+1: KN i FM na Lannisport

dowódca na PW u GM

Leśnik - Sob 06 Lut, 2016

Tyrion, zamieniam tylko Lorasa.
loonger87 - Sob 06 Lut, 2016

balista na Craclawn Point
http://tinyurl.com/GUflbLUumf4MRoiYDqHa

guzu - Sob 06 Lut, 2016

Leśnik napisał/a:
Tyrion, zamieniam tylko Lorasa.

Loras zamieniony na Mace Tyrella niszczy FM z Lannisportu

Czarny Jaszczur - Nie 07 Lut, 2016

Zdegradowałem nadliczbowego rycerza w Winterfell :S

guzu napisał/a:

Talia I:

Talia II:

Talia III:

Dodałem ostatnie wydarzenia [Mobilizacja ; Nadchodzi Zima -> Licytacja ; Nawałnica Mieczy], poprosimy o wydarzenia na ostatnią turę :)

Germanus - Nie 07 Lut, 2016

Leśnik - Nie 07 Lut, 2016

I deck: Bez przekonania ale Nic się nie dzieje.
Germanus - Nie 07 Lut, 2016

z drugiego niestety....
Gra o tron

gamaliel - Nie 07 Lut, 2016

rozkazy poszły
Leśnik - Pon 08 Lut, 2016

http://npiguet.github.io/...6PksIrrjoDjlpA.

Dodałem żw. rozkazy bez najazdów niebawem.

Germanus - Wto 09 Lut, 2016

czekam na Starka i Tyrella
guzu - Wto 09 Lut, 2016

wszyscy zdają sobie sprawę, że to ostatnia runda :grin:
Germanus - Czw 11 Lut, 2016

mam rozkazy ale posypał mi się komp. Postaram się je wrzucić jutro, bo w pracy nie działa mi mapka interaktywna
Germanus - Pią 12 Lut, 2016

http://tinyurl.com/XO1xe6ZXwfnKQ8a7l0wh
Czarny Jaszczur - Sob 13 Lut, 2016

Jedziemy z ptakiem u Tyrella i marszem u Lannistera :)
guzu - Nie 14 Lut, 2016

kruk bez efektu

Lannister maszeruje

Leśnik - Nie 14 Lut, 2016

Marsz wieczorem jak wrócę z weekendu.
Leśnik - Pon 15 Lut, 2016

M-1: KN na Riverrun.
guzu - Pon 15 Lut, 2016

M-1: KN na Dornish Marches

MAPA

gamaliel - Pon 15 Lut, 2016

marsz-1
kn na starfall
fm na sunspear
zostawiam żeton
http://npiguet.github.io/...OSAmuyHgO6LiA..

player698 - Pon 15 Lut, 2016

Wieża na Greywater Watch. Dziękuję za grę :D
Leśnik - Pon 15 Lut, 2016

Języczek uwagi :wink: :razz:
Czarny Jaszczur - Wto 16 Lut, 2016

Zaczek na Jelonka, może chcieć mnie pokąsać ;)
Germanus - Wto 16 Lut, 2016

wyjątkowo pokojowo
loonger87 - Sro 17 Lut, 2016

m-1 kn na kingswood
http://tinyurl.com/5aw1rnLSv9BsJHWnlyjJ

Czarny Jaszczur - Sro 17 Lut, 2016

Winterfell M-1: FM and KN to The Stony Shore, FM to Moat Cailin

Wspieram się zewsząd, dowódca wysłany ;)

Germanus - Sro 17 Lut, 2016

mam wodza
player698 - Czw 18 Lut, 2016

Nie było mnie pół dnia :( ale już jestem :D

Euron.
Cokolwiek nie zrobię, moje jednostki - o ile nie zostały ścięte - wycofują się na Greywater Watch (gdzie już znajduje się katapulta).

Czarny Jaszczur - Czw 18 Lut, 2016

Umber, ścinam piechura, kucyk ucieka :)
Germanus - Czw 18 Lut, 2016

potwierdzam
Leśnik - Czw 18 Lut, 2016

M+1: Fm na Blackwater.
Czarny Jaszczur - Pią 19 Lut, 2016

Blackwater broni Roose Bolton, przewijasz się, ja wracam karty na rękę, kolej Tyrella ;)

MAPA

guzu - Nie 21 Lut, 2016

M+0: KN na Highgarden, KN na The Reach

dowódca na PW u GM

loonger87 - Nie 21 Lut, 2016

broni stanis
Germanus - Nie 21 Lut, 2016

był Loras
Czarny Jaszczur - Nie 21 Lut, 2016

W takim wypadku Stannis wygrywa z Lorasem [11] : [10] -> MAPA

Martell -> Baratheon -> Stark

gamaliel - Nie 21 Lut, 2016

http://npiguet.github.io/...eiIgO2YjtyW5ICA

Se na boneway
FM na storms end

no to tyle

loonger87 - Pon 22 Lut, 2016

m+1 se na Storms End
wspieram sie z kazdej strony dowodca na pw

Germanus - Pon 22 Lut, 2016

mam wodza od rogacza
gamaliel - Wto 23 Lut, 2016

Arienne
Germanus - Wto 23 Lut, 2016

był Renly
Czarny Jaszczur - Wto 23 Lut, 2016

Martell musi się wycofać z Końca Burzy ;)

The Mountains of The Moon M+0: KN i KN na Crackclaw Point

Atakuje Eddard Stark, wygrywam z Saanem (nawet bez wsparcia z morza), Baratheon się przewija i traci jednostki.

MAPA -> Lannister - Tyrell - Baratheon - Stark

Leśnik - Wto 23 Lut, 2016

http://npiguet.github.io/...YyExqzhsI7ssoA.

Cersej odzyskuję rodzime miasto, kasuje M+1.

gamaliel - Wto 23 Lut, 2016

http://npiguet.github.io/...YDhq4Hsg5zsoIA.

wycofany

player698 - Czw 25 Lut, 2016

Gratuluję Lordowi Starkowi zwycięstwa. Co prawda, zostały jeszcze dwa ruchy, ale one wystarczą.

Lord Baratheon nie zrobi nic z konikiem na Twinsach. Znaczy się może, ale zarówno przewaga Starka, jak i Lannistera w ewentualnej bitwie jest wystarczająca.

Z kolei bitwa na Flint's Finger kończy się następująco:

Cytat:
Bitwa o Flint's Finger

Atakujący: Stark
Jednostki: 7 - SE, KN, FM
Rozkaz: 1
Wsparcie: -
Karta rodu: wygrywa nawet Rodrik Cassel lub Blackfish
Ostrze z Valyriańskiej Stali: 1 (dostępne i wykorzystane)
Siła łączna: 9 (bez generała)

Broniący się: Lannister
Jednostki: 2 - KN
Wsparcie: 3 - SH, SH, SH
Karta rodu: 4 - Tywin Lannister
Ostrze z Valyriańskiej Stali: brak
Siła łączna: 10

Wygrywa Stark.
Jednostki wycofują się lub giną.

Szczerzy powiedziawszy, nie widziałem tej wygranej na początku dziewiątej tury, chyba mało kto ją widział. Myślałem nad tamtym zdobyciem Winterfell (które było możliwe...), ale ostatecznie nie zrobiłem tego, co w ostatecznym rachunku mogło (obok kilku innych rozstrzygnięć na mapie) zaważyć.
Dziękuję za możliwość zagrania resztką potęgi Greyjoy'a :D

Czarny Jaszczur - Czw 25 Lut, 2016

Ponownie piszesz o tym Winterfell, podaj mi mapę z tego momentu i rozpisaną bitwę na poparcie swojej tezy z uwzględnieniem degradacji piechura.

Co prawda nijak ma się to do Twoich zapewnień z PW, że nie zamierzasz ingerować ale kłamstwo jest tutaj na porządku dziennym. Kwestia tego, czy piszesz tak dla samego pisania czy faktycznie była taka możliwość ;)

Leśnik - Czw 25 Lut, 2016

player698 napisał/a:
Gratuluję Lordowi Starkowi zwycięstwa. Co prawda, zostały jeszcze dwa ruchy, ale one wystarczą.

Lord Baratheon nie zrobi nic z konikiem na Twinsach. Znaczy się może, ale zarówno przewaga Starka, jak i Lannistera w ewentualnej bitwie jest wystarczająca.

Z kolei bitwa na Flint's Finger kończy się następująco:

Cytat:
Bitwa o Flint's Finger

Jednostki: 7 - SE, KN, FM
Wsparcie: -
Karta rodu: wygrywa nawet Rodrik Cassel lub Blackfish
Ostrze z Valyriańskiej Stali: 1 (dostępne i wykorzystane)
Siła łączna: 9 (bez generała)

Broniący się: Lannister
Jednostki: 2 - KN
Wsparcie: 3 - SH, SH, SH
Karta rodu: 4 - Tywin Lannister
Ostrze z Valyriańskiej Stali: brak
Siła łączna: 10

Wygrywa Stark.
Jednostki wycofują się lub giną.

Szczerzy powiedziawszy, nie widziałem tej wygranej na początku dziewiątej tury, chyba mało kto ją widział. Myślałem nad tamtym zdobyciem Winterfell (które było możliwe...), ale ostatecznie nie zrobiłem tego, co w ostatecznym rachunku mogło (obok kilku innych rozstrzygnięć na mapie) zaważyć.
Dziękuję za możliwość zagrania resztką potęgi Greyjoy'a :D

Ja widziałem. Po Twoim ruchu bez zdobycia WH lub WF było to już pewne. Wtedy została tylko nadzieja na pozbycie się Edarda i miecza w nieistotnej bitwie o Blackwater, niestety Jaszczur nie dostał wylewu i ogarnął co i jak.

Gratuluję Czarnemu Jaszczurowi zwycięstwa, stara zasada, że wszyscy biją lidera i on nie wygrywa potwierdziła się a Stark wykorzystał sytuację najskuteczniej, nie bez znaczenia była też kapitulacja GJ ale jako języczek uwagi miał do tego prawo by wybrać kto wygra.

player698 - Czw 25 Lut, 2016

Atakujący: Greyjoy
Marsz: -1
Siła bojowa: 7 (SE, KN, FM)
Dowódca: 3 (Victarion)
Łącznie: 10

Broniący się: Stark
Siła bojowa: 6 (KN, FM, FM, garnizon)
Miecz dostępny
Potrzebny dowódca: co najmniej Robb (3) + miecz, aby móc się obronić
Prawdopodobny dowódca: Roose Bolton, nie używasz miecza

Rezultat: przewijamy się oboje, Wintefell spalone i zdobyte, Twoje jednostki wycofują się gdziekolwiek - najlepiej rycerz i piechur na Stony Shore, gdzie czeka do kompletu balista, drugi piechur ginie.

I teraz lecąc dalej:
1. W tym ustawieniu mógłbym zamienić kolejność marszów (pierwszy na Winterfell, drugi na Harrenhal), ale z przyczyn oczywistych bym tego nie zrobił - dałbym wygraną Baratheonowi. (Opuszczone Moat Cailin, możliwość zdobycia White Harbor, a Baratheon miał 5 zamków. Chyba, że bym chciał się pobawić w kingmakera, którym i tak byłem w ostateczności).
2. Baratheon wykonuje marsz w Kingswood jako drugi w swojej kolejce, trzymając trzeci marsz na Widow's Watch.
3. Winterfell byłoby bez problemu w tym wariancie utrzymane przeze mnie:

Siła bojowa: 4 (KN, KN)
Dowódca: jakikolwiek, nawet Eddard niech będzie (4)
Miecz dostępny, ale Stark go nie wykorzysta
Łącznie: 3 (o tym niżej)

Broniący się: Greyjoy
Siła bojowa: 3 (SE, KN, FM)
Dowódca: Balon (2)
Łącznie: 5

Rezultat: rycerze spadają spowrotem do White Harbor, rozbici.

4. W końcu, Baratheon wykonuje marsz z Widow's Watch (był zdjęty) i zdobywa White Harbor:

Atakujący: Baratheon
Siła bojowa: 4 (SE)
Dowódca: Stannis lub Renly, bez różnicy, niech będzie Stannis (4)
Łącznie: 7

Broniący się: Stark
Siła bojowa: 0 (r-KN, r-KN)
Dowódca: jakikolwiek
Miecz dostępny
Łącznie: max 5, jeżeli we wcześniejszej bitwie nie został wykorzystany Eddard

To jest najbardziej prawdopodobny scenariusz, oczywiście jest możliwość, że Stark nie wykonuje swojego marszu, atakując Winterfell (może dalej iść konikiem na Eyrie), więc i wtedy rozpiski na Widow's nie należy brać pod uwagę.

Co dalej za tym idzie, zamiast tej mapki: Oryginalna mapka z 10 tury, Fazy Akcji

mamy taką mapkę:
Mapka, jeżeli wszystko potoczyłoby się względnie tamtego scenariusza

Pozostałych wariantów rozpisywać mi się nie chce, pozostaje mi wyłącznie pogratulować Czarnemu Jaszczurowi, pretensji do jego wygranej nie zgłaszam. Miałem decyzję o tym, czy zaatakować Winterfell, nie zrobiłem tego, moja strata ;)

gamaliel - Czw 25 Lut, 2016

Gratulacje królowi na północy
Podziękowania prowadzącemu.

no i lannister się nieźle rozbuchał, dawno tego nie widziałem
No ale zwycięstwo starka

Germanus - Czw 25 Lut, 2016

ja byłem tylko dochodzący abyście mogli zamknąć imprezę.
Sam mam nauczkę, żeby pilnować na przyszłość graczy czy aby nie podkrada cudzych koników i nie maluje je np. na biało ;)
gratulacje dla zwycięscy

Leśnik - Czw 25 Lut, 2016

Ogromne podziękowanie Germanius za Twoją pomoc w dokończeniu tej partii, bez ojca chrzestnego, który nas przygarnął bylibyśmy tylko biednymi sierotami. :smile:
loonger87 - Pią 26 Lut, 2016

dolaczam sie do wczesniejszych gratulacji i podziekowan:D
Czarny Jaszczur - Pią 26 Lut, 2016

Dla Germanusa mam oczywiście order uśmiechniętego słoneczka, który może przypiąć do swojej tablicy. Pamiętajcie, że trzy takie słoneczka niwelują jedną burzową chmurkę! ;)

Sama rozgrywka była.. dziwna ze względu na irracjonalne posunięcia i wybory Greyjoya #1. Przehandlowanie Pyke za Seagard czy Riverrun nie mieści się w mojej głowie ;p