|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - PBF #110 - What Is Dead May Never Die
Martin - Nie 29 Lis, 2015 Temat postu: PBF #110 - What Is Dead May Never Die
PBF #110 - What Is Dead May Never Die
KARTY RODÓW
KARTY WESTEROS
Talia I:
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
Tron ostrzy [kryzys] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Tron ostrzy [kryzys] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Ostatnie dni lata [kryzys] Nic się nie dzieje.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Talia II:
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [kryzys] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [kryzys] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Talia III:
Kryzys! Licytujcie wsparcie we wspólnym przezwyciężeniu nadciągającego kryzysu.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Sieć kłamstw [kryzys] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
Uczta dla wron kryzys] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.
Morze sztormów [kryzys] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
KARTY KRYZYSU
Kartę kryzysu widzieli: nikt
Wielki Turniej!
Kryzys!
Gracz z najniższą stawką: Zamienia wszystkie swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów, lub tak dużo jak to możliwe.
Pozostali gracze: Zamieniają po 2 swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów, lub tak dużo jak to możliwe
Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Przesuwa swój żeton wpływów na najwyższą pozycję toru Lenników i bierze Ostrze Valyriańskiej Stali.
Potok Krwi
Kryzys!
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 3 ze swoich jednostek, gdziekolwiek.
Pozostali gracze: Niszczą 2 ze swoich jednostek, gdziekolwiek.
Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Może odzyskać 1 wybraną kartę Rodu ze swojego stosu odrzuconych kart Rodu.
Przeklęci Najemnicy
Kryzys!
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 1 swojego rycerza i 1 piechura, gdziekolwiek.
Pozostali gracze: Niszczą 2 swoich piechurów, gdziekolwiek.
Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Może wybrać i usunąć jedną wrogą jednostkę z obszaru przylegającego do jego ziem. Może później umieścić taką samą, swoją jednostkę na dowolnym obszarze który kontroluje.
Spłata Długów
Kryzys!
Gracz z najniższą stawką: Odrzuca 9 ze swoich dostępnych żetonów władzy.
Pozostali gracze: Odrzucają 3 ze swoich dostępnych żetonów władzy.
Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Każdy przeciwnik musi odrzucić 1 ze swoich żetonów władzy (jeśli posiada), zyskujesz 2 żetony władzy za każdy odrzucony przez przeciwników.
Miasto Złotej Kompanii
Kryzys!
Gracz z najniższą stawką: Musi wycofać wszystkie jednostki z losowej Twierdzy lub Zamku który posiada (zachowując normalne zasady dotyczące odwrotów). Na tym obszarze zostaje umieszczony neutralny garnizon o sile 4. Jednostki nie są rozbite po przeprowadzeniu odwrotu.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Może mobilizować wojska (zgodnie z normalnymi zasadami mobilizacji) na jednym z kontrolowanych przez siebie obszarów, na którym znajduje się Zamek lub Twierdza.
Władca Mórz
Kryzys!
Gracz z najniższą stawką: Nie może umieszczać rozkazów na wszystkich swoich obszarach gdzie stacjonują statki w czasie fazy planowania, w tej rundzie.
Pozostali gracze: Nie mogą umieścić rozkazu na jednym ze swoich obszarów gdzie stacjonują statki w czasie fazy planowania, w tej rundzie.
Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Może zrekrutować statek na dowolnym wodnym obszarze gdzie nie ma statków przeciwników. Zyskuje 1 żeton władzy za każdy statek stacjonujący w porcie.
Przywdzianie czerni
Kryzys!
Gracz z najniższą stawką: Jeśli ma na ręce więcej niż 2 karty rodu odrzuca 2 losowe karty.
Pozostali gracze: Jeśli mają na ręce więcej niż 1 kartę rodu, odrzucają 1 losowa kartę.
Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Może odrzucić lub wziąć spowrotem na rękę jakiekolwiek karty rodu.
Długa Zima
Kryzys!
Gracz z najniższą stawką: Spada o 2 pozycje na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Pozostali gracze: Spadają o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Wspina się o 2 pozycje na torze Zaopatrzenia (nie wyżej niż 6).
Obrońcy Wiary
Kryzys!
Gracz z najniższą stawką: Przesuwa swój żeton wpływu na torze gdzie posiada najwyższą pozycję na ostatnie miejsce.
Pozostali gracze: Odrzucają 2 ze swoich dostępnych żetonów władzy.
Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Wybiera tor Żelaznego Tronu albo Królewskiego Dworu i przesuwa swój żeton wpływu na najwyższą pozycję.
Chaos is a Ladder
Po licytacji natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Martin - Nie 29 Lis, 2015
TURA 1/10 - faza planowania
TURA 1/10 - faza akcji
TURA 2/10 - faza Westeros
TURA 2/10 - faza planowania
TURA 2/10 - faza akcji
Tura 3/10 - faza Westeros
Tura 3/10 - faza planowania
Tura 3/10 - faza akcji
Tura 4/10 - faza Westeros
Tura 4/10 - faza planowania
Tura 4/10 - faza akcji
Tura 5/10 - faza Westeros
Tura 5/10 - faza planowania
Tura 5/10 - faza akcji
Tura 6/10 - faza Westeros
Zarezerwowane na wszelki wypadek
Zwróćcie proszę szczególną uwagę na następujące zasady, które różnią się od wersji standardowej gry:
Cytat: | Failing to avert a Crisis moves the Crisis token back 1 position, instead of 2 |
Cytat: | The tiebreakers have been changed: The number of strongholds a player controls, plays no role in the tiebreakers any more. Instead, the tiebreakers now work in the following order:
1. Available Power tokens
2. Position on Supply track
3. Position on Iron Throne Influence track |
Cytat: | Some house cards allow a player to place a specific type of order token on the board during combat. If a Westeros III card prohibits a particular type of order from being played in a round, then it also prohibits house card abilities from playing that particular type of order |
Cytat: | During the planning phase, a player may only place as many special orders on the board as is allowed by their position on the King's Court track. During the action phase, players may only use Andrik the Unsmiling, Littlefinger, and Robb Stark's abilities to place an available special order on the board if both of the following conditions are met:
a) The player's position on the King's Court track has at least one star.
b) Placing a special order on the board with a house card ability may not make the number of special orders that the player has on the board, exceed the maximum number of special orders allowed by their King's Court track position at the time that the ability is used. |
Cytat: | The top Crisis card is revealed to all players (i.e. posted in the thread) before bidding on a Crisis begins. |
Sznycelek - Pon 30 Lis, 2015
To jak to robimy z dyplomacją? Ja nie mam nic przeciw jawnej i fabularyzowaniu gry Baratheon mi pasuje ale jak ktoś chce się zamienić to jestem otwarty na propozycje
loonger87 - Pon 30 Lis, 2015
mam pytanie zwizane z Gulltown. Mianowicie czy z tego pola jest dostep do Duskendale lub/i do Hareenhall? i rozumiem ze ta gora obok pelni tylko kwestei dekoracyjne i to nie jest pole ktore bierze udzial w grze?
P.S. Moje rozkazy juz poszly
Gulltown nie sąsiaduje ani z Harrenhal, ani z Duskendale, inaczej kontury byłyby trochę inne.
Ta Góra otoczona konturem nie jest obszarem (pewnie żeby uniknąć problemów z granicami obszarów, które oddziela)
PS: No i moje rozkazy pójdą jak już ustalimy jak wygląda dyplomacja
loonger87 - Pon 30 Lis, 2015
dziekuje:)
guzu - Pon 30 Lis, 2015
Sznycelek napisał/a: | Gulltown nie sąsiaduje ani z Górami |
Z Mountains of The Moon sąsiaduje
guzu napisał/a: | Sznycelek napisał/a: | Gulltown nie sąsiaduje ani z Górami |
Z Mountains of The Moon sąsiaduje |
Tak, chodziło mi o Harrenhal, ale myślałem o drugim pytaniu i tak mi się napisało
Czarny Jaszczur - Pon 30 Lis, 2015
"To co jest martwe nie może umrzeć, lecz odradza się twardsze i silniejsze!"
Ja, Balon Greyjoy, znany od dziś jako Balon Greyjoy IX, Król Żelaznych Wysp i Północy, ogłaszam, że sięgniemy po to co nasze. Smoki przybyły, smoki odebrały, smoki zginęły. Żelazem zapłacimy za wszystko co zostało nam odebrane przez ród zza morza i przed nikim nie ugniemy kolan.
Zaznaczę także, że nie interesuje nas Czerwona Twierdza ani tym bardziej pałętający się tam żelazny mebel dźwięcznie znany Żelaznym Tronem. Robert Baratheon nie żyje, gotów jestem puścić w niepamięć wydarzenia z naszej minionej rebelii i wejść w sojusz z braćmi Baratheon. Wszak to Lannisterowie dopuścili się mordu na Robercie i nikt z nas nie pała do nich miłością..
Rozkazy wysłane.
andmac92 - Pon 30 Lis, 2015
rozkazy wysłane - mam nadzieje, że nikt mnie nie chce bić bo jestem słaby a chce trochę pograć
Martin - Pon 30 Lis, 2015
Nie widzę sprzeciwu co do fabularyzowania gry, widzę za to entuzjazm (co prawda na razie umiarkowany ale popracujemy nad tym ), tak więc proszę Was bardzo o pójście w ramach możliwości śladami Czarnego Jaszczura i opisanie w chociaż 2-3 zdaniach swojego obecnego stanowiska/poglądów politycznych (byle tylko dotyczyły Westeros!).
Nie musimy się śpieszyć - jak na razie mam rozkazy od czterech graczy: guzu, loonger87, Czarny Jaszczur oraz andmac92. Jeśli np ktoś pisze komórki w autobusie do roboty, to może warto poczekać do wieczora na chwilę przy kompie, kiedy można naskrobać coś więcej?
Będę w siódmym niebie jeśli będziecie dodawać na początku postów bannery albo jeszcze lepiej zdjęcia - w końcu to nie tyle wojna sześciu rodów co pięciu króli i księcia i każdy z was odgrywa tu konkretną postać. Jeśli chcecie skorzystać ze zdjęć, które wstawiłem w pierwszym poście, to wystarczy, że wstawicie jeden z następujących linków:
Robb Stark:
Kod: | [img]http://i66.tinypic.com/ml6wbc.jpg[/img] |
Joffrey Baratheon/Lannister:
Kod: | [img]http://i66.tinypic.com/23i8h04.jpg[/img] |
Stannis Baratheon:
Kod: | [img]http://i66.tinypic.com/2n8sq3k.jpg[/img] |
Balon Greyjoy:
Kod: | [img]http://i66.tinypic.com/35bt3r8.jpg[/img] |
Renly Baratheon/Tyrell:
Kod: | [img]http://i63.tinypic.com/2prvdk6.jpg[/img] |
Doran Martell:
Kod: | [img]http://i63.tinypic.com/314xg85.jpg[/img] |
Jak również wszelkie inne, bo niekoniecznie koronowana głowa musi odgrywać pierwsze skrzypce w danym rodzie
Sznycelek - Wto 01 Gru, 2015
Wrócę z zajęć to ogarnę posta i rozkazy
Śmiałe słowa Lordzie Greyjoy, zupełnie jak śmiała jest dewiza waszego rodu. Przyjmuję propozycję współpracy przeciwko królowi, którego jedynym bękarcim prawem jest Casterly Rock, a nie Żelazny Tron.
Pragnę również poinformować Księcia Dorne, że Koniec Burzy należy do rodu Baratheonów i użyję wszelkich środków, aby panowanie nad tymi ziemiami należało do ich prawowitych właścicieli. Reszta ziemi na południu nie jest w moim interesie i mam nadzieję, że utrzymamy ze sobą na granicy dobre stosunki.
Z wyrazami szacunku,
Król Stannis Baratheon
Martin - Wto 01 Gru, 2015
Kruki z deklaracjami przyjaźni, wrogości, nieagresji, poddaństwa bądź zwierzchności nad całym Westeros krążyły przez wiele dni, a w tym samym czasie armie pięciu królów oraz księcia mniej lub bardziej potajemnie zbierały się w sześciu oddalonych zakątkach kraju. Narastające napięcie czuć było coraz wyraźniej w powietrzu. Pojawiły się nawet głosy zwiastujące całkowity koniec Siedmiu Królestw, który miałby jakoby nadejść z północy tudzież ze wschodu – nikt nie był do końca pewien, gdyż były to oczywiście głosy szaleńców, osobników niespełna rozumu, którzy wierzyli zapewne również w istnienie Dzieci Lasu, smoków oraz ludzi potrafiących powstawać z martwych. Królowie i książęta, ci bardziej i ci mniej prawowici, jak również ci całkowicie samozwańczy mieli inne sprawy na głowie i konkretne wizje przyszłości przed oczyma, które niebawem miały się ziścić. W zaciszach prywatnych komnat najbardziej warownych grodów Westeros, w septach, bożych gajach oraz na ołtarzach wszelkich innych bóstw powstawały dalekosiężne plany dyplomatyczne oraz wojenne. Siedem Królestw zamarło w oczekiwaniu. Ten moment nie mógł jednak trwać wiecznie. Nadeszła pora, kiedy odkryte muszą zostać pierwsze karty.....
Rozpoczyna kruk posłaniec.
guzu - Wto 01 Gru, 2015
Pokaż mi kartę dzikich!
Dzikich? Dzicy to wytwór wyobraźni starych babek z północy, którym straszną małe dzieci
Lannister otrzymuje na pw kartę kryzysu.
guzu - Wto 01 Gru, 2015
Licz się ze słowami, bo zaraz wybełtam Ci w brzuch. Zostaw tą kartę na górze talii!
czarnylord23 - Wto 01 Gru, 2015
Dobrze powiedziane mój bracie. Koniec Burzy należał do rodu Baratheonów, a ostatnio to ja jestem Panem na Końcu Burzy. Oczywiście jeśli pomożesz mi odzyskać Królewską Przystań z chciwych łap lwów obiecuję oddać Ci naszą rodową siedzibę.
Na razie jednak chciałbym zaprosić wszystkich, którzy są moimi przyjaciółmi, a więc, poza Tobą mój bracie Stannisie, lorda Robba Starka z Winterfell, a także księcia Dorana Martella ze Słonecznej Włóczni na mój ślub z najpiękniejszym kwiatem południa, Margaery z rodu Tyrellów.
Miłościwie Wam panujący Renly Baratheon.
PS Preferowanym kolorem sukien na ślubie jest zieleń.
guzu - Wto 01 Gru, 2015
czarnylord23 napisał/a: | najpiękniejszym kwiatem południa, Margaery z rodu Tyrellów.
|
...chyba ukochanym Lorasem i jego *utasem! Uważaj na kawalerskim wieczorze na duchy i cienie koleżko.
andmac92 - Wto 01 Gru, 2015
Lordzie Stanisie oczywiście wyrażam chęć zawarcia sojuszu, rozlew krwi jest zbędny. Moi wrogowie są gdzie indziej. Jedna przypominam, że nie tylko Lannisterowie płacą swoje długi.
Lordzie Renly zważywszy na nasz "podobne upodobania" myślę, że sojusz jest wręcz wskazany !!
Ja tylko dodam, że zachwycacie mnie jak na razie, a teraz kolej Króla Stannisa Baratheona
guzu - Wto 01 Gru, 2015
Stryjku Stannisie, nie daj się wciągnąć w te pedalskie gierki. Jak można ufać południowcom i ludom pustyni?
Jak widzisz chętnie opuściłem Królewską Przystań byś mógł swobodnie usiąść na Żelaznym Tronie, który należy się tylko Tobie.
Ja z matką i dziadkiem pozostaję w Lannisporcie by zatrzymać inwazję imigrantów z południa. Wiedz, że możesz liczyć zawsze na pieniądze i wojsko Lannisterów!
Uważaj na te słowa Stannisie, wieje wiatr od wschodu i z Wysogrodu czuję, że to zdradzieckie słowa podpowiadane przez Littlefingera albo Varysa.
guzu - Wto 01 Gru, 2015
Lordowie Westeros,
Przepraszam za zachowanie wnuka - cóż młodość i głupota rządzi się swoimi prawami...
Wyszczekany jest identycznie jak matka...
To ja im nakazałem wycofać się z Królewskiej Przystani gdzie narobili sporego zamieszania swoimi chwilowymi i gwałtownymi rządami.
To ja im kazałem oddać władzę prawowitemu władcy.
Królu Stannisie, oczywiście z wielką przyjemnością zostanę Twoim skarbnikiem w Małej Radzie.
Zwracam się także do Balona Greyjoya, by uważał na wilki z Północy, ich jedynym kierunkiem ekspansji jest południe.
Ziemie więc do zawsze należące do Greyjoyów, Lannisterów i Baratheonów. Połączmy siły i powstrzymajmy najeźdźców.
Czyżby właśnie zawiązał się sojusz Tywin, Stannis oraz Balon kontra reszta lordków Westeros ??
guzu - Wto 01 Gru, 2015
andmac92 napisał/a: | Czyżby właśnie zawiązał się sojusz Tywin, Stannis oraz Balon kontra reszta lordków Westeros ?? |
Pewnie, że dla Ciebie wygodniejszy byłby sojusz z Tyrellami i Baratheonami.
Dwie bezpiecznie granice. Wspólne łoże z Renlym i Lorasem - no aż mnie mdli.
Można swobodnie rosnąć w siłę by zaatakować w najmniej oczekiwanym momencie z ukrycia jak zmija.
Tak jak pisał mój dziadek: opuściłem Królewską Przystań wraz z matką i zrzeklem się wszelkich praw do tronu na rzecz stryjka Stannisa więc nie łączcie mnie już z więcej z tym *ierdolonym kawałkiem żelastwa, który tylko kuje w dupę!
Przyjedź na południe a zobaczysz, że taki szczeniak to z tej kuszy umie zabić jedynie kupione przez wuja dziwki !!
Mój Król pragnie zweryfikować waszą prawdomówność w czynach, nie słowach. Pan Światła ukarze niewiernych i zdrajców, kończąc ich żywot w ogromnych męczarniach...
Miałam wizje...
Nadchodzi noc...
Noc ciemna i pełna strachów...
M-1: FM na Storm's End
guzu - Wto 01 Gru, 2015
andmac92 napisał/a: | Przyjedź na południe a zobaczysz, że taki szczeniak to z tej kuszy umie zabić jedynie kupione przez wuja dziwki !! |
Bardzo chętnie przyjadę i znowu zabawię się z jakąś Martellówną!
Lordzie Randyllu Tarly,
Jak wiesz zbliża się wojna. Ale zanim będziemy walczyć musimy przygotować się do ślubu mojej córki z królem Renlym Baratheonem. Z tego powodu natychmiast wyruszaj do Starego Miasta, żeby przypilnować transport złotego arborskiego do Wysogrodu.
Lord Mace Tyrell.
M+0: FM na Old Town
http://tinyurl.com/x8Au7SagmCxq3EjFClIi
PS: Wybaczcie że się pospieszyłem, edytowałem mapę i dopiero odkryłem że jeszcze Lannister przede mną.
guzu - Wto 01 Gru, 2015
M+0: FM na Riverrun, zostawiam żw
http://tinyurl.com/VgZuGgG8Wr8OmG759MXN
tak to teraz wyglada i czekamy na starka
http://tinyurl.com/u9D7PPffy5iRyagQ9qnA
chociaż chyba nie będzie to kolidowało wiec pojade
a więc walka lordzie Stanis !!
Chyba jednak poczekam na Starka, bo Pan Światła się nie myli
guzu - Wto 01 Gru, 2015
andmac92 napisał/a: | a więc walka lordzie Stanis !! |
Doprawdy urocza deklaracja sojuszu i złamanie go w pierwszym marszu.
och mam nadzieje, że westeros nadal żądzą intrygi i nic się nie zmieniło
loonger87 - Wto 01 Gru, 2015
Ale wy wszyscy wygadani jestescie:) Mam nadzieje ze Zelazni ludzie nie zamierzaja niepotrzebnie maszerowac na polnoc i przelewac swa krew za polacie malo zyznych ziem a zajma sie bogatymi i wyszczekanymi ludzmi z Lannisportu.... Swoja droga te insynuacje azeby Starkowie mieli sie bic z Grayjoyami sa naprawde slabe, ale w sumie czego ja sie moglem spodziewac po Lanisterach.... Rowniez nawoluje do Stanisa azeby w imie pokoju na swych polnocnych granicach nie zajmowal Gulltown...
FM na White Harbor
FM na The Wall
FM na Torrens Square
http://tinyurl.com/U3ZFWlHfcdfOhXZeouuX
Broni Ser Axell Florent [2][wieża]
atakowała Arianna
Stanis moze sie wycofać
guzu - Wto 01 Gru, 2015
loonger87 napisał/a: | Mam nadzieje ze Zelazni ludzie nie zamierzaja niepotrzebnie maszerowac na polnoc i przelewac swa krew za polacie malo zyznych ziem a zajma sie bogatymi i wyszczekanymi ludzmi z Lannisportu.... Swoja droga te insynuacje azeby Starkowie mieli sie bic z Grayjoyami sa naprawde slabe, ale w sumie czego ja sie moglem spodziewac po Lanisterach.... Rowniez nawoluje do Stanisa azeby w imie pokoju na swych polnocnych granicach nie zajmowal Gulltown... |
O proszę, kolejny miłościwy Lord pragnący mieć sojusz z wszystkimi swoimi sąsiadami.
W sumie to racja, bo na północy wystarczy zamków by skończyć grę.
Jestem ciekaw tylko reakcji Lorda Boltona, gdy Stark zaatakuje jednak Stannisa - jego sojusznika. Przejdzie obok tego obojętnie?
Albo reakcji Stannisa na atak wymierzony w Balona. Bo kogoś Stark uderzyć kiedyś musi...
Czarny Jaszczur - Wto 01 Gru, 2015
Węże wypełzły z pustyni, wilkory rozsiały się po północy, pora i na nas. Czas wykurzyć tego starego, zbereźnego pryka z Bliźniaków i przejąć kontrolę nad Tridentem!
Greywater Watch M-1: FM to The Twins, nie zostawiam żetonu władzy -> MAPA
(ze względu na brak informacji o odwrocie Baratheona, nie nanosiłem na mapę bitwy o Koniec Burzy)
pytanie zasadnicze czy karty są ważne te na mapie czy te na 1 stronie forum ?? bo widzę że są pewne różnice, które właśnie zauważyłem
loonger87 - Wto 01 Gru, 2015
chcialem zaznaczyc ze Starkowie to ludzie honoru! Slowo drozsze od zlota! U nas synowie nie zabijaja ojcow....
Sznycelek - Sro 02 Gru, 2015
Wycofuję na Bitterbridge
M+0: SH na Blackwater Bay
http://tinyurl.com/liRurmD3vZ38wZ1R2vem
Martin - Sro 02 Gru, 2015
andmac92 napisał/a: | pytanie zasadnicze czy karty są ważne te na mapie czy te na 1 stronie forum ?? bo widzę że są pewne różnice, które właśnie zauważyłem |
Dziękuję za zwrócenie uwagi! Przeprasza Was bardzo, to moja pomyłka. Oczywiście obowiązują karty z mapy oraz z linka do BGG z opisem gry. Ja w pierwszym poście po prostu skopiowałem opisy kart z jednej ze starszych gier zamiast z BGG, ponieważ w ten sposób mogłem zachować formatowanie i ani przez myśl mi nie przeszło że mogą się różnić. Już poprawiam pierwszy post.
Wiem, że mogło to wpłynąć na pierwszą bitwę, która miała już miejsce, bowiem karty zarówno Baratheona, jak i Martella trochę się różnią w pierwszym poście i na mapie i mogli zostać wprowadzeni w błąd. Jednak, jako że była to tylko jedna bitwa i to raczej niezbyt decydująca o wyniku gry, poza tym ciężko powiedzieć komu z zainteresowanych to zamieszanie mogło bardziej zaszkodzić, to zostawmy to już tak jak było. Od teraz karty się zgadzają i nie powinno być więcej wątpliwości Jak znajdę chwilę to postaram się przetłumaczyć je na polski, żeby było ładniej.
Bardzo proszę żebyście wszyscy podawali swoje ruchy pogrubione, dużo łatwiej będzie je potem odnaleźć w gąszczy dyplomacji, która powinna być podana kursywą. Poza tym będzie miło, jeśli atakujący będzie "rozpisywał" bitwę - nie musi to być konkretna formatka, wystarczy podanie sił atakującego i broniącego. Poniżej rozpisałem pierwszą bitwę. Poza tym gra wygląda przepięknie i tak trzymać!
Stannis bardzo żałował opuszczenia rodzinnej siedziby, niezwłocznie wysłał więc do Storm's End niewielki garnizon w nadziei, że niedostępność i grube mury twierdzy odstraszą potencjalnych agresorów. Nie spodziewał się jednak, że dobry wywiad księcia Dorne doniesie mu o słabości załogi twierdzy, która stanie się dla Martellów łakomym kąskiem i uderzą weń z niemal całą swoją siłą. Córka Dorana błyskawicznie zdobywa zamek od strony morza, zmuszając niedobitki spod znaku płonącego serca do wycofania wgłąb Marchii do Bitterbridge.
Atakuje Martell z siłą 4. Dowodzi :
[1] Arianne Martell: If you lose this combat, one of your opponent's knights in the embattled area is routed.
Łączna siła atakującego: 5
Broni się Baratheon z siłą 1. Dowodzi:
[2] Ser Axell Florent: 1 Fortification
Łączna siła broniącego: 2
Pozostały marsze Tyrella, Starka i Greyjoya, a następnie umocnienia władzy.
loonger87 - Sro 02 Gru, 2015
Marsz M+0 bez efektu
http://tinyurl.com/LjT0SllEJWaezLD4qCBb
czarnylord23 - Sro 02 Gru, 2015
Shield Islands: Statek->Sunset Sea
http://tinyurl.com/qkC59chE7xRTDoPv4lkF
Czarny Jaszczur - Sro 02 Gru, 2015
Renly, cukiereczku Ty mój, nie wnikam w szczegóły Twojej nocy poślubnej ale po Twoim marszu wydaje mi się, że była to dla Ciebie ogromna trauma. Czy z Margaery wszystko w porządku? Ma wszystko, czego byś pragnął? Ponoć ser Loras jest bogobojnym człowiekiem, udaj się wraz z nim do septu na modlitwę, dobrze Ci to zrobi. Ochłoniesz, zrozumiesz swój błąd i fakt, że Sunset Sea należy do Żelaznych Ludzi.
Ironamn's Bay M+0: Ship to The Sunset Sea
Jest 1:1, kartę wysłałem.
Lordzie Balonie, chyba ktoś zrobił Cię w balona, ponieważ na razie brałem udział tylko w wieczorze kawalerskim razem z ser Lorasem. Ślub jest dopiero jutro.
Statkiem dowodzi [1] Mace Tyrell: 2 Fortifications
Czarny Jaszczur - Sro 02 Gru, 2015
Wszystko by się zgadzało, pisałem wszak o nocy poślubnej a tą spędza się z ukochaną osobą. Aeron błogosławi Twego teścia, niech płynie w pokoju ducha na południe, tam wszak znajdzie upojenie w winnicach na Arbor.
Atakował Aeron Damhair, dokładam jeden żeton władzy i wygrywam remis 2:2.
Pyke CP*: Ship, Ship to Ironman's Bay (dokładam także żeton za CP w porcie)
MAPA
Martin - Sro 02 Gru, 2015
Pozostały wycofanie Tyrella oraz umocnienia władzy Lannistera i Tyrella
guzu - Sro 02 Gru, 2015
Statek na Fair Isle i do portu
mapa
Statek cofa się na West Summer Sea
Z UW* Statek i Piechur
http://tinyurl.com/UVXmIILqum0xc1yWyXQ1
guzu - Sro 02 Gru, 2015
Dawać wydarzenia!
Martin - Czw 03 Gru, 2015
Pierwsze ruchy wojsk w wielkiej wojnie zwanej później w Westeros Wojną Pięciu Króli i Księcia spowodowały niemało politycznego zamieszania, dużo głośnych okrzyków i oskarżeń oraz znaczny wzrost napięcia na granicach. Trudno jednak było się oprzeć wrażeniu, że więcej w nich było prężenia muskułów, tudzież innych części ciała niż prawdziwych manewrów, a to co faktycznie istotne dla dalszej historii miało miejsce za kulisami. Każdy z sześciu walczących o zwierzchnią władzę nad siedmioma królestwami lordów starał się wciąż jeszcze trzymać swoje asy w rękawie i nie ujawniać swoich planów ani faktycznych sił zbyt wcześnie. W tej nadal niepewnej chwili nastał dobry moment na rekrutowanie nowych wojsk z nie wyniszczonych jeszcze nadchodzącą wojną poddanych i rycerstwa. Nad Westeros zbierały się jednak czarne chmury, w których masterzy, septoni i kapłani wszelkich bóstw jednoznacznie odczytywali oznaki nadchodzącego kryzysu. Zdawało się to potwierdzać osławiony geniusz strategiczny Tywina Lannistera czy może Varysa – nikt nie wie, który z nich dwóch posiadał lepiej rozwiniętą siatkę szpiegowską, jednak wieść po królestwie rozniosła się szybko, że Lannisterowie znają lepiej niż ktokolwiek inny nadchodzące niebezpieczeństwo. Ponadto to właśnie Tywin Lannister, jako Ręka Króla oraz zarządzający finansami królestwa, miał podjąć najważniejsze decyzje finansowe, które niewątpliwie znacząco wpłyną na stan skarbca lub nawet pozycję polityczną wszystkich rodów.....
MAPA
Talia I:
Talia II:
Talia III:
Kryzys nadciąga z siłą 6. Kartę kryzysu podam przed licytacją, po rozpatrzeniu dwóch pierwszych kart Westeros.
Sznycelek - Czw 03 Gru, 2015
Ser Davosie, płyń do banku w Braavos... Czeka nas ciężka wojna...
Dragonstone: SH to Narrow Sea
Bitterbridge: FM
guzu - Czw 03 Gru, 2015
Lannisport: SH na Fair Isle i FM up w KN
Riverrun: KN
Deep Deen: FM
MAPA
andmac92 - Czw 03 Gru, 2015
http://tinyurl.com/3FQPxefQEOvlZ0WrscMd
po mobilce w DORN
Sznycelek - Czw 03 Gru, 2015
http://tinyurl.com/Abocae0kwy0H5ojHL6gq
To uwzględnia jeszcze moją mobilkę bo w poprzednich linkach jej nie ma, nie miałem już siły w nocy edytować mapy.
loonger87 - Czw 03 Gru, 2015
Północne Wilki sie zmobilizowały!!!
czarnylord23 - Czw 03 Gru, 2015
Highgarden: Statek, Piechur->Rycerz
Stare Miasto: Statek na WSS, Statek do portu
Został Jaszczur
Czarny Jaszczur - Czw 03 Gru, 2015
Guzu, popraw swoją mobilizację, zaopatrzenie Cię trzyma
Pyke: Ship to Ironman's Bay, Footman up to KN
Twins: Footman up to KN
MAPA
guzu - Czw 03 Gru, 2015
Lannisport: SH na Fair Isle, FM up w KN
Riverrun: FM up w KN
Deep Den: FM
Talia II:
MAPA
Talia III:
Karta kryzysu to:
Obrońcy Wiary
Kryzys!
Gracz z najniższą stawką: Przesuwa swój żeton wpływu na torze gdzie posiada najwyższą pozycję na ostatnie miejsce.
Pozostali gracze: Odrzucają 2 ze swoich dostępnych żetonów władzy.
Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Wybiera tor Żelaznego Tronu albo Królewskiego Dworu i przesuwa swój żeton wpływu na najwyższą pozycję.
Czekam na licytacje
Czekam jeszcze na Baratheona i Martella
edit: tylko Baratheona
Sznycelek - Pią 04 Gru, 2015
Przepraszam, myślałem że wysłałem wczoraj
2 żetony na Kryzys
loonger87 - Pią 04 Gru, 2015
Ludy z Północy same przezwyciezyly kryzys, pozbywajac się całego złota ze skarbca... W nagrodę Lord Stark otrzymuje Kruka Poslanca co widzieć przyszłość potrafi.... Moje rozkazy juz poszły a więc śpieszcie się zacny Lordowie albowiem Zima nadchodzi....
Martin - Pią 04 Gru, 2015
Pieniądze naprawdę pozwalają kupić wszystko. Za odpowiednio wysoką sumę, nawet zbuntowany lord z mroźnej północy może zasiąść w Radzie Królewskiej.
Robb Stark: 10
Stannis Baratheon: 2
Joffrey Baratheon: 1
Renly Baratheon: 1
Balon Greyjoy: 0
Doran Martell: 0
TURA 2/10 - faza planowania
Czekam na Wasze rozkazy
andmac92 - Pią 04 Gru, 2015
Rozkazy posłane - bójcie się jadowitej żmii z DORNE !!
guzu - Pią 04 Gru, 2015
loonger87 napisał/a: | Ludy z Północy same przezwyciezyly kryzys, pozbywajac się całego złota ze skarbca... W nagrodę Lord Stark otrzymuje Kruka Poslanca co widzieć przyszłość potrafi.... Moje rozkazy juz poszły a więc śpieszcie się zacny Lordowie albowiem Zima nadchodzi.... |
Wysoka to cena za Królewski Dwór, ale kto bogatemu zabroni. Czekajmy zatem na licytację.
Jestem ciekaw gdzie na co pokojowo nastowionemu Starkowi tyle gwiazdek i żelastwa
Trzymajcie się Greyjoy i Baratheon.
loonger87 - Pią 04 Gru, 2015
To tylko w celach defensywnych... Z założęnia lepiej żeby Ją to miał aniżeli ktoś inny;-)
Czarny Jaszczur - Pią 04 Gru, 2015
Victarion: Bracie, wilki z północy zapłaciły świecidełkami za dostęp do Małej Rady i Kruka Posłańca.
Balon: Zbierz tyle białego płótna ile tylko zdołasz.
Victarion: ..?..
Balon: Ptaszysko sra na potęgę i nic poza tym, na białym nie widać.
Martin - Sob 05 Gru, 2015
Czekam jeszcze na rozkazy Tyrella. Ale nawet jeśli dojdą dzisiaj to i tak mapka będzie najwcześniej jutro
Martin - Nie 06 Gru, 2015
Nadeszła chwila pierwszych weryfikacji sojuszy i paktów o nieagresji. Niczyjej uwadze nie mógł ujść nagły wzrost wpływów Robba Starka w Westeros i wszyscy lordowie z lękiem jęli wypatrywać jego sił nadciągających z północy, nie zaniechując jednak i własnych przygotowań do wojny. Jednakże, to na południu Siedmiu Królestw najbliższe ruchy wojsk zapowiadały się najgwałtowniej.....
TURA 2/10 - faza akcji
loonger87 - Nie 06 Gru, 2015
Stark wysyla zapytanie do Zelaznych Ludzi co zamierzaja uczynic z rozkazem najazdu z The Sunset sea?
Czarny Jaszczur - Nie 06 Gru, 2015
Palić Shield Island
loonger87 - Nie 06 Gru, 2015
A wiec Starkowie ufajac swoim sojusznikom (taka mam przynajmniej nadzieje) z Pyke korzystaja z zdolnosci Kruka i zamieniaja rozkaz w The Bite na S*
http://tinyurl.com/qqiBJU9hqq8HcAKbIGOT
Sznycelek - Nie 06 Gru, 2015
Palę rozkaz wsparcia Martella w East Summer Sea
http://tinyurl.com/LVZN17nt6Oyg2hoj91hl
Martin - Pon 07 Gru, 2015
To najazd Greyjoya, a potem marsz: Bara, Lanni itd
Czarny Jaszczur - Pon 07 Gru, 2015
The Sunset Sea R: Shield Island -> MAPA
Renly, cukiereczku, skup się na swoich sprawach i przestań mi rzucać kłody pod nogi. Dość jest już zabawy na północy, zwłaszcza teraz gdy Stannis oberwał brakiem mobilizacji.
czarnylord23 - Pon 07 Gru, 2015
Lordzie Greyjoy, jak tylko pomogę mojemu bratu opuścić ziemie Reach, na które przybył spiesząc z pewnością na mój ślub (Stannisie, bardzo żałuję, że dotarłeś tylko do Gorzkiego Mostu, a nie zdążyłeś dojechać do Wysogrodu. Ominęła Cię wspaniała impreza) zajmę się twoimi pirackimi statkami tak jak król powinien się zająć.
Jako że lord Tywin Lannister wycofał się z Królewskiej Przystani jestem gotów wejść z nim w sojusz przeciwko tym, którzy oprócz mnie tytułują się królem, tak jak np. lord Greyjoy.[/i]
guzu - Pon 07 Gru, 2015
Lordzie Tyrell, moim królem jest Stannis Baratheon, to dla niego Lannisterowie opuścili Królewską Przystań.
Nie mam zamiaru wchodzić w żadne układy z kimś tak oślizgłym jak ty.
Zaproszenie na Twój ślub nie dotarło jakoś do Lannisportu - a i tak bym się pewnie na nim nie zjawił....
guzu - Pon 07 Gru, 2015
Sznycelek
Sznycelek - Wto 08 Gru, 2015
M+0: FM na King's Landing, FM na Kingswood, nie zostawiam żetonu
http://tinyurl.com/WHS93ubDln615PDsCo5H
guzu - Wto 08 Gru, 2015
M+0: KN na Old Oak, KN na Golden Tooth
MAPA
czarnylord23 - Wto 08 Gru, 2015
M+1: 2xStatek -> Sunset Sea
Proszę lorda Starka o wsparcie.
http://tinyurl.com/B4nH9OHg36Y6VwvAb8vC
andmac92 - Wto 08 Gru, 2015
Dorn uznaje tylko jednego króla Targaryena !!
A więc broń się uzurpatorze - M+0 (atakuje 3 statkami ale nie wiem czemu tego 3 nie widać)
Proszę o wsparcie poczciwego lorda północy :*
http://tinyurl.com/gQnmu7h5uDXmIiupIi14
Czarny Jaszczur - Wto 08 Gru, 2015
Również poproszę o wsparcie i mam nadzieje, że trafi do Ciebie moja argumentacja. Obaj z Lannisterem jesteśmy w sporze z Tyrellem, jeśli ten zdobędzie Sunset i za pomocą UW* dokona mobilizacji okrętu na południe, to w obecnej sytuacji gdy Martell prze na Baratheona, będziemy w czarnej otchłani. Flota Tyrella nie będzie niczym zagrożona a on będzie miał w zasięgu zbyt wiele ziem..
Walka o Sunset trwać będzie wiecznie ale lepiej dla wszystkich, gdy gra o ten teren trzech graczy miast jednego na ...dołku
loonger87 - Wto 08 Gru, 2015
Jakież to przyjemne musze przyznać decydować o całym Westeross z dalekiej północy;-) jak juz wcześniej pisałem mam nadzieje na długa i owocna współpracę z Grayjoyami a więc wspieram lorda Balona.... Powodzenia i mam nadzieje ze przypominać o mojej lojalności nie będę musiał jeśli chodzi o wschodnie morza to tutaj powodzenia życzyć raczej nie musze.... Moje statki wspierają flotę Martella ze Słonecznej Włóczni.... Mam nadzieje ze przyjaciele Północy są zadowoleni:-D
andmac92 - Wto 08 Gru, 2015
jest 6 do 3 dla Martella
dowódca na PW
loonger87 - Wto 08 Gru, 2015
M-1 starka bez efektu
czarnylord23 - Wto 08 Gru, 2015
3:2 dla mnie, dowódca na PW.
Sznycelek - Wto 08 Gru, 2015
Widać nie odziedziczyłeś honoru po ojcu, Robbie Stark. Robert pokładał w was wielkie nadzieje, ale kto zrozumie ludy Północy...
Broni Tycho Nestoris [1]
Martin - Sro 09 Gru, 2015
Flota Stannisa Baratheona nie miała najmniejszych szans przeciwko połączonej ofensywie z południa i północy. Kupcy z Wolnych Miast handlujący z Westeros i regularnie przecinający Wąskie Morze wzdłuż i wszerz wykazywali następnego dnia umiarkowane zdziwienie na widok sztandarów sztandarów ze słońcem i włócznią w miejscu płonącego serca i jelenia, ale mytnicy okazywali się tak samo natarczywi i skorumpowani. Pewne rzeczy nigdy się nie zmieniają.
Tymczasem w Słonecznej Włóczni na szczyt listy przebojów niczym huragan wdarła się skoczna przyśpiewka nieznanego autorstwa o wielce kontrowersyjnym tytule "Pieniądze to nie wszystko". Godzinny pobyt w dowolnej tawernie gwarantował co najmniej trzy konkurencyjne wykonania przez bardów głoszących się jej jedynymi autorami, a jeden na trzech wykonawców zostawał otruty jeszcze tej samej nocy. Czego jednak nie robi się dla sławy.
Na murach Dragonstone Stannis Baratheon wypatrywał wrogiej floty. Do jego uszu również dotarła już rzeczona piosnka, nie podzielał jednak powszechnego entuzjazmu. Zdecydowanie nie podobała mu się. Tycho Nestoris jej nie rozumiał.
Bitwa o The Narrow Sea:
Atakuje: Martell
Siła: 3
Wsparcie: 3 - Stark
Dowódca: [2] Nymeria Sand: If you are not being supported in this combat, this card gains 1 combat strength
Łącznie: 8
Broni się: Stannis Baratheon
Siła: 3
Dowódca: [1] Tycho Nestoris: After combat, your opponent must discard Power tokens equal to the combat strength of their House card.
Łącznie: 4
Wygrywa Martell. Statki Stannisa muszą się wycofać (Blackwater Bay lub port Dragonstone). Martell traci 2 żw.
Czekamy na wycofanie Stannisa, dowódcę Greyjoyów w bitwie o Sunset Sea, a następnie ruch Greyjoyów
Czarny Jaszczur - Sro 09 Gru, 2015
Był wczesny ranek a Balon Greyjoy wciąż siedział zamyślony na swym dębowym krześle. Stół znajdujący się przed nim cały zawalony był mapami, listami od kapitanów okrętów, lordów Żelaznych Wysp oraz raportami z kontynentu. Rodowa narada trwała cały dzień i noc, pozostał po niej pusty kufel ale, trzaskający ogień w kominku i głowa pełna analiz obecnej sytuacji w Westeros.
Wojna dopiero się zaczęła ale już teraz można wysnuwać wnioski z poczynań pozostałych graczy. Martellowie ze Słonecznej Włóczni otwarcie wypowiedzieli wojnę Stannisowi, zmusili jego flotę do odwrotu, rozproszyli siły morskie i zostawili miętki brzuch wystawiony w stronę jego brata, Renly'ego. Namłodszy z braci poległego Roberta korzysta z zastrzyku sił zdobytego dzięki mariażowi z rodem Tyrell i zgarnia coraz to większe połacie ziem. Na południu brak czynnika blokującego ten nagły wzrost i jest tylko kwestią czasu, gdy siła ta okaże się zbyt wielka do przezwyciężenia. Ba, już teraz rzucają nam wyzwanie na morzu i próbują wyprzeć nas z Sunset. Lannisterska królowa wraz z potomstwem Roberta schroniła się w Lannisporcie u swego ojca, ciężko tutaj mówić o stabilnej polityce ze względu na rozchwianego emocjonalnie Joffreya ale muszą oni zrozumieć, że póty zagrażają naszym interesom nad początkiem biegu Tridentu, dopóty będziemy ich nękać. O Stannisie niewiele wiadomo na ten czas, za to Starkowie z Winterfell jak zwykle wykazali się brakiem jakiegokolwiek zmysłu politycznego i pozwolili na złamanie balansu w centralnej oraz południowej części kontynentu swoim brakiem wsparcia dla Baratheona mieniącego się płomiennym sercem. Oba południowe rodu rosną w siłę i brak im godnych przeciwników, my zaś musimy walczyć o niezależność. Czas wysłać kruki i zobaczyć co też kot przyniesie.
The Sunset Sea broni Asha Greyjoy [1]
U Renly'ego była Maegery. Z tego co widzę, zielony wygrywa, a statek Greyjoya idzie na dno z braku zaopatrzenia.
Rozpiszę to ładnie później
Sznycelek - Sro 09 Gru, 2015
Wycofuję do Dragonstone - Port
Jak za panowania Targaryenów... Niczego się nie nauczyli
MAPA
Kolej Greyjoya
czarnylord23 - Sro 09 Gru, 2015
A ja nie przegrałem? 3:3 i Greyjoy jest wyżej na lennikach.
Czarny Jaszczur - Sro 09 Gru, 2015
Oczywiście, że wygrałem
Ironman's Bay M+0: Ship, Ship to Sunset Sea -> MAPA -> Tyrell -> Stark
Ahh, przepraszam za tę pomyłkę. Pisałem na szybko z komórki Poza tym na tej mapce tory są w odwrotnej kolejności niż w 109, w którym gram
loonger87 - Sro 09 Gru, 2015
M+1 FM na Gulltown, sorki ze nie wrzucam mapy ale w pracy jestem;-)
M+0: Piechur->Arbor, Rycerz->Bitterbridge, Rycerz->Old Oak
Ja: 2, Lanni: 2
E: Dowódca na PW
http://tinyurl.com/swzCIL9J3xSp448jppCE
guzu - Sro 09 Gru, 2015
[3] Ser Jaime Lannister: If the final combat strength results for this combat are tied, you win this combat irrespective of your position on the Fiefdom Influence track.
[2] Ser Loras Tyrell: All attacking (but not supporting) Tyrell Knights add 3 combat strength instead of 2
Renly, obawiam się, że nasi Rycerze zrobili zapasy złotego arborskiego podczas wesela, ponieważ ruszyli dzisiaj do walki zupełnie pijani i nie mieliśmy szans z oddziałami Krolobójcy
Pozostały 2 marsze - Martella oraz Greyjoya
MAPA
Od piątku do wtorku włącznie będę za granicą, raczej niedostępny, więc spodziewajcie się małej przerwy w grze, chyba że akurat będzie to moment, w którym moja ingerencja nie będzie potrzebna
andmac92 - Sro 09 Gru, 2015
M-1 koń na Bitterbridge
http://tinyurl.com/PDel0uhTyIwOOo0QCvFd
dowódca na PW
Żmija z Dorn wykańcza wszystki uzurpatorów !!
czarnylord23 - Czw 10 Gru, 2015
[1] Queen of Thorns: You may immediately discard one of your available Power tokens to swap any two of your Order tokens from anywhere on the board. You may not swap the March Order token used to start this combat.
Lordzie Tywinie, muszę odwołać moją wizytę w Lannisporcie, ponieważ mój ogródek został zaatakowany przez węże i muszę zmusić mojego głupiego syna by się nimi zajął.
Martin - Czw 10 Gru, 2015
Atakowała Obara Sand. Rycerz Tyrella ginie. Został ostatni marsz Greyjoya
andmac92 - Czw 10 Gru, 2015
Lordzie Renly mam nadzieje, że lubisz takie ostre pieszczoty !!
Czarny Jaszczur - Czw 10 Gru, 2015
Pyke M-1: FM to The Crag, KN to Riverrun, dowódca wysłany
MAPA
PS. Guzu, w #105 brak mi jeszcze twoich zacnych rozkazów
czarnylord23 - Czw 10 Gru, 2015
CP*: Statek na Shield Islands oraz Piechur->Rycerz
loonger87 - Czw 10 Gru, 2015
Stark powołuje Rycerza do Winterfell
andmac92 - Czw 10 Gru, 2015
http://tinyurl.com/Hn1YefqRjNnuNNd1d8I1
po mojej mobilce
Martin - Czw 10 Gru, 2015
Brakuje jeszcze tylko rozstrzygnięcia bitwy i mobilki Lannistera. Jeśli skończymy tę turę jeszcze dzisiaj to podam wam wydarzenia, które już mam wylosowane, a jeśli nie to dopiero po powrocie we wtorek
guzu, możesz wysłać mi na priv mobilkę w razie swojej wygranej w bitwie
guzu - Pią 11 Gru, 2015
broni [4] Tywin Lannister: If you have more available Power tokens than your opponent, this card gains 1 combat strength.
mobilizuję KN jak się da
Martin - Pią 11 Gru, 2015
Wygrywasz, u Greyjoya był Theon.
Proszę jakąś dobrą duszę o porządne zedytowanie mapki, może być też jakaś ogólna narracja, ja niestety nie mam teraz czasu
Wydarzenia to:
Nadchodzi zima -> zaopatrzenie
Gra o tron
Kryzys!
Kryzys to Władca Mórz!
Możecie licytować, raczej będę miał okazję wejść na forum na chwilę, żeby podać licytację
guzu - Pią 11 Gru, 2015
Mapa po wydarzeniach
Kryzys. Siła 2.
Władca Mórz
Kryzys!
Gracz z najniższą stawką: Nie może umieszczać rozkazów na wszystkich swoich obszarach gdzie stacjonują statki w czasie fazy planowania, w tej rundzie.
Pozostali gracze: Nie mogą umieścić rozkazu na jednym ze swoich obszarów gdzie stacjonują statki w czasie fazy planowania, w tej rundzie.
Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Może zrekrutować statek na dowolnym wodnym obszarze gdzie nie ma statków przeciwników. Zyskuje 1 żeton władzy za każdy statek stacjonujący w porcie.
Można licytowć
guzu - Pią 11 Gru, 2015
Cytat: | Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Może zrekrutować statek na dowolnym wodnym obszarze gdzie nie ma statków przeciwników. Zyskuje 1 żeton władzy za każdy statek stacjonujący w porcie. |
Czyli tylko na morzu na którym są własne statki. Nie wiem po co tak zagmatwali tą kartę.
andmac92 - Pią 11 Gru, 2015
z tego co widzę na mapie to powinienem być chyba na 3 zaopatrzenia ?? Martel
guzu - Pią 11 Gru, 2015
Poprawione
guzu - Pią 11 Gru, 2015
Z tej karty kryzysu można mobilizować do portu?
Cytat: | Porty to specjalny rodzaj obszarów, które łączą obszar lądowy z
obszarem morskim. Tylko gracz kontrolujący połączony z portem
obszar lądowy może korzystać z danego portu. Tego gracza uważa
się za „właściciela” portu. |
Czarny Jaszczur - Pon 14 Gru, 2015
Ciężko stwierdzić, Martin musi zdecydować
Martin - Pon 14 Gru, 2015
Kiedy czytałem tekst tej karty to oczywiste było dla mnie że chodzi tylko o obszary morskie, nie porty. Gdyby mogły to być również porty to tekst karty mógłby przecież brzmieć "może zmobilizować statek na dowolnym obszarze gdzie nie ma statków przeciwnika. Wiec jeśli nikt nie przedstawi innej interpretacji zasad popartej w jakiś sposób cytatami z instrukcji itp. (Jeśli tak się stanie to możemy polemizować ale od środy) przyjmujemy że jest tak napisałem.
Poza tym poza wasza dwójką wszyscy już wysłali licytacje
Czarny Jaszczur - Pon 14 Gru, 2015
Dobrze więc, karta nie odnosi się do portów, zaraz prześlę żetony
Martin - Pon 14 Gru, 2015
Bara dał 2 żetony, Greyjoy i Martell po 1, reszta zero. Brawo
Możecie wysyłać rozkazy
czarnylord23 - Pon 14 Gru, 2015
Lordzie Lannister, oferuję Ci moje wsparcie na morzu. Musimy pozbyć się piratów z naszych mórz!
guzu - Pon 14 Gru, 2015
Doprawdy bardzo ciekawa propozycja.
Wobec ataku Greyjoya na mnie i odrzucenia mojej wyciągniętej do niego ręki, chętnie przystanę na taki układ.
Gwarantuję brak Najazdów i Marszy przy naszych ziemiach granicznych.
Czarny Jaszczur - Wto 15 Gru, 2015
Zalecałbym panom z Wysogrodu i Casterly Rock wykonanie dwóch kroków do tyłu i spojrzenia z szerszej perspektywy na obecną sytuację polityczną.
Obawiam się jednak, że nie zda się to na wiele bez odkrycia kilku kart. Po pierwsze, lordzie Lannister, gdybym faktycznie 'atakował Cię i odrzucał wyciągniętą rękę', to nie dość, że paliłbym wszystko na południe od moich ziem (czy to z zatoki, czy to z Bliźniaków), to jeszcze bez wahania szturmowałbym Riverrun z Balonem na czele lub też zajmował te tereny od pierwszej tury. Skuteczna polityka to taka, w której wszyscy przyjmują za prawdę objawioną małe triki i zagrania mające uśpić czujność pozostałych.
Wyraziłem już swoje zdanie na temat wschodu i relacji na linii Stark-Baratheon-Martell, myślałem też, że co bystrzejsi zrozumieją fakt, że po pokonaniu floty Stannisa przez Martella to ja jako jedyny pozostaje przeciwwagą i jedynym słusznym zagrożeniem dla wilkorów z północy. Ród ten, podobnie jak w podstawce, wymaga czasu do zbierania ziem i staje się nie do zatrzymania w momencie umocnienia granic morskich i lądowych.
Przechodząc do sedna, ja Balon Greyjoy, tytułujący się od początku rozgrywki Królem Żelaznych Wysp i Północy nijak układam plany związane z rodem Tyrell czy Lannister. Moim łupem paść ma północ ale nijak jest się za to jak zabrać przy rzucaniu kłód pod nogi przez zielonego Renly'ego i przez fatalne wydarzenia, tudzież dzierżenie dwóch żetonów dominacji przez Starka.
Wzywam Joffreya Baratheona do odrzucenia prośby Wysogrodu (który także okazał się wrogi poprzez wykonany atak) i pomoc w wyczekaniu sposobności na Sunset Sea do ataku na Bay of Ice. Proszę więc otwarcie o wsparcie z Fair Isle i nie wykazywanie wrogich akcji w kierunku Bliźniaków i ziem położonych na północ i wschód od nich. Ze swojej strony zobowiązuje się do braku najazdów wymierzonych w ziemie korony a także wycofaniem piechoty z The Crag przy najbliższej ku temu sposobności.
Obecna sytuacja jest jaka jest, trwam w zawieszeniu wyczekując momentu zaatakowania mnie przez Starka i prosiłbym o zaufanie. Zdobywanie Fair Isle byłoby moim gwoździem do trumny i sposobnością dla Tyrella, utrata Sunset Sea także.
W obliczu wspierania przez ród Starków Martelów ze Słonecznej Włóczni, którzy to swoją agresją i butą terroryzują wschód i południe Westeros, a także są w otwartym konflikcie ze Stannisem Baratheonem któremu śpieszyliśmy z sojuszem przeciwko północy, ja Balon Greyjoy IX, Król Żelaznych Wysp i Północy wypowiadam wojnę Winterfell oraz Słonecznej Włóczni. Czas skończyć z atakującą żmiją i przyczajonym wilkiem.
Joffreyu I, z połączonych rodów Lannister oraz Baratheon, północ jest zbyt dzika i wielka aby utrzymała nad nią kontrolę Rada i dyplomacja, tutaj trzeba siły. Czy przyjmujesz propozycje sojuszu i przysięgasz na oczach wszystkich zgromadzonych dotrzymanie stawianych warunków oraz obietnic? Razem możemy dzielić i rządzić, w odpowiednich dla nas kierunkach
andmac92 - Wto 15 Gru, 2015
oj coś mi się wydaje, że żelaznych ludzi sparaliżował strach przed złączonymi siłami lanisterów i tyrellów no coż w końcu nie pierwszy raz Balon zgiął przed kimś kolana
loonger87 - Wto 15 Gru, 2015
Dawno nie widziałem takiego zachowania... Winterfell jest obuzone! Najpierw ludzie północy nie palą najazdu Grayjoya, później udzielają mu wsparcia licząc na dlugofalowa współpracę a ten im w podzięce wojnę wypowiada.... Obłuda.... A zatem zapowiada Ci Balonie, Twoje dni są policzone.... Szkoda ze swoje wypociny przeczytałem juz po wysłaniu Krukow z rozkazami... Co się odwlecze to nie... Winter is coming..... Bój się!!!
P.S. Każdy atak innych Lodrow na Czarne oddziały Żelaznych Ludzi będzie oznaką nawiązania dobrych relacji z Królem Północy....
guzu - Wto 15 Gru, 2015
Robi się coraz ciekawiej...
czarnylord23 - Wto 15 Gru, 2015
Cieszy mnie współpraca, jaka zawiązała się między dwoma najznakomitszymi rodami Westeros. Jednak trzeba przyznać, że lord Greyjoy nie jest głupi i dobrze byloby zaatakować Martellów. Czy poza brakiem najazdów i marszy na granicy mógłbym również liczyć na wsparcie moich dwóch oddziałów konnicy w ataku na Bitterbridge?
guzu - Wto 15 Gru, 2015
Dlatego Lordzie Tyrell proponuję co następuje.
Stary Lord Greyjoy wreszcie przejrzał na oczy i mówi jak na niego całkiem rozumnie. Odpuszczamy atakowanie go na morzu. Niech kąsa Starka.
Ty zajmnij się natomiast Martellem. Na naszych granicach nie będzie z mojej strony marszy, będzie wsparcie na Bitterdbrigde.
loonger87 - Sro 16 Gru, 2015
Ha ha ha ha....Nie bedzie wam tylko glupio jak we 4 nie dacie rady Starkom i Martellom?
andmac92 - Sro 16 Gru, 2015
co sie stało z tymi wszystkimi butnymi uzurpatorami ?? jakoś już ich nie widzę, a w westeros panuje tylko STRACH !!
Martin - Sro 16 Gru, 2015
Czekam jeszcze na rozkazy od dwóch lordów
edit: jeszcze tylko jednego
ktorego z Lordow strach oblecial i zamiast rozkazy wyslac siedzi tam gdzie Lanisterowie umieraja?
guzu - Sro 16 Gru, 2015
loonger87 napisał/a: | Obrazek
Ha ha ha ha....Nie bedzie wam tylko glupio jak we 4 nie dacie rady Starkom i Martellom? |
Na razie to wilczku ze żmiją jesteście dwóch na jednego Baratheona. Daleko nam do Was.
Postaram się to szybko zmienić;-)
Czarny Jaszczur - Czw 17 Gru, 2015
Martin, nazwiskiem rodowym jest skuteczniej
loonger87 - Czw 17 Gru, 2015
4 dni za kimś czekamy... Czy aby to nie jest lekka przesada?
Martin - Czw 17 Gru, 2015
Baratheon nie wysłał. Poczekajmy jeszcze do jutra a jak się nie pojawi to zaczniemy się martwić
loonger87 - Czw 17 Gru, 2015
Akurat nie jestem zaskoczony na kogo czekamy... 103 tez czeka na niego;-)
Martin - Pią 18 Gru, 2015
Ehh no to szukamy nowego Baratheona
Sznycelek - Pią 18 Gru, 2015
Nie ma takiej potrzeby, właśnie wysłałem. Wybaczcie (albo i nie) opóźnienia, ale robię co mogę.
Martin - Pią 18 Gru, 2015
Spoko. Zaraz będzie mapa
Tura 3/10 - faza akcji
Do boju!
andmac92 - Pią 18 Gru, 2015
Pale wsparcie lannistera i baratheona
loonger87 - Pią 18 Gru, 2015
Stark poprosi o zamianę rozkazu m+O na m+1
Oraz pali (Bay of ice) palenie na Sunset Sea
loonger87 - Pią 18 Gru, 2015
Mam nadzieje ze Tera nie będziemy czekać kolejnych 5 dni na ruch Baratheona:-D
Sznycelek - Pią 18 Gru, 2015
Nie xD
M+0: SH, SH na Narrow Sea, proszę Starka o wsparcie - dowódca po decyzji
andmac92 - Sob 19 Gru, 2015
również proszę Starka o wsparcie
loonger87 - Sob 19 Gru, 2015
Aktualna mapa
wpieram Martella
Sznycelek - Sob 19 Gru, 2015
Dowódca wysłany
andmac92 - Sob 19 Gru, 2015
bronił Doran Martel
guzu - Sob 19 Gru, 2015
M+1: KN i KN na Harrenhal, zostawiam żeton władzy
Zostałem wysłany przez Tywina Lannistera z najlepszą konnicą w kierunku Doliny. Mam nadzieję, że niedługo wypędzimy z niej wilki z Północy.
Martin - Sob 19 Gru, 2015
MAPA
U Stannisa była Melissandre z Asshai. Może wybrać jedną kartę rodu do odrzucenia, ale nie zmieni to rezultatu bitwy, który jest na korzyść księcia Dorana.
Kolej Renly'ego
czarnylord23 - Sob 19 Gru, 2015
Old Town: Rycerz->Highgarden, zostawiam ŻW
http://tinyurl.com/4jJqTCoCbyodVQilhkhg
loonger87 - Sob 19 Gru, 2015
M-1 FM na White Harbor
KN na Moat Cailin
Sorki ze nie wrzuciłem mapy ale pisze z komórki....
Lordzie Lanisterze, skąd w Tobie tyle zła?
andmac92 - Nie 20 Gru, 2015
http://tinyurl.com/vYH56ZiXGXCN5vlBki0k
Martell
M-1 piechur do Słonecznej Włóczni
Czarny Jaszczur - Nie 20 Gru, 2015
Z niewyjaśnionych przyczyn król Balon IX zginął na Pyke, strącony przez wiatry z drewnianego mostu. Dziwne okoliczności śmierci Balona stały się jeszcze bardziej podejrzane, kiedy dzień po jego śmierci Wronie Oko wpłynął do Pyke i przejął władzę nad Żelaznymi Wyspami.
Jesteśmy ludźmi z żelaznego rodu i ongiś byliśmy zdobywcami. Nasza władza sięgała wszędzie, gdzie było słychać szum fal. Mój brat chciałby, żebyście się zadowolili zimną i smętną północą, a moja bratanica oferuje wam jeszcze mniej, ja zaś dam wam Lannisport, Wysogród, Arbor, Stare Miasto, dorzecze i Reach, królewski las i deszczowy las, Dorne i pogranicze, Góry Księżycowe i Dolinę Arrynów, Tarth i Stopnie. Powiadam wam, weźmy to wszystko! Zawładnijmy całym Westeros!
Balon był szalony, Aeron jest szalony, a Euron jest najbardziej szalony z nich wszystkich
— Lord Baelor Blacktyde
Pyke M+0: KN to The Crag -> MAPA
@ Poproszę o zmianę avatara postaci w pierwszym poście i Balon Greyjoy [4] [miecz] na Euron Wronie Oko [4] [miecz]..
Martin - Nie 20 Gru, 2015
Czarny Jaszczur napisał/a: | @ Poproszę o zmianę avatara postaci w pierwszym poście i Balon Greyjoy [4] [miecz] na Euron Wronie Oko [4] [miecz].. |
Zrobione kolej Baratheona
Sznycelek - Nie 20 Gru, 2015
M-1: FM na Dragonstone
Mapa
czarnylord23 - Pon 21 Gru, 2015
M+1: 2xRycerz -> Botterbridge
Dowódca wysłany.
loonger87 - Pon 21 Gru, 2015
Skoro Grayjoy tyle gada to zobaczymy czy równie dobrze radzi sobie z mieczem.... M+1 KN na The Twins, wspieram się.... Dowódca na PW
andmac92 - Pon 21 Gru, 2015
A więc niech Czerwona Żmija stanie w obronie Dorne !!
Martin - Pon 21 Gru, 2015
Atakował u Renly'ego Randyll Tarly. Czyli Bitterbridge pozostaje w pomarańczowych rękach, a jeden z rycerzy spod znaku zielonego jelenia idzie do piachu.
MAPA
Czekamy na dowódce Greyjoya w bitwie o The Twins, a następnie na marsz Martella
Czarny Jaszczur - Wto 22 Gru, 2015
[1] Dagmar Cleftjaw: 1 Sword, 1 Fortification - świetnie wpisuje się ze swoją buźką w krajobraz Bliźniaków
Martin - Wto 22 Gru, 2015
Atakował Greatjon Umber - nie ma co zbierać z czarnej konnicy. Kolej na marsz Martella
MAPA
andmac92 - Wto 22 Gru, 2015
M+1 na Kingswood
dowodca na PW
andmac92 - Wto 22 Gru, 2015
atakuje jeden piechur
Sznycelek - Wto 22 Gru, 2015
Broni Ser Davos [3]
Martin - Wto 22 Gru, 2015
Atakował Areo Hotah [2] - piechur Martella wraca skąd przyszedł. Kolej Greyjoya.
MAPA
Czarny Jaszczur - Wto 22 Gru, 2015
Miałem kiedyś smocze jajo ale w przypływie złego nastroju wyrzuciłem je za burtę, nijak mam zamiar przejmować się polityką brata. Jest martwy zupełnie tak samo jak pakty które zawierał.
The Crag M-1: Kn to Lannisport, FM to Riverrun, dowdóca wysłany
PS. Co się stało z fabularyzowaną rozgrywką?
guzu - Wto 22 Gru, 2015
broni The Mountain
guzu - Wto 22 Gru, 2015
Zapewniam Cię Euronie, że póki będę miał jakiekolwiek jednostki wojskowe pod swoim władaniem, będę nękał Cię na całej mapie.
Moje wszystkie zapędy skupiają się w tym momencie na Tobie.
Littlefinger ma rozkaz wracać by walczyć z Tobą.
Mogą nie być skuteczne, ale zawsze będą nad Tobą wisiały...
Sznycelek - Sro 23 Gru, 2015
Czarny Jaszczur napisał/a: |
Miałem kiedyś smocze jajo ale w przypływie złego nastroju wyrzuciłem je za burtę, nijak mam zamiar przejmować się polityką brata. Jest martwy zupełnie tak samo jak pakty które zawierał.
The Crag M-1: Kn to Lannisport, FM to Riverrun, dowdóca wysłany
PS. Co się stało z fabularyzowaną rozgrywką? |
Mój Król jest zajęty działaniami wojennymi z uzurpatorami, dlatego nie zajmuje się obecnie słownymi gierkami.
Lordzie Renly, to chyba dobra okazja na rozpoczęcie owocnej współpracy ze swoim bratem. Wszak rodzina jest najważniejsza, prawda?
Martin - Sro 23 Gru, 2015
Historia wielbi zwycięzców i nader często zapomina o pokonanych. Takie już jej prawo. Specjalną sławą otacza jednak zdrajców - opowieści o ich łotrostwie i straszliwej karze, która zawsze prędzej czy później na nich spada, nigdy nie idą w zapomnienie, zapewne ku przestrodze dla kolejnych pokoleń, które mogłyby iść w ich ślady, kuszone łatwym zyskiem. Chyba, że to zdrajcy są zwycięzcami - wtedy to oni piszą historię.
Atakował Euron [4] - Lannisport pada łupem Greyoya, podobnie jak statek w porcie.
Pozostał ostatni marsz Martella. Może skończymy tę turę jeszcze przed świętami
MAPA
andmac92 - Sro 23 Gru, 2015
atak piechurem na Kingswood i używam mojej ostatniej karty Quentyna
Monford Velaryon [1][miecz][miecz], palę niewiernego
Piechota wysłana z południa zginęła śmiercią samobójczą w głębi Kingswood.
Pozostało tylko CP* Starka. Reszta rozkazów już rozpatrzona.
MAPA
loonger87 - Sro 23 Gru, 2015
Poproszę o dwa statki na The Bite i i wydarzenia bez licytacji;-)
Wydarzenia:
Talia I:
Talia II:
Talia III:
Uczta dla wron [kryzys] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.
Kryzys: 2 --> 8
Oh rly?
Tron ostrzy: bez efektu
loonger87 - Sro 23 Gru, 2015
Starkowie wybierają pobór podatków od wieśniaków, zapelnijmy swoje skarbce ażeby móc walczyć z Grayjoyami którzy raz po raz wbijaja sztylety w plecy swoich sojuszników.... Zbieramy ZW
Strak-4
No to szybko poszło Czekam na wasze rozkazy, bez umocnień władzy
ps. Wszystkim niezadowolonych z wydarzeń zapewniam, że ich wybór jest całkowicie losowy
guzu - Sro 23 Gru, 2015
Lordzie Renly, z całego serca proszę o wsparcie na morzu.
Mam nadzieję na dryfujące czarne dechy statku.
Pamiętaj, że zawsze płacę swoje długi.
Na Bitterbridge będzie wsparcie z mojej strony.
Lordzie Stark, z mojej strony w Twoim kierunku brak agresji, muszę posprzątać na własnym podwórku.
czarnylord23 - Pią 25 Gru, 2015
Lordzie Tywinie, masz moje wsparcie.
Martin - Nie 27 Gru, 2015
Czekamy jeszcze na rozkazy Starka, Lannistera i Renly'ego. Wyjeżdżam wieczorem i będę z powrotem dopiero 2go wieczorem wiec pewnie będziemy mieli przerwę chyba że jakoś z komórki uda mi się skopiować wam rozkazy i ktoś je naniesie na mapę jak juz będą wszystkie
Martin - Sro 30 Gru, 2015
Brakuje tylko rozkazów Starka. Jeśli będą do jutra do 14 to skopiuje je do jednej wiadomości i wstawie tutaj. Jeśli nie to dopiero po 2 stycznia
loonger87 - Sro 30 Gru, 2015
Przepraszam, byłem pewien ze rozkazy wysyłałem kilka dni temu.... Rozkazy są u Martina
Martin - Sro 30 Gru, 2015
Martell:
Sea of Dorne: S
Narrow sea: R
Dornishmarches: M+0
East Summer Sea: M-1
Sunspear: M+1
Bitterbridge: R
Greyjoy
The Sunset Sea: R
Lannisport: R
Ironman's Bay: M+0
Riverrun: M-1
Pyke - port: S
Lannisport - port: S
Stannis:
Dragonstone - port: M+0
Blackwater Bay: S
King's Landing: S
Kingswood: M-1
Dragonstone: D
Lannister:
Old Oak: S
Harrenhal: M+0
Fair Isle: D+2
Deep Den: S+1
Golden Tooth: M+1
Renly:
Highgarden: M*
Old Town - port: S
The Arbor: M+0
Shield Islands: S*
West Summer Sea: R
Stark:
Moat Cailin: S
The Twins: M+1
The Bite: S*
Torrhens Square: M-1
Gulltown: D
The Wall: R
White Harbor: M+0
Bay of Ice: R*
The Shivering Sea: R
Winterfell: S
Czarny Jaszczur - Sro 30 Gru, 2015
Według tego co podał Martin. Odznaczyłem w swoich dowódcach Dagmera [1], straciłem go w walce o The Twins. Działajcie
@ Nie wiem też co zrobić z trzema rozkazami najazdu Starka, dwa z nich nie robią praktycznie nic więc nie musimy blokować rozgrywki.
PS. Jako Greyjoy proszę Martella o spalenie Old Oak/Deep Deen, w zamian za to ja spalę drugi rozkaz wsparcia Lannistera o obaj wyjdziemy na dobre dzięki wzajemne pomocy
andmac92 - Sro 30 Gru, 2015
pasuje mi ten układ
loonger87 - Sro 30 Gru, 2015
Na Bay of Ice jest specjalny rozkaz najazdu, źle wkleiliscie w mapę;-) w poście od Martina jest ok... To ogólnie nic kompletnie nie zmienia:-D ja w każdym bądź razie chciał bym poznać kartę kryzysu jeśli można;-)
andmac92 - Czw 31 Gru, 2015
Szlachetni lordowie mam nadzieję, że nie tylko ja widzę iż Stark ma Miecz, Kruka i 5 zamków więc można o tym pomyśleć robiąc ruchy
guzu - Czw 31 Gru, 2015
Trzeba było myśleć o tym Żmijo gdy wchodziłeś z nim w układy i osłabiałeś Baratheona!
loonger87 - Czw 31 Gru, 2015
The Shivering Sea pali Najazd Martella na Narrow Sea.... Grajcie zacny Lordowie a nie gadajcie tyle...
Jak atakowałem Baratheona to Stark jeszcze nie był na takiej pozycji
Czarny Jaszczur - Czw 31 Gru, 2015
Lannisport R: Deep Deen
MAPA
palę wsparcie lannistera
guzu - Pią 01 Sty, 2016
M+0: KN i KN na Riverrun, zostawiam żw
Dowódca na PW u GM
loonger87 - Sob 02 Sty, 2016
Lordzie Baratheon, chciałem Cie zapewnić ze moje wsparcie na morzu należy Do Ciebie tym razem;-)
czarnylord23 - Sob 02 Sty, 2016
Lordzie Redwyne, niestety sytuacja na froncie nie jest korzystna. Natychmiast prześlij posiłki do Wysogrodu!
Arbor: Piechur->Wysogród
http://tinyurl.com/lRoVE6r5jRrfKUJrXcs8
andmac92 - Sob 02 Sty, 2016
Lordzie Baratheon mam nadzieję, że sprytne intrygi Starka nie przesłonią CI oczu i zobaczysz jego realne szanse na wygraną. Morzę wróci w Twoje posiadanie i już nie będę planował go odbić natomiast będę je wspierał przeciwko zakusom Lorda Starka. Prośba jest jedna zaatakuj mnie na morzu w 2 ruchu i pozwól mi powstrzymać Starka. Jeśli zmienił by zdanie Stark co do wsparcia to nie przyjmę jego wsparcia
Sznycelek - Nie 03 Sty, 2016
Łatwo decydujesz się posyłać jednostki na pewną śmierć, Lordzie Martell. Mogą ci się jeszcze przysłużyć gdzie indziej.
M+0: SH, SH na Narrow Sea, proszę Starka o wsparcie, dowódca po decyzji
andmac92 - Nie 03 Sty, 2016
zobaczysz Lorde czy to była słuszna decyzja ...
loonger87 - Nie 03 Sty, 2016
Wspieram Baratheona oczywiście
Sznycelek - Nie 03 Sty, 2016
Dowódca wysłany
Martin - Nie 03 Sty, 2016
Jestem już z powrotem Mamy dwie bitwy:
- Baratheon atakuje Martella na Narrow Sea z siłą 7 do 3
- Lannister atakuje Greyjoya w Riverrun z siłą 4 do 1
Mam dowódców atakujących w obu bitwach. Czekamy najpierw na obrońcę Martella a potem Greyjoya.
Kartę kryzysu otrzymał Stark
MAPA
broniła Nymeria
Martin - Nie 03 Sty, 2016
Atakował Stannis, Martell musi zdecydować gdzie wycofuje 2 statki
MAPA
http://tinyurl.com/y9NzMCIZyHivcIgW1kTZ
gratuluje Baratheonowi wygranej walki i mądrego ruchu
loonger87 - Nie 03 Sty, 2016
Jak tam sytuacja z bitwa pomiędzy Grayjoyem a Lanisterem bo Statki palą się do działania a nie wiedzą czy juz mogą;-)
Czarny Jaszczur - Pon 04 Sty, 2016
Guzu, rozumiem że mnie nie lubisz, dobrze się dogadujesz z Loongerem w pozostałych grach dzięki wspólnemu celowi którym jest walka ze mną ALE swoim marszem z Harrenhall skończyłeś (prawdopodobnie) grę poprzez Jego umyślną koronację przed czasem.
Stark przesuwa piechura z White Harbor na Twinsy, nastepnie przejmuje puste Harrenhall oraz podbita siódme Riverrun.
Na forum panuje ostatnio dumna postawa nie uleganiu presji pozostałych graczy i szantażu w rozumieniu wymuszania konkretnych ruchów. Jedyne co ratuje sytuację to Cersei w ataku vs mój Victarion, wtedy oba zamki zostają z obstawą i nie pozwalają na ich zajęcie bez walki. Toteż broni Victarion [3]. Albo postawiłeś mi szacha (zepsułeś plany na morzu i Lannisporcie) albo popełniłeś kingmakerstwo
@ Baratheon też mógł zaczekać i wpuścić Martella do Gulltown ;p
andmac92 - Pon 04 Sty, 2016
co do tego ruchu masz rację, ale chyba fakt, że od jakiegoś czasu wiedziałeś w jakiej sytuacji jest Stark po czym zapropnowałeś rozejm z tego powodu lannisterowi i pierwszej turze okłamałes jego i wjechałeś mu w stolicę zostawiając starka myślę więc, że Twoje zarzuty do lannistera są z tego powodu całkowicie bezzasadne
andmac92 - Pon 04 Sty, 2016
co do beratheona to właśnie o to go prosiłem, ale cóż
Martin - Pon 04 Sty, 2016
Atakował Littlefinger, ale jego zdolności nie można wykorzystać w tej turze. Lannister zdobywa Riverrun, a Greyjoy musi wykonać odwrót.
Kolej Renly'ego Baratheona
MAPA
loonger87 - Pon 04 Sty, 2016
No dobrze Panowie... To możecie chyba uginac kolana przed nowym Królem! M+0 FM na The Twins zostawiam ZW....
Sorki Martin ze nie wyszła długa fabularna gra... Nie będzie za dużo co opisywać;-)
Czarny Jaszczur - Pon 04 Sty, 2016
andmac92 napisał/a: | co do tego ruchu masz rację, ale chyba fakt, że od jakiegoś czasu wiedziałeś w jakiej sytuacji jest Stark po czym zapropnowałeś rozejm z tego powodu lannisterowi i pierwszej turze okłamałes jego i wjechałeś mu w stolicę zostawiając starka myślę więc, że Twoje zarzuty do lannistera są z tego powodu całkowicie bezzasadne |
Cofam na Pyke
Lannister oddał Harrenhall i wiedział, że nie wybroni Riverrun przed Starkiem, to jest inna waga zarzutów. Zrobiłem co zrobiłem aby przetrwać w nadziei na dłuższą rozgrywkę i możliwość interweniowania. Ty mogłeś walczyć o Gultown a Stark nie mógłby zdobyć aż trzech zamków, skradł nam czas potrzebny na działanie. (Guzu, marsz jest z dupy, każdy widzi jak wygląda i co sobą prezentuje)
Owszem, widziałem jak w siłę rośnie Stark i mogłem się temu jedynie biernie przyglądać bo aby brać udział w rozgrywce musiałem użerać się o Sunset Sea z Tyrellem. Na tej mapie nie widzę innego scenariusza dla Greyjoya jak zdobycie Sunset i szybkie podpłynięcie pod Starka (południe Tyrella jest nie do utrzymania a Lannister cholernie ciężki do zdobycia), szary gracz ma tu lepiej niż w podstawce
Kilku z nas, w tym ja i Guzu, graliśmy już na tej mapie i pewne spostrzeżenia co do niej mamy. Tutaj nie ma mowy o partyzance bo działanie każdego gracza wpływa na wszystkich pozostałych. Ja byłem pasywny ze względu na brak środków do wojowania a Stark mając przez praktycznie cały czas dwa żetony dominacji tylko się posuwał coraz to bardziej do przodu a Martell działał jak bufor oddzielajacy go od problemów ;p
PS. Strasznie chcieliśmy fabularyzowania rozgrywki a wyszło jakoś tak bez niej
loonger87 - Wto 05 Sty, 2016
Z mojego punktu widzenia powiem tylko tyle że co by jednak nie było najwięcej zawdzięczam Tobie Lordzie Grayjoy to racja ze że względu na agresywne zagranie Martella byłem bezpieczny z jednej strony, ale Ty nie stawiles mi żadnego oporu, ba nawet chyba takiego stawiać nie chciałeś... Może jestem w bledzie, może nie znam się na tej grze, ale w momencie kiedy ktoś ma 5 zamków i możliwość zdobywania kolejnych nikt nawet nie chciał mnie atakować (poza Martellem) który o tym pisał.... Ale mniejsza o to! Tak jak pisałem w pierwszych postach.... Wy dużo gadaliscie a Starki zdobywały ziemię! Niech żyje Król!:-D
Martin - Wto 05 Sty, 2016
Nieprawdą jest, że nikt już w tym momencie nie może powstrzymać Starka przed wygraną, więc rozgrywkę zakończymy tylko, jeśli wszyscy gracze się na to zgodzą, w przeciwnym razie kontynuujmy.
Przepraszam Was za nietrzymanie się w ostatnim czasie fabularyzowania, ale sesja Poza tym z mojej strony i tak nie miało go być wiele, a z waszej
loonger87 - Wto 05 Sty, 2016
No to jedziemy dalej, kolej Baratheona
czarnylord23 - Wto 05 Sty, 2016
Martin napisał/a: | Nieprawdą jest, że nikt już w tym momencie nie może powstrzymać Starka przed wygraną, więc rozgrywkę zakończymy tylko, jeśli wszyscy gracze się na to zgodzą, w przeciwnym razie kontynuujmy.
Przepraszam Was za nietrzymanie się w ostatnim czasie fabularyzowania, ale sesja Poza tym z mojej strony i tak nie miało go być wiele, a z waszej |
Lordowie! Tylko Tywin Lannister jest w stanie pokonać Robba Starka pod Riverrun! Musimy pomóc dotrzeć mu na czas do siedziby rodu Tullych! Najpierw Ty Euronie musisz wyruszyć swoimi statkami na Złotą Cieśninę, następnie wojska Lannisterów muszą wyruszyć do Wysogrodu, ekhm do Lannisportu, a moje wojska wyruszą do Old Oak.
PS Martin napisał/a: | Kolej Renly'ego Baratheona
MAPA |
Ja już wykonałem marsz 2 strony temu.
PS2
Edytowałem głupi błąd.
andmac92 - Wto 05 Sty, 2016
wybaczcie Lordowie nie zauważyłem, że teraz ja
usuwam M-1 na morzu
http://tinyurl.com/lZnKhcG03RYcYheNOiOY
nie wiem Lordzie Gray czy fakt, że ciężko było by wygrać Ci ze Starkiem usprawiedliwia Twoje ruchu, a wjeżdżając w dwa zamki Lannistera jeśli liczyłeś, że on Cie zostawi i pójdzie bić Starka to chyba nie na tym ta gra polega
guzu - Wto 05 Sty, 2016
Niech teraz Euron szalony zawładnie całym Westeros tak jak zapowiadał i powstrzyma Starka.
Ja nie będę się oglądał na innych, gdy jego ludzie gwałcą nasze kobiety i plądrują Lannisport.
Potrafiłem dogadać się z każdym by wyruszyć na Starka i go powstrzymać - tylko Ty chciałeś skorzystać z sytuacji.
Trzeba było myśleć wcześniej o swoich ruchach, a nie teraz skomleć, że ludzie honoru wracają bronić swoich ziem przed najeźdźcą.
Lannisterowie tak jak zapowiadałem zawsze płacą swoje długi.
Martin - Wto 05 Sty, 2016
To teraz Greyjoy
Czarny Jaszczur - Czw 07 Sty, 2016
Guzu już to przecież poddał, chyba że zamierza jakoś zrewidować swoją postawę
Ironman's Bay M+0: Ship to Fair Isle
Przewijam się i wracam na miejsce. Na mapie odznaczyć trzeba jeszcze dowódcę czerwonej
MAPA -> druga kolejka, zaczyna Baratheon
guzu - Czw 07 Sty, 2016
Fair Isle broni
[1] Tyrion Lannister: You may immediately discard one of your available Power tokens to cancel all text abilities printed on your opponent's House card.
M+1: KN na Lannisport
dowódca na PW u GM
Czarny Jaszczur - Pią 08 Sty, 2016
Lannisportu broni... Aeron [0], cofam na The Crag.
Postawiłem wszystko na jedną kartę w poprzedniej turze i przegrałem, nie było ani mobilizacji ani licytacji, ze spuszczonym łbem cofam się do domu, jednocześnie dając Lannisterowi swobodę w obronie przed Starkiem. Bara wchodzi do gry, więc winno się udać przypiłować ząbki wilczkowi
Guzu, zemsta zemstą ale za celowe poddanie ziem i oszczędzenie Fair Isle poprosiłbym o zostawienie The Sunset, teraz jest szansa na wbicie noża w plecy władcom Winterfell (jestem głównym złym tej sagi)
@ Tyrell Cię przewinie, obronisz Riverrun i wszystko winno być cacy. Gra o Tron bez takich sytuacji byłaby zwykłym chińczykiem lub pokojową rozgrywką w Monopoly ;p
MAPA -> (odznaczyć dowódcę Lannistera) -> Tyrell -> Stark -> Martell
Martin - Pią 08 Sty, 2016
Atakował Joffrey Baratheon. Proszę jeszcze Lannistera o informację, czy przejmuje statek w porcie.
Kolej Stannisa (Właściwie to powinien być przed Lannisterem, ale te ruchy raczej się nie kłócą)
MAPA
andmac92 - Pią 08 Sty, 2016
chciałem również zapewnić lorda Beratheona, że ze względu na pozycję Starka flota Stannisa jest bezpieczna oraz będzie mogła liczyć na wsparcie rodu Martellów podczay gdy np. będzie chciała palić wsparcie Starka
guzu - Pią 08 Sty, 2016
Statek w porcie przejmuję
Lordzie Tyrell czekam na Ciebie w Old Oak
Sznycelek - Pią 08 Sty, 2016
M-1: FM na Bitterbridge, nie wspieram się, dowódca znany i się przewijam
Mimo początkowych ataków dobrze, że w końcu dostrzegłeś prawdziwe zagrożenie nadciągające z Północy, Lordzie Martell. Myślę że to dobry moment, aby nasze wojska były lepiej przygotowane do walki, dlatego wysyłam je do Bitterbridge w ramach treningu.
bornił Areo Hotah
http://tinyurl.com/Rf3SgX4WTRbGMEPMPL4G
wykonałem swój M+1
Martell
Martin - Pią 08 Sty, 2016
Teraz Renly, potem Stark
MAPA
czarnylord23 - Sob 09 Sty, 2016
Kiedy Renly obudził się spostrzegł wpadające przez okno promienie słońca. Zaraz - pomyślał król - przecież mam okno od południowego zachodu...
- Lorasie! Natychmiast wstawaj! Miałeś z samego rana poprowadzić Rycerzy z Wysogrodu na Horn Hill.
- Jeszcze pięć minut królu - odpowiedział zaspany dowódca Gwardii Królewskiej.
- Jesteśmy spóźnieni już o kilka godzin! Gdzie jest moja złota korona, muszę dobrze wyglądać, bo zaraz wyruszę z oddziałem Piechoty do Old Oak na spotkanie z Cersei Lannister. Jej ślub z twoim bratem Willasem bardzo pomógłby w realizacji naszych planów.
Bitwa o Old Oak:
1+1+4+4(Renly) vs 2+0(Cersei) => 10 vs 2 => Zwyciężam, a Piechur->Rycerz
http://schminky.github.io...-Skhe2_guC6iA..
andmac92 - Sob 09 Sty, 2016
rozumiem, że skoro atakował Renly to w obronie rodu Tyrellów została jedynie urodziwa Brienne ??
guzu - Sob 09 Sty, 2016
mapa
Martin - Sob 09 Sty, 2016
andmac92 napisał/a: | rozumiem, że skoro atakował Renly to w obronie rodu Tyrellów została jedynie urodziwa Brienne ?? |
Tak.
Zostały 2 marsze Starka i jeden Martella
andmac92 - Nie 10 Sty, 2016
myślę, że mój marsz nie koliduje z ruchem starka więcy wysyłam oddział konny dowodzony przez Obarę Sand na spotkanie "pięknej" Brienne balista zostaje
M+0
loonger87 - Nie 10 Sty, 2016
M-1 Bez efektu
M+1 FM na Harrenhal, KN na Riverun
Dowódca na pw
andmac92 - Nie 10 Sty, 2016
jeśli dobrze myślę to koń Tyrella ginie
Martin - Nie 10 Sty, 2016
MAPA
Zostało jeszcze tylko rozstrzygnięcie bitwy o Riverrun
guzu - Nie 10 Sty, 2016
loonger87 napisał/a: | M-1 Bez efektu
M+1 FM na Harrenhal, KN na Riverun
Dowódca na pw |
broni Tywin Lannister
loonger87 - Nie 10 Sty, 2016
Był Walder Frey
P.S. Zamiencie proszę mojego konia i piechura bo ktoś odwrotnie jednostki porozsylal.... Niedługo mam zamiar mieć laptopa to będę wszędzie wrzucał mapki, narazie nie mam takiej możliwości.... Sorki
guzu - Nie 10 Sty, 2016
gotowa na wydarzenia
TURA 5/10 - faza Westeros
Wydarzenia:
Talia I:
Talia II:
Talia III:
Kryzys: 8 --> 12
Czarny Jaszczur - Nie 10 Sty, 2016
Wychodzi na to, że pierwszy mamy kryzys, co tam nadchodzi?
@ Umknęło mi
Nie, w tej wersji kryzys jest dopiero przy 15
Sznycelek - Pon 11 Sty, 2016
Tron ostrzy: bez efektu
Martin - Pon 11 Sty, 2016
W takim razie czekam na wasze licytacje żelaznego tronu. Aktualna liczba żetonów władzy jest na mapie
czarnylord23 - Pon 11 Sty, 2016
Sznycelek napisał/a: | Tron ostrzy: bez efektu |
Ja rozumiem, że mój syn i wnuk walczą jak idioci, ale to nie powód by jeszcze bardziej ułatwiać lordowi Martellowi podbicie Reach.
andmac92 - Pon 11 Sty, 2016
Lorde Tyrell oboje dobrze wiemy, że gdybyś tylko nie musiał to odbijałbyś mi zamek, więc reakcja na tą niepohamowaną agresję była oczywista
czarnylord23 - Pon 11 Sty, 2016
Ależ ja nie krytykuję Ciebie, wykorzystałeś mój błąd i zabiłeś rycerza- poprawnie. Tylko że ja krytykuję decyzję Baratheona.
andmac92 - Pon 11 Sty, 2016
aa to przepraszam w sumie to też chciałem mobilkę
Martin - Wto 12 Sty, 2016
Jeszcze guzu
guzu - Wto 12 Sty, 2016
dam 0
Stannis Baratheon - 6
Stark - 4
Lannister - 0
Renly Baratheon - 0
Greyjoy - 0
Martell - 0
MAPA
Proszę króla Stannisa o podanie ustawienia na 4 ostatnich miejscach i czekam na waszą licytację Ostrza z Valyriańskiej Stali
Sznycelek - Wto 12 Sty, 2016
Oj panowie, ja to chciałem Gulltown w pierwszym ruchu, ale napotkałem pewne trudności...
Jakieś życzenia nim ustalę kolejność?
Czarny Jaszczur - Wto 12 Sty, 2016
Możesz mnie dać wyżej od Lannistera i Tyrella, ucieknę sobie kucem przed Górą
czarnylord23 - Wto 12 Sty, 2016
To ja proszę o bycie przed Martellem.
Na ostrze nie zalicytowali jeszcze tylko Greyjoy i Baratheon (jeleniowaty, nie kwiecisty)
Sznycelek - Wto 12 Sty, 2016
W takim razie niech tak będzie
Stannis Baratheon
Stark
Greyjoy
Lannister
Renly Baratheon
Martell
Martin - Sro 13 Sty, 2016
Stannis Baratheon - 5
Lannister - 4
Stark - 0
Renly Baratheon - 0
Greyjoy - 0
Martell - 0
MAPA
Baratheon znowu ustala kolejność 4 ostatnich miejsc. Licytujcie kruka
Czarny Jaszczur - Sro 13 Sty, 2016
Poproszę wyżej od Starka jeśli można
Martin - Sro 13 Sty, 2016
Jeszcze Lannister i Baratheon
czarnylord23 - Sro 13 Sty, 2016
Czarny Jaszczur napisał/a: | Poproszę wyżej od Starka jeśli można |
A ja proszę o wyżej od wszystkich.
Sznycelek - Czw 14 Sty, 2016
Stannis Baratheon
Lannister
Renly Baratheon
Greyjoy
Martell
Stark
Wysyłam na Królewski Dwór
Martin - Czw 14 Sty, 2016
Renly Baratheon - 10
Greyjoy - 10
Stannis Baratheon - 9
Lannister - 4
Martell - 1
Stark - 0
Baratheon rozstrzyga remis o 1 miejsce Generalnie możecie już słać rozkazy
TURA 5/10 - faza planowania
Czarny Jaszczur - Czw 14 Sty, 2016
Dawać Kruka do Wysogrodu to jak rzucać dildo na paradzie gejów, niesmaczne
czarnylord23 - Czw 14 Sty, 2016
Dobry żart.
No a teraz pomyślmy: ja walczę z Martellem, a Greyjoy na razie nic nie zrobił Starkowi. Albo więc można mieć nadzieję, że Greyjoy w końcu coś zrobi Starkowi i dać mu kruka albo dać kruka mi i mieć pewność że zrobię z niego dobry użytek przeciwko Martellowi.
Sznycelek - Czw 14 Sty, 2016
Myślę, że Martin ustawił to dobrze Nie zmieniam kolejności.
andmac92 - Czw 14 Sty, 2016
Lordze Baratheon myślałem, że nasz konflikt został zażegnany
Martin - Pią 15 Sty, 2016
Jeszcze nie mam czerwonych i zielonych rozkazów
Martin - Sob 16 Sty, 2016
TURA 5/10 - faza akcji
Najpierw akcja kruka posłańca , potem najazdy (z tego co widzę tylko Stannis ma legalny cel)
ps. fabularyzujcie
loonger87 - Sob 16 Sty, 2016
Lordzie Baratheon, jeśli oszczędzisz moje wsparcie to gwarantuje Ci spokój na naszych Granicach;-)
andmac92 - Sob 16 Sty, 2016
Lordze Baratheon jak juz wspominałem wcześniej moje wsparcie jest, aby uniemożliwić wilkom z północy najazd na Twoje wody !!
czarnylord23 - Sob 16 Sty, 2016
Ech, pracuję z samymi idiotami., pomyslał Renly kładąc się spać. Wysłałem Lorasa do Horn Hill, a on wraca nawet bez swojego konia. Tzn wierzchowca. A wszystko dlatego, że przed bitwą tak się spił z lordem Tarlym że dowództwo musiała objąć Brienne z Tarthu... Szkoda mi jej, wojsko to nie jest miejsce dla niej, a teraz wszyscy będą narzekać że przez nią zamiast odbijać Gorzki Most musimy ruszyć bronić Starego Miasta.
=> Dajcie kartę kryzysu
=> Ruszam na Old Town Rycerzem, nie zostawiam ŻW
guzu - Sob 16 Sty, 2016
loonger87 napisał/a: | Lordzie Baratheon, jeśli oszczędzisz moje wsparcie to gwarantuje Ci spokój na naszych Granicach;-) |
No przyznam niezwykły tupet ma Lord Stark. Marsz na morzu i jeszcze prosi o pozostawienie wsparcia...
Marsz był tylko dlatego ze brak mi rozkazów było... Jak bym chciał atakować to nie sądzisz zw miał bym atak na 3 statkach? Logicznym był przecież rozkaz najazdu Baratheona
andmac92 - Sob 16 Sty, 2016
Lord Stark jest bardzo przebiegły, a wsparcie tak ustawił żeby bronić swoich obszarów lądowych
I kto to mówi.... Przebiegła Zmija ze Słonecznej Włóczni...
czarnylord23 - Nie 17 Sty, 2016
Kryzys zostaje na wierzchu.
Sznycelek - Pon 18 Sty, 2016
(Komentarzem jest wyraz jego twarzy, Stannisowi po prostu brakuje słów)
Palę wsparcie Starka z The Bite
M+1: KN, FM na The Gulltown, dowódca na PW
To mogło wyglądać zupełnie inaczej, Lordzie Stark...
loonger87 - Pon 18 Sty, 2016
Broni Kickard (1) a piechur pewnie i tak idzie w piach....
Martin - Pon 18 Sty, 2016
Atakowała Melissandre, więc piechur nie ginie tylko się wycofuje, a Baratheon może jeszcze odrzucić jedną kartę rodu z wyjątkiem Stannisa. Kolej Starka
MAPA
Rozbite armię Starkow wycofują się na MoTM.... Stark ewidentnie jest w odwrocie:-D
Martin - Pon 18 Sty, 2016
jest też twój ruch ;p
Zawiesilem się... Statek z Shivering Sea na The Narrow Sea... Proszę Lorda Martella o wsparcie... Dowódca po decyzji Martella
andmac92 - Pon 18 Sty, 2016
udzielam wsparcia Lordowi Starkowi
Dowódca wysłany
Sznycelek - Wto 19 Sty, 2016
Stannis Baratheon [4]
Martin - Wto 19 Sty, 2016
Atakował Roose Bolton - Stark wraca na Shivering Sea. Kolej na ruch Greyjoya
MAPA
Czarny Jaszczur - Sro 20 Sty, 2016
Wszyscy uważają Eurona za szalonego.. nie umniejsza to jednak jego inteligencji i przebiegłości Chorobliwie ambitny manipulator, który w przeciwieństwie do Balona, był doskonałym strategiem. Dopatrywał się szans na zwycięstwo tam, gdzie inni widzą tylko cień i niesmak złamanych obietnic. Ale czymże jest słowo dla postaci, która w przypływie nostalgii wyrzuca smocze jajo za burtę? Jeno bąkiem puszczonym swobodnie, bez większego przywiązania na wiatr. Łatwo przychodzi ale smród i niesmak po takich uczynkach pozostają.
Kwestia Starka została chwilowo rozwiązana, sprytny Lannister korzysta z okazji i, prócz obiecanej zemsty na rodzie Żelaznych, znów może powstać na nogi poprzez szturmowanie Harrenhall oraz Królewskiej Przystani. Tyrell zmęczony wojną z Martellami, Baratheon potrzebujący chwili odpoczynku. Kąsać silnego ale uśpionego wilka, czy lwa, który lada moment okaże się w pełnej krasie i poprzysiągł zemste?
The Crag M+1 Kn to The Twins, dowódca wysłany, nie zostawiam żetonu władzy, wspieram się
PS. Weźcie odbijcie Martellowi Bitterbridge, w przeciwnym wypadku w kolejnej turze może być game over
loonger87 - Sro 20 Sty, 2016
Broni Robb Stark (4)
Martin - Sro 20 Sty, 2016
U Greyjoya Theon, rycerz Starka do piachu i kolej Lannistera
MAPA
guzu - Czw 21 Sty, 2016
M-1: KN na The Crag, KN na Harrenhall, zostawiam żw
dowódca na PW u GM
andmac92 - Czw 21 Sty, 2016
M+0 usuwam marsz bez efektu
http://tinyurl.com/jhZL9SnHRoHCKB4KNxFq
loonger87 - Czw 21 Sty, 2016
Broni Cattelyn Stark i wraca najsilniejszą kartę na rękę
Martin - Czw 21 Sty, 2016
Catelyn przywraca cały stos kart odrzuconych z wyjątkiem jej samej, chyba nie do końca doczytałeś tekst, więc spytam jeszcze czy na pewno grasz Catelyn?
guzu - Czw 21 Sty, 2016
i mojego paluszka
loonger87 - Czw 21 Sty, 2016
Aaa... Mój błąd.... Albo raczej słaby angielski;-) tak, broni Cattelyn
Martin - Czw 21 Sty, 2016
Atakował Littlefinger, Stark się wycofuje, a Lannister może zamienić jeden rozkaz na CP. Kolej Renly i Martell już swoje ruchy wykonali więc kolej Stannisa
Mapa
guzu - Czw 21 Sty, 2016
Nie korzystam z paluszka
Sznycelek - Pią 22 Sty, 2016
Wolałbym wiedzieć jeszcze gdzie wycofuje się Stark
loonger87 - Pią 22 Sty, 2016
Duskendale
Sznycelek - Pią 22 Sty, 2016
M-1: FM na Duskendale, wspieram się, dowódca na PW
loonger87 - Sob 23 Sty, 2016
broni Blackfish
Martin - Sob 23 Sty, 2016
Atakował Tycho Nestoris. Piechur ginie a Stark traci 1 żw. Kolej Geryjoya
MAPA
Czarny Jaszczur - Sob 23 Sty, 2016
Lew czy wilk, bez kłów już nie taki straszny.
The Sunset Sea M+0: Ship to Ironman's Bay, Ship to Fair Isle -> wspieram się, dowódca wysłany
guzu - Sob 23 Sty, 2016
broni
[3] Ser Jaime Lannister: If the final combat strength results for this combat are tied, you win this combat irrespective of your position on the Fiefdom Influence track.
Czarny Jaszczur - Nie 24 Sty, 2016
Victarion z dumą zablokował port Lannisportu, zachodnie wybrzeże należy do nas!
MAPA -> Lannister - Martell - Baratheon
guzu - Pon 25 Sty, 2016
Deep Den: KN na Golden Tooth
mapa
andmac92 - Pon 25 Sty, 2016
usuwam marsz M-1 bez efektu
Martin - Pon 25 Sty, 2016
To został ostatni marsz Stannisa i CP* Lannistera i Greyjoya
Sznycelek - Wto 26 Sty, 2016
M+0: bez efektu
guzu - Wto 26 Sty, 2016
CP* - proszę dwa żw
Czarny Jaszczur - Sro 27 Sty, 2016
Pyke CP*: Footman, Footman -> MAPA
Martin - Czw 28 Sty, 2016
TURA 6/10 - faza Westeros
Wydarzenia
Talia I:
Talia II:
-->
Talia III:
Najpierw Renly decyduje o wydarzeniu 2. Nowe zaopatrzenie już na mapie
czarnylord23 - Czw 28 Sty, 2016
b)
Martin - Czw 28 Sty, 2016
MAPA z żetonami po grze o tron.
Kryzys to:
Potok Krwi
Kryzys!
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 3 ze swoich jednostek, gdziekolwiek.
Pozostali gracze: Niszczą 2 ze swoich jednostek, gdziekolwiek.
Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Może odzyskać 1 wybraną kartę Rodu ze swojego stosu odrzuconych kart Rodu.
Czekam na wasze licytacje
Czarny Jaszczur - Czw 28 Sty, 2016
Kryzys z siłą "12' racja? Dużo ich tutaj mieliśmy i coś wysoko ten wskaźnik się utrzymuje.
Martin - Pią 29 Sty, 2016
Tak, tak jak na mapie. Mieliście dwa, ten jest trzeci
guzu - Pią 29 Sty, 2016
Lordowie, kryzys może każdego z nas mocno doświadczyć jeśli go nie odeprzemy...proponuję wspólnie stawić jemu czoła, by każdy rzucił 2żw.
Czekam na Wasze odpowiedzi
loonger87 - Pią 29 Sty, 2016
Starkowie(jak zwykle zreszta) sa skonni sie dogadac:D
czarnylord23 - Pią 29 Sty, 2016
Oficjalnie ogłaszam, że razem z lordem Tyrellem nie zamierzamy walczyć z danym kryzysem.
Martin - Sob 30 Sty, 2016
Jeszcze nie mam licytacji Lannistera i Greyjoyów.
Wyjeżdżam na najbliższy tydzień. Jescze jutro i pojutrze będę ogarniał z komórki, ale potem w ciągu tygodnia będę w górach odcięty od cywilizacji (przynajmniej w pewnym akceptowalnym stopniu) więc będziemy musieli zrobić przerwę w grze
Czarny Jaszczur - Sob 30 Sty, 2016
Bogatych stać na ratowanie swoich jednostek, jeśli zależy im na ich losie, to niech rzucą więcej. Wysłane
Martin - Wto 02 Lut, 2016
Lannister 6
Greyjoy 1
Stannis 2
Martell 2
Stark 4
Renly 0
Kryzys został zażegnany. Pisze z komórki że schroniska więc nie ogarnę niestety mapy
guzu - Wto 02 Lut, 2016
Tywin wraca na moją rękę.
MAPA
Można wysyłać rozkazy
Martin - Nie 07 Lut, 2016
Wróciłem już. Minął prawie tydzień ale.... nadal nie mam wszystkich rozkazów. Konkretnie brakuje Czarnego Jaszczura. Nieładnie
Czarny Jaszczur - Nie 07 Lut, 2016
Wysyłałem w czwartek, nie dotarły? Eh, pewnie znów miałem te błędy odnośnie zawieszania się przy wysyłce, zaraz podeślę ponownie.
Martin - Nie 07 Lut, 2016
Tura 6/10 - faza akcji
Sznycelek - Nie 07 Lut, 2016
Palę wsparcie Starka w The Bite
Nie masz większych problemów na głowie, Lordzie Stark? Ta nieustanna walka między nami winna się wreszcie zakończyć.
loonger87 - Nie 07 Lut, 2016
Przyjacielu ze Smoczej Skaly ja problemow mam az nadto.... to Ty ciagle usuwasz mi wsparcie i atakujesz mnie.... tak swoja droga to twoj ruch:)
czarnylord23 - Nie 07 Lut, 2016
Droga Asho Greyjoy, czy zgodziłabyś się spotkać ze mną na Sunset Sea? Muszę pilnie poplotkować z jakąś kobietą w moim wieku z równie znakomitego rodu co mój.
Zmieniam wsparcie+1 na Marsz-1
http://tinyurl.com/LdZiAQ9N6xOZ5FjTodEa
Czarny Jaszczur - Nie 07 Lut, 2016
Stryjek pyta, czy jest to zaproszenie na zbiorową orgie seksualną z dużymi ilościami złotego arbosrskiego (z których jesteście znani i za co jesteście lubiani), co do których nie ma żadnych zastrzeżeń a wręcz nakłania mnie do uczestnictwa, czy też próba jednostronnego wychędożenia na morzu
Przy pierwszym scenariuszu gotowa jestem rzucić złotym smokiem za zabawę.
Sznycelek - Pon 08 Lut, 2016
Nie zamierzam się przekomarzać o to, kto jest większym tyranem. Fakty jasno mówią że zadałeś pierwszy cios, Lordzie Stark, a każde moje działanie jest jedynie odpowiedzią na twoje zbrojne próby. Możemy się jednak dogadać, jeśli bez oporu pozwolisz mi zwerbować armię, która powędruje na Dorne. Moje wojska nie sięgną dalej niż tam, gdzie obecnie stacjonują, ale jeśli twoje działania nadal będą sugerowały agresję - Pan Światła ukarze wszystkich heretyków. Jesteś skłonny zaryzykować współpracę, Robbie Stark? Przez wzgląd na zmarłego Roberta i Eddarda, tylko my jesteśmy w stanie zatrzymać machinę zniszczenia.
M-1: FM na Dragonstone, zostawiam żeton
andmac92 - Pon 08 Lut, 2016
mam takie pytanko czy ktoś mógłby mi przetłumaczyć 3 od Baratheona ?? mój angielski jest słaby
czarnylord23 - Wto 09 Lut, 2016
Cytat: | [3] Ser Davos Seaworth: If you win this combat, you may discard one of your available Power tokens to update your Supply after combat. |
Jeżeli wygrasz tę bitwę, możesz odrzucić jeden ze swoich Żetonów Władzy żeby zwiększyć swoje Zaopatrzenie po bitwie.
andmac92 - Wto 09 Lut, 2016
dzieki
andmac92 - Wto 09 Lut, 2016
M-1 usuwam marsz bez efektu
loonger87 - Wto 09 Lut, 2016
m+0 bez efektu http://tinyurl.com/d4fft4rThIjqKiUOBQ5s
guzu - Wto 09 Lut, 2016
czekam na Greyjoya
Czarny Jaszczur - Czw 11 Lut, 2016
The Twins M+1: Kn to Moat Cailin, dowódca wysłany, zostawiam żeton władzy
Stannisie, otwieram Ci drogę na północ..
loonger87 - Czw 11 Lut, 2016
broni Rickard (1)
Dagmer, możesz cofać
loonger87 - Czw 11 Lut, 2016
greywather watch
guzu - Czw 11 Lut, 2016
M-1: FM na Riverrun
mapa
Martin - Czw 11 Lut, 2016
MAPA
Teraz rusza się Renly Baratheon
guzu - Czw 11 Lut, 2016
chyba jeszcze Tyrell się nie ruszał w I turze marszy
Martin - Czw 11 Lut, 2016
no właśnie
czarnylord23 - Czw 11 Lut, 2016
Kochana Asho, jest ze mną kilka kuzynek, możesz więc również wziąć ze sobą kilka osób towarzyszących. Czekam w kajucie.
Buziaczki.
Shiled Islands: Statek zostaje, Statek->West Summer Sea, Statek->Sunset Sea => bitwa z Greyjoyem (0:4), dowódca wysłany
http://tinyurl.com/MZB41ii4IDWhUQVPr8oW
Asha ma areszt domowy, sam osobiście 'umoczę' w temacie okrętu i panienek na nim.
Broni Euron Greyjoy [4] [miecz]
PS. Mam na ręce [4] i [1], nie będę się przewijał na najmocniejszej karcie. Musiałeś zauważyć zmianę w moich dowódcach, tym lepiej dla Ciebie, cztery żetony
Sznycelek - Pią 12 Lut, 2016
M+0: FM na King's Landing
Martin - Pią 12 Lut, 2016
MAPA
Stark nie ma już ruchów, więc kolej Greyjoya
Czarny Jaszczur - Pią 12 Lut, 2016
Pyke M+0: Fm to Greywater Watch, FM to Flint's Finger
Na GW atakuje Asha, wspieram się, wygrywam i odświeżam rękę - Stark musi tylko podać dowódcę do odstrzału.
czarnylord23 - Pią 12 Lut, 2016
Cytat: | PS. Mam na ręce [4] i [1], nie będę się przewijał na najmocniejszej karcie. Musiałeś zauważyć zmianę w moich dowódcach, tym lepiej dla Ciebie, cztery żetony |
Spoko, 3 ŻW (i tak miałbym 1) za statek nie są taką złą wymianą.
WSS: 3xStatek->ESS (bitwa z Martellem, 4:1 dla mnie, dowódca wysłany)
andmac92 - Pią 12 Lut, 2016
bronił Doran Martell
Atakowała Cytat: | [1] Queen of Thorns: You may immediately discard one of your available Power tokens to swap any two of your Order tokens from anywhere on the board. You may not swap the March Order token used to start this combat. |
Wygrywam 5:1.
(przypominam, że w bitwie z Greyjoyem skorzystałem z Margeary, a bitwa ta nie została uwzględniona w 1. poście)
Czy ja dobrze rozumiem Dorana, że mogę teraz o 1 miejsce zrzucić tyrella z dowolnego toru wpływów?
O 4 miejsca.
a Twoja karta rozumiem, że usuwa mi rozkaz z pola otaczającego ?? jeśli tak to jaki ?
Nie, moja karta pozwala mi na zamienienie miejscami 2 moich Żetonów Rozkazów (z wyjątkiem rozkazu marszu który zapoczątkował bitwę). Nie korzystam z jej umiejętności.
aaa to spoko
w takim razie zrzucam cie na koniec na mieczu i atakuje 3 statkami na moje pole M+0
dowódca na PW
Sprawdzam [3] Randyll Tarly: 2 Swords
guzu - Sob 13 Lut, 2016
M+0: SH, SH i SH na Fair Isle
dowódca na PW u GM
andmac92 - Sob 13 Lut, 2016
atakował Czerwona Żmija
odpychając najazd Tyrella i niszcząc mu 1 statek !!
Sznycelek - Sob 13 Lut, 2016
M+1: FM na Bitterbridge
Martell ma tylko Arianne [1], więc zagrywam Monforda [1][miecz][miecz] i zabijam rycerza Martella.
Czarny Jaszczur - Sob 13 Lut, 2016
Fair Isle broni Andrik [2] (co zapewnia mi zwycięstwo nawet przy Tywinie)
Martin - Sob 13 Lut, 2016
Na Fair Isle atakował Joffrey.
Wciąż czekamy na dowódcę Starka w bitwie o Greywater Watch (co nie zmienia faktu że niezależnie od tego dowódcy bitwę wygrał Greyjoy)
Został ostatni marsz Greyjoya
MAPA
Czarny Jaszczur - Nie 14 Lut, 2016
The Sunset Sea M-1: bez efektu
czarnylord23 - Nie 14 Lut, 2016
UW*: 2xPiechur.
Martin - Pon 15 Lut, 2016
Wciąż brakuje dowódcy Starka. Jak tylko zostanie podany przejdziemy do wydarzeń
loonger87 - Pon 15 Lut, 2016
broni Walder Frey.... sorki za opoznienei... weekend w pracy....
Martin - Pon 15 Lut, 2016
TURA 7/10 - Faza Westeros
Wydarzenia:
Talia I:
Talia II:
Talia III:
Morze sztormów [kryzys] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Kryzys: 2 --> 6
guzu - Pon 15 Lut, 2016
Lannisport: KN
Riverrun: SE
Harrenhall: FM
MAPA
Sznycelek - Pon 15 Lut, 2016
Dragonstone-port: SH
Gulltown: SH na Narrow Sea, FM
King's Landing: up to KN, SH na Blackwater Bay
Bitterbridge: up to KN
Po mobilizacji Baratheona i Lannistera
Czarny Jaszczur - Pon 15 Lut, 2016
Flint's Finger: Ship to Sunset Sea
The Twins: Footman
Pyke: SE
MAPA
andmac92 - Pon 15 Lut, 2016
http://tinyurl.com/Qzr9hk4x3UT29CigtDhM
2x SH Sea of Dorne
FM Yronwood
KN Stormsend
Sunspear - port: SH
czarnylord23 - Pon 15 Lut, 2016
Oldtown: 2xPiechur->Rycerz
Highgarden: 2xPiechur
http://tinyurl.com/uuIEeCvL3wngfiD1vE7G
loonger87 - Wto 16 Lut, 2016
http://tinyurl.com/eCUi5rIkbdjowMGeITVR
Martin - Wto 16 Lut, 2016
W takim razie czekam na rozkazy. Przypominam o braku najazdów w tej turze
Martin - Sro 17 Lut, 2016
Brakuje jeszcze Stannisa i Starka
loonger87 - Sro 17 Lut, 2016
moje poszly
Martin - Pią 19 Lut, 2016
mapa już prawie gotowa. Niestey jedne rozkazy otrzymałem z błędem, więc wstrzymam się z jej publikacją do czasu wyjaśnienia
Martin - Pią 19 Lut, 2016
TURA 7/10 - faza akcji
czarnylord23 - Pią 19 Lut, 2016
Poproszę kryzys.
Sznycelek - Pią 19 Lut, 2016
loonger87 - Sob 20 Lut, 2016
m+0 fm, kn na Moat Cailin dowodca na pw
Czarny Jaszczur - Sob 20 Lut, 2016
Broni Euron Wronie Oko [4], który wygrywa remis z Robbem Starkiem, gdyby przypadkiem dowodził
Martin - Sob 20 Lut, 2016
Atakował właśnie Robb Stark
Czarny Jaszczur - Nie 21 Lut, 2016
Pyke - port M-1: Ship to Ironman's Bay -> MAPA
Lannister przejmuje pałeczkę ruchu
czarnylord23 - Nie 21 Lut, 2016
Zostawiam Kryzys na wierzchu.
M+0: Rycerz->Highgarden, 2xRycerz->Horn Hill => bitwa z Martellem (4:3), dowódca na PW.
andmac92 - Nie 21 Lut, 2016
bronił doran martell
Martin - Nie 21 Lut, 2016
Atakował Mace Tyrell. Renly wygrywa 5:3. Co robi Doran?
MAPA
andmac92 - Pon 22 Lut, 2016
a powiedzmy, że zrzucam dziada z kruka
andmac92 - Pon 22 Lut, 2016
http://tinyurl.com/-
wycofanie
M-1 SE do Sunspear
guzu - Pon 22 Lut, 2016
M-1: se na the twins
Proszę Starka o wsparcie
Dowodca po decyzji
loonger87 - Pon 22 Lut, 2016
wspieram lannistera
guzu - Pon 22 Lut, 2016
loonger87 napisał/a: | wspieram lannistera |
dziękuję
dowódca na PW u GM
Czarny Jaszczur - Pon 22 Lut, 2016
Broni Dagmer [1], choć zakładam, że nie ma nawet czego ratować z garnizonu
guzu - Pon 22 Lut, 2016
Gregor Clegane był
Martin - Pon 22 Lut, 2016
MAPA
Kolej Stannisa. Coś nie wyszło z linkiem Martella więc nie wiem nadal gdzie wycofuje się rycerz
Sznycelek - Pon 22 Lut, 2016
Ja swój marsz zdjąłem, więcej nie mam
Martin - Pon 22 Lut, 2016
Faktycznie, nie zauważyłem, że to był jedyny. W takim razie Stark
loonger87 - Pon 22 Lut, 2016
bez efektu... moje dylematy sa takie czy starce wszytsko naraz czy po koleji:P
Czarny Jaszczur - Pon 22 Lut, 2016
Moat Cailin M+0: Kn to Winterfell, nie zostawiam żetonu władzy, dowódca wysłany
loonger87 - Wto 23 Lut, 2016
Roose Bolton
Martin - Wto 23 Lut, 2016
Atakował Theon. Winterfell zostaje przez niego zdobyte (skądś to znamy ) a broniący go ... tym razem Roose Bolton idzie do piachu. Kolej Lannistera
MAPA
guzu - Wto 23 Lut, 2016
M+0: KN na The Twins, FM na Riverrun, zostawiam ŻW
MAPA
Czarny Jaszczur - Wto 23 Lut, 2016
Tyrell i Martell, przed swoim ostatnim marszem chciałbym widzieć co zrobią
andmac92 - Wto 23 Lut, 2016
Chętnie porozmawiam na ten temat po ruchu tyrella
czarnylord23 - Wto 23 Lut, 2016
Lordzie Martell, link do mapy z Twoim wycofaniem który wstawiłeś nie działa. Nie mogę wykonać marszu przed tak ważną informacją.
andmac92 - Wto 23 Lut, 2016
http://tinyurl.com/lRvGW5fJ0wiTWc3nH9CU
przepraszam nie zauważyłem
czarnylord23 - Sro 24 Lut, 2016
M+1: Piechur->Arbor, Rycerz+Piechur->Bitterbridge: bitwa ze Stannisem (4:3)
http://tinyurl.com/DO5JakUJ4ZXFVQRtbXYv
Sznycelek - Sro 24 Lut, 2016
Broni Ser Davos [3], wycofuję na Kingswood
czarnylord23 - Sro 24 Lut, 2016
Atakował
Cytat: | [4] Renly Baratheon: If you win this combat, you may add a Footman or upgrade a Footman to a Knight in the embattled area (rules permitting). |
Korzystam ze zdolności i: Piechur-> Rycerz
http://tinyurl.com/tF32AmRig51OCR3lhRz4
andmac92 - Sro 24 Lut, 2016
Lordzie Gray czy chciałbyś mnie wesprzeć na morzu podczas ataku na Tyrella ??
Czarny Jaszczur - Czw 25 Lut, 2016
Dornijczyku,
nie przywiązuje większej wagi do okrętów na południowym zachodzie Westeros, nie będę się wtrącał w Wasze przepychanki.
Albo i nie, lubię kolor pomarańczowy, kojarzy mi się z cytrusami, wesprę Cię więc jeśli zechcesz zaatakować WSS.
andmac92 - Czw 25 Lut, 2016
http://tinyurl.com/Ob2cdwKVk38vm8aeoFzi
M+0 2xSH na West Summer Sea
proszę o wsparcię i dowódca po oficjalnej decyzji
Żelaźni Ludzie nigdy nie uginali kolan i wspierali słuszną sprawę,
południe zapamięta ten czyn i odpowie kiedy nastąpi wezwanie utopionego Boga!!
Czarny Jaszczur - Czw 25 Lut, 2016
Wspieram pomarańczowego.
andmac92 - Czw 25 Lut, 2016
a wieć atakuje Obara [3] i niszczy 1 statke tyralla oraz go przewija
http://tinyurl.com/4fK3rcR2WEMDReKZ14ZD
odznaczyłm karty i zrobiłem odwrót Tyrella
Czarny Jaszczur - Pią 26 Lut, 2016
Pyke M+1: FM to Moat Cailin, SE to The Twins, wspieram się z morza
Nie proszę Starka o wsparcie, zapewne powędruje ono do Lannistera, dowódca wysłany.
guzu - Pią 26 Lut, 2016
Proszę Starka o wsparcie
loonger87 - Nie 28 Lut, 2016
wspieram Lanistera:)
Martin - Nie 28 Lut, 2016
Mam dowódcę Greya, czekam na Lannistera
guzu - Pon 29 Lut, 2016
broni Tyrion Lannister
wycofam się na Seagard
Czarny Jaszczur - Pon 29 Lut, 2016
Atakował Victarion -> MAPA
guzu - Pon 29 Lut, 2016
M+1: bez efektu
mapa
Czarny Jaszczur - Pon 29 Lut, 2016
Flint's Finger CP*: Fm up to SE -> MAPA
@ Guzu, sorka, źle Ci wcześniej tego rycerza wycofałem
Martin - Pon 29 Lut, 2016
TURA 8/10 - faza Westeros
Wydarzenia
Talia I:
Talia II:
Talia III:
Sznycelek - Pon 29 Lut, 2016
King's Landing: KN
Gulltown: up to KN
Dragonstone: up to SE
Odhaczyłem Davosa, bo użyłem go w tej turze.
http://tinyurl.com/zsIHxgVTWbVQkXMoXxO5
loonger87 - Wto 01 Mar, 2016
http://tinyurl.com/TVQfsmpf0hh51D8R7Fdm
andmac92 - Wto 01 Mar, 2016
http://tinyurl.com/JusxDNjbeV5dcF8oIBb5
Czarny Jaszczur - Wto 01 Mar, 2016
Dlaczego nie opisujecie swojej mobilizacji?
Winterfell: Kn
Pyke: Kn
The Twins i Flint's Finger: brak -> zaopatrzenie
MAPA
guzu - Wto 01 Mar, 2016
Riverrun: FM up w SE
Deep Den: FM up w SE
Harrenhal: FM
mapa
czarnylord23 - Wto 01 Mar, 2016
Highgarden: Wieża
Arbor: Piechur->Rycerz
Old Town: Statek na morze i Piechur
Martell ma 7 statków, to jest dozwolone w tej wersji?
http://tinyurl.com/M3ozYWxsVP2jve6A7Wa8
andmac92 - Wto 01 Mar, 2016
http://tinyurl.com/6WsfeqHrgLWs5eeuJumT
sorki panowi nie zauzawylem
juz poprawione
Martin - Sro 02 Mar, 2016
No to wszyscy-czekam na licytacje tronu
Czarny Jaszczur - Sro 02 Mar, 2016
Jeżeli Wysogród pragnie odzyskać West Summer Sea, to gotów jestem wesprzeć tą sprawę - o ile Stark nie spali Sunset Sea. Tak, zabezpieczam w ten sposób przede wszystkim własne interesy
andmac92 - Sro 02 Mar, 2016
w tej grze już kilka razy widzieliśmy ile warci są żelaźni ludzie
czarnylord23 - Sro 02 Mar, 2016
Renly jest królem miłosiernym, więc wszyscy lordowie którzy wcześniej byli przeciwko niemu, ale potem odkryją swój błąd i postanowią pomóc prawowitemu władcy nie zostaną odrzuceni.
Martin - Czw 03 Mar, 2016
Sprężać się, sprężać Brakuje jeszcze licytacji Stannisa i Lannistera
edit: tylko Stannisa
Sznycelek - Pią 04 Mar, 2016
0 żetonów na Tron
Martin - Pią 04 Mar, 2016
Licytacja tronu:
Greyjoy - 5
Stark - 2
Lannister - 1
Martell - 1
Stannis - 0
Renly - 0
MAPA
Stannis ustawia kolejność miejsc 3-4 oraz 5-6. Czekam na licytację miecza
Sznycelek - Pią 04 Mar, 2016
Zostawiam tak jak ustawiłeś.
Martin - Pon 07 Mar, 2016
Licytacja miecza:
Stark - 8
Lannister - 6
Renly - 6
Greyjoy - 5
Martell - 2
Stannis - 0
MAPA
Greyjoy ustawia kolejność miejsc 2-3. Licytujcie kruka
Martin - Sro 09 Mar, 2016
Brakuje Lannistera i Stannisa. Sprężcie się trochę, już tydzień trwa ta licytacja
Czarny Jaszczur - Sro 09 Mar, 2016
Renly na Joffie, tzn. wyżej..
Martin - Sro 09 Mar, 2016
Licytacja kruka:
Martell - 8
Renly - 6
Stannis - 4
Stark - 4
Lannister - 0
Greyjoy - 0
MAPA
Greyjoy ustawia miejsca 3-4 oraz 5-6
Proszę też Starka o decyzję ws. karty Pod Miecz
Sznycelek - Czw 10 Mar, 2016
Proszę Lorda Greyjoya o, w miarę możliwości, ustawienie mnie wyżej od Starka
loonger87 - Czw 10 Mar, 2016
decyzje podam po Ustawieniu nas przez lorda Greyjoja:)
Czarny Jaszczur - Czw 10 Mar, 2016
Siebie ustawię wyżej aniżeli Lannistera a Starka nad Baratheonem. Nie na północ jelonku a na zachód zapraszam
loonger87 - Pią 11 Mar, 2016
nie ma obron
Martin - Nie 13 Mar, 2016
Jeszcze Stannis i Martell
Martin - Pon 14 Mar, 2016
No i wreszcie po 2 tygodniowej fazie Westeros jest!
TURA 8/10 - faza Akcji
czarnylord23 - Pon 14 Mar, 2016
Lordowie, jesteśmy w ciężkiej sytuacji. Lord Martell zajął moje morze, dzięki czemu będzie mógł zająć 2 moje miasta. Dlatego prosiłbym lorda Stark, żeby nie palił najazdu mojego brata Stannisa Baratheona, oraz mojego brata Stannisa, by spalił następnie wsparcie Martella na morzu, a ja moim atakiem przywróciłbym równowagę sił.
Stannisie, mój bracie, obiecuję Ci w zamian najazd na morze Martella w następnej, żebyśmógł swoimi statkami zaatakować Morze Dornijskie.
Lordzie Stark, Tobie mogę obiecać atak na lorda Greyjoya, który mógłby odciążyć Cię w następnej turze.
andmac92 - Wto 15 Mar, 2016
czy grey nie ma rozkazu na The Sunset Sea ??
http://tinyurl.com/889PQNZpBOWYLEnTgIHm
zmieniłem rozkaz
Sea of Dorne - M-1
Lordzie Tyrell wnioskuje z tego, że kiedy ja mam morze obok Ciebie to nie jest równowaga sił, ale jeśli pomożesz zdobyć Baratheonowi to będzie pokrętna logika
guzu - Wto 15 Mar, 2016
The King in Highgarden - czarnylord23
proszę o niepalenie Deep Den
Martin - Wto 15 Mar, 2016
andmac92 napisał/a: | czy grey nie ma rozkazu na The Sunset Sea ?? |
Nie ma. Miał tylko 8 rozkazów do wykorzystania więc na jakiś obszar musiało mu zabraknąć
loonger87 - Wto 15 Mar, 2016
Przykro mi Lordzie Tyrell.... Niestety nie ufam twemu bratu.... A jestem w sytuacji hmmm dość ciężkiej:-P i nie mogę sobie pozwolić na ewentualna stratę wsparcia na statkach.... A więc pale najazd Baratheona
Lordzie tyrell mogę zaproponować pewien układ oddam Ci to Twoje morze bez walki jeśli twoje konie zawraca z obecnego kierunku np na północ
Czarny Jaszczur - Wto 15 Mar, 2016
Moat Cailin R: Seagard
Fairy Isle R: The Crag
The Twins: M+0: SE to Torrhen's Square -> nie zostawiam żeton uwładzy, wspieram się z Winterfell i Aeron wgrywa z Umberem [8] : [5] (Ostrze nie pomaga)
Obaj się przewijamy a ja palę statek w porcie -> MAPA
Martell, wycofywanie się ze swoich zdobyczy jest jak trzymanie kuśki w gaciach przed rozochoconą panną, nie przystoi mężczyźnie którzy bierze to, czego pragnie.
czarnylord23 - Wto 15 Mar, 2016
andmac92 napisał/a: | Lordzie tyrell mogę zaproponować pewien układ oddam Ci to Twoje morze bez walki jeśli twoje konie zawraca z obecnego kierunku np na północ |
Mogę rozpatrzyć Twoją propozycję pozytywnie, ale najpierw w imię gestu dobrej woli zdejmij rozkaz najazdu z WSS bez wykonywania.
sam chyba lordzie rozumiesz ze tego nie moge zrobic ale to nie jest nic osobistego
http://tinyurl.com/2KFBj2iJWv8utZpk1yeY
loonger87 - Sro 16 Mar, 2016
M+1 fm, fm no Winterfell dowodca wyslany......http://schminky.github.io...4OI7KC96rW56KCA
andmac92 - Sro 16 Mar, 2016
http://tinyurl.com/2nfcPnhREg1vtuzrAoct
M-1 Sh na East Summer Sea
SH na Narrow Sea wspieram się
Uzywam Nymerie Sand i prosze Starka o wsparcie jesli wspiera mnie to wygrywam a jesli baratheona i przegrywam
loonger87 - Sro 16 Mar, 2016
ale presja.... no niech bedzie, wspieram Martella:P
czarnylord23 - Sro 16 Mar, 2016
guzu napisał/a: | The King in Highgarden - czarnylord23
proszę o niepalenie Deep Den |
Lordzie Lannister, proszę.
Spalę wsparcie Martella na Dornish Marches
andmac92 napisał/a: | http://tinyurl.com/2nfcPnhREg1vtuzrAoct
M-1 Sh na East Summer Sea
SH na Narrow Sea wspieram się
Uzywam Nymerie Sand i prosze Starka o wsparcie jesli wspiera mnie to wygrywam a jesli baratheona i przegrywam |
Chyba nie?
Baratheon ma 3 statki na NS, 2 statki z wsparciem+1 na BB i 1 statek w porcie ze wsparciem, co daje razem siłę 7.
Ty masz 0 za atak statkiem z marszem-1, 2 statki na ESS ze wsparciem +1 oraz 3 statki ze wsparciem+1 Starka na Bite. To daje razem również siłę 7.
Martin - Sro 16 Mar, 2016
Moment, chaos się robi.
Martell zaatakował Narrow Sea i otrzymał wsparcie od Starka. Proszę obie strony - Martella i Stannisa o wysłanie dowódców na pw, a nie rozstrzyganie bitwy przed czasem, bo jak słusznie zauważył czarnylord teraz jest 7 do 7 czyli to od dowódców rostrzygnięcie tej bitwy zależy
Spokojnie lordowie wiem ze jest remis a pozwoliłem sobie to zrobić bo bara miał ostatnia kartę i skoro było 7 do 7 on miał 2 a ja użyłem tez 2 a wygrywać remisy to myślę że wygrałem ale poprawcie mnie jak się myliłem
czarnylord23 - Sro 16 Mar, 2016
Wybacz, nie zrozumiałem co się dzieje, tzn. że na mapie przewinąłeś już karty Baratheonowi. Myślałem że ma wszystkie karty poza [2].
tak jest
Martin - Sro 16 Mar, 2016
Ja też tego nie zauważyłem, Twoja racja W takim razie to jest obowiązująca w tej chwili:
MAPA
Czekamy na dowódcę Greyjoya w bitwie o Winterfell, a następnie na ruch Lannistera
Lordzie Tyrell jesli w 1 ruchu zdejmiesz marsz z koni albo je wycofasz to pozwole ci odbic morze w przewcinym razie Czerwona Żmija je obroni
Czarny Jaszczur - Czw 17 Mar, 2016
Winterfell broni Dagmer [1]
Martin - Czw 17 Mar, 2016
Atakował Roose
MAPA
Kolej Lannistera
guzu - Pią 18 Mar, 2016
M+0: 3 x SH na Fair Isle
[4] Tywin Lannister: If you have more available Power tokens than your opponent, this card gains 1 combat strength.
Martin - Pią 18 Mar, 2016
Greyjoy ma więcej niż jedną kartę na ręku, trzymajmy się zasad - poproszę dowódcę na priv
Czarny Jaszczur - Sob 19 Mar, 2016
Ja mam więcej niż jedną ale Lannister ma ostatnią, teraz się przewija
Broni Victarion [3] i wygrywam 7:6 -> MAPA
Sznycelek - Nie 20 Mar, 2016
M-1: SE na Duskendale
czarnylord23 - Nie 20 Mar, 2016
Lordzie Martell, śmiesz najeżdżać Stare Miasto i proponować mi potem układ? To pomysł tak idiotyczny, że doradzam Ci sprawdzić czy lord Varys nie przekupił kapitana twojej straży by dosypywał Ci czegoś do kielicha.
Pokonam Cię bez żadnych układów, i jeszcze zobaczysz, jak Twój brat, Czerwona Żmija, ucieka z podkulonym ogonem.
M+1: 3xStatek->WSS
Jest 4:5 dla Martella, wysłałem dowódcę na PW.
andmac92 - Nie 20 Mar, 2016
czy ja dobrze rozumiem, że Brienn Tyrella usunie mi wsparcie i nie bedzie sie liczylo w walce ??
czarnylord23 - Nie 20 Mar, 2016
Hm, jeżeli tak jest to prosiłbym o możliwość ponownego wysłania dowódcy.
Zawsze mi się wydawało, że chodzi tylko o obszar objęty walką, w tym wypadku West Summer Sea.
andmac92 - Nie 20 Mar, 2016
kurde chyba sam sobie koło dupy zrobiłem czekamy na prowadzącego
Martin - Nie 20 Mar, 2016
Nie no, walką objęty jest jeden obszar, w zdolności tej karty ewidentnie chodzi o to żeby usuwała np. obronę. Porównajcie tekst tej karty z tekstem Królowej Cierni z podstawki - gdyby Brienne mogła usuwać wsparcia, to brzmiałby pewnie właśnie podobnie do niej.
Uznaję wysłanego na pw dowódcę
andmac92 - Pon 21 Mar, 2016
bronił Quentyn Martell
Czarny Jaszczur - Pon 21 Mar, 2016
Flint's Finger M-1: SE to Riverrun, wspieram się, dowódca wysłany
guzu - Pon 21 Mar, 2016
broni Tyrion Lannister
Czarny Jaszczur - Pon 21 Mar, 2016
Andrik, rzucasz monetkę?
guzu - Pon 21 Mar, 2016
Rzucam i wycofka na The Twins
Martin - Pon 21 Mar, 2016
Na West Summer Sea atakowała Maergery więc wygrywa Martell
MAPA
Kolej Starka.
Przepraszam za moje niedopatrzenia - jakoś ciężko mi ostatnio idzie ogarnianie tego. Staram się jednak dociągnąć grę w miarę bez opóźnień
czarnylord23 - Pon 21 Mar, 2016
No to kolejny klops w moim wykonaniu.
Lordowie, spróbuję jeszcze zrobić coś śmiesznego w tej grze, ale na jakieś w przybliżeniu 70% przegrałem już z Martellem. Miejcie to na uwadze przygotowując plany na następne tury.
andmac92 - Pon 21 Mar, 2016
no coz tym razem mi sie udalo ale nie przesadzaj bo masz jeszcze mase jednostek
czarnylord23 - Pon 21 Mar, 2016
Dlatego daję sobie jeszcze te 30% na remis.
Gdybyś rzucił [4] to miałbym 30% na zwycięstwo.
Chociaż w sumie wciąż zakładam pesymistyczny scenariusz, ze idziesz wszystkim na mnie a nie na mojego brata, więc może i tak najbardziej prawdopodobny jest remis.
loonger87 - Wto 22 Mar, 2016
m-1 fm na Gulltown, wspieram sie karta na PW
Sznycelek - Sro 23 Mar, 2016
Broni Tycho Nestoris [1], co tam miałeś?
Martin - Sro 23 Mar, 2016
Atakował Blackfish - Stark wygrywa ale traci 2 żw
MAPA
Pozostałe ruchy:
Martell
Stannis
Renly
Martell
Renly
andmac92 - Sro 23 Mar, 2016
http://tinyurl.com/8DxIyYPybrOU414AaleO
M+1 KN zostaje
KN - Skyreach
FM - atak na Oldtown
2 do 1 dla mnie
dowódca na PW
czarnylord23 - Czw 24 Mar, 2016
Broni Cytat: | [1] Queen of Thorns: You may immediately discard one of your available Power tokens to swap any two of your Order tokens from anywhere on the board. You may not swap the March Order token used to start this combat. |
Sznycelek - Czw 24 Mar, 2016
M+0: KN na Dragonstone
Martin - Czw 24 Mar, 2016
Oldtown atakował Oberyn. Rozstrzygnięcie zależy więc od tego co zrobi Królowa
andmac92 - Czw 24 Mar, 2016
ktoś mi przypomni jak działa królowa ?? bo jest narazie 6 do 2 dla mnie i ona moze zmienic losy tej bitwy ???
czarnylord23 - Czw 24 Mar, 2016
Mogę za 1 ŻW zamienić 2 rozkazy miejscami. Czyli w tym wypadku mógłbym zamienić Wsparcie+1 z Marszem-1 i byłoby wtedy 7:6 dla mnie. Ale nie robię tak, mam śmieszniejsze plany.
M-1: Rycerz->Highgarden, Rycerz->Dornisch Marches
Jest 1:2 dla Martella. Martellowi został tylko Areo Hotah, więc ma siłę 5.
Rzucam więc Renly'ego, jest 5 do 5, jestem wyżej na lennikach więc wygrywam i do tego tworzę Piechura.
http://tinyurl.com/I1ulpmxRgcCaX2zjk4Oy
PS. Nie odhaczyłem dowódców bo to moja pierwsza gra w takiej formie i wciąż nie wiem jak to zrobić.
http://tinyurl.com/coV7LKWP9rEYKq56OVSZ
odznaczyłem dowódców
atakuje M+0 2xSE na Dragonstone
dowódca na PW
http://tinyurl.com/7xkCuh0PVxohggz6vcP9
mój odwrót
czarnylord23 - Sob 26 Mar, 2016
Lordzie Baratheon, kto dowodzi na Dragonstone?
Sznycelek - Nie 27 Mar, 2016
Stannis Baratheon [4]
Martin - Nie 27 Mar, 2016
Atakowała Nymeria Sand. Jest remis 11:11 więc wygrywa Martell. Wycofka Stannisa i ostatni marsz Renly'ego
MAPA
czarnylord23 - Pon 28 Mar, 2016
Highgarden: Rycerz->Horn Hill, Wieża->Old Town, 4:1 dla mnie, dowódca na PW.
andmac92 - Wto 29 Mar, 2016
bronił Doran
Sznycelek - Wto 29 Mar, 2016
Wycofuję KN do Duskendale
Martin - Wto 29 Mar, 2016
Atakował Mace Tyrell. To już wszystkie ruchy ale zostały jeszcze wycofki Stannisa spod Dragonstone i Martella z Oldtown i ewentualna akcja Dorana.
MAPA
edit: tylko Martella
czarnylord23 - Wto 29 Mar, 2016
Słaby ze mnie Tyrell, powinienem Zbierać Siły by zaatakować w ostatniej turze, a zamiast tego jestem liderem i zaraz wszyscy będą mnie bić.
Chociaż jako Renly moim powiedzeniem jest Nasza jest Furia więc chyba mogłem sobie pozwolić na ten wypad na Dornijskie Pogranicze.
PS Greyjoy nie zostawił żetonu na Palcu Flinta więc chyba powinien być na "3" na torze zwyciestwa.
PS2 Martin daj śmieszne wydarzenia, proszę.
http://tinyurl.com/IutiBp4MbIZN5L85raiO
wycofałem się i nie wiem czy dobrze rozumiem ale moge zrzucic Tyrella z o 3 pozycje wiec zrzucam go z kruka
czarnylord23 - Wto 29 Mar, 2016
Nawet o 4 pozycje.
Mapka mi się nie otwiera, gdzie się wycofałeś?
na salt shore
http://tinyurl.com/DwCuS0ZS6FX3Q75BF8Cm
Martin - Sro 30 Mar, 2016
czarnylord23 napisał/a: | PS2 Martin daj śmieszne wydarzenia, proszę. |
Nie mam na to wpływu, są całkowicie losowe. Ale to co wylosowałem w tej turze wydaje mi się dosyć śmieszne
Talia I:
Talia II:
Talia III:
Sieć kłamstw [kryzys] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
MAPA
czarnylord23 - Sro 30 Mar, 2016
Mobilizacja i Sieć Kłamstw to zbyt duże kombo, wystarczyło jedno z nich bym odzyskał morze.
Martell wykorzystał już wszystkie statki, więc mogę zrekrutować statek z DM nie czekając na niego.
Dornisch Marches: statek
Bitterbridge: nic
Highgarden: Wieża
Oldtown: Piechur, Statek(port)
Arbor:nic
http://tinyurl.com/fWYDsMMZpRl8YrKKW1wN
andmac92 - Sro 30 Mar, 2016
http://tinyurl.com/trqBZKhH3rueD6nOit5N
KN - Sunspera
2xFM - Stormsend
andmac92 - Sro 30 Mar, 2016
drogi Lordzie Tyrell coś widzę, że karty po prostu wpadły Ci najlepsze jakie mogły no ale cóż bez walki się nie poddam !!
loonger87 - Czw 31 Mar, 2016
mobilka Starka
Martin - Pią 01 Kwi, 2016
Jeszcze mobilki Lannistera i Stannisa. Greyjoyowi zaopatrzenie nie pozwala na żadną mobilizację
Czarny Jaszczur - Pią 01 Kwi, 2016
Niestety, zaopatrzenie. Jednakże w duchu mobilizuje się na ostry wpierdol
Martin - Nie 03 Kwi, 2016
No co tam? Nie ma wciąż mobilki Lannistera i Stannisa. Trochę wolno nam to ostatnio idzie
Sznycelek - Nie 03 Kwi, 2016
Wybaczcie, ironia losu - spontanicznie musze gdzieś wyjść, a jak wrócę to internet odmawia posłuszeństwa.
King's Landing: SH na Blackwater Bay, FM
guzu - Pon 04 Kwi, 2016
The Twins: FM
Harrenhal: FM up w SE
MAPA
Martin - Pon 04 Kwi, 2016
MAPA po grze o tron
Czekam na rozkazy, przypominam o braku wsparć
Martin - Wto 05 Kwi, 2016
Jeszcze Stannis i Greyjoy
edit: jeszcze Greyjoy
Martin - Sro 06 Kwi, 2016
TURA 9/10 - faza akcji
andmac92 - Sro 06 Kwi, 2016
poproszę o kartę dzikich
andmac92 - Sro 06 Kwi, 2016
kryzys zostaje na górze
Martin - Czw 07 Kwi, 2016
Jutro wyjeżdżam do 20.04 i będę miał ograniczony dostęp do internetu z komórki. Tempo delikatnie mówiąc nie powala więc nie spodziewam się, żebyśmy do tego czasu doszli do kolejnej fazy Westeros, ale gdyby się tak zdarzyło to postaram się wylosować wydarzenia. Niemniej proszę o edytowanie mapki bo z komórki cięzko mi będzie to robić
edit: pierwszy najazd należy do Greyjoya
Czarny Jaszczur - Pią 08 Kwi, 2016
Moat Cailin R: Seagard
Riverrun M+1: SE to Lannisport, zostawiam żeton władzy, dowódca na PW
guzu - Pią 08 Kwi, 2016
Broni jaimie lannister
loonger87 - Nie 10 Kwi, 2016
pale najazd Greya.... z ruchem chcialbym poczkac na palenie Martella.... apeluje o rozwage Lordzie Martellu!
andmac92 - Nie 10 Kwi, 2016
http://tinyurl.com/ErUE1B8NILHEGmJ0AjRm
palę mobilkę Starka (mam nadzieje ze to nie zrywa sojuszu :* )
dodałem sobie koronke i zabralem starkowi
loonger87 - Nie 10 Kwi, 2016
2x sh na narrow sea dowodca na pw
czarnylord23 - Nie 10 Kwi, 2016
Ściągnąłem oba moje najazdy bo i tak nie miałem co spalić.
http://tinyurl.com/6OHlkuIIB8hPLlzzRM4V
Czekam na swoją kolej w marszach oraz Martell napisał/a: | palę mobilkę Starka (mam nadzieje ze to nie zrywa sojuszu :* ) |
mam olbrzymie wątpliwości odnośnie twoich życzeń, lordzie Martell. Obawiam się, że się nie nie spełnią, i to nie tylko te dotyczące sojuszu.
no cóż kto nie ryzykuje ten szampana nie pije
broni Arienn Martell
Martin - Nie 10 Kwi, 2016
Atakował Walder Frey. Lannisport atakował Euron
http://tinyurl.com/2HP8kkxbusflNnEHA6xM
wycofałem sie do portu i odznaczylem karty
Sznycelek - Pon 11 Kwi, 2016
Martell?
andmac92 - Wto 12 Kwi, 2016
usuwam M+0 bez efektu
guzu - Wto 12 Kwi, 2016
Martin napisał/a: | Lannisport atakował Euron |
kto?
Martin - Wto 12 Kwi, 2016
guzu napisał/a: | Martin napisał/a: | Lannisport atakował Euron |
kto? |
Euron Greyjoy [4]. Przepraszam że pisze tak mało ale w tej chwili siedzę na lotnisku i mam limitowane wifi
guzu - Sro 13 Kwi, 2016
spoko, bo tu jest Balon [4]
Sznycelek - Sro 13 Kwi, 2016
M-1: SE, KN na Dragonstone, dowódca na PW
andmac92 - Sro 13 Kwi, 2016
broni Obara Sand
Sznycelek - Pią 15 Kwi, 2016
Atakowała Melisandre [0], przejmuję statek
czarnylord23 - Pią 15 Kwi, 2016
Jakby co to ja czekam na marsz Lannistera.
guzu - Pon 18 Kwi, 2016
The Crag: KN na Lannisport
dowódca na PW u GM
Martin - Pon 18 Kwi, 2016
Widzę że w innych grach szuka się już zastępstwa za Jaszczura. Prawdopodobnie dlatego tutaj też wiele się przez ostatni tydzień nie ruszyło. W takim razie poszukajmy i tu. Zaraz napiszę w odpowiednim wątku. Tymczasem, czy ktoś mógłby trochę ogarnąć mapę? Ja będę przy komputerze dopiero pojutrze.
Germanus - Wto 19 Kwi, 2016
witam wszystkich.
proporsze o aktualną mapkę bo nie wiem co się dzieje i dlaczego mnie biją
ps. gdzie są aktualni dowódcy?
guzu - Wto 19 Kwi, 2016
chyba tak powinno być
MAPA
andmac92 - Wto 19 Kwi, 2016
Nowy Lordzie Tyrell !! Poprzedni Lord Tyrell zbłądził, ale nie musisz podążać tą ścieżką
guzu - Wto 19 Kwi, 2016
Germanus przejął Greyjoya
jeśli mam tylko 2 postacie to wybieram ashe
sory moj blad
guzu - Wto 19 Kwi, 2016
Germanus napisał/a: | jeśli mam tylko 2 postacie to wybieram ashe |
był Littlefinger
MAPA
w końcu jedzie lord Tyrell
czarnylord23 - Wto 19 Kwi, 2016
Marsz-1: Rycerz zostaje, Rycerz->Deep Den
Atakuje Lannistera, jest 1:1, Dowódca na PW.
Wysyłam mapę bo zabrakło chyba marszu Starka ze Szczek an Wąskie Morze.
http://tinyurl.com/hxeJyKm5PolfsID6p69u
guzu - Wto 19 Kwi, 2016
Joeffrey Baratheon
czarnylord23 - Wto 19 Kwi, 2016
Atakował Randyll Tarly. Wygrywam 4:2, wieża i piechur giną.
http://tinyurl.com/rymYn65JSr2f0iom2pZx
PS W sumie wciąż nie wiem jak zmienić karty w powyższej mapce, oświeciłby mnie ktoś?
klikasz na kartę rodu
Germanus - Sro 20 Kwi, 2016
ruchy są robione po kolei czy ktoś zrobił przeskok że zaczęliśmy kolejną turę marszy?
czarnylord23 - Sro 20 Kwi, 2016
Mniej więcej po kolei (Martell i Baratheon ruszyli się przed Lannisterem), generalnie na razie w tej turze każdy wykonał po 1 marszu. Więc teraz twór drugi marsz.
Germanus - Czw 21 Kwi, 2016
M-1 na Old oak
mam 2-1+theon 2
przeciwnika 0 i max 2 z postaci
jestem niżej na mieczu
guzu - Czw 21 Kwi, 2016
jesteś niżej na mieczu
łoje, patrzałem od nie tej strony
poprawiłem rozkaz, niech lannister poda dowódcę
andmac92 - Czw 21 Kwi, 2016
http://tinyurl.com/DAdux8TJWntIVa4bjip8
atak na Oldwotn Tyrell ma ostatnia karte wiec pozwoilem sobie juz dokonac rozstrzygniecia
M-1 bylo 1 do 1 i użyłem 4
Martin - Czw 21 Kwi, 2016
Wróciłem Mapa jak widzę się zgadza, więc czekamy w tej chwili na dowódcę Lannistera, następnie marsz Starka
ps. gra tak spowolniła, że jak widzę zaczęliście zapominać w którą grę gramy, ponieważ dostałem pw tytułowane #112 oraz #117 to w ramach ciekawostki
loonger87 - Pią 22 Kwi, 2016
m-1 fmna winterfell fm na torrhens square dowodca na pw
Germanus - Pią 22 Kwi, 2016
loonger87 napisał/a: | m-1 fmna winterfell fm na torrhens square dowodca na pw |
Andrik
guzu - Pią 22 Kwi, 2016
Old Oak broni Joeffrey Baratheon
MAPA
Martin - Pią 22 Kwi, 2016
guzu napisał/a: | Old Oak broni Joeffrey Baratheon
MAPA |
Joffrey został użyty w bitwie o Deep Den. Masz już tylko Górę i Cersei
Torrhen's Square atakowała Catelyn. Stark przegrywa ale może użyć jej zdolności
Martin napisał/a: |
Torrhen's Square atakowała Catelyn. Stark przegrywa ale może użyć jej zdolności |
miałem nosa
guzu - Pią 22 Kwi, 2016
sorka broni Cersei w takim razie
MAPA
Martin - Pią 22 Kwi, 2016
Teraz Stannis a potem Renly
wygrałem 2 bitwy z rzędu
czarnylord23 - Sob 23 Kwi, 2016
Prawdziwe wejście smoka.... Tzn. chciałem powiedzieć krakena.
Marsz+0:
2xStatek -> West Summer Sea, Martell ma ostatnią kartę - [1], więc rzucam [3] i wygrywam, a statki Martella jarają się jak flota Stannisa zostają zniszczone przez braki w zaopatrzeniu.
http://tinyurl.com/ySpKJW0Yqvy1EOGQr3rJ
Germanus - Sob 23 Kwi, 2016
Czy STark użył umiejętności Catelyn? bo na mapce widzę że nie ma niektórych kart...
Martin - Sob 23 Kwi, 2016
nic jeszcze na ten temat nie powiedział. Na pewno Andrik wraca ci na rękę
loonger87 - Sob 23 Kwi, 2016
tak uzywam umiejetnosci....http://schminky.github.io...KC10IDtk4fKgA..
Sznycelek - Sob 23 Kwi, 2016
M+0: KN, KN na Gulltown, dowódca na PW
loonger87 - Nie 24 Kwi, 2016
broni Walder frey (2)
andmac92 - Nie 24 Kwi, 2016
M+1 atauuje na Sea oF Dorne !!
http://tinyurl.com/cpO7TZgSv8rKUT7bSlae
dowódca na PW
Martin - Nie 24 Kwi, 2016
MAPA
Gulltown atakował ser Davos, Stark musi się wycofać
czarnylord23 - Pon 25 Kwi, 2016
[0] Margaery Tyrell: After combat, gain Power tokens equal to the combat strength of your opponent's House card.
Martin - Pon 25 Kwi, 2016
Atakowała Nymeria Sand, zielony statek idzie na dno, ale do skarbca Tyrella wpływają 3 sztuki złota.
Zostały ostatnie 3 marsze: Greyjoy -> Stark -> Stannis
MAPA
andmac92 - Pon 25 Kwi, 2016
czy on nie powinien dostac tyle koronek ile wynosi siła mojej karty ?? bo teoretycznie ta karta to jest 2 ??
Germanus - Pon 25 Kwi, 2016
statek na The Sunset Sea
reszta zostaje
andmac92 napisał/a: | czy on nie powinien dostac tyle koronek ile wynosi siła mojej karty ?? bo teoretycznie ta karta to jest 2 ?? |
W moim pierwszym poście Masz link do zasad tej wersji. Tam są też wyjaśnienia działania poszczególnych kart. Przeczytaj co napisali o Margaery. Sam nie byłem pewien więc sprawdziłem
andmac92 - Pon 25 Kwi, 2016
luzik ja nie mam pretensji tak tylko to zrozumiałem
To Stark (wycof+marsz) i Stannis
loonger87 - Wto 26 Kwi, 2016
wycofka na MoTM, 2xkn na The Dreadfort karta na pw
Germanus - Wto 26 Kwi, 2016
Aeron broni i idzie na dno
Martin - Wto 26 Kwi, 2016
Atakował Roose Bolton. Tak więc masz rację, idzie na dno
MAPA
Ostatni marsz
Sznycelek - Sro 27 Kwi, 2016
M+1: 3xSH na Narrow Sea, dowódca na PW
loonger87 - Czw 28 Kwi, 2016
broni Robb Stark
Martin - Czw 28 Kwi, 2016
Atakował Salladhor Saan. Jest 7:6 dla Baratheona, ale Stark może odwrócić losy bitwy korzystając z miecza
loonger87 - Czw 28 Kwi, 2016
tak tez czynie:)
Martin - Czw 28 Kwi, 2016
TURA 10/10 - faza Westeros
Wydarzenia:
Talia I:
Talia II:
Talia III:
-->
Kryzys: 8 --> 10
Zaopatrzenie jest już na mapie, czekamy więc na decyzję Martella odnośnie wydarzenia drugiego.
czarnylord23 - Pią 29 Kwi, 2016
Już widzę jak Martell zarządza licytację.
W 1 poście napisał/a: | KARTY KRYZYSU
Kartę kryzysu widzieli: nikt |
Czy to prawdziwa informacja? Pytam bo nie wszystko co jest w 1 poście jest prawdziwe.
loonger87 - Pią 29 Kwi, 2016
to ja mam inne pytanie.... dlaczego rozpatrzona zostala juz 3 talia (wiemy ze krysys nadchodzi) skoro nie zostala rozpatrzona 2 talia (nie wiemy co wybierze Martell)?
Martin - Pią 29 Kwi, 2016
Hmm, dobra uwaga. Odpowiedź brzmi - z powodu mojej nieuwagi. I faktycznie informacja o 3 wydarzeniu może mieć istotny wpływ na decyzję Martella, tak więc nie pozostaje mi nic innego jak anulować kartę Kryzys i wylosować nową kartę po rozpatrzeniu 2 talii
Martell oglądał kartę kryzysu
andmac92 - Pią 29 Kwi, 2016
także jeśli chodzi o 2 karte to nic sie nie dzieje
No i w ponownym losowaniu wyszedł znowu kryzys. Widać jest wam przeznaczony
Spłata Długów
Kryzys!
Gracz z najniższą stawką: Odrzuca 9 ze swoich dostępnych żetonów władzy.
Pozostali gracze: Odrzucają 3 ze swoich dostępnych żetonów władzy.
Kryzys zażegnany
Gracz z najwyższą stawką: Każdy przeciwnik musi odrzucić 1 ze swoich żetonów władzy (jeśli posiada), zyskujesz 2 żetony władzy za każdy odrzucony przez przeciwników.
Czekam na licytację
Germanus - Pią 29 Kwi, 2016
my widzimy jaki to jest kryzys?
guzu - Pią 29 Kwi, 2016
tak
Germanus napisał/a: | my widzimy jaki to jest kryzys? |
Tak, tak jest w oryginalnych zasadach tej wersji gry z boardgamegeeka. Moim zdaniem to trochę bez sensu, ale trzymaliśmy się tego od początku
guzu - Pią 29 Kwi, 2016
czy ja wiem? osłabia to troszkę pozycję kruka, ale nieznacznie
i tak ma 3 rozkazy, podmiankę lub wiedzę o karcie która wypadnie
owszem, ale licytacje kryzysu robią się jakieś takie nudniejsze takie jest moje wrażenie
Martin - Sob 30 Kwi, 2016
Jeszcze tylko Stannis
Sznycelek - Nie 01 Maj, 2016
3 żetony, chociaż i tak wszyscy się rzucą i sypną prawie wszystkim co mają
Martin - Pon 02 Maj, 2016
Stannis - 3
Renly - 2
Lannister - 0
Martell - 2
Greyjoy - 7
Stark - 5
Greyjoy wyszedł na tym najlepiej i zarabia 10 żw, a pozostali tracą po 1
MAPA
Możecie wysyłać rozkazy. Przypominam że to ostatnia runda
Mam już 3 komplety rozkazów
edit: 4
Germanus - Pon 02 Maj, 2016
kto zwleka?
Stark i Stannis
Germanus - Wto 03 Maj, 2016
shame on you
loonger87 - Wto 03 Maj, 2016
moje poszly.... sorki panowie..
Martin - Czw 05 Maj, 2016
TURA X/X - faza akcji
Powodzenia wszystkim
andmac92 - Czw 05 Maj, 2016
kruk nic nie robi można jechać
Germanus - Czw 05 Maj, 2016
Old Oak -> Bitterbrige
drugi najad
Moat Callin -> Seagard
czarnylord23 - Czw 05 Maj, 2016
Palę wsparcie Martella na cape Wrath.
loonger87 - Czw 05 Maj, 2016
Stark pali wsparcie na Blackwater a później obronę na Gulltown.... Sorki ze bez mapy ale w pracy jestem, wrzucę mapę kolo północy
Germanus - Czw 05 Maj, 2016
jeśli to wszystkie najazdy to może aktualna mapka? Przyda się przy liczeniu na kalkulatorze
loonger87 - Pią 06 Maj, 2016
http://tinyurl.com/PYGdB4qd8fQuZ4Jl4nU6
Germanus - Pią 06 Maj, 2016
Trochę zmieniam plany
M+1*: FM na The Twins
proszę Starka o neutralność. Chyba lepiej aby Lannister stracił marsz...
dowódca po decyzji Starka
Lannisterowi został pan Pagórek [2]
I tak straci ten marsz i tak;-) wiec jeśli Lord Lanister sobie życzy to wspieram czerwona a armię;-)
guzu - Pią 06 Maj, 2016
loonger87 napisał/a: | I tak straci ten marsz i tak;-) wiec jeśli Lord Lanister sobie życzy to wspieram czerwona a armię;-) |
dziękuję i proszę o wsparcie
Wiec tak jak pisałem wspieram Lanistera
Germanus - Pią 06 Maj, 2016
zatem
Lannister ma 2+2 od starka+2 z karty=6
ja mam 1+1+2 wsparcia+4 dowódca
Jeden piechur ginie. Gdzie wycofujemy drugiego?
guzu - Pią 06 Maj, 2016
na Harenhall
andmac92 - Sob 07 Maj, 2016
proszę o uporządkowanie mapy oraz pytanie w razie remisu jesli jest tyle samo duzych i malych zamkow to co sie liczy jest chodzi o zwycięstwo ??
loonger87 - Sob 07 Maj, 2016
ruch starka
m-1 kn na White Harbor, kn na Gulltown.... bara a tylko karte 1 wic ma siel 5, ja atakuje za 1wspieram sie za 2 uzywam Blackfisha 1 ktory daje za wsparcie plus 1 wiec tez mam 5..... jestem wyzej na mieczu wygrywam, bara moze sie wycofac... ruch lannistera
http://schminky.github.io...ZKa5JKn7o2m6ZOE
Germanus - Sob 07 Maj, 2016
mapka nie uwzględnia mojego ataku na Lannistera
Sznycelek - Nie 08 Maj, 2016
Wycofuję rycerzy na Strongsong
guzu - Pon 09 Maj, 2016
M-1: SE na Riverrun
nie mogę zaktualizować mapy
Martin - Pon 09 Maj, 2016
andmac92 napisał/a: | proszę o uporządkowanie mapy oraz pytanie w razie remisu jesli jest tyle samo duzych i malych zamkow to co sie liczy jest chodzi o zwycięstwo ?? |
Liczba małych i dużych zamków w ogóle się nie liczy
Cytat: | • The tiebreakers have been changed: The number of strongholds a player controls, plays no role in the tiebreakers any more. Instead, the tiebreakers now work in the following order:
1. Available Power tokens
2. Position on Supply track
3. Position on Iron Throne Influence track |
MAPA
andmac92 - Pon 09 Maj, 2016
M+0 atakuje Tyrella jest 4 do 3 dla mnie dowodca na PW
http://tinyurl.com/p7ErElsyYHdwUnojQkuT
czarnylord23 - Pon 09 Maj, 2016
[1] Mace Tyrell: 2 Fortifications
Martin - Pon 09 Maj, 2016
Atakował Areo Hotah, Martell wygrywa.
MAPA
Kolej Stannisa
Sznycelek - Wto 10 Maj, 2016
M+1: KN na Deep Den, proszę Lannistera o wsparcie
czarnylord23 - Wto 10 Maj, 2016
Wycofuję się na Horn Hill.
Też proszę Lannistera o wsparcie.
guzu - Sro 11 Maj, 2016
Wspieram Baratheona
czarnylord23 - Sro 11 Maj, 2016
Ale moim nazwiskiem rodowym też jest Baratheon!
Dobra, żarty żartami, wiadomo o co chodziło, wysłałem dowódcę.
Sznycelek - Sro 11 Maj, 2016
Dziękuję Lannisterowi za wsparcie, atakuje Axell Florent [2]
Martin - Sro 11 Maj, 2016
Broniła Królowa Cierni
MAPA
czarnylord23 - Sro 11 Maj, 2016
Chwileczkę, najpierw korzystam z jej zdolności:
Cytat: | [1] Queen of Thorns: You may immediately discard one of your available Power tokens to swap any two of your Order tokens from anywhere on the board. You may not swap the March Order token used to start this combat. |
Tracę ŻW i zamieniam marsz z DD z obroną+1 na Highgarden.
http://tinyurl.com/v03ikSHwp31RkafNi46a
Atakuję wieżą Old Town, jest 4:4, dowódca wysłany.
Przy okazji proszę lorda Greyjoya o atak statkami na morzu, dzięki któremu odzyskałbym dowódców, co w przyszłości pozwoliłoby nam zapobiec zdobyciu 5 zamku przez Martella.
andmac92 - Sro 11 Maj, 2016
Czy można wziąć rozkaz z tego pola które było atakowane ?
Martin - Sro 11 Maj, 2016
Tekst karty mówi o zamianie natychmiastowej, czyli jeszcze przed rozstrzygnięciem bitwy (jak wiemy teksty ze słowem "immediately" mogą wpływać na wynik bitwy), tak więc nie widzę powodu dlaczego nie
Germanus - Sro 11 Maj, 2016
Zmień natychmiast, czyli przed wynikiem bitwy. Wszystko gra
andmac92 - Czw 12 Maj, 2016
bronił Doran Martell
czarnylord23 - Czw 12 Maj, 2016
O matko, zapomniałem o Doranie. I cały plan poszedł... To skoro skończę z 3 zamkami to chociaż mam nadzieję że wygra lord Stark
Cytat: | [4] Renly Baratheon: If you win this combat, you may add a Footman or upgrade a Footman to a Knight in the embattled area (rules permitting). |
http://tinyurl.com/0gh9zYuM1Z7hQwjtuUjY
Germanus - Czw 12 Maj, 2016
na jakim torze spada tyrell?
oczywiście lord Tyrell spada na mieczu czemu lord Stark ? trzeba umiec przegrywac z klasa
chociaż wydaje mi sie ze nawet bez tego bym sobie poradził
Martin - Czw 12 Maj, 2016
MAPA
Koń Martella nie zginął przecież
M+0:
Sh na Ironman's Bay
SH na Shield Island
Dowódca na PW
Nie musiało być na pw, zielony ma ostatnią kartę
MAPA
na mapie powyżej miał 2 karty -> [4] i [2]
gdybym wiedział, że ma 1 kartę to bym nie atakował,bo zepsuło mi to cały plan. Na żadnej mapie niema podane, że Tyrellowi został 1 dowódca, nawet na tej tuż po bitwie
czarnylord23 napisał/a: |
Przy okazji proszę lorda Greyjoya o atak statkami na morzu, dzięki któremu odzyskałbym dowódców, co w przyszłości pozwoliłoby nam zapobiec zdobyciu 5 zamku przez Martella. |
Uznałem że to to cię skłoniło do ataku. Renly został użyty w ostatniej bitwie. Ale jeśli chcesz to zmień ruch, bo nie wpłynęło to jeszcze na żadne decyzje innych graczy
M+0:
Sh na Ironman's Bay
SH na Fair Isle
SH zostaje
MAPA
Teraz Stark
loonger87 - Pią 13 Maj, 2016
m+0 fm na Torrens Square karta na pw
od razu gratulacje dla Martella:) i podziekowania dla martina!:Dhttp://schminky.github.io...Jvhrr3Ti-migA..
Germanus - Pią 13 Maj, 2016
Victarion Greyjoy siła 3 a siła przeciwnika zredukowana o 2 czyli na pewno 0
wyjdzie 3 do 1 dla mnie. Możesz użyć Ostrza
andmac92 - Pią 13 Maj, 2016
po co ma używać ostrza skoro i tak przegra
Martin - Pią 13 Maj, 2016
Germanus napisał/a: | Victarion Greyjoy siła 3 a siła przeciwnika zredukowana o 2 czyli na pewno 0
wyjdzie 3 do 1 dla mnie. Możesz użyć Ostrza |
Moment, ta bitwa nie toczy się na morzu więc zdolność Vica nie działa. Wybierz inną kartę jeśli o tym nie wiedziałeś, poczekam z ujawnianiem karty Starka.
Przyznam że nie liczyłem jeszcze czy wygrana Martella jest już pewna. Dograjcie to lepiej do końca
Germanus - Pią 13 Maj, 2016
a ja cały czas myślałem że chodzi o teren przylegający do morza
zostaje ten jegomość
Martin - Pią 13 Maj, 2016
MAPA
Atakował Greatjon Umber
andmac92 - Pią 13 Maj, 2016
http://tinyurl.com/GrpazJYpkz4jQ9pPvNjf
usuwam marsz bez efektu
loonger87 - Pią 13 Maj, 2016
lordzie Baratheon zachecam Cie do ataku swoimi statkami!
andmac92 - Sob 14 Maj, 2016
ależ Lord Stark jest przebiegły Barathon wyzeruje CI karty żebyś mógł mu stolicę odbić
loonger87 - Sob 14 Maj, 2016
ja nigdy nie atakowalem stolicy Baratheona w przeciwienstwie do Ciebie Martellu
Sznycelek - Sob 14 Maj, 2016
Obaj byliście siebie warci, podstępne bestie
loonger87 - Sob 14 Maj, 2016
Ha haha! No tak!;-) no to gratulujemy Martellowi zwycięstwa! Przebiegła zmija wygrała! Dzięki Martinowi za prowadzenie fajnej gry:-D
andmac92 - Sob 14 Maj, 2016
skończmy tą turę Panowie i wtedy bedziemy sobie gratulowac
andmac92 - Nie 15 Maj, 2016
a wiec tyrell jedzie
czarnylord23 - Nie 15 Maj, 2016
Rycerz->Bitterbridge
Martin - Pon 16 Maj, 2016
MAPA
Pozostały 2 marsze. Myślę, że zgodzicie się już wszyscy, że rozstrzygnięcie jest jasne - Stark nie zdobędzie Storm's End, a zdobywając dowolny inny zamek nie wygra z Martellem któremu do obrony wystarcza [3], nawet gdyby Starka wsparł Stannis, bo w sytuacji, gdy obaj mają po 5 zamków decyduje liczba żetonów, a ta jest większa u Martella. Martell bez problemu zdobywa też Bitterbridge, nawet jeśli Renly dostanie wsparcie od Stannisa. I w ten sposób pomarańczowe żmije kończą grę na pierwszym miejscu z 5 zamkami.
Gratuluję zwycięzcy i dziękuję wszystkim za grę i za to że udało się to dociągnąć do końca. Przepraszam za to że moje zaangażowanie opadło mniej więcej w połowie. Mimo to jednak starałem się aktualizować grę tak często jak się dało. Na razie znikam z forum, ale może się jeszcze zobaczymy
andmac92 - Wto 17 Maj, 2016
Dziękuje Panowie za wspólną grę i Martinowi za prowadzenie ciekawa mapa
Sznycelek - Wto 17 Maj, 2016
Gratulacje dla zwycięzcy!
Dzięki wszystkim i przepraszam za spowalnianie tempa od jakiegoś czasu.
czarnylord23 - Wto 17 Maj, 2016
Gratulacje dla Króla Martella!
W pewnej chwili myślałem, że odpuszczenie ataku na mnie i skierowanie sił na Smoczą Skałę było błędem, ale jak widać udałoby Ci się zabrać mi Bitterbridge na koniec gry, czyli w wojnie ze mną jesteś na +, z Baratheonem również bo utrzymałeś Koniec Burzy i to wystarczyło do wygranej.
Szkoda tylko, że nie było Starcia Królów przed ostatnią turą, bo bez * i będąc ostatnim na tronie to niewiele mogłem zrobić, i zdobyte Deep Den od razu straciłem w tej turze.
Dziękuję też Martinowi za prowadzenie gry.
guzu - Sro 18 Maj, 2016
Gratulacje dla Martella!
Dzięki Martin za prowadzenie i że z nami tyle wytrzymałeś
|
|