galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Gra o Tron - 116

loonger87 - Sob 06 Lut, 2016
Temat postu: 116
Nowa gra wg Longera:D
zalozenia gry:
Gramy na zwyklej mapie 2 edycji i tu w sumie konczylo by się jeśli chodzi o standardowe rozwiązania:D
Każdy gracz na początku gry dostaje po 20 ZW i rozpoczynamy licytacje która będzie się skladala z 5 etapow:
1. Licytujemy pozycje na Zelaznym Tronie (w przypadku remisu decycuje losowanie)
2. Licytujemy możliwość wyboru rodu jakim będziemy grac (w przypadku remisu tu jak i w kolejnych licytacjach decyduje osoba posiadajaca Zelazny Tron)
3. Licytujemy pozycje na torze Lennikow
4. Licytujemy pozycje na torze z krukiem
5. Licytujemy kolejność draftu kart

Karty draftujemy tylko z podstawowe wersji gry i draftujemy w kolejności 1-2-3-4-5-6-6-5-4-3-2-1-1-2…. Itd…. Żeby jeszcze bardziej wszytsko pomieszać jak już będą stworzone decki w kolejności od 1 gracza wybieramy deck którym będziemy grac (uwaga nie można wybrać swojego decku, jedynym graczem który może grac kartami które sam wybieral jest ostatni gracz ponieważ on w sumie nie będzie wybieral decku tylko będzie miał to co mu reszta zostawi)
ZW nie przechodzą na sama gre, zaczynamy standardowo każdy z 5ZW….

Gracze:
Nowakl1993 Martell
lukipeki Tyrell
Leśnik Baratheon
andmac92 Lannister
Germanus Grayjoy
kajekpl Stark

Wydarzenia:
Talia I:

Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
Tron ostrzy [Dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Tron ostrzy [Dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Ostatnie dni lata [Dzicy] Nic się nie dzieje.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.

Talia II:

Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [Dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [Dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Ostatnie dni lata [Dzicy] Nic się nie dzieje.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.

Talia III:

Kryzys! Dzicy atakują Westeros.
Sieć kłamstw [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Nawałnica mieczy [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
Morze sztormów [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Jesienne deszcze [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
Uczta dla wron [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.

Karty dzikich:
Warg-zwiadowca
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Odrzuca wszystkie dostępne żetony Władzy.
Pozostali gracze: Odrzucają po 2 dostępne żetony Władzy (lub tyle, ile aktualnie posiadają).
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wszystkie żetony Władzy, które przeznaczył na tę licytację natychmiast wracają do jego dostępnej władzy.

Cisza na murze
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Nic się nie dzieje.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Nic się nie dzieje.

Jeźdźcy mamutów
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 3 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może odzyskać 1 wybraną kartę Rodu ze swojego stosu odrzuconych kart Rodu.

Najazd prewencyjny
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Wybiera jedno: a) Niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy; b) Spada o 2 pozycje na torze Wpływów, na którym zajmował najlepszą pozycję.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Dzicy natychmiast atakują ponownie z siłą 6. Nie bierze udziału w licytacji obrony przeciwko temu atakowi (nie otrzyma też żadnych nagród, ani kar).

Gromadzą się nad mleczną wodą
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Jeśli posiada więcej niż jedną kartę Rodu na ręce, odrzuca wszystkie karty o największej sile.
Pozostali gracze: Jeśli posiadają po więcej niż jednej karcie Rodu na ręce, muszą wybrać i odrzucić jedną z tych kart.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Bierze cały stos odrzuconych kart Rodu z powrotem na rękę.

Łupieżcy grzechoczącej koszuli
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Spada o 2 pozycje na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Pozostali gracze: Spadają o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Następnie gracze redukują armie, aby sprostać nowemu limitowi Zaopatrzenia.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wspina się o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie wyżej niż 8 ).

Król za murem
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Przesuwa swoje żetony Wpływów na najniższe pozycje wszystkich torów Wpływów.
Pozostali gracze: W kolejności rozgrywki, każdy gracz wybiera tor Lenników lub Królewskiego Dworu i przesuwa swój żeton Wpływów na najniższą pozycję tego toru.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Przesuwa swój żeton Wpływów na najwyższą pozycję wybranego toru Wpływów i otrzymuje odpowiedni żeton Dominacji.

Zabójcy wron
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Zamienia wszystkie swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Pozostali gracze: Zamieniają po 2 swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może natychmiast zamienić do 2 jednostek Piechurów z dowolnych obszarów na planszy na dostępne jednostki Rycerzy.

Nadciąga horda
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 2 ze swoich jednostek w jednym ze swoich Zamków lub Twierdz. Jeśli nie może tego zrobić, niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 1 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może mobilizować wojska (zgodnie z normalnymi zasadami mobilizacji) na jednym z kontrolowanych przez siebie obszarów, na którym znajduje się Zamek lub Twierdza.

DRAFT KART
MARTELL

0Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden z żetonów Rozkazu pokonanego przeciwnika.
1Ser Kevan Lannister [1] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Piechurów (w tym wspierające jednostki Piechurów Lannisterów) zapewniają premię +2, a nie +1.
1Dagmaer Rozcięta Gęba [1] [miecz][wieża]
2Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
2Brienne z Tarth [2] [miecz][wieża]
3Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.
4Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
STARK

0Catelyn Stark [0] Jeśli na obszarze ogarniętym bitwą posiadasz żeton Obrony jego wartość ulega podwojeniu.
1Alester Florent [1] [wieża]
1Margaery Tyrell [1] [wieża]
2Obara Sand [2] [miecz]
2Greatjon Umber [2] [miecz]
3Ser Gregor Clegane [3] [miecz][miecz][miecz]
4Stannis Baratheon [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.
GREYJOY

0Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
1Nymeria Sand [1] Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz, ta karta otrzymuje symbol miecza.
1Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]
2Randyll Tarly [2] [miecz]
2Ogar [2] [wieża][wieża]
3Areo Hotah [3] [wieża]
4Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]
TYRELL

0Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.
1Melisandre [1] [miecz]
1Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.
2Ser Jaime Lannister [2] [miecz]
2Ser Davos Seaworth [2] Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
3Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1.
4Eddard Stark [4] [miecz][miecz]
BARATHEON

0Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.
1Arianne Martell [1] Jeśli się bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
1Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
2Roose Bolton [2] Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).
2Ciemna Gwiazda [2] [miecz]
3Renly Baratheon [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedna z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy.
4 Euron Wronie Oko [4] miecz]
LANNISTER

0- Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).
1Asha Greyjoy [1] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, ta karta otrzymuje dwa symbole miecza i jeden symbol fortyfikacji.
1Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
2Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
2 Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
3Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.
4Mace Tyrell [4] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących się jednostek Piechurów przeciwnika.

Nowakl1993 - Sob 06 Lut, 2016

czekam z niecierpliwoscia na rozpoczecie licytacji :P

a wiec tak Panowie jesli sa jakies pytania to slucham jesli nie to zaczynamy.... pierwsza licytacja: Zelazny tron!
Dostepne ZW:
Nowakl1993 20
lukipeki 20
Leśnik 20
andmac92 20
Germanus 20
kajekpl 20
no i zycze powodzenia:D

taka prosba tylko jak wysylac bedziecie do mnie wiadomosci to piszcie prosze 116 w temacie wiadomosci:) dzieki, jestescie wpozo!

Nowakl1993 4
kajekpl 3
Leśnik 2
Germanus 2
lukipeki 0
andmac92 0

Nowakl1993 zostaje nowym krolem:) i niech odrazu rozstrzygnie remisy pomiedzy Lesnikiem i Germanuseum oraz lukipeki i andmac92

aktualny stan ZW

Nowakl1993 16
kajekpl 17
Leśnik 18
Germanus 18
lukipeki 20
andmac92 20

zaczynamy licytacje o wybor Rodu.... czekam:)

Nowakl1993 - Sob 06 Lut, 2016

Germanus przed Leśnika

lukipeki takze wyzej :)

Germanus - Nie 07 Lut, 2016

na co czekamy?
loonger87 - Nie 07 Lut, 2016

Lesnika nie ma:)
Leśnik - Nie 07 Lut, 2016

Sorry, 30 kumpla mnie zaadsorbowała. Daję 0 ZW.

lukipeki 3
Nowakl1993 1
Germanus 1
kajekpl 0
Leśnik 0
andmac92 0

lukipeki moze wybrac rod jako pierwszy, a Nowakl1993 niech rozsadzi remisy:)
aktualny stan ZW

Nowakl1993 15
kajekpl 17
Leśnik 18
Germanus 17
lukipeki 17
andmac92 20

lukipeki - Nie 07 Lut, 2016

Oryginalnie-Tyrell :grin:
Nowakl1993 - Nie 07 Lut, 2016

1.luki
2.ja
3.germanus
4.lesnik
5.andmac
6.kajek

Germanusowi zostawie JedynySłusznyRód w nadziei, ze nie bedzie sie juz bawil w podchody z Tyrellem w 113 na mnie ;(

wybieram Martellow

zaszokuję Cię.
Greyjoy

Kolej Lesnika i przyjmuje juz bidy na tor Lennikow:D

czy moge w takim razie zmienic na baratheona? tym jeszcze nie gralem ;o
andmac92 - Nie 07 Lut, 2016

dla mnie spoko

Kusi mnie Lannister ale ile można się napierdalać po pyskach z Germaniusem :grin:

Baratheon.

Edit: teraz zauważyłem zamianę na 2 karcie tematu. Niech szef Longer się wypowie ale zamieniany decyzji na podstawie kolejnych decyzji innych graczy może być odbierane dwojako. :smile:

Nowaki chcial Baratheona jednak wiec nie wiem czy moze :)

Jesli Lesnik bardzo chcesz Baratheona, to go bierz, pogram Martellami w takim razie :)

to ja biore lannistera w takim razie

Lesnik ma sporo racji.... Jak by nikt nie wybral rodu po tobie to z zamiana nie bylo by problemu a tak to sorki:)

Nowakl1993 Martell
lukipeki Tyrell
Leśnik Baratheon
andmac92 Lannister
Germanus Grayjoy
kajekpl Stark

Rody zostaly wybrane:) Licytacja trwa dalej... i tu pojawia sie prosba do was (niektorzy juz tak robia-za co dzieki) jak piszecie do mnie wiadomosci to w tytule wpisujcie "116 rod ktorym gracie i najlepiej jeszcze czego dotyczy wiadomosc) np
116 Lanister licytacja miecza
ulatwi mi to w duzym stopniu prowadzenie gry:D z gory dzieki jestescie wpozo!
mam polowe licytacji na miecz

Leśnik napisał/a:
Kusi mnie Lannister ale ile można się napierdalać po pyskach z Germaniusem :grin:

Baratheon.

Edit: teraz zauważyłem zamianę na 2 karcie tematu. Niech szef Longer się wypowie ale zamieniany decyzji na podstawie kolejnych decyzji innych graczy może być odbierane dwojako. :smile:

zawsze możemy spotkać się w połowie drogi na nasze wyspy :wink:

Germanus napisał/a:
Leśnik napisał/a:

Baratheon.

zawsze możemy spotkać się w połowie drogi na nasze wyspy :wink:

Jeśli pozostali Lordowie nie mają nic przeciwko to mnie namówiłeś :wink:

ja nie mam :D

Tyrell 0
Martell 5
Grayjoy 5
Starkl 6
Baratheon 0
Lanister 0

Martell moze rozstzrygnac remisy:)
aktualny stan ZW

Martell 10
Stark 11
Baratheon 18
Grayjoy 12
Tyrell 17
Lanister 20

zalozylem ze Martell da siebie wyzej:) reszte niech ulozy tak jak uwaza:)Mapa
P.S. mam juz pierwsze licytacje na kruka:)

dobrze zalozyles :)

4Lanister
5tyrell
6 baratheon

Germanus - Pon 08 Lut, 2016

przepłaciłem :(
loonger87 - Pon 08 Lut, 2016

Tyrell 2
Martell 10
Grayjoy 12
Starkl 11
Baratheon 16
Lanister 13

Martell moze rozstzrygnac remisy:)
A tutaj reszta waszych ZW czyli automatycznie licytacja na draft:) Tyrell moze zaczac wybierac karty (przypominam ze staracie sie robic jak najslabsze decki poniewaz i tak tymi kartami co wybieracie grac nie bedziecie mogli:)

Martell 0
Stark 0
Baratheon 2
Grayjoy 0
Tyrell 15
Lanister 7

dlatego dziwi mnie że Tyrell zostawił aż 15 żw na draft...
lukipeki - Pon 08 Lut, 2016

Cersei Lannister [0] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz usunąć z planszy jeden z żetonów Rozkazu pokonanego przeciwnika.

Germanus napisał/a:
dlatego dziwi mnie że Tyrell zostawił aż 15 żw na draft...

żeby mieć pewność gwiazdki,musiałbym zużyć 12 ŻW. Zostałoby mi 5, a chciałem mieć najlepsze karty :grin: Z 5 żetonami bym ich nie dostał. Karty bede miał całą grę,a Wy pozycje na torach niezbyt :razz:

kajekpl - Pon 08 Lut, 2016

Martell niech ustawi kolejność dobierania kart ( jako że jest na żelaznym tronie )
Nowakl1993 - Pon 08 Lut, 2016

Ja przed reszta ktora dala zero, remisy pozostale alfabetycznie

Tyrell :arrow: Lannister :arrow: Baratheon :arrow: Martell :arrow: Greyjoy :arrow: Stark

kolej Lannistera

loonger87 - Pon 08 Lut, 2016

w drugim poscie na pierwszej stronie bede wklejal wszystie karty przez was wybrane... a z pierwszego postu bede wyrzucal karty ktore juz wybraliscie..... dostalem info od lanistera ze wybiera Catelyn Stark (0)
Kolej Baratheona

Leśnik - Pon 08 Lut, 2016

Draftujemy zgodnie z ograniczeniami 1x 0, 3 i 4 + 2x 1 i 2? Czy pełna dowolność?

Areo Hotah [3] [wieża]

w drugim poście masz rozpiskę: 0,1,1,2,2,3,4
Leśnik - Pon 08 Lut, 2016

Racja. W takim razie edit:

Areo Hotah [3] [wieża]

loonger87 - Wto 09 Lut, 2016

Martellu twoja kolej!
Nowakl1993 - Wto 09 Lut, 2016

o jezu sory zagapilem sie ;P

Melisandre [1] [miecz]

Germanus - Wto 09 Lut, 2016

Renly
kajekpl - Sro 10 Lut, 2016

Robb Stark [3]
Aeron Mokra Czupryna [0]

Germanus - Sro 10 Lut, 2016

Roose Bolton [2]
Nowakl1993 - Sro 10 Lut, 2016

Ser Jaime Lannister [2] [miecz]
Leśnik - Sro 10 Lut, 2016

Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
andmac92 - Sro 10 Lut, 2016

Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.

kajekpl napisał/a:
Robb Stark [3]
Aeron Mokra Czupryna [0]

Rob już był. :smile:

sorki faktycznie :)

Alester Florent [1] [wieża]
lukipeki - Sro 10 Lut, 2016

Tywin Lannister[4]
Kevan Lannister[1]

Margaery Tyrell [1] [wieża]

Nymeria Sand [1] Jeśli się bronisz, ta karta otrzymuje symbol fortyfikacji. Jeśli atakujesz, ta karta otrzymuje symbol miecza.

Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.

Longerku możemy prosić o uzupełnienie wybranych rodów w 2 poście i zaznaczenie już wybranych w 1? Za chwilę będziemy się mocno mylić co wydłuży draft. :smile:
loonger87 - Sro 10 Lut, 2016

Jasna sprawa! Wrócę z pracy popołudniu to ogarnę wszystko:-D

Euron Wronie Oko [4] miecz]

Tyrion Lannister [1]
Asha Greyjoy [1]

zaktualizowalem dowodcow:) Kolej Greyjoya:D

Eddard Stark [4] [miecz][miecz]

Nowak a Ty przypadkiem nie jesteś Martellem ?

o kur. fakt ;D w innej grze greyem gram, sorki :P

ale grey już wybrał 4,także chyba może zostać

lukipeki napisał/a:

myślcie zanim napiszecie
leci kolejka
martell - grey-stark i wraca stark - grey- martell
Zatem teraz ja

Ciemna Gwiazda [2] [miecz]

Germanus ma racje.... kolej martella

Germanus napisał/a:
lukipeki napisał/a:

myślcie zanim napiszecie
leci kolejka
martell - grey-stark i wraca stark - grey- martell
Zatem teraz ja

Chodziło mi o to,że Ty już wcześniej wybrałeś kartę o sile 4,zatem wybór Martella i tak nie mógł kolidować z Twoją kartą-ale zgadzam się, lepiej jak wszyscy czekają na swoją kolej :wink:

Nowakl1993 napisał/a:
Eddard Stark [4] [miecz][miecz]

Zostaje?

chyba ze tak:) Martell ma racje.... a wiec Lesniku twoja kolej:D

loonger87 napisał/a:
chyba ze tak:) Martell ma racje.... a wiec Lesniku twoja kolej:D

Tyrell w imieniu Martella :razz: szykuję podwaliny pod przyjazne relacje :grin:

zostaje :)

Randyll Tarly [2] [miecz]

Obara Sand [2] [miecz]

Dagmaer Rozcięta Gęba [1] [miecz][wieża]
Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.

andmac92 - Czw 11 Lut, 2016

Greatjon Umber [2] [miecz]
Leśnik - Czw 11 Lut, 2016

lukipeki - Czw 11 Lut, 2016

Leśnik napisał/a:

była

loonger87 - Czw 11 Lut, 2016

Lesnik wybierz prosze inna karte.... dowodcow zaktualizowalem:)
Nowakl1993 - Czw 11 Lut, 2016

Lesnik 3ke juz wybieral, wiec ja podam przed nim swoja 3ke :P

Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1

Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]

Sorry za niedopatrzenie, chciałem szybko podać, żeby nie blokować tematu na kilkanaście godzin.

Germanus - Czw 11 Lut, 2016

Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.
kajekpl - Czw 11 Lut, 2016

Ser Garlan Tyrell [2]
Mace Tyrell [4]

Germanus - Czw 11 Lut, 2016

Arianne Martell [1] Jeśli się bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.

Martell?
Nowakl1993 - Czw 11 Lut, 2016

Ser Davos Seaworth [2] Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.

Ogar [2] 2 x wieża
andmac92 - Czw 11 Lut, 2016

Ser Gregor Clegane [3] [miecz][miecz][miecz]
lukipeki - Pią 12 Lut, 2016

Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.

Brienne z Tarth [2] [miecz][wieża]

andmac92 - Pią 12 Lut, 2016

Stannis Baratheon [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycje na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły.
loonger87 - Pią 12 Lut, 2016

pozwolilem sobie o przypisanie reszty kart poniewaz i tak nie mieliscie wyboru :) a wiec:
Baratheon dostal Czerwona Żmija [4] [miecz][miecz][wieża]
Martell- Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.
Greyjoy: Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.
Strak; Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0.
W drugim poscie na 1 stronie sa kompletne decki i prosze teraz w kolejnosci draftu zaby kazdy wybral sobie jakim deckiem bedzie gral (nie mozecie wybrac decku ktory sami skomponowaliscie)
MAPA Z POCZATKOWYM USTAWIENIEM NA TORACH

lukipeki - Sob 13 Lut, 2016

Ok,to biorę talię Martella
andmac92 - Sob 13 Lut, 2016

biorę talię Starka
Leśnik - Sob 13 Lut, 2016

Biorę GJ.
Nowakl1993 - Nie 14 Lut, 2016

ja wybieram karty tyrella
Germanus - Nie 14 Lut, 2016

karty Baratheona
loonger87 - Nie 14 Lut, 2016

Przypisalem kazdemy z was odpowiedni deck.... Sprawdzccie w drugim posce czy sie wszystko zgadza:D Dowodcow wrzuce jutro na mapke bo dzis caly dzien w pracy jestem... mozecie podsylac rozkazy!:D
Germanus - Pon 15 Lut, 2016

ja jutro wyślę rozkazy
lukipeki - Sro 17 Lut, 2016

coś tu się dzieje? halo? :wink:
Germanus - Sro 17 Lut, 2016

ja wczoraj posłałem rozkazy
loonger87 - Sro 17 Lut, 2016

spokojnie.... wczoraj caly dzien pracowalem:)
MAPA

Nowakl1993 - Sro 17 Lut, 2016

pieszy na starfall, zostaje zetonmapa
kajekpl - Sro 17 Lut, 2016

Ship to The Narrow Sea
Mapa

http://tinyurl.com/W7EeHI3vPn9bm425BpaA

jestem w pracy i nie mogę edytować mapki.
M+0: Footman na Seagard
nie zostawiam żetonu

andmac92 - Sro 17 Lut, 2016

http://tinyurl.com/Fu8SWRIVEKqWXgNiBBi9
M+0 piechur na Riverrun
(zrobiłem marsz mojego sojusznika)

Leśnik - Sro 17 Lut, 2016

Statek na południe
http://npiguet.github.io/...aCg6aOY4Lqr5qSg

Statek na West Summer Sea
mapka

andmac92 - Sro 17 Lut, 2016

Lordzie martell bardzo przyjemnie się grało, szkoda ze tak krótko :( jeśli mogę coś poradzić na przyszłość (bez złośliwości) to martell musi zawsze w 1 ruchu wyjechać statkiem

ruch Martella

http://tinyurl.com/6a1WdeL9PdLP3FKw1tx2
sprawdzcie prosze czy dowodcy na mapie sie zgadzaja.... kazdy prosze niech sprawdzi swoja talie.... dowodcy beda aktualizowani tylko na mapie a wydarzenia na pierwszej stronie:)

Moje ok
Nowakl1993 - Sro 17 Lut, 2016

marsz bez efektu

Adam, nie tak koniecznie, baratheon zwykle mobilizuje i na zatoke wplywa, trudno, moze sie odkuje:)

kajekpl - Czw 18 Lut, 2016

FM White Harbor to Crackclaw Point
MAPA
Ściągnąłem marsz mojego sojusznika Martella

Germanus - Czw 18 Lut, 2016

wypływam z portu
http://tinyurl.com/09DgbwEga8M70AGKjLD5

Leśnik - Czw 18 Lut, 2016

M+1: KN na CP, FM na SE

Dowódca na pw.

http://npiguet.github.io/...LHrgLfljJrkgIA.

lukipeki - Czw 18 Lut, 2016

Drugi marsz Tyrella:
Piechur do Oldtown,Koń do The Reach
Wziąłem hajs,i w ten sposób zakończyłem rundę
mapka

Jak wpadnie mobilka, będzie ciekawie :D Broni Stanisław Baratheon [4]

Euron :razz:

http://npiguet.github.io/...JDksazGrO2SkA..

loonger87 - Czw 18 Lut, 2016

Panowie to mi się podoba! Widać ze macie jaja! Pierwsza walka i juz poszły najsilniejsze karty... Brawo!

Psia jego mać :D Drogi Lordzie Baratheon to były takie małe zaczepki, mam nadzieję że nie odbije się to na naszych późniejszych relacjach ;)

Oczywiście, chodziło tylko o żarty więc looz. :smile: :wink:

Edit: Jeszcze zachód się bawi i CP*

teraz Lannister?
andmac92 - Czw 18 Lut, 2016

przpraszam nie widziałem, ze Gray zrobił juz drugi ruch :)
M+1 na Ironman Bay
dowódca na PW

3Areo Hotah [3] [wieża]
andmac92 - Czw 18 Lut, 2016

atakował ser garlan tyrell wycofuje się
Germanus - Pią 19 Lut, 2016

jak już się tak przewijamy, to wysyłam posła do sąsiada
M-1: Ship na Sunset Sea
Ship na The Golden Sound
dowódca na pw

andmac92 - Pią 19 Lut, 2016

broniła Asha Gray
loonger87 - Pią 19 Lut, 2016

Atakował Lord Plama;-)

plamię Balona

Tak coś czułem :P och jaki ten sojusz graya z lannisterem jest kruchy :) oczywiści rozwalam statek na drzazgi! !
kajekpl - Pią 19 Lut, 2016

Uporządkowana mapa (ale zobaczcie czy wszystko się zgadza) + Mobilka Starka
MAPA

nie będę wskazywał łokciem kto kogo pierwszy zaatakował ;)

Ironman's Bay: Ship, Ship

http://tinyurl.com/6MqtIaQ3hJkJdeiJPnZt
CP*

lukipeki - Pią 19 Lut, 2016

Runda 2

Loongerku,prosimy wydarzenia :wink:

Ironman's Bay: Ship, Ship
loonger87 - Pią 19 Lut, 2016

Wydarzenia będa najszybciej kolo północy... Sorki-praca...

to ja za Ciebie wylosuje, będzie szybciej :D

pół dnia nikogo nie zbawi...sytuacja,że gracz losuje wydarzenia to dla mnie jakiś absurd
kajekpl nie wątpię w Twoją uczciwość,ale tak się nie powinno robić

Stary czepiasz się mnie jak rzep psiego ogona. Jeżeli nie wyczułeś w poprzedniej mojej wypowiedzi ironii, to serio chyba z Tobą coś jest nie tak. Ile Ty masz lat? 10?

10? Aż tyle?
loonger87 - Sob 20 Lut, 2016

1. Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
2. Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
3. Nawałnica mieczy [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
wiecie co robic:)

andmac92 - Sob 20 Lut, 2016

http://tinyurl.com/jvVP5QXlp4SIVXalE3IG
mobilka Lannister

kajekpl - Sob 20 Lut, 2016

Mobilka STARK + 2 koronki
Mapa

Germanus - Sob 20 Lut, 2016

http://tinyurl.com/exhHbvLOYHwKyFgfl1zy
po mobilizacji

lukipeki - Sob 20 Lut, 2016

Mobilka Tyrella

Zaktualizowałem też ŻW
Baratheon jeśli zrekrutuje coś w porcie musi dobrać

Leśnik - Nie 21 Lut, 2016

Poczekam na decyzję króla.
Nowakl1993 - Nie 21 Lut, 2016

także czekam na mobilizacje baratheona
kajekpl - Nie 21 Lut, 2016

Nowakl1993 napisał/a:
także czekam na mobilizacje baratheona

Przecież Ty jesteś na tronie i to Ty pierwszy mobilizujesz.

Nowakl1993 - Nie 21 Lut, 2016

cholera pomylilem gry XD

mapa

Leśnik - Nie 21 Lut, 2016

http://npiguet.github.io/...eixrOCunOmakA..
Germanus - Pon 22 Lut, 2016

co teraz? Czekamy na to czy cytryna wyciśnie pomarańczę? :)
andmac92 - Pon 22 Lut, 2016

chyba wysyłamy rozkazy ??
loonger87 - Pon 22 Lut, 2016

ja ierwsze rozkazy juz mam:)
loonger87 - Wto 23 Lut, 2016

czekamy tylko za Starkiem.....
loonger87 - Sro 24 Lut, 2016

http://tinyurl.com/JLbCA8nRgsPRy0ryGylB
wiecie co i jak

kajekpl - Sro 24 Lut, 2016

Pale wsparcie Baratheona, + ruch
mapa

Leśnik - Sro 24 Lut, 2016

kajekpl napisał/a:
Pale wsparcie Baratheona, + ruch
mapa

Misiu perłowy, nic nie palisz bo kruk zmienia S na M-1. :wink:

Germanus - Sro 24 Lut, 2016

peace and love czyli najazd bez efektu

Ruch Martella http://npiguet.github.io/...oKM5o2g4Z6k55KA
Nowakl1993 - Sro 24 Lut, 2016

wjezdzam all in na ESS dowodca na pm

a wsparcia? Jest tam Tyrell i on może komuś dać piąstkę :P

Proszę Lorda Tyrella o Wsparcie. :smile:
Dowódca po decyzji.

lukipeki - Sro 24 Lut, 2016

Wspieram Baratheona.

Martell może sie dalej opalać na morzu dornijskim,mi to pasi :lol:

pewnie, bijcie wszyscy biednego martella ;x

Dowódca na pw.

broniac podaj jawnie ;x moj na pw byl i byl to tywin

Arianna.

wiedzialem kur ;x

tak czy inaczej, sio

M-1: SH na ESS

trzeba bylo nie zmianiac zdania i dagmera grac, jeden mniej bys mial :(

Dagmerem byś przegrał :razz:

Wasze 4 statki i arianne z sila 1 na moje 3 i dagmera z s2. Do tego ja mam wyzej pozycje na mieczu, czy czegos nie zauwazylem?

M+1: Knight, Knight na Riverrun

Mam 1+2+2+wsparcia (2+3+1) + dowódca = 11+???
mój sojusznik ma 2 + dowódca?????

dowódca na pw

Człowiek uczy się na cudzych błędach ;)

Dagmer ma siłę 1 :p mówisz o brienne jak już by się nadawała

ja mialem na mysli, pomylka :P
andmac92 - Sro 24 Lut, 2016

Broni aeron

Nymeria
na obecną chwilę Twój rycerz ginie... :neutral:

Jeśli dobrze kojarzę to cokolwiek bym nie rzucił to i tak ginie :p wiec nie zmieniam.

M+1 dwa statki na Sunset Sea
Proszę starka i tyrella o wsparcie
Dowódca po decyzjach

M-1: Fm na Blackwater
Wspieram Lorda Lannistera,póki jeszcze ma jakieś szanse z wyspiarzami :razz:

a ja grzecznościowo nie paliłem nikomu wsparć...

peace and love to nie w Westeros :roll:

zapamiętam sobie kto jak się zachowywał na poczet przyszłych tur ;)
proszę Starka o neutralność

kajekpl - Sro 24 Lut, 2016

Niestety ale wspieram lannistera

6:5 dla mnie dowódca na PW
Germanus - Czw 25 Lut, 2016

ja wysłałem dowódcę już wczoraj
andmac92 - Czw 25 Lut, 2016

aaa no to mogłes pisac :) atakował Mace Tyrell
loonger87 - Czw 25 Lut, 2016

Bronił Ser Rodrick (1) mapkę ogarnę wam w nocy jak skończę prace:-D
Germanus - Czw 25 Lut, 2016

no to zgniotłeś mnie brzuchem :(
lukipeki - Czw 25 Lut, 2016

Mapka

Ruch Martella

Nowakl1993 - Czw 25 Lut, 2016

Jeden ludzik na yronwood
andmac92 - Pią 26 Lut, 2016

http://tinyurl.com/5Zk927Ke34iDy3lbGjYq
mój ruch i martella

Leśnik - Pią 26 Lut, 2016

http://npiguet.github.io/...ITmjJvDu-OupA..
lukipeki - Pią 26 Lut, 2016

M+0: FM na The Arbor, FM na Starfall, wspieram się,zostawiam żeton, dowódca już poszedł
mapka

Nowakl1993 - Pią 26 Lut, 2016

Yolo, theon

Był Jaime, Twój piechur do piachu

Tak sie zastanawialem czy jaime czy doran tylko do polaskotania ;/

Twoje pozycje na torach nie powalają :razz:
A po co laskotac jak można zdobyć zameczek,i,jak się okazuje,jeszcze zniszczyć piechurka :lol:
Został marsz i CP* Bary
Mapka

Piszę z telefonu. KN na KL, a piechur na harrenhal. Bez Zw.

Z CP 2 ZW.

Wydarzenia.

http://npiguet.github.io/...oHjhqjgvJntqYA.
loonger87 - Pią 26 Lut, 2016

1 Tron ostrzy [Dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
2 Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
3 Uczta dla wron [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.
decyzja Krola

Werbujmy. U mnie w sunspear dwa statki do portu i w yronwood ulepszam pacholka w konia

to teraz już chyba można wylosować nową kartę :wink:
kajekpl - Pią 26 Lut, 2016

Mobilka starka
mapa

Germanus - Pią 26 Lut, 2016

po mobilizacje Gj
http://tinyurl.com/XlUj2TwGVrOl93saUQFr

i Bary http://npiguet.github.io/...LHqoIbvgobkgIA.

Sory że bez mapki ale nie mogę wejść z kompa:
Highgarden: Statek na WSS i piechur
Oldtown: Statek do portu i piechur
The Reach: piechur
Starfall: up w rycerza

andmac92 - Pią 26 Lut, 2016

po mojej mobilce :)
http://tinyurl.com/WxYVR8KO0uE7stxvRfhe

loonger87 - Nie 28 Lut, 2016

2 talia westeross
Prosze Lesnika o podjecie decyzji:)

http://tinyurl.com/493yFSq3xKWxPmAWfPGe

Leśnik - Nie 28 Lut, 2016

Licytacja.
Germanus - Nie 28 Lut, 2016

na kogo czekamy?
loonger87 - Pon 29 Lut, 2016

pewnei na Mnie:) sorki ciezki weekend w pracy....
Grey 2
Martell 1
reszta po 0
prosze ustawic remisy i czekam na dalsze licytacje....
p.s. mapke wrzuce jak bede znal kolejnosc :)

Leśnik - Pon 29 Lut, 2016

Lordzie Martell jaka kolejność?
Nowakl1993 - Pon 29 Lut, 2016

grey
martell
stark
lannister
tyrell
baratheon

edit
prawda, z pospiechu gj dodalem ;p

Leśnik - Pon 29 Lut, 2016

Miecz wysłany. http://npiguet.github.io/...OyaoO2fj-GkgA..
lukipeki - Pon 29 Lut, 2016

GJ to jakiś 7 gracz? :grin:
moje też już poszło

loonger87 - Wto 01 Mar, 2016

nie mam Starka
Germanus - Wto 01 Mar, 2016

Stark zamarzł?
lukipeki - Wto 01 Mar, 2016

nie chce licytować,dobrze mu jak jest :smile:
Germanus - Sro 02 Mar, 2016

przypomnij mu może na pw, bo wczoraj wieczorem był na forum ;)
loonger87 - Sro 02 Mar, 2016

Lanister 7
Grey 6
Martell 2
Bara 1
tyrell 0
Stark 0
prosze Krola Greyjoya o rozstrzygniecie remisu
http://npiguet.github.io/...ozmqIHmn7HpgIA.
czekam na licytacj ana kruka

Germanus - Sro 02 Mar, 2016

no to klops :(
zostaje tak jak podał MG

znowu czekamy tylko na Starka:)
lukipeki - Sro 02 Mar, 2016

Uznajmy,że dał 0,i po kłopocie :smile:

Martell 5
Bara 3
Tyrell 2
Strak 1
Grey 0
Lanister 0
http://tinyurl.com/14Q8TAeLF4MoZvTnarZV

czekam na rozkazy
lukipeki - Sro 02 Mar, 2016

Martell powinien mieć kruka,a nie Bara... poprawiłbym,ale mapka na kompie mi się nie otwiera
Nowakl1993 - Sro 02 Mar, 2016

poprawilem
loonger87 - Czw 03 Mar, 2016

sorki i dzieki:D
lukipeki - Czw 03 Mar, 2016

Poprawki

Znacznik rundy, 4 zamki Baratheona, i przede wszystkim, dzicy suną na 8 :razz:
Chyba najlepiej,jakby MG od razu po wydarzeniach to aktualizował,inaczej się zrobi w końcu syf

loonger87 - Pią 04 Mar, 2016

wiecie co robic http://tinyurl.com/YS6dtsA5dzNZ91lTJj51
lukipeki - Pią 04 Mar, 2016

Panie kruk,co robimy?
Nowakl1993 - Pią 04 Mar, 2016

chetnie obejrze dzikich :)
Leśnik - Pią 04 Mar, 2016

Usunąłem nielegalne CP i wykonałem swój nie zagrożony rajd na S* Martella

http://npiguet.github.io/...Liw5ICe7JKO6JOI

Germanus - Pią 04 Mar, 2016

po moim najeździe
http://tinyurl.com/kpPunxlWTlHuLBYFTR7d

kajekpl - Pią 04 Mar, 2016

se do white harbor
http://tinyurl.com/Rv4Tn0ZxKDZzUyQjl34n

Nowakl1993 - Pią 04 Mar, 2016

3 statki z sea of dorne na ess
Germanus - Sob 05 Mar, 2016

ja czekam na zakończenie najazdów ;)
Leśnik - Sob 05 Mar, 2016

Proszę Lorda Tyrella o wsparcie i nie palenie wsparcia.
lukipeki - Sob 05 Mar, 2016

Wspieram, i zdejmuje najazdy,nie chcę być niemily bez powodu :wink:

Dziękuję. Dowódca na pw.
Nowakl1993 - Sob 05 Mar, 2016

Atakowal Loras

Rose Bolton.

http://npiguet.github.io/...L7jo4F74Zeb6oyg

GJ i Lanni.

Germanus - Sob 05 Mar, 2016

ja ruch zrobię jutro
Germanus - Nie 06 Mar, 2016

M-1: Knight zostaje
Knight na Greywater Watch

andmac92 - Nie 06 Mar, 2016

http://tinyurl.com/DgujwBr3Hp0YoXAFllme
M-1 wyjeżdżam statkami

lukipeki - Nie 06 Mar, 2016

Piechur z Highgarden do Starfall
mapka

Leśnik - Pon 07 Mar, 2016

M-1: KN na DS. http://npiguet.github.io/...o6M4YCH64WR76iy
Nowakl1993 - Pon 07 Mar, 2016

M+1: 1 statek na shipbreaker bay, 1 do sea of dorne

prosze Starka o wsparcie :)

mapa

A co tam, też poproszę o wsparcie lub o neutralność. :smile:
kajekpl - Pon 07 Mar, 2016

Przecież to nie ma żadnego znaczenia, kogo wespre - i tak Baratheon użyje 2 z mieczem. Więc żeby śmiesznie było wspieram Baratheona

Dziękuję i używam Blackfisha :smile:
kajekpl - Wto 08 Mar, 2016

SE do orlego, fm na CP
http://tinyurl.com/SxrMvnEp5duoa2QAuH3l

Nowakl1993 - Wto 08 Mar, 2016

byla cersei
Leśnik - Wto 08 Mar, 2016

GJ i Lanni. http://npiguet.github.io/...LCQ4LKx7bap44iA
Germanus - Wto 08 Mar, 2016

M+0: KN zostaje
KN na Harrenhal, dowódca na pw

Renly

Kundel

Gdzie płynie Lanni? http://npiguet.github.io/...OaWgOi9iemAgA..

liczy na kalkulatorze siłę.... :roll:
andmac92 - Sro 09 Mar, 2016

http://tinyurl.com/AEVbJKF08I1bMrgJPaxI
atakuje 1 statkiem na Ironman;s Bay
rzucam Tyriona i robie tak, żeby gray użył 2 z mieczem
moj statek ginie :)

Germanus - Sro 09 Mar, 2016

jeśli taka wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba ;)
kajekpl - Sro 09 Mar, 2016

No to Martell, później Tyrell ;)
Nowakl1993 - Sro 09 Mar, 2016

M+0: kn z yronwood do sunspear
Leśnik - Sro 09 Mar, 2016

http://npiguet.github.io/...OOLhe-tuOyggA..

Wrzucajcie mapki ziomeczki :wink:

lukipeki - Sro 09 Mar, 2016

The Reach:KN na The Boneway
mapa

Nowakl1993 - Sro 09 Mar, 2016

wszystko na boneway ze stolicy, prosze bara o wsparcie, dowodca pw

Nowakl1993 napisał/a:
wszystko na boneway ze stolicy, prosze bara o wsparcie, dowodca pw

Podkładasz nam się? :grin:

Również proszę lorda Baratheona o wsparcie

Leśnik - Sro 09 Mar, 2016

Wspieram Martella.

M+1: SH, SH na Narrow Sea. Dowódca na pw.

http://npiguet.github.io/...Liw5ICy7J276pOI

czekam na info od Martella czy wysłał dowódcę
Nowakl1993 - Czw 10 Mar, 2016

tak,wyslalem, napisalem to w wiadomosci ktora zapoczatkowalem bitwe
lukipeki - Czw 10 Mar, 2016

dzień nieogaru :smile:

Broni Eddard

Dorana potrzymam w rezerwie :smile:

Zbieraj to co przeżyje i czmychaj :wink:

Nowakl1993 - Czw 10 Mar, 2016

brienne, wracam na stolice

A tak w ogóle,to zrobiłeś swój czwarty marsz przed drugim Baratheona i przed moim trzecim...gratulacje :grin:
kajekpl - Czw 10 Mar, 2016

Broni Catelyn Stark
Leśnik - Czw 10 Mar, 2016

Euron.

M+1: FM do Yronwood

mapa

Leśnik - Czw 10 Mar, 2016

http://npiguet.github.io/...ozhgIzrhKbtmLI.

KN na WH, SE prowadzone przez Arianne zdobywa Orle. Niech Stark poda obrońce.

kajekpl - Pią 11 Mar, 2016

Jedynka z wieżą
Leśnik - Pią 11 Mar, 2016

Uw* nie było to chyba wydarzenia :-)
lukipeki - Pią 11 Mar, 2016

Poprawiłem jeszcze tor zwycięstwa,żeby nikomu nie umknęło,że masz 6 zamków :smile:
mapka

loonger87 - Pią 11 Mar, 2016

wydarzenia bede wieczorem dzisiaj:)

1 Tron ostrzy [Dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
2 Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
3 Kryzys! Dzicy atakują Westeros.

czekamy na decyzja Krola http://tinyurl.com/CbzpwNJuZj2AyLxTkzOh
Germanus - Sob 12 Mar, 2016

mobilizacja odpada bo wzmocni prowadzącego.
Liczymy beczki

Leśnik - Sob 12 Mar, 2016

http://npiguet.github.io/...4bgoIbloJftvJk.

Dzicy.

lukipeki - Sob 12 Mar, 2016

Martell prosił o dzikich w 3 rundzie. Co się dzieje z tą kartą,i czy w ogóle ją dostał?
loonger87 - Pon 14 Mar, 2016

dostalem info narazie od 2 Lordow
Leśnik - Wto 15 Mar, 2016

Jak nam idzie?
Germanus - Wto 15 Mar, 2016

brakuje 4 osób? Tak trudno wybrać jakąś cyfrę?

lukipeki - Wto 15 Mar, 2016

chyba tak :wink: 4 na pewno nie bo wysyłałem wczoraj
andmac92 - Wto 15 Mar, 2016

ja tez wyslalem juz wczoraj
loonger87 - Sro 16 Mar, 2016

Baratheon 15
Strak 5
Martell 0
Tyrell 2
Greyjoy 0
Lanister 0
http://tinyurl.com/yyugUqaenbo6EXV1ngiQ
no to czekam na rozkazy:D

lukipeki - Sro 16 Mar, 2016

Czyli była ta karta,co zwraca żetony,tak?
loonger87 - Sro 16 Mar, 2016

tak, przepraszam nie napisalem:p
Warg-zwiadowca
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Odrzuca wszystkie dostępne żetony Władzy.
Pozostali gracze: Odrzucają po 2 dostępne żetony Władzy (lub tyle, ile aktualnie posiadają).
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wszystkie żetony Władzy, które przeznaczył na tę licytację natychmiast wracają do jego dostępnej władzy.
mapa z poprzedniego mojego postu jest aktualna jak by cos

Leśnik - Czw 17 Mar, 2016

Jak nam idzie?
loonger87 - Pią 18 Mar, 2016

czekamy an Martella
loonger87 - Nie 20 Mar, 2016

wiecie co robic:)
kajekpl - Nie 20 Mar, 2016

Pale Tyrella pochodnie
Leśnik - Nie 20 Mar, 2016

Palę Boneway i ściągam wszystkie R, które nie mają legalnych celi.
http://npiguet.github.io/...LCQ4LKx75ee44iA
Marszowanie.

lukipeki - Nie 20 Mar, 2016

Leśnik napisał/a:
Palę Boneway i ściągam wszystkie R, które nie mają legalnych celi.
http://npiguet.github.io/...LCQ4LKx75ee44iA
Marszowanie.

Drogi przyjacielu, z paleniem mógłbyś poczekać na kruka :wink:

Proszę loda Martella o spalenie z morza Storm's End. Moim ocalonym wsparciem, ktore jest wieksze niz Twoje ze statkow,obiecuję Cię wesprzeć w odbiciu tego zamku. Jeśli tak zrobisz,dotrzymam z przyjemnością naszej drugiej umowy :cool:

Leśnik - Nie 20 Mar, 2016

Ciekawy deal, wizja +1 wsparcia, które może się obrócić przeciw vs pewne swoje wsparcie i zmiany w unnych miejscach lub podejrzenie dzikich.
lukipeki - Nie 20 Mar, 2016

Na bank się obróci przeciw, i wesprę Ciebie :grin: Zresztą proszę o najazd z morza,a morza są tam dwa. I będzie +3 albo +4 wsparcia,po doliczeniu ludka z Yronwood
Nowakl1993 - Pon 21 Mar, 2016

ja jednak obejrze dzikusow ;)
Germanus - Pon 21 Mar, 2016

po dłuższym zastanowieniu jednak zmieniłęm pierwotne plany.
Marsz na SS. Byli ostatni dowódcy więc zaktualizowałem wszystko. Wynik bitwy 7 do 5 dla mnie
http://tinyurl.com/I1MG9yBd1V6doLkuW1sr

lukipeki - Pon 21 Mar, 2016

Germanus napisał/a:
po dłuższym zastanowieniu jednak zmieniłęm pierwotne plany.
Marsz na SS. Byli ostatni dowódcy więc zaktualizowałem wszystko. Wynik bitwy 7 do 5 dla mnie
http://tinyurl.com/I1MG9yBd1V6doLkuW1sr

Jeśli pierwotne plany zakładały atak na Harrenhal,to smutek :cry:

zakładał, ale jakbym się tam ruszył, a ty byś rozwalił mi statki to byłbym zbyt daleko od Pyke aby cokolwiek z tym zrobić. Niestety nasza współpraca wymusza na nas obojga stałe pilnowanie siebie nawzajem i operowanie w okolicach naszych stolic. Sad but true

Germanus napisał/a:
zakładał, ale jakbym się tam ruszył, a ty byś rozwalił mi statki to byłbym zbyt daleko od Pyke aby cokolwiek z tym zrobić. Niestety nasza współpraca wymusza na nas obojga stałe pilnowanie siebie nawzajem i operowanie w okolicach naszych stolic. Sad but true

Jam z Wysogrodu,panie Piracie :smile:

oki doki, plącze mi się już kto jest kim ;)

Za dużo tych gier :smile:

Dzicy wracają na 0

andmac92 - Pon 21 Mar, 2016

ach oczywiscie lordzie gray i tak juz przegrywales ale wolales nie zatrzymywac Baratheona ...
w takim razie niesteyy muszę Cie ukarać :)
http://tinyurl.com/FzjzuqPkELgj3NDhjudQ
M+0 SH na Ironman's Bay
2 do 4 dla Graya
dowódca na PW

Plama

atakował Balon

wywalam twoją "4"

http://tinyurl.com/FzeEWSfA47XWaDOlfNdE

Kolej Martella.
Nowakl1993 - Pon 21 Mar, 2016

ess: sh, sh do sea of dorne

mapka cos mi nie trybi;s

Jest ziomek,który ma 6 zamków. Jest 2 ziomków,którzy mogą mu odebrać jeden zamek.
Ale żaden z nich nie odbiera mu zamku :smile: Ziomkom znudziła się gra :smile:

no coż ja mysle, że oni mają jakiś niecny plan !!

Stark i tak musi ratować swoje ziemie, a potem od tylca wjedzie Martell ;)

A potem game over

:lol: Myślę,że Leśnik Ci zaraz pokaże :smile:

u Gj jest ukryta opcja Baratheonów :P
Leśnik - Wto 22 Mar, 2016

Ja tu tylko obserwuję :smile:
Leśnik - Wto 22 Mar, 2016

Stark i Lanni. http://npiguet.github.io/...IHpmJvjvYbkgIA.
lukipeki - Wto 22 Mar, 2016

Lannister już się ruszył, a mój marsz na ruch Starka nie wpłynie,więc płynę statkiem na WSS
Bo tak, bo mam 5 beczek i mogę :smile:
mapka

kajekpl - Sro 23 Mar, 2016

Widzę, że każdy ma wyjebane na Leśnika, który zdobywa 7 zamków... ja musze stracić swoją najsilniejszą kartę, co i tak to nic nie da bo w następnej kolejce zabiera oba zamki, a jaśnie Panowie swoją gre grają na południu...
KN na White Harbor + Karta Ser Gregor - zostawiam żeton

lukipeki - Sro 23 Mar, 2016

kajekpl napisał/a:
Widzę, że każdy ma wyjebane na Leśnika, który zdobywa 7 zamków... ja musze stracić swoją najsilniejszą kartę, co i tak to nic nie da bo w następnej kolejce zabiera oba zamki, a jaśnie Panowie swoją gre grają na południu...
KN na White Harbor + Karta Ser Gregor - zostawiam żeton

Co zrobisz jak nic nie zrobisz :sad:

Leśnik - Czw 24 Mar, 2016

Bolton.

M-1: Se na Kingswood. ŻW.

http://npiguet.github.io/...o6M4YCM64Wh7b-S

Nowakl1993 - Czw 24 Mar, 2016

port: sh,sh na ess

mapa

lukipeki - Czw 24 Mar, 2016

Nowakl1993 napisał/a:
port: sh,sh na ess

mapa

Brawo,bravissimo :lol: Dalsza gra nie ma już najmniejszego sensu,Leśnik ma 3 zamki do wyboru jako ten siódmy. Gratuluję ekspresowej wygranej :wink:

Nie miało to większego znaczenia,jakbyś zaatakował teraz Koniec Burzy i tak by wygrał,ale ciekaw jestem,co Tobą kierowało,że się wstrzymujesz :mrgreen:

andmac92 - Czw 24 Mar, 2016

chciełem podziękować Grayowi i Martellowi
całą grę kombinuje jak pokonać Graya a Lannisterem pomimo Balona nie jest to prosto i kiedy mi się w końcu to udaje gra od razu się kończy bo Gray chyba nie mogąć strawić tego że dostanie wjeb musiał wjechac mi w konia zamiast w baratheona a Martell co miał na myśli w tej grze to chyba tylko on wie ... proponuje nie grać na forum jeśli wam się nie chce albo macie to w dupie bo nie tylko wy od ponad miesiąca myślicie nad tą grą wieć jak wam nie poszło to nie psujce gry innym !! Gratulacje dla Leśnika i podziękowania dla prowadzącego !! Dla Graya i Martella proponuje chińczyka. Lordzie Tyrell wiem, że Ci to było wszystko na rękę co się działo ale pisałem CI już dużo wcześniej, że wspieranie Leśnika w tym konflikcje to moim zdaniem zły pomysł :)

Germanus - Czw 24 Mar, 2016

Lannister mógłby się wstrzymać z tego typu komentarzami. Greyjoy płaci żelazem i nie musi się tłumaczyć ze swojej polityki. Jakoś od początku gry Lannister stara się narzucić sąsiadowi jak i co ma wyglądać ;)
co do mojej gry to zrobiłem jeden kosztowny błąd - nie spaliłem wsparcia Tyrella licząc iż odbierze to jako chęć późniejszej współpracy. Jednak stało się inaczej.
Gratulacje dla Leśnika

loonger87 - Czw 24 Mar, 2016

Gratulacje dla Lesnika! a za reszte to troche mi glupio szczerze mowiac.... Lesnik jesli mam byc szczery to nie wiem komu na twoim miejscu dal bym 2 lokate:P
andmac92 - Czw 24 Mar, 2016

zastanów się Germanus bo jest różnica między polityką a tym, że z powodu iż dostałeś wjeb postarałeś się wykonać ruch, który tobie chuja pomógł a nam skończył grę, no ale to ostatnio częste podejście na forum ...
Nowakl1993 - Czw 24 Mar, 2016

robiac wjazd na koniec burzy i tak go trace w tej turze, wiec sugeruje przystopowac z larum ktore sie podnioslo, mam 1 i 0 na reku
loonger87 - Czw 24 Mar, 2016

ale wtedy Lesnik by nie wygral.... w momencie kiedy jeden z graczy ma realne szanse zeby wygrac to reszta robi wszytsko zeby mu to uniemozliwic (w tym wypadku Ty zajmujac koniec burzy) nie istote czy go utrzymasz czy nie, dasz czas innnym Lorda na interwencje.... przynajmmniej my tak gramy, to ze komus nie poszlo nie oznacza ze ma psuc gre reszcie graczy.... no ale jak mowilem to tylko takie moje zasady:)

Nowakl1993 napisał/a:
robiac wjazd na koniec burzy i tak go trace w tej turze, wiec sugeruje przystopowac z larum ktore sie podnioslo, mam 1 i 0 na reku

Zacznijmy od tego,że by go nie musiał odbijać, bo uzylby Arianne Martell i po prostu by tam wszedł. Co do tego co masz na ręce- byl marsz w Yronwood,pomoglbym Ci się przewinąć. Zamiast robić bezsensowne marsze na morzu mogłeś sprawić żeby Bara nie usunął mojego wsparcia,prosiłem Cię o to w pw jeszcze przed wysyłaniem rozkazów. Proponowałem że oddam Yronwood za darmo bylebys to zrobił.Nie zrobiłeś,wiedziałeś lepiej.

Może faktycznie nie powinienem wspierać Bary,ale to wsparcie mu kompletnie nic nie dało i tak-przegrał obie bitwy gdzie go wspieralem. A zwycięstwo zawdzięcza zmasakrowaniu Starka. Plus korzystnej karcie dzikich-gdyby nie miał żetonów byśmy jeszcze pograli. Ale podjął ryzyko i się opłaciło

Leśnik - Czw 24 Mar, 2016

Dziękuję. O ile moja widza jest wystarczająca to po odkryciu rozkazów i braku ataku na Harrenhal nie mogłem nie wygrać. Na SE miałem kontry z Arianny i królowej cierni, na Starku zdobywałem jedno miasto free, drogie jeśli mi zalerzało, CP też było pewne, Reach też przy przestawieniu SE.

Gdybym stracił Harren to pewnie też bym wygrał bo nie tracę wtedy WH, zdobywam CP + MC lub Reach i puste zajmuję SE. Dlatego proszę nie ciśnijcie sobie, kto co zrobił lub czego nie zrobił. Walczyłem z 2 sąsiadami, zdarzyły się też bitwy z trzecim, nikt się nie podłożył.

Bolton jest gięty w surowym decku Starka, w połączeniu z użytecznymi kartami jak Arianna, królowa cierni robi jeszcze lepszą robotę zwłaszcza jak się dużo walczy co też miało miejsce.

Dzięki dla Longera za prowadzenie rozgrywki i bardzo fajny pomysł na jej formułę.

Jeszcze raz gratki :wink: Tego decku Ci zazdroscilem od początku,ale uznałem,że mając Tyrella potrzebuję bardziej ofensywne karty,bo inaczej będę wegetowal w swoim narożniku całą grę :wink: A wygrywając sobie dobrą pozycję, te karty praktycznie zapewniały Ci nieruszalnosc :lol:

To chyba Twoja najszybsza wygrana,nie? :lol:

Germanus - Czw 24 Mar, 2016

deck ładny wyszedł :P
Leśnik - Pią 25 Mar, 2016

Na forum na pewno najszybsza.

Na żywo zdarzało się wygrywać w 4 turze i co chyba nie dziwne, najczęściej właśnie Baratheonem.