galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

X-Wing - Turnieje i rozgrywki - [Warszawa][Casual]Diale i Kostki czyli co środowe strzelanki

Good Guy Mike - Pon 16 Maj, 2016
Temat postu: [Warszawa][Casual]Diale i Kostki czyli co środowe strzelanki
X-wingowi zapaleńcy z Adeptusa zapraszają na (logo WIP):

Gdzie latamy?
Klub Adeptus Mechanicus, Warszawa, Al.Krakowska 110/114, teren Airbus Military EADS PZL.

Ale w sumie o co chodzi?
Dawno temu, w odległej galaktyce, mała grupka dzielnych śmiałków dostrzegła potrzebę ponaparzania sobie casualowo w X-winga. W środy. Gdzieś indziej niż w okolicach Centrum. Adeptus Mechanicus okazał się być niedaleko nich, więc podjęcie decyzji nie trwało długo.

Dlaczego fajnie do nas wpaść?
- Jeśli mieszkasz względnie niedaleko, to właśnie masz nową miejscówkę do grania! Jeśli mieszkasz trochę dalej, wpadnij tak czy siak! :D
- Masz ochotę sobie po prostu polatać w swoją eksperymentalną 6xHWK rozpiską? To jest doskonałe miejsce, żeby bezboleśnie, w przyjemnej atmosferze ją przetestować!
- Męczy Cię ciągła chwała i gloria zwycięstw na turniejach? Zagraj niezobowiązującą partyjkę przy piwku z lokalnymi graczami!

Termin: od 17:30 do 21; 18 Maja i w każdą następną środę forever and ever

Organizatorzy: Good Guy Mike (Michał) & nelsonmisiek (Michał) i gościnnie Liwan

Informacje dodatkowe: Pilot Janusz jakiś czas temu zrezygnował z wpadnięcia na casualowe granie i został zestrzelony w drodze do pracy.

Nie bądź jak Janusz. Wpadnij na X-winga.

nelsonmisiek - Wto 17 Maj, 2016

Dodaje, że wstęp jest całkowicie darmowy :) Jeśli zbierze się więcej osób to możliwe, że w przyszłości będą organizowane mini konkursy (nie wiemy jeszcze jakie ale są pomysły) z symbolicznymi nagrodami :P
nelsonmisiek - Czw 19 Maj, 2016

Informuję, że jest mała jednorazowa zmiana. Zamiast w środę klub będzie otwarty w czwartek 26ego maja cały dzień 10-21. Kto chce polatać albo pograć w innym systemie to serdecznie zapraszamy :)
Midnajt - Czw 19 Maj, 2016

to dobra zmiana w tym przypadku ;) macie pod nosem jakiś sklep, albo możliwość ogarnięcia jedzenia? Przyjadę pewnie prosto z pracy
liwan - Czw 19 Maj, 2016

Midnajt napisał/a:
to dobra zmiana w tym przypadku ;) macie pod nosem jakiś sklep, albo możliwość ogarnięcia jedzenia? Przyjadę pewnie prosto z pracy

nie daleko jest stacja benzynowa, pizza, kebab itp. :)

Shtchepahn - Pią 20 Maj, 2016

Wow, fajnie!
Postaram sie wpasć chociaz na kilka godzin... :D

nelsonmisiek - Pon 23 Maj, 2016

Jak zbierze się min 4 graczy to w ramach niespodzianki można przetestować nowy format grania :) Ale na razie tajemnica poliszynela (zabawa przednia i niecodzienna) :P Zapraszamy do odwiedzin w ten czwartek! :D
Shtchepahn - Pon 23 Maj, 2016

Z rana wpadnie nas trzech z ekipy "Wookie Liberation Front"
nelsonmisiek - Wto 24 Maj, 2016

Niech żyje wolny Kashyyk! :)
nelsonmisiek - Pią 27 Maj, 2016

Dziękujemy wszystkim za przybycie, było zacnie.

a teraz krótka relacja: Granie zaczęło się o godz. 11 i trwało nie do 21 ale do około 23! Super atmosfera, super ludzie :)

Teraz zapraszamy w środy od 17 do 21. Będe podawał aktualne info na temat grania tutaj i na FB. Do zobaczenia PEW! PEW! :D

Środa Aktualna od 17 do 21. Serdecznie zapraszamy :)

solider - Wto 07 Cze, 2016

ktoś chętny na jutro od 17:30?

Pozdrawiam

Damian

nelsonmisiek - Wto 07 Cze, 2016

Ja bedę otwierał salke o 17.00 :) więc jedna osoba się znajdzie. Zazwyczaj jest kilka osób więc granie powinno być :)
solider - Wto 07 Cze, 2016

Super, więc będę o 17:00. :)
nelsonmisiek - Nie 12 Cze, 2016

Jak zwykle przypominam o środzie w AdMechu :) Zapraszamy tych co byli i tych co jeszcze sie wahają :) Jak na razie granie co środę jest więc śmiało.
solider - Pon 13 Cze, 2016

To ja się wstępnie zapowiem, co prawda waham się jeszcze, bo w tym czasie jest turniej w Centrum, ale możne wpadłbym wypróbować coś nowego. ;)
nelsonmisiek - Pon 13 Cze, 2016

Zapraszamy :) Z tego co widzę to w tą srodę w admechu szykuje sie dzień niestandardowych rozpisek :P
solider - Pon 13 Cze, 2016

Decyzja zapadła, będę! ;) Znajdzie się chętny na grę od 17? ;)
nelsonmisiek - Sro 15 Cze, 2016

Ja bedę od 17 pewnie później jak zwykle jeszcze ktoś wpadnie :)
Embir - Pią 17 Cze, 2016

Swietnie że pojawiła się taka inicjatywa! Postaram się wpaść w którąś Środę. Martwią mnie tylko potencjalne korki w drodze z Pruszkowa na al. Krakowską przy zjeździe z autostrady :???:
nelsonmisiek - Pią 17 Cze, 2016

Słyszałem, że można tę trasę pokonać w 12 parseców :P A tak serio zapraszamy i z góry dziekuję wszystkim co byli ostatnio :D
Slanesh - Pon 20 Cze, 2016

Dużo ludzi wpada? Raczej casualowe latanie czy trening przed regio też jakiś się da zrobić? :P Muszę szybko oblatać Whispera.
nelsonmisiek - Pon 20 Cze, 2016

zazwyczaj jest ok 4-6 osób. Głównie gramy casualowo ale wpadaja ludzie mocno turniejowi i są kompetetywne rozpiski więc trening mozna sobie zrobić :)
Slanesh - Wto 21 Cze, 2016

Super, wpadnę w takim razie. Jakby ktoś miał 3 sedesy, imp asy, swarma albo jakiegoś dasha ghosta to juz w ogole najlepiej.
Embir - Sro 22 Cze, 2016

nelsonmisiek napisał/a:
Słyszałem, że można tę trasę pokonać w 12 parseców :P

No to sprawdzimy :mrgreen: Wpadam dzisiaj po raz pierwszy.

Embir - Wto 28 Cze, 2016

Jestem po pierwszej wizycie w zeszłym tygodniu. Fajna miejscówka i sympatyczna ekipa. Tym którzy jeszcze nie byli polecam!

P.S. Ze względu na wakacyjne wyjazdy będę mógł ponownie wpaść na "środową strzelankę" dopiero w połowie lipca, ale już na to czekam z niecierpliwością. :mrgreen:

nelsonmisiek - Czw 07 Lip, 2016

mały update: Diale i kostki odbywają sie z lekką zmianą: start o 18.00 oraz przez następne dwa tygodnie będzie mnie zastępować pewnie niektórym znany Szczepan autor x-wingowego bloga do którego lektury gorąco zachęcam :)

http://shtchepahn.tumblr.com/

Shtchepahn - Sro 13 Lip, 2016

Ze względu na problemy komunikacyjne, mogę być kilka minut później. Nie wpadajcie w panikę, i w razie potrzeby dzwoncie: 667 567 679
Embir - Sro 20 Lip, 2016

Witam. Dziś zatrzyma mnie na dłużej robota, ale postaram się wpaść - jeśli dam radę to powinienem być w okolicach 19-tej.
nelsonmisiek - Sro 27 Lip, 2016

Dzisiaj Diale i Kostki odwołane z powodów rodzinnych.
arkhon - Sro 27 Lip, 2016

Michał, jak możesz pisz o takich rzeczach też na fb.
Własnie przeczytałem Twoj post, po ponad godzinie warowania pod admechem :(

nelsonmisiek - Wto 02 Sie, 2016

Wielkie sorki pisałem w pośpiechu. I także z przykrością informuję, że Diale są zawieszone do odwołania. Pewnie wrócą ale nie wiemy jeszcze w jakich godzinach i w jaki dzień.
arkhon - Czw 11 Sie, 2016

luzik, nie ma za co przepraszać tak właściwie ;)