|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - Nowa gra na stronie thronemaster.net
Torn - Pon 09 Sty, 2017 Temat postu: Nowa gra na stronie thronemaster.net Cześć. Czy znalazłyby się osoby, które chcą zagrać w podstawkę got? Portal http://www.thronemaster.net oferuje granie online, live bądź PBEM. Trzeba się tylko zarejestrować. Ja mam już uprawnienia do tworzenia nowych gier. Jak się uzbiera 6 osób to mogę stworzyć grę na hasło i możemy grać we własnym gronie. Oczywiście każdy może do woli dołączać do innych gier, praktycznie cały czas jakieś powstają. To jak? Ktoś coś?
Szewa - Pon 09 Sty, 2017
Ja tam często gram, obecnie biorę udział w 11 grach
Jaki masz nick?
Torn - Pon 09 Sty, 2017
mikolaj12g3
Borg - Pon 09 Sty, 2017
Jak to się odbywa? Bo to jednak gra na dobre 4 godziny..
W 11 grach na raz?
Torn - Pon 09 Sty, 2017
Są 2 wersje gry: live - gracze są online cały czas i wtedy może gra trwać 4 godziny. PBEM - wchodzisz co jakiś czas na stronę i wykonujesz swój ruch. Później ruchy wykonują inni gracze i tak cały czas. W zależności od tempa gra może trwać 10, 20 dni.
Borg - Pon 09 Sty, 2017
Rozumiem, że w tej drugiej opcji trzeba czekać, aż osoba, której teraz kolej wykona swój ruch i ma na to nieograniczony czas?
To faktycznie gra może się ciągnąć tygodniami i ciężko pamiętać jaki się miało plan.
Aras - Pon 09 Sty, 2017
Ano może, tyle dobrego że gra automatycznie się anuluje w przypadku braku aktywności gracza przez dłużej niż 14 czy 15 dni.
Z tego co pamiętam to są też pewne ograniczenia - kara i nagroda za dzikich jest tylko jedna
Torn - Pon 09 Sty, 2017
Tak, trzeba czekać. Ale spokojnie, 2 gry, które skończyłem trwały po 20 i 21 dni, także całkiem mało. Raczej nie mam problemów, żeby pamiętać gdzie jaką mam taktykę.
Szewa - Pon 09 Sty, 2017
Borg napisał/a: | Jak to się odbywa? Bo to jednak gra na dobre 4 godziny..
W 11 grach na raz? |
Coś jak tutaj na forum
Tylko tam nie ma GM'a, który wszystkim zarządza, a jedynie ruszasz się na planszy.
Tak to wygląda.
Live trwa do 3-4 godzin.
PBEM - miesiąc
Borg - Pon 09 Sty, 2017
No właśnie nad tą grą na forum też się zastanawiałem jak to działa. Muszę się przyjrzeć, bo może to rzeczywiście lepsza alternatywa od czekania kilka miesięcy na rozgrywkę na stole..
Szewa - Pon 09 Sty, 2017
Borg napisał/a: | No właśnie nad tą grą na forum też się zastanawiałem jak to działa. Muszę się przyjrzeć, bo może to rzeczywiście lepsza alternatywa od czekania kilka miesięcy na rozgrywkę na stole.. |
A tak siadasz, odpalasz strone, zawsze jakis live jest. A nawet jak nie ma, to prosisz na ogólnym czacie i ktoś utworzy gre live. Jedyne co musisz zrobic to poczekać na graczy (a chętnych na grę jest sporo).
eSzopiklon - Pon 09 Sty, 2017
Cytat: | No właśnie nad tą grą na forum też się zastanawiałem jak to działa. Muszę się przyjrzeć, bo może to rzeczywiście lepsza alternatywa od czekania kilka miesięcy na rozgrywkę na stole.. |
Albo możesz pograć z nami co prawda rozgrywka faktycznie trwa kilka miesięcy ale za to nie musisz być online cały czas
Borg - Pon 09 Sty, 2017
A kiedy będziecie grać?
eSzopiklon - Pon 09 Sty, 2017
Cytat: | A kiedy będziecie grać? |
Jeśli chodzi Ci o grę tutaj na forum to co jakiś czas są zakładane nowe gry, co prawda ostatnio jest jakoś mało chętnych ale aktualnie trwają tylko 3 gry więc może za niedługo ktoś coś zacznie. Albo zawsze Ty możesz się spróbować jako GM. Ogólnie jesli masz ochotę pograć przez to forum to polecam przeczytanie tego i przejrzenie paru PBF-ów, dowiesz jak to wszystko tu funkcjonuje, jak to wygląda czasowo i w ogóle. I jak coś jeszcze byś chciał wiedzieć to zawsze możesz pytać, ktoś na pewno odpowie
Borg - Wto 10 Sty, 2017
No właśnie wczoraj już przeglądałem jak te gry na forum wyglądają. Z tego co czytałem to po prostu w danym temacie piszecie co robicie w kolejności rozgrywki, a akcje tajne są przesyłane na pw do MG. Zakładam, że MG w jakiś sposób na bieżąco aktualizuje mapę, którą można w każdej chwili jakoś podejrzeć i informuje o wynikach walki, licytacji itd.?
Dzięki za linka, wieczorem poczytam co tam jest.
Aras - Wto 10 Sty, 2017
Ogólnie mapy sa już edytowalne przez każdego z graczy, jeżeli ma on chwilę czasu to sam nanosi swój ruch, odznacza dowódców (po bitwie ) dodaje koronki/mobilizuje. GM pełni rolę moderatora do którego spływają wyniki licytacji, dowódcy bitew - ogólnie wszystko co w danej chwili jest tajne + losuje wydarzenia Dyplomacja odbywa się przez PW
Borg - Sro 11 Sty, 2017
Dobra, przeczytałem co kazaliście, mniej więcej już widzę jak to wygląda. Nie wiem jeszcze jak te mapy się edytuje, ale jak będziecie zaczynać nową grę to bym spróbował.
Borg - Wto 24 Sty, 2017
Thronemaster napisał/a: |
When not selected, the special raid order cannot raid defence orders, but instead raids up to two enemy orders. The special consolidate power order loses its ability to muster new units and gains no other bonuses. Also, when one of your Consolidate Power Orders is raided, you do NOT lose a power token.
|
Czy ja dobrze rozumiem, że specjalnym najazdem można zdjąć obronę, albo dwa inne rozkazy? I o co chodzi w tym wytłuszczonym tekście? Jeśli zagrywam specjalny najazd, to nie tracę żetonów władzy kiedy ktoś mi zdejmuje rozkaz umocnienia władzy?
lukipeki - Wto 24 Sty, 2017
to nie są przypadkiem jakieś zasady specjalne, które ktoś wymyślił do swojej rozgrywki?
Borg - Sro 25 Sty, 2017
To są zasady z platformy do gry online. Pytanie do grających tam.
Radziol88 - Sro 25 Sty, 2017
Po części przynajmniej brzmi jak zasady pierwszej edycji.
Borg - Sro 17 Maj, 2017
Chłopaki, co się dzieje jak gracz zostanie wykopany?
Czy gra za niego komputer czy może pola stają się neutralne i można je zdobyć? Po wykopaniu, tam gdzie miał jeszcze rozkazy zamieniły się one w obronę.
Mam obok siebie takiego delikwenta i nie wiem czy mogę go atakować i jak to wygląda?
|
|