|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Władca Pierścieni LCG - ARCHIWUM - Składanie i dostosowywanie talii
Ajgor - Wto 19 Kwi, 2011 Temat postu: Składanie i dostosowywanie talii Mam dwa zestawy startowe i zastanawiam się nad talią spotkań, a konkretnie nad tym czy można ją modyfikować. Ciekawe co się stanie z rozgrywką jeśli właduję tam wszystkiego po 3.
Catra - Wto 19 Kwi, 2011
Zagwarantuje Ci, ze nawet bez używania kart Cienia, nie dotrwasz do ostatniej wyprawy
Ajgor - Wto 19 Kwi, 2011
Tak sądziłem. Drugi zestaw chyba nie był mi aż tak bardzo do szczęścia potrzebny.
Sky - Sro 20 Kwi, 2011
Uszkodziłem jedną kartę. Jeżeli nie masz nic przeciwko to bym się nadmiarowym egzemplarzem odpłatnie zaopiekował
Casper - Sro 20 Kwi, 2011
Mam pytanko dotyczące budowania talii.
Czy jest jakaś górna granica, jeśli chodzi o ilość kart w talii czy raczej tylko zdrowy rozsądek plus ocena szans zdobycia jakieś karty jeśli mamy ich 100 a nie tylko 50?
kowal85 - Sro 20 Kwi, 2011
Cytat: | Talia turniejowa musi się
składać z przynajmniej 50 kart.
str. 27 |
Proszę
Ajgor - Sro 20 Kwi, 2011
Sky napisał/a: | Uszkodziłem jedną kartę. Jeżeli nie masz nic przeciwko to bym się nadmiarowym egzemplarzem odpłatnie zaopiekował |
Oj przepraszam, ale kolekcjonerska pazerność powstrzymuje mnie przed pozbyciem się dodatkowego pudełka. Powiem więcej, zastanawiam się nad trzecim. P
Kulgan - Sro 20 Kwi, 2011
Ja kupiłem 3 i póki co 3 komplet jest zafoliowany. Ale znając życie długo tak nie będzie
A tak swoją drogą, Sky, którą kartę uszkodziłeś?
Sky - Sro 20 Kwi, 2011
Wygłem /wygiąłem ostrze gondolinu.... Tfu a miała to być tak bardzo szlachetna stal...
Kulgan - Czw 21 Kwi, 2011
Obawiam się, że ciężka to będzie karta do zdobycia - przydatna niesamowicie, a tylko 2 sztuki w podstawce...
Hugo - Czw 21 Kwi, 2011
Kulgan napisał/a: | Obawiam się, że ciężka to będzie karta do zdobycia - przydatna niesamowicie, a tylko 2 sztuki w podstawce... |
To właśnie łatwa! Ktoś kto kupi drugie pudłu będzie miał jedną na sprzedaż, jeśli nie zostawi na zapas
Sky - Czw 21 Kwi, 2011
Na to właśnie liiczę. Po co komuś na siłę czwarty egzemplarz - będzie sobie pokój taptetował??
Kulgan - Czw 21 Kwi, 2011
Ja kupiłem 3 pudła i mam 2 komplety do dwóch talii Bo póki co mamy 7 graczy
Sky - Sob 23 Kwi, 2011
Wczoraj Juz prawie kupiłem drugi egzemplarz. Niestety na hali goreckiej w Poznaniu mieli tylko uszkodzone pudełko.
Kulgan - Sob 23 Kwi, 2011
Hehe - ciężko poprzestać tylko na 1 egzemplarzu, wiem coś o tym
kufel - Pią 27 Maj, 2011
Witajcie!
Są już jakieś strony oferujące single? IMHO to trochę nie fair, że w podstawce/dodatkach nie ma playsetów no ale cóż, taka polityka firmy...
DaRKeR - Pią 27 Maj, 2011
Nie ma i raczej nie będzie Warhammer inwazja miał podobnie i do tej pory nie ma czegoś takiego.
kufel - Pią 27 Maj, 2011
czyli trzeba się nastawiać na kupowane wszystkich dodatków x3 :/
DaRKeR - Pią 27 Maj, 2011
w Inwazji po 1 cyklu zaczęli wydawać już w dodatkach wszystko x3.
Poza tym nie wyobrażam sobie by Lotr LCG był turniejową grą, zatem nie widzę sensu kupowania wszystkiego w tym podstawki x3.
kufel - Pią 27 Maj, 2011
Nigdy nie mów nigdy Poza tym, w instrukcji jest mowa o "Taliach turniejowych"
edit: co do playsetów to ja tam wolę mieć coś x3 niż x1, nawet do grania przy piwku
guciomir - Pią 27 Maj, 2011
Wg zapowiedzi, wszystkie karty dla graczy będą w 3 egzemplarzach. Czyli w łowach na golluma będziemy mieli 9 kart, po 3 sztuki każda (do talii gracza). Nie wiadomo jak będzie z taliami przeciwności, ale tam raczej nie będzie już takiej regularności. Są plusy i minusy takiego rozwiązania (plus - mniej kasy trzeba wydać, minus - mniej kart dostępnych, plus - FFG łatwiej będzie o zachowanie równowagi w grze itp)
Kulgan - Pią 27 Maj, 2011
Nie ma sensu dawania po 3 sztuki wszystkich kart z Talii Spotkań, bo one same w sobie stanowią komplet. Nazgul z Dol Guldur jest 1, Brzęczyrogi, Pomiot i Wiedziony przez Cień także i niech tak zostanie
|
|