|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - PBF #82 - nabór
lukiluk - Sro 03 Gru, 2014 Temat postu: PBF #82 - nabór Witam,
Zakończyła się właśnie prowadzona przeze mnie gra testowa w zatoce niewolniczej i chciałbym poprowadzić nową grę na forum. Będzie to albo Taniec ze smokami, albo podstawowa II edycja. Chyba wolałbym tą pierwszą opcję, bo mało znam ten dodatek, ale jak większość będzie wolała podstawkę to nie ma problemu. Raczej bez losów bitwy.
Chciałbym poprowadzić w miarę sprawnie, zazwyczaj raz dziennie jestem w stanie zaktualizować mapę/1 post.
Ja również wyznaję zasadę, że grając u kogoś dobrze jest umożliwić mu w rewanżu zagranie w prowadzonym przez siebie PBF, dzięki czemu na forum powstaje więcej gier pierwszeństwo w naborze mają więc prowadzący PBFy w których gram.
Nabór chciałbym zamknąć w ciągu najbliższych 24h i jutro wieczorem rozlosować rody.
Proszę o wskazywanie którą opcję się preferuje: 1 - Taniec, 2 - Podstawka.
Zapraszam.
Germanus - Sro 03 Gru, 2014
zgłaszam się. Wolę taniec le mogę zagrać też w podstawkę
Sardo - Sro 03 Gru, 2014
zgłaszam się, chętniej na taniec szkoda, że bez losów bitwy
Gog - Sro 03 Gru, 2014
chętny na taniec
Czarny Jaszczur - Sro 03 Gru, 2014
Jestem okropnie pazerną gadziną, żadnemu naborowi nie przepuszczę. Co prawda na chwilę obecną nie uczestniczysz w moich grach ALE jestem w stanie szybko się zrewanżować. W razie większej liczby zgłoszeń możesz mnie pominąć i zapisać graczy z mniejszą ilością gier na koncie - nowych i aktywnych także trzeba wspierać
Preferowałbym Taniec ze Smokami, jeszcze w ten dodatek na forum nie grałem
guzu - Sro 03 Gru, 2014
grałbym i tańczyłbym
Jack Daniel's - Sro 03 Gru, 2014
Grałbym i tańczyłbym
Dredzilla - Sro 03 Gru, 2014
spoznic sie kilka minut...
lukiluk - Czw 04 Gru, 2014
Nabór przedstawia się tak:
- z prowadzących PBFy w których gram zgłosili się Germanus i Guzu
- z pozostałych graczy pierwsza 4 to Sardo, Gog, Czarny Jaszczur i Jack Daniel's
Wszycy opowiedzieli się za Tańcem, mnie też to odpowiada, więc od razu rozlosowałem rody:
Germanus - Lannister
Guzu - Greyjoy
Sardo - Martell
Gog - Tyrell
Czarny Jaszczur - Baratheon
Jack Daniel's - Bolton
Możecie się oczywiście powymieniać. Jeśli nie będzie sprzeciwów to przyjmuję, że każdemu pasuje ród wylosowany.
Poproszę tylko nowego gracza, Jack Daniel's, o potwierdzenie chęci gry
Temat z grą zrobię najpóźniej jutro.
Dredzilla - będę pamiętał o Tobie w następnym naborze
guzu - Czw 04 Gru, 2014
potwierdzam Greyjoya
Gog - Czw 04 Gru, 2014
pierwszy raz tyrellem supcio:D
Jack Daniel's - Czw 04 Gru, 2014
Potwierdzam Boltona.
guzu - Pią 05 Gru, 2014
lukiluk mozemu zagrac na tej mapie?
Sardo - Pią 05 Gru, 2014
ja też nie mam powodów do zamiany
Germanus - Pią 05 Gru, 2014
pierwszy raz gram chłopakami do bicia więc zostaję przy nich
Czarny Jaszczur - Pią 05 Gru, 2014
Mapa nie jest łatwa do znalezienia, jest z nią związany bardzo długi quest, tylko dla wytrwałych
Wspomnę jeszcze że swoje, żółte i rogate, rozkazy już wysłałem
lukiluk - Pią 05 Gru, 2014
Ogarnę wszystko wieczorem po pracy.
W domu ściągnąłem mapkę z vademecum gry na forum do Tańca, jeśli mam jakiejś innej użyć to prosiłbym o edytowalny plik w gimpie od jakiejś dobrej duszy
guzu - Pią 05 Gru, 2014
lukiluk napisał/a: | jeśli mam jakiejś innej użyć to prosiłbym o edytowalny plik w gimpie od jakiejś dobrej duszy |
czarny jaki to quest?
Czarny Jaszczur - Pią 05 Gru, 2014
Pisałem już do Sardo w tej kwestii
Czarny Jaszczur - Wto 13 Sty, 2015
Gracz prowadzący Boltonów od dłuższego czasu nie daje znaków życia, szukamy więc zastępstwa. Ród jest w bardzo ciężkiej sytuacji (jedna armia) więc jest to raczej błagalna prośba o umożliwienie nam dalszej gry.
Dobra duszyczka która nam pomoże może liczyć na pewne miejsce w mojej kolejnej grze. Będzie ona startowała już niebawem, chwilę po zakończeniu obecnie trwającego Tańca ze Smokami. Jest więc, że tak powiem, o co się starać
lukiluk - Wto 13 Sty, 2015
Popieram powyższe. Z Boltonem (Jack Daniel's) niestety od paru dni nie ma kontaktu. Czy znajdzie się chętny?
macziupeksiu - Wto 13 Sty, 2015
Bolton został bardzo poważnie zgwałcony i jest dogorywajacy, ale mogę się tego podjąć. Jeśli się zgadzacie to powiedzcie na czym stanęło i wyslijcie mi na pw informacje o ewentualnych sojuszach
Czarny Jaszczur - Wto 13 Sty, 2015
O, niech tylko Lukiluk jako MG potwierdzi zmianę i możemy grac dalej
Co się tyczy gry to stanęła ona na Fazie Westeros tury trzeciej.
I - Mobilizacja
II - Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
III - Atak Dzikich Dzicy atakują Westeros.
Mobilizacji dokonaliśmy, czekamy teraz tylko na licytację Ostrza dokonanej przez Boltona (Ciebie). Potem będzie jeszcze Kruk i Atak Dzikich.
Co się tyczy sojuszy, hmm, wydaje mi się, że Jack nie bawił się w dyplomacje. Walczył i przegrywał z Greyojem, widać to zresztą na obecnej mapie, Winterfell przejąłem już z rąk Żelaznych Ludzi
macziupeksiu - Wto 13 Sty, 2015
Zartowalem z sojuszami.... Kto by chciał pertraktowac z przegranymi
lukiluk - Sro 14 Sty, 2015
Dzięki że podjąłeś się zastępstwa
Czekamy w takim razie na Twoją licytację ostrza.
|
|