galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

X-Wing - Turnieje i rozgrywki - X-wingowanie w Trójmieście

manowar - Czw 27 Wrz, 2012
Temat postu: X-wingowanie w Trójmieście
No właśnie, czy ktoś sobie pogrywa?
JackDeToxic - Pią 28 Wrz, 2012

Jestem gotowy :)
Barbus - Sob 29 Wrz, 2012

Pogrywa :)
JackDeToxic - Sob 29 Wrz, 2012

A poza forum są jakieś ludki grający w 3-mieście ? Znacie kogoś ?
MaximusPinxit - Wto 06 Lis, 2012

Jestem chętny, na 100pkt. :D
Gregor - Pon 18 Lut, 2013

A i owszem, gramy ze znajomym w Wejherowie na 100pkt.
Off - Pon 18 Lut, 2013

dokladnie jak wyzej i jestesmy chetni na strzelanie sie z innymi.

Jesli gracie mozna sie by jakos zmobilizowac i polatac.

JackDeToxic - Sro 06 Mar, 2013

Jako że mam urlop to jak macie wolny czas to zapraszam w czwartek i piątek mam wolną chatę i trochę miejsca na granie. Proszę o kontakt na mojego maila jackde@wp.pl to podam namiary. Powiem tylko że gramy z Manowarem od 11.00 w czwartek do nocy na Karwinach niedaleko Sopockiej. Jak ktoś chętny to przepustką są 2 piwka które na miejscu sobie wypijecie :D .
PS będziemy grać nie tylko w X-a. :D

Serenicus - Sro 27 Lis, 2013

Hejka,
zakupilem ostatnio dwa core sety do X-winga, za mna jedynie kilka gier treningowych, zeby zobaczyc mechanike. Ktos bylby chetny na maly sparing? :)

Azzarro - Sro 04 Gru, 2013

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych graniem w x do naszej trójmiejskiej grupy. Po więcej info pisac do Off Jenkins na FB.
Barbus - Wto 06 Maj, 2014

Czy byliby chętni do wspólnych spotkań w środy w godzinach 16:00-20:00 w klubie fantastyki Alkor na Jaśkowej Dolinie 7?
Azzarro - Wto 20 Maj, 2014

Jasne że byliby, mogę jutro nawet przyjść, tylko potwierdź mi czy gracie. Zajęcia kończę gdzieś tak 16:30 czyli powiedzmy, że na tą 17 bym był.
Barbus - Sro 21 Maj, 2014

Teraz nie ma mnie przez dwa tygodnie, ale jak wrócę, to zacznę kombinować.
Azzarro - Czw 22 Maj, 2014

Mógłbym jeszcze prosić o jakieś dokładniejsze info na temat tego turnieju 14.06 ??
Off - Pią 23 Maj, 2014

po pierwsze, zachecam do wiekszego zaznaczania swojego zycia. Mamy coraz prezniej dzialajaca ekipe, chetnie jakies fuzje przeprowadzimy, tylko na to potrzeba checi z obu stron.
Od razu zaznacze ze turniej 14.06 to slaby pomysl bo tego samego dnia sa reginalsy w bydgoszczy. Inny termin, a wpadniemy z dodatkowymi nagrodami z roznych kitow(rozne karty promki itp.)

Ryś - Pią 23 Maj, 2014

Ej ja też gram, mam już 30 EU NordicTroll i howlrunner z rebel captivem.
Barbus - Pią 23 Maj, 2014

Odnośnie turnieju w Alkorze nie znam szczegółów. Jak coś będę wiedział, to napiszę. Zmiana terminu raczej nie wchodzi w grę. Gdyby to ode mnie zależało, to też chętnie bym go przełożył. Organizator zapewnił mnie, że będą kolejne. Co do fuzji też nie mogę się wypowiedzieć, bo jeszcze w Alkorze nie byłem i nawet nie wiem, ile osób tam gra. Ja się chętnie zakręcę przy jakiejkolwiek, regularnie spotykającej się ekipie w Trójmieście.
Azzarro - Sob 24 Maj, 2014

Ja poszedłem właśnie w ciemno do alkora w tym tygodniu i było całkiem spoko, myślę, że powoli uda się wciągnąć ich graczy do naszej ekipy. Tymczasem zapraszamy Ciebie żebyś do nas dołączył, najlepiej pisz na facebooku do Off Jenkins. Polecamy również polską witrynę internetową o x wingu: http://www.x-wing.pl/
Breed9000 - Sob 24 Maj, 2014

Podeślecie mi informacje o tym turnieju na PW to wrzucę go na listę na stronie.
Barbus - Sob 24 Maj, 2014

Jooo, o tej witrynie coś nie coś słyszałem ;)
Info o turnieju, które ja mam to tylko data i miejsce: 14 czerwca w Alkorze.

Teokrata - Wto 27 Maj, 2014

bedzie okazja do integracji wszystkich trojmiejskich ekip ;-)

zapraszam do wstepnych zapisow ;)
http://starwars.sztab.com...61&p=6057#p6057

Off - Wto 24 Cze, 2014

Turniej gry figurkowej STAR WARS X-Wing
Czas i miejsce: 6.07.2014 r. godz. 11:00 klub „Rzeźnik” w Sopocie przy ul. Oskara Kolberga 9
Wejsciowka: 10 PLN
Zasady: stosujemy sie do zasad turniejowych zawartych tutaj: http://www.fantasyflightg...ament-Rules.pdf
Jeszcze dla przypomnienia: Format 100 ptk rozgrywamy 3 bitwy po 70 minut gramy na stolach 90×90 cm
Stosujemy system szwajcarski, pierwsze pary losowane.
Wylanianie zwyciezcy:
wygrany z roznica >12 punkty – 5 punktow
wygrany z roznica <12 punkty – 3 punkty
remis – 1 punkt
przegrany – 0 punktow
Orientacyjny czas zakonczenia turnieju – godzina 16:00
Tym razem bedzie duzo promek, tyle ze na pewno kazdy z czyms wyjdzie po turnieju. Dodatkowo za pierwsze miejsce bedzie medal z ostatniego GNK.
Goraco zapraszam!!!

Teokrata - Sro 25 Cze, 2014

postaram sie byc :mrgreen:
Off - Czw 26 Cze, 2014

bardzo mnie to cieszy! Filka jeszcze zmobilizuj : D
filku - Czw 26 Cze, 2014

Chętnie bym się pojawił ale jestem poza 3city, bo mam wtedy urlop :mrgreen:
Ale z kolejnego już się nie wykręcę i mam zamiar zawalczyć :wink:

Wujtrator - Nie 29 Cze, 2014

Będę wraz z Kolegą
Off - Nie 29 Cze, 2014

2x elegancko!
Off - Nie 06 Lip, 2014

jej, ale superowo! 11 osob frekwencja coraz to lepiej rokuje na przyszlosc. Chcialbym zeby ten poziom conajmniej sie utrzymal, nie zawiedzcie mnie!

Wyniki z dzisiejszego eventu
1. PatRyś Gęsiak zdobywca medalu!
2. Karol Grzymała
3. Michał Wu
4. Teokrata
5. Maciej Kurek
6. Wojciech Prawdzic
7. Marcin Naprawski
8. Jakub Jerzy Paweł Janiak
9. Off Jenkins
10. Piotr
11. Robert Albarist Gogacz

wszystkim serdecznie gratuluje i dziekuje za udzial w turnieju, do zobaczenia nastepnym razem!

Teokrata - Nie 06 Lip, 2014

Off napisał/a:
Opos tez gral rebelia, 4 statki, z !UWAGA! Arvelem Crynydem

co sie smiejesz - Arvel jest idelny do blokowania duzych statkow typu Falcon, smyra je bijac na 3 kostkach :lol:

bylem najlepszym graczem Imperium ??? :D :D :D

Off napisał/a:
jej, ale superowo! 11 osob frekwencja coraz to lepiej rokuje na przyszlosc. Chcialbym zeby ten poziom conajmniej sie utrzymal, nie zawiedzcie mnie!

mysle, ze integrujac graczy X-Winga i SW LCG obie sceny nam sie beda powiekszac - btw ktos od Was nie chce potestowac karcianki? :roll:

Azzarro - Czw 10 Lip, 2014

Witam, chciałem wszystkich poinformować, że spotykamy się już w tej chwili regularnie, w każdą środę w godzinach 16-20 w klubie Alkor na ul. Jaśkowa Dolina 7, Gdańsk Wrzeszcz. Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy.
Jednak, jako że x- winga nigdy za wiele, to padł ostatnio pomysł, aby spotykać się jeszcze drugi raz w tygodniu, w jakiś innym miejscu. Tak więc czekam na wszelkie pomysły, propozycje i informacje: komu, gdzie i kiedy pasuje. Wstępna propozycja to Pub Polufka, jednak szczegóły wymagają dogadania.
A więc do maszyn Piloci!

Off - Czw 10 Lip, 2014

mi gdansk standardowo za daleko zeby zachcialo mi sie jezdzic. Chociaz postaram sie od czasu do czasu wpasc.
McAaron - Pią 11 Lip, 2014

Azzarro napisał/a:
Witam, chciałem wszystkich poinformować, że spotykamy się już w tej chwili regularnie, w każdą środę w godzinach 16-20 w klubie Alkor na ul. Jaśkowa Dolina 7, Gdańsk Wrzeszcz. Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy.
Jednak, jako że x- winga nigdy za wiele, to padł ostatnio pomysł, aby spotykać się jeszcze drugi raz w tygodniu, w jakiś innym miejscu. Tak więc czekam na wszelkie pomysły, propozycje i informacje: komu, gdzie i kiedy pasuje. Wstępna propozycja to Pub Polufka, jednak szczegóły wymagają dogadania.
A więc do maszyn Piloci!

Proponuję spontaniczne spotkanie w sobotę 12.07.
Polufka dla mnie odpada gdyż jest od 18:00...
Myślałem o bibliotece w Manhattanie (tam kiedyś Alkor też grał w planszówki) ale akurat jutro mają tam jakieś spotkanie...
Macie jakieś propozycje co do lokalu?

Azzarro - Pią 11 Lip, 2014

Może być ta biblioteka, ale jutro niestety nie mogę. Może w jakieś dni powszednie?
Wujtrator - Sob 12 Lip, 2014

Kiedy można się spodziewać następnego turnieju w 3city?
Teokrata - Sob 12 Lip, 2014

Wujtrator napisał/a:
Kiedy można się spodziewać następnego turnieju w 3city?

na pewno we wrześniu :mrgreen: http://starwars.sztab.com....php?f=17&t=704

Off - Nie 13 Lip, 2014

chcialbym obiecac na poczatku sierpnia w gdynskiej shadze
McAaron - Pon 14 Lip, 2014

Azzarro napisał/a:
Może być ta biblioteka, ale jutro niestety nie mogę. Może w jakieś dni powszednie?

W bibliotece w Manhattanie możemy się spotakać kiedy chcemy (oby tylko był jakiś wolny stolik).
Może ktoś ma ochotę zagrać tam we wtorek ok. 18-ej?

Azzarro - Pon 14 Lip, 2014

Wtorek czyli jutro?? Będę.
McAaron - Pon 14 Lip, 2014

Azzarro napisał/a:
Wtorek czyli jutro?? Będę.

Super!

Wujtrator - Nie 20 Lip, 2014

W terminarzu SHAGI widnieje informacje, iż w sobotę 26 (termin Regio w Toruniu) ma się odbyć turniej. Gdzie można znaleźć jakieś szczegóły odnośnie jego? Czy to na pewno potwierdzona informacja?
Azzarro - Nie 20 Lip, 2014

@Wujtrator:
Obawiam się, że z tym turniejem to nieaktualne. Jak już napisałeś wybieramy się wtedy na regio.

Azzarro - Nie 20 Lip, 2014

@McAaron:
W ten wtorek też gramy??

McAaron - Pon 21 Lip, 2014

Azzarro napisał/a:
@McAaron:
W ten wtorek też gramy??

Raczej tak. Jeszcze jutro potwierdzę.

Azzarro - Pon 21 Lip, 2014

Ok
Off - Pon 21 Lip, 2014

zanim pojawil sie termin regio zarezerwowalem ta sama sobote na turniej wlasnie w shadze, ale juz go odwolalem. Pewnie nie zmienili.
Swoja droga, ktos w srode w alkorze bedzie?

Barbus - Pon 21 Lip, 2014

Ja zamierzam być w środę.
McAaron - Pon 21 Lip, 2014

Off napisał/a:
zanim pojawil sie termin regio zarezerwowalem ta sama sobote na turniej wlasnie w shadze, ale juz go odwolalem. Pewnie nie zmienili.
Swoja droga, ktos w srode w alkorze bedzie?

Ja będę wśrodę w Alkorze od 17 i jutro w Manhattanie (ok. 18).

Azzarro - Wto 22 Lip, 2014

Ok
Off - Nie 27 Lip, 2014

Czas i miejsce: 2.08.2014 r. godz. 11:00 sklep SHAGA ul. Morska 173 Wejsciowka: 15 PLN
Zasady: stosujemy sie do zasad turniejowych zawartych tutaj: http://www.fantasyflightg...ament-Rules.pdf
Jeszcze dla przypomnienia: Format 100 ptk rozgrywamy 3 bitwy po 70 minut gramy na stolach 90×90 cm
Wylanianie zwyciezcy:
remis – 1 punkt
przegrany – 0 punktow
UWAGI: Cala pula z wejsciowek zostanie podzielona na koniec na nagrody dla pierwszych trzech miejsc do rozporzadzenia w sklepie(w przypadku granicznie malej frekwencji, na pierwsze dwa, natomiast w przypadku zaskakujaco wysokiej, zostanie tez wydzielona kwota na nagrode losowa)
Rozpiski prosze wydrukowane przyniesc na turniej, beda sprawdzane jeszcze przed rozpoczeciem.
do zobo!

Off - Wto 12 Sie, 2014

Czas i miejsce: 24.08.2014 r. godz. 11:00 klub „Rzeźnik” w Sopocie przy ul. Oskara Kolberga 9
Wejsciowka: 10/15 PLN
Wylanianie zwyciezcy:
remis – 1 punkt
przegrany – 0 punktow
Nagrody:
W przypadku gdy bedzie 10 i mniej osob, wejsciowka wynosi 10 PLN i gramy o polowe nowego GNK. Gdy liczba graczy wyniesie ponad 10 osob, wejsciowka wyniesie 15 PLN i gramy o calego kita. Gdy bedzie wiecej niz 15, koszt wejsciowki znowu spada do 10 PLN i nadal gramy o calego kita. Tak wiec w waszych rekach pozostawiam decyzje czy warto wpasc czy nie. Nowy GNK oprocz medalu zawiera dwie promki Biggsa, 17 promek academy, 2 pudelka na karty oraz dwa zestawy zetonow min.
Moze sie tez zdarzyc ze przy wiekszej frekwencji zagramy jeszcze czwarta bitwe.
Goraco zapraszam!!!

slawekauo - Nie 31 Sie, 2014

Witam,
Czy planowane są w Trójmieście (najlepiej w Gdańsku) jakieś gry w najbliższym czasie? Dotychczas grałem z dwoma kumplami i chciałbym sprawdzić się w szerszym świecie.

Teokrata - Nie 31 Sie, 2014

slawekauo napisał/a:
Witam,
Czy planowane są w Trójmieście (najlepiej w Gdańsku) jakieś gry w najbliższym czasie? Dotychczas grałem z dwoma kumplami i chciałbym sprawdzić się w szerszym świecie.

Hej, podejrzewam, ze we wrzesniu bedzie jeden turniej przed tą imprezą:
Ogólnopolski turniej X-Wing w Gdańsku

Azzarro - Pon 01 Wrz, 2014

W każdą środę od godz. 16 do 20 gramy w x- winga w ramach klubu Alkor. Jak chcesz to wbijaj w tym tygodniu, ul. Jaśkowa Dolina 7.
Teokrata - Sro 03 Wrz, 2014

Off bedzie robil turniej iksa 14 wrzesnia godz 11 w Maciusiu a ja 21 wrzesnia o godz 10 w Maciusiu SW LCG