|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Władca Pierścieni LCG - ARCHIWUM - <PETYCJA>
Filiip10 - Sob 25 Sty, 2014 Temat postu: <PETYCJA> Witajcie chciałbym zbierać podpisy o to żeby Galakta przetłumaczyła po polsku i dała możliwość tego zakupu dodatku :
Jeżeli chcecie to mieć to musicie w odpowiedzi napisać "Podpisuję się"
Serdecznie pozdrawiam
Filiip10 - Sob 25 Sty, 2014
Podpisuję się
Cread - Sob 25 Sty, 2014
Podpisuję się.
balint - Sob 25 Sty, 2014
Podpisuję się.
Jest nas cztery osoby. Galakta zapewne drży.
Albo rży ze śmiechu....
Kulgan - Nie 26 Sty, 2014
To i ja się podpiszę, żeby wzmocnić to drżenie albo osłabić rżenie
Szoker - Nie 26 Sty, 2014
To i ja się podpisze.
Pollus - Nie 26 Sty, 2014
Podpisuję się.
normall - Nie 26 Sty, 2014
dobra zobaczymy czy bedziemy smiac sie jak bedzie 30 stron niech kazdy sie zmotywuje
i wyrazi chec
i taka propozycja zeby galakta sprzedawala tylko ten dodatek w swoim sklepie xD
PODPIUJE SIE
uday - Nie 26 Sty, 2014
Ech...
Podpisuję się. I co więcej dysponuję środkami finansowymi, żeby moją groźbę zrealizować! Drżyj Galakto!
piotrest - Nie 26 Sty, 2014
podpisuję się
psborsuk - Nie 26 Sty, 2014
Ja również.
Viluir - Nie 26 Sty, 2014
Podpisuję się!
Lekt - Nie 26 Sty, 2014
Również się podpisuję.
Najwyżej znów otrzymamy podobną do tej odpowiedź:
"[...] bardzo dziękujemy za zainteresowanie naszymi grami.
Nie planujemy wydania polskiej wersji [WSTAW DOWOLNĄ NAZWĘ].
Na ten rok zaplanowaliśmy wydanie w języku polskim [WSTAW DOWOLNĄ NAZWĘ].
Będą one dostępne w systemie Druku na Żądanie.
Zapraszamy do śledzenia naszej strony internetowej oraz profilu na
Facebooku - wszelkie informacje na temat wydania [WSTAW DOWOLNĄ NAZWĘ] pojawią
się właśnie tam. [...]"
Spodziewam się, iż siedzi tam jakiś android pokroju C-3PO i wysyła takie wiadomości automatycznie zmieniając tylko odpowiednie pola
JollyRoger1916 - Nie 26 Sty, 2014
Nie wiem czy to ma w ogóle szanse na powodzenie, ale kupiłeś mnie swoim zapałem
PODPISUJĘ SIĘ. Obiema rękami, nogami i portfelem
wektoor - Nie 26 Sty, 2014
Ja również się podpisuję.
kufel - Nie 26 Sty, 2014
...and my axe!
Radziol88 - Pon 27 Sty, 2014
To ja też się podpisuję.
I dokładam łuk
I jestem niemal pewien, że jak DnŻ w końcu wróci do normalności, to będzie dodatek
schen - Pon 27 Sty, 2014
To i ja się podpiszę
stforek - Pon 27 Sty, 2014
I ja!
mykel - Pon 27 Sty, 2014
Również składam podpis.
maclis - Pon 27 Sty, 2014
I ja także podpisuję się.
Chrostek84 - Pon 27 Sty, 2014
Dołączam się.
Wacho - Pon 27 Sty, 2014
Oczywiście podpisuję się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pattom - Wto 28 Sty, 2014
i mój głos też na TAk
Zwieżak - Wto 28 Sty, 2014
I ja się podpisuję
Tyberionis - Wto 28 Sty, 2014
I ja podpisuję się pod tak zacną inicjatywą
13thcaesar - Wto 28 Sty, 2014
podpisuję się
theNat - Czw 30 Sty, 2014
Tak
Sky - Czw 30 Sty, 2014
Oki. Wchodzę w to
Yavi - Czw 30 Sty, 2014
Niech będzie:
+1
Szuli - Czw 30 Sty, 2014
Oczywiście podpisuję się
tomtom - Wto 04 Lut, 2014
Podpisuję się
Zachowanie wydawcy uważam za cokolwiek niepoważne i prowadzące w prostej drodze do załamania sprzedaży LOTR po polsku w ogóle. Rozumiem mechanizm, który doprowadził do decyzji o niedrukowaniu SoE (LOTR jako całość zapewne sprzedaje się nieco słabiej, a DnŻ w szczególności), jednak nie rozumiem, dlaczego zabrakło przytomności niezbędnej do spojrzenia na nieuchronną konsekwencję tejże decyzji, czyli odejście części stałych klientów, którzy poczują się zrobieni w balona. Większość karcianek ma to do siebie, że regularnymi klientami są "zbieracze", którzy chcą mieć wszystko (choćby niezbyt często używane - kto regularnie gra w BoLT?) i nieposiadanie czegokolwiek, co wyszło po angielsku może doprowadzić do frustracji, przekładającej się na rzucenie zakupów w tym segmencie w ogóle.
Ja w tej sytuacji zamierzam poczekać - jeżeli Galakta nie zmieni zdania, to przerzucę się na granie przez Lackey albo OCTGN, a VoI, dodatki do niego oraz ciąg dalszy BR będę kupować po angielsku, raczej nie w sklepie Galakty.
Corran - Sro 05 Lut, 2014
Oczywiście ja też się podpisuję.
I zdecydowanie zgadzam się nie tylko z ideą wydania tego dodatku w języku polskim, ale także ze wszystkimi uwagami wyrażającymi zdziwienie, że w ogóle wzięto pod uwagę pominięcie go w planach wydawniczych.
psborsuk - Sro 05 Lut, 2014
Corran napisał/a: |
I zdecydowanie zgadzam się nie tylko z ideą wydania tego dodatku w języku polskim, ale także ze wszystkimi uwagami wyrażającymi zdziwienie, że w ogóle wzięto pod uwagę pominięcie go w planach wydawniczych. |
A gdzie jest oficjalnie napisane, że planowano to pominąć? Bo ja nigdzie takiej deklaracji Galakty nie widziałem...
Corran - Czw 06 Lut, 2014
Ja też nie widziałem nic oficjalnego i być może zbyt pochopnie uznałem takie sugestie jako uzasadnione, ale takie właśnie odniosłem wrażenie czytając co najmniej kilka wypowiedzi na tym forum. Jeśli były one błędne i Galakta zamierza to wydać, to tym lepiej. Przy czym fajnie by było gdyby to zapowiedzieli i urwali nasze spekulacje.
Radziol88 - Czw 06 Lut, 2014
tomtom napisał/a: | Podpisuję się
Zachowanie wydawcy uważam za cokolwiek niepoważne i prowadzące w prostej drodze do załamania sprzedaży LOTR po polsku w ogóle. Rozumiem mechanizm, który doprowadził do decyzji o niedrukowaniu SoE (LOTR jako całość zapewne sprzedaje się nieco słabiej, a DnŻ w szczególności), jednak nie rozumiem, dlaczego zabrakło przytomności niezbędnej do spojrzenia na nieuchronną konsekwencję tejże decyzji, czyli odejście części stałych klientów, którzy poczują się zrobieni w balona. Większość karcianek ma to do siebie, że regularnymi klientami są "zbieracze", którzy chcą mieć wszystko (choćby niezbyt często używane - kto regularnie gra w BoLT?) i nieposiadanie czegokolwiek, co wyszło po angielsku może doprowadzić do frustracji, przekładającej się na rzucenie zakupów w tym segmencie w ogóle.
Ja w tej sytuacji zamierzam poczekać - jeżeli Galakta nie zmieni zdania, to przerzucę się na granie przez Lackey albo OCTGN, a VoI, dodatki do niego oraz ciąg dalszy BR będę kupować po angielsku, raczej nie w sklepie Galakty. |
Wyluzuj.
Cały DnŻ ma kolosalną obsuwę i SoE nie jest pierwszy w kolejce
Prosimir - Pią 14 Lut, 2014
Podpisuje się
cahir7 - Nie 16 Lut, 2014
Podpisuje się.
Mitrel - Nie 16 Lut, 2014
Podpisuje się.
astalawista4 - Sro 26 Lut, 2014
Podpisuję się pod petycją i mam nadzieję, że pozytywnie rozpatrzą tą sprawę.
Ja-Sir - Pon 31 Mar, 2014
I ja również - podpisuję się.
schen - Pon 31 Mar, 2014
A propos Stone of Erech, pytałem na Pyrkonie na stoisku galakty, czy go wydadzą i powiedziano mi, że jest on w planach, więc sądzę, że kiedyś w końcu się go doczekamy
Filiip10 - Nie 04 Maj, 2014
No dziękuję ci za taką informację
Mam nadzieję że wszystkim co się tutaj podpisywali spodoba im się to
sandramaj - Pią 02 Lut, 2018
Ja również się podpisuję.
Corran - Pon 05 Lut, 2018
sandramaj napisał/a: | Ja również się podpisuję. |
To jest petycja sprzed prawie czterech lat , więc nowy podpis nic na pewno by nie dał... ale ten scenariusz został wydany po polsku jako Kamień Erech - trzeba go szukać w druku na żądanie.
Problem jednak w tym, że nakład DnŻ raczej się wyczerpał i nie wiadomo kiedy będzie następne zbieranie chętnych.
inzkulozik2 - Sro 07 Lut, 2018
Po "Kamień Erech" polecam zadzwonić do Galakty i zapytać/poprosić o sprawdzenie czy przypadkiem nie leży ostatni pod szklaną ladą Gdy kupowałem swój niby-ostatni ze sklepu wydawnictwa to jeszcze jeden był właśnie "na wystawie"
|
|