galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Gra o Tron - PBF 35 - Pole gry - Life should be fun :)

Beez - Czw 24 Paź, 2013
Temat postu: PBF 35 - Pole gry - Life should be fun :)
Tura 10 - Faza Westeros

Bieżąca mapa:
http://imageshack.com/a/img843/9182/k6c0.jpg

Karty rodów:

GREYJOY - Rekceb
    [4] Euron Wronie Oko [miecz]
    [3]Rodrik Czytacz [wieża][wieża]
    [2] Qarl Panienka [miecz][miecz]
    [2] Asha Greyjoy Jeśli wygrasz możesz natychmiast wykonać jeden ze swoich marszów poza kolejnością
    [1] Aeron Mokra Czupryna Jeśli ilość statków twojego przeciwnika w tej bitwie jest większa, karta Twojego przeciwnika jest zredukowana o 2 (do minimum 0).
    [1] Dagmer Rozcięta Gęba Jeśli Twój Najazd odniósł skutek w tej rundzie ta karta +1 siły, jesli atakujesz ta karta +1 siły.
    [0] Victarion Greyjoy Wybierz obszar zawierający Twoje statki, który sąsiaduje z obszarem ogarniętym bitwą. Na czas tej btiwy traktuj ten obszar tak jakby znajdował sie tam Twój rozkaz wsparcia.

BOLTON - Tamten
    [4] Roose Bolton Natychmiast zredukuj konia przeciwnika do piechura biorącego udział w tej bitwie lub wspierającego.
    [3] Ramsay Botlon [miecz][miecz]
    [2] Maester Tybald Jeśli wygrasz wskocz o 1 na zaopatrzeniu maks na 6 pozycję.
    [2] Arnolf Karstark [wieża]
    [1] Walton Nagolennik [miecz]
    [1] Damon Zatańcz dla mnie Jeśli armia Twojego przeciwnika zawiera wiecej jednostek ta karta otrzymuje +1 siły za jednostkę której posiadasz mniej
    [0] Fetor Odrzuć Fetora żeby zagrać Ramsaya z kosza lub ręki.

FREY - Martin
    [4] Stevron Frey Jeśli wygrasz bitwę to przeciwnik traci 2 żetony władzy, a ty zyskujesz 2.[/i ]
    [3] Czarny Walder [i][miecz][miecz][miecz]
    [2] Aegon Bloodborn [miecz][wieża]
    [2] Emmon Frey [wieża]
    [1] Raymund Frey Ta karta otrzymuje +1 siły za każdego Freya w stosie kart odrzuconych.
    [1] Walder Frey Usuń z planszy dowolny rozkaz wsparcia przeciwnika z którym toczysz bitwę.
    [0] Maester Melwys Wybierz tor wpływów wspinasz się na nim o 2 przeciwnik spada o 2 (o kolejności decyduje mniej korzystna opcja).

WILDINGS - Gog
    [4] Mance Ryder [miecz][miecz]
    [3] Jon Snow Jeśli wygrasz te bitwę możesz zmobilizować piechura w castle black(o ile kontrolujesz ten obszar).
    [2] Grzechocząca Koszula Jeśli karta Mance Ryder znajduje się na Twoim stosie kart odrzuconych +1 siły i [miecz].
    [2] Tormund Zabójca Olbrzyma [miecz][wieża]
    [1] Styr Jeśli atakujesz i przegrasz możesz wycofać się na inny obszar niż ten z którego przybyłeś.
    [1] Ygritte [wieża]
    [0] Varamyr Pięć Skór Spójrz na wierzchnią kartę talii białych wędrowców, następnie możesz odrzucić 3 żetony władzy żeby ustawić wierzchnią kartę na górze dowolnej talii westeros

GLOVER - Czarnylord
    [4] Galbart Glover [miecz][wieża]
    [3] Robert Glover Jeśli atakujesz i wygrasz możesz na podbitym obszarze położyć pozostały rozkaz obrony lub wsparcia (lub przełożyć go z innego pola).
    [2] Alysane Mormont [wieża][wieża]
    [2] Maege Mormont [miecz]
    [1] Sybelle Locke Za każdą gwiazdkę przy twojej pozycji na torze królewskiego dworu ta karta ma +1 siły.
    [1] Howland Reed Jeśli wygrasz te bitwę będziesz mógł przeprowadzić mobilizację na tym obszarze o ie zawiera twierdzę lub zamek.
    [0] Meera Reed Usuń żeton władzy przeciwnika z pola sąsiadującego z obszarem bitwy, jeśli nie znajdują się tam żadne jednostki możesz zamiast usuwać żetonu zamienić go na swój dostępny żeton władzy.

ARRYN - Rewolta
    [4] Brozne Yohn Royce Jeśli przeciwnik jest wyżej na torze zaopatrzenie ta karta otrzymuje +1 siły
    [3] Littlefinger Jeśli wygrasz przeciwnik będzie musiał zapłacić 2 żetony władzy za każda wycofująca się jednostkę. Każda za która nie zapłaci zostaje zniszczona.
    [2] Nestor Royce Jeśli w twojej armii znajdują sie sami rycerze zredukuj siłę piechurów przeciwnika do 0.
    [2] Lyn Corbray [miecz][wieża]
    [1] Luthar Brune Jeśli się bronisz i przegrasz możesz wycofać jednostki na rożne pola.
    [1] Alayne Stone [wieża]
    [0] Lysa Arryn Otrzymujesz tyle żetonów władzy jaką pozycją na torze zaopatrzenia zajmujesz.

KARTY Białych wędrowców:

Kolejną kartę Dzikich oglądali:

Karty w Talii Dzikich
WARG-ZWIADOWCA
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Odrzuca wszystkie dostępne żetony Władzy.
Pozostali gracze: Odrzucają po 2 dostępne żetony Władzy (lub tyle, ile aktualnie posiadają).
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wszystkie żetony Władzy, które przeznaczył na tę licytację natychmiast wracają do jego dostępnej władzy.

CISZA NA MURZE
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Nic się nie dzieje.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Nic się nie dzieje.

JEŹDŹCY MAMUTÓW
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 3 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może odzyskać 1 wybraną kartę Rodu ze swojego stosu odrzuconych kart Rodu.

NAJAZD PREWENCYJNY
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Wybiera jedno: a) Niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy; b) Spada o 2 pozycje na torze Wpływów, na którym zajmował najlepszą pozycję.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Dzicy natychmiast atakują ponownie z siłą 6. Nie bierze udziału w licytacji obrony przeciwko temu atakowi (nie otrzyma też żadnych nagród, ani kar).

GROMADZĄ SIĘ NAD MLECZNĄ WODĄ
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Jeśli posiada więcej niż jedną kartę Rodu na ręce, odrzuca wszystkie karty o największej sile.
Pozostali gracze: Jeśli posiadają po więcej niż jednej karcie Rodu na ręce, muszą wybrać i odrzucić jedną z tych kart.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Bierze cały stos odrzuconych kart Rodu z powrotem na rękę.

ŁUPIEŻCY GRZECHOCZĄCEJ KOSZULI
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Spada o 2 pozycje na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Pozostali gracze: Spadają o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Następnie gracze redukują armie, aby sprostać nowemu limitowi Zaopatrzenia.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wspina się o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie wyżej niż 8 ).

KRÓL ZA MUREM
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Przesuwa swoje żetony Wpływów na najniższe pozycje wszystkich torów Wpływów.
Pozostali gracze: W kolejności rozgrywki, każdy gracz wybiera tor Lenników lub Królewskiego Dworu i przesuwa swój żeton Wpływów na najniższą pozycję tego toru.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Przesuwa swój żeton Wpływów na najwyższą pozycję wybranego toru Wpływów i otrzymuje odpowiedni żeton Dominacji.

ZABÓJCY WRON
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Zamienia wszystkie swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Pozostali gracze: Zamieniają po 2 swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może natychmiast zamienić do 2 jednostek Piechurów z dowolnych obszarów na planszy na dostępne jednostki Rycerzy.

NADCIĄGA HORDA
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 2 ze swoich jednostek w jednym ze swoich Zamków lub Twierdz. Jeśli nie może tego zrobić, niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 1 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może mobilizować wojska (zgodnie z normalnymi zasadami mobilizacji) na jednym z kontrolowanych przez siebie obszarów, na którym znajduje się Zamek lub Twierdza.

Karty Westeros:

Talia I:
      Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
      Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
      Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
      Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
      Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
      Ostatnie dni lata [dzicy] Nic się nie dzieje.
      Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.

Talia II:
      Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
      Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
      Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
      Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
      Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
      Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
      Ostatnie dni lata [dzicy] Nic się nie dzieje.

Talia III:
      Atak dzikich Dzicy atakują Westeros.
      Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
      Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
      Jesienne deszcze [dzicy]Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
      Sieć kłamstw [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
      Uczta dla wron [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.
      Nawałnica mieczy [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
      Morze sztormów [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.

rekceb - Czw 24 Paź, 2013

Grey dosłał
Gog - Czw 24 Paź, 2013

poszło po 1 proszę o zmian wydarzeń z atak dzikich na atak białych wedrowców + zmianie uległy nazwy poszczególnych kart w talii białych wędrowców :)
Martin - Czw 24 Paź, 2013

Biali wędrowcy naprawdę zaczynają z siłą 8? Olaboga, lepiej już szykujmy wsparcie dla nocnej straży. Lochy Bliźniaków trochę się opróżnią ;)
Gog - Pią 25 Paź, 2013

nie nie nie :d haha sorki to moja wina :) po prostu mapka podstawoaktora mialem nie miala torów ustawien tylko byla gola itd, wiec wolalem przestawic to co mialem w grze nr 25 stad błąd :D maja siłe 2, Beez rozumiem, ze nie podobaja Ci sie nowe nazwy kart?:P szkoda są takie urocze:D
Beez - Pią 25 Paź, 2013

jest up mapy.
Na jednej stronie będzie zawsze tylko maksymalnie 1 mapa bo te mapki sa tak duze ze laguja mi mojego zawirusowanego kompa w cholere i potem strona się 30 min wczytuje (aka strona 1 w 25... )

A nazwy kart zmienie jak bedzie mi się mocno nudziło

rekceb - Pią 25 Paź, 2013

Mój najazd bez efektu.

Podaje od razu pierwszy marsz

Piechur z PYKE na Harlaw
Rycerz na Przylądek Krakena

Martin - Pią 25 Paź, 2013

Poproszę kartę dzikich.

Mój jedyny marsz:

Piechur na Strażnicę nad szarą wodą
Rycerz na Grzęzawiska

Jako że Frey już się ruszył

Mój drugi marsz z Przylądku Krakena
Piechur na Palec Flinta
Rycerz na Grzęzawiska - Dowódca na PW
Zostawiam żeton

No i po co ci te bagna?

Dowódca wysłany - Stevron Frey, co u ciebie?

Gog - Pią 25 Paź, 2013

piechur na czarny zamek zostawię zeton
Rewolta - Pią 25 Paź, 2013

gulltown---> dolina Arrynów , zostawiam znacznik
tamten - Pią 25 Paź, 2013

No to ja też coś ruszę, Glover jeszcze śpi, pewnie to inna strefa czasowa :wink:

Statek ze Wschodniej Zatoki na Wąskie morze

Beez - Pią 25 Paź, 2013

Bitwa o Greywater Watch

Atakujący Greyjoy[4]
      Marsz 0 [0]
      Rycerz [2]
      Dowódca: [2] Qarl Panienka [miecz][miecz]
      Ostrze z Valyriańskiej stali: Dostępne
      Przewaga na torze Lenników

Obrońca Frey [6]
      rycerz[2]
      Dowódca: [4] Stevron Frey Jeśli wygrasz bitwę to przeciwnik traci 2 żetony władzy, a ty zyskujesz 2.

Wsparcia innych graczy: brak

Frey wygrywa i zyskuje 2 żetony
Greyjoya przegrywa, wraca skąd przyszedł i traci 2 żetony.
Tak o to kończy się walka o nikomu nie potrzebne bagna :)

Martin napisał/a:
No i po co ci te bagna
Lubię się w nich taplać
czarnylord23 - Pią 25 Paź, 2013

1. Wilczy Las: Piechur -> Winterfell

2. (Jakaś zatoka) Statek -> Lodową Zatokę. ;)

tamten - Pią 25 Paź, 2013

marsz z Dreadfort piechur na Karhold, rycerz na Stary Zamek

drugi marsz ze Starego Zamku - rycerz na Coldwater, piechur na Ramsgate, zostawiam żeton

W drugim marszu wykonujesz chyba ruch statkiem na wąskie morze, inaczej marsz ze Starego Zamku byłby niemożliwy do zrealizowania. ;)
Gog - Pią 25 Paź, 2013

tamten napisał/a:
No to ja też coś ruszę, Glover jeszcze śpi, pewnie to inna strefa czasowa :wink:

tu masz czarny i to zachodnia zatoka :) :D chyba tylko uw z * zostały? ja poproszę piechura i statek na morze:)

Ja poproszę +2
Gog - Pią 25 Paź, 2013

Martin napisał/a:
Ja poproszę +2
serio nic nie mobilizujesz?

Gog napisał/a:
Martin napisał/a:
Ja poproszę +2
Bo Frey ma pokojowe zamiary :P
Rewolta - Pią 25 Paź, 2013

rekceb napisał/a:
Gog napisał/a:
Martin napisał/a:
Ja poproszę +2

Szkoda że Grej ich nie ma ;P

Rewolta napisał/a:
rekceb napisał/a:
Gog napisał/a:
Martin napisał/a:
Ja poproszę +2

Szkoda że Grej ich nie ma ;P
Grey jest bardzo pokojowy. Przecież nic nie rekrutuję :P Popatrz na Boltona jak się pali do obdzierania Aryna

Przecież ja jeszcze nikogo nie zaatakowałem, a zmuszony już byłem się bronić. Dlaczego wątpicie w moje dobre intencje? ;)

Martin napisał/a:
Przecież ja jeszcze nikogo nie zaatakowałem, a zmuszony już byłem się bronić. Dlaczego wątpicie w moje dobre intencje? ;)
Przecież te bagna takie mało atrakcyjne to mogłeś je sobie odpuścić i bitwy by nie było :P

Jest dzisiaj szansa na wydarzenia z 2 tury ??

Jutro będę pewnie dopiero późno wieczorkiem

rekceb napisał/a:
Martin napisał/a:
Przecież te bagna takie mało atrakcyjne to mogłeś je sobie odpuścić i bitwy by nie było :P

I kto to mówi? Lord, który nie dość, że najechał cudze ziemie położone daleko od swoich, to jeszcze zrobił to z mieczami :P

Martin napisał/a:
rekceb napisał/a:
Martin napisał/a:

I kto to mówi? Lord, który nie dość, że najechał cudze ziemie położone daleko od swoich, to jeszcze zrobił to z mieczami :P
Ale nie posłał 4 więc nic się nie stało Freyowie nic się nie stało...

Gog napisał/a:
tamten napisał/a:

tu masz czarny i to zachodnia zatoka :) :D chyba tylko uw z * zostały? ja poproszę piechura i statek na morze:)

Glover nie spał tylko od 10 do 19 był na uczelni... Chociaż nie, przyznam że z 15 minut jednej przerwy między wykładami przespałem. :D

Marsz akurat położono na nazwie, nie chciało mi się szukać innej mapy a przecież i tak wszyscy wiedzą o co mogło chodzić. ;)

Czyżby już następna tura?

czarnylord23 napisał/a:
Czyżby już następna tura?
Tak czekamy na podsumowanie i wydarzenia
Gog - Pią 25 Paź, 2013

@czarny tak tylko Cie informuje, bo wiem co tam jest:D
Beez - Sob 26 Paź, 2013

wybaczcie mam dziś mało czasu (nie mam go w ogóle) - jutro będzie wszystko
Martin - Sob 26 Paź, 2013

Spoko :) jakbyś znalazł przypadkiem chwilkę czasu to mógłbyś tylko wylosowac i wrzucić wydarzenia, może wypadnie tak, ze będziemy mogli trochę pociągnąc sami. No ale to tylko jeśli masz czas :)
Beez - Sob 26 Paź, 2013

Wedle zyczenia - wydazeniami beda:
Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz. \
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje. \
Sieć kłamstw [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.

Rewolta - Sob 26 Paź, 2013

No jak zwykle po pierwszej turze losowań dostanę po dupie,
Bolton już pewnie zaciera ręce...

czarnylord23 - Sob 26 Paź, 2013

Mobilizacja:
1) Deepwood Motte: Statek na Zachodnia Zatokę i Statek do Portu.
2) Winterfell: Rycerz

Gog - Sob 26 Paź, 2013

wieza cieni piechur
czarny zamek up do konia
hardhome statek zatoka statek port

Martin - Sob 26 Paź, 2013

Seagard: 2 statki na morze
2 statki na szczęki
Piechur na Bliźniaki

rekceb - Nie 27 Paź, 2013

HARLAW - Statek - Trident
PYKE - 2 Statki - Zatoka Żelaznych Ludzi
PALEC FLINTA - up Piechur do Rycerza

Beez - Nie 27 Paź, 2013

stoję właśnie przed dylematem czy zrobić mapę nie uwzględniająca mobilizacji, czy poczekać na pozostałe 2 mobilizacje (jak Bolton lub Arryn napiszą mi, że nie dadzą rady to już mapa się robi)
Rewolta - Nie 27 Paź, 2013

ja czekam z mobilka na boltona
tamten - Pon 28 Paź, 2013

- Karhold - dwa statki na morzu sztormów
- Dreadfort - rycerz
- Ramsgate - statek na Wąskim morzu
- Colwater - statek na wąskim morzu

Rewolta - Pon 28 Paź, 2013

Orle gniazdo
up do machiny i piechur
gulltown statek na morze

Beez - Pon 28 Paź, 2013

mapka już prawie gotowa - brakuje mi jeszcze co rewolta rekrutuje w krwawej bramie...

Btw zamiast rekrutować "up do machiny i piechur" - można po prostu napisać machina... ;p

Rewolta - Pon 28 Paź, 2013

A nie kontroluję tego obszaru ;)

Cytat:
gulltown---> dolina Arrynów , zostawiam znacznik

Ja tam zawsze wolę upować ;D

czarnylord23 - Pon 28 Paź, 2013

Ale Rewolta ruszył się do Doliny Arrynów a nie do Krwawej Bramy. :D

E: Uprzedzony...

Beez - Pon 28 Paź, 2013

Ok - nie wiem czym się zasugerowałem - mapa za 3min
Beez - Pon 28 Paź, 2013

Posiadane żetony z uwzględnieniem gry o tron:

Glover - 9
Frey - 12
Wildings - 7
Bolton - 6
Arryn - 8
Greyjoy - 5

Gog - Pon 28 Paź, 2013

mam 8 żetonikow :) 5 -1 z wiezy cieni +1 uw wieża cieni 2x statek port +1 hardhome :)

Gog napisał/a:
mam 8 żetonikow :) 5 -1 z wiezy cieni +1 uw wieża cieni 2x statek port +1 hardhome :)

pytanie tylko czemu 2xstatek? Mieliśmy tylko jedną turę rozkazów, a zwerbowałeś statek do portu na końcu tury :razz:

Nie no, z UW* zmobilizował Piechura i Statek na morzu oraz z Mobilizacji normalnej statek do morza i statek do portu wiec wszystko się zgadza. ;)
Gog - Pon 28 Paź, 2013

hmm? nie rozumiem w ogole ocb:p chodzi ze mam 2x port ze statkiem wiec 2 zetony mi sie naleza za to :)

ok, to może to moja niewiedza wyszła :oops: rozumiem, że za port też są gwiazdki przyznawane?

Wygrałeś 28 Greyjoyem i o tym nie wiedziałeś? :D

*koronki, a nie gwiazdki. Gwiazdki masz przy torze królewskiego dworu. ;)

szczerze to nigdy używałem portów z myślą o koronkach :oops: a liczenie pozostawiałem GM, więc codziennie się człowiek czegoś uczy :grin:

Ja jestem zapalonym matematykiem więc zawsze sobie sam przeliczam dodatkowo wszystkie koronki (chociaż nie zawsze dobrze, Gog mi świadkiem). :D
rekceb - Pon 28 Paź, 2013

Rozkazy poszły
Martin - Wto 29 Paź, 2013

Nie chciałbym w późniejszej grze się na to naciąć, więc powiedzcie mi proszę, czy:
a) Dolina Arrynów graniczy z Coldwater
b) Grzęzawiska graniczą z Barrowton (nie Barrowtown, sugeruję poprawienie błędu ;) )

Gog - Wto 29 Paź, 2013

Martin napisał/a:
Nie chciałbym w późniejszej grze się na to naciąć, więc powiedzcie mi proszę, czy:
a) Dolina Arrynów graniczy z Coldwater
b) Grzęzawiska graniczą z Barrowton (nie Barrowtown, sugeruję poprawienie błędu ;) )

a) tak DA graniczy z CW
b) Nie G nie graniczy z BT :p jest jeszcze pare literówek :d bo to mapa prototyp poproszę po skonczeniu 25tki Sarda o zmianę :)

Beez - Wto 29 Paź, 2013

czekam jeszcze tylko na rozkazy od wilda :)
Gog - Wto 29 Paź, 2013

tak tak juz:d
Beez - Wto 29 Paź, 2013

rekceb - Wto 29 Paź, 2013

Mój Najazd bez efektu można się ruszać :)

Zmieniam atak na Bliźniakach na +1 i atakuję Coldwater, jako że ruch Glovera mnie nie dotyczy, dowódca wysłany
czarnylord23 - Wto 29 Paź, 2013

Statek z Zachodniej Zatoki na Lodową Zatokę. ;)

Marsz 3 statki z Zatoki Żelaznych Ludzi na Wybrzeże dowódca na PW
Beez - Wto 29 Paź, 2013

Bitwa o Coldwater

Atakujący Frey[2]
      Marsz +1* [1]
      Piechur [1]
      Dowódca: [0] Maester Melwys Wybierz tor wpływów wspinasz się na nim o 2 przeciwnik spada o 2 (o kolejności decyduje mniej korzystna opcja).

Obrońca Bolton [4]
      Rycerz [2]
      Dowódca: [2] Maester Tybald Jeśli wygrasz wskocz o 1 na zaopatrzeniu maks na 6 pozycję.

Frey przegrywa, ale zrzuca boltona na torze miecza z miejsca 3 na 5. Sam podnosi się na miejsce 4. Glover spada na 6, a Wild awansuje na 3
Bolton wygrywa i awansuje o 1 pozycję na zaopatrzeniu

Beez - Wto 29 Paź, 2013

Bitwa o Wybrzeże

Atakujący Greyjoy [7]
      Statek x3 [3]
      Dowódca: [4] Euron Wronie Oko [miecz]

Obrońca Frey[7]
      Statek x3 [3]
      Obrona +1 [1]
      Dowódca: [3] Czarny Walder [i][miecz][miecz][miecz]

Greyjoy wygrywa.
Frey przegrywa, jeden statek ginie od miecza, a reszta wycofuje się do portu w seagardzie

Bitwa o Wybrzeże musi zaczekać na ruch Boltona, bo on również może zaatakować Freya. ;) A Bolton musi czekać na naszego Dzikiego Goga. :D

Faktycznie. Tylko czemu wszyscy mieliby mnie atakować, kiedy nikomu nic nie zrobiłem :o
Beez - Wto 29 Paź, 2013

jak ktoś na weselach morduje zamiast się bawić i radować to tak to już jest ]:->

Akurat Boltona właśnie zaatakowałeś, więc jego odwet nie byłby niczym nadzwyczajnym. xD

Nie martw się, ja nie mam zamiaru Cię atakować. ;)

Sorki Panowie za pospiech oczywiście poczekam na resztę wyników.
Gog - Wto 29 Paź, 2013

ja czekam na kartę boltona :D potem od razu podam ruch ;p

czarnylord23 napisał/a:
Akurat Boltona właśnie zaatakowałeś, więc jego odwet nie byłby niczym nadzwyczajnym. xD

Cóż, to się nazywa uderzenie prewencyjne

Cytat:
Nie martw się, ja nie mam zamiaru Cię atakować. ;)

Dzięki ;p co z tego że i tak jesteś za daleko :D

tamten - Sro 30 Paź, 2013

Widzę, że ktoś coś tu zrozumiał na opak;)

broni:
[2] Maester Tybald Jeśli wygrasz wskocz o 1 na zaopatrzeniu maks na 6 pozycję.

Martin - Sro 30 Paź, 2013

U mnie:

[0] Maester Melwys Wybierz tor wpływów wspinasz się na nim o 2 przeciwnik spada o 2 (o kolejności decyduje mniej korzystna opcja).

Spadasz w mieczu, a ja się wycofuje tam skąd przyszedłem

Dzicy mogą się już ruszać

Gog - Sro 30 Paź, 2013

2x statek wpływa w boltona dowódca na pw

Martin napisał/a:

Spadasz w mieczu, a ja się wycofuje tam skąd przyszedłem

nie masz wyjścia btw;)

Widzę, że wszyscy się uwzięli na mnie, bo mam 1 punkt mobilizacji więcej :grin:

na morzu broni: Arnolf Karstark

Gog - Sro 30 Paź, 2013

wybacz, ale glover dał mi lepszą propozycję :)

Wystarczyło przedstawić swoje warunki :wink: Co tam rzuciłeś na Morze Sztormów?
Gog - Sro 30 Paź, 2013

jon snow
rekceb - Sro 30 Paź, 2013

Czy Bolton atakuje Feya na morzu czy nie?

ale kolega niecierpliwy;)

marsz 0 z Coldwater -> rycerz na Ramsgate

tamten napisał/a:
ale kolega niecierpliwy;)
Ludzie na moich okrętach zaraz z nudy pospadają do morza i nie będzie kto miał wiosłować :P

Marsz 3 statki z Zatoki Żelaznych Ludzi na Wybrzeże dowódca na PW.
U mnie marsz bez zmian dowódca posłany więc Frey może podać swojego.

Broni Czarny Walder i obys sie tym udławił ;)

Martin napisał/a:
Broni Czarny Walder i obys sie tym udławił ;)
U mnie był Euron [4] więc niestety mieczyki w wodę a Twój jeden statek na dno

Nie zapomnę tego. Moje statki wycofują się oczywiście do portu i kolej na ruch arryna

Martin napisał/a:
Nie zapomnę tego. Moje statki wycofują się oczywiście do portu i kolej na ruch arryna
Trzeba było mi oddać te bagna i nie byłoby problemu :) Skoro bagna są Twoje to ja wezmę sobie morze. Moi ludzie się nawet bardziej ucieszą :D
Gog - Sro 30 Paź, 2013

Glover ruszył statkiem
Frey przegrał na coldwater
Wild zdobył morze sztormów
Bolton coldwater -> ramsgate
Greyjoy zdobył wybrzeże
Arryn czekamy na Rewolte Arryna

ale Glover moze sie rusząć, bo raczej nie koliduje z Arrynem

Jak cos wyruszam statkiem z portu :)

Beez - Sro 30 Paź, 2013

zrobię up wieczorem jak dziewczyne pojedzie do domu.
Rewolta - Sro 30 Paź, 2013

machina strong song
konik krwawa brama
piechur niech zostanie

Ja koń na Seagard
czarnylord23 - Sro 30 Paź, 2013

Oba statki do Zatoki Błyszczącej Wody.
Gog - Sro 30 Paź, 2013

teraz bolton

Podam swój ostatni marsz.

Rycerz na Seagard. Dowódca na PW.

Beez - Sro 30 Paź, 2013

z tym i tak trzeba poczekać na marssz boltona bo ilośc dowodcow moze ulec zmianie u freya
tamten - Czw 31 Paź, 2013

3 statki na morze sztormów, dowódca na priv
Rewolta - Czw 31 Paź, 2013

Dolina Arrynów ---> Coldwater zostawiam żeton.
rekceb - Czw 31 Paź, 2013

Beez napisał/a:
z tym i tak trzeba poczekać na marssz boltona bo ilośc dowodcow moze ulec zmianie u freya
Frey może już podać dowódcę bo Bolton go nie zaatakował.
Beez - Czw 31 Paź, 2013

Bitwa o Morze Sztormów vol.1

Atakujący Wildings[6]
      Marsz +1* [1]
      2x statek [2]
      Dowódca: [3] Jon Snow Jeśli wygrasz te bitwę możesz zmobilizować piechura w castle black(o ile kontrolujesz ten obszar).

Obrońca Bolton [5]
      Statek x2 [2]
      Obrona +1 [1]
      Dowódca: [2] Arnolf Karstark [wieża]

Wild wygrywa, i rekrutuje piechura w Castle black
Bolton przegrywa a statki wycofują się na Wschodnią zatokę

Beez - Czw 31 Paź, 2013

Bitwa o morze sztorów vol.2

Atakujący Bolton[7]
      Marsz +1* [1]
      Statek x3 [3]
      Dowódca: [3] Ramsay Botlon [miecz][miecz]

Obrońca Wildings [3]
      Statek x2 [2]
      Dowódca: [1] Ygritte [wieża]

Bolton wygrywa
Wild przegrywa. 1 statek ulega zniszczeniu, a 1 wraca na morze dreszczy

Beez - Czw 31 Paź, 2013

Bitwa o Seagard

Atakujący Greyjoy[5]
      Marsz -1 [-1]
      Rycerz [2]
      Dowódca: [0->3] Victarion Greyjoy Wybierz obszar zawierający Twoje statki, który sąsiaduje z obszarem ogarniętym bitwą. Na czas tej btiwy traktuj ten obszar tak jakby znajdował sie tam Twój rozkaz wsparcia.
      Ostrze z Valyriańskiej stali: Dostępne -> Używa [1]

Obrońca frey[5]
      piechur, rycerz [3]
      Dowódca: [2] Emmon Frey [wieża]

Greyjoy wygrywa, Statki w porcie niszczy
Frey przegrywa i wycofuje się na Grzęzawiska

rekceb - Czw 31 Paź, 2013

Statki niszczę
Martin - Czw 31 Paź, 2013

Wycofuję się na Grzęzawiska
Gog - Czw 31 Paź, 2013

ygritte :)
Gog - Czw 31 Paź, 2013

hardhome kon na sasiedztwo piechur na staraznice
Beez - Czw 31 Paź, 2013

2 marsze (Arryna i Boltona) oraz Umocnienia władzy Boltona, Wilda i Glovera zostały do końca rundy - mam nadzieję, że nowa mapa jest zbędna póki co, ale jak ktoś nie da rady to pisać.

Bitwy zaktualizowane

marsz -1 z Ramsgate->rycerz na Karhold, piechur zostaje
Gog - Czw 31 Paź, 2013

statek na zatoke
Rewolta - Czw 31 Paź, 2013

Mój marsz wykonany wyżej.
Beez - Czw 31 Paź, 2013

faktycznie nie zauważyłem.

To już tylko bolton i uw

Ja też już zrobiłem ostatni ruch;) biorę koronki z uw
Beez - Czw 31 Paź, 2013

nie wiem gdzie "pacze" !

To już tylko uw glovera i moze jeszcze dzis nastepna tura.
Jutro będzie mnie mało przy kompie więc jak nie będzie dziś to prawdopodobnie dopiero sobota

czarnylord23 - Czw 31 Paź, 2013

Statek na Zachodnią Zatokę i Piechur->Machinę. :twisted:
Beez - Pią 01 Lis, 2013

Martin - Pią 01 Lis, 2013

Wybieram licytację , wysyłamy Beezowi żetony władzy.

Czy biali wędrowcy nie powinni być na poziomie 8? Zaczynami z 2 a pojawiły się już 3 karty z nimi

Beez - Pią 01 Lis, 2013

Faktycznie 8 - nie wiem czemu pomyślałem, że wedrowcy zaczynaja z zerem.... :o

Czekamy na Glovera, Boltona oraz Wilda

czarnylord23 - Pią 01 Lis, 2013

Wysłałem.

Na torze zwycięstwa jest błąd -> Arryn ma 4 zamki. Chociaż w tej turze i tak nie robi to chyba różnicy. ;)

Beez - Sob 02 Lis, 2013

poprwie przy mapce z rozkazami, a tymczasem czekam jeszcze na boltona...
Beez - Sob 02 Lis, 2013

Frey - 2 - pozostało 12
Glover - 0 - pozostało 13
Wild - 0 - pozostało 10
Arryn - 0 - pozostało 7
Bolton - 0 - pozostało 10
Greyjoy - 0 - pozostało 8

Proszę byłego posiadacza tronu Glover o ustalenie pozostłej kolejności

czarnylord23 - Sob 02 Lis, 2013

Frey
Glover
Wild
Arryn
Bolton
Greyjoy

Beez - Nie 03 Lis, 2013

czekam na wilda, freya i greya odnośnie liytacji na miecz.
Beez - Nie 03 Lis, 2013

Frey - 8 - pozostało 4
Glover - 5 - pozostało 8
Greyjoy - 5 - pozostało 3
Wild - 1 - pozostało 9
Arryn - 0 - pozostało 7
Bolton - 0 - pozostało 10

Proszę posiadacza tronu Frey o ustalenie miejsc na pozycjach 2-3 oraz 5-6

Martin - Nie 03 Lis, 2013

Podam ostateczną kolejność:

Frey
Glover
Greyjoy
Wild
Arryn
Bolton

Beez - Pon 04 Lis, 2013

tylko Gog mi z licytacją zalega.
Gog - Pon 04 Lis, 2013

przepraszam wyslalem z pracy a tam chodzi net jak chce juz nadrobilem :D
Beez - Pon 04 Lis, 2013

Bolton - 10 - pozostało 0
Wild - 9 - pozostało 0
Glover - 5 - pozostało 3
Arryn - 4 - pozostało 3
Frey - 0 - pozostało 4
Greyjoy - 0 - pozostało 3

proszę greya o potwierdzenie miejsc 5-6 (tylko formalność) i czekam na rozkazy. Mapki ze zmienionymi torami chyba nie potrzebujecie...
Pod mapką są wszystkie pozycje na torach, oraz informacja ile komu pozostało żetonów. :)
Przypominam o braku obrony w tej turze:)

rekceb - Pon 04 Lis, 2013

Chyba na decyzję Freya że jest przede mną :P
Gog - Pon 04 Lis, 2013

nie popatrzlem, ze im zostało 3-4 :D
Martin - Wto 05 Lis, 2013

Oczywiście ja przed Greyem ;)
rekceb - Wto 05 Lis, 2013

Na kogo czekamy?
Rewolta - Wto 05 Lis, 2013

Na mnie za 10 min wyślę.
Beez - Wto 05 Lis, 2013

jeszcze tylko wild.
Ale jutro mogę mieć spore problemy ze znalezieniem sie przy kompie wiec nie obiecuje aktualizacji.

Beez - Sro 06 Lis, 2013

Rozpiska marszy w pierwszym poście.

Macie szczęście że zachorowałem.

tamten - Sro 06 Lis, 2013

Zmieniam rozkaz marszu -1, na wsparcie +1 na Wschodniej Zatoce
Martin - Sro 06 Lis, 2013

Z grzezawisk: piechur na fose calin, rycerz na bliźniaki
czarnylord23 - Sro 06 Lis, 2013

W 1 marszu statek z Zachodniej Zatoki do Lodowej Zatoki.
W 2 marszu (nikt mnie nie zaatakuje, więc chyba mogę już podać. ;) ) statek z portu do Zachodniej zatoki.
Z 3 muszę się wstrzymać. :P

Gog - Sro 06 Lis, 2013

czarny zamek wszystko na wschodnią straznice
Rewolta - Sro 06 Lis, 2013

Widzę ,że Grej chce mnie zblokować na morzu tak więc marsz 1 statkiem na Trident(?)
dowódcę zaraz posyłam

Gog - Sro 06 Lis, 2013

Rewolta napisał/a:
Widzę ,że Grej chce mnie zblokować na morzu tak więc marsz 1 statkiem na Trident(?)
dowódcę zaraz posyłam

dało sie gorszy ruch wykoonać ?:X

rekceb - Czw 07 Lis, 2013

Rewolta napisał/a:
dowódcę zaraz posyłam
No ten marsz na morzu był akurat na cos innego.
Broni Asha Greyjoy. Co tam dałeś [3] czy [4]

Gog napisał/a:
Rewolta napisał/a:
dowódcę zaraz posyłam

dało sie gorszy ruch wykoonać ?:X
Dzicy mieli misterny plan wsparcia Arryna w ataku na morzu a tu kolejny ród postanowił zgładzić Wyspiarzy. Gog musisz poczekać aż mnie wykończą wtedy będziesz mógł liczyć na jakieś wsparcie. Pytanie tylko czy do tego czasu wytrzymasz z Boltonem :P
Rewolta - Czw 07 Lis, 2013

dałem 4, nie chciałem blamażu.
tamten - Czw 07 Lis, 2013

3 statki na morze dreszczy, dowódca zaraz będzie wysłany.

Rewolta napisał/a:
dałem 4, nie chciałem blamażu.
Wycofuję się na Zatokę Żelaznych Ludzi.

Rycerz z Seagard na Przylądek Krakena
Martin - Czw 07 Lis, 2013

Walka boltona z wildem mnie nie interesuje, więc: Marsz z bliźniaków: piechur na seagard, rycerz na coldwater, wspieram sie, dowodca na pw
Beez - Czw 07 Lis, 2013

Wszystkie bitwy rozpisze wieczorem jak dorwę swojego kompa :)
Beez - Czw 07 Lis, 2013

Bitwa o Trident

Atakujący Arryn[5]

Statek [1]
      Dowódca: [4] Brozne Yohn Royce Jeśli przeciwnik jest wyżej na torze zaopatrzenie ta karta otrzymuje +1 siły

Obrońca Greyjoy [3]
      Statek [1]
      Dowódca: [2] Asha Greyjoy Jeśli wygrasz możesz natychmiast wykonać jeden ze swoich marszów poza kolejnością.

Arryn wygrywa
Greyjoy przegrywa i wycofuje statek na Zatokę żelaznych ludzi

Beez - Czw 07 Lis, 2013

Bitwa o Morze Dreszczy

Atakujący Bolton[7]
      Marsz +1* [1]
      3x Statek [3]
      Dowódca: [0] Fetor Odrzuć Fetora żeby zagrać Ramsaya z kosza lub ręki. - >
        [3] Ramsay Botlon [miecz][miecz]

Obrońca Wildings [4]
      Statek x2 [2]
      Dowódca: [2] Tormund Zabójca Olbrzyma [miecz][wieża]

Bolton wygrywa.
Wildings przegrywa, 1 statek ginie od miecza, 2 wycofuje się do portu

Beez - Czw 07 Lis, 2013

Bitwa o Coldwater

Atakujący Frey[6]
      Rycerz [2]
      Wsparcie : Statek x2 [2]
      Dowódca: [2] Aegon Bloodborn [miecz][wieża]

Obrońca Arryn [2]
      piechur [1]
      Dowódca: [1] Alayne Stone [wieża]

Frey wygrywa.
Arryn przegrywa i wycofuje piechura na góry księżycowe.

No ładnie ja Ci tu wrogi statek ściągam a Ty mnie prosto w plecy, ale skoro tak

Broni

[1] Alayne Stone [wieża]

Gog - Czw 07 Lis, 2013

tormund
Martin - Czw 07 Lis, 2013

U mnie był Aegon bloodborn [2] [miecz][wieża], ocaliles piechura, więc nie narzekaj ;)

Cofam na góry księżycowe
tamten - Pią 08 Lis, 2013

u mnie był Fetor
Beez - Pią 08 Lis, 2013

Bitwy zupdatowane - czas na wilda
Gog - Pią 08 Lis, 2013

piechur na czarny zamek konik na sąsiedztwo i piechur zostaje

rycerz na długie jezioro, piechur atakuje Sąsiedztwo, dowódca na priv
Rewolta - Pią 08 Lis, 2013

w celach szysto majątkowych...

rycerz z krwawej na harlaw bez żetonika

Gog - Pią 08 Lis, 2013

koszula

nagolennik
rekceb - Pią 08 Lis, 2013

Rewolta napisał/a:
w celach szysto majątkowych...

rycerz z krwawej na harlaw bez żetonika
U mnie Mokra Czupryna co tam rzuciłeś.

0, coś czuję iż w tej turze biali wędrowcy nas odwiedzą.
rekceb - Pią 08 Lis, 2013

2 statki na Zatokę Krabów dowódca na PW
Gog - Pią 08 Lis, 2013

2x koń na karhold dowódca na PW

[1] Luthar Brune Jeśli się bronisz i przegrasz możesz wycofać jednostki na rożne pola.
Beez - Pią 08 Lis, 2013

Osz w morde - już się zbieram do aktualizowania wszystkiego
Beez - Pią 08 Lis, 2013

Bitwa o Ostatnie sąsiedztwo

Atakujący Bolton[2]

piechur [1]
      Dowódca: [1] Walton Nagolennik [miecz]

Obrońca Wildings[6]
      2x rycerz [4]
      Dowódca: [2] Grzechocząca Koszula Jeśli karta Mance Ryder znajduje się na Twoim stosie kart odrzuconych +1 siły i [miecz].

Wildings wygrywa
Bolton przegrywa i piechur wraca na Karhold

Beez - Pią 08 Lis, 2013

Bitwa o Harlaw

Atakujący Arryn[2]
      Rycerz [2]
      Dowódca: [0] Lysa Arryn Otrzymujesz tyle żetonów władzy jaką pozycją na torze zaopatrzenia zajmujesz

Obrońca Greyjoy [2]
      piechur [1]
      Dowódca: [1] Aeron Mokra Czupryna Jeśli ilość statków twojego przeciwnika w tej bitwie jest większa, karta Twojego przeciwnika jest zredukowana o 2 (do minimum 0).

Greyjoy wygrywa
Arryn przegrywa, konik wraca na krwawą bramę, Arryn zarabia również 3 żetony

Beez - Pią 08 Lis, 2013

Bitwa o Zatokę krabów

Atakujący Greyjoy[3]
      2x statek [2]
      Dowódca: [1] Dagmer Rozcięta Gęba Jeśli Twój Najazd odniósł skutek w tej rundzie ta karta +1 siły, jesli atakujesz ta karta +1 siły

Obrońca Arryn [2]
      Statek [1]
      Dowódca: [1] Luthar Brune Jeśli się bronisz i przegrasz możesz wycofać jednostki na rożne pola.

Greyjoy wygrywa
Statek Arryna wycofuje się na...

Beez - Pią 08 Lis, 2013

Bitwa o Karhold

Atakujący Wildings[3]
      Marsz -1 [-1]
      Rycerz, Rycerz -> piechur [4->3]
      Dowódca: [0] Varamyr Pięć Skór Spójrz na wierzchnią kartę talii białych wędrowców, następnie możesz odrzucić 3 żetony władzy żeby ustawić wierzchnią kartę na górze dowolnej talii westeros

Obrońca Bolton [7]
      Przewrócony piechur [0]
      Wspacie*+1 : 2x Statek [3]
      Dowódca: [4]Roose Bolton Natychmiast zredukuj konia przeciwnika do piechura biorącego udział w tej bitwie lub wspierającego

Bolton wygrywa
Wildings przegrywa, jego koń zostaje zredukowany do piechura. Czekamy na decyzję odnośnie używania zdolności

wąskie morze
Beez - Pią 08 Lis, 2013

został tylko marsz Glovera (całkiem oczywisty)- przez te wasze wszystkie marsze popołudniu nie zdązyłem zaktualizować mpy w sensownym momencie - teraz się chyba już nie opłaca
czarnylord23 - Pią 08 Lis, 2013

Deepwood Motte:
Wieża -> Barrowtown
Rycerz -> Flint's Fingers

Wspieram się, 6 do 2 dla mnie, dowódca Greyjoya znany: [3] Rodrik Czytacz [wieża][wieża], u mnie w takim razie [1] Howard Reed Jeśli wygrasz te bitwę będziesz mógł przeprowadzić mobilizację na tym obszarze o ie zawiera twierdzę lub zamek. => Wygrywam 7 do 5 => Mobilizuję kolejny statek na Zatoce Błyszczącej Wody.

PS
Po pierwsze jest literówka brakuje "l" w "ile", po drugie czy karta Dagmara nie jest jakoś źle napisana? Po trzecie chyba powinien być Howland Reed. ;)

Gog - Sob 09 Lis, 2013

czarnylord23 napisał/a:
Deepwood Motte:
Wieża -> Barrowtown
Rycerz -> Flint's Fingers

Wspieram się, 6 do 2 dla mnie, dowódca Greyjoya znany: [3] Rodrik Czytacz [wieża][wieża], u mnie w takim razie [1] Howard Reed Jeśli wygrasz te bitwę będziesz mógł przeprowadzić mobilizację na tym obszarze o ie zawiera twierdzę lub zamek. => Wygrywam 7 do 5 => Mobilizuję kolejny statek na Zatoce Błyszczącej Wody.

PS
Po pierwsze jest literówka brakuje "l" w "ile", po drugie czy karta Dagmara nie jest jakoś źle napisana? Po trzecie chyba powinien być Howland Reed. ;)

racja howland przepisane z mortyra stąd błąd :p

rekceb - Sob 09 Lis, 2013

Rycerz na Grzezawiska
tamten - Sob 09 Lis, 2013

w Karhold broni Roose Bolton
Beez - Sob 09 Lis, 2013

Bitwa o Palec flinta

Atakujący Glover[7]
      Marsz +1* [1]
      Rycerz [2]
      Wsparcie +1* : 2x statek [3]
      Dowódca: [1] Howland Reed Jeśli wygrasz te bitwę będziesz mógł przeprowadzić mobilizację na tym obszarze o ie zawiera twierdzę lub zamek.

Obrońca Greyjoy [5]
      Rycerz[2]
      Dowódca: [3]Rodrik Czytacz [wieża][wieża]

Glover wygrywa i rekrutuje statek w zatoce błyszczącej wody.
Greyjoy przegrywa i wycofuje się na Grzęzawiska

Beez - Sob 09 Lis, 2013

bitwy zaktualizowane, czekamy na uw* oraz na decyzję Goga odnośnie Varamyra.
czarnylord23 - Sob 09 Lis, 2013

Mimo wszystko chyba nie czekamy na decyzje odnośnie Varamyra, bo Gog nie ma 3 ŻW by użyć jego zdolności. ;)
Rewolta - Sob 09 Lis, 2013

ja dokładam konika
Beez - Sob 09 Lis, 2013

czarnylord23 napisał/a:
Mimo wszystko chyba nie czekamy na decyzje odnośnie Varamyra, bo Gog nie ma 3 ŻW by użyć jego zdolności. ;)

hahah o tym nie pomyślałem :)
To tylko uw goga jeśli dobrze pamiętam

czarnylord23 - Sob 09 Lis, 2013

UW Goga i Boltona. ;)
Gog - Sob 09 Lis, 2013

2 statki port oczywiscie:d
tamten - Sob 09 Lis, 2013

upgrate do wieży
Beez - Nie 10 Lis, 2013

update jutro koło 10 bo nie mam sił.

Wydarzeniami będą : Ostatnie dni lata, starcie krółów oraz atak dzikich.

Gog - Nie 10 Lis, 2013

robisz to zlosliwie beez :D cały czas wydarzenia przeciw mnie :d co Ty chcesz udowodnic?:D co ture mysle, ze gorszych nie bedzie, a tu klops :x
Beez - Nie 10 Lis, 2013

Jak już to nie ja tylko pszyna - ona losuje wydarzenia w tej grze :)
+ te wydrzenia, które teraz wyleciały chyba nie są dla ciebie złe.
Masz tyle samo pt co Bolton, a każdy zdrowo myślący da Cię wyżej, dodatkowo masz info o białych wędrowcach :)

Beez - Nie 10 Lis, 2013

Na mapce malutki błąd - Arryn posiada 7 żetonów zamiast 8 :) pomyliłem się przy liczeniu

Czekamy na licytację o tron (liczba posiadanych żetonów) od:

Wildings (2)
Arryn (7)
Frey(6)
Greyjoy(6)
Glover(6)
Bolton (2)

Proszę pamiętać, że po licytacjach nastąpi atak białych wędrowców z siłą 10

Gog - Nie 10 Lis, 2013

jasne brak obrony w poprzedniej ;d dawalem obrone +2 i nie tracilem morza teraz mam 2 zetony wiec bosko ;d zreszta jaja sobie robiei psiocze, bo strasznie mi nie leżą wydarzenia :D
czarnylord23 - Nie 10 Lis, 2013

Atak Białych Wędrowców po Starciu Królów chyba nikomu nie leży. ;) Oj, coś czuję że trochę oberwiemy. :D
Rewolta - Nie 10 Lis, 2013

Aż chyba pokuszę się na ten tron rzucając ze 2...
Przynajmniej nie oberwę od dzikich ;D

tamten - Nie 10 Lis, 2013

Beez napisał/a:
Masz tyle samo pt co Bolton, a każdy zdrowo myślący da Cię wyżej,

Co Ty gadasz Beez, w nastepnej turze trace dwa statki i morze, a Dzicy stoją u bram Karhold i to ja jestem ten silniejszy? :razz:

Gog - Nie 10 Lis, 2013

u karholdu? jak zaatakuje morze to mam 1 na rece;p
Beez - Pon 11 Lis, 2013

gogu - czekamy tylko na ciebie :)
Gog - Pon 11 Lis, 2013

juz poszlo
Beez - Pon 11 Lis, 2013

Frey - 2 - pozostało 4
Wildings - 1 - pozostało 1
Greyjoy - 1 - pozostało 5
Bolton - 1 - pozostało 1
Glover - 0 - pozostało 6
Arryn - 0 - pozostało 7

Proszę Freya o ustalenie miejsc 2-6 :)

Czekam również na licytację o mieczyk

Martin - Pon 11 Lis, 2013

Frey
Wildlings
Greyjoy
Bolton
Glover
Arryn

Gog - Pon 11 Lis, 2013

kto zalega?:D
Beez - Pon 11 Lis, 2013

Arryn - 4 - pozostało 3
Frey - 3 - pozostało 1
Bolton - 1 - pozostało 0
Wildings - 0 - pozostało 1
Greyjoy - 0 - pozostało 5
Glover - 0 - pozostało 6

Proszę Freya o ustalanie miejsc 4-6.

Czekam na licytację o kruka.

Martin - Pon 11 Lis, 2013

Arryn
Frey
Bolton
Wildlings
Greyjoy
Glover

tamten - Wto 12 Lis, 2013

Gog napisał/a:
u karholdu? jak zaatakuje morze to mam 1 na rece;p

a ja teraz mam jedynkę na ręce, a widzę, że Ty masz lennika Freya :mad: co się stało z tym dumnym rodem :wink:

Beez - Wto 12 Lis, 2013

Greyjoy - 4 - pozostało 1
Glover - 2 - pozostało 4
Arryn - 2 - pozostało 1
Frey - 1 - pozostało 0
Bolton - 0 - pozostało 0

Proszę Freya o ustalenie miejsc 2-3 oraz 5-6.

Czekam na licytacje dzikich z siłą 10:)

Martin - Wto 12 Lis, 2013

Greyjoy
Glover
Arryn
Frey
Bolton
Wildlings

Gog - Wto 12 Lis, 2013

Beez napisał/a:

Czekam na licytacje dzikich z siłą 10:)

przypominam, że nikogo nie atakuje :)

tamten - Wto 12 Lis, 2013

rouzmiem, że mnie też nie zamierzasz;D
Gog - Wto 12 Lis, 2013

bardziej chodzi ze to biali wędrowcy :D
tamten - Sro 13 Lis, 2013

jakby co to ja na Białych nie daje nic, nawet złamanego grosza :mrgreen:
Martin - Sro 13 Lis, 2013

Ja też nie ;)

Czekamy jeszcze na kogoś?

Beez - Czw 14 Lis, 2013

aj. Mój błąd - miałem tylko 4 głosowanai więc czekałem na reszte - nie wpadło mi do głowy, że reszta ma 0

Greyjoy - 1 - pozostało 0
Glover - 1 - pozostało 3
Arryn - 1 - pozostało 0
Frey - 0 - pozostało 0
Bolton - 0 - pozostało 0

Suma = 3 = Przegrana

KRÓL ZA MUREM
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Przesuwa swoje żetony Wpływów na najniższe pozycje wszystkich torów Wpływów.
Pozostali gracze: W kolejności rozgrywki, każdy gracz wybiera tor Lenników lub Królewskiego Dworu i przesuwa swój żeton Wpływów na najniższą pozycję tego toru.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Przesuwa swój żeton Wpływów na najwyższą pozycję wybranego toru Wpływów i otrzymuje odpowiedni żeton Dominacji.

Czekam na decyzje Freya odnośnie kto ostatni, oraz na decyzje pozostałych graczy, który tor wybierają

tamten - Czw 14 Lis, 2013

Biednemu wiatr w oczy :sad: Spokojnie możesz już mnie zapisać jako ostatniego.
Gog - Czw 14 Lis, 2013

na Twoim miejscu bym sie cieszył gdzies bedziesz wysoko ;p
Martin - Czw 14 Lis, 2013

Dużo nie masz, więc i dużo nie stracisz ;)

Bolton ostatni, a ja wybieram tor lenników

Beez - Czw 14 Lis, 2013

Czekamy na decyzje od:

Wildings
Greyjoy
Glover
Arryn

rekceb - Czw 14 Lis, 2013

Grey wybiera lenników
Gog - Czw 14 Lis, 2013

królewski dwór :D

Rozumiem, że spadamy z torów w kolejności żelaznego tronu?

To faktycznie mogę być trzeci od końca na lennikach;)

Gog - Czw 14 Lis, 2013

juz jestes 3ci :) spadles pierwszy :) potem spadl frey i grey za ciebie:) glover tez wybierze miecz, zobaczymy czy arryn bedzie wolal stracic gwiazdki czy miecz:)

Czyli czy da Ci mieczyk czy sobie zostawi;) To chyba byłby zbyt hojny prezent dla Dzikich :smile:
Gog - Czw 14 Lis, 2013

albo da Tobie gwiazdkę :p

musiałby Glover zrezygnować z gwiazdek, a na to się nie zapowiada :smile:
Rewolta - Czw 14 Lis, 2013

oczywiścię że gwiazdki
czarnylord23 - Czw 14 Lis, 2013

Spadam w lennikach.
Gog - Czw 14 Lis, 2013

Rewolta napisał/a:
oczywiścię że gwiazdki
ale gwiazdki zachowujesz czy miecz?:D
Rewolta - Czw 14 Lis, 2013

Oj no spadam na gwiazdkach :D
Wybaczcie :D

Beez - Czw 14 Lis, 2013

mapka koło północy bo musze uciekać
Gog - Czw 14 Lis, 2013

bosz wiedzialem, że tak będzie jeszcze bolton gwiazdkę dostał :X

Było samemu spaść na lennikach, to Ty miałbyś gwiazdkę. :P
Gog - Czw 14 Lis, 2013

dla mnie chore jest zostawienie miecza w zamian za 2 gwiazdki ;x serio w zyciu bym czegos takiego nie wymyslil jak gram 100tną gre :) traci mobilke i mozliwosc 3 marszy :) cóz wiekszego pecha niz ja tu w tej grze miec sie nie da juz chyba :D
Martin - Czw 14 Lis, 2013

Miecz też się przydaje :)

W sumie możemy już chyba wysyłać rozkazy

Z góry uprzedzam, że moje rozkazy będą pewnie dopiero jutro wieczorem, jeśli nie w sobotę rano. Mam ciężki orzech do zgryzienia i dodatkowo mocno zajęty jutrzejszy dzień. ;)
Beez - Pią 15 Lis, 2013

W sumie chyba nie będę robił mapki ze zmienionymi torami, tylko w 1 poście pod starą mapką napiszę kolejność na torach :)
rekceb - Nie 17 Lis, 2013

Na kogo czekamy??
Beez - Nie 17 Lis, 2013

mnie weekend nie było.

Jak odeśpie bo spałem przez weekend 3h - to zrobie mapę.

Beez - Nie 17 Lis, 2013

czarnylord23 - Nie 17 Lis, 2013

Beez, chciałbym zwrócić uwagę, że na Winterfell położyłeś rozkaz obrony z żetonów Freya, zamiast Glovera. ;) +2 się zgadza, więc oczywiście niech tak zostanie do następnej mapki, ale piszę to żeby nikt nie pomyślał (patrząc na pozostałe każdemu rozkazy), że Frey użył 3 rozkazów z gwiazdką. Ja prawie zawsze to sprawdzam i mi się coś nie zgadzało. :)

Zmieniam najazd z Zatoki Żelaznych Ludzi na Obrona +1

Swoim Najazdem palę obronę Arryna

Martin - Nie 17 Lis, 2013

Rycerz z coldwater na greywater watch
Rewolta - Nie 17 Lis, 2013

Pewnie Walder czeka na mnie .. ;/

Martin napisał/a:
Rycerz z coldwater na greywater watch
Sory ale albo ja niedowidzę albo coś nie tak. Gdzie Ty masz takie pole jak Greywater watch

"Greywater Watch" to Strażnica nad Szarą Wodą". ;)

Rycerz z Grzęzawisk na Przylądek Krakena

czarnylord23 napisał/a:
"Greywater Watch" to Strażnica nad Szarą Wodą". ;)
Oki sorki to ta późna pora:P
Rewolta - Nie 17 Lis, 2013

Mi też się pomieszało...
Szkoda że nie atak za 0 bo byś bliźniaki zdobył:D

Martin - Nie 17 Lis, 2013

Jestem przyzwyczajony do angielskich nazw, jako ze czytałem książki po angielsku, ale sorry - postaram się pisać polskie, żeby nie było nieporozumien ;)

Walder Frey jest jak wiadomo człowiekiem miłującym pokój, nie szykuje się na nikogo ;)

Zdejmuję marsz z zachodniej zatoki.
Gog - Pon 18 Lis, 2013

3 statki na pełne morze dowódca na pw :D
Rewolta - Pon 18 Lis, 2013

góry księżycowe (-1) bliźniaki
Martin - Pon 18 Lis, 2013

Broni Walder Frey, jak przystało w Bliźniakach
tamten - Pon 18 Lis, 2013

u mnie oczywiście Damon, on tańczy dla mnie :wink:
czarnylord23 - Pon 18 Lis, 2013

Hm, czemu Gog nie rozpatrzył swojego najazdu? :D
Gog - Pon 18 Lis, 2013

wiadomo, ze pale korone to chyba oczywiste:D
Rewolta - Pon 18 Lis, 2013

U mnie był

[3] Littlefinger Jeśli wygrasz przeciwnik będzie musiał zapłacić 2 żetony władzy za każda wycofująca się jednostkę. Każda za która nie zapłaci zostaje zniszczona.

Beez - Pon 18 Lis, 2013

jestem zbyt zmeczony po dzisiejszym dniu. Jutro koło 2 wszystkie aktualizacje.

Usuwam wsparcie Arryna z Orlego Gniazda

Nie opłaci ci się ten atak, możesz być tego pewien ;)

Zdejmuję marsz z Seagard
Beez - Wto 19 Lis, 2013

Bitwa o Morze Sztormów

Atakujący Wild[7]
      3x Statek [3]
      Dowódca: [4] Mance Ryder [miecz][miecz]

Obrońca Bolton [5]
      Obrona +1 [1]
      Statek x3 [3]
      Dowódca: [1] Damon Zatańcz dla mnie Jeśli armia Twojego przeciwnika zawiera wiecej jednostek ta karta otrzymuje +1 siły za jednostkę której posiadasz mniej

Wild wygrywa
Bolton przegrywa, traci 2 statki od meiczy, ostatni wycofuje się na morze sztormów. Dodatkowo przewija dowódców.

Beez - Wto 19 Lis, 2013

Bitwa o Bliźniaki

Atakujący Arryn[3]
      Marsz -1 [-1]
      Piechur [1]
      Dowódca: [3] Littlefinger Jeśli wygrasz przeciwnik będzie musiał zapłacić 2 żetony władzy za każda wycofująca się jednostkę. Każda za która nie zapłaci zostaje zniszczona.

Obrońca Frey [3]
      Garnizon [2]
      Dowódca: [1] Walder Frey Usuń z planszy dowolny rozkaz wsparcia przeciwnika z którym toczysz bitwę.

Arryn wygrywa, ale traci Wsparcie z Eyrie
Frey pzregrywa, garnizon zostaje zniszczony.

Martin - Sro 20 Lis, 2013

Gog - chyba nie zauważyłeś, że teraz twoja kolej ;)

ps. bitwę z Arrynem toczyłem o Bliźniaki, nie o Greywater Watch

Beez - Sro 20 Lis, 2013

w szablonie mam zapisane greywater watch i jak wklejam to zapomne czasem zmienic : )

Btw teraz ruch Boltona, a nie goga

Martin - Sro 20 Lis, 2013

Faktycznie, pośpieszyłem się trochę za bardzo ze swoim ruchem :oops:
Gog - Sro 20 Lis, 2013

ale moge swoj wtkonac piechur na wyspe niedzwiedzia zeton lezy juz
tamten - Sro 20 Lis, 2013

wieża z Ramsgate do Dreadfort
rekceb - Czw 21 Lis, 2013

Rycerz na Trakt
Rycerz na Gultown

Rewolta - Czw 21 Lis, 2013

Widzę iż uciekamy jak szybko się da bo zbliża się Glower ;>

Rewolta napisał/a:
Widzę iż uciekamy jak szybko się da bo zbliża się Glower ;>
Glover to ma problem za chwilę z Boltonem bo się na południe zagalopował. A wolny zamek zawsze się przyda :)

To co Gloverze atakujesz już teraz czy jeszcze poczekasz :P
czarnylord23 - Czw 21 Lis, 2013

Bolton? Kpię sobie z niebezpieczeństwa. Hahahaha! :D

Zaatakuję, ale muszę przemyśleć iloma statkami i jakiego dowódce posłać, więc zaczekaj jeszcze chwilę. :P

Wszystkie statki z Zatoki Błyszczącej Wody atakuję statki Greyjoya na Zatoce Żelaznych Ludzi. Dowódca posłany.

U mnie Asha Greyjoy [2]

Jeśli będzie co wycofywać wracam na Wybrzeże.

Arrynie teraz Ty atakuj czekam :P
Martin - Czw 21 Lis, 2013

A może woli zaatakować mnie? ;)
Beez - Czw 21 Lis, 2013

Bitwa o Ironman;s bay

Atakujący Glover[7]
      Marsz +1* [1]
      Statek x3 [3]
      Dowódca: [3] Robert Glover Jeśli atakujesz i wygrasz możesz na podbitym obszarze położyć pozostały rozkaz obrony lub wsparcia (lub przełożyć go z innego pola).

Obrońca Greyjoy [4]
      Statek [1]
      Obrona +1 [1]
      Dowódca: [2] Asha Greyjoy Jeśli wygrasz możesz natychmiast wykonać jeden ze swoich marszów poza kolejnością

Glover wygrywa i kładzie na podbitym obszarze rozkaz wsparcia.
Greyjoy przegrywa i wycofuje statek na wybrzeże.

[3] Robert Glover Jeśli atakujesz i wygrasz możesz na podbitym obszarze położyć pozostały rozkaz obrony lub wsparcia (lub przełożyć go z innego pola).

Kładę rozkaz wsparcia. Proszę również Goga o wypowiedzenie się w kwestii tego, czy mogę położyć rozkaz wsparcia+1 (teoretycznie w instrukcji jest napisane, że "pozycja Rodu na torze Królewskiego Dworu dyktuje liczbę żetonów Specjalnych Rozkazów dostępną temu Rodowi podczas fazy Planowania. W innym miejscu możemy jednak przeczytać, że: "Na przykład w grze na pięciu lub sześciu graczy, gracz na najwyższej pozycji toru Królewskiego Dworu może wykorzystać do trzech żetonów Specjalnych Rozkazów na rundę Czyli limit odnosi się fazy planowania, czy rundy? :D Bo zgodnie z tekstem karty mam dostępny żeton wsparcia+1 aktualnie więc niby mógłbym go użyć jeśli ograniczenie do 3 Specjalnych Rozkazów dotyczy tylko Fazy Planowania. ;) ).

Czekam na zdanie Goga, ale w sumie moje zdanie jest takie, że ograniczenie rozkazów dotyczy ilości rozkazów na rundę (z wyjątkiem zamiany rozkazów z kruka) i nie dałbym sobie tego wsparcia+1. ;)

Beez - Czw 21 Lis, 2013

Sądzę, że to jest akurat kwestia interpretacji gm-a danej gry (sorka jak się mylę) - i w moim odczuciu dużo logiczniejsze są gwiazdki na rundę. W instrukcji jest napisane o fazie planowania, bo nikt nie wpadł na to aby stawiać rozkazy na mapie w innych fazach.
Także jako, że już wykorzystałes 3 rozkazy z gwiazdką Wsparcie +1 nie jest dla ciebie dostępne.

BTW: Jak tylko ktoś potrzebuje mapę to niech woła :)

czarnylord23 napisał/a:

Tak bardzo Ci zależy na wsparciu Arryna :P

Gog - Czw 21 Lis, 2013

nie mozesz przekroczyc limitu gwiazdek moim zdaniem musisz przełożyc zwykłe przykro mi, więc przychylam sie do interpretacji beeza :p
Rewolta - Pią 22 Lis, 2013

Twierdzę tak samo ;)

a co do marszu to ściągam :D
Martin - Pią 22 Lis, 2013

Nie muszę czekać na Boltona, który jest daleko. Rycerz na Bliźniaki. Dowódca to oczywiście Raymund Frey [4] ;)
Gog - Pią 22 Lis, 2013

to samo nie mozesz polozyc rozkazu wsparcia robertem podczas sieci klamstw i obrony podczas nawałnicy:)

[2] Lyn Corbray [miecz][wieża]
cofam na księżycowe

tamten - Pią 22 Lis, 2013

marsz -1 w Dreadfort
wieża na Nad Białym Ostrzem, rycerz na Nad Długim Jeziorem

rekceb - Pią 22 Lis, 2013

Statek na Wybrzeże
czarnylord23 - Sob 23 Lis, 2013

Statek z Lodowej Zatoki do Zachodniej Zatoki.

A z Umocnienia Władzy z * poproszę statek do Zatoki Błyszczącej Wody. :)

tamten - Sob 23 Lis, 2013

marsz z Nad Długiego Jeziora,

jeden rycerz na Ostatnie Sąsiedztwo, drugi zostaje

dowódca [3] Ramsay Botlon [miecz][miecz]

Wilda dowódca znany

czarnylord23 - Sob 23 Lis, 2013

O_O Byłem pewien że to ja zostanę zaatakowany.
W ogóle byłem przekonany, że zostanę po tej turze z 2 zamkami, a mam cały czas 4... Dajecie mi zbyt łatwo wygrać panowie. ;)

rekceb - Sob 23 Lis, 2013

Ja poproszę same koronki z Umocnienia Władzy
Beez - Sob 23 Lis, 2013

Rozpiska bitew, aktualizacja 1 postu i byc moze wydarzenia i mapka z nastepnej tury dzis wieczorem. Mysle ze przed 21 30 jakos, ale jak nie zdaze w tych godzinach to w godzinach pozno wieczornych
Beez - Sob 23 Lis, 2013

Bitwa o Bliźniaki

Atakujący Frey[7]
      Marsz +1* [1]
      Rycerz [2]
      Dowódca: [1->4] Raymund Frey Ta karta otrzymuje +1 siły za każdego Freya w stosie kart odrzuconych.

Obrońca Arryn [3]
      piechur [1]
      Dowódca: [2] Lyn Corbray [miecz][wieża]

Frey wygrywa i przewija karty
Arryn przegrywa i wycofuje się na góry księzycowe

Beez - Sob 23 Lis, 2013

Bitwa o Ostatnie sąsiedztwo

Atakujący Bolton [6]
      Marsz +1* [1]
      Rycerz [2]
      Dowódca: [3] Ramsay Botlon [miecz][miecz]

Obrońca Wildings [5]
      Rycerz, piechur [3]
      Wsparcie: piechur [1]
      Dowódca: [1] Styr Jeśli atakujesz i przegrasz możesz wycofać się na inny obszar niż ten z którego przybyłeś.

Bolton wygrywa
Wildings przegrywa, przewija karty, piechur i rycerz zostają zniszczeni od mieczy

Beez - Sob 23 Lis, 2013

Czekamy na decyzję Freya odnośnie Tronu ostrzy

Dzicy 10 btw.

Talia I:

Talia II:

[/list]
Talia III:
    Morze sztormów [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.

Martin - Sob 23 Lis, 2013

Wybieram mobilizację. Muszę jeszcze przemyśleć gdzie mobilizuję.
Gog - Sob 23 Lis, 2013

martin wlasnie oddał boltonowi wszystkie +dla mnie ;d
Martin - Sob 23 Lis, 2013

Moat cailin - do konia
Statek na szczęki
Bliźniaki - koń
Seagard - koń

rekceb - Sob 23 Lis, 2013

Na mapce błąd mam 3 znaczniki władzy (1 z portu 2 z Harlaw)

Mobilizacja
Pyke - Rycerz
Harlaw - Piechur do Rycerza
Gulltown - Statek na Zatokę Krabów

Gog - Sob 23 Lis, 2013

hardhome koń <- edycja za zgodą czarnego poniżej
wieza cieni piechur
czarny zamek up do konia

Beez - Sob 23 Lis, 2013

rekceb napisał/a:
Na mapce błąd mam 3 znaczniki władzy (1 z portu 2 z Harlaw)

Odsyłam do instrukcji działania portów ;)

Każdemu zdarza się błędy popełniać (w tym mi ofc), ale jak już wytykasz komuś błąd musisz mieć pewność, że masz racje:)

rekceb - Nie 24 Lis, 2013

Sorki pisałem to patrząc na mapę z przed ataku i zapomniałem o statkach Glovera
czarnylord23 - Nie 24 Lis, 2013

Mobilizacja... :/
Deepwood Motte: Rycerz
Winterfell: Piechur->Rycerz
Więcej nie mogę bo mam 2 na zaopatrzeniu...

Gog - Nie 24 Lis, 2013

edit jako że glover tylko zrobil mobilkę i jesli pozwolisz mi czarny zamiast wiezy bede prosil konika na hardhome jak nie to trudno :) popatrzylem na złą mapke:d
czarnylord23 - Nie 24 Lis, 2013

Bierz co chcesz. W końcu jesteśmy aktualnie w sojuszu. ;)

Ja chcę beczek...

Rewolta - Nie 24 Lis, 2013

orle up do konia

krwawa piechur

Beez - Nie 24 Lis, 2013

już tyko Bolton
tamten - Pon 25 Lis, 2013

Ostatnie Sąsiedztwo - piechur
Karhold - statek na Morzu Sztormów i up do konia
Dreadfort - piechur i statek do portu

Beez - Pon 25 Lis, 2013

Dziś jestem zalatany i mapkę zrobie dopiero wieczorem.
Beez - Pon 25 Lis, 2013

Rewolta napisał/a:
orle up do konia

krwawa piechur

Już byłem w trakcie robienia mapki aż sobie uświadomiłem, że na Eyrie masz 2 pkt a nie 1...
Więc daje ci szanse na poprawe

Rewolta - Wto 26 Lis, 2013

Aj nie musiałeś ;)
w takim razie up do rycerza i piechur

Beez - Wto 26 Lis, 2013

aktualizacje będą się odbywały nieco rzadziej z powodów cięzszych czasów na studiach jak i mojego złego samopoczucia

czarnylord23 - Wto 26 Lis, 2013

Dziki powinien mieć 2 żetony więcej:
1) miał 1,
2) +1 za najazd na Karhold,
3) +2 za UW,
4) +4 za Grę o Tron.
Razem 8. ;)

Beez - Wto 26 Lis, 2013

notorycznie zapominam o jego porcie!
+ tym razem również piechur w Hardhome mi się dał we znaki.

Dzięki za czuwanie!

Beez - Sro 27 Lis, 2013

rekceb - Sro 27 Lis, 2013

Poproszę białych wędrowców
czarnylord23 - Sro 27 Lis, 2013

W 1 poście przerzuciło karty Greyjoya i Boltona gdzieś w górę. Dodatkowo karty Boltona są niezaktualizowane: Ramsay Bolton dowodził w bitwie o Ostatnie... Sąsiedztwo? Ech, a pamiętam jak przy 25 zwracałem uwagę na ten błąd. ;) Ostatnie Domostwo.
Beez - Czw 28 Lis, 2013

Bo mam mapkę od Goga, a sam nie znam się na grafice na tyle aby to zmienic :)

Ach zrobilem literowke w kodzie Ramsaya.
+u mnie karty Boltona i GJ wygladaja normalnie wiec obawiam sie ze za wiele zrobic nie moge...

Co greyjoyu robimy z karta wedrowcow ?:D

Gog - Czw 28 Lis, 2013

Beez napisał/a:
Bo mam mapkę od Goga, a sam nie znam się na grafice na tyle aby to zmienic :)

Ach zrobilem literowke w kodzie Ramsaya.
+u mnie karty Boltona i GJ wygladaja normalnie wiec obawiam sie ze za wiele zrobic nie moge...

ja tez nie umiem sardo sie na tym zna :D

rekceb - Czw 28 Lis, 2013

Beez napisał/a:
Zostawiamy na górze
Martin - Czw 28 Lis, 2013

Marsz z Bliźniaków: rycerz na Strażnicę nad Szarą Wodą, rycerz na Trakt, proszę Arryna o wsparcie.
Gog - Czw 28 Lis, 2013

kon z czarnego zamku na straznice zostawie żeton
Rewolta - Czw 28 Lis, 2013

udzielam Frey'owi wsparcie

coś czuję iż konik pójdzie w piach :D

Beez - Czw 28 Lis, 2013

Bitwa o Trakt

Atakujący Frey[4]
      Rycerz [2]
      Dowódca: [1] Walder Frey Usuń z planszy dowolny rozkaz wsparcia przeciwnika z którym toczysz bitwę.

Obrońca Greyjoy [4]
      rycerz [2]
      wsparcie*+1 : 3x Statek [4->0] + 2x Statek [2]
      Dowódca: [i][0] Victarion Greyjoy Wybierz obszar zawierający Twoje statki, który sąsiaduje z obszarem ogarniętym bitwą. Na czas tej btiwy traktuj ten obszar tak jakby znajdował sie tam Twój rozkaz wsparcia.

Wsparcia innych graczy: Arryn - piechur [1] i udzielone Freyowi

Frey wygrywa,
Greyjoy przegrywa, traci wsparcie z Wybrzeża i wycofuje konia na Grzęzawiska

U mnie Victarion wspieram się z Zatoki Krabów

U mnie Walder Frey, zdejmuję wsparcie z Wybrzeża - przegrywasz

Martin napisał/a:
U mnie Walder Frey, zdejmuję wsparcie z Wybrzeża - przegrywasz
Widać w Bliźniakach nic się od "Krwawych Godów" nie zmieniło
Glowerze nie wiem jak to robisz że zewsząd każdy chcę Ci założyć koronę.

Rycerz na Przylądek Krakena nie zostawiam żetonu
czarnylord23 - Czw 28 Lis, 2013

Nie wiem, w czym zdjęcie wsparcia mi pomogło. Morza Greyjoy i tak by nie odbił...

Marsz z Zachodniej Zatoki:
Statek -> Lodowa Zatoka,
Statek -> Port (Deepwood Motte).

Beez - Czw 28 Lis, 2013

przypomnijcie mi (najlepiej gog) , my ustalaliśmy, że Walder Frey działa w trakcie bitwy, a nie po ta?
Bo z jakichś przyczyn moja głowa miała zakodowane, że to jest po bitwie...

czarnylord23 napisał/a:
Nie wiem, w czym zdjęcie wsparcia mi pomogło. Morza Greyjoy i tak by nie odbił...
W te turze nie ale pozbyłbym się statku Arryna i miał dużą szanse (3 armie wokół Twojej) na udany atak w następnej turze. W tej sytuacji Arrynowi statek zostanie i odbicie morza będzie bardzo skomplikowane.
czarnylord23 - Czw 28 Lis, 2013

W sumie racja, ale nawet to nie sprawia, że zdobędę Pyke, a bez tego to o wygranej marzyć nie mogę póki co. ;) Chociaż nie powiem, mam w tej chwili chyba najlepszą sytuację na mapie.
Gog - Czw 28 Lis, 2013

ja chcialem po ty od razu:p

Beez napisał/a:
przypomnijcie mi (najlepiej gog) , my ustalaliśmy, że Walder Frey działa w trakcie bitwy, a nie po ta?
Bo z jakichś przyczyn moja głowa miała zakodowane, że to jest po bitwie...

4 strona tematu z naborem - pytałem o to i zarówno Ty jak i Gog odpowiedzieliście że tak ;)

edit: a wszelkich pretensji względem mojego ruchu pozwolę sobie nie skomentować, bo sytuacja, w której Greyjoy mógł wjechać na Seagard już w pierwszym ruchu za 8 komentarza nie wymaga

rekceb - Pią 29 Lis, 2013

Martin napisał/a:
a wszelkich pretensji względem mojego ruchu pozwolę sobie nie skomentować, bo sytuacja, w której Greyjoy mógł wjechać na Seagard już w pierwszym ruchu za 8 komentarza nie wymaga
Właśnie tak pojmowany jest interes w Bliźniakach... Wasza krótkowzroczność jest zatrważająca... A podobno nam się dobrze układała współpraca...

Wycofuję się na Grzęzawiska
Martin - Pią 29 Lis, 2013

Teraz Arryn i Bolton
Rewolta - Pią 29 Lis, 2013

orle ---> konik na krwawa bramę
----> konik na dolinę arrynów

tamten - Pią 29 Lis, 2013

Ostatnie Domostwo - koń nad Długie Jezioro, piechur zostaje
Beez - Pią 29 Lis, 2013

aktualizacja pierwszego postu wraz z mapa dziś wieczorem !:)
przepraszam, że aktulnie nie robie tego co chwile, ale moj lapek totalnie odmawia posłuszeństwa i 1 strona włącza mi sie bite 10 min - jak to robie to dostaje szału. Zastanawiam sie nad zmienieniem mapy w link, jeśli nikomu by to nie przeszkadzało...

czarnylord23 - Pią 29 Lis, 2013

Mi to nie przeszkadza.
Zresztą mi też pierwsza strona wczytuje się aktualnie często z jakimiś błędami, więc chyba byłbym nawet za. ;)

Link jest nawet lepszy, bo pożera mniej transferu, kiedy wchodzę tu z komórki ;)

Rycerz z Fosy Cailin na Białą Przystań (zostawiam żeton) - wspieram się i niszczę garnizon

Ściągam marsz z portu bez efektu
Gog - Pią 29 Lis, 2013

kon na ostatnie domostwo dowódca na PW o ile teraz ja :D jak nie to prosze wstrzymac ten ruch ;d
tamten - Pią 29 Lis, 2013

walton nagolennik, jak coś jeszcze zostało z niego to cofa się na ramsgate
Gog - Pią 29 Lis, 2013

jon snow

Marsz na Winterfell: Rycerz zostaje, Rycerz na Wilczy Las.
Rewolta - Pią 29 Lis, 2013

krwawa brama konik na gulltown
konikt na trakt
została mi 1 karta

Ja ściągam mój ostatni marsz
Gog - Pią 29 Lis, 2013

ma ktos jakiekolwiek pojecie kto teraz?:D

Broni Maester Melwys :D wycofuje się na Bliźniaki i wybieram tor kruka.

Mój marsz: rycerz na Grzezawiska, piechur ,na Coldwater. Dowódca poszedl

Edit; zostawiam żeton

Broni Qarl Panienka
Beez - Pią 29 Lis, 2013

http://imageshack.us/photo/my-images/706/q6vj.jpg/

Frey wygrał, Bitwy i dowódcy za około godzinę - mam jeszcze pare ważniejszych spraw na głowie

No to chyba ja. Wieża na Harlaw, zostawiam żeton władzy.
E: Dowódca oczywiście posłany. Zapomniałem edytować wcześniej. :(

Beez - Pią 29 Lis, 2013

Bitwa o Trakt

Atakujący Arryn[5]
      Rycerz [2]
      Dowódca: [2] Nestor Royce Jeśli w twojej armii znajdują sie sami rycerze zredukuj siłę piechurów przeciwnika do 0.

Obrońca Frey [2]
      Rycerz[2]
      Dowódca: [0] Maester Melwys Wybierz tor wpływów wspinasz się na nim o 2 przeciwnik spada o 2 (o kolejności decyduje mniej korzystna opcja)

Arryn
wygrywa i przewija karty
Frey przegrywa i wycofuja konia na bliźniaki, oraz wspina się z 3 na 1 miejsce na torze kruka

Beez - Sob 30 Lis, 2013

Bitwa o Ostatnie domostwo (z pozdrowieniami dla czarnego)

Atakujący Wild[11]
      Rycerz [2]
      Wsparcie: 3x statek, rycerz, piechur [6]
      Dowódca: [3] Jon Snow Jeśli wygrasz te bitwę możesz zmobilizować piechura w castle black(o ile kontrolujesz ten obszar)

Obrońca Bolton [8]
      piechur [1]
      Wsparcie: 2x rycerz , 2x statek [6]

Wild wygrywa i rekrutuja piechura w Castle Black
Bolton przegrywa i wycofuje piechura na Ramsgate

Beez - Sob 30 Lis, 2013

Bitwa o Grzezawiska

Atakujący Frey[3]
      Marsz -1 [-1]
      Rycerz [2]
      Dowódca: [2] Emmon Frey [wieża]

Obrońca Greyjoy [2]
      Rycerz [0]

Frey wygrywa
Greyjoy przegrywa i traci konia.

Beez - Sob 30 Lis, 2013

Bitwa o Harlaw

Atakujący Glover[8]
      Marsz +1* [1]
      Wieża [4]
      Dowódca: [1->3] Sybelle Locke Za każdą gwiazdkę przy twojej pozycji na torze królewskiego dworu ta karta ma +1 siły.

Obrońca Greyjoy [4]
      rycerz [2]
      Obrona +1 [1]
      Dowódca: [1] Dagmer Rozcięta Gęba Jeśli Twój Najazd odniósł skutek w tej rundzie ta karta +1 siły, jesli atakujesz ta karta +1 siły.

Glover wygrywa
Greyjoy przegrywa i traci konia

rekceb - Sob 30 Lis, 2013

Broni Dagmer Rozcięta Gęba
czarnylord23 - Sob 30 Lis, 2013

Atakowała [1] Sybelle Locke Za każdą gwiazdkę przy twojej pozycji na torze królewskiego dworu ta karta ma +1 siły.
tamten - Sob 30 Lis, 2013

z umocnienia władzy biorę koronki
Beez - Sob 30 Lis, 2013

http://imageshack.us/photo/my-images/36/jruk.jpg/

Talia I:

Frey
Wild
Grey
Glover
Arryn
Bolton

Talia II:

Talia III:
    Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń

Mam 1 Żeton za dużo. Miałem 6, -1 za Barrowtown, +1 za Palec Flinta i +2 za Deepwood.
Mobilizacja muszę się zastanowić i zobaczyć mobilizację Greyjoya.

Martin - Sob 30 Lis, 2013

Bleh, starcie królów :/

Mobilizacja:
Coldwater -> up do wieży
Fosa Calin -> piechur
Strażnica nad szarą Wodą -> piechur
Seagard -> piechur up do rycerza, statek do portu
Biały Port -> statek do portu
Bliźniaki -> wieża

rekceb - Sob 30 Lis, 2013

Rycerz na Pyke

Winterfell - Rycerz
Deepwood Motte - Piechur
Barrowtown - Piechur

Rewolta - Sob 30 Lis, 2013

krwawa brama up do konia
gulltown statek do portu
konik na orle

Gog - Nie 01 Gru, 2013

hardhome ->up w konia statek do portu
wieża cieni -> piechur
ostatnie domostwo -> piechur
czarny zamek -> up do konia

Beez - Nie 01 Gru, 2013

Na pw :;
Ramsgate - up do wieży
Karhold - up do konia
Dreadfort - statek na morze Sztormów

Rewolta - Nie 01 Gru, 2013

A więc licytujmy
Beez - Nie 01 Gru, 2013

Czekamy tylko na Boltona.
Gog - Nie 01 Gru, 2013

ktory jest zagranicą i niewiadomo jak z netem:D
tamten - Czw 05 Gru, 2013

Sory, nie udało mi się jednak dorwać kompa. Licytacja o tron - daję 3 tokeny
Beez - Czw 05 Gru, 2013

Bolton - 3 - pozostało 6
Frey - 2 - pozostało 0
Wild - 1 - pozostało 9
Grey - 0 - pozostało 4
Glover - 0 - pozostało 8
Arryn - 0 - pozostało 4

Nowym posiadaczem tronu zostaje Bolton. Prosze byłego posiadacza Frey o ustawienie pozycji 4-6

Martin - Czw 05 Gru, 2013

Bolton
Frey
Wildling
Greyjoy
Arryn
Glover

Beez - Pią 06 Gru, 2013

Glover - 1 - pozostało 7
Arryn - 1 - pozostało 3
Wild - 1 - pozostało 8
Bolton - 0 - pozostało 6
Frey - 0 - pozostało 0
Grey - 0 - pozostało 4

Proszę posiadacza tronu - Bolton o ustalenie kolejności 1-3 oraz 4-6 :)
Czekam na licytacje o kruka

Rewolta - Pią 06 Gru, 2013

Na bogatości ta licytacja... :D
Było rzucić głupie 2... ;D
Ale ja proponuję cytując

rekceb napisał/a:

Glowerze nie wiem jak to robisz że zewsząd każdy chcę Ci założyć koronę.

Więcej Glowerowi nie pomagać :D

tamten - Pią 06 Gru, 2013

Nowa kolejność:

Arryn - 1 - pozostało 3
Glover - 1 - pozostało 7
Wild - 1 - pozostało 8
Bolton - 0 - pozostało 6
Grey - 0 - pozostało 4
Frey - 0 - pozostało 0

Rewolta - Pią 06 Gru, 2013

Ozłocę Cię kiedyś :D
czarnylord23 - Pią 06 Gru, 2013

No a czego się spodziewałeś, jeśli Bolton walczy z Dzikim na całego a i ze mną graniczy dość sporą armią i pewnie chce przeprowadzić inwazję. :D

Chociaż śmiałbym się z Boltona jakbyś Rewolto dzięki temu mieczowi za parę tur zajął Dreadfort. :P

czarnylord23 - Sob 07 Gru, 2013

Na kogo czekamy?
Gog - Sob 07 Gru, 2013

przepraszam jestem w pracy juz wysyłam :)
Beez - Nie 08 Gru, 2013

Bolton - 6 - pozostało 0
Glover - 5 - pozostało 2
Grey - 4 - pozostało 0
Arryn - 1 - pozostało 2
Wild - 1 - pozostało 7
Frey - 0 - pozostało 0

Proszę Boltona o ustawienie pozycji 4-5

czarnylord23 - Nie 08 Gru, 2013

Dziki rzucił 1?! :shock:
Arryn jest chyba największym wygranym tej licytacji. Miecz i gwiazdka za razem 2 Żetony...

tamten - Nie 08 Gru, 2013

Kolejność może zostać taka sama jak wytypował Beez :smile:
Rewolta - Nie 08 Gru, 2013

Też się zdziwiłem ;D

Lordzie Arryn przypominam, że masz zadecydować o 3 wydarzeniu. ;)

no to chwilunia :D
Dzięki za przypomnienie.

Jakieś propozycje ?

Beez - Nie 08 Gru, 2013

http://imageshack.us/photo/my-images/401/yf3i.jpg/

nie ma co przedłużać, gramy bez obrony

To będzie zaprawdę ciekawa runda. :D
Martin - Nie 08 Gru, 2013

Bez gwiazdek i obron nie mam wystarczającej ilości rozkazów na wszystkie pola :(
Beez - Pon 09 Gru, 2013

Czekamy na Arryna i Boltona
Beez - Wto 10 Gru, 2013

http://imageshack.us/photo/my-images/812/qfgq.jpg/
tamten - Wto 10 Gru, 2013

Poproszę o białą zarazę :smile:

Palę również Ostatnie Domostwo

Martin - Wto 10 Gru, 2013

Palę Dolinę Arrynów
czarnylord23 - Wto 10 Gru, 2013

Arryn dał palenie. :(
Czekam ze swoim na jego decyzję.

Rewolta - Wto 10 Gru, 2013

Niestety palę najazd glovera
2 bez efektu

Sorki nie zauważyłem błędu, dzięki za priv ;)

czarnylord23 - Wto 10 Gru, 2013

Wsparcie? Ale możesz mi spalić albo najazd albo umocnienie władzy. :D
A może chodzi o wsparcie Boltona? :P

tamten - Wto 10 Gru, 2013

zostawiam kartę białych wędrowców na wierzchu talii
czarnylord23 - Sro 11 Gru, 2013

Arryn poprawił się że pali palenie, tak więc wszystkie najazdy które coś mogły zrobić zostały rozpatrzone. :)

Lordzie Bolton czas na twój ruch. :mrgreen:

tamten - Sro 11 Gru, 2013

tak jest lordzie Gloverze :smile:

ściągam marsz z Ramsgate :smile:

Martin - Sro 11 Gru, 2013

Marsz z Bliźniaków:
Wieża na Grzęzawiska
Koń na Trakt, wspieram się, dowódca na pw

Gog - Sro 11 Gru, 2013

statek na statek glovera dowódca na pw;d
Rewolta - Sro 11 Gru, 2013

Broni
[4] Brozne Yohn Royce Jeśli przeciwnik jest wyżej na torze zaopatrzenie ta karta otrzymuje +1 siły

Jeśli rzucił 3 to dokładam miecz by wygrać
jeśli nie wycofuję się na pole z machiną

Jeśli to jest 4 to uważam to za lekki strzał w stopę Freya
albowiem Glover ma 4 i może spalić mu jego machinę na grzęzawiskach
+
Bolton wyłapię sytuację ze słabą ręką Białego i akurat będzie miał szansę biały port zdobyć ... ;)

czarnylord23 - Czw 12 Gru, 2013

Nie no ja [4] rzucić nie mogę, bo wtedy Bolton mi bezboleśnie Winterfell zdobędzie. ;)

Przed dzikimi broni mojej floty [0] Meera Reed Usuń żeton władzy przeciwnika z pola sąsiadującego z obszarem bitwy, jeśli nie znajdują się tam żadne jednostki możesz zamiast usuwać żetonu zamienić go na swój dostępny żeton władzy.

Beez - Czw 12 Gru, 2013

Bitwa o Trakt

Atakujący Frey[9]
      Marsz -1 [-1]
      Rycerz [2]
      Wspacie: 2x rycerz [4]
      Dowódca: [4] Stevron Frey Jeśli wygrasz bitwę to przeciwnik traci 2 żetony władzy, a ty zyskujesz 2

Obrońca Arryn [7]
      Rycerz [2]
      Wspacie: Piechur [1]
      Dowódca: [4] Brozne Yohn Royce Jeśli przeciwnik jest wyżej na torze zaopatrzenie ta karta otrzymuje +1 siły

Frey wygrywa i zyskuje 2 żetony (w sumie 3)
Arryn przegrywa i traci 1 żeton - wycofuje konia na Strong Song

Beez - Czw 12 Gru, 2013

Bitwa o Lodową Zatokę

Atakujący Wild[0]
      Marsz -1 [-1]
      Statek [1]
      Dowódca: [0] Varamyr Pięć Skór Spójrz na wierzchnią kartę talii białych wędrowców, następnie możesz odrzucić 3 żetony władzy żeby ustawić wierzchnią kartę na górze dowolnej talii westeros

Obrońca Glover [3]
      Statek [1]
      wspacie* +1 : Statek [2]
      Dowódca: [0] Meera Reed Usuń żeton władzy przeciwnika z pola sąsiadującego z obszarem bitwy, jeśli nie znajdują się tam żadne jednostki możesz zamiast usuwać żetonu zamienić go na swój dostępny żeton władzy

Glover wygrywa
Wildings przegrywa, dostaje info odnośnie dzikich i płaci 3 żetony aby ustawić 2 Talie. Wycofuje statek skąd przybył

Martin - Czw 12 Gru, 2013

To po to Gog zachował żetony :)

A swojego ruchu nie skomentuje, bo kiedy wróg u bram to i komentować nie ma czego. A Glover mnie nie zaatakuje, w końcu jesteśmy w sojuszu :D

Gog - Czw 12 Gru, 2013

eh byloby lepiej jakbym za 1 żeton dostał gwiazdke ale cóz ;p
rekceb - Czw 12 Gru, 2013

Wszystkie statki na Glovera wspieram się z portu. Dowódca na PW
Rewolta - Czw 12 Gru, 2013

Martin napisał/a:
A Glover mnie nie zaatakuje, w końcu jesteśmy w sojuszu :D

Ta a tamta machina to tam tak przypadkiem ;P

Ja czekam na rozstrzygnięcie bitwy ;D

tamten - Czw 12 Gru, 2013

Greyjoy rzuci Eurona, a Glover swoją dwójkę, innej możliwości nie ma :smile:

no chyba, że są samobójcami :smile:

Martin - Czw 12 Gru, 2013

Rewolta napisał/a:
Martin napisał/a:
A Glover mnie nie zaatakuje, w końcu jesteśmy w sojuszu :D

Ta a tamta machina to tam tak przypadkiem ;P

Ja czekam na rozstrzygnięcie bitwy ;D

Moje zamiary wobec Glovera są całkowicie pokojowe.

czarnylord23 - Czw 12 Gru, 2013

Przed Greyjoyem broni moje statki :[2] Alysane Mormont [wieża][wieża] .
Jeden statek i tak pada z zaopatrzenia, 2 wycofuję na Zatokę Błyszczącej Wody. :)

Beez - Pią 13 Gru, 2013

Grey rzucił Eurona...

Bitwe rozpisze jak dorwę swojego kompa około 22

Rewolta - Pią 13 Gru, 2013

moja machina ciśnę machine Freya na coldwater
Martin - Pią 13 Gru, 2013

Broni [3] Czarny Walder [i][miecz][miecz][miecz]

U mnie było 0 więc i tak przegrywasz :P
czarnylord23 - Pią 13 Gru, 2013

Rycerz z Palca Flinta na Kamienny Brzeg. Nie zostawiam żetonu.

No i kogo teraz będzie Bolton atakował :idea:
tamten - Pią 13 Gru, 2013

wieża z Długiego Brzegu na Biały Port

u Freya dowódca znany, u mnie Fetor

przejmuję statek w porcie

tamten napisał/a:

przejmuję statek w porcie

Wszystko ok ale chyba nie masz tyle statków :D

tamten - Pią 13 Gru, 2013

i to się nazywa przekombinowanie :oops:

no to nie mam wyjścia idzie na dno

Gog - Sob 14 Gru, 2013

co sie teraz dzieje?:D
Martin - Sob 14 Gru, 2013

Mój ruch - wieża z powrotem na Bliźniaki, rycerz zostaje
czarnylord23 - Sob 14 Gru, 2013

Ha, dopiero teraz zauważyłem że Greyjoy ma marsz na Pyke. :D Czyli następna tura nie będzie wcale tak korzystna jak się spodziewałem. :o

Na mój marsz muszę czekać na Wilda, Greya i Arryna więc pospieszcie się panowie! :)

Gog - Sob 14 Gru, 2013

3 statki atakują boltona dowódca na PW:)
rekceb - Sob 14 Gru, 2013

2 statki z Zatoki Krabów na Wybrzeże
czarnylord23 - Sob 14 Gru, 2013

Arryn nie wywoła bitwy z Greyem wiec już się ruszę. :)
Ściągam marsz ze statku.

Rewolta - Nie 15 Gru, 2013

ja oczywiiście wypływam z portu
Beez - Nie 15 Gru, 2013

update mapy i bitew o 16 30 zaczne robic
czarnylord23 - Nie 15 Gru, 2013

Został tylko Bolton Grey i ja, więc nie wiem czy opłaca się robić mapę jeszcze w tej turze. ;)
E: No i nie znamy jeszcze rozstrzygnięcia bitwy między Wildem a Boltonem.

Beez - Nie 15 Gru, 2013

Bitwa o Ironman's bay

Atakujący Greyjoy[10]
      Marsz +1* [1]
      3x statek [3]
      Wsparcie * +1: statek [2]

Obrońca Glover[7]
      Statek x3 [3]
      Wsparcie +1: Statek [2]
      Dowódca: [2] Alysane Mormont [wieża][wieża]

Greyjoy wygrywa
Glover przegrywa, 1 statek ginie z powodu braku zaoptarzenia, a 2 wycofują się na Zatokę błyszczącej wody

Beez - Nie 15 Gru, 2013

Bitwa o Coldwater

Atakujący Arryn[5]
      Wieża [4]
      Dowódca: [0] Lysa Arryn Otrzymujesz tyle żetonów władzy jaką pozycją na torze zaopatrzenia zajmujesz.

Obrońca Frey [3]
      Wieża [0]

Arryn wygrywa i zarabia 3 żetony
Frey przegrywa, wieża ginie z zasad.

Beez - Nie 15 Gru, 2013

Bitwa o White Harbor

Atakujący Bolton[7]
      Wieża [4]
      Dowódca: [0] Fetor Odrzuć Fetora żeby zagrać Ramsaya z kosza lub ręki. -> [3] Ramsay Botlon [miecz][miecz] [/color]

Obrońca Frey [2]
      Rycerz [2]
      wsparcie: piechur [1]

Bolton wygrywa
Frey przegrywa, ale przewija karty, oraz traci konia od miecza

Beez - Nie 15 Gru, 2013

dalszy update późniejszym wieczorem bo się nie wyrobiłem :D
Beez - Nie 15 Gru, 2013

Bitwa o Morze Sztormów

Atakujący Wild[3]
      Statek x3 [3]
      Dowódca: wybrany

Obrońca Bolton [5]
      Statek x3 [3]
      wsparcie: Statek x2 [2]
      Dowódca: czekamy

Beez - Nie 15 Gru, 2013

http://imageshack.us/photo/my-images/199/f5v2.jpg/
mapa nie uwzględnia, że 2 statki w ztoce błyszczącej wody "leżą"
oraz nie rozstrzyga bitwy na morzu sztormów :)

tamten - Nie 15 Gru, 2013

na morzu Broni Roose Bolton

ostatni marsz jeden rycerz na Białe Ostrze, drugi atakuje Czarny Las dowodzi [2] Arnolf Karstark [wieża]

Gog - Nie 15 Gru, 2013

wilczy las:D atakował mance ryder:D
Beez - Nie 15 Gru, 2013

yyy dlaczego podajesz dowodce na forum...
czarnylord23 - Nie 15 Gru, 2013

Bo ma same [2] i to bez różnicy? ;)

Broni Galbart Glover...

Gog - Pon 16 Gru, 2013

kto teraz?:D
rekceb - Pon 16 Gru, 2013

Wszystko z Pyke na Harlaw atakuje mój ostatni dowódca Aeron
tamten - Pon 16 Gru, 2013

został tylko marsz Glovera, więc w dalszej kolejności biorę koronki z mojego umocnienia władzy
czarnylord23 - Pon 16 Gru, 2013

W obronie przed Greyjoyem została mi już tylko [2] Maege Mormont [miecz] . ;) Więc przegrywam i tracę wieżę.

Teraz moja kontra. :twisted:
Piechur na Przylądek Krakena. Wspieram się. Dowódca już na PW.

PS Z UW biorę same żetonki. Tylko 3. :(

Broni Rodrik Czytacz 3 [wieza, wieża] - wycofuję się na Palec Flinta w razie przegranej
czarnylord23 - Pon 16 Gru, 2013

Atakowała [1] Sybelle Locke Za każdą gwiazdkę przy twojej pozycji na torze królewskiego dworu ta karta ma +1 siły.
Wygrywam i tak jak napisałeś wycofujesz się na Palec Flinta. ;)

I tak oto Greyjoy zrównał się ze mną jeśli chodzi o liczbę zamków. :D

Panowie lecimy następną turę, z góry uprzedzam jednak że w najbliższych dniach będę dość zajęty i pewnie rozkazy dam dopiero w czwartek. Chociaż jeszcze nas parę rzeczy czeka przed rozkazami, więc może nas zbytnio nie opóźnię. ;)

PS2 Dziki nie ma przypadkiem 3 ŻW za dużo na ostatniej mapce? Wszak użył Varamyra. ;)

Beez - Pon 16 Gru, 2013

Szczerze mówiąc nie widzę sensu rozpisywania teraz bitew...
Uaktualnie dowódców w 1 poście i wrzucam mapkę. :)

http://imageshack.us/photo/my-images/5/7btb.jpg/

Rewolta - Pon 16 Gru, 2013

Co tam mapka wydarzenia wrzuć :D

Edit; Wybacz nie widziałem pierwszego postu
U mnie żetoniki chyba też nie grają, po licytacji miałem

Arryn - 1 - pozostało 2

-1 ponieważ spalił mi koronkę Frey
+3 za moją zerówkę
+1 za uw z krwawej bramy
;D

Chyba że coś źle liczę :D

Beez - Pon 16 Gru, 2013

są w 1 poście ;p

a Frey nie odebrał Ci dwóch żetonów Stevroyem :razz:

Po drugie czy Dziki nie ustawiał drugiej talii Westeros?

Gog - Pon 16 Gru, 2013

no przeciez jest ustawiona:d

No to na mnie z licytacjami nie czekajcie zawsze daje całe 0 czyli tyle ile mam

To ja źle zrozumiałem umiejętność karty :shock: myślałem, że ustawiasz kartę białych wędrowców na talii Westeros. Rzeczywiście to ma większy sens:D
Martin - Pon 16 Gru, 2013

Jak rozumiem ustawiłeś tylko jedną kartę Gogu, a nie całą talię? :P Bo też się trochę gubię. I teraz licytujemy atak dzikich, a kartę znają Gog i rekceb, right?

Pozostaje pogratulować dzikiego sprytu w naprawdę przemyślanymwykorzystaniu kart ;) Ciekaw jestem jak dawno temu to zaplanowałeś.

Gog - Wto 17 Gru, 2013

czekalem cala gre na to :D niestety arryn rzucal cos i była lipa :d gdyby nie to mila gwiazdke i dał uw z * i mial jeszcze 2 zetony no coz;d przypominam, ze nikogo nie atakuje tylko to biali wędrowcy :D
tamten - Wto 17 Gru, 2013

na kogo czekamy? Przypominam, że Rekceb nie ma żetonów, więc we wszystkich licytacjach ma zero :smile: Może Beez czeka na niego...
Beez - Wto 17 Gru, 2013

czekamy na Arryna :)

Arrynie na mapce jest dobrze - masz 4 żetony bo Frey oprocz tego ze ci spalil to jeszcze chciał zabrać nawet 2 swoją kartą... :)

Rewolta - Wto 17 Gru, 2013

tak tak widziałem już ;p
daję 0

Beez - Wto 17 Gru, 2013

Frey - 1 - pozostało 4
Wild - 1 - pozostało 7
Glover - 0 - pozostało 5
Arryn - 0 - pozostało 4
Bolton - 0 - pozostało 3
Grey - 0 - pozostało 0

Suma: 2 - porażka!

GROMADZĄ SIĘ NAD MLECZNĄ WODĄ
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Jeśli posiada więcej niż jedną kartę Rodu na ręce, odrzuca wszystkie karty o największej sile.
Pozostali gracze: Jeśli posiadają po więcej niż jednej karcie Rodu na ręce, muszą wybrać i odrzucić jedną z tych kart.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Bierze cały stos odrzuconych kart Rodu z powrotem na rękę.

Czekam na decyzję posiadacza tronu Bolton na decyzje odnośnie kto dał najmniej oraz po wybraniu przez graczy kart na decyzję odnośnie 1 wydarzenia

Martin - Wto 17 Gru, 2013

U mnie wypada Emmon Frey
Gog - Wto 17 Gru, 2013

ygritte
Rewolta - Wto 17 Gru, 2013

jeśli nie ja będę najbardziej karany to
[1] Luthar Brune

jeśli jednak ja to idzie oczywiście 3-czka

tamten - Wto 17 Gru, 2013

Najmniej dał Glover, biorę zaopatrzenie
rekceb - Sro 18 Gru, 2013

Odrzucam Dagmera redukuje statek na Wybrzeżu z zaopatrzenia
Beez - Czw 19 Gru, 2013

na tron nie wysłał jeszcze wild.
Ogarne 1 post jak i ta licytacje wieczorem.

Beez - Czw 19 Gru, 2013

Wild - 2 - pozostało 5
Frey - 1 - pozostało 3
Glover - 1 - pozostało 4
Arryn - 0 - pozostało 4
Bolton - 0 - pozostało 3
Grey - 0 - pozostało 0

Nowym posiadaczem tronu zostaje Wild
Proszę starego posiadacza tronu Bolton o ustalenie miejsc 2-3 oraz 4-6

Czekam na licytacje o miecz

czarnylord23 - Czw 19 Gru, 2013

Albo Frey rzucił 2 Żetony albo zostały mu 4. ;)
E: A dziki albo rzucił 3 albo zostało mu 6. :D

Beez - Czw 19 Gru, 2013

a wziąłeś pod uwagę licytację o dzikich, gdzie obaj rzucili po 1 żetonie ?:D
Martin - Czw 19 Gru, 2013

Wcześniej rzuciliśmy po 1 na dzikich...
czarnylord23 - Czw 19 Gru, 2013

Ech, dobra, mój błąd. ;)
tamten - Czw 19 Gru, 2013

Bolton, Greyjoy, Arryn
czarnylord23 - Pią 20 Gru, 2013

A na 2 miejscu ja czy Frey? ;)
Beez - Pią 20 Gru, 2013

Arryn - 4 - pozostało 0
Bolton - 3 - pozostało 0
Frey - 2 - pozostało 1
Wild - 1 - pozostało 4
Glover - 0 - pozostało 4
Grey - 0 - pozostało 0

Czelam na licytacje o kruka, oraz ponawiam prośbę do Boltona o ustalenie miejsc 2-3 na tronie

Martin - Pią 20 Gru, 2013

Znowu Arryn z mieczem? :o w 3 licytacji z rzędu?

Może uda nam się szybko wylicytować kruka - ja już wysłałem pw, więc jeszcze tylko Glover i Wild, bo reszta ma 0 ;)

tamten - Pią 20 Gru, 2013

na tronie najpierw Glover potem Frey;)
czarnylord23 - Pią 20 Gru, 2013

Nie ma co, Arryn znowu największym wygranym licytacji patrząc na początkową ilość Żetonów. :D
E: No, chyba że Wild da gwiazdkę Greyjoyowi, wtedy to jednak Kraken będzie największym wygranym. ;)

Rewolta - Pią 20 Gru, 2013

Ja tam liczę na gwiazdkę...
chyba że Wild nie chce widzieć fajczenia na wąskim morzu...
Szczerze to myślałem że zupełnie inaczej się licytacja potoczy ;D

Gog - Pią 20 Gru, 2013

ostatnio tez miales i nie spaliles, wiec jak mam Ciufac?:p jak cos zapraszam na pw ;p
Rewolta - Pią 20 Gru, 2013

Ostatnio palenie miałem ale na Freya ;D
A jako iż Bolton wtedy mi dał tą 1 gwiazdkę odwdzięczyłem się mu trochę :D

Martin - Pią 20 Gru, 2013

Gog powinien jeszcze chyba zdecydować o kolejności Glover/Greyjoy w mieczu
Gog - Pią 20 Gru, 2013

glover wyzej
Beez - Sob 21 Gru, 2013

Wild - 2 - pozostało 2
Glover - 2 - pozostało 2
Frey - 1 - pozostało 0
Arryn - 0 - pozostało 0
Bolton - 0 - pozostało 0
Grey - 0 - pozostało 0

Proszę Wilda o potwierdzenie miejsc 1-2 oraz o ustawienie miejsc 4-6. Nowa mapka wam chyba nie potrzebna - czy się myle?

czarnylord23 - Sob 21 Gru, 2013

Chyba nie jest potrzebna, chociaż dobrze byłoby rozpisać nowe zaopatrzenie, żeby nie było z tym problemów. ;)
A jak Gog ustali miejsca 4-6 to niech Rewolta wybierze co się dzieje w 3 wydarzeniu. :)

Gog - Sob 21 Gru, 2013

niech zostanie jak jest zobaczymy ile warte sa slowa arryna :D
Rewolta - Sob 21 Gru, 2013

Nie napisałem nic konkretnego i sensownego, do tego jeszcze nie myślałem nad sytuacją więc możesz zmienić decyzje.
Gog - Sob 21 Gru, 2013

zostaje zostaje
Beez - Sob 21 Gru, 2013

Nowe zaopatrzenie :

Wild - 3->3
Glover - 2->6
Frey - 2->3
Arryn - 3->3
Bolton - 2->5
Grey - 2->1

Greyjoy
kasuje statek z wybrzeża z powodu przekroczenia zaopatrzenia

Martin - Nie 22 Gru, 2013

A jaka jest decyzja co do ostatniego wydarzenia?
Rewolta - Nie 22 Gru, 2013

brak marzu +1 dzięki za przypomnienie
Gog - Nie 22 Gru, 2013

eh dzieki ;d to pomogles :)
czarnylord23 - Nie 22 Gru, 2013

Usiąść i płakać po prostu bez marszu+1. :(
Nie wiem kiedy dam rozkazy, to będzie ciężki wybór.

Rewolta - Nie 22 Gru, 2013

Ciesze się iż w ten sposób ułatwiłem graczom życie ;)
Beez - Pon 23 Gru, 2013

Czekamy na Arryna, Greya oraz Wilda.
Beez - Wto 24 Gru, 2013

Czekamy tylko na Goga... :)
Gog - Wto 24 Gru, 2013

wyslalem poprawione :d wybaczcie swieta + brak marszu +1 ;p
Beez - Wto 24 Gru, 2013

Ok... mam już wszystkie, ale mapka dopiero jutro po południu bo nie mam swojego kompa z materiałami
Beez - Sro 25 Gru, 2013

Eh wybaczcie ale jednak jutro ;/
Rewolta - Czw 26 Gru, 2013

Nie ma problemu ;D
święta są ;D

Beez - Pią 27 Gru, 2013

http://imageshack.us/photo/my-images/189/93ug.jpg/
Martin - Pią 27 Gru, 2013

Ja na dobry początek palę najazd Greyjoya na Wybrzeżu
czarnylord23 - Pią 27 Gru, 2013

Zapowiada się szybka runda. :)
Rewolta - Pią 27 Gru, 2013

palę wsparcie na trakcie
No i fajczenie Freya znosi moje palenie bo nie ma innej możliwości

Potwierdzam
Gog - Pią 27 Gru, 2013

czekam na kruka przepraszam
Rewolta - Pią 27 Gru, 2013

w razie ataku na morzu tym razem wesprę dzikiego
Gog - Pią 27 Gru, 2013

no cóz na farta w takim razie, przykro mi Freyu to moja jedyna szansa;d zmieniam rozkaz na morzu dreszczy na marsz 0 i atakuje 3 statkami boltona proszę o wsparcie arryna
czarnylord23 - Pią 27 Gru, 2013

W takim razie ja mogę wykonać już mój marsz:
- Rycerz z Kamiennego Brzegu atakuje Palec Flinta. Zostawiam Żeton.

tamten - Pią 27 Gru, 2013

z tego wynika, że Arryn wart jest jedną gwiazdkę, w takim razie przepłaciłem ostatnio :wink:

Wieża na Biały Port, wspieram się
tamten - Pią 27 Gru, 2013

broni [1] Damon Zatańcz dla mnie Jeśli armia Twojego przeciwnika zawiera wiecej jednostek ta karta otrzymuje +1 siły za jednostkę której posiadasz mniej
Martin - Sob 28 Gru, 2013

U mnie był [0] Maester Melwys Wybierz tor wpływów wspinasz się na nim o 2 przeciwnik spada o 2 (o kolejności decyduje mniej korzystna opcja).

Wybieram tor miecza i tym samym zabieram go Arrynowi ;)

Gog - Sob 28 Gru, 2013

no w bitiwie z boltonem wiadomo, że był koszulka niezależnie od wsparcia ;p
Beez - Sob 28 Gru, 2013

bitwy i 1 post dzisiaj około 23...
Gog - Sob 28 Gru, 2013

tamten napisał/a:
z tego wynika, że Arryn wart jest jedną gwiazdkę, w takim razie przepłaciłem ostatnio :wink:

bardziej wydaje mi sie ze aryn potrzebuje pomocy/spokoju od gory, dobrze wie ze nie ja nie zejde na dol bo nie mam tyle statków, wiec ma pewnosc ze zostane tam gdzie jestem i ze mu pomoge :)

rekceb - Sob 28 Gru, 2013

Palec Flinta broni Asha
tamten - Sob 28 Gru, 2013

Rewolta napisał/a:

Tym razem? Nie przypominam sobie, żebyś mnie kiedykolwiek wspierał:P

Nie stanowiłem żadnego zagrożenia dla Arryna, bo kontroluje morze, które nas rozdziela, a jakikolwiek mój atak kończy się Twoim wjazdem na Morze Sztormów.

Mój marsz 0 - Rycerz z Długiego Jeziora na Dredfort

Martin - Sob 28 Gru, 2013

Nasz Glover zajął się nową grą, a mógłby pchnąć tę do przodu rozstrzygając bitwę z Greyem ;)
czarnylord23 - Sob 28 Gru, 2013

Aj sorki już pcham. :D

Atakował Howland Reed.
Wygrywam, rycerz Greyjoya ginie, mobilizuję statek.

Rewolta - Sob 28 Gru, 2013

tamten napisał/a:
Rewolta napisał/a:

Tym razem? Nie przypominam sobie, żebyś mnie kiedykolwiek wspierał:P

Ta ale zapominasz o kontrze ;)

Co do mojego wsparcia, cóż sytuacja była impasowa, widoczny był zastój ;D
Trzeba było rozruszać towarzystwo ;)

Szkoda iż teraz będzie ciężko ugryźć Freya bez tego miecza...

Beez - Nie 29 Gru, 2013

panowie, jestem tak zabiegany przez te święta, że naprawdę mam problem z czasem, żeby usiąść przy laptopie i na spokojnie wszystko rozpisać.
Będzie jutro - mam nadzieję że około południa.

Beez - Nie 29 Gru, 2013

Bitwa o Morze Sztormów

Atakujący Wildings[7]
      3x statek [3]
      Dowódca: [2->3] Grzechocząca Koszula Jeśli karta Mance Ryder znajduje się na Twoim stosie kart odrzuconych +1 siły i [miecz].

Obrońca Bolton[6]
      Statek x3 [3]
      Obrona +1 [1]
      Dowódca: [2] Maester Tybald Jeśli wygrasz wskocz o 1 na zaopatrzeniu maks na 6 pozycję.

Wsparcia innych graczy: Arryn: Statek [1] - udzielone Wildowi

Dzicy
wygrywają
Bolton przegrywa, przewija karty, 2 statki wracają na wschodnią zatokę (morze Boltona)

Beez - Nie 29 Gru, 2013

Bitwa o Palec Flinta

Atakujący Glover[6]
      Rycerz [2]
      Wsparcie: 3x statek [3]
      Dowódca: [1] Howland Reed Jeśli wygrasz te bitwę będziesz mógł przeprowadzić mobilizację na tym obszarze o ie zawiera twierdzę lub zamek.

Obrońca Greyjoy[4]
      Rycerz [2]
      Dowódca: [2] Asha Greyjoy Jeśli wygrasz możesz natychmiast wykonać jeden ze swoich marszów poza kolejnością [wieża][wieża]

Glover wygrywa i rekrutuje Statek
Greyjoy przegrywa i traci rycerza bo nie ma go gdzie wycofać

Beez - Nie 29 Gru, 2013

Bitwa o White Harbor

Atakujący Frey[6]
      Wieża [4]
      Wsparcie * +1: piechur [2]
      Dowódca: [0] Maester Melwys Wybierz tor wpływów wspinasz się na nim o 2 przeciwnik spada o 2 (o kolejności decyduje mniej korzystna opcja) -> Miecz
      Ostrze z Valyrianskiej stali: Dostępne

Obrońca Bolton[4]
      Wieża [0]
      obrona +1 [1]
      Wsparcie: Rycerz [2]
      Dowódca: [i][1] Damon Zatańcz dla mnie Jeśli armia Twojego przeciwnika zawiera wiecej jednostek ta karta otrzymuje +1 siły za jednostkę której posiadasz mniej

Frey wygrywa i awansuje na 1 pozycję toru lenników
Bolton przegrywa, Wieża ginie z zasad, Bolton spada na 4 pozycję toru lenników.

Tym samym Arryn spada na 2 pozycję, a Wild awansuje na 3

Beez - Nie 29 Gru, 2013

bitwy oraz 1 post zaktualizowane, czekamy na marsz Greyjoya
rekceb - Nie 29 Gru, 2013

Wszystko na Przylądek Krakena dowódca na PW
czarnylord23 - Nie 29 Gru, 2013

Broni [2] Alysane Mormont [wieża][wieża].
Beez - Nie 29 Gru, 2013

atakował Victarion.
Martin - Pon 30 Gru, 2013

Czekamy na marsz Arryna, którego jestem bardzo ciekaw ;)
Rewolta - Pon 30 Gru, 2013

A niech się dzieje..
wszystko z głównej na krwawą bramę

Martin - Pon 30 Gru, 2013

Koń na Bliźniaki
Beez - Wto 31 Gru, 2013

Czekamy na decyzje Glovera gdzie wycofuje piechura, a potem na marsz Wilda.
Jak potrzebna mapa to wołać :D

Martin - Wto 31 Gru, 2013

Co, grey wygrał? Czy mogę wobec tego cofnąć mój ruch? Nikt się jeszcze po mnie nie ruszył :)
tamten - Wto 31 Gru, 2013

Glover wygrał jest 7-7 i ma przewagę na lennikach :smile:
Beez - Wto 31 Gru, 2013

przepraszam, nie rozpisałem bitwy i jakoś założyłem, że grey wygrał :D
czarnylord23 - Wto 31 Gru, 2013

Pewnie zapomniałeś o zmobilizowanym w ostatniej chwili przez Howlanda Reeda statku. ;)

E: @Tamten chyba też zapomniałeś. Było 8-7 dla mnie. :D

Beez - Wto 31 Gru, 2013

Nie - nie zapomnialem bo nawet tego nei liczylem ;p
Jakos zaloyzlem ze na pewno wygra skoro tak pewnie atakuje ;p

Tu macie nowa mape :)

http://img545.imageshack.us/img545/4616/9abi.jpg

czarnylord23 - Wto 31 Gru, 2013

Dobra, mało marszy zostało to rozpatrzę już umocnienie władzy. :)

Deepwood Motte: Mobilizuję wieżę.

Ee, szkoda, liczyłem że zniszcze te 2 konie ;)
Rewolta - Wto 31 Gru, 2013

Martin napisał/a:
Ee, szkoda, liczyłem że zniszcze te 2 konie ;)

A tam niszcz moje :D
wszystko na trakt dowódca pw ;D

Już wykonując ten marsz mam wiele wątpliwości no ale...

A niech tam, broni Stevron, bo coś mi mówi że mogłeś nie rzucić 3 :) a jak rzuciłeś to trudno :p
Gog - Wto 31 Gru, 2013

kon na dar piechur zostaje
tamten - Wto 31 Gru, 2013

jeden statek do portu, drugi zostaje, chyba już wszystkie marsze, więc mobilka i można losować wydarzenia :smile:
Rewolta - Wto 31 Gru, 2013

tamten napisał/a:
jeden statek do portu, drugi zostaje, chyba już wszystkie marsze, więc mobilka i można losować wydarzenia :smile:

A mogłeś odbijać jak Ci pisałem ;)

U mnie była [2] Lyn Corbray [miecz][wieża]

Gog - Wto 31 Gru, 2013

wieże prosze

No to jeśli wszystko dobrze przeliczyłem, dokładam miecz i jest 11:11, więc wygrałem :) poprosze MG o potwierdzenie i 2 zetonki. Z uw piechura zmieniam w konia
Beez - Wto 31 Gru, 2013

ogarne rano (w południe :D ) :D
Beez - Sro 01 Sty, 2014

Ok. Frey dorzucając miecz wygrał i zarobił 2 żetony,,, Czekamy na marsz Wilda i Boltona i zaczniemy kolejna runde. Fajnie by było zrobić to do piątku bo wyjeżdzam na narty na weekend i byście mieli czas na zastanowienie się nad rozkazami :)
Gog - Sro 01 Sty, 2014

Beez napisał/a:
Ok. Frey dorzucając miecz wygrał i zarobił 2 żetony,,, Czekamy na marsz Wilda i Boltona i zaczniemy kolejna runde. Fajnie by było zrobić to do piątku bo wyjeżdzam na narty na weekend i byście mieli czas na zastanowienie się nad rozkazami :)

Gog napisał/a:
kon na dar piechur zostaje
juz sie ruszylem :D
czarnylord23 - Sro 01 Sty, 2014

tamten napisał/a:

Bolton też. ;)

Beez chyba możesz już karty losować. :D
E: Jednak nie, jeśli niczego nie przeoczyłem została jeszcze mobilizacja Arryna.

Rewolta - Sro 01 Sty, 2014

statek na zatokę krabów
Beez - Czw 02 Sty, 2014

sorka miałem dziś nieogar:D

Jutro będzie mapa i wydarzenia :)

Beez - Czw 02 Sty, 2014

http://img20.imageshack.us/img20/2987/b3mg.jpg

Wydarzenia w 1 poście
Czekamy na decyzję posiadacza tronu odnośnie 1 wydarzenia.

Gog - Czw 02 Sty, 2014

po proszę zaopatrzenie :D
Rewolta - Czw 02 Sty, 2014

Przynajmniej moja 4 złapię teraz +1 :P
I znowu bez marszu +1 :]

Martin - Pią 03 Sty, 2014

Uparłeś się na mnie jakby nikogo więcej wokół nie było...
Martin - Pią 03 Sty, 2014

Skoro Beez wyjechał, to pozwolę sobie przeliczyć nowe zaopatrzenie i żetony władzy, tak żebyśmy mogli już wysyłać rozkazy ;)

Żetony władzy:

Wildlings: 5 + 5 = 10
Glover: 2 + 4 = 6
Frey: 2 + 3 = 5
Bolton: 2 + 3 = 5
Greyjoy: 0 + 3 = 3
Arryn: 2 + 3 = 5

Zaopatrzenie:

Wildlings: 3 -> 4
Glover: 6 -> 6
Frey: 3 -> 4
Bolton: 5 -> 4
Greyjoy: 1 -> 1
Arryn: 3 -> 4

Dzicy: chyba 4

No i zaczyna się już 8 tura :)

edit down: a , fakt, przegapiłem :) , już poprawione

czarnylord23 - Pią 03 Sty, 2014

Wszystko ładnie, ale ja dostaję jeszcze jeden ŻW za port. ;)
Rewolta - Pią 03 Sty, 2014

To wysyłamy rozkazy na konto Varysa?
tamten - Sob 04 Sty, 2014

możemy wysłać
Gog - Sob 04 Sty, 2014

jak wroce z pracy wysle wam pw z danymi ;) i jak beda rozkazy zrobie mapke :)
Rewolta - Nie 05 Sty, 2014

pamiętajcie że bez marszu +1 ;D
Gog - Nie 05 Sty, 2014

jako ze wczoraj patrzylem nikt nie wyslal niczego do varysa to skasujcie i czekamy juz na beeza:)
Rewolta - Nie 05 Sty, 2014

Moje poszły dzisiaj ;>
Martin - Nie 05 Sty, 2014

Ja już wysłałem do Beeza
Gog - Nie 05 Sty, 2014

Rewolta napisał/a:
Moje poszły dzisiaj ;>
usuń je prosze ;p jednak to nie ma sensu wysylaj do beeza;d
Beez - Pon 06 Sty, 2014

wszystkie rozkazy mam, mapka dziś wieczór jak się rozpakuje i ogarne
Beez - Pon 06 Sty, 2014

a jednak nie mam rozkazów od Goga!
miałem 2x rozkazy od innego gracza i dlatego źle policzyłem...
Mapka już prawie gotowa - tylko rozkazów wilda na nich brakuje

Gog - Pon 06 Sty, 2014

poszly /:D
Beez - Pon 06 Sty, 2014

http://img43.imageshack.us/img43/9216/f8ju.jpg
Gog - Pon 06 Sty, 2014

co do sytuacji na mape mam 10 zetonow teraz pewnie zbiore 16 a pamietam jak ktos mowil ze dziki nie ma gdzie farmic eh ;d i dlatego dolozylismy wyspe na skagos :) wybaczcie, ale widze, że jednak do kazdej zmiany musimy podchodzic ostrożnie :)
Martin - Pon 06 Sty, 2014

Gog napisał/a:
co do sytuacji na mape mam 10 zetonow teraz pewnie zbiore 16 a pamietam jak ktos mowil ze dziki nie ma gdzie farmic eh ;d i dlatego dolozylismy wyspe na skagos :) wybaczcie, ale widze, że jednak do kazdej zmiany musimy podchodzic ostrożnie :)

Może po prostu aż tak dobrze grasz? ;)

Niezależnie od decyzji kruka, który jest hen na dalekiej północy, palę najpierw Wybrzeże, a potem Strong Song

Gog - Pon 06 Sty, 2014

wędrowców proszę :)

Podaj od razu swój pierwszy marsz, bo nikt już nie ma więcej najazdów ;)
Gog - Pon 06 Sty, 2014

statek z portu uwalniam
Rewolta - Pon 06 Sty, 2014

Jak się Martin ruszysz to od razu wrzuć dowódcę Beezowi bo czuwam ;D

Czekam na ruch Glovera ;p

A to idę spać w takim razie :D
Chociaż na razie nie widzę waszego niecnego planu to jutro i tak wszystkiego się dowiem :D

Poczekaj....

Niech Ci będzie - skoro tak Ci spieszno, to wszystkie statki na Wąskie morze

Mam nadzieję iż dowódca wysłany :p
Tam Beez wszystko widzi i słyszy ;D
No ja oczywiście

Ty pewnie Walder ;D (tylko który :P )
A więc dołożysz miecz i wygrasz :)

Dokładnie, a twoje wsparcie odpływa :)

Jako iż jutro może mnie nie być rozpiszę swój marsz raczej nikt mnie nie zaatakuje (może tylko Gj)

Atak -1 na bliźniaki
[1] Alayne Stone [wieża] bo tylko ona mi została

Proszę Mistrza o rozpisanie bitwy gdy nadejdzie moja kolej.

Oj, troszkę się pospieszyłeś, bo jeszcze Grey może Cie zaatakować (albo mnie)

Więc z podaniem dowódcy poczekam na jego ruch

Beez - Wto 07 Sty, 2014

rozpiski dziś wieczór koło 9-10
czarnylord23 - Wto 07 Sty, 2014

Marsz-1 z Deepwood Motte: Rycerz -> Winterfell, Piechur-> Torrhen's Square, Wieża -> Wilczy Las.

Beez moja [2] i [0] Greyjoya są już zużyte. ;)

tamten - Sro 08 Sty, 2014

marsz -1 z Ramsgate

wieża na Dreadfort zostawiam żeton

Beez - Sro 08 Sty, 2014

Bitwa o Wąskie morze

Atakujący Frey[5]
      3x statek [3]
      Ostrze z Valyriańskiej stali: Dostępne -> Używa [1]

Obrońca Arryn [5]
      Statek [1]
      Obrona +1 [1]
      Dowódca: [3] Littlefinger Jeśli wygrasz przeciwnik będzie musiał zapłacić 2 żetony władzy za każda wycofująca się jednostkę. Każda za która nie zapłaci zostaje zniszczona.

Frey wygrywa
Arryn przegrywa, wycofuje statek na Zatokę krabów i traci wsparcie w niej,

Beez - Sro 08 Sty, 2014

drugiej bitwy Arryna nie rozpisze do czasu marszu Greyjoya.

Już poprawilem czarny - jakoś nie rozpisalem tej bitwy i mi to umknęło.

Martin - Sro 08 Sty, 2014

Ja nie mam też Stevrona a Arryn Corbraya :)
Beez - Sro 08 Sty, 2014

porpawione. Święta i wyjazd zrobiły swoje

Skoro tamtej bitwy nie rozpisywałeś, to pamiętałeś żeby dodać mi 2 żetony za Stevrona? Prawdę mówiąc niezbyt się orientuję ile powinienem teraz mieć :oops:
Rewolta - Sro 08 Sty, 2014

Czyli czekamy na pierwszy marsz czarnego? tak ?
Beez - Sro 08 Sty, 2014

wydaje mi się, że pamiętałem ale zaraz to spawdze na swoich mapkach starszych i dam znac koło 4

Dzięki :)

Rewolta napisał/a:
Czyli czekamy na pierwszy marsz czarnego? tak ?

Czarny już się ruszył, teraz Grey

Beez - Sro 08 Sty, 2014

mu chyba chodziło o czarnego w sensie Greya (kolor pionków). :D
I tak czekamy na niego

Edit: owszem - dodałem Ci

rekceb - Sro 08 Sty, 2014

Rycerz na Grzęzawiska

A więc przed arrynem broni mnie czarny walder. Piechur do piachu
Gog - Sro 08 Sty, 2014

piechur na boltona dowódca znany:)

[1] Walton Nagolennik [miecz]
czarnylord23 - Sro 08 Sty, 2014

Ech dobra, raz się żyje. :D
Winterfell: 3xRycerz -> Nad Białym Ostrzem. Zostawiam Żeton Władzy.

czarnylord23 napisał/a:
Ech dobra, raz się żyje. :D

Przekonałeś mnie jednak - wieża na barrowlands ;)

edit: i żeton zostawiam

Beez - Sro 08 Sty, 2014

:D hehe już miałem o to pytać. Mapka + rozpiska bitew i ogar 1 postu jutro rano :)

broni fetor
Beez - Czw 09 Sty, 2014

przepraszam was - brakło mi motywacji aby wstać 30min wcześniej z łóżka i nie zdążyłem - więc update dopiero jak wróce do domu ;/ (koło 22)
czarnylord23 - Czw 09 Sty, 2014

Był Robert Glover. Wygrywam i przestawiam żeton obrony+2 na to pole (z Przylądku Krakena oczywiście)
Beez - Czw 09 Sty, 2014

Bitwa o Bliźniaki

Atakujący Arryn [2]
      Marsz -1 [-1]
      piechur[2]
      Dowódca: [1] Alayne Stone [wieża]

Obrońca Frey [9]
      Rycerz [2]
      Wsprcie: 2x rycerz [4]
      Ostrze z Valyriańskiej stali: Niedostępne

Frey wygrywa
Arryn przegrywa, piechur zostaje zniszczony od mieczy, Arryn przewija karty

Beez - Czw 09 Sty, 2014

Bitwa o Karhold

Atakujący Wildings[3]
      Piechur [1]
      Dowódca: [2] Tormund Zabójca Olbrzyma [miecz][wieża]

Obrońca Bolton [4]
      Rycerz [2]
      Obrona +1 [1]

Bolton wygrywa
Wildings przegrywa, piechur cofa się na ostatnie sąsiedztwo. Wild przewija karty

Beez - Czw 09 Sty, 2014

Bitwa o Greywater Watch

Atakujący Glover[9]
      3x Rycerz [6]
      Dowódca: [3] Robert Glover Jeśli atakujesz i wygrasz możesz na podbitym obszarze położyć pozostały rozkaz obrony lub wsparcia (lub przełożyć go z innego pola).

Obrońca Bolton [5]
      Rycerz [2]
      Dowódca: [0] Fetor Odrzuć Fetora żeby zagrać Ramsaya z kosza lub ręki -> [3] Ramsay Botlon [miecz][miecz]

Glover wygrywa i przekłada na podbity teren obronę +2.
Bolton przegrywa i wycofuje konia na...

Beez - Czw 09 Sty, 2014

http://img15.imageshack.us/img15/9315/qn7g.jpg

Mapka nie uwzględnia:
przerwócenia jednego statku Arryna oraz piechura WIlda bo mi się nie chciało ich przewracać bo to nie ma znaczenia żadnego.

-ostatniego marszu Glovera i Freya, bo czekam na decyzję Boltona gdzie się wycofuje (bo może do Barrowtown.)

tamten - Czw 09 Sty, 2014

Wycofuje się nad Długie Jezioro

Mój marsz 0, koń i wieża Nad długie jezioro, jeden koń zostaje

Na Ramsgacie mam żeton by the way

rekceb - Pią 10 Sty, 2014

Wszystkie statki za Zatokę Błyszczącej Wody
Dowódca Glovera znany
U mnie Euron

Rewolta - Pią 10 Sty, 2014

Co ja biedny mogę zrobić, mogę tylko rękę Freyowi odnowić aby nie miał dwóch 4 do grania...
atak 1 rycerz na trakt
2 rycerz wskakuje do coldwater
3 zostaje

Dowódca F. znany u mnie [0] Lysa Arryn Otrzymujesz tyle żetonów władzy jaką pozycją na torze zaopatrzenia zajmujesz.

A więc 3 pieniążki dla mnie bo chyba tylę powinienem mieć z zaopatrzenia (gdy była karta zaopatrzenie już chyba traktu nie miałem zaraz sprawdzę )

Martin - Pią 10 Sty, 2014

nigdy nie miałeś Traktu i mieć nie będziesz :)

Miałem trakt miałem ;P
czarnylord23 - Pią 10 Sty, 2014

Liczyłem na to, że Bolton będzie chciał wygonić mnie znad Białego Ostrza. :(
Ale po ci Ci ten atak na mnie Wronie Oko? Teraz wygrasz, ale w następnej turze to ja z powrotem Cię zaatakuję i odbiję morze.

rekceb - Pią 10 Sty, 2014

Chocby wlasnie poto zebys musial odbijac

Hm, jeszcze moje UW*, zapomniałbym:
Biorę Żeton Władzy.
Kurde dzięki temu mojemu atakowi na Boltona gra stała się o wiele ciekawsza nagle. :D Mogę co prawda nie wyjść na tym najlepiej, ale jakbym siedział i bronił tylko na te 5 zamków to i tak bym nie wygrał, bo ktoś z 6 zamkami powinien skończyć grę. ;)

u mnie statek do portu
Gog - Pią 10 Sty, 2014

konia proszę
Beez - Pią 10 Sty, 2014

mobilka Freya i robie nową mapę i wydarzenia

Statek oczywiście :)
Beez - Pią 10 Sty, 2014

Bitwa o Zatokę błyszczącej wody

Atakujący Greyjoy[7]
      3x statek [3]

Obrońca Glover [6]
      4x statek [4]
      Wsparcie+1 *: Statek [2]
      Dowódca: [0] Meera Reed Usuń żeton władzy przeciwnika z pola sąsiadującego z obszarem bitwy, jeśli nie znajdują się tam żadne jednostki możesz zamiast usuwać żetonu zamienić go na swój dostępny żeton władzy.

Greyjoy wygrywa,
Glover przegrywa, przewija karty, wycofuje 3 statki na lodową zatokę, 1 statek ginie.

Beez - Pią 10 Sty, 2014

Bitwa o Trakt

Atakujący Arryn[2]
      Rycerz [2]
      Dowódca: [0] Lysa Arryn Otrzymujesz tyle żetonów władzy jaką pozycją na torze zaopatrzenia zajmujesz

Obrońca Frey [12]
      Rycerz [2]
      Wsparcie : 3x rycerz [6]
      Dowódca: [1->4] Raymund Frey Ta karta otrzymuje +1 siły za każdego Freya w stosie kart odrzuconych.
      Ostrze z Valyriańskiej stali: Niedostępne

Frey wygrywa i przewija karty
Arryn przegrywa, ale zarabia 4 żetony

Beez - Pią 10 Sty, 2014

mam już gotową mapę z wydarzeniami ale imageshack odmawia mi posłuszeństwa...
Nie umiem wstawiać zdjęć na nim -.-

To daj chociaż wydarzenia :)
Arryn pisał, że miał zarobić 3 żetony, a nie 4

Bo Arryn nie umie patrzeć na mapę. :D
Beez - Pią 10 Sty, 2014

wydarzeniami będą.

1- Mobilizacja
2- Nic się nie dzeje
3- Atak dzikich.

A wszystko to poprzedzone atakiem dzikich z siłą 12...
Ale pytanie do innych hostow - też wam się nowy imageshack wyświetla ?

Gog - Pią 10 Sty, 2014

Beez napisał/a:
wydarzeniami będą.

1- Mobilizacja
2- Nic się nie dzeje
3- Atak dzikich.

A wszystko to poprzedzone atakiem dzikich z siłą 12...
Ale pytanie do innych hostow - też wam się nowy imageshack wyświetla ?

trzeba chwile ogarnac zeby hostnac ale szybciej sie robi:D

Beez - Pią 10 Sty, 2014

mi się w ogóle nie robi.
Klikam ten przycisk browse and upload, wybieram i... Nic.
Mam cały czas 0%

Gog - Sob 11 Sty, 2014

dochodzi mi do 67 i nic;x
Beez - Sob 11 Sty, 2014

Ok po bitych 20 minutach zaskoczyło.
http://imageshack.com/a/img809/6198/bjlv.jpg

Atak dzikich z siłą 12.
Następnie Mobilka,
Nic się nie dzieję
I drugi atak dzikich z siła 0/8

Rewolta - Sob 11 Sty, 2014

czarnylord23 napisał/a:
Bo Arryn nie umie patrzeć na mapę. :D

Co ja biedny zrobię co patrzę to 3 beczki widzę ;P
Było mnie oświecić ;]

czarnylord23 - Sob 11 Sty, 2014

Myślałem, że sam zauważyłeś jak pisałeś że miałeś Trakt. :D
Licytacja na białych (nie dzikich, moje zamiary względem Goga były i są pokojowe) posłana.

Właśnie ,że traktu nie miałem ;D
Strona 48, najpierw mapa Beeza potem decyzja Goga o zaopatrzeniu ;]
Chyba że ja coś przekręcam, nie mówię 4 żetony jest mi na rękę tematu już poruszał nie będę :D

O kurde! Rzeczywiście jest błąd w zaopatrzeniu! Aż dziw że sam wcześniej nie zauważyłem, ale to chyba przez to że był 2 stycznia, a na granicy 31 grudnia i 1 stycznia miałem 36 godzin z tylko 1 godziną i 20 minutami snu. ;)
Gog - Sob 11 Sty, 2014

miał 4 wg rozpiski martina :)
Martin - Sob 11 Sty, 2014

Czyli w mojej rozpisce był błąd :p bo arryn zdecydowanie ma 3, nawet się cieszył że ma mniej ode mnie, bo to mu uprgaduje 4 ;)

natomiast wydaje mi się że widzę tu inny błąd. 2 tury temu byl atak dzikich. Odrzucalismy w jego wyniku po 1 karcie, więc nie mieli szans dojść do 12, wg moich obliczeń teraz powinni mieć 6, tylko Beez ich po tamtym ataku nie wyzerowal :) proszę o sprawdzenie, bo trochę skacowany jestem, ale tego akurat prawie pewny

Zeruje się tylko ja my wygrywamy. ;) Jak dzicy/biali wygrywają to spada o 2 pola. Z 12 na 8. ;)

Ahh, czyli jednak nieznajomość zasad :oops: Już wysyłam licytację :)
tamten - Sob 11 Sty, 2014

czarnylord23 napisał/a:

Licytacja na białych (nie dzikich, moje zamiary względem Goga były i są pokojowe) posłana.

Ja też od początku byłem pokojowo nastawiony :grin: niestety Gog nie był, może jakaś rekompensata? :smile:

czarnylord23 napisał/a:
O kurde! Rzeczywiście jest błąd w zaopatrzeniu!

To tylko jeszcze jedna uwaga: skoro arryn miał zaopatrzenie 3 a nie 4 to nie mógł wycofać statku po bitwie o narrow sea, mając 3 konie na krwawej bramie. Ale to mój błąd, niech Beez zdecyduje co z tym zrobić :)

Nie no jak dla mnie nie ma problemu, skasujmy statek i problem z głowy ;)
Może to trochę nie sprawiedliwę bo widzę iż jest mobilka ale cóż :)
tamto uw* chyba miałobyć na potrzeby kolejnego statku jak pamiętam :)
Proponuje zrobić jak wyżej

tamten - Sob 11 Sty, 2014

Tak z innej beczki, czy talia nie powinna być tasowana, gdy spadną 3 starcia królów, 3 zaopatrzenia, 3 mobilki i 3 gry o tron? Tak przynajmniej przeczytałem w pbf #25

Jeśli się nie mylę ta zmiana dotyczyła #37. ;) I w #40 chyba też, chociaż sam o tej zmianie zupełnie zapomniałem.
Beez - Sob 11 Sty, 2014

to jest zasada goga której ja nie uznaję.
Przyznaję się, że zaopatrzenia nie sprawdziłem tylko wziąłem to co ktośtam napisał.

Statek wykasujemy i nie ma problemu.

Biali wędrowcy są na pewno na 12 i czekam na licytacje

Gog - Sob 11 Sty, 2014

Beez napisał/a:
to jest zasada goga której ja nie uznaję.
Przyznaję się, że zaopatrzenia nie sprawdziłem tylko wziąłem to co ktośtam napisał.

Statek wykasujemy i nie ma problemu.

Biali wędrowcy są na pewno na 12 i czekam na licytacje

i ja to szanuje :) i nie zamierzam tej zasdy forsować w ogóle, my tak gramy Shutt moze potwierdzić, że tak gra sie lepiej i z nadchodzi zima przesuwamy białych wędrowców co dodaje grze pikanterii i tyle :)

Beez - Sob 11 Sty, 2014

czekamy tylko na Greyjoya jak chodzi o licytację
rekceb - Nie 12 Sty, 2014

Podaję w takim razie tutaj na Białych daję 0
Beez - Nie 12 Sty, 2014

Greyjoy - 0 - pozostało 3
Arryn - 0 - pozostało 10
Wildings - 1 - pozostało 13
Glover - 2 - pozostało 6
Frey - 2 - pozostało 2
Bolton - 2 - pozostało 2

Suma: 7 = PRZEGRANA

JEŹDŹCY MAMUTÓW
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 3 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży

Gracz z najwyższą stawką: Może odzyskać 1 wybraną kartę Rodu ze swojego stosu odrzuconych kart Rodu.

Czekam na decyzję od Wilda, kto dał najmniej.
Czekam na waszą demobilizacje, a potem mobilizację :)

czarnylord23 - Nie 12 Sty, 2014

Demobilizacja:
1) Statek (Port)
2) Piechur (Przylądek Krakena)

Z mobilizacją chciałbym zaczekać na demobilizację innych graczy. :)

Gog - Nie 12 Sty, 2014

wybieram greya mam nadzieje ze to podtrzyma juz na stale moj sojusz z lordem arrynem :D demobilizacja statek z portu i piechur z wiezy cieni
Rewolta - Nie 12 Sty, 2014

Nie widziełem że mam aż 10... ;P
Martin - Nie 12 Sty, 2014

Usuwam statek z portu i piechura z Moat Cailin

ściągam 2 statli
tamten - Nie 12 Sty, 2014

2 statki z morza idą pod młotek

Niszczę 2 statki w zatoce 1 w porcie

Mobilizacja:
Deepwood Motte: Piechur i Statek do Portu
Winterfell: 2xPiechur
Torrhen's Square: Piechur
Barrowtown: Piechur
Palec Flinta: nic, bo przekroczyłbym zaopatrzenie ;)

Mam pytanie, bo chyba znowu błędnie zinterpretowałem zdolność.

Zauważyłem brak Ramsaya w swoich kartach, w takim razie Fetor nie działa jako możliwość zagrania Ramseya? Myślałem, że rzucając Fetora mam wybór czy rzucam Ramsaya czy nie, wybieram czy mam siłę 0 czy 3.

Bo inaczej Fetor to po prostu drugi Ramsay i ta siła 0 przy tej postaci nie ma znaczenia.

Wiem, że nie mogę już cofnąć karty, ale chciałabym to wyjaśnić.

Martin - Nie 12 Sty, 2014

Seagard: piechur i statek do portu
Bliźniaki: machina
Wschdnia strażnica: statek na szczęki
MC: piechur
WH: piechur

Chyba nic więcej nie moge ;)

Gog - Nie 12 Sty, 2014

tamten napisał/a:
Mam pytanie, bo chyba znowu błędnie zinterpretowałem zdolność.

Zauważyłem brak Ramsaya w swoich kartach, w takim razie Fetor nie działa jako możliwość zagrania Ramseya? Myślałem, że rzucając Fetora mam wybór czy rzucam Ramsaya czy nie, wybieram czy mam siłę 0 czy 3.

Bo inaczej Fetor to po prostu drugi Ramsay i ta siła 0 przy tej postaci nie ma znaczenia.

Wiem, że nie mogę już cofnąć karty, ale chciałabym to wyjaśnić.

oczywiscie, że mozesz wybrac:) jest odrzuc fetora (jak czuryne w II edycji) nie ma musu :)

2 statki na morze :D
Trzeba odbudować to co się zniszczyło :)
orle gniazdo piechur

w takim razie Ramsay zostaje na ręce;)

Może lepiej wpisać słowo "możesz"na karcie, żeby nie było wątpliwości dla następnych graczy.

Lordzie Arryn, proponuję jednak wykorzystać limit mobilizacji. W OG masz wszak 2 punkty do wykorzystania, również w Coldwater możesz coś zmobilizować. ;)

PS Czyli po zmobilizowaniu tych 2 statków są w końcu na Zatoce Krabów 2 czy 3 statki? Bo już się pogubiłem. x]

Aj ja jaj
no tak tam są teraz 2 statki zapomniałem ( po mojej mobilizacji z gulltown i krwawej bramy)
No to jeszcze 1 statek będzie z coldwater...
Z OG nie chciałem mobilizować nic więcej prócz piechura ale w sumie dostawię tą machinę...
Dzięki za przypomnienie o tych statkach ;]

Statek na Zatokę Żelaznych Ludzi
Pyke Wieża

Karhold - dwa statki na morze
Dreadfort - koń
Ramsgate -piechur

Beez - Pon 13 Sty, 2014

tamten napisał/a:
w takim razie Ramsay zostaje na ręce;)

Może lepiej wpisać słowo "możesz"na karcie, żeby nie było wątpliwości dla następnych graczy.

Faktycznie mój błąd - pamiętam, że nawet zagranie tej karty przez ciebie niesamowicie mnie zmyliło i nie wiedziałem o co chodzi.

Jutro to ogarnę bo teraz padam

Gog - Pon 13 Sty, 2014

ja tylko poproszę statek na morze dreszczy
Beez - Pon 13 Sty, 2014

ok wszyscy zmobilizowali, teraz czekam na atak dzikich z siłą 8 i mapka i rozkazy
Beez - Pon 13 Sty, 2014

czekam jeszcze na Wilda i Greyjoya z ich licytacja
rekceb - Pon 13 Sty, 2014

Poszło
Rewolta - Pon 13 Sty, 2014

Coś czuję iż przegramy... :)
Martin - Pon 13 Sty, 2014

coś czuję że wynik bitwy się zbliża ;)
Beez - Pon 13 Sty, 2014

wynik już dawno jest i zostanie ogłoszony razem z mapką, bo lubię was trzymać w napięciu :D

No Be(e)z przesady ;P
Beez - Pon 13 Sty, 2014

Ogólnie to jestem bardzo zadowolony z waszej postawy przeciwko białym wędrowcom.

Dzicy znający białych wędrowców z bliska postanowili sami się z nimi rozprawić rzucając 8 żetonów... i udało by im sie gdyby nie dzielni Arrynowie którzy chyba chieli udowodnić, ze są faktycznie "as high as honor" i rzucili żetonów 9! Reszta rodów oprócz skąpych Greyjoyow również dorzuciła po cegiełce, a Freyowie nawet 2... :)
Mimo dzielnej walki pokonanie białych wędrowców nic Arrynom nie dało, gdyż nie mogli oni sobie pozwolić na więcej Rycerzy w swoich armiach... :(

21 to mój prywatny rekord chyba jak bierzemy pod uwagę grę na 6 osób:)
Karta to zabójcy wron - ale Arryn ma już 5 rycerzy na mapie.

Mapka za chwile i aktualny stan żetonów na niej. :)

Myślałem iż uzyskam władzę nad którymś torze...
Jak zwykle idealnie opracowane :p
Wahałem się nad 8 ale jak widać kto nie ryzykuje ten nie ma przyjemności sklepania białych wędrowców ;D

Gog - Pon 13 Sty, 2014

nie znalem bialych wedrowców, bo to drugi atak w turze btw:d
Beez - Pon 13 Sty, 2014

Btw Arrynie nie mogłeś uzyskać władzy na którymś torze bo ta karta jest już dawno poza grą (wypadła jako 1) :)
nowy imageshack wczytuje mi się 2h -.-

Beez napisał/a:
a Freyowie nawet 2... :)

Freyom jak zwykle nikt nawet nie podziękuje, a względnie to właśnie oni się najbardziej poświęcili...

czyli właściwie nie było żadnej sensownej nagrody dla mnie ..
Czyli pozostaje mi satysfakcja ;P

Beez - Pon 13 Sty, 2014

Martin napisał/a:
Beez napisał/a:

Freyom jak zwykle nikt nawet nie podziękuje, a względnie to właśnie oni się najbardziej poświęcili...

Ten wdowi grosz mający większe znaczenie niż bogactwa innych... :)

Beez - Pon 13 Sty, 2014

Ok mi imageshack znowu odmówił posłuszeństwa i nie mam już na niego sił więc się poddaje i ide spać - jutro coś postarm się ogarnąć

Beez napisał/a:
Martin napisał/a:
Beez napisał/a:

Ten wdowi grosz mający większe znaczenie niż bogactwa innych... :)

Raczej wdowczy

Jak widać imageshack działa :)

Beez - Wto 14 Sty, 2014

http://imageshack.com/a/img163/984/8ap9.jpg

W końcu się udało

Gog - Sro 15 Sty, 2014

a mobilka bedzie naniesiona?
rekceb - Sro 15 Sty, 2014

Moja mobilka jest na mapie
Beez - Sro 15 Sty, 2014

Chyba tylko o twoim statku zapomniałem - reszta mobilek jest na mapie.

Więc gog ma 2 statki na morzu dreszczy.

czarnylord23 - Sro 15 Sty, 2014

Rozkazy posłane. Ta tura zapowiada się naprawdę interesująco. :)
Rewolta - Sro 15 Sty, 2014

czarnylord23 napisał/a:
Rozkazy posłane. Ta tura zapowiada się naprawdę interesująco. :)

Jako iż to 9 runda mam nadzieję iż ujrzę morze krwi ale wkoło Barrowtown czy też białego portu ;D
a nie np w coldwater ;P

Martin - Sro 15 Sty, 2014

kto by tam chciał zdobywać Coldwater....
czarnylord23 - Sro 15 Sty, 2014

Drogi Lordzie Arrynie chciałbym tylko zauważyć, że kiedy moli rycerze wyrusza znad Długiego Ostrza na Barrowtown nie ujrzysz ani kropli krwi - z machin oblężniczych to co najwyżej stosy drewna zostaną. ;)
Rewolta - Sro 15 Sty, 2014

Wiem wiem po prostu nie chciało mi się zmieniać ;P

Aczkolwiek jak powiadasz to będzie iście ciekawa runda ;D

Beez - Czw 16 Sty, 2014

mapkę już mam gotową, ale prosze o potwierdzenie Czarnegolorda, że pisząc o zatoce błyszczącej wody myślał o lodowej :)
czarnylord23 - Czw 16 Sty, 2014

Potwierdzam.
Mój powrót na Zatokę Błyszczącej Wody jest wszak tylko kwestią czasu. :D

Beez - Czw 16 Sty, 2014

http://imageshack.com/a/img89/7835/nmze.jpg

Czekamy na kruka.
Rozpiska marszy w 1 poście będzie jutro

Tyle szczęścia. :D Nikt nie pali mojego wsparcia nad białym ostrzem. :D

Moje palenie oczywiście bez efektu.

Martin - Czw 16 Sty, 2014

Moje pierwsze palenie pali palenie greya, a drugie jego wsparcie
Gog - Czw 16 Sty, 2014

wschodnia straznica zmiana rozkazu na marsz +1
Martin - Czw 16 Sty, 2014

wykonaj od razu palenie/marsz ;)
Gog - Czw 16 Sty, 2014

moment mysle :D spale obrone na karholdzie hardhome wieza na strażnicę kon na sąsiedztwo i kon na karhold dowodca na pw
Rewolta - Czw 16 Sty, 2014

Czyżby wszyscy w tej rundzie chcieli bić Freya ? :D
Nie zapominajmy o gloverze :D
Który z chęcią dobiłby do 7 zamku :D
A w 10 rundzie będzie się ruszał 2-gi :D

Dobra, ja też już przemyślałem sprawę i wykonam swój marsz:
Torrhen's Square: 2xPiechur -> Barrowlands (Zostawiam Żeton Władzy)
Szkoda tylko, że nie ma tam twierdzy. :(
Dowódca na PW.

Rewolta napisał/a:
Czyżby wszyscy w tej rundzie chcieli bić Freya ? :D
Nie zapominajmy o gloverze :D
Który z chęcią dobiłby do 7 zamku :D
A w 10 rundzie będzie się ruszał 2-gi :D

Nie przeczę, że z chęcią dobiłbym do 7 zamków, ale w tej chwili muszę powalczyć o to, by zachować te 5 zamków które mam, bo i Frey, i Greyjoy, i Bolton czekają tylko na mój błąd by zająć moje włości. :D

tamten - Czw 16 Sty, 2014

Roose Bolton broni
Gog - Pią 17 Sty, 2014

u mnie varamyr ;d piechur wraca na hardhome ustawiam 2 talie ;d
Martin - Pią 17 Sty, 2014

Czyli teraz na wierzchu są "mroczne skrzydła mroczne słowa"? ;) bo przecież nie ustawiłbys nadchodzi zima....przed gloverem broni mnie melwys, wybieram tor kruka i zapewniam was że żadnego starcia królów nie będzie...

Mam nadzieję że trochę utrudni gloverowi w następnej rundzie strata 2 gwiazdek ;p

czarnylord23 - Pią 17 Sty, 2014

Dobra, to teraz się upewnię: Zostaję zrzucony na 1*, tak?

U mnie była
    [1] Sybelle Locke Za każdą gwiazdkę przy twojej pozycji na torze królewskiego dworu ta karta ma +1 siły.

na wypadek gdybyś chciał rzucić Waldera Freya. ;) No ale niestety byłeś mądry i rzuciłeś Melwysa. :(

Wieża na wschodnia strażnicę, koń na grzezawiska, dowodzi aegon bloodborn
czarnylord23 - Pią 17 Sty, 2014

Chyba na Strażnicę nad Szarą Wodą. ;)

no raczej ;p
Beez - Pią 17 Sty, 2014

panowie update jutro wieczorem,
Rewolta - Pią 17 Sty, 2014

Beez napisał/a:
panowie update jutro wieczorem,

Damy sobie radę :D

tamten - Sob 18 Sty, 2014

marsz z Nad Długiego Jeziora:
- wieża na Góry Północne
- rycerz na Dredfort
- rycerz zostaje

Beez - Nie 19 Sty, 2014

mój Imageshack znowu mnie dobija...
Mam nadzieję, że rano sie ogarnie bo update mapy gotowy.

Sorka za laga, ale cięzkie zycie mam aktualnie...

czarnylord23 - Nie 19 Sty, 2014

Spoko, mi to nie przeszkadza bo mam tyle scenariuszy na 10 turę w głowie, że zanim się zdecyduję minie wiele dni, więc niech ta 9 tura trwa jak najdłużej. Byle mnie tylko niczym nie zaskoczono już, bo znowu wszystkie plany trzeba będzie zmieniać. :D
Rewolta - Nie 19 Sty, 2014

Żebyś się nie zdziwił właśnie ;D
rekceb - Nie 19 Sty, 2014

Mój obrońca Grzęzawisk znany
Rewolta - Nie 19 Sty, 2014

Czyli wynik bitwy znany, Gj teraz marszuje
Beez - Nie 19 Sty, 2014

Bitwa o Karhold

Atakujący Wildings[6]
      Rycerz->piechur [2->1]
      Wsparcie: 2x rycerz, piechur [5]
      Dowódca: [0] Varamyr Pięć Skór Spójrz na wierzchnią kartę talii białych wędrowców, następnie możesz odrzucić 3 żetony władzy żeby ustawić wierzchnią kartę na górze dowolnej talii westeros.

Obrońca Bolton [8]
      Rycerz [2]
      Wsparcie: 2x rycerz [4]
      Dowódca: [4] Roose Bolton Natychmiast zredukuj konia przeciwnika do piechura biorącego udział w tej bitwie lub wspierającego.

Bolton wygrywa
Wildings przegrywa, redukuje rycerza do piechura i ustawia za 3 żetony 2 talię

Beez - Nie 19 Sty, 2014

Bitwa o Barrowlands

Atakujący Glover[9]
      Marsz -1 [-1]
      2x Piechur [2]
      Wsparcie: 3x rycerz [6]
      Dowódca: [1->4->2] Sybelle Locke Za każdą gwiazdkę przy twojej pozycji na torze królewskiego dworu ta karta ma +1 siły.]

Obrońca Frey [1]
      Wieża [0]
      Dowódca: [0] Maester Melwys Wybierz tor wpływów wspinasz się na nim o 2 przeciwnik spada o 2 (o kolejności decyduje mniej korzystna opcja)-> Kruk

Glover wygrywa
Frey przegrywa, wieza zostaje zniszczona

Nowy układ żetonów na torze kruka:
1: Frey
2: Wildings
3: Arryn
4: Glover

Beez - Nie 19 Sty, 2014

Bitwa o Grzęzawiska

Atakujący Frey[6]
      Marsz -1 [-1]
      Rycerz [2]
      Wsparcie: Rycerz, piechur [3]

Obrońca Greyjoy [4]
      Rycerz [2]

Frey wygrywa
Greyjoy przegrywa i traci rycerza od miecza, ale przewija karty

Beez - Nie 19 Sty, 2014

http://imageshack.com/a/img585/7481/92sb.jpg

Czekamy na marsz Greyjoya, a potem Arryn

rekceb - Pon 20 Sty, 2014

Wieża na Harlaw
Rewolta - Pon 20 Sty, 2014

ściagam marsz z orlego gniazda
Gog - Pon 20 Sty, 2014

wszystko ze straznicy na karhold dowódca na pw
tamten - Pon 20 Sty, 2014

broni Arnolf, rycerz wycofuje się na Ramsgate
czarnylord23 - Pon 20 Sty, 2014

2 statki na Zatokę Błyszczącej Wody, 1 statek zostaje, 1 statek na Zachodnią Zatokę.

E: Dowódca na PW

rekceb - Pon 20 Sty, 2014

Broni Mokra Czupryna
Martin - Pon 20 Sty, 2014

Zdejmuję marsz z wody
czarnylord23 - Pon 20 Sty, 2014

U mnie [4] Galbart Glover [miecz][wieża]. ;)
rekceb - Wto 21 Sty, 2014

Wszystko na Seagard - Zostawiam żeton

Dowódca na PW

Martin - Wto 21 Sty, 2014

Broni Stevron Frey. Jeśli trzeba używam miecza
czarnylord23 - Wto 21 Sty, 2014

Wyrażam nadzieję, że lord Greyjoy zauważył Rycerza Freya przysłoniętego rozkazem. Chciałem to zgłosić dzisiaj po powrocie z uczelni, ale byłem zbyt padnięty by myśleć o czymkolwiek.
Beez - Wto 21 Sty, 2014

Ojej - musiałem być zmęczony jak tą mapę robiłem, jeśli GJ tego nie zauważył to wezmę to na siebie... i coś wykombinujemy.

Jutro wieczorem update bo mam wieczorem egzamin...

Mnie też trochę zdziwił ten samobójczy atak, ale nie patrzyłem na mapę. Nie będę protestował jeśli Greyjoy chce cofnąć ruch. Chyba, że kryje się za tym jakaś głębsza strategia ;)

Panowie nic nie widziałem i powiem tak mój poprzedni ruch też byłby inny gdyż w takim układzie nie mam co atakować a przed atakiem Glovera miałem w zasięgu wieży jego zamki. Nastawiłem się na Freya a tu wyskakuje rycerz z kapelusza.

Niech GM decyduje co robimy.

Gog - Wto 21 Sty, 2014

ja bym cofnal do peirwszego ruchu greya :D od razu mowie zebyscie nie plakali, że to duzo zmieni, nie zmieni nic, bo po 1 glover i tak wjedzie tam statkami itd :) jestem za tą opcją, biedny grey i tak juz prawie nic nie robi ;x

Mi jest obojętne, ale jeśli cofamy do 1 ruchu Greya to rozumiem, że wszystkie marsze po nim przeprowadzamy od nowa?
Rewolta - Wto 21 Sty, 2014

Mi też bez różnicy ;D
Chociaż ja go tam widziałem od początku;P

Ja też się na to zgadzam, przynajmniej rękę przewinę wcześniej. :D

E: A przeprowadzanie marszy: chyba tylko mój. Wątpię, żeby dla reszty coś się zmieniło (u mnie dowódcy).

E2: I tylko szkoda tych wszystkich godzin myślenia nad planem na 10 turę... Teraz większość planów mi się zmieni (max 5 rozkazów będzie na tych samych miejscach co miało byc na rozpisce którą sobie ułożyłem już). ;)

No ja nie chcę nikomu rozwalać rozgrywki ale nie ukrywam że miałem plan zając jeden zamek lub twierdze i wybrałem Freya ale nie widziałem tego Rycerza więc czekam na decyzję GM ostateczną i wtedy napiszę co robię.

Ależ mi wcale nie rozwalasz rozgrywki. Ba, nawet będzie ciekawiej. :D

Sprawa wygranej nie jest chyba aż tak ważna by uznać rozgrywkę za złą jak się nie wygra.

PS Ale i tak zamierzam wygrać. :P

Dla formalności cofnijmy wszystkie marsze, nawet jeśli miałoby się nic nie zmienić.

Kto powiedział, że się nie zmieni? Jeśli cofamy, to moja flota może jednak zmienić jeszcze miejsce stacjonowania
Beez - Wto 21 Sty, 2014

Ok.
Wybaczcię - mój błąd.
Cofamy do pierwszego marszu GJ-a

Myślę, jedynie, że nie ma sensu by powtarzać bitwę o Karhold bo chyba nic na nią wpływu ne miało - ale prosze o potwierdzenie Boltona i Wilda.

Nawet mapka jest aktualna w takim razie...
Jeszcze raz przepraszam i cofamy się do 1 marszu GJ-a

Także Grey, potem Arryn, potem jeśli WIld i Bolton potwierdzą to Marsz Glovera.
Pozdrawiam i przepraszam
Sesja i PKP zabija ludzi.

Martin napisał/a:
Kto powiedział, że się nie zmieni? Jeśli cofamy, to moja flota może jednak zmienić jeszcze miejsce stacjonowania

W takim razie zaskocz mnie. ;) Może w końcu będzie to zaskoczenie pozytywne, bo do tej pory w tej rundzie zaskakiwano mnie głównie negatywnie (nie przewidziałem np. że przewiniesz Greyjoyowi rękę przed jego marszem. :D )

Beez napisał/a:
Sesja i PKP zabija ludzi.

Oj to prawda, myślałem że głównie to pierwsze ale przekonałem się wczoraj że drugie potrafi być równie skuteczne...

czarnylord23 napisał/a:
W takim razie zaskocz mnie. ;) Może w końcu będzie to zaskoczenie pozytywne, bo do tej pory w tej rundzie zaskakiwano mnie głównie negatywnie (nie przewidziałem np. że przewiniesz Greyjoyowi rękę przed jego marszem. :D )

pozytywne zaskakiwanie ciebie lub kogokolwiek nie jest moim celem ;)

tamten - Wto 21 Sty, 2014

możemy grać bez zmian w bitwie Karhold

Rycerz na Barrowtown
Dowódca na PW

Jeszcze raz sorki :P

A niech broni Galbart Glover [4]. ;) Jeśli nie rzuciłeś swojej [4] to wygrywam.
Beez - Wto 21 Sty, 2014

rekceb napisał/a:
[4] Euron Wronie Oko [miecz]

Jeśli jest tak jak mówisz to GJ wygrał.

Marsz Arryna

Gog - Wto 21 Sty, 2014

ja podtrzymuje ruch

A mój się trochę zmieni. ;) 1 statek zostaje, 3 statki na Błyszczącą Wodę.

Beez napisał/a:
Jeśli jest tak jak mówisz to GJ wygrał.

No i znowu negatywne zaskoczenie ;)

edit: chyba jednak musisz poczekać na Arryna, jego ruch może jeszcze sporo zmienić

Spodziewałem się tego. Ale po 1) w 10 turze przewinę rękę i chce mieć potem [4], po 2) nie chciałem ryzykować Ashy i lądowania Wieży w Rills (a [3] jest zbyt cenna by ją zużywać). ;)

Dowódca już na PW.

Zaskakiwania ciąg dalszy a więc 1 statek na wybrzeże;D
dowódca za sekund kilka ;>

U mnie broni tak jak ostatnio mokra czupryna

[2] Nestor Royce Jeśli w twojej armii znajdują sie sami rycerze zredukuj siłę piechurów przeciwnika do 0.

Zdaje mi się iż wygralem

rekceb napisał/a:
U mnie broni tak jak ostatnio mokra czupryna

Tak jak ostatnio? Ostatnio nie walczyłeś z Arrynem. Na pewnie nie zmylił Cię przedwczesny atak Glovera?

Beez - Wto 21 Sty, 2014

Greyjoyu czy mam rozumieć, że przed Arrynem bronił Cię mokra czupryna czy nie zauważyłeś tego i pomyślałeś o ataku Glovera, który za chwile?

Aha ... :D
Nie moja wina Glover lekko przyśpieszył :D

czarnylord23 - Sro 22 Sty, 2014

Aj sorki za to, rozochocilem sie chyba meczem Polska Szwecja. xD
rekceb - Sro 22 Sty, 2014

Mokra czupryna był na Glovera bo pisał o ataku jako 1
Rewolta - Sro 22 Sty, 2014

dobra wyrzuć coś na moją walkę
rekceb - Sro 22 Sty, 2014

Przed Arrynem broni Victarion i tak bym przegrał więc to chyba be różnicy.

Panowie piszcie w kolejności zwłaszcza ataki bo jak najbardziej nie spodziewałem się ataku Arryna i jak tylko przeczytałem 1 wpis Glovera wysłałem obrońcę.

Beez - Sro 22 Sty, 2014

czy Lord Arryn akceptuje taki wynik bitwy mimo iż podał dowodce swojego przed czasem?
:)

Skoro wygrywam to jasne ;p
To czekammy na Freya :D
Nie ukrywam iż liczę na łaskę i poparcie co do mojej napaści na Gj :D
Moje koniki z chęcią udadzą się na harlaw ;D

Martin - Sro 22 Sty, 2014

Nie, teraz wreszcie kolej na Glovera ;) ja sobie jeszcze poczekam, bo jeśli podtrzymuje atak na Greya, to mnie to osobiście interesuje

Podtrzymuje. :)

Czyli w sumie teraz czekamy na ?

Rozstrzygnięcie tej bitwy, a konkretnie chyba na dowódcę Glovera, bo myślę, że Greyjoy nie zmienia. Chciałbym go poznać, zanim wykonam (lub nie) swój ruch ;)

Rany byłem przekonany, że Beez go podał. :D U mnie była Maege Mormont [2] [miecz].
Po co inaczej atakowałbym aż [3] statkami. ;) Chyba że miałbym rzucić [1] i przegrać. :D

No dobra, to jeden statek na Szczęki i dwa na Zatokę Krabów, dowódca posłany

No i ten 1 statek na szczęki mnie zmartwił :D

Gog - Sro 22 Sty, 2014

kon na straznice:d

atakował Stevron ;) używam miecza
Beez - Sro 22 Sty, 2014

Wybaczcie - ten update jednak rano bo po kolokwium poszedłem na pare piw i nie chce niczego sknocić.

No to już nie rozumiem po co ten ruch...
cofam do portu :D

Rozumiesz doskonale, nie bądź hipokrytą ;) Gdyby nie ten ruch miałbyś otwartą drogę na Seagard, Harlaw i tak możesz łatwo zająć, choćby w następnej rundzie. A gdybym zaatakował wszystkimi statkami, to nie rzuciłbyć 4ki, a tak już jej nie masz.

I przypominam MG, że dostaję 2 żetony, a Arryn traci 2.

No to czemu cofnąłeś statek na szczęki :D
Tego nie ogarniam ;D

Na szczęście od ogarniania mojej strategii jestem ja ;) A tłumaczenie się z niej nie leży w moim interesie :P

Dobra tam :P
Tylko całą moją część mapy wtedy mógłbyś atakować :D

Beez - Czw 23 Sty, 2014

hehe zabijecie mnie za to, ale wybiegłem z mieszkania na pociąg w niesamowitym pośpiechu i zostawiłem w Poznaniu przez przypadek laptopa z materiałami...
Jestem niesamowicie wkurwiony z tego powodu, bo miałem tam też notatki do sesji.
Ale nic już teraz nie poradzę.
Wracam do Poznania dopiero w poniedziałek wieczorem i dopiero wtedy będzie aktualizacja.

Wszystkich przepraszam, że gra na te ostatnie tury tak zwolniła, ale i sesja i stres i moja głupota.

Jeszcze raz przepraszam !

Martin - Czw 23 Sty, 2014

Spoko ;) jest jeszcze kilka ruchów które spokojnie mogą się odbyć bez twojej ingerencji (poza sprawdzaniem dowódców ). Teraz grey
Beez - Czw 23 Sty, 2014

OK - W Karholdzie walczyli STYR i Arnolf Karstark
Na wybrzeżu walczyli Victarion oraz Nestor Royce
W Zatoce błyszczącej wody Maege Mormont oraz Aeron mokra czupryna
W Zatoce Krabów Stevron Frey oraz Yohn Roce

Ponadto Frey użył miecz.

Aktualni dowódcy w 1 poście.

czarnylord23 - Czw 23 Sty, 2014

Jeszcze Galbart i Euron polecieli w bitwie o Barrowtown. ;)

Z marszem czekam na Greyjoya i Arryna.

rekceb - Czw 23 Sty, 2014

Rycerz na Przylądek Krakena - zostawiam żeton

Ale rycerza posłałeś już na Barrowtown. :D
rekceb - Czw 23 Sty, 2014

czarnylord23 napisał/a:
Ale rycerza posłałeś już na Barrowtown. :D

Sorki przymulony dziś jestem.
No to wieża na Przylądek Krakena

Dobra, wykonam ten marsz, Arrynowi chyba wiele się nie zmieni.

Wieża zostaje, Rycerz atakuje Góry Północne.

Proszę Dzikiego o wsparcie. Jak widzisz zostawiłem wieżę, więc ten atak nie jest wymierzony w Ciebie. :)

Rewolta - Czw 23 Sty, 2014

ja ściągam marsz z machiny
czarnylord23 - Pią 24 Sty, 2014

Gog ogarnij się. ;) Wszyscy czekamy na Twoją decyzję o wsparciu.

Nawiasem mówiąc zapomniałem napisać gdzie się wycofuję z Barrowtown - do Torrhen's Square. :)

Gog - Pią 24 Sty, 2014

udzielam;d nie wiem czemu pojebalo mi sie, że to moja gra i reszka decyduje o wsparciu ;d
czarnylord23 - Pią 24 Sty, 2014

U Boltona dowódca znany, u mnie [1] Howland Reed Jeśli wygrasz te bitwę będziesz mógł przeprowadzić mobilizację na tym obszarze o ie zawiera twierdzę lub zamek.

Ponownie przypominam też, że Galbart Glover i Euron Wronie Oko polecieli w bitwie o Barrowtown. ;)

A i UW*: Statek do zatoki i Piechur.
Jeśli padnie mobilizacja będę mocno wkurzony. :P

Rewolta - Sob 25 Sty, 2014

moj ostatni marsz też sciagam
czarnylord23 - Sob 25 Sty, 2014

Beez napisał/a:
hehe zabijecie mnie za to, ale wybiegłem z mieszkania na pociąg w niesamowitym pośpiechu i zostawiłem w Poznaniu przez przypadek laptopa z materiałami...
Jestem niesamowicie wkurwiony z tego powodu, bo miałem tam też notatki do sesji.
Ale nic już teraz nie poradzę.
Wracam do Poznania dopiero w poniedziałek wieczorem i dopiero wtedy będzie aktualizacja.

Wszystkich przepraszam, że gra na te ostatnie tury tak zwolniła, ale i sesja i stres i moja głupota.

Jeszcze raz przepraszam !

Hm, dobrze ogarniam że już wszystkie marsze i UW*(które tylko ja miałem ;) ) zostały wykonane? Jeśli tak to może ja zrobię mapkę na koniec tej tury, żebyśmy mogli spokojnie wysyłać rozkazy? I w poniedziałek wieczorem dostaniemy już mapkę z rozkazami. :)

Beez - Sob 25 Sty, 2014

ja przestałem szczerze mówiąc patrzeć na tę grę i zrobiłem od niej przerwę do poniedziałku.
Jak ci się chce to ja nie widzę problemów... :)

Ja mam jeszcze tydzień do sesji i niechęć do ciągłego całkowania, więc chętnie zrobię. A że będę działał na mapie z #40 to dostaniesz poprawione prawie profesjonalnie nazwy (Morze Północne i Ostatnie Domostwo, a nie Sąsiedztwo) i porządek w ŻW. :D
Jak skończę to wstawię tutaj i prześlę Ci na maila, żebyś nie powtarzał tego co robię. Tylko przed wysłaniem rozkazów niech wszyscy sprawdzą czy dobrze wszystko położyłem. ;)

Jak widać długo mi to nie zajęło. :)

http://imageshack.com/a/img713/139/glhs.jpg

Rzucaj wydarzenia! :D Chcę wygrać tę grę (no, ewentualnie przegrać) przed moją sesją. :D

E: I zaktualizuj dowodców - Galbart i Euron poleciel iw bitiwe o Barrowtown. ;)
E2: I podaj maila (na PW), bo ta opcja forumowa nie pozwala przesyłać załączników. :neutral:

Teraz widzę dlaczego Frey wykonał taki marsz ;D

Czarny jak możesz to wyrzuć te białe statki z zatoki Krabów ;P

Beez - Sob 25 Sty, 2014

Wydarzenia to:
1:Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
2:Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
3:Atak dzikich Dzicy atakują Westeros (Siła 4)

Czekamy na decyzję wilda.

Gog - Sob 25 Sty, 2014

zanim zdecyduje prosze jeszcze raz info o białych ;x bo nie mam tego w skrzynce;d
Martin - Sob 25 Sty, 2014

Rewolta napisał/a:
Czarny jak możesz to wyrzuć te białe statki z zatoki Krabów ;P

Łapy precz od moich statków ;p

Jedno małe zastrzeżenie - rekceb nie napisał, że zostawia żeton w Harlaw. Zapewne przez nieuwagę (nie pierwszy raz ;p) ale to 10 runda i to może mieć spore znaczenie, jeśli Gog da mobilizację...

rekceb napisał/a:
Rycerz na Przylądek Krakena - zostawiam żeton

a kuku ;P

Martin - Sob 25 Sty, 2014

rekceb napisał/a:
Rycerz na Barrowtown
Dowódca na PW

Jeszcze raz sorki :P

A kuku :P :P wcześniejszy (właściwy) post

ale mi w sumie obojętne czy ten żeton tam będzie czy nie. Zauważam tylko, że w tym momencie go tam nie ma

Gog - Sob 25 Sty, 2014

oczywiscie mobilizacja;d proszę up na wieze na karhold piechura na czarnym zamku up na konia w ostatnim domostw-sasiedztwie
Beez - Sob 25 Sty, 2014

on tam jest :D
Nie patrzysz uważnie :)

Jedna strona wcześniej, gdzie Czarnylord poprawił Greyjoya, że już nie ma rycerza tylko wieże :)

czarnylord23 - Nie 26 Sty, 2014

W sumie to Grey przy tym ruchu nie napisał nic o Żetonie Władzy, ale pisał o nim zarówno wcześniej jak i później, a że wszystko to miało miejsce po cofaniu ruchów więc chyba można powiedzieć, że to nie z jego winy. ;)

A co do mobilizacji - muszę się zastanowić, ale właśnie plan rozpatrywany parę godzin (nudne wykłady :D ) runął jak zamek z piasku.

Rewolta - Nie 26 Sty, 2014

Idealnie, prawie nic nie dostawię...
oprócz wrednego statku na wąskie morze który będzie tam mieszał ;D

Możesz jeszcze w Gulltown, albo w Orlim.

Obudziłem się, zaraz wszystko przemyśle i dam mobilkę.

Beez - Nie 26 Sty, 2014

Rewolta napisał/a:
Idealnie, prawie nic nie dostawię...
oprócz wrednego statku na wąskie morze który będzie tam mieszał ;D

Wydaje mi się, że na morzu Cię morze Bolton wyprzedzić :)

czarnylord23 napisał/a:
Możesz jeszcze w Gulltown, albo w Orlim.

Obudziłem się, zaraz wszystko przemyśle i dam mobilkę.

Oj no wiem tak sobie chciałem pomarudzić troszkę :P
Coś czuję iż Bolton statku nie wstawi ;d

Gog - Nie 26 Sty, 2014

jako ze nikt nie zmobilizował oprócz mnie, a kminicie nie wiadomo co i nie chce mi sie czekac wybieram opcje C

Gog napisał/a:
jako ze nikt nie zmobilizował oprócz mnie, a kminicie nie wiadomo co i nie chce mi sie czekac wybieram opcje C

No ja czekam na resztę...
Się Czany ucieszy... w spokoju medytuje na mobilizacją :D Jak już będzie wiedział co i jak wbije na forum a tu niespodzianka nie ma mobiki :P

Sorki panowie ale zostałem wezwany do odśnieżania i zajęło mi to przeszło dwie godziny bez kwadransa. ;)
A szczerze doszedłem do wniosku że kij i tak tego nie wygram i zrobię up piechur->wieża w Deepwood żeby było śmieszniej. No ale jeżeli jednak nie mobilizujemy... :D Chociaż uważam że takie wymuszenie zmiany zdania jest niesprawiedliwe i powinniśmy czekać na wszystkich jednak.
No, chyba że Gog jest aż tak bardzo pewny wygranej. :D

Gog - Nie 26 Sty, 2014

nie mam szans wygrac:) a jak macie kiminic 100 lat, to wybieram opcje C, wiec czekamy na decyzje martina, jesli beez to przyklepie ;x
Martin - Nie 26 Sty, 2014

Biorę korony. Sorki Beez, wiem że to dodatkowa robota dla Ciebie a w 10 rundzie mają małe znaczenie, ale przynajmniej będę miał ich więcej niż Arryn, Greyjoy i Bolton :)

no chyba że będą decydować o remisie :P w takim razie właśnie pomogłem troszkę Gloverowi

edit: a nie, w sumie w przypadku remisu Glover na pewno wygrywa zaopatrzeniem

Hehe, to o szansach pogadamy sobie po grze, ale w sumie to każdy ma szansę wygrać przy czyimś błędzie. ;) Z czego ja musiałbym dostać od dwa dość grube od Martina, a ma on przecież Kruka więc można wątpić w to, zę takie błędy popełni. :)
Beez - Pon 27 Sty, 2014

Brakuje mi licytacji na białych od dzikich oraz od Boltona.
tamten - Pon 27 Sty, 2014

daje wszystko;)
Gog - Pon 27 Sty, 2014

a po ile zetonow mamy?:D
Martin - Wto 28 Sty, 2014

nie tyle ile na mapie?
Gog - Wto 28 Sty, 2014

mowiles ze zbieramy zetony;d
Martin - Wto 28 Sty, 2014

Fakt :p no tyle ile na mapie plus to co z gry o tron - łatwo policzyć
Martin - Sro 29 Sty, 2014

Już ci biali wędrowcy dawno opanowali Westeros albo przynajmniej jego północną część :P
czarnylord23 - Sro 29 Sty, 2014

Albo uczelnię na której studiuje Beez. :D
Beez - Sro 29 Sty, 2014

o dziwo czekamy jeszcze na Tamtena a nie na mnie. :)
czarnylord23 - Sro 29 Sty, 2014

tamten napisał/a:
daje wszystko;)

Tadam! :D

Beez - Sro 29 Sty, 2014

ok karta to jeźdźcy mamutów, wygrał gog, który może przeprowadzić moblizację na jednym z obszarów.

Rozpiska kto ile ma żetonów wieczorem jak się prześpie bo poadam 4 egzaminy/zaliczenia w ciągu 2 dni to za dużo.

Martin - Sro 29 Sty, 2014

To chyba nie Jeźdźcy Mamutów ( którzy byli turę wcześniej) tylko Nadciąga Horda ;)
Beez - Sro 29 Sty, 2014

to właśnie pokazuje jaki mam bajzel w mózgu...
Dobranoc!

Beez - Czw 30 Sty, 2014

NADCIĄGA HORDA
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 2 ze swoich jednostek w jednym ze swoich Zamków lub Twierdz. Jeśli nie może tego zrobić, niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 1 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może mobilizować wojska (zgodnie z normalnymi zasadami mobilizacji) na jednym z kontrolowanych przez siebie obszarów, na którym znajduje się Zamek lub Twierdza.

Arryn - 0 - pozostało 4
Wild - 7 - pozostało 1
Greyjoy - 0 - pozostało 4
Bolton - 4 - pozostało 0
Frey - 1 - pozostało 5
Glover - 0 - pozostało 11

Siła dzikich : 4
Suma - 12 - ZWYCIĘSTWO.
Czekam na mobilizacje wilda a potem na rozkazy!

Germanus - Czw 30 Sty, 2014

Beez napisał/a:
NADCIĄGA HORDA
Zwycięstwo Dzikich
Zwycięstwo Nocnej Straży

Arryn - 0 - pozostało 4
Wild - 7 - pozostało 1
Greyjoy - 0 - pozostało 4
Bolton - 4 - pozostało 0
Frey - 1 - pozostało 5
Glover - 0 - pozostało 11

Siła dzikich : 4
Suma - 12 - ZWYCIĘSTWO.
Czekam na mobilizacje wilda a potem na rozkazy!

Dzikich pokonali Dzicy? A nie mieli to być Inni?

Gog - Czw 30 Sty, 2014

mam 2 żetony btw :d jesli to wazne ;d 5 + wyspa/strazanic/hard/karhold poproszę up do wiezy karhold
Rewolta - Pią 31 Sty, 2014

rozkazy posłane all ?
Martin - Sob 01 Lut, 2014

ja nie wysłałem, zrobię to po południu
Beez - Nie 02 Lut, 2014

Brakuje mi tylko wilda
tamten - Nie 02 Lut, 2014

żeby nie było wątpliwości to przewinąłem talię przywódców po ataku Glovera
Gog - Nie 02 Lut, 2014

aha:D to dobrze ze nie wyslalem :d bo bym wtopil :d wysle po 20 ;x
czarnylord23 - Nie 02 Lut, 2014

U mnie tak samo nie ma już Howlanda Reeda. ;)
Beez - Pon 03 Lut, 2014

rozkazy mam już wszystkie.

Proszę tylko o potwierdzenie rozkazów przez Arryna Greyjoy i Freya w związku z moim błędem jeśli chodzi o dowódców.

Przperaszam wszystkich, że gra tak zwolniła - Głupio się czuję nie mając czasu na robienie aktualizacji itp.

rekceb - Pon 03 Lut, 2014

Potwierdzam
Rewolta - Pon 03 Lut, 2014

ja też, już nawet nie wiem co tam wysłałem kiedyś ale wiem że przez chwile było dobre ;P
Martin - Pon 03 Lut, 2014

Też potwierdzam - jak najbardziej pamiętałem o zejściu howlanda reeda a bolton niezbyt mnie interesował ;)
Beez - Pon 03 Lut, 2014

Mapkę stworzyłem, jednakże Wild przesłał mi niekompletne rozkazy więc czekam na poprawkę

Oj, dłuży się ta gra panowie ;)
Gog - Pon 03 Lut, 2014

jezus na hardhome mogles dac cokolwiek misq :* przypominam beez ze w ostatniej turze u mnie w WoPie nie dales polowy rozkazow;d
Beez - Pon 03 Lut, 2014

i potem CIERPIAŁEM z tego powodu!:D

Mapka wstawie w przerwie nauki - pewnie za jakieś 30min-1h

Beez - Pon 03 Lut, 2014

http://imageshack.com/a/img843/9182/k6c0.jpg

Czekamy na kruka!

Gog - Pon 03 Lut, 2014

niestety bolton i arryn dobrze zagrali nic nie moglem zrobic:D

Nic nie zmieniam, bo i nie ma co. Palę Dolinę Arrynów. Do dzieła ;)
czarnylord23 - Pon 03 Lut, 2014

Gog ale mój plan serio mógł skończyć się Twoim zwycięstwem. :(

Tylko ja mam małą mapkę? Szczerze nie widzę na niej jaki marsz jest jaki.

W pierwszym paleniu palę Wsparcie Freya, w drugim Dzikiego na Nowym Darze. Sorki Gog ale w gruncie rzeczy brakiem najazdu na moje oko to zapewniłeś Freyowi wygraną. Więc nie widzę powodu bym Ci odpuścił. ;) Było chociaż mi nie kłamać to bym spróbował się z Greyem dogadać zamiast Arrynem, chociaż powątpiewam, żeby mi się udało nakłonić go do ataku na Seagard.

Gog - Pon 03 Lut, 2014

czarnylord23 napisał/a:
Gog ale mój plan serio mógł skończyć się Twoim zwycięstwem. :(

Tylko ja mam małą mapkę? Szczerze nie widzę na niej jaki marsz jest jaki.

W pierwszym paleniu palę Wsparcie Freya, w drugim Dzikiego na Nowym Darze. Sorki Gog ale w gruncie rzeczy brakiem najazdu na moje oko to zapewniłeś Freyowi wygraną. Więc nie widzę powodu bym Ci odpuścił. ;) Było chociaż mi nie kłamać to bym spróbował się z Greyem dogadać zamiast Arrynem, chociaż powątpiewam, żeby mi się udało nakłonić go do ataku na Seagard.

nie klamalem ;x po prostu nie widzialem sensu w tym + tym marszem mialem szanse na zwyciestwo ;x a paląc mu najazd nie robilem nic;x i nie mialem szansy na wygrana przeciez ;x bo nie moglem zdobyc 6ego zamku nijak ;x

Ale tak byłaby szansa, że Frey również miałby 5 zamków (co prawda teraz masz mniej żetonów więc Ci to nic nie daje, ale gadaliśmy jeszcze przed białymi) a mi Grey mógłby zabrać 2 zamki i sam skończyłbym z 4 i byś wygrał. :P No ale jak praktycznie rzecz biorąc sam własnoręcznie zapakowałeś Arryna w pudełko jako prezent dla Freya to naprawdę Frey musi teraz popełnić spory błąd żeby zakończyć grę z mniej niż 7 zamkami. ;)
A ja to nawet na prezent od Boltona nie mogę liczyć bo nie dał marszu na Ramsgate. Ech, ciężko użyć skutecznie Meere Reed. :(

Gog - Pon 03 Lut, 2014

mogles mi zajac czarny zamek meera;d

Po 1) jesteśmy-byliśmy sojusznikami :P
Po 2) potrzebowałem marszy na Barrowlands i Nad Białym Ostrzem bo głównym przeciwnikiem moim jest Frey. A trzeciego marszu potrzebowałem na Greyjoya więc o Czarnym Zamku mogłem zapomnieć.

Wcześniej mogłem Meerą jeszcze zająć Przylądek Krakena Greyjoyowi, ale Grey miał miecze na ręcę a nie chciałem tracić piechurów. Ale karta mi się ogólnie podoba, chociaż strasznie nie współgra ona z mobilizacjami a ja lubię grać na wiele mobilizacji. ;)

Rozegramy tę rundę? ;)

btw. czarnylord, mam rozumieć, że to Ty namówiłeś Arryna do ataku na mnie? :P Przecież robił to przez połowę gry. Przyznam się nie bez skromności, że wszystkie rozkazy Arryna przewidziałem poprawnie - nie byłem pewien tylko gdzie będzie obrona +2.

Rewolta - Wto 04 Lut, 2014

Martin napisał/a:
Rozegramy tę rundę? ;)

Przyznam się nie bez skromności, że wszystkie rozkazy Arryna przewidziałem poprawnie - nie byłem pewien tylko gdzie będzie obrona +2.

Dużo opcji nie miałem :P

czarnylord23 - Wto 04 Lut, 2014

Martin napisał/a:
Rozegramy tę rundę? ;)

btw. czarnylord, mam rozumieć, że to Ty namówiłeś Arryna do ataku na mnie? :P Przecież robił to przez połowę gry. Przyznam się nie bez skromności, że wszystkie rozkazy Arryna przewidziałem poprawnie - nie byłem pewien tylko gdzie będzie obrona +2.

Nie, ja (jak podejrzewałem) namówiłem Goga do spalenia Ci najazdu na Zatoce Krabów, żeby umożliwić Arrynowi atak na Ciebie w tej turze. :D No ale Gog postanowił być jednak samotnym wilkiem i liczyć na błędy Boltona.

Co do Twoich rozkazów to ja też ich się spodziewałem, z wyjątkiem marszu w Porcie - myślałem że dasz marsz na Grzęzwiskach. A może raczej liczyłem na to, bo dzięki wsparciu na Palcu Flinta mógłbym tam wygrać i mieć ostatni marsz po Tobie. ;)

Martin - Wto 04 Lut, 2014

Marsz w porcie dałem właśnie po to, by uniemożliwić Arrynowi atak na mnie. Ale już widzę, że mogłem to zrobić odrobinkę inaczej
Gog - Wto 04 Lut, 2014

ogolnie popełniłem blad nie dając zaopatrzenia ;p bolton by mial grubą redukcje :d no cóz :D

Dobra maszeruj :D

Zaczekajcie jeszcze chwilkę. Gra jest przegrana więc zagram tak, żeby było weselej. :D

UWAGA WAŻNE!
Zmieniam to co pisałem wcześniej (nikt się po mnie nie ruszył więc mogę :P ): Jednak palę Najazd Greyjoya, a nie wsparcie Freya. ;)

Gog - Wto 04 Lut, 2014

no statek na wolne morze reszta zostaje

Hehe widzę że zdążyłem w ostatniej chwili zmienić najazdy. Nie wiem czy dobrze liczę, ale wydaje mi się że chyba jednak mogę mieć matematyczne szanse na wygraną jeszcze. :D Ale wczoraj moja matematyka mnie bardzo mocno zawiodła więc nie nastawiam się na nic poza śmieszną turą. :D

Wykonaj lepiej ruch, zamiast tyle liczyć ;) Ja tam wcale jeszcze nie czuję korony na swojej głowie, więc zobaczymy

Ahhhahaha! Dopiero teraz zauważyłem brak marszu +1 na Trakcie. Czyli nie zdobędziesz Arrynowi Gulltown! :D I nagle pozostałe Twoje rozkazy stały się jasne.
/* Hej serio przydałaby się większa mapka ja naprawdę nie widzę +0/-1 przy marszach. Tzn nie jestem pewien: 0 jest na Trakcie a -1 na Strażnicy? */
Dobra raz się żyje: marsz z Deepwood Motte: 2xPiechur -> Grzęzawiska. Wspieram się z Palca Flinta więc jest 4 do 2 dla mnie. :) Dowódca (jeśli internet mi nie padnie) za 2 minuty na PW ale chyba i tak macie 99% pewność kto to będzie. ;)

Nie miałem zamiaru zdobywać Gulltown. Dowódca za chwilę, muszę się zastanowić.

btw. twoich 3 rycerzy ma ma marsz -1? Skoro atakujesz mnie marszem 0, to znaczy że tak, ale w takim razie mnie mała mapka też zwiodła....

U mnie na Trakcie jest 0, a w Strażnicy -1

Spoko spoko. Chociaż po tej turze podam Ci rozkazy dla Freya, które moim zdaniem byłyby lepsze w sytuacji w której Dziki nie spalił Ci najazdu. ;)

Teraz tylko pozostaje mi mieć nadzieję że dobrze widzę na mapie marsze Greyjoya: -1 na Przylądku i +0 w Barrowton. :D

E: Tak na Rycerzach mam -1, a +0 był na Deepwood.

Dobra, w takim razie broni Walder Frey. Zakładam, że nie mogę Ci usunć wsparcia, które właśnie chcesz położyć, ale może się mylę? ;)

co do marszy Greyjoya, to wydaje mi się że dobrze widzisz

Atakował znany i lubiany Robert Glover. ;)
Twoja karta działa natychmiast, moja "jeśli wygram", czyli po bitwie. Rozumiem, że sam nie chcesz zdecydować, czy mam przemieścić wsparcie z Torrhen's Square czy Palca Flinta? :D

Tak myślałem, gdyby było inaczej to bym się nie zastanawiał.

Oczywiście, że chcę! Przemieszczasz wsparcie z Torrhen's Square ;)

Mój marsz: statek wypływa z portu, dowódca na pw

broni [1] Luthar Brune Jeśli się bronisz i przegrasz możesz wycofać jednostki na rożne pola.

Atakował [3] Czarny Walder [miecz][miecz][miecz]

Po 8 turach okupacji Wybrzeże w końcu znowu jest moje ;p

Teraz kolej Boltona

tamten - Wto 04 Lut, 2014

rycerz z Długiego Jeziora na Winterfell, Fetor wraca do domu :twisted: Glover ma dwójkę więc wygrywam

sory Czarny, szkoda, że nie chciałeś współpracować (to jest mój mały rewanż za moją wieżę)

Tak sobie pomyślałem w kwestii małych mapek (bo taka sama jest u Goga w 37), że przecież znam na to lekarstwo ;) W imageshacku coś się zmieniło i teraz już uploadując mapkę trzeba zaznaczyć "Fullsize" inaczej domyślnie zmniejsza do 800x600

O kurde. :D Nawet brałem pod uwagę to, że Bolton może chcieć mnie zaatakować, ale nie przypuszczałem że jest w stanie to zrobić jednym Rycerzem. :D

W sumie mi nie zaszkodziłeś, bo ktoś musiał skorzystać żebym przewinął sobie rękę. Czy to Bolton, czy Greyjoy... Co za różnica, jak i tak po to mam rycerzy nad Białym Ostrzem by odbijać zamki. ;)

E: Wycofuję się na Deepwood.
A co do mapek - myślę że Beez o tym wie, tylko z przyzwyczajenia skopiował link od razu. Gorzej, że imageshack kończy z byciem darmowym i trzeba będzie znaleźć inny hosting. :(

E2: Co do Wieży - założyłem że Gog tak by porzucał obroną, wsparciami i najazdami że i tak nic byś nią nie zrobił poza spaleniem jakiegoś wsparcia (co sam zrobiłem) albo zdobycia mojego pustego Deepwood Motte. :D Potraktuj to więc jako działanie prewencyjne. :P

czarnylord23 napisał/a:
Gorzej, że imageshack kończy z byciem darmowym i trzeba będzie znaleźć inny hosting. :(

Serio? Liiipa :/

Beez - Sro 05 Lut, 2014

jak z mapką jest aż tak źle to wrzucę ją jeszcze raz jak wróce z egzaminu.
czarnylord23 - Sro 05 Lut, 2014

Nie musisz wrzucać. ;) Wystarczy wejść w obraz i wybrać "fullsize". Przy wrzucaniu obrazu automatycznie tworzy linki do wszystkich rozmiarów. ;)
Martin - Sro 05 Lut, 2014

Czekamy na Greyjoya z tego co widzę ;)
rekceb - Sro 05 Lut, 2014

Ściągam marsz z wieży
Rewolta - Sro 05 Lut, 2014

2 statki wypływaja z portu dowódca za chwile

U mnie i tak został tylko Emmon Frey [2] [wieża]
Rewolta - Sro 05 Lut, 2014

u mnie 3 littlefinger jakkolwiek się to pisze :D
chcialem dac 2 ale bałem się iż miecz dołożysz...

pisze się dokładnie tak jak napisałeś :P jest też w 1 poście

a miecza bym nie dołożył, bo potrzebny mi do obrony przed Gloverem

Wszystim chcącym mnie atakować zwracam wyraźną uwagę na restart mojej ręki ;)

Teraz dziki Gog

Dobra kończmy szybko tę grę, chcę już obgadać z Martinem alternatywne wersje tej tury. :D Co prawda Frey jeszcze nie ma pewnej wygranej, ale... nosz kurde i właśnie o tym chcę pogadać ale teraz nie mogę bo rozsądek nakazuje mi liczyć na to, że Frey popełni jeden błąd i jakimś cudem wygram. :D
Gog - Sro 05 Lut, 2014

arryn ma tylko corbraya? w takim razie 2 konie na straznice piechur na cw dowodzi ygritte:D

Nie, został mu tylko Lyn Crobray [2]

Szanowny Gloverze ;) Bardzo chętnie z Tobą pogadam i wytłumaczę, dlaczego dałem takie rozkazy a nie inne, a Ty powiesz mi, jakie mogłyby być Twoim zdaniem lepsze. Ale niestety, jeśli nie zrobimy tego dzisiaj, to dopiero w poniedziałek :/ Wyjeżdżam dzisiaj o północy i nie będę miał praktycznie dostępu do Internetu

W sumie to nie wiem czy lepsze, mogłoby się okazać że zabraknie ci 1 punktu siły do 6 zamków. A wyjazd do poniedziałku mi nie przeszkadza, bo w poniedziałek mam poprawkę z matmy. :D

Trzech Rycerzy na Winterfell. Zostawiam Żeton Władzy bo mam ich dużo. Frey może wygrać ale i tak ja będę kontrolował najwięcej obszarów. :D

E: Dowódca Posłany.

Myślę, że jednak moje rozkazy nie mogłyby być lepsze. Po prostu nastawiłem się na wygrana z 5 zamkami, która była praktycznie pewna, a nie na proby zdobycia szóstego, które mogłyby poskutkowac tym, że zdobylbys Moat Cailin albo White Harbor. Teraz tego nie zrobisz. Skończmy to dzisiaj, bo nie ma sensu ciągnąć:)

Za kontrolowanie największej liczby obszarów nie ma nagród :p

Jakbyś zdobył 6 zamek nie musiałbyś się martwić o to, że będę wredny, a mógłbym np w poprzednim ruchu olać Winterfell, dać dwóch rycerzy na Barrowlands i o Fosie Caillin mógłbyś zapomnieć. :P Ale wtedy bym nie wygrał, a moja wizja gry jest taka, że jak nie mogę wygrać to staram się mieć jak najwięcej zamków. ;)

Gdybym miał szansę zdobyć 6 zamek i go utrzymać to nie miałbym się czym martwić, ale Arryn zamki mógł odbijać. Ale chętnie dowiem się, w jaki sposób wg Ciebie miałem skończyć z większą ilością zamków niż 5 ;)

W bitwie o Winterfell jest 5:2 dla Ciebie, więc wystarczy Ci 2, zakładam że wygrałeś, co jest dość oczywiste i atakuję koniem z Traktu Grzęzawiska. Niezależnie od tego co rzucisz, idzie Walder Frey i zdejmuję Ci wsparcie z Grzęzawisk.

W tym momencie, zakładając że Bolton i Arryn nie dadzą dobrowolnie gardła Dzikiemu, wygrałem :)

Jest dokładnie tak jak mówisz (z tym wyjątkiem, że Bolton ma zacną [4] więc musiałem rzucić [3]), nawet wcześniejszy atak na Fose nic by mi nie dał bo rzuciłbyś Waldera w obronie i potem odbił z siłą 7 na moje 7, a tak mogłem liczyć na twój błąd w stylu wieża na mnie rycerz na Fosę, a strażnica zostaje pusta i rzucam Meerę. :D

Jak dla mnie można skończyć grę. :)

I teraz pytam z ciekawości: gdybym nie zaatakował Grzęzawisk w 1 turze, tylko zajął się Greyjoyem, twój pierwszy ruch, czyli atak na morzu na Arryna wyglądałby tak samo?

A co do 6 zamku... Zacząłem pisać mój plan na Freya i wtedy zauważyłem że głupoty pisałem więc je skasowałem. ;) W każdym bądź razie myślałem o zdobyciu w 1 turze Gulltown w celu zniszczenia statków i zdjęcia Arrynowi 1 marszu, zdobyciu Palca Flinta marszem z Grzęzawisk i ostatnim, kończącym całą grę marszem zdobyciu Coldwater przy wcześniejszej stracie Fosy Cailin. Problem w tym że na tę drugą bitwę miałbyś na ręce chyba tylko [2] więc wcale byś tego Palca nie zdobył. :neutral:

E: Kurde, zaczynam mieć teraz nieustające wrażenie, że w sumie gdybym rozegrał tę turę inaczej mógłbym wygrać. Ale oczywiście w poponiedziałkowych obliczeniach zapomniałem o Meerze Reed... Argh!
E2: Już wszystko jasne. Po prostu w tej chwili zapomniałem to o czym pamiętałem wtedy: że gdyby nie marsz na Grzęzawiska to Greyjoy zdobyłby mi Palec Flinta. ;)
E3: Albo może i jestem idiotą, mogłem odbić Barrowton [2] a nie [3] i Palca bym nie stracił. Ale chyba nie chciałem tracić [3] przed przewinięciem ręki i nawet nie zakładałem takiej opcji. Nie wiem, czy słusznie czy nie, teraz jest za późno. ;)

czarnylord23 napisał/a:
a tak mogłem liczyć na twój błąd w stylu wieża na mnie rycerz na Fosę, a strażnica zostaje pusta i rzucam Meerę. :D

Tyle razy wspominałeś o jej użyciu, że byłem na to czujny ;) Marsz ze Strażnicy był obliczony na to, że będzie ostatni, do odbicia Fosy albo próby zdobycia Coldwater, więc nie użyłbyś już Meery.

czarnylord23 napisał/a:
I teraz pytam z ciekawości: gdybym nie zaatakował Grzęzawisk w 1 turze, tylko zajął się Greyjoyem, twój pierwszy ruch, czyli atak na morzu na Arryna wyglądałby tak samo?

Chyba nie, atakowałbym Arryna rycerzem z Traktu, ale prawdę mówiąc nie rozważałem każdej możliwości. Teraz widzę, że zrobiłem pewien błąd - jeśli chciałem być pewny odbicia Fosy, powinienem położyć marsz 0 na strażnicy.

czarnylord23 napisał/a:

A co do 6 zamku... Zacząłem pisać mój plan na Freya i wtedy zauważyłem że głupoty pisałem więc je skasowałem. ;) W każdym bądź razie myślałem o zdobyciu w 1 turze Gulltown w celu zniszczenia statków i zdjęcia Arrynowi 1 marszu, zdobyciu Palca Flinta marszem z Grzęzawisk i ostatnim, kończącym całą grę marszem zdobyciu Coldwater przy wcześniejszej stracie Fosy Cailin. Problem w tym że na tę drugą bitwę miałbyś na ręce chyba tylko [2] więc wcale byś tego Palca nie zdobył. :neutral:

E: Kurde, zaczynam mieć teraz nieustające wrażenie, że w sumie gdybym rozegrał tę turę inaczej mógłbym wygrać. Ale oczywiście w poponiedziałkowych obliczeniach zapomniałem o Meerze Reed... Argh!
E2: Już wszystko jasne. Po prostu w tej chwili zapomniałem to o czym pamiętałem wtedy: że gdyby nie marsz na Grzęzawiska to Greyjoy zdobyłby mi Palec Flinta. ;)
E3: Albo może i jestem idiotą, mogłem odbić Barrowton [2] a nie [3] i Palca bym nie stracił. Ale chyba nie chciałem tracić [3] przed przewinięciem ręki i nawet nie zakładałem takiej opcji. Nie wiem, czy słusznie czy nie, teraz jest za późno. ;)

Generalnie miałbyś szansę wygrać gdyby Greyjoy i Bolton Ci na to pozwolili i nie próbowali zdobywać twoich zamków. Wiedziałem, że Bolton będzie próbował, bo wymienialiśmy kruki i prawdę mówiąc najazd na Zatoce Krabów był nastawiony na spalenie ewentualnego wsparcia dzikiego - Bolton mnie o to prosił :) Powinieneś był się dogadywać z Greyjoyem - on pałał do mnie wielką urazą za zdradę z połowy gry, która praktycznie wyeliminowała go z walki o zwycięstwo, że mógłby Ci pomóc w wygranej - w końcu w 1 marszu zdjął marsz z wieży, mimo że pisałem do niego żeby zostawił go na później bo ja zdejmę Ci wsparcie z Grzęzawisk ;)

Gog - Sro 05 Lut, 2014

moglem wygrac:d ale nie dalem zaopatrzenia :(
Beez - Sro 05 Lut, 2014

już się zabieram do ogarniania
Beez - Sro 05 Lut, 2014

ogólnie gog możesz się jeszcze wstrzymać z dowódcą - wszak na Szczękach jest wsparcie +1 (+4)
Zmienia to coś :D ?

W sumie skoro o wsparcie nie prosisz ty to Arryn i tak wygrywa więc nvm

Beez - Sro 05 Lut, 2014

http://imageshack.com/a/img843/226/z3hu.jpg

Mam fullsize a i tak mapka się kurczy - nie mam pomysłu czemu. Może poczta jakoś skompresowała (bo to jest ta wersja mapki co mi czarny na maila wrzucił )
Więc będziecie musieli się przemęczyć jeszcze tą turę chociaż ja polecam bawić się wielkością strony - wtedy można przybliżać - jest ciut rozmazane ale się da :D

Dowódcy w 1 poście zaktualizowani

Teraz czekamy na dowódcę Boltona a następnie na marsz Freya

Jednostki na: Bliźniakach, Ostatnim domostwie, Deepwood mottle są przewrócone.

Również nie znalazłem informacji czy Frey płaci 2 żetony za wycofanie statku vs Littlefinger. Na mapce przyjąłem, że nie ale czekam na potwierdzenie

Nie płacę za wycofanie statku, może iść na dno.

Nie czekając na rozstrzygnięcie walki o Winterfell, atakuję rycerzem z Traktu Glovera na Grzęzawiskach, dowódca na pw, chociaż jest jasny ;)

W walce o Coldwater nikt mnie o wsparcie nie prosił, więc nie udzieliłem :)

tamten - Czw 06 Lut, 2014

Zmiana:
W Winterfell broni Damon Zatańcz ze mną, jak przegrałem to wracam Nad Długie Jezioro. Mój drugi marsz: wjeżdżam trzema rycerzami na Karhold, dowódca Walton Nagolennik

czarnylord23 - Czw 06 Lut, 2014

A co było przed zmianą bo nie widziałem? :D U mnie jak już się przyznałem wcześniej (to spowodowało zmianę? :D ) [3], za to przed Freyem broni mnie [1] Howland.
tamten - Czw 06 Lut, 2014

Nie, nie zauważyłem wcześniej, że Dziki ma jeszcze jeden marsz 3 rycerzami, więc musiałem zostawić Roosa na później :wink:
Rewolta - Pią 07 Lut, 2014

machina z OG 1 pole niżej
Rewolta - Sob 08 Lut, 2014

Kto teraz?
Beez - Sob 08 Lut, 2014

ogarne wieczorem o ile będę miał internet bo ostatnio mi szwankuje - jestem na komie
rekceb - Sob 08 Lut, 2014

Ściągam swój marsz
Martin - Pon 10 Lut, 2014

Atakowałem Walderem Freyem i usuwam wsparcie z Grzęzawisk

Wydaje mi się, że teraz dzicy, chociaż tak gra na koniec straaasznie zwolniła

Gog - Pon 10 Lut, 2014

wszystko na coldwater dowódca na pw
Rewolta - Pon 10 Lut, 2014

Proszę o wsparcie Freya po jego określeniu się wysyłam dowódcę
Gog - Pon 10 Lut, 2014

tez proszę go o wsparcie bo w sumie to nie ma i tak znaczenia :d
Martin - Pon 10 Lut, 2014

Wspieram Arryna

[1] Luthar Brune Jeśli się bronisz i przegrasz możesz wycofać jednostki na rożne pola
Beez - Pon 10 Lut, 2014

wlasnie wszedlem - mam ciężkie dni mimo końca sesji. (Brak internetu)
Ogarnę najpierw pozostałe gry, a na końcu tą + mapka

Beez - Pon 10 Lut, 2014

no to mały problem bo nie mam na pw dowódcy goga.
tamten - Pon 10 Lut, 2014

Nikt go już nie zaatakuje, więc pewnie dał najwyższą, w domyśle;)

Luz przygotowałem się na jego najwyższą - tak myślę chyba ,że źle coś przeliczyłem...
Gog - Pon 10 Lut, 2014

mance ryder byl ogolnie zedytowalem w pracy post ze gram mance'a po prostu, a arryn 1nką i tak wygrywa :D po wsparciu freya
Beez - Pon 10 Lut, 2014

http://imageshack.com/a/img196/6514/y3ww.jpg

Mapka nie uwzględnia przewróconych jednostek, ale te są na takich polach, że nikt nie ma do nich dostępu.

Marsz Glovera. Freya i Arryna i koniec gry.

Przepraszam za prowadzenie w końcówce - najpierw sesja potem brak internetu -.-
Jutro nie zrobie Update, a do środy pewnie skończycie - wtedy skomentuje bo mam parę słów na temat do powiedzenia - zwłaszcza jeśli chodzi o Glovera oraz chciałem zweryfikować moją opinie po 25 o Greyjoyu - którego uważałem za najmocniejszego po Freyu :D (obie opinie patrząc na tą grę i na 37)
Ale o tym w czwartek

czarnylord23 - Wto 11 Lut, 2014

Freya nie ubije więc bije Greyjoya. Oba piechury na Barrowton, zostawiam Żeton Władzy. :D To i tak ostatnia bitwa wiec atakuje oja [4] i wygrywam niezależnie od dowódcy Greyjoya. Teraz Frey.

Beez czekam z niecierpliwością na wytknięcie mi paru błędów. :D Bo nie wierzę że takowych nie było. ;)

Martin - Wto 11 Lut, 2014

Zdejmuję ostatni marsz - nie ma po co bić Arryna, skoro zaraz mi odda ;)
Rewolta - Wto 11 Lut, 2014

Martin napisał/a:
Zdejmuję ostatni marsz - nie ma po co bić Arryna, skoro zaraz mi odda ;)

To szkoda ;d
Zdobywam Harlaw i trakt żeby mieć więcej kontrolowanych pól ;D

Czy to koniec gry ? :D

Jeszcze po 1 Żetonie Władzy dla mnie, Boltona i Dzikiego. :D

Gratulacje Martin, ostatnie 2 tury były dosłownie bezbłędne. :) Jak dla mnie mistrzowskim ruchem był atak na grzęzawiska turę wcześniej, w którym przewinąłeś rękę Greyjoyowi, dzięki czemu straciłem Barrowton. ;)

Bardzo dziękuję wszystkim za grę, którą jak mi się zdaje wygrałem, oraz w szczególności Beezowi za prowadzenie :) To była moja pierwsza gra na forum, więc na pewno szczególna.

Ale teraz komentarz: zdaję sobie sprawę, że wygrałem przede wszystkim dlatego, że grałem najsilniejszym rodem. Gra Freyem w Wojnę o Północ jest bardzo ciekawa i wymagająca, ale daje zdecydowanie większe szanse na zwycięstwo niż mają inne rody. w 37 n szczęscie jest to już trochę ograniczone ;)

edit:

czarnylord23 napisał/a:
Gratulacje Martin, ostatnie 2 tury były dosłownie bezbłędne. :) Jak dla mnie mistrzowskim ruchem był atak na grzęzawiska turę wcześniej, w którym przewinąłeś rękę Greyjoyowi, dzięki czemu straciłem Barrowton. ;)

Dzięki :) Na pewno nie bezbłędne, ale całkiem niezłe. Chciałem na początku 10 tury kontrolować Grzęzawiska i Trakt, żeby ogrniczyć możliwości ataku na mnie i to się udało. Podobnie udało mi się wyjście statkami ze Szczęk w odpowiednim momencie, co też miało niebagtelne znaczenie. No ale najbardziej pomogła mi ostatnia licytacja, w której znalazłem się na 3 miejscu zrówno w mieczu i kruku i mogłem zdobyć je Melwysem (bez niego Frey byłby słabym rodem ale z nim może naprawdę wiele). No i pomógł mi Gog ustawiając przy pomocy Varamyra Mroczne Skrzydła, Mroczne Słowa, dzięki czemu nie było ryzyka Starcia Królów w ostatniej rundzie ;)

edit2:

Muszę wspomnieć o tym, że OGROMNĄ atrakcją w graniu Freyem jest dyplomacja :D Właściwie z każdym w jakiś sposób się dogadywałem. Cieszę się, że o zwycięstwo walczyłem z Gloverem i Dzikim, z którymi przez większość gry byłem w dobrych stosunkach. To znaczy, że nasza nieformalna "koalicja" (jeśli można o takiej mówić :P ) działała. Ale i tak najciekawsze dla mnie były stosunki dyplomatyczne z Greyjoyem. Po 2 turze byłem w bardzo kiepskiej sytuacji, ale udało mi się przekonać go, żeby opuścił Seagard, który i tak bym mu odbił. Zawiązaliśmy sojusz, który działał przez kilka rund, aż do momentu kiedy go zdradziłem, za co w tej chwili bardzo przepraszam :) To był po prostu najodpowiedniejszy moment. Gdybym nie zrobił tego wtedy, nie miałbym szans na zwycięstwo, tylko na sromotną porażkę.

O właśnie, też wysyłam podziękowania Beezowi za prowadzenie. :) Wczoraj miałem ciężki dzień (ale zaliczyłem matmę!) i teraz ledwo co myślę. :D

Jeśli o mój komentarz chodzi, to Glover ma jak dla mnie zbyt daleko do wszystkich,. Jeśli chce myśleć o wygranej i bierze tak jak ja na cel Zatokę Błyszczącej Wody to ma tak szeroki front, że głowa mała jak tu rozmieścić rozkazy. A jeszcze Frey mnie zmelwysował i straciłem 2 gwiazdki. ;) Niby plusem jest wiele beczek i koron w otoczeniu (spójrzcie na #40 gdzie Mieciu bez większego wysiłku trzepie 6 ŻW z Gry o Tron w 3 turze), ale tak na serio - co z tego? Przez pół gry miałem 6 beczek a problemy i tak miałem olbrzymie, bo przy minimalnej mobilności (mój front w końcówce był w 80% na lądzie bez kontaktu z morzem) i szerokim froncie nawet przy zdecydowanie największej armii w grze nie miałem szans by tak jak Frey nie stracić żadnego zamku.

Co prawda może mogłem rozegrać 10 turę lepiej, bo zupełnie zapomniałem o starym Walderze Frey zdejmującym wsparcia kiedy ją rozgryzałem. Bo tak jak mówił Martin, gdyby Greyjoy go posłuchał to mogłem jeszcze Palec Flinta stracić. Ja chciałem go obronić za wszelką cenę, a powinienem pewnie dać tam marsz+0 i z niego odbić Barrowton, olać Palec Flinta, nie dać sobie wywalić wsparcia na Torrhens Square, z białego ostrza dać tam rycerza a 2 na Barrowlands i bić się o Fosą Caillin.

E:
Martin napisał/a:
To znaczy, że nasza nieformalna "koalicja" (jeśli można o takiej mówić :P ) działała.
Jeśli mam być szczery to od momentu w którym dałeś mnie niżej na tronie od Greyjoya nie uważałem Cię w ogóle za sojusznika. :P I cały czas tylko czekałem na odpowiedni moment, żeby z Tobą powalczyć, ale walka z Greyjoyem i wojska Boltona pod Winterfell nie pozwalały mi na to. :D
A gdybyś jeszcze nie był tak blisko wygranej, to nie miałbym oporów z atakowaniem Dzikiego, nawet kilka razy omawiałem tę kwestię z Boltonem w PW. :D
Ale mnie też cieszy interakcja między innymi rodami a Gloverem, nawet odległy Arryn w kluczowym momencie spalił moje palenie i pozwolił Greyjoyowi odbić ZŻL. A potem w 10 turze nawet dogadałem się z nim co do ataku na Ciebie, co prawda i tak nie miałoby to szans an powodzenie bo zapomniałem znowu o Starym Walderze Freyu, ale dogadałem się. :D

czarnylord23 napisał/a:
Jeśli mam być szczery to od momentu w którym dałeś mnie niżej na tronie od Greyjoya nie uważałem Cię w ogóle za sojusznika. :P I cały czas tylko czekałem na odpowiedni moment, żeby z Tobą powalczyć, ale walka z Greyjoyem i wojska Boltona pod Winterfell nie pozwalały mi na to. :D

Ja Cię nie uważałem za zagrożenie dopóki nie graniczyliśmy ze sobą i chciałem taką sytuację utrzymać jak najdłużej, bo wrogów miałem wystrczająco dużo :P

Beez - Wto 11 Lut, 2014

Ok.
Po 1 to chciałem przeprosić za prowadzenie - na początku było średnio źle a potem już tylko gorzej :) Więc nie musicie mi dziękować za ten koszmar.

Nie mam zamiaru wytykać ci Czarny żadnych błędów, bo nie jestem tu od tego - jedynie powiedziałbym, że potwierdzasz to co napisałem w 25 o Gloverze - ma wszędzie daleko i co z tego że kontroluje pół mapy jak to jest tylko 5 zamków...
Mimo wszystko trzymałbym się na twoim miejscu ataku w dzikiego - sytuacja podobna jak Baratheonowi opłaca się najbardziej bić Starka (tylko wersja nieco bardziej Hard) - bo jednak tam jesteś w stanie zdobyć więcej zamków.

o Freyu - Gratuluję zwycięstwa i chcę powiedzieć, że nie tylko to, że grałeś najsilniejszym rodem (tu mimo wszystko nie mam wątpliwości) zdecydowało o twoim zwycięstwie (Witam kolejnego dobrego gracza na tym forum)

O Arrynie - Wydaje mi się, że został zupełnie w tej grze zlekceważony, a i tak nic nie ugrał z powodu zbyt silnego Freya - do poprawki parę rzeczy (1 ze zdolnościa zignoruj tekst?) - ale o tym na skajpie po 37

O Boltonie - Nawet nie mam co powiedzieć :D Niczym szczególnym się nie wykazał - nic szczególnie nie sknocił

O Dzikim - Dzikim grał Gog i o dziwo grał bez żadnej beki (to w ogóle możliwe^^?), miał i tron i kruka. Nie zdradził go Glover - mnóstwo okoliczności sprzyjających dzikiemu, a i tak w moim odczuciu większych szans na zwycięstwo nie miał - też powinien dostać up jeszcze, bo jest w naprawdę ciężkiej sytuacji.

O Greyjoyu - I tutaj mam ogromny problem. Bo gdy ja grałem Gloverem (i wygrałem - tak tak musiałem ^^) to poszedłem na dzikiego, co dało Greyjoyowi spore pole do popisu.
Natomiast w 40 i 35 Glover ma raczej skłonności iścia na południe co zupełnie blokuje Greyjoyowi rozwój. Z Freyem natomiast bić się zwyczajnie nie opłaca - bo Frey 2x szybciej przewija karty, ma Melwysa i jeszcze podpieprza żetony ^^
Wszystko to powoduje, że jak Grey uprze się na Freya to mimo chwilowej początkowej przewagi po 5 turze na reszte gry jest w dupie zamknięty w IMB. (Za co pokutuję w 40)
Ogólnie granie Greyjoyem zależy w dużej mierze od decyzji Glovera czy bić się z dzikimi czy właśnie z Greyem.

Ech to tyle i czekam na konferencje na Skype.

Gra którą miałem wystartować przesunie się nieco z powodu jednej poprawki (myślałem, że zdałem wszystko w 1 podejściu a tu niemiła niespodzianka)

tamten - Wto 11 Lut, 2014

Gratuluję Martin wygranej!

Co do rodów:

Bolton
Jak opowiadacie o Glowerze to ja mam przed oczyma Boltona. Mam te same odczucia co do gry Boltonem, Ten ród też ma wszędzie daleko tak naprawdę i jest odbiciem Glovera tylko, że na wschodzie. Może Arryn jest trochę słabszy od Greya, więc zakładając sojusz z Dzikimi, byłoby mi łatwiej zdobywać zamki.

Dziki
Gdziekolwiek się ruszyłem czułem oddech Dzikiego na plecach, co w sumie mi dosyć utrudniało rozgrywkę, szczególnie, że Gog grał bardzo dobrze. Gdyby Dziki był mocniejszy to pewnie bym przerżnął. Dziki miał w ostatnich rundach miażdżącą przewagę.

Z pozostałymi rodami miałem małą styczność, więc trudno mi się wypowiadać.

Poza tym fajnie mi się grało, ale myślę, że miałbym lepszy ubaw grając Greyjojem albo Freyem.

Gog - Wto 11 Lut, 2014

moglem wygrac tylko spaprałem wydarzenie, bo potem juz nic nie moglem zrobic:( dac zaopatrzenie bolton musial redukować statek i piechura moglem dac na OS ;p
tamten - Wto 11 Lut, 2014

Szczerze mówiąc, to zdziwiłem się jak nie dałeś tej redukcji zaopatrzenia :razz:

Ja też popełniłem kilka błędów, jak byłem na topie to zaatakowałem Freya, co było kompletnie nieopłacalne.

czarnylord23 - Sro 12 Lut, 2014

Właśnie, miałeś tyle okazji by zająć mi Winterfell, a zrobiłeś to dopiero w ostatniej turze kiedy było skazane na niepowodzenie. Gdybyś mnie tak nie oszczędzał to będąc na moich ziemiach trafiałbyś na mobilizację i to ja bym wyglądał na koniec tak jak ty. :D
tamten - Sro 12 Lut, 2014

Zmarnowałem swoje 5 minut ;)