galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 112
galakta.pl Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Podpalenie strefy i karty taktyk
Harpia

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 2392

PostForum: Inwazja - dyskusja ogólna   Wysłany: Czw 29 Gru, 2011   Temat: Podpalenie strefy i karty taktyk
1, wszystkie karty zostają, wsparcia, jednostki, questy - te karty trzeba zniszczyć taktykami bądź atakiem, spalenie strefy tylko przybliża do wygranej lub przegranej
2, koszt jest płacony w chwili zagrania
  Temat: DE Hate
Harpia

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 4144

PostForum: WHI - zestaw podstawowy   Wysłany: Czw 22 Gru, 2011   Temat: DE Hate
nigdzie nie wróci, bo koszt jest płacony od razu.
ale hate jest fajny jak podejdzie na początku, albo dwa :)
niech przeciwnik spróbuje się wystawić za 2 albo wręcz za 1 :)
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Harpia

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 238252

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Wto 20 Gru, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
nie ma takiego limitu :)
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Harpia

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 238252

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Wto 20 Gru, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
ed00011 napisał/a:
Kilka pytań:
1. Czy karta Przywołanie gniewu Khaina pozwala zniszczyć kartę Król Kazador bez dopłacania 3 żetonów zasobów więcej (czy Król jest w tym wypadku wybrany za cel efektu?
2. Niektóre karty obniżają wytrzymałość jednostek np. Lokhir Okrutne Serce. Jeśli wytrzymałość w wyniku tego spadnie do 0 lub mniej, to jednostka zostaje zniszczona, prawda?
3. Treść karty Harpie jest dla mnie niejasna - mogę ją spaczyć, aby spowodować odrzucenie karty, jeśli przeciwnik będzie miał te 7 kart przed dobraniem nowych, ale czy mogę to zrobić również, gdy będzie miał ich 7 dopiero po dobraniu?
Z góry dzięki.


1. zejdzie bez dopłat. Khain's wrath działa podobnie jak rzygi, tyle że ma ograniczenie do tych które brały udział w walce (również własne jednostki).
2. Tak
3. Nie przed a po dobraniu w fazie questu :) jak po dobraniu ma 7 lub wiecej losujesz jedną z jego ręki i odrzucasz :)
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Harpia

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 238252

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Czw 15 Gru, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Harpia ma nawet 4 letniego syna, a ok gwiazdki, czyli za tydzień będzie miała jeszcze córę :P

aż się popłakałam ze śmiechu :)
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Harpia

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 238252

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Czw 15 Gru, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
są wsparcia które są przydatne w polu bitwy (zwykle nie mają młotków), np to: http://deckbox.org/whi/Scrap%20Heap

jak ktoś ci rzuci rzygami to nie będziesz miał jednostek, p-podobnie niewiele kart na ręku, a nie mając supportów w misji (lub królestwie - bo po co się ograniczać tylko do 2 stref :P ) dociągu 1.

zależy oczywiście jak składasz talię i czym grasz :)

edit:
Darker jak zwykle mnie wyprzedził :)
  Temat: Obrażenia w walce
Harpia

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 3154

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 14 Gru, 2011   Temat: Obrażenia w walce
dostaje 2 dodatkowe topory, a nie 2 w ataku - czasem robi różnicę.
I tak dostaje te topory natychmiast po pojawieniu się jednostki z damagem.
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Harpia

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 238252

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 14 Gru, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
przeciwnik
  Temat: Obrażenia w walce
Harpia

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 3154

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 14 Gru, 2011   Temat: Obrażenia w walce
A czytaliście w ogóle instrukcję i FAQ???
tam będą odpowiedzi na wszystkie poniższe pytania :)
ale niech będzie:
1. tak i tak
2. tak jak i w niepłonącym, musisz je zaatakować albo walnąć jakąś taktyką
3. tak
4. forteca nie leczy! anulujesz zadawane obrażenie, a nie takie które już tam jest.
  Temat: żelazna dyscyplina
Harpia

Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 12376

PostForum: Cykl Spaczenia   Wysłany: Sro 14 Gru, 2011   Temat: żelazna dyscyplina
też się zastanawiałam :D
  Temat: ciekawe "kombo" czy tak można
Harpia

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 5215

PostForum: WHI - zestaw podstawowy   Wysłany: Sro 14 Gru, 2011   Temat: ciekawe "kombo" czy tak można
zwróć uwagę, że odpowiedzi chłopaków są sprzed roku, teraz mamy już FAQ 1,6 :)
a z resztą to będzie tak:
1. wyznaczenie atakujących
2. wyznaczenie obrońców
3. kontratak
4. przydzielenie obrażeń
5. akcja z taktyki
6.... itd
  Temat: Wiele pytań odnośnie działania kart od początkującego.
Harpia

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 5677

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Wto 13 Gru, 2011   Temat: Wiele pytań odnośnie działania kart od początkującego.
1) tak i tak
2) nie i nie
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Harpia

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 238252

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Pią 09 Gru, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
zostało oficjalnie przyjęte jako parzyste. W razie dalszych wątpliwości radzę zobaczyć angielski tekst karty, gdzie stoi:

Action: When this unit attacks, reveal the top card of your deck. If the printed cost of the revealed card is odd, deal 2 uncancellable damage to each unit in the defending zone. Otherwise, sacrifice this unit. Then, shuffle your deck.

czyli jeśli jest nieparzyste to zadaj, w innym przypadku... - co rozwiązuje problem parzystości zera :)
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
Harpia

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 238252

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 07 Gru, 2011   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
1. co do tego nie jestem pewna ale raczej tak.
2. zadadzą tyle ile mają toporów, niestety ostrze dodaje + X damage w kombacie więc będą nadal zadawać tylko 1.
3. Yo :)
4. Tak (chyba, że cierpisz na brak lojalek).
  Temat: Hrabina Iseara + Załoga Głazocisku
Harpia

Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 6703

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Wto 06 Gru, 2011   Temat: Hrabina Iseara + Załoga Głazocisku
jak to jest, że jak baba coś tłumaczy to nikt nie słucha, a przyjdzie Darker i nikt już pytań nie zadaje :D
 
Strona 1 z 8
Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.29 sekundy. Zapytań do SQL: 15